Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikeman
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 9 hónapos 250-es sataII-es vinyóm (SP2504C), mostanáig a HD sentinel közel 100%-ot mutatott, de ma lefgyott a gép, és ujraindítás után (többször nem akart a winfos rendesen elindulni, vagy elindult, de egyik ikon sem reagált) már 44%-on van... És írja, hogy mentsek az adatvesztések elkerülése érdekében.
HD tach-al próbáltam tesztet csinálni, a legalsó harmadban végig pirosak voltak a kockák kb. 1,5 sorig), tovább nem tudom, mert újraindult magától a gép...
Ez gondolom garanciális dolog nem?
Ja és végig 12-es ventivel hűtve 23 fok átlagban... -
Májsztró
addikt
Van egy : QUANTUM FIREBALL EL5.1A vinyóm ! Értelem szerűen 5.1 Gb-os .. nem egy mai darab , de kéne hogy működjön , namost Everestbe a vinyó SMART tulajdonságai között , van egy olyan sor , hogy Reallocated Sector Count és itt hibát jelez , vagyis a sor elején piros X található ! Ezt a hibát lehet javítani ? Ha igen akkor hogyan ? Frissen formázott a rendszer , csak XP van rajta , Fat32-es táblával ,előtte NTFS volt , az is ezt csinálta !
-
Hitman
aktív tag
Most hogy írod: ''Folyamatosan futnia kell a Sentinel-nek néhány órát, esetleg napot, ahhoz, hogy meg tudja becsülni a szerinte hátralévő napok számát.'' tényleg több volt az 10 percnél
...
Amúgy érdekes dolgokat ír ki a sentinel, van egy 120Gb-os maxtorom is, annak a működési időnél 1669 nap 4óra 22 perc van feltüntetve (és vszínűleg több mint 155 napíg jó lesz), ez több mint duplája a 60Gb-os ''öreg'' maxtoréak, mégis hibátlan...
A 250Gb-os hitachi meg 251 napja 20 órája 0 perce megy és több mint 1000 nap hátralévő élettartama van -
lazydog
addikt
Elég régi gép lehet.
A BIOS-ban ezt a Chipaway Virus On Guard opciót állítsd Disabled-re. Úgysem ér semmit, csak időhúzás a futtatása.
Futtasd a HDTune, és az HDDSentinel programokat.
gordonfreemN
Folyamatosan futnia kell a Sentinel-nek néhány órát, esetleg napot, ahhoz, hogy meg tudja becsülni a szerinte hátralévő napok számát.
[Szerkesztve] -
Hitman
aktív tag
Köszönöm a válasz kellőképpen megnyugtatott
, amúgy a vinyó kifogástalan teljesítményt nyújt (100%-ot ír ki hdsentinel is), vki írta hogy SMART adatokról tegyek be infot, itt van 2 kép (everest[link] és hdsentinel[link])
Reallocated sector count-nál az adat mezőben 96*-os érték van (*db hibás szektor), ez okozhatja a hdsentinel 40%-os kondíció értékelést gondolom...
gordonfreemN - kérdezted: Hogy hány nap van még hátra, hol mutatja a hdsentinel? Mert sehol nem találtam, lehet a korlátozott verzió?! az 1.4-es próbaverziót telepítettem, az előző hozzászólásomban van egy screenshot hdsentinelről, amin szerepel a hátralévő idő. Még 1 dolog nem jeleníti meg azonnal az adatot (hátralévő élettartam) nekem pl a másik gépen a hitachi 250GB-os vinyónál jó 10 perc után jelent meg...
Aszem ma még írok 1-2 foto dvd-t -
gordonfreemN
addikt
Hát nem biztos h vinyó, lehet hogy a BIOS-odnak ment gajra valami vinyo felismerési folyamatban közre játszó egysége. a zagyva betüket, amit látsz, legalábbis mintha amiatt lenne (memóriahiba???). Jumperolva feltételezem jól van a drive. Próbálkozzhatnál ramok cseréjével is esetleg, még akkor is ha a másik drive müködött.
-
gordonfreemN
addikt
Na nekem 28% a kondició, telepakoltam, és nagyjából mindent visszaolvasott. Hogy hány nap van még hátra, hol mutatja a hdsentinel? Mert sehol nem találtam, lehet a korlátozott verzió?!
-
Wezlow
csendes tag
Azóta kipróbáltam a rackben egy másik vinyót, azzal nem volt gond, mikor visszaraktam a régit és bekapcsoltam, csak villogot különböző színekben összevissza, aztán a restart után megint bebootolt..., és mikor off állapotból bekapcsolom a gépet, nem hibaüzi jön hanem a különféle karakterek meg színek villogása, reset után pedig bootol a win. Szal a vinyóval van a gond, szerintetek mi lehet?
[Szerkesztve] -
Wezlow
csendes tag
HI!
Van 1 'kis' gondom egy Seagate 120 gigás vinyóval. Néhány hónapja volt először problémám, a windows közölte h nincs megformázva, minden látható előzmény nélkül... akkor GetDataBack-kel lementettem a dolgokat és leformáztam, utánna működött. Majd 1 hete megin volt ilyen gond, akkor csak egy kis bios-felismertetés után sikeresen működött tovább, de ma újraraktam a windowst és megin nem akarja látni azt ami rajta van. A vinyó rackban van, kb 2 és fél éves, és mióta megvettük mindig kiírja a gép boot-kor h indítsam újra valami miatt a gépet, de utánna működött tovább.(A win egy 60 gigás vinyón van, azzal nem volt gond eddig)Nincs ötletek h mi lehet a gond?
ui.:
Közben újraindítottam, bootkor ezt írja ki:
memory test blabla ok
trend chipaway virus On Guard
detecting primary master: none
detecting prmary slave: [V;3:282(''(''(''(''(''(''(''(''(''(''(''(''(''
detecting secondary master:hl-dt-st dvdram
secondary slave:none
Primary slave drive fails
press f1 to continue, del to enter SETUPr EZ flash utility
-----
Előre is kösz, Zoli -
lazydog
addikt
kezdjek őrült gyorsasággal a lementésbe
Hiba lenne így tenned.
Viszonylag nyugodt lehetsz, a valóban fontos dolgokat apránként mentsd le. Ezt egyébként is célszerű megtenni.
Jól gondolod, csak a kondíció változását/romlását figyeld. Az én egyik vinyómon a becsült napok száma állandóan 117, a Health:36% (Fair). A vinyó az utóbbi hónapokban 7/24 órában megy. A Sentinel 2006 10.10 óta fut folyamatosan.
[Szerkesztve] -
Tosee
őstag
Hali
Szerintem jó pár rosz szektor lehet rajt... Én a helyedben mindenképp menteném a nélkülözhetetlen és pótolhatatlan dolgokat biztos ami biztos.
Egyébként a Hd sentinel a vincsi smart bejegyzéseiből olvassa ki az adatokat, tehát szerintem elég pontos, kivével a működési idő, és a hátralévő élettartam. A 40% os kondíció a rosz szektorok miatt van.
Használd amíg bírja, de ments folyamatosan....
Esetleg a hd sentinel által készített smart-ról is dobhatnál egy képet
esetleg írj ebbe a topikba.
[link]tve]
[Szerkesztve] -
Hitman
aktív tag
Sziasztok, most találtam erre a topicra, és rögtön ki is próbáltam az ajánlott programok közül a HDSentinel-t. Szomorúan tapasztaltam, hogy egykori gépem vinyójának a kondíciója már nem a régi (40%-ot kapott, a vinyó amúgy egy 60GB-os Maxtor 6Y060L0 már jópár éves darab, megélt pár formázást. SMART szerint Reallocated sector count: 63 244 244 96
[link]
A kérdésem az volna, hogy ez a 40% azt jelenti, hogy még egy jó darabíg megfelelően műxik, és a hdsentinel segítségével nyomon tudom követni ezt a kondícióromlást, vagy kezdjek aggódni, mert a vinyó egy időzített bomba (aminek rossz az időzítője) és bármikor feldobhatja a talpát (?) azzal a pár GB (nem igazán fontos) adattal amit rajta tárol családom másik tagja
Mennyire vehetem pontosnak a hdsentinel becslését az élettartamra vonatkozóan? 74 nap nem vmi sok
Szal várom a tanácsokat: kezdjek őrült gyorsasággal a lementésbe, vagy nyugod lehetek még 1 darabíg. (60 napíg biztos)
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
gordonfreemN #585 üzenetére
''14 adat''
Van 14 db hibás szektor a vinyódon. (Vagy 20, ha a Samu hexában számol.)
''(telepakoltam filmmel), és vissza is olvassa azokat.''
El kellene kezdeni menteni azokat filmeket. (Biztos, ami biztos.) -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #584 üzenetére
Szóval azt mutatja, hogy 14 adat, 94 a legrosszabb, 94 az érték, és 11 a küszöb.
-
lazydog
addikt
válasz
gordonfreemN #580 üzenetére
A Sentinel használható shareware-ként is. Nálam hónapok óta megy.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
gordonfreemN #580 üzenetére
''Bad sectorokat pontosan jelzi?''
A badszektorokat a vinyó saját maga tartja számon, és a SMART lapon a Reallocated Sector Count-nál az ''Adat'' mezőben te is látod a pontos darabszámukat. -
mr_ricsi
veterán
válasz
gordonfreemN #578 üzenetére
HUtil
-
gordonfreemN
addikt
Hd sentinel fizetős téma. Hd tune megvan, de azzal mit tudok tesztelni alaposan? Bad sectorokat pontosan jelzi? Meg ha sebességet akarok mérni a vinyón HD tune-al, (eleje ugy 10GB le van választva és el van rejtve), akkor olvasási hibát ir ki. Lehet a leválasztás miatt? De az adatokat mégis megtartja sztem, már amennyire tudtam tesztelni,
(telepakoltam filmmel), és vissza is olvassa azokat. -
lazydog
addikt
válasz
gordonfreemN #578 üzenetére
HdTune, DriveSitter, HdSentinel.
-
gordonfreemN
addikt
Mondjatok már valamit, mivel lehetne alaposan tesztelni a vinyómat???
-
CWorm
aktív tag
válasz
Temple-Anzan #576 üzenetére
Samsung HD160HJ
-
Temple-Anzan
tag
na gyorsan fel is húzok rá egy 64bites linuxot...
-
CWorm
aktív tag
Sziasztok.
Arraa lennék kíváncsi, hogy találkozott-e már valamelyikőtök olyan problémával, hogy a gép bekapcsolásakor nem akarja felismerni a vinyót, csak egy reset segít rajta, és onnantól nincs gond, de ezt minden bekapcsolásnál eljátsza. Vadiúj sata vinyóról van szó. Próbálkoztam kábelcserével, a biosban próbáltam hosszabbra nyújtani a bootolási időt, meg mindent átnéztem a biosban, amit lehetett, de semmi nem segített, pedig mielőtt megkapta volna ezt a vinyót a gép, előtte már volt benne satás lemez, és azokat gond nélkül felismerte elsőre. Lehet, hogy gyári hibás a vinyó? -
Temple-Anzan
tag
loál
sikerült megoldani a problémát...
Linuxot bootolva a konzolba beírtam a következő parancsot:
dd if=dev/zero of=/dev/hda
és voálá eltünt a szarráment partició az a bizonyos RAW formátumu
köszi Lazydog a segítséget azért!
amúgy ja az volt ami nem működött amiről az oprendszer megy az viszont Sata2es -
lazydog
addikt
válasz
Temple-Anzan #571 üzenetére
Biztos, hogy SCSI Samsung meghajtód van? Próbálkozz ezzel. [link]
-
Athis
tag
válasz
thomasborsos #35 üzenetére
Windows SP2 a gépedre és akkor tudod formázni a teljes méretét.
-
lazydog
addikt
válasz
Temple-Anzan #567 üzenetére
Teszteld le ezzel a vinyót. Ha jól gondolom, Samsung-ról van szó. [link]
[Szerkesztve] -
Temple-Anzan
tag
válasz
Temple-Anzan #566 üzenetére
megnéztem másik progival is ....itt kimutatja a ''rossz'' vinyó particiójit is...
tuti hogy a bekeretezett rész okozza a hibát...de partition magic nem látja... ezt meg úgye demo és nem vettem meg, nem lehet csinálni vele semmit... csak megnézni a particiókat
[link]
a filerendszerét RAW nak mutatja...
[Szerkesztve] -
Temple-Anzan
tag
következő lenne a problémám...
sehogy nem lehet megformázni a vinyómat... pls segítsetek
[link]
hiába megyek rá hogy formázza ntfsbe vagy fatba sehogy sem engedi...
a kötvetkező hibát írja ki :
Error #4
Bad Agrument/parameter
[Szerkesztve] -
gordonfreemN
addikt
Na, ugy érzem, teszteljem azzal, amivel akarom.
-
liksoft
nagyúr
válasz
gordonfreemN #562 üzenetére
Inkább Mr_Ricsi ad majd ötletet hozzá ha észreveszi ezt a hsz-t. Én inkább adatmentéssel mint teszteléssel foglalkozom. Így nekem saját fejlesztésű, nem kereskedelmi progim van.
-
liksoft
nagyúr
válasz
gordonfreemN #560 üzenetére
Kipartícionálod a hibás területet, és használod tovább nagy nyugalommal.
Ezt várod leírva valakitől?
Hát tessék, leírtam. De hazudtam!
Ugyanis fenntartom az utolsó hozzászólásomban írtakat, miszerint egy erős teszt után lehet csak eldönteni használható, vagy kukába dobandó.
Szerk:
[Szerkesztve] -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #559 üzenetére
Na senkinek egy jó ötlete?
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
gordonfreemN #557 üzenetére
Igen. Már több éve minden hivatalos forrásból származó Samu vinyóhoz tartozik külön garipapír. Ha ilyened lenne, akkor mehetnél közvetlenül a Mo-i szervizhez, és a bolttól függetlenül megkaphatnád a gyári garit.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
gordonfreemN #555 üzenetére
Samsungos garancia-papírt kaptál a vinyóhoz?
-
gordonfreemN
addikt
Még csak 1 éves mult, csak évet adott rá a boltos?! Gondolom ezért ő olcsóbban hozta el! Tápegységem egy chieftec ENH746GB 460w . A gép egy abit an8sli fatality, club3d7800gtx256, 4*512MB Ram, egy dvd/rw meg most már még egy 160-as samsung de 3 évvel
+ még van benne 2 venti egy alaplapról megy, egy tápról, meg két uv cső. Mivel tudnám alaposan letesztelni?
Mi a kérdéses a korrekt tápfeszültségben?
Táppegység és csatlakozás alatt mit értesz? -
liksoft
nagyúr
válasz
gordonfreemN #549 üzenetére
A drive nagy valószínűséggel nem stabil. Csak alapos teszt után lehetne eldönteni, a továbbiakban használható-e. Kérdéses, hogy korrekt tápfeszültséget kap-e. Tápegység és csatlakozás. Ha viszont 3 éves, akkor már napi használat mellett elhasználódott. Inkább nem használnám ebben az esetben.
-
ktommy91
addikt
Sziasztok. Szerintetek lehet javítani ha egy PATA winchesternek letörik egy csatlakozó tűje?
-
gordonfreemN
addikt
Hi! Van egy sata1es samsung sp1213c 120GB vinyóm. A gond még nyáron kezdőthetett: Hazamentem, s minden előjel nélkül, ugy belassult a gép, rögtön bekapcsolás után, hogy asztem szétesik mindjárt. Annyira, hogy még a windows se nagyon tudott betölteni, összevissza krepegett a vinyó, mint ha nem találta volna, mi hol van. 2*3* ujrainditottam, semmi. Nah, mondom majd holnap! Másnap is hazamegyek este munkából, tök jó! Minden baba volt. Néztem egy nagyot, és jól van, akkor minden megy tovább. Mostanában sokat csinálta, hogy ha letöltöttem egy drivert, vagy bármit a netről, hibát irt ki mindig, this file is broken, nem tudta a rdivert kicsomagolni, mintha nem tudta volna beolvasni a vinyóról! Gondoltam, valami nagy f*sz virus lehet az oka, ezért már a kezdetektől meglévő 6GB-6GB-100GB particióbol, mondom összevonom az első kettőt. Két 6GB-os particiót töröltem a winXP telepitővel, és normál esetben egybe kellett volna tennie a két nem particionált területet, igy 12GB os lett volna. De ezt nem tette, meredt helyette két 6GB-os nem particionált területem? Na partition magic, az megoldotta a problémát. Aztán formázni nem lehetett, csak nagyon lassan (több óra a 12GB). Hozzáteszem, bad sectort nem találtam se a windowsal, se a HD tune progival, se a partition magic-el. Na ezután gyártó oldala, low level format. Megtörtént, ezután tudom rendesen formázni is! winxp felmegy rá, 2-3 ujrainditás, és nem találja a 4ik inditásnál a c/windows/system könyvtárból a config.sys fáljt, pedig le nem töröltem
! Na uj vinyó, mire a HD tune-t lefuttatom, és egyból a 0. bájt, 0. sectorában bad sectort talál?! meg még egy pár helyen, egészen olyan 9 gigáig. A vinyót pedig nem dobáltam!
Plussz 10 napja járt le a gari. Használhatom még ezt adatnak szerintetek, ha leválasztom a 9 gigát az elejéről, és azt elrejtem, meg meg se formázom? Mert most ugy használom, csak nem tom meg maradnak-e az adatok rajta, lehetséges-e a további romlás? -
venember83
nagyúr
Tegnap este vegigprobaltam az osszes ''disk''-el kicsit is kapcsolatos programot a Hiren boot cd-n, nagy reszuk nem is ismerte az ntfs-t, ami meg igen, az kulonbozo hibakat irt ki, de nem tudott segiteni. Amelyik ugy nezett ki, h tudott volna, az analizalas kozben lefagyott. Kulonben olyan hibakat irt ki, h:
-Error code: 1507 status: critical - bad file record signature
-crosslinked files - incorrect file system
De adatok nagy reszet visszahoztam getdatabackel, amit meg nem azt tudom potolni, ha maskepp nem lehetett, most mar csak abban remenykedek, h tenyleg szoftveres hiba volt es az analizalas kozbeni lefagyasokat is ez okozta, nem pedig vmi hardveres, mert nem akarok uj hdd-ot venni a kozeljovoben. -
Alex91
félisten
válasz
venember83 #545 üzenetére
Elkapkodtad
. DOS-os progikkal esetleg vissza lehetett volna hozni. Talalkoztam mar hasonloval, aztan mondtam, hogy a ruszki csodaprogram helyre rakta a bad block-okat
.
-
raczger
őstag
Hali!
Van gondom a vinyóval Maxtor 4A160j0 vinyóval 160 gb 8mb cache, pata
kattan egyet a vinyó, és lefagy kb 2-3 mp múlva. és egyre sűrűbben, bármit is futtatok
esetleg bad sector?
vagy csak a windows hullott darabjaira?
kérlek segítsetek, már annak is örülök, h meg tudtam írni a hsz-t és nem fagyott le -
Alex91
félisten
válasz
venember83 #539 üzenetére
Memoriad jo? Nem virusos a geped?
-
venember83
nagyúr
Western Digital full tesztje nem megy vegig, 60% korul lefagy, s mas program se tudja vegignezni a hdd-ot, ez akkor azt jelenti, h nem szoftver, hanem hw-problema van?
Mert csak az e:\-t nem latja, ezert gondoltam, h a particios tablaval lehet baj, de ezek utan...
Majd amikor lesz ra idom, asszem leformatalom szegenykem, akkor sok minden ki fog derulniSzeretnek 1 nagyobb hdd-ot de nem ilyen aron!
-
Alex91
félisten
válasz
venember83 #536 üzenetére
Hiren Boot CD-n azt hiszem van valami ruszki progi, ami nekem mar hozott vissza elveszetnek hitt particiot...
-
venember83
nagyúr
ok, vissza tudnam szedni getdataback-el, adatok meglesznek, de e:\-t hogyan teszem ujra accesible-e? Mit tegyek, h lassa az e:/-t? Ez a nagy kerdes. Mert jelenleg ez a drive el van tunve, csak a Computer Management-nel a Storage - Disk managementben latszik, amivel sokra nem megyek. Chdisk-et nem tudok raszabaditani, mert ugye drive is inaccesible. Tenyleg segitseg kene
-
venember83
nagyúr
Fejlemenyek:
[link] - eddig eljutottam, de nem regisztralt a getdataback, szoval nem tudom visszahozni az adatot, meg eleve nem tudom, h visszahozhatom-e olyan drive-ra ami lenyegeben win szerint nem letezik. Nincs egyszerubb megoldas, h csak atir valamit a hdd-on, h az e:\ ujbol elerheto legyen? -
Alex91
félisten
válasz
venember83 #533 üzenetére
Beszedtel valamit a neten, azert allt le...
-
venember83
nagyúr
Megprobalom itt is, hatha:
Komoly problemam lett!!!
Eltunt az 1ik particiom (e:/), nem olvassa semmi, propertiesnel azt irja RAW, de Computer Management alatt azt irja ki, h ''healthy'' s latja rendesen ez az egyetlen ''program''.
Rovid tortenet: eppen az e:/-rol akartam vmit kuldeni yahoo messengeren valakinek, erre gondolom a win firewall atnezegette a fajlokat, h miket is akar a mess kuldeni. Ekkor hirtelen 1 ablak megjelent:
system32/services.exe has ended with code -1073741819 and windows will shut down in 1 minute. Hagytam, nem akartam en ujrainditani. Automatikusan ujra is indult a gep normalisan s scandisk (chdisk) utan az e:/ mar nem latszik, ezen volt minden zenem. Chdisk alatt csomo mindent valtoztatott az e:\-n is, de ne kerdezzetek mit.
Megoldas?
Nagyon megkoszonnem!
mod: Nem akartam uj topicot nyitni, hatha itt is kapok segitseget!
[link] - ezt latja a getdataback, az e:\ 14gb valosagban, o meg 74nek latja, otletek?
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Sziasztok, problemam, hogy megsutottema vinyomat egy egyszeru rovidzarral.
Szoval keresek elektronikat, ha van valakinek
maxtor diamond plus 9, 120g ata
6y120L0032001
Megkoszonnem / fizetnem ha valaki tudna segiteni.
Privi plz. -
mr_ricsi
veterán
''mit értesz fájlrendszerhiba alatt és hogy orvosoljam?''
Azt értem, hogy a vinyónak nincs baja, ''csak'' a rajta lévő adatok kutyulódtak össze.
Mivel az XP fagy, én egy Linux Live cd-vel nézném meg. De inkább nem adnék tanácsot, mert ha vigyázatlanul nyúlsz hozzá, az vinyód tartalma végleg elveszhet. -
kkary
csendes tag
Hello mindenkinek
Egy 80GB-s vinyóm a lentebb felsorolt paraméterekkel, nem mükszik.
A hibajelenség számomra nagyon érthetetlen, ha bárhová (IDE1-2, slave-master)felcsatolom őt a gépem nem lát egyetlen meghajtót sem, merev lemezt épp ugy mint cd-dvd romot.
A Power maxot lefuttattam rajta ,majd közvetlenül ez után már semilyen módon nem lehetett kommunikálni vele.Talán elektronika hibás?
POWER MAX DIAGNOSZTIKAI KÓD: ''6870fffffff4ffffffb6100''
MODEL: MAXTOR 4K080H4
CYLINDERS: 155061
FIRMWARE: A08.1500
HEADS: 16
SPT: 63
MAX. LBA: 156301488
Aki már találkozott hasonló hibával,vagy van valami ötlete, kérem írja meg.
Email:kary68@gmail.com -
Tippcsi10
tag
hy
a következő lenne a problémám:
a winyóm filerendszere RAW lett valahogyan, hogyan tudnám visszaállitani, mert igy ugye nem látom az adataimat rajta???
köszi -
Spiderka
csendes tag
Hali mindenkinek!
Köv.probléma v. nem?
A lap intel 965
Sata 300
A winyó úgyszint sata 300 samsung sp25004c
xp sp2 - ata 100-nak (UDMA 5)-nek látja
A tesztprogi udma-7-et jelöli meg max-lehetőségként ,de ő is udma 5 ként látja.
szükséges intel-ich8 legfrisseb driver fent.
Jumper sata2-re (tehát nincs rajta.Zsír új kábelek ntfs rendszer osztatlan partíció.
Foglalkozzak-e vele v. sem
Amúgy ezelött amd-vel nyomultam ilyen problémám asszem nem volt vagyis nem foglalkoztam vele mivel udma 6 -ként kezelte sata 1-el,de ez most egy kicsit bosszant ,h elvileg jobbnak kellene lenie és mégsem.Jó volt az amd cuccos is de hát jött a core 2 duo. -
scabi78
senior tag
Megcsináltam a maxtor winyon a powermax tesztet, végig ment, semmi hiba, de windows alatt ismét úgy jártam, hogy másolás kezdetekor kékhalál.
Tipp? -
scabi78
senior tag
válasz
mr_ricsi #521 üzenetére
Igen, a bios, a windows is látja, csak ha a sajátgépben elkezdek másolni róla akkor kék halál, vagy ha a total commanderben rálépek arra a meghajtóra szintén.
Powermax, leszedem, megnézem.
Jumper vagy kábelhiba sztem kizárva, mert legutóbbi helyes működés óta semmi változás nem történt.
köszi -
mr_ricsi
veterán
válasz
#04230330 #519 üzenetére
''csak hogy valami badsectort elkülönitsek''
Soxor teleírod valami lényegtetelen adattal, és ha a pótszektorok elfogytak, akkor már látni fox badszektorokat. Ha elég sok darab van a statisztikához, és mind egykupacban van, akkor particionálással kiformázhatod a hibás részt.
De úgy is elég rizikós lesz adattárolásra használni.
Esetleg hurcolászós vinyóként még lehetne egy esélyt adni neki. -
mr_ricsi
veterán
''Van egy 80GB Maxtor winyóm tele adattal amire szükségem lenne.''
A bios detektálja, és helyes nevet és jó méretet ír ki?
Ha igen, akkor a következő lépés a Maxtor gyári tesztprogija, a Powermax.
(Egyébként ez szerintem valami installációs hiba -master/slave jumper, kábelek, kontakthiba- lehet) -
mr_ricsi
veterán
válasz
#04230330 #515 üzenetére
''Honnan tudom kideriteni hogy milyen baja lehet ?''
Hibák vannak a lemezfelületen, de a CHKDSK még nem mutatja őket, mert egyenlőre még vannak pótszektorok.
''Illetve hogy tudnám megmenteni akár tároló vinyónak, vagy bárminek.''
Ki kell derítened, hogy mi okozta a hibákat. (Egy venice+D43 gépről nehéz elképzelni, hogy húzás nélkül használja valaki, attól pedig lehet ilyen hiba), vagy túlmelegszik a vinyó.
Nagyobb az esély, hogy maga a vinyó hibás. Ha így van, akkor nem használható adatvinyónak sem, mert bármelyik rajta lévő fájl hibássá válhat. -
rlazol
veterán
davidboy - szerintem ha a HDD sentinel azt mondja h oké, akkor ne aggódj.
.: JuSzT :. - felejtsd el ezt a winyót. tök mindegy mi baja van, a javítás vsz többe kerülne mint egy új.
scabi78 - szerintem próbáld meg szöveges üzemmódban vagy Linux alól, és ne nagyon pörgesd fel amíg nem találsz megoldást. -
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Van egy 80GB Maxtor winyóm tele adattal amire szükségem lenne. Viszont az említett hdd-t nem tudom windows módban úgy életre kelteni, hogy másolni tudjak róla. Amint rákattanok a meghajtóra lefagy és bejön a kék halál. Kérlek benneteket, hogy valaki segítsen, milyen progival tudnék kis életet lehelni bele addig, hogy mentsem a rajta lévő cuccokat.
Köszönöm! -
törölt tag
Hi.
Van egy 2 éves Samsung 80 pata vinyó. Meghalónak látszik. HDD sentinel is Rossznak látja, 0 % kondicó, meghibásodás várható cimszó. Biosos SMART is Bad-nak írja. Honnan tudom kideriteni hogy milyen baja lehet ? Illetve hogy tudnám megmenteni akár tároló vinyónak, vagy bárminek. [link]
THX
[Szerkesztve] -
davidboy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2 hónapos WD 2500 KS vinyóm és mostanába lettem figyelmes arra hogy amikor elíndítom a gépet és bejön az asztal elkezd viszonylag halkan kattogni a vinyó egy pár másodpercig aztán elhalgat. Végülis rendesen működik de ha valami baja van akkor azt jobb tudni előre. A HD Sentinel 100% kondíciót mutat. A SMART ból ezt olvasom ki: [link]
Előre is kössz!
[Szerkesztve] -
ronin04
csendes tag
hello kéne a segitségetek
Kisé el hagytam 2 particiom ésd adatokkal 1üt szeretném vissza kapni tud valaki segiteni ? -
szállitó
senior tag
válasz
Dr Smoke #504 üzenetére
köszön a számitást ez oké ezzel nincs is probléma
a probléma ott van hogy 233. de a könyvtárakat összeadom az 6GB ehelyett a maradék 211GB 92% na ha durván számolom a fent lévö holmit 3% tehát a gép nem lát további 5% ot az az durván 13-14 GB ot. nekem ezzel van gondom nem látom a gép sem látja valami van de miiii??? -
liksoft
nagyúr
válasz
Bigsmoke #506 üzenetére
Szia!
A gyár a gyári számra párosítja az új drive-ok elektronikáját a mechanikához. Egyébként a gyakorlati tapasztalat az, hogy ha a Hitachi (IBM) külső elektronikája meghibásodik, akkor a belső erősítő is 70%-ban ugrik vele együtt. De inkább csak a fejszerelvény szokott tönkre menni. Az egyebek miatt az adatlapom alapján keress meg. -
Bigsmoke
csendes tag
Hellóka!
Nem igazán tudom, melyik a gyári száma, ezért az összes cuccot leírom róla:
Model:HDS722516VLSA80
Vonalkódok alatt:
14R9463BA12540S56
P/N: 14R9463
S/N: CDF88GTA
Ha tudnál segíteni esetleg, nagyon megköszönném! Igaz ez asztali gépbe való winchester, én meg már átálltam notebookra, de tele volt adatokkal, amikor kifeszült, és a Kürt Kft adatmentése nekem egy kicsit komoly anyadi kihívást jelentene!
Válaszodat előre is köszönöm!
Legmélyebb tisztelettel: Tibi -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
szállitó #498 üzenetére
Nincs semmi a baja a vinyódnak! Nekem is 250-es van és a win 233nak látja! A totalcommander meg valószínüleg máshogy számolja át!
A 250gb-ot ezres vátószámmal kell érteni! Az a baj, hogy nem 1024nek veszik a váltószámot! Egy papíron 250gb-os hdd tényleges kapacitása 233gb!
Itt a példa!
233gb*1024*1024*1024=2,5*10^11byte és ha ezt megszorzod 1000*1000*1000-rel máris kijön a 250gb!
Üdv: Dr Smoke
[Szerkesztve] -
Bigsmoke
csendes tag
Hali mindenki!
Van egy 160-as IBM-Hithachi winyóm, aminek tönkrenent az elektronikája. Nem tud véletlenül valaki egy ilyen winchestert mechanikai problémával, aminek viszont az elektronikája jó?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- IFA 2025: Hatalmas táblagépek az Acertől
- További aktív témák...
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Kingston KC3000 1TB M2 NVMe - 7000/6000 MB/s - 100/100 - Garancia
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD Black SN7100 2TB Gen4 SSD 7250- 6900MB/s
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest