- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
indianka
tag
sziasztok
Van egy yamaha RX-V361-es erősítőm, és egy JAMO S406 5.0 hangfalszettem. Nem vagyok egy audiofil, csak házimozizásra, és zenehallgatásra használom, ahogy látható, ez egy nagyon alap szett, de mégis jobbnak ítéltem mint bármelyik műanyag, egybedobozos cuccot.
Most vennék a szetthez egy SUB-ot, de nem tudom milyet. Nem nagyon van rá keretem, 30-40.000 Ft lenne rá.
Ezeket néztem ki:
- Jamo Sub 200
- Jamo Sub 210
- Magnat Monitor Supreme Sub 201A
- Jamo Home Cinema SW-1008 (ez régi, használtan árulják... nem tudom milyen)teljesen hülye vagyok a témában, tudnátok javasolni, hogy milyet, melyiket vegyem, vagy ajánlani valami jót, esetleg tudtok valami jó ajánlatot?
köszi előre is!
üdv
u.i.: kérlek ne azt írjátok, hogy ha rendes sub-ot akarok akkor szánjak rá többet, meg ennyiért csak gagyit kapok, nem komoly a rendszerem, de mivel most nincs semmilyen sub, ezért bármilyen előrelépés lenne, és ennyim van rá, nem több. köszi
-
indianka
tag
sziasztok,
segítsetek léci, mert már kétségbe vagyok esve
Nos a szettem, amit beszereztem, az egy Yamaha RX-V361, plusz egy JAMO S406 HCS1.
Az egészet a PC-mel akarom összekötni, amihez bezsereztem jó drága Klotz optikai TOSLINK kábelt. Alaplapom GIGABYTE P35-DS3, amin van optikai kimenet, így SPDIF-en keresztül szeretném összekötni az erősítővel.
optikai kábel bedug itt is ott is, erősítő bekapcs, két front hangfal rádugva, eredmény semmi hang
a Realtek HD audio managerben engedélyeztem az SPDIF kimenetet (48khz-en).
nem történik semmi. nincs hang. Már próbáltam úgy is, hogy egy jack RCA kábellel (amivel a mostani HIFIm van összekötve) összekötöttem, de semmi nem történik, még csak a felugró ablak sem jelenik meg, hogy csatlakoztattam egy eszközt (ha a hifim rádugom, akkor felugrik)mitévő legyek?? valamit szoftveresen kell machinálni??
léci segítsetek, mert annyi pénzt meg energiát öltem ebbe, és most nagyon el vagyok keseredve... -
indianka
tag
Igen, azt tudom, hogy a mély a fronton jön ki, ott a basszreflex, de azt nem lehet valahogy beállítani, hogy ne a frontra hanem hátra nyomja a mélyet? az erősítőn, vagy szoftveresen (PC-ről lesz csak hajtva)?
mélynyomóra nincs pénzem, meg nem is nagyon akarok, de ha nem lesz más megoldás... vagy rendezkedek tényleg... :S:S:S
Ha elrontani nem tudom vele, akkor úgyis így használom addig míg ki nem találok valami alternatívát...
-
indianka
tag
lehet hogy nagyon láma a kérdés, de...
És ha úgy kötöm be? úgyértem, hogy a frontot a sorround helyére, és a háttért a front helyére. Magasban kb ugyanazt tudják, a mély meg úgyis mindegy honnan jön.Tudom, hogy ezek naiv kérdések, de nem vagyok egy vájtfülű, és nagyon meghajtva sem lesz még egy darabig (panelban...
), szóval tudom hogy kisebb teljesítményt jelent a háttér előre, de ha nagyon nem erőletetem, akkor nem mindegy, ha úgy kötöm be?
-
indianka
tag
sziasztok
sikeresen vásároltam egy ilyen hangfalszettet
[link]A gond az, hogy a szoba adottságai miatt, én a két nagyobb hangfalat alapvetően hátra, a kanapé két oldalára tenném. Tudom hogy ebben a szettben ezek a front hangszórók, de a TV mellé semmiképp nem fér. oda tenném a két kicsit, ami ugye a sorround.
Mit szóltok ehhez? szerintetek nagyon gáz? Én nem igazán értek ehhez
-
indianka
tag
sziasztok,
Elég kezdő vagyok a témában, türelmesen olvasgattam itt, így alakul ki a szettem...
Jelenleg ott tartok hogy vettem egy Yamaha RX-V361 erősítőt, illetve folyamatban van egy Jamo S406 hangfalszett. Így nézne ki a rendszerem. Illetve adott még egy LCD TV.
Mindezt a számítógépemmel kötném össze. Az LCD hdmi-vel van a géprekötve, így a TV-t nem is kötném rá az erősítőre.
És itt kérnék segítséget, mert nem igazán tudom hogy az erősítőt hogyan kössem össze a géppel hogy tökéletes legyen.
Alaplapom: GIGABYTE P35-DS3, az ezen lévő hangkártyát használom, amin van SPDIF out is, külön koaxiális, és optikai (ezeket megnéztem, de őszintén szólva azt sem tudom hogy mit jelentenek)
Ahogy olvasgattam, és megértettem, az lenne a legjobb ha ezen keresztül kötném össze az erősítőt a géppel. Viszont kérdésem hogy milyen kábelt vegyek akkor az összekötéshez, mire kössem rá, hogy kell beállítanom a gépem? én elég analfabéta vagyok ehhez, előre is köszi a tanácsokat -
indianka
tag
sziasztok,
elég kezdő vagyok a témában, ezért kérnék segítséget.
A lényeg, hogy nagyrészt házimozira keresnék valami alap cuccot. Kicsi panellakás, ablakot sem akarok törni, meg pénzem sem nagyon van, de valami ilyen egybedobozos műanyag hulladékot nem szeretnék, hanem valami minőségit.
Zenét a lakás adottságai miatt is csak módjával hallgatok.
Mivel sokat mozizok (TV-m már megvan ;) ) otthon azért szeretnék valami 5 csatornás cuccot, hogy rendesen kiélvezzem (most egy régebbi samsung hifim van, úgyhogy bármilyen szett előrelépés lesz ;) )
A keretem az olyan 70-80 körül lenne. Tudom hogy ez így elég kevés, és sok kompromisszumot kell kössek, de nem riadok vissza használt vásárlástól sem.
Szóval gondolom, hogy érdemesebb inkább a hangafalakra áldozni jobban, de az erősítő sem mindegy feltételezem. Abban kérném a segítségeteket, hogy milyen márkát érdemes nézegetnem, esetleg ha valami nagyon jó ár/érték arányú konkrét példát tudtok, akkor köszönöm.Egyelőre egy yamaha rx-v363 erősítővel szemezek, azt ajánlották, és jónak is tűnik.
Hangfalakból meg egy Jamo s406/416 5.0-ás szettel, de ez a kettő így együtt már olyan 100 körül lenne, és annyim meg nincs rá.
Esetleg ha találok Magnat Monitor 990-es szettet még, de akkor már a Jamo, gondolom.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest