- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
''Honnan lehet megtudni h. kicserélhetem-e az elektronikát?'' - Kipróbálod. Erre nincs leírás a neten, hogy ki kivel kompatibilis. (Ez is a szakma része.)
''Félek, h. elrontom a még működőt is'' - Megvan rá az esélyed. Van olyan mechanikán belüli hiba ami tönkre teszi a rátett elektronikát.
A döntés a Tiéd. -
L@co
aktív tag
Na megnéztem pontosan és a 2 vincsi között 1,5 év van. A fő csip a 2004-esen agere gyártmányú a régin meg nincs márka. de az alattuk levő kiírás ugyanaz. A 2 vincsielektronika felépítése megegyezik. A minden csip utolsó v. utólsó 2 sorában más számok vannak, de az elején megegyeznek a számok.Samsung memória van mind2n, de azokra nem teljesen ugyanaz van ráírva. Honnan lehet megtudni h. kicserélhetem-e az elektronikát? A régi elektronika kerülne az újabb vincsire. Félek, h. elrontom a még működőt is, szóval kellene tanács
-
Calibos
addikt
válasz
liksoft #1591 üzenetére
értem
Tehát az a helyzet hogy rokonom haverjának vettem egy negyed konfigot(alaplap,ram, proci) gépet össze raktam, ezért már az XP-t saját magának kell telepítenie.
Tehát a telepítésnél, személyesen nem voltam ott tulaj azt hiszi hogy én hoztam neki szar alaplapot mert az ő winyoja bizony ám előtte működött.
Olyasmit is kiírt hogy hiányzó NTLDR file.
Én is winyo gondra tippeltem.
felhívtam a srácot és utolag mondta is hogy induláskor kiír valami Smart dolgot
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
-
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete tönkrement a Maxtor 80GB-os (ATA133 2MB Cache) vinyóm elektronikáján a SMOOTH csip. Elkértem haverom 80 GB-os Maxtorját (szintén ATA133 2MB Cache), csak neki is hibás a vinyója, mert csak 20GB működik rajta, de az elektronikája jó. Az lenne a kérdésem h. át lehet-e rakni az elektronikáját az enyémre? Egyetlen különbséget találtam a 2 elektronka között, csak azt, hogy a legnagyobb csip márkája más. De a SMOOTH csip ami nekem kilyukadt (v. nem tom mi lett vele) az teljesen megegyezik. Szóval ki merjem cserélni v. lehet vmi baja a jó elektronikának, ha rárakom az én 80-asomra?
[Szerkesztve] -
Hicks
csendes tag
válasz
liksoft #1579 üzenetére
Szia Liksoft.
Ha itt vagy akkor először is bocsánat, hogy úgy eltűntem de megfagyott a gépezet.
Olvastam már a linket, is meg a progi is megy, igen érdekes adatokkal szolgál.
Maxtor hőm 50cfok samsung 42cfok, nyitott oldallal. Gondolom a fagyások ennek is köszönhetőek. Kérdésem az lenne, hogy a getdataval kissebb winyora is át lehet menteni az adatokat, vagy legalább ugyanakkora kell hogy leegyen ahova menteni akarom a dolgokat?
Előre is köszönöm. -
-
Tibi0001
csendes tag
Hali!
Maxtor 160 GB-os winyom vezérlője elfüstölt táphiba miatt , lehet javitani vagy másik vezérlőt venni hozzá? Ha tudtok ilyet vagy van ötletetek , hogy letudjam menteni róla az adatokat segitsetek. Probáltam venni ugyanilyet de nem kaptam.Köszi
-
wallwolin
csendes tag
természetesen sp2 fennt van
bocs ez kimaradt -
wallwolin
csendes tag
Hy mindenki.
lenne egy kis problémám!
Ma vettem egy 160G Samsung vinyot, eddig 2 volt a gépembe egy 10G-ás aminn az xp futott, meg egy másik aminn a programok+egyebek voltak.Aminn az op rendszer volt az maradt, a másik kettőt megcseréltem, utánna partition magic-et elindítottam, de csak 30 egynéhány gigát látott. gondoltam fdisk majd ujraindítás, és lám sikerült, csakhogy nem engedte particionálni. xp, meg nem tudom miért de az istenért nem akar boot-olni a cd-ről,ugyhogy azzal sem tudtam megoldani. Gondoltam felteszem a win98-at és majd utánna xp, csakhogy telepítés elött kiírta hogy kapcsoljam ki a lemezgyorsítót, és hogy az fdisk csak ms-dos 5 vagy régebbi verzióval müködik.
Na szóval itt fogytak el az ötleteim meg a türelmem.
előre is bocs, de most csináltam, csinálok ilyet először, nem gondoltam volna hogy ennyire nem jön össze.
értek valamit a gépekhez, de ez tulmutat rajtam
ezért kérem a többet megélt emberek segítségét
előre is köszönök minden segítőkész választ -
pappen
tag
válasz
liksoft #1508 üzenetére
Szia Liksoft!
Sajnos használnom kell a gépet. Újratelepítettem a win-t, miután rendesen sikerült megcsinálni a partícionálást. A GetDataBack program nem tudta megjavítani a fájlokat.
A képeknél a hibaüzenet: Can't determine type
A .doc -nál: A dokumentum neve vagy elérési útja hibás
esetleg: Fájlátalakítás és a szöveg kódolásának kiválasztását kéri
A .xls -nél: Az Excel hibát talált, és a munkafüzet sérülésének elkerülése érdekében néhány formázást törölnie kellett. Nézze át gondosan a formázásokat.
Gondolom javíthatóak, mivel az outlooknak sikerült, de mivel?
Köszi a segítséget. -
Hicks
csendes tag
válasz
liksoft #1573 üzenetére
Hát ez nagy kérdés mert nagy részük pótolható, meg már nagy valószínűséggel nem lesz rá szükség de vannak olyanok mint fényképek, házivideók amiket nem lehet pótolni és persze nem ezeket írtam ki dvdre.
Szóval ahogy Nálad is szerepel Murphy él ez már biztos. Meg az is, hogy a baj nem jár egyedül mert most valószínű, hogy búcsút intek az adatoknak mert, szakemberre most nincs pénzem.
Még egyszer köszönöm a segítséget. -
liksoft
nagyúr
Adat vagy winyó. Ha annyit nem érnek meg az adatok mint egy új winyó ára, akkor adatmentéses szakemberhez ne is vidd. Nézz kicsit körbe, az árak ennél jóval magasabbak.
Döntened Neked kell. Segítség lehet, ha pár adatmentő céget a várható árról és vállalási feltételeikről előzőleg telefonon felkeresel.
Egyébként ha olvasási hiba miatt fagyott ki, akkor még hardware hiba is szóba jöhet. Na onnan már más árakkal kell számolni. -
Hicks
csendes tag
válasz
liksoft #1570 üzenetére
Akkor most lehet egy golyó kellene a fejbe. Mert nagyon sok hibát követtem el, ugyanis megpróbáltam már csökkentett módbol visszaálítani a rendszert persze sikertelenül. A hddm még garis érdemes elvinnem vissza a boltba hátha tudnak vele kezdeni valamit, vagy először adatmentőhöz vigyem el? Ja és miért fagy meg a gép gdb futatása közben is csökkentett módban? Fájl ellenőrzés közben mind kétszer ezt az üzit írta: I/O error unknown error (65284) reading sector 268435478 on hd129.
Bocsánat előre is a sok hülye kérdésért, de még nem találkoztam ilyen hibával,(amúgy se vagyok nagy mayer a témában) viszont most kezdtem el kíírogatni a fontossabb dolgokat a gépemről de már nem sikerült a lényeget.
De nagyon szépen köszönöm a segítséget. -
liksoft
nagyúr
A CHKDSK után (pláne ha hibásan futott le) eléggé sok gond lehet. Ugyanis ha a rendszerben hiba van (fizikai és nem logikai), arra nincs felkészítve. Vagyis sérült file-rendszer javítására használható, de csakis felügyelet mellett. Mondja el mit szeretne csinálni, és én eldöntöm teheti-e. Ha viszont fizikai hiba a kiváltó ok, akkor a javítás során ugyanúgy hibát ejthet. És akkor már ezt is próbálja javítani. Majd ennek a javítását is, ami már más bejegyzésekhez is kötődhet, vagyis egy láncreakció indulhat be.
Ezek után látható, hogy a ''varázsütés'' és az izzasztó 40-50%-os mentés is benne lehet a pakliban. Gondold végig mit érnek meg az adatok, és ha annyit, akkor vidd adatmentéses szakemberhez. Amíg még lehet. Mondom, lehet, hogy kicsi a baj, de nem biztos. Ezt csak a mentés végén utólag lehet biztonsággal elmondani.
A SMART egyébként mit mutat? -
Hicks
csendes tag
Sziasztok. Ha tud valaki akkor kérem segítsen.
Problémám a következő: Két vinyo van a gápemben egy maxtor 60as és egy 250es samsung.
A samsung két részre volt osztva a nagyobbik amin minden fontos adatot tartottam egyszerűen eltűnt a rendszer elől és mikor megpróbáltam telepíteni új rendszert a nagyobbik részt nem partícionált területnek jelöli.megpróbáltam a getdataback programot is de a fájl ellenőrzés után megfagy szinte rögtön. Ha valaki tudja hogy hogy lehet visszaszerezni az adatokat vagy visszacsinálni az egészet akkor segítsen mert nagyon fontos adatok vesznének el róla.
Előre is köszönöm. -
Peti20
tag
válasz
Aranygyerek #1562 üzenetére
MSI K9N NEO f
-
Peti20
tag
Sziasztok!!!
Van egy Sata2-es Western Digital vinyóm, 250 gigás.... A régi IDE-s Maxtorom-ról rá akarom húzni a dolgokat, de ha a Maxtort bekötöm akkor a biosban a boot sequence-nél nincs bent a Sata-s vinyóm, csak a Maxtor, arról meg nem tudok indulni, mert az oprendszer azon behalt....Mit csináljak???? Le szeretném másolni a dolgokat a Maxtorról
Tehát az oprendszer a sata-n van, és az ide-ről szeretném a dolgokat rámásolni...
köszi -
Reszi
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy 160-as Samsungom és csak PIO-módban hajlandó működni. Ez vajon mitől lehet? -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Az lenne a problemam, hogy van ket hardom 1600JB Wd, mirrorba.Attettem oket egy masik gepbe virusellenorzesre. Virust nem talaltam de miutan visszatettem oket a windowsom nem indult, kekablakozott.Chkdsk-el annyira megoldottam hogy most elindul, de ha lemezellenorzest kertem mindig talalt fajlrendszer hibat, es kb 1 oraig javitotta(deleting index entry...).Gondoltam adok egy repairt a windowsnak, de nem sikerult, mert az installing devices-nal lefagy, es ha ujrainditom akkor mindig kezdi a szokasos chkdsk-ket es hiaba javitja meg hosszu ido utan, ugysem megy tovabb a windows telepites, es mindig kezdi elolrol a chkdsk-t.
Nagyon orulnek ha tudnatok segiteni... -
Peti20
tag
A Maxtor behalt vinyómat, tegnap megpróbáltam megformázni, a partition magic critical error-ral abbahagyja a munkát...Mit csináljak???
Az új vinyómra mit mondotok.... WDC WD 2500JS-00NCB1... Kicsit hangos, hogy tudnám elhalkítani, plussz az előző hozzászólásomban van még pár érdekesség és kérdés...
Köszi a válaszokat -
Peti20
tag
Sziasztok!!
Tegnap meghalt egy 200 gigás Maxtor vinyóm ( atás volt),formázni sem bírtam.. ma vettem egy 250-es Sata-s WD-t.... Picit néha hallaccik, hogy kattog...Az baj??? Ja és a Windows-ban az asztalon az óra mellett, megjelent egy kis ikon, hogy a hardver eltávolítása biztonságos, úgy mint mondjuk egy pendrive... Rákattintottam és az télleg a vinyó..Ez miért van?? Baj???
köszi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
Tibi KNIGHT #1552 üzenetére
Küldj el egy nyers riportot (beállításokon belül a legalsó menüpont) a progi írójának. A progi fóruma: [link]. Hátha a riportból kiderül más is.
Szerk: mail-ben küld, mert nagy! Nem fér a Fórumra!!!!!
[Szerkesztve] -
Tibi KNIGHT
csendes tag
válasz
liksoft #1551 üzenetére
az előbbi a Maxtor volt, de tudna 133-at, megpróbálom átállítani a biosba
Quantum:
Aktív UDMA átviteli mód,100 MB/s (5)
Samsung
Aktív UDMA átviteli mód,150 MB/s (5)
tehát ez is jók, akkor mi a gond? Megnéztem ha a Maxtoromról bootolok be, és onnan másolok akkor másolt 30-40megával, most a samsungot használom és rohadt lassú, pedig új vinyó
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
Tibi KNIGHT #1550 üzenetére
Nyert. Aktív UDMA 100.
De ez csak egy winyó. Mind a háromét meg kéne nézni. -
Tibi KNIGHT
csendes tag
válasz
liksoft #1549 üzenetére
kösz, leszedtem de nem találom, azaz olyan van hogyLemez Tulajdonságok
Maximális PIO átviteli mód,4
Maximális többszavas DMA mód,2
Maximális UDMA átviteli mód,133 MB/s (6)
Aktív UDMA átviteli mód,100 MB/s (5)
Minimális többszavas DMA átviteli idő,120 ns
Ajánlott többszavas DMA átviteli idő,120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY nélkül,120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY-vel,120 ns
ebből nekem nem derült ki semmi -
liksoft
nagyúr
válasz
Tibi KNIGHT #1548 üzenetére
Feltételezem Wint futtatsz. Akkor a Hard Disk Sentinel [link] meg tudja mondani (ha a driver is engedi), hogy PIO vagy UDMA módban fut a winyó. PIO mód esetén jogos a sebesség, UDMA-nál valami más gondod lehet.
-
Tibi KNIGHT
csendes tag
válasz
Aranygyerek #1543 üzenetére
új driverek fenn vannak, biost nem merek frissíteni szünetmentes táp nélkül, meg amúgyse tudom hogy kell
Mást nem lehet?
-
liksoft
nagyúr
válasz
MZsoltee #1545 üzenetére
Akkor a szalagkábel volt alapvetően a gond. Addig amíg a Sentinel nem jelzi a zöld pipa helyett piros kereszttel az állapotát, vagy nem lesz működésképtelen, a garis cserét nem köteles a forgalmazó (gyár) megejteni.
A tesztprogramot meg a gyártó honlapjáról le tudod tölteni. De ha vevő vagy rá, borsos árért írok is egyet. Valamint a 6 gigabit (Gb) valóban nem sok. -
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #1540 üzenetére
Nem tettem, de szinte semmit se látott a winyóról összvisz 6Gb!
Telepítettem rá 1 windows, megformáztam meg minden és most a régi rendszer (a 40gb ososn lévő) hdd sentinel csak 1 gyenge szektort lát a többi jó...
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Nincs szükség beavatkozásra.
Teljesítmény 90%
kondíció 99%
Most jó a winyó vagy sem? Vigyem vissza gariba? -
Aranygyerek
aktív tag
válasz
Tibi KNIGHT #1542 üzenetére
-
Tibi KNIGHT
csendes tag
Üdv.
Lehet hogy nem a legmegfelelőbb topikba írom, ezért elnézést. Lenne egy problémám (mily meglepő) adott 3 vinyó:
1. Quantum Fireball lct20 20
2. Maxor 6Y120LO
3. Samsung HD501LJ
Régen csak az első kettő volt(IDE kábeleken), most lett a Samsung(SATA). A probléma: A vinyók között másolás már elnézést rohadt lassú (max 6MB/s, átlag 2) régebben betudtam ezt a Quantum vinyóm lassúságának hiába volt gyorsabb a Maxtorom. Na de a Samsung és a Maxtor közötti másolás is qurva lassú(fentebb említett adatok)
Mi lehet a gond? Igaz hogy a Samsungom vissza van fogva, mivel az alaplapom csak a SATA-át támogatja, a SATAII -t nem
Olvastam hogy a bios-ban kell állítani valamit, de mit?
Alaplapom: Abit Is7-E; Phoenix - AwardBIOS-om van (gyári, frissítve nincs)
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
GDB közben lehethibernálni? Ugye nem kezdi elölről...
-
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #1537 üzenetére
Sorry még1x!
Csak más elmondani meg megérteni és végigcsinálni úgy, hogy az ember nem csinált még ilyent!
Remélem menni fog innentől kezdve, ha mégis kérdéseket tennék fel akkor ne válaszolj, nem akarom az üzletedet rontani, de véletlenül se viszem el hozzád mert ezek az adatok nem annyira értékesek...
Tényleg köszönök mindent és sok sikert és minden jót a továbbiakban! -
liksoft
nagyúr
válasz
MZsoltee #1536 üzenetére
Az előbb írtam, nagymértékben függ a drive fizikai állapotától. Ennél többet NEM tudok mondani ilyen távolságból. Valamint ezzel foglalkozom, ebből tartom el a családom. Eléggé szájbarágósan elmondtam a lépéseket a biztonságot is figyelembe véve (rontva a saját üzletemet). Ha ennél több kell, hozd el hozzám, de az már pénzbe kerül.
Tényleg próbáld meg végigolvasni az egészet, és értelmezd. Szomorú vagyok, hogy ennyi nem elég. -
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #1531 üzenetére
Sorry a második részért!
Akkor sztem buktam az adatokat, elviszem a szervízbe aztán, ha ők tudnak valamit csinálni vele akkor meglesznek ha nem akkor nem ...
A GDB-t nem találom sehol és nem is tudom mibe kerül és nem hiszem hogy boltban kapható lenne neten megrendel ideér stb azt lehet hogy nem is lesz belőle semmi!
Köszönöm a hozzáértő segítséget
További szép napot -
liksoft
nagyúr
válasz
MZsoltee #1529 üzenetére
Nem túl bíztató a winyó állapota. Nem tudom meddig fogja bírni!
Az új winyót tedd egyedül a gépbe. 1 rendszer (minél kisebb), 1 adatpartíció. Egy mentési fázisban az adatpartíciónyi helyed lesz csak! Install Win, GDB, DVD író. Más nem kell. A GDB-t megveszed, majd a rendszerpartícióról az adatpartícióra csinálsz próbamentést. Ezek az adatok törölhetőek, de nem a mentendőt nyúzod amíg megtanulod a progi használatát. Ha minden tökéletesen megy, jöhet a mentés. Kiválasztos a legfontosabb ~37GB-ot, és azt másolod először, majd felírod. Az írások idejére vedd ki a mentendő winyót. Azt hiszem mindent leírtam. Ja, mégegy! Folyamatos hűtés mellett!
Ha ennél több kell, akkor itt [link] megtalálsz. De a fenti esetnél én többe kerülök nagy valószínűséggel.
A második részt itt NE kérdezd, alapelvekbe ütközik! Különben is mindenkit megillet a munkája után járó pénz. A programozót is!!!!!
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #1528 üzenetére
A dvd-s változat marad és hogyan szedjuk le az adatokat?
+ infók:
A lemez felületén található 8388736 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 8388736 hibás szektort.
Az szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
A lemez felületén található 8388737 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Nincs szükség beavatkozásra.
HDD sentinel a másikra azt mondja minden ok tehát a táp jó kipróbáltam úg yis hogy 1 ágon vannak.
Szal a dvd-s változat marad és hogyan szedjuk le az adatokat?
Nincs másik vinyó azon a havarok rendszerei vannak... legfeljebb ezt tudom partítcionálni
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
MZsoltee #1527 üzenetére
Szia!
Megjöttem. Látom, közben javult a helyzet. Lazydog kolléga pontosan mondta. Kell egy winyó amire legalább a legfontosabb dolgokat át tudod másolni. Mivel nem tudni csak kábelhiba volt-e vagy a winyónak is van valamilyen egyéb gondja, így a mentendő winyót nyúzni nem életbiztosítás. CHKDSK-t és bármi mást ami ír rá tilos használni. Csak olvasni szabad a mentendő drive-ról. Ezt tudja az ajánlott GDB (fizetős, a demo megmutat mindent, de csak a regisztrált változat másol). Megteheted, hogy ha csak egy 120-as winyót tudsz kölcsön kérni még, hogy két részletben mented az adatokat. Először a legfontosabbakat, majd a maradékot. Ha viszont DVD-re írsz, akkor 4x tempóval, visszaellenőrzés mellett, minden CD és DVD segédprogi és szimulátor / emulátor használata nélkül!
Sajnos beruházás nélkül nincs semmi. Még az ingyenprogikhoz is kell gépet venni. -
MZsoltee
veterán
válasz
lazydog #1522 üzenetére
Ezt is úgy kéretem kölcsön, nem tudnak többet adni a haverok!
Csak dvd-t took írni...
Van ami annyira nem fontos de afeleét kioírom az 25DvD
A helyzet javult kábelcserének köszönhetően láttja a teljes winyót...
Kéne 1 jó képfeltöltős oldal... hogy mutatni tudjam hogyan állok
[Szerkesztve] -
MZsoltee
veterán
Kicsit ideg vagyok kérlek értsetek meg...
Van egy vinyóm a samsung 250Gb Pata tele adatokkal.
Tegnap 2x spontán újraindulás 1x teljes fagyás, semmi se segít reset. Nem indul el a WINDOWS jönnek az állapotjelzők újraindul (csökkenttettmód vgamód mindent kiprobáltam) gépet szét szed por kifúj ram vga ki tisztogat semmit nem ért.
Winyó kölcsönkér rendszer fel és ezt láttja CAMPSENG CP''5!4N (MÁR A BIOSBAN IS) és a winben csak 6gb lát nem engedi incializálni ...
Mit tegyek? Így még scandiskelni se took...
Segítség kellenének az adataim -
liksoft
nagyúr
válasz
jhos910 #1514 üzenetére
A BIOS winyó detekt részén tudod állítani. A PIO mód az, amikor minden egyes byte esetén kézfogással megy az adat az alaplap és a winyó között. A DMA esetén egy plusz áramkör a háttérben (proc megkerülésével) végzi, és csak a szektor elején, és végén fognak kezet, közben az adatfolyam ''átsöpör'' gyors időzítés mellett. (Szakembereknek üzenem, tudom ez nem pont így van, ezért kérem ne kössenek bele, de egyszerűbben a lényegi különbséget nem tudom leírni nem szakembernek.) Világos, hogy a lassabb biztonságosabb átvitel. Az egyre gyorsuló eszközök esetén az összeférhetetlenség miatt (régi - új) célszerű ezt a lassú üzemmódot választani bizonyos esetekben.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!Leformaztam a 20Gb particiomat(8kb bad volt rajta), persze azelott atghostoltam a norton ghosttal es 20 Gb hardra.
Szoval bad szektor mar nincs a hardon de, amiutan vissza ghostoltam az adatokat az a gondom hogy nem indul a windows xp, vagyis bootol es a starting up utan megfagy a windows.Es erdekes modon a 20Gb hardrol muxik a windows
Probaltam repairt is adni a windowsra de a completing installation-nal lefagy.
Nem tudna valaki segiteni mert nem szeretnek uj windows-t telepiteni, nagyon sok progim van telepitve...
Ja es miutan reset-et adok a pqmagic 8-as azt mondja a particiora hogy:''partition table improperly dismounted..''
Kerlek segitsetek!
Koszi! -
lazydog
addikt
válasz
Cyberslider #1513 üzenetére
Egyetértek.
-
Rucov
csendes tag
Help!
Sziasztok
Vettem egy 250 GB-os IDE-s vinyót,beraktam a mobilrack-be ,látja a bios látja a windows eszközkezelő, de nincs a többi meghajtó között és így nem tudom megformázni.Mi lehet a gond?
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Ezen a winyón már nem célszerű dolgozni amíg nem mentettél mindent róla. Csak fokozatosan felülírod a mentendő adatokat. Vagy adatmentőhöz viszed, vagy keresel free, adattartalom (típus - doc, jpg, ...) alapján mentő progit a neten. Ha találtál, a megtalált adatokat mindenképpen másik winyóra kell menteni!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
8 KB bad sectort talaltam a HDD-n(WD 1600JB), ilyen hibakat adott hogy Windows betoltesekor ujraindult, szerencsere a chkdsk-el sikerult megoldanom a problemat.
De most rajottem hogy bad-es es felek hogy lehetnek tovabbi gondok.
Vajon egy formatalassal megoldodik, es ha nem akkor van valami speci progi amivel esetleg helyre lehet hozni.Gariban van meg, de sok adat van rajta es nincs hova kimentsem.
Ja es neha azt csinalja hogy egyszeruen leall a HDD es ujra felprorog windows indulaskor, es windows leallitasakor(lehet hogy ez okozta a bad sectorokat?)??
Elore is koszi! -
pappen
tag
Üdv mindenkinek!
Partition Magic-el át szerettem volna rendezni a vinyómat, de egy áramszünet közbejött
Sok fájl van ami nem működik ( jpeg,doc,xls...). Az e-mail-eket meg tudtam javítani az outlook üzenetfájl javítójával.
A többi fájlt is meg kellene javítani, van valami program erre? -
liksoft
nagyúr
Ha sz@r volt a táp, akkor maradandó károsodást okozhatott a winyó külső és belső elektronikájában egyaránt. Akkor viszont kuka. Nem tudom, mennyire hűtöd őket. A túlmelegedés is lehet gond. SMART mit mond? Pl: HDSentinel.
Pietrosz: Neked is tudom még a SMART riportot ajánlani. (Bocsi, de kicsúsztam a MOD időből.)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston KC3000 1TB M2 NVMe - 7000/6000 MB/s - 100/100 - Garancia
- WD Black SN7100 2TB Gen4 SSD 7250- 6900MB/s
- WD Black SN850 2TB M.2 PCIe SSD 7000 -5300MB/s
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Kingston NV2 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest