- iPhone topik
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Véletlenül megmutatta a 17 Pro Max hátlapját a Xiaomi
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android szakmai topik
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
Új hozzászólás Aktív témák
-
100kg
tag
Ma alkottam 1 csodásat van 1 Maxtor 250es meg egy 160as vinyóm IDÉ-s és lecseréltem a molex tápcsatikat UV aktívra de akkora láma voltam de most viccen kívül csak azt a két csatit raktam fel fordítva ami a két vinyóra megy az 1ik füstölt is a csatlakozónál azóta se kép se hang 1iken sem és ilyen cicergő hangja van ha mozgatom... Adatmentés javítást már meg sem merem kérdezni sztetek lehetséges?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Nekem-8 #1895 üzenetére
Igazad van! Bár igaz, hogy az autó légszűrője kiszakadt, kerekek lyukasak, a motorból elfolyt az olaj, sebváltó recseg, de ez a dög még képes lesz, hogy az építőanyagot benzin nélkül is hazavigye! A kutya mindenit!
Mikor jutunk el oda, hogy fizikailag hibás eszközök mentésére semmilyen program nem jó? A hibát kell kiküszöbölni vagy stabilizálni, majd utána lehet menteni. Ja, a mentés egyes fázisai eltarthatnak akár 1-2 hétig is! De ez természetes!
Valamint el kéne oda is jutnia ennek az országnak, hogy vannak szakemberek. A szakmunkát rájuk kéne bízni. (Vakbélműtétre sem a szomszéd Józsi bácsit kérjük meg.) Ez nem csak a számítástechnikára igaz! (Igaz, a szakemberek hozzáállása és szaktudása is sokszor ''hiányos''.)
Végül: Ha még van esélye, az csak szakembernél. Valamint minden visszaírás és annak kísérlete RONT a mentési esélyeked, fokozottan igaz ez a partícionálásra! A PM-et meg ne bántsd, mert pontosan a Te adataid védelme miatt nem hajlandó dolgozni! -
krystman
őstag
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy már kb.2 hete többször csinál olyat a gép amikor először bekapcsolom, hogy nem akar be bootolni.Mindig a betöltés előtt azt írja ki, hogy Disc Boot Failure.Már volt olyan is, hogy csak úgy tudott be bootolni, ha áramtalanítottam.De, amikor ezt írja ki általában egy CTRL+Alt+DEL segít és utánna bár be bootol.Szerintetek mi lehet? Haldoklik a winyó már? De, az utóbbi 2 hétben nagyon előjött ez a hiba. -
Nekem-8
tag
HELP - Tanácsot kérnék,
Van egy Maxtor SATA 1 -es 80 gigás winyó. Elkezdett hülyéskedni és kiírta egy kis windows hibaablak hogy ''érvénytelen írás'' meg hasonlók. Egyértelmű halálos beteg lett. Elkezdtem lementeni az adatokat de nem nagyon ment, mert SLAVE-nek betéve is soxor már kifagyott a gép...
Most ott tartunk hogy a gép némi gondolkodás után elindul, de nem látja a winyót. A BIOS látja.
Szeretném leformázni, aztán elkezdeni adatvisszamntővel némi értékes adatot lementeni másikra majd úgyis kidobom, de...
A winyót látja a PTDD Partition Table Doctor, de induláskor mondja hogy hibás az MBR. Mivel van egy másik pont ilyen winyóm, gondoltam átdobom annak az MBR rekordját. Hát nem megy, mert a winyóra ''érvénytelen az írás''
Akkor gondoltam ''Restore Partition Table'' funkció...no ez 16 óra után tartott 40%-nál és ki tudja eredményes lett-e volna, vagy kidob egy ablakot hogy ''bocsi''
A Partiton Magic egy nagy kaki. Progi induláskod kiírja hogy hibás winyó, és el se indul.
A GetDataBack is folyamatos sectorhibára hivatkozik és években mérhető időket mutat.
Szóval keresnék valami olyan progit ami újraírja az MBR-t, kreál egyben egy 80 gigás particiót és legalább lássa a gép.
Akkor megpróbálnám újra valami használható progival a keresést...
[Szerkesztve] -
Opa
tag
Sziasztok!
A következő ''problémám'' lenne:
Van egy 250gigás Sansung 2514N friss vincsi, amit az xp felismert, kiírta, hogy nincs formatálva, akarom-e formázni?
Leformázta ntfs-re, minden ok. Az intéző látja, másolni is lehet rá.
Elindítom a partition magic-et (partícionálni szeretném), erre ezt az üzenetet írja ki:
Disk2 (238472MB 30401c 255h63s) appears to have partitions created using a different drive geometry (81h 63s). This serious problem can lead to data loss.
No partition manipulations should be made to this disk using this product or the operating system's products. You should back up the data on this disk, delete all partitions, create new partitions under the new drive geometry, and then restore your data using the backup.
A programban pedig a vincsit egy nagy sárga BAD-nek mutatja.
Mi lehet a probléma? -
Érdekes eset történt, remélem érkezik rá válasz.
Szóval adot egy IDE csatorna rajta egy:
Seagate 120GBos Barracuda winyó (2 partícióval)
Pioneer DVD
és egy SATA:
Maxtor 80GB (rendszer patíció)
Feljött a barátom, ráraktam az ő szintén Seagate 160GB-os winyóját a DVD helyére, na és innentől jöttek a meglepetések. Első indításnál felismerte a 120gb-os winyót de a partíciókhoz kérdőjelet rakott és mikor meg akartam nézni a tartalmát rögtön rákérdezett hogy formázom-e?
Ok. 120GB-os winyó lehúz marad fent a 160-as. Indítás után erre is ugyanezt dobta
Másik gépen megnéztük a 160GB-os winyót: bootnál kiírta hogy ATA Incompatible. Aztán ráraktam a 120GB-osat aztán erre is ezt írta ki. Ok vissza az eredeti beállításra, az eredeti gépen. De most meg a windows nem akar felállni tölt csak tölt vagyis inkább semmit sem csinál. A JMicron látja, az elején, meg is mondja hogy 120GB-os, de nem indul el. Mi lehetett a gond? Mert most úgy néz ki hogy mind 2 winyó elszállt... Igazából engem nem érdekel a winyó sokkal inkább a rajta található adatok.
-
-
nesh20
aktív tag
Sziasztok.
Tegnap írtam hogy a gép nem ismeri fel a winyót. Na most rájöttem miért. Nagyon égő de a winyó nem ata hanem pata.
Mit tudok én ezzel kezdeni hogy működjön?
Köszönöm a választ előre is. -
Ademon
csendes tag
ÁÁÁÁ, visszajött minden ezzel programmal!
Köszönem mindenkinek, már azt hittem minden elveszett
-
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
Két sata samsungom dolgozik raidben egy nf7s-ben, egyre gyakoriabbak a konzisztencia ellenőrzések gépindításkor...amint hozza haverom a pótvinyót lementek mindent, de tegnap este is csak nagy nehezen sikerült a c meghajtóba (4gb) életet lehelnem, azt közben megformáztam azóta csak a d (298gb) partícióval kötekedik....a sata kábelek jók, lassan 4 éves cucc eddig baja nem nagyon volt...mi lehet ennek az oka??
Kéne egy kis sürgős help
KÖSZÖNÖM.... -
LeC
addikt
Ha a partíció egyik napról a másikra fogta magát és eltünt akkor partition recovery progit javasolnék elsőnek, itt egy pl: [link] nekem 2 perc alatt megtalálta és helyreállította az eltünt particiom.
Ha nem segít akkor lazydog által javasolt GetDataBack, vagy Easy Recovery amivel az adataidat mentheted vissza, bár ez biztos több lesz mint 2 perc. -
Ademon
csendes tag
Jó estét, méllyen tisztelt olvasó közösség!
Lenne egy nagy problémám:
Két merevlemezem van, az egyiken a rendszer van, a másikon mindenféle adat. Az a melyiken az adatok voltak, egyszerűen a mai naptól kezdve nem akart beindulni. A Total Commander szerint nem létezik, a Windows szerint pedig meg kell formázni, a bios még észleli. Mit lehet tenni? Vége, kész? Valami remény esetleg?
Előre köszönöm a válaszokat! -
nesh20
aktív tag
A kábeleknek nincs baja. Azokról a kábelekről üzemel a DVD íróm és olvasóm. Most lehúztam róla mindent. Csak a winyót próbálom felismertetni. De nem sok sikerrel. Mikor lekapcsolom a gépet hallom hogy pörög benne a lemez és lassan leállnak. De ennyi.
-
nesh20
aktív tag
Sziasztok.
A héten vettem egy seagate ( barracuda 7200.10, 200GB-os 8mb puffer, ata. ) vinyót.
Most hétvégén bele akartam tenni a gépe és a bios nem látja.
Az alap lapom nem a legújjabb Asus P4S800. Frissítettem. De így sem megy.
Valaki tudna segíteni mit kellene csinálnom vele?
Előre is köszi. -
atommátrix
csendes tag
....ja és a hardverkezelőnél az elsődleges IDE csatorna menüpontnál UDMA 4-es módot ír ki........ez normális?
-
atommátrix
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy van egy 160GB SATA-s winyóm,ami egy sima format után elvesztette azon képességét,hogy gyorsan tudjon másolni akár egy partíción belül is. A lassúságot úgy éri el,hogy pillanatok alatt a sebesség lezuhan 15MB/sec-ről 4-5,de néha 1MB6sec-re is. Szóval ez igen idegesítő,eddig a chipset drivert próbáltam felrakni újra,de az sem segített.
Mindent előre is Köszi! -
Bagira01
veterán
Az a nagy gondom hogy van egy 200GB-os sata vinyóm és van mellé két 80Gb-os pata és mikor azokat felnyomom akkor nem látja a rendszer az elsődleges sata vinyót amin az oprendszer van. Mi lehet a gond?
-
elistvan
őstag
Hali!
Van egy 2003 ban vásárolt Quantum Fireball lct20 5400 fordulatos 30Gb-os vinyóm ami kb 2 hete egyik bekapcsolásról a másikra elszállt. Ez volt a rendszervinyóm fel se pörög. Bios se ismeri fel a Borsodchemben Barcikán egy ismerős megnézette tetek rá új elektronikát de ezek után se indult be. Azt mondták a motorral lesz a baj beragadt vagy megadta magát. Sok fontos cuccom volt rajta többek közt a szakdogám anyaga is. Esetleg ezt meg lehetne működőre javíttatni? Vagy menteni róla? Ha valaki tudna segíteni irjon egy privátot. Előre is kössz.
Isti
[Szerkesztve] -
Dr.Én
veterán
-
L@co
aktív tag
válasz
liksoft #1601 üzenetére
Üdv!
Ismét én vagyok
Kiróbáltam a csere 80GBos vinyó elektronikáját az enyémen és nem szállt el az elektronika, de nem is működött az én vinyóm. Az enyémen ugye a SMOOTH csip ment tönkre, és emiatt fel sem pörgött az én vinyóm a saját elektronkiájával. A kölcsön elektronikával viszont felpörgött de nem jutottam el vele a BIOSig sem. Csak ilyen nyik-nyik-nyik hangot hallottam,és lecsuktam a gépet. Ebből mire lehet következtetni? Arra, hogy a kölcsön elektronika nem kompatibilis az enyémmel, v. arra h. kuka a vincsim? -
lazydog
addikt
válasz
liksoft #1851 üzenetére
Valóban tudathasadásos az állapot.
Az általad linkelt oldal első mondata rögtön alátámasztja az állításom.
Hard Disk Sentinel application is shareware.
A shareware programok két lényeges jellemzője, hogy valamilyen funkciójukban korlátozottak, másrészt regisztrálhatóak, illetve megvásárolhatóak. A Sentinel mindkét feltételnek megfelel. A korlátozás nem feltétlen időlimit, (bár ez a leginkább gyakori butítás). A HDSentinel esetében olyan funkciók korlátozottak, amelyek nem létfontosságúak (SMART offset állítási lehetőség, automatikus email küldés valamilyen jellemző romlása esetén), ez tényleg közelít a Freeware jellemzőkhöz. -
Thrawn
félisten
válasz
lazydog #1849 üzenetére
Shareware? Ami linket te is betettél abban is szerepel free változat, igaz abból nagy hirtelen nem találtam letölthetőt
mod: érdekességképpen megjegyzem, hogy a lapomhoz feltéve az Uli drivert csak az 1-es SATA portra dugott vinyómat kezelte. A másikat tehettem akárhova, nem is látta, de más sem (pl Everest) Végső elkeseredésemben leszedtem a drivert és láss csodát, megjavult! A történethez hozzátartozik, hogy Vista-t használok, Uli driver pedig csak XP-hez van, de gond nélkül megeszi. Biztos ami biztos nem tettem fel, dolgozzon csak a HDSentinel
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
Akkor is tápszagú a dolog. Lehet, hogy a csatlakozás ''lötyög'', igazítsd meg. Egyébként a SMART (pl: HDSentinel) mit mond a winyóról?
Thrawn: Semmi, nem is a típusba kötöttem bele. Csak a garancia fontosságát említettem, valamint az archiválást. Személy és típusfüggetlenként. -
Dr.Én
veterán
Hali
Segitségeteket kérném.Tegnap vettem egy uj videokarit X1950GT AGP-st.Azota az van hogy a rendszerem nem mindig látja a másodlagos Maxtor 80Gb IDE Wincseszteremet(slave),de ujra indittom a rendszert akkor látja.(biosban is ott van)Miért csinálja ezt?Mit lehet ezzel csinálni?Hogy lehet ezt megjavitani?
Elöre is köszi
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
Yorihisa #1836 üzenetére
A SATA vinyó nem jó neked, mert ezt nem kezeli az alaplapod. (Gondolom ezért nem érted a ''sata dolgot'')
A SATA egy újabb csatlakozó felület a meghajtók csatlakoztatására. Leginkább azért célszerű ilyet venni, a régebbi PATA (IDE) vinyó helyett, mert ennek az utóbbinak a napjai meg vannak számlálva. -
liksoft
nagyúr
Sajnos nyakat nem látok Nálad, így a fővételt inkább hagyom.
Én inkább garanciálisat tudnék javasolni. Mellette folyamatos archiválási rendszer használatával a fontos adatokról. Ebben az esetben már igazából szimpátia kérdéssé válik a winyó vásárlása (kivétel a Raptor vagy SCSI esete). -
Yorihisa
csendes tag
Sziasztok! Én tanácsot szeretnék kérni, ugyanis most tervezem a gépem bővítését egy új vinyóval. Jelenleg egy 80 gigás seagate vinyóm van, ami tökéletesen működik még nem volt vele baj. Viszont nem tudom hogy milyet lenne érdemes vennem. 160 gigás vételét tervezem. A samsung, a maxtor vagy a seagate lenne a legjobb? Olvasgattam a többi hozzászólást, de nem igazán értettem belőle túl sok mindent, a lényeg hogy ha ennyivel bővítem akkor kell mást is bővítenem? Ja és ezt a sata dolgot se nagyon értem, az olyan jobb mint ami nem satás?
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
Ez szerintem nem HDD gond lesz hanem a játék nincs rendesen optimalizálva, elsősorban Patch-nek kellene segíteni. Memóriakezelés sem megfelelően működik. Stalkernél mindenkinek gondja volt a swappeléssel a „Stalker”topikban kérdezz rá hogy patchelés után fenn áll e még a probléma?!
-
tiptop
csendes tag
Sziasztok!
Van egy regiecske Compaq presario 2500 -as gepem amiben celeron 2.6Ghz proci meg 700 MB memoria es egy ST94011A 40GB-os vinyo amire neha piszok sokat kell varni. Nem tudom elhinni, h ennyire lassu legyen. Emlekeim szerint nem volt ennyire tetu csak az utobbi nehany honapban. Teszteltem a Hd tune programmal es ezek az eredmenyek jottek ki:
Transfer rate
Minimum 2 MB/sec
Maximum 4,4 MB/sec
Average 4,3 MB/sec
Access time 15.6 ms
Nem ertek nagyon hozza, de azt gondolom, h azert kicsit jobban kellene szednie a bitjeit...
Tudna nekem vki segiteni, h merre induljak el, mert sajnos nincs masik laptop vinyom, h egy cserevel megbizonyosodjak, h egyaltalan azzal van-e a hiba.
Egyebkent van meg benne egy TEAC DW-224E-A dvd olvaso is ami vmiert mar nem olvassa a lemezeket... gondolom, h beoregedett, nem hiszem, h koze lenne a HDD lassusagahoz...
Udv -
Buldozer99
senior tag
Hi! Az lenne a problémám hogy Sata2-es vinyora fel is megy az xp de nem indul el a windows!
De ha össze van kötve a 80-as Ata vinyoval akkor indul a win az ata-ról és látszanak a sata 2-es meghajtok!Amikor telepítettem nem volt egybe kötve,sata driver fent van!
Mi lehet a gond? -
mongi_
aktív tag
Amikor játszok egy játékkal (nálam most speciel a CM: Dirt-nél meg a Stalkernél fordult elő, más újabb és ''komolyabb'' játékoknál nem próbáltam) egy darabig kb. 10 percig tökéletesen fut, még a legjobb grafikán is, aztán pár másodperces akadás (swappelés, ilyenkor mintha a hdd is kicsit más hangot adna ki, mint a szokásos) utána újra jó, ismételten kb. 10 percig és megint swapp. A játék újrainditásával megszünnek a problémák. De ha megint játszok egy darabig újra kezdődik ez a ''sorozat'' előlről. Eléggé idegesítő. Az a poén, hogy pl. a Dirtnél még a legalacsonyabb beállításokon is swappel 10 percenként kb 5-6 mp-ig.
Mi lehet a gond? Valami ötlet? Egyáltalán most hol a hiba?
Még az is lehetséges, hogy kicseréljem a ''hibás'' hw-et, mivel még garanciásiak a nyár végéig. Csak azért is szúrt szemet, mert másoknál nem produkálja ezt az új Colin rész. De emlékszem pár napja játszottam a Stalker-al is, ugyanezen a pc-n, és azon is voltak ilyen problémák, pedig ott is magas grafikán futott a játék. De viszont megnéztem a Colint is ultrán,highon,mediumon és lowon is, és minden beállításon csinálta ezeket a beakadásokat időközönként.
Még annyit, hogy a memóriákat teszteltem memtest-el, külön külön és dualban is és sehol se jelzett hibát. Véleményem szerint a memória hiba ki van zárva. Ha bár ki tudja... :/
Semmi hw nincs húzva, driver cserék voltak, és sajnos nem oldották meg a problémát.
Az op rendszer is viszonylag új, most telepítettem fel nemrég. De utána is folytatodtak a gondok.
A gépem: Asus PDND2 SLI, Gainward 7900GTGS, 2x1GB Samsung, Pentium D805, 300gb Seagate SATAII...
Elnézést ha ide is írtam, de lehetséges, hogy a hdd-val vannak a gondok.
Előre is köszönöm a hozzászolásokat, és a segítségeteket!
mongi_ -
csadika
csendes tag
megjegyzem nemvok számtech zseni ugyh azt is szeretném megtudni h BIOSba hol kell engedélyezni
-
csadika
csendes tag
Van egy 250Gb-os Maxtor SATA winyom de nem lehet megformázni, mit kéne csinálnom?
-
-
BEE
addikt
Szevasztok !
Lenne egy kérdésem.
Van egy külső USB-s vinyóm, ami a fényképezőgépből is kiolvassa a képeket,
de csak akkor, ha FAT32-re van formázva.
Mivel ezt nem tudtam, sikerült átformázni NTFS-re.
Hogyan lehetne megformázni FAT32-re, mert az XP csak NTFS-re hajlandó,
nem is ad más lehetőséget. Vagy csak én nem találtam meg.
Köszönettel
BEE
Jaigen, egy 40GB-s lemez lenne.
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
A gonoszkodást tréfát nem mindenki érti ugyanúgy mint Te. Én is félreértettem. Vagyis nyílt fórumban nem célszerű nem teljesen egyértelműt írni. Más értelmezésben olvashatják az ismeretlen fórumtársak, és ha megfogadják, káruk származhat belőle. Célszerű úgy írni, hogy még véletlenül se legyen kára senkinek a leírtak alkalmazásából. Ezeket csak észrevételként jegyzem meg.
-
ML320
senior tag
válasz
liksoft #1817 üzenetére
Direkt volt ott a gonoszkodás
Ha a drive garos, akkor nincs kérdés, bár mit mondjak egy olyan ügyfélnek, aki minden matricát leszedett a vinyóról, mert zavarta. Mindegy nem ez a kérdés... Ha viszont a már nem garanciális, akkor mi legyen? A biztonságos üzem végett csere szükséges.
Első körben a gyári tesztet érdemes végigfuttatni. Hibalokalizálás legyen az elsődleges, utánna jöhet, hogy lehet javítani a dolgot! Ezt sem neked kell elmagyarázni
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
És mi van, ha csak takarékos üzemmódra vált a winyó? Így energiát takarít meg, ha pedig dolgoznia kell, csak kicsit hosszabb az első elérési idő. Sok típusnál vagy szériánál (a gyártók állandóan fejlesztenek, sokszor egy típus különböző szériái is máshogyan viselkednek) hallható hasonló hang.
A gyári tesztprogrammal kell letesztelni (amit írtál is), és ha az hibát jelez, akkor garanciális cserés. Ha nem tűnik még így sem meggyőzőnek, akkor a HDSentinellel is érdemes megnézni. Az más szempontok alapján vizsgál.
A szándékos rongálást viszont nagyon tisztességtelen dolognak tartom! Kollégáim között ilyen hozzáállást nem tűrök meg. Az adatmentésre beérkezett drive-okat nem csak azért bontjuk meg maximális óvatossággal, mert a tárolt adat a legdrágább, hanem ha esetleg garanciális, akkor az érvényesíthető legyen a mentés után! (Nem mindig sikerül, de megpróbáljuk.) Ha jól belegondolunk, ez sem tisztességes viselkedés a gyártó felé. Viszont ha sikerül, senkit NEM károsítunk meg! Ugyanis nem véletlenül adják le mentésre. Azért, mert hibás, és a garancia érvényesíthető lenne. Azt hiszem ez más, mint jól működőt tönkretenni, hogy garis legyen. -
Baboka
tag
halika! van egy 200as seagate vinyóm és az a problémám vele hogy kattan egyet amikor elinditok valamit (vagyis dolgoznia kell) és amig futa program legyen ez photoshop vagy bármi kattan és megáll minden aztán véletlen idöközönkét ilyen kattogásokat produkál. ezzel mit lehet kezdeni?
-
kem
addikt
Most 2 restart után ugyanúgy megakadt low level format alatt annál az LBA-nál, de aztán továbbment és most formázza rendesen. Ez mitől lehet?
-
kem
addikt
Valaki segítsen please!
[link] -
péter007
senior tag
Hy!
Emberek kéne egy kis segítség. Van egy samsung hdd-m 160giga 8mega cache és ide-s.
Bekapcsoltam a gépet és nem indult el a cucc hanem kiirt valami windowsos szart hogy vmi ddl-t nem lehet megnyitni és rakjam újra az egészet.
Berakom az xp cd-t beállítonm hogy bootoljon cd-ről és kiirja ugyanazt.
Kivettem a gépból és beraktam anyám gépébe és winfos alól megformáztam hozátaszem hogy a három partíciót nem lehetett rendesen megnyitni csak formázni tudtam. Et megvolt visszaraktam a gépembe és azt írja ki hogy hiányzó NTLDR vagy vmi hasonló.
Vissza anyám gépébe és xp cd-ve formáztam, de a helyzet ugyanaz.
Sztem ebből gari lesz de ha tud nekem valaki segíteni akkor az megköszönném előre is -
Beaumont
aktív tag
válasz
lazydog #1808 üzenetére
Bekötöttem a gépbe (ASUS P5W DH stb...). A bios-ban megint csak 58GB látható. Cd-ről indítva a diagnosztikai programot nem tudok hozzányúlni a vinyóhoz, mert csak mist ismeretlen csatlakozón lévő winchestert látja. Windows alatt látja rendesen,d e ott meg csak a szokásos 60GB-ot tudnék formatálni, particionálni...
-
GCsabi
csendes tag
Sziasztok!
A Sisoft Sandra ezt a figyelmeztetést írta ki a winchesterhez: Acoustic Management enabled. Peformance may be impaired. Mit lehet tenni ez ellen? -
Beaumont
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Remélem lesz valakinek ötlete a következő problémára...
A sztori egy laptop vásárlással kezdődött. 120-as WD vinyóval hoztam el a gépet, de már az átadáskor mondta a srác, hogy csak 60GB-ot lát a windows, és a bios is... A srác egy 60GB-os vinyóról csinált Ghost mentést, és erre rakta fel... azóta csak 60GB látható 120 helyett...
Otthon próbálkoztam mindennel, de csak 60Gb-ot látott minden rendszer, program (XP, VISTA, BIOS, Norton PM stb...).
Ekkor leszedtem a WD oldaláról a diagnosztikai programot. Kiírtam cd-re, gép újraindít, bootolás cd-ről, program indít. Ekkor örültem egy kicsit, mert a program látta a vinyót, és sikerült is particionálni, majd formattálni.
Gép újraindít, rossz érzés már ekkor elfogott, de reménykedtem. A Bios csak 60 GB-ot látott. A win telepítésekor is mint kiderült csak ennyi látható...
Program újraindít, 120 GB-ot lát. Ekkor még kipróbálom az MBR felülírását. Gép újraindít, Bios nem látja a 120 Gb-ot, de a windows igen. A következő meglepetések jöttek még: XP az első újraindításkor kék halállal indul... A vista rendesen felmegy, de ami kezdetekkor 120 GB, az a telepítés végeztével már csak 60GB...
Van valakinek ötlete mit lehetne tenni?
Köszönöm előre is a segítséget.
Beaumont
Új hozzászólás Aktív témák
- Félgép-i7-12700K / MSI MAG B760 TOMAHAWK / 32GB 5600MHz
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest