- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #29519 üzenetére
Itt főleg DVD-Audio-n kiadott studió felvételekre gondoltam.
De egyszerűbb fogni egy jobbhangú koncert bluray-t amin van DTS-HD MA és DTS core hangsáv és a kettő között váltogatni. -
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #29517 üzenetére
Igen a cineknél hallható szerintem is a legjobban a különbség. Mp3 és flac között is hatalmas különbség van, de ugyanígy nagy a lépcső a HD és sima CD minőségű flac között is. Míg a 44.1kHz-es 16bit-es flac formátumban egy másodpercig ha hallom a cintányérok rezgését (mp3-nál szinte csak a leütést hallani ), addig HD-ban nagyon hasonlít a dolog a valósághoz, néha 5-6 másodpercig is hallani a zizegést, amikor nem nyomja el más hangszer hangja. Sokkal valósághűbb.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29500 üzenetére
Pedig pár perce még azt írtad.
Az AV erősítő árának feléért, harmadáért lehet kapni ugyanazt a hangminőséget sztereóban.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29498 üzenetére
nem lesz 2807em most
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29498 üzenetére
Audizé ide vagy oda, ha fontos a sztereó zene, inkább a NAD-ot választanám, mint egy 2807-est.
-
daniel2121
őstag
válasz
bajnokpityu #29490 üzenetére
Szerintem nem sokáig lesz meg ez a NAD.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29427 üzenetére
"BBéci:ezt a 300sor témát nem értem."
Ez azt jelenti,hogy egy képváltás (frame) alatt 300 sor frisül egyszerre a megjelenitett képtartalomban.Idővel persze elmozdul az egész,mert a gyorsabban mozgó képpontokat veszi előre. Addig nincs gond vele amig pl.egy fej fordul el a képen,de ha egész kép mozdul akkor bizony homályosodik,akadozik. Bővebbet motion blur vagy motion resolution néven keress. Jómagam is leirtam többször a megjelenését és az okát az LCD és a plazma fórumba is. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29435 üzenetére
Még soha, egyik filipsz képe sem tetszett, durván artifaktolnak.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29431 üzenetére
Az illető nemrég Samsungra váltott, gondolom nem véletlenül.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29426 üzenetére
A tévének teljesen mindegy, honnan kapja a jelet, 100 hertzen jeleníti meg, ha valamiképp le nem tiltod.
Az LCD-hez és PC-hez értő emberek azt szokták ajánlani, hogy filmnézéshez jobb engedni a 100 hertzet, csak klasszikus számítógépes használatnál érdemes kikapcsolni. -
Nova96
őstag
válasz
bajnokpityu #29421 üzenetére
És a házi mozi rendszert nem írod?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29421 üzenetére
Az 50 hertzes LCD tévéknek 300 sor körüli a mozgóképfelbontása, ami gyors mozgásoknál elmosódást, élességcsökkenést okoz. Ízlés dolga, engem baromira idegesít. Inkább egy belépő, HD ready plazmát néznék.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29409 üzenetére
Én még regében beszélgettem Istvánnal aki itt a Debreceni http://Acoustic Center. tulaja, erről a rezgés csillapításos dologról, és azt javasolta nekem, hogy először legyen egy igazán jó rendszerem és utána érdemes ilyen dolgokkal kísérletezni. Mondjuk ő importálja a McIntosh erősítőket, szóval ha olyanom lenne az már jó rendszer lenne
. Kipróbáltunk egyik helyen ezeket a Foq rezgés csillapítós lapokat amiket a hangfalakra kell tenni, 4 vagy 5 hangfallal, köztük Dali ikonnal is és csak az utolsónál egy olcsó missionnál kezdtem el hallani valamit, de, hogy ez addigra azért mert az eladó folyamatosan mondogatta, hogy milyen, vagy tényleg hatásos volt, bár minimális különbség volt, és inkább bebeszélés volt, mint valós lehetett, de a Dali ikon 6 vagy a Monitor Audiónál nem vettem észre semmit. Akivel voltam, ő meg még a végére sem vett észre különbséget. Szóval, ezt is olyan kategóriába soroltam, hogy felesleges. Vagy itt van ez inkább hozzá teszem ennek az árát is mondjuk a hangfalam árához, és biztos, hogy jobb hangzást kapok ennyi pénzből, viszont ha ezt veszem meg, nem biztos, hogy annyival jobbat kapok, mintha vennék egy ennek az ára plusz a hangfal árából kijövő hangfal. De próbáld ki azokat a lapokat, mert ingyen volt, meg veszteni nem vesztes vele semmit. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. ha sok javulást érzel akkor kunyizok majd tőled legfeljebb
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #29407 üzenetére
Én a gumikat a hangfal alatti márvány lapok alá helyeztem úgy,hogy 2x2cm-es kockákat vágtam belőlük.A tüskék a hangfal alatt vannak közvetlenül amik alátétekben ülnek, amik alá gumi tömítéseket használtam.
De az új kecóban a márvány lapok alá 19mm-es csapágygolyókat fogok tenni,amik alátéteken fognak ülni.Próbáljátok ki a csapágygolyós megoldást is,érdemes!
Teszek fel fotókat,hogy néznek ki közelről.Egyébként cd játékos alá is tökéletes megoldás és olcsó is. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29387 üzenetére
Ha gumit, parafát ilyesmit (tehát nem gránitlap) akarsz kipróbálni hangfal alá, azt tüske nélkül tedd.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29387 üzenetére
Én kipróbálnám minden formában tüskével, tüske nélkül, és ha több is van egyet feláldoznék, és szét darabolnám és úgy rá a hangfalat.
Bár nem tudom ezek a gumik mennyire jók ilyen téren. Lehet ha nem elég kemény, akkor nem elvezeti a rezgést, hanem maga is elkezd rezegni, és akkor meg vissza is juthat a hangfalra, bár te vagy a statikus neked kell tudni ezt
De arányos, mert:
Mostantól teljes a választék az Alces palettán.
AlcesOne-16e
Alces2 -30e
Alces3 -45e
Alces4 -60e -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29380 üzenetére
Te tudod.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29377 üzenetére
Azt ne hagyjuk ki a számításból, hogy a legjobb szűrő is csak akkor tudja teljes mértékben megmutatni tudását, ha előtte és utána, a fali csatlakozó és a készülékek is között normális tápkábeleket használnak.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29377 üzenetére
Ha az én rendszeremen észrevettem a kábelcserét,szerintem te is észre fogod venni. Igaz hogy denon 3806 hajtja.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29371 üzenetére
Bizonyára elkerülte a kétkedők figyelmét. Másik lehetőség, hogy csak abba kötnek bele, amit én írok.
(#29374) adamssss
Nem mindenki érzékeny a DLP-k szivárványozására, én például sosem láttam.
Ugyanúgy nem vennék LCD vetítőt, ahogy LCD tévét sem, esetleg DILA vagy LCOS jöhetne számításba. Persze ettől még a Panasonic projektorok nagyon jók és megérik az árukat. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #29332 üzenetére
Akkor neked is kezd kialakulni a rendszered,ez jó!
Sztereóval kötötted össze?
Én is most pont a kábelekkel szórakozom,vagy is most már pakolászok össze költözködés miatt,de 2 napig tesztelgettem és nekem is nagyon tetszik az új hang.
Bár várom már nagyon a VSX AX5i-t. -
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #29285 üzenetére
Nekem jó lenne a 100 cm. széles is. Bár egy kis oldali szellőzés sosem árt a vasaknak....
A nagyobb baj az, hogy 115 cm-től szélesebb nem lehet, mert akkor a szekrénysor már nem férne el a szobában. Eddig 4 szabvány modul alkotja a szekrénysort, és csak 115 cm-es darab férhetne be. Csakhogy, ha keskenyebb lenne, akkor meg a nyáron beszerzésre kerülő 105 cm. diagonál tv nem férne a tetejére...
(micsoda gondok....)Ja és a 4 rekeszt, azt úgy értettem, hogy 2 x 2 rekesz! (polccal két szintes)
Ez a Matessi 4 rekeszes állvány ha készülne bútorlapból, az nagyon király lenne a méreteivel, mert azt a + 1 cm. a magasságából simán lejönne, ha a 4 lábát eltüntetnék....
(meg talán olcsóbb is lenne ...) -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #29285 üzenetére
Igen rekeszenként min 50 cm kell,de viszont egymás felett már elfér.
Alsó kettőbe erősítő ami lehetne nagyobb méretű mint a felső kettő rekesz,amibe mehetnek a forrás komponensek. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29260 üzenetére
Akkor én gyorsabb voltam?
Mert megadta a számát és mondtam is, hogy küldje a számla számot, és utána beszélgettünk, sok érdekes és megfontolandó dolgot mondott, mind a zene hallgatásról, mint a folyamatos kábelcserékről
Meg az ő fórumukon nagyon sok érdekes dolog fellelhető. http://diyaudio.hu/forum/ annak a link aki nem ismerné az a fórumot.Mondjuk amit adnak hozzá táp az eléggé gagyi, meg én amúgy sem szeretem ezeket a külső tápos dolgokat. Főleg az ilyen kis vacakokat, szóval biztos jobb és stabilabb a laptop tápod, mint a gyári. Ezért vettem én is a dűnéből a Base-t mert belső tápos volt míg a Smartok kis külső táposak.
A logit is használják akkuról, végül is tényleg az lenne, az egyik legjobb megoldás, meg mindent arról kéne, csak győzd akkuval
Bár annyit sajnálok hogy a Logi a 192es zenékkel nem tud mit kezdeni, nem mintha olyan sok ilyen zeném lenne, van pár Linn és Chesky albumom, ami ilyen formában van.
Ez a mély kérdés érdekes, mert van sok olyan zene ahol nekem jól jött, hogy nem tesz hozzá mélyeket, de van ahol meg kicsit hiányzott.
Elkel fogadnunk, hogy tökéletes lejátszó nem lesz szerintem ebben a kategóriában, sőt lehet az igazán drága készülékek közt sincs.Warter
Ha nem találtam volna classicot akkor vettem volna egy duetett táv nélkül, maga a lejátszó 33 ezer körül van, és ha van olyan telód amiről vezérelhető akkor nem is kell hozzá a táv, vagy megveszed kintről, és megkéred, hogy ajándékként küldjék, és akkor ha szerencséd van nem kell vámot + áfát fizetni.
De sajnos rengeted műszaki cikknél ez van, hogy fele kint mint itthon. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29258 üzenetére
Én még mindig azt mondom, hogy nagyon megérte megvenni.
Én nem használom a számítógépet zenélésre, mert nekem nincs digitális kimenetem a laptopon, meg nem is volt nálm ez szempont a vásárlásánál, meg DAC-om sincs, így nem tudom azzal össze hasonlítani, csak a Dune analógjával. Nem mondom , hogy rosszabb nála, sem azt, hogy jobb, még mindig tartom magam hozzá, hogy másabb, de ugyan olyan élvezettel hallgatom mind a kettőn a zenét, vagy is inkább csak a Squeezeboxon már. Kijelenthető, hogy egyenrangúak, a Squeeze annyit tesz ami a dolga, zenél szépen.
Majd kíváncsi vagyok arra, hogy ha az erősítőre kötöd, és ott hasonlítod össze a DAC-al akkor milyennek véled. Bár nekem 100%ban tudja helyettesíteni, mert nem használom a gépet erre.
A netes rádióknál lehet választani, hogy milyen bitstream legyen, de ahogy észre vettem nálam mindig a legnagyobbal jön alapból. Bár ezt a telón lehet változtatni, webes felületen nem néztem még.
Találtam pár nagyon jó rádiót és most egész nap hallgatom, és nagyon jó. De mennyivel kulturáltabb rádiók vannak külföldön, mint itthon.Amikor vettem Pagrussal elég sokat beszélgettem, és ő mondta, hogy fejlesztés alatt van egy tuning, a duetthez, egy bemérés hiányzik hozzá és utána állítólag sokat fog dobni a készüléken. Majd várom, hogy kész legyen és kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Ha észre vehető a különbség akkor van akinek érdemes bele fektetni, én most teljesen meg vagyok elégedve a rendszeremmel, ha igazán javítani akarnék, akkor jobb hangfalakt + jobb erősítőt kellene vennem.
Miért webes felületen böngészel? Vagy nincs olyan telód amin tudod futtatni a app-ot?
Egyébként ha a kijelzőn maxra teszem a betűméretet még 3-4 méterről kényelmesen olvasható és jól ellehet navigálni rajta, betettem pár rádiót a kedvencekbe, és csak bekapcsolom a távval megnyomom a kedvencek gombot és ott is vannak és mehet a hallgatózás
Ha nincsenek szépen Tagelve a zenéid akkor amit linkeltem progival tedd meg, igaz macerás, meg hosszú ha sok zenéd van, de pl nekem nagyon tetszenek a random készített lejátszási listái, és lehet stílus alapján is, és ha ez nincs benne a tagben akkor kihagy albumokat amik abba bele illenének. De jó néha rá bízni magam, van amikor magamtól nem hallgatnék olyan stílust mint amit ő felkínál, mert nem olyan a hangulatom, de ha már azt adta akkor meghallgatom, és még is ráhangolódok.
Nekem ez a best buy vétel volt, aki tud még venni használtan, annak ajánlott vétel.
-
row
csendes tag
válasz
bajnokpityu #29247 üzenetére
Köszi! Annyira jó az a squeezebox? Én Norvégiában élek, itt valami 50 rongyért utánad vágják a Duet-et...eddig azt hittem alig több mint egy ébresztős rádió..;-)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29232 üzenetére
úgyhogy összesen hangfalkábel hiányzik,és kész az összekukázott láncom.
mivel a rubi hátsóit néha monitornak is akarom használni, ezért mindenképp kell rá tennem banánt. van értelme ezüst tartalmú ónnal beforrasztani, vagy ez hallhatatlan a sima ónhoz képest?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29177 üzenetére
Ugye ezt viccnek szántad? Azért kérdezem, mert a telefonom, Operával nem jeleníti meg az arcocskákat.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29158 üzenetére
Dehogynincs pure direct mód, zenét úgy hallgatok.
Viszont a bemérés eredményeképpen (nálam lecsökkentett) dB értékek érdekes módon ebben a módban is érvényesek, talán Béci tudja mi ennek az oka. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29164 üzenetére
Zenét Direct, vagy Pure Audio módban szoktam hallgatni, de egész jó bekapcsolt EQ-val is.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29161 üzenetére
A szobaakusztika alaphelyzetben általában vacak, rendesen elrontja a legjobb rendszerek hangzását is, azon hivatott javítani az erősítők önbemérő EQ-ja. Legtöbben az Audysseyt használják, ennek okát most ne elemezzük, lényeg, hogy hatékony és az esetek döntő többségében javít a hangzáson.
A Streamaudio moziszobájában egy ilyen működik [link], de hallottam ugyanezt a gépet máshol, hangmérnök által tervezett, dedikált moziszobában is, ahol szintén megdöbbentő mértékben javította a hangzást. Ki-be kapcsolgatással otthon is bárki eldöntheti, jobb, vagy sem. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29161 üzenetére
Rossz szobaakusztika estén hasznos is tud lenni.
Szerintem. -
Ed Hocken
csendes tag
válasz
bajnokpityu #28991 üzenetére
Nem tudom, hogy tetszenek-e vagy sem a felsorolt szettek, mert nem tudtam őket meghallgatni, ezért is kérdezősködöm. Csak a kommentekből jött le az, hogy nem feltétlenül érik meg a pénzüket.
De a kérdésemre a választ már elsőre megadtad, azaz hogy az egyetlen jó választás az, amit sokallok... -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28986 üzenetére
Mert ahogy olvasgattam, nekem az jött le , hogy valami még mindig hiányzik neked , de akkor én rosszul vettem ki ezt az írásaidból.
Én konkréten nem csak erre az egy erősítőre gondoltam, hogy ez a legjobb, és csak ezt lehet venni, hanem, inkább egyszer jobbat, és legyen elégedett, és ne akarja az ember cserélni állandóan a dolgait.
Bár a kísérletezéshez, és a ahhoz, hogy kialakuljon a végső kép sajnos sok cserélgetés szükséges -
Ed Hocken
csendes tag
válasz
bajnokpityu #28987 üzenetére
Oké, megoszlanak a vélemények, de pont a KEF esetén a pozitív kommentek nekem többnek tűntek, mint a negatívak. Mondjuk messze nem olvastam el minden hozzászólást...
A többi cuccal kapcsolatban teljesen igazad van, inkább a "nem jön be" érzés uralkodik, de ennyi a keret. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28982 üzenetére
Végül is ki lehetne szűrni a szomszédot is, lehetne a lakásba jó vezetéket hozni, bár szerintem ha hegeszt a szomszéd akkor azt nem fogja meg szűri meg semmi, bár lehet .
Viszont elmentünk a fórumba a hifista szemlélet felé, aki soha nem elégedett, és mindig cserél valamit. Én most kezdek megbékélni és sz**rom le az egészet, mert nem a kábelt akarom hallani hanem a zenét.
Kezd kikörvonalazódni, milyen sztereó erősítőt kell majd vennem, csak most jöttem rá, hogy ebben a hónapban jár le a újság előfizetésem, meg rendeltem egy jó pár könyvet, mert olvasni imádok, és majd kitolom őszre inkább ennek a vásárlását.
De ezzel a fajta erősítővel te is lehet jól járnál, van benne DAC állítólag egész jó. Nekem is ezt javasolták, meg csupán 15 kilós sztereó erősítő. Anyag van benne, használtan az ára is elfogatható, és egyszer kell megvenni a jót utána már nem kell cserélgetni, már mint ami a mi anyagi szintünkön és fülünknek jó.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28918 üzenetére
Én is úgy kezdem
, még kint régen az olasz bőr piacokon nevelkedtem alkudozás szempontjából, ott úgy kellett kezdeni, hogy osztottad az árat minimum kettővel
De nincs is baj az alkudozással, addig a pontig amíg a vevő csak nemet mond, de amikor elküld melegebb éghajlatokra mert neki nem tetszik az ajánlat. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28913 üzenetére
Már ne is haragudj meg, de az hogy sétálok az utcán és hallom, hogy a házból jön ki a zene engem nem zavar, meg miért is zavarjon pillanatokig hallom, meg akkor az utcán amik mennek kocsik és csak dübörögnek?
Az sem érdekel , mert percig vagy perc töredékéig hallom és nem zavar. De viszont ha egy falszomszéd egész nap ordibál vagy hajnalban az már más szerintem, ott már érzem a személyes terem megértését
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28910 üzenetére
Ez az utcáról másnak zavaró hogy érted? A szomszédnak nem tetszik a zene, vagy aki sétál kint?
Én otthon a kertesben akkor nem hallgattam hangosan amikor nem voltak otthon a szülők. Egyébként meg annyira nem zavartattam magam, itt a lakásban viszont azért kulturáltan kell, mert szerintem ha oda eresztem neki akkor 4 emelettel fentebb is hallatszik, ezek a falak csak úgy viszik a hangot
Én sem örülök amikor a szomszéd hajnalig ordibál, de kezdem leszoktatni erről, szerencsére már ritka -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28910 üzenetére
Lakásban lakom és egoista állat vagyok
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28850 üzenetére
Az éppen középkategória teteje,nem nehéz vele a hangkártyák DAC-ját tulszárnyalni.Sztem.
Hobbbyt:: vedd alapul akkor bajnokpityu válaszait,én annyira nem ismerem a külső hangkártyákat,csak az erősitőket.De ha DAC-ot akarsz beépiteni,akkor vagy kellenek dekóderek,vagy X.1 LPCM-et küldj át az erősitődbe,és a DAC-ot arra méretezd. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28847 üzenetére
Meret én a legolcsóbb belépő kategóriát vettem alapul,de a te erősitőd jobb annál. Béci egyik régebbi véleményére alapoztam a választ.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28845 üzenetére
Milyen erősitőd van? Biztos jobb mint az általam emlitettek... Azt is számitásba vetted? Mert egy középkategóriás merőlködő már tulszárnyalja a hangkártyák DAC-ját. (nem vitatéma,csak kérdés.)
-
bittehilfmir
tag
válasz
bajnokpityu #28816 üzenetére
Az a baj, hogy tegnap este pukkant még el és akkor nem szagoltam körbe. És ma is csak este érek majd haza, szal addigra vszínű elmúlik.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #28779 üzenetére
Konkrétumot nem nagyon tudok mondani mert , mikor vettem a kábelt akkor cseréltem a lejátszót is.
Azóta meg igy van összekötve analog 5.1-ben és más kábelt nem próbáltam.
Még az AudioQuest kábelt akarom kipróbálni , vagy cserélném ezekre. -
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #28775 üzenetére
Az új polkoknak tényleg olyan hangja van ahogy leirtátok, kell neki 25-30 óra és teljesen megváltozik a hangzása. Mivel ár-érték arányban a Tsi-k elég jó helyen vannak, mondhatni sosincs a Steamnél használt doboz, amikor én voltam pl éppen egy új 400-ast csomagoltak ki és förtelmes hangja volt, ehhez képest a többi hangfal valóban klasszisokkal jobb.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28766 üzenetére
Helló!
Miért mit tudsz a h/k meghibásodási arányáról?
Ne titkolj el semmit! -
Detergens
csendes tag
válasz
bajnokpityu #28775 üzenetére
Harminc plusszos vagyok, gyerekkorom óta folyamatosan sok zenét hallgatok. Nincs vájt fülem, de az alapvető jellegbeli különbségeket meghallom, azt hiszem. Kicsit féltem is, mikor elmentem hallgatózni, és számomra volt a legmegdöbbentőbb, hogy mennyire más a különböző dobozok hangzása. A streamaudiós faszi csak mosolygott, amikor mondtam, azt mondta, hogy szinte mindenki hallja a különbségeket, a fickó tök normális, objektív, visszafogott volt.
És itt van a lényeg, amit itt mindenki hangsúlyozott, hogy vásárlás előtt el kell menni és meg kell hallgatni a dobozokat, mert jellegbeli különbségek vannak, egy adott kategórián belül nem biztos hogy van olyan, hogy jobb vagy rosszabb, csak egyszerűen más. Pedig pont ezt az utat akartam megspórolni (Nyíregyházán lakom), gondoltam az itteni véleményekből megtudom mi lesz nekem jó. Nincs mese, meg kell hallgatni a kiszemelt kategóriát, és választani. -
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #28770 üzenetére
Mondjuk azért az én 445-ös erősitőmben is van rendes táp : 1020w
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28770 üzenetére
A jelenlegi legújabb modelleket hasonlították össze.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28766 üzenetére
... és zavarszürésnél is van szerepe.
-
foppa
tag
válasz
bajnokpityu #28750 üzenetére
Ok, köszönöm a választ!
Pont most néztem a MM-ban mindkettőt, és ezért is kérdeztem!
Ott egy 1311-es Denonra voltak kötve, nekem meg jelenlegy egy 1611-es van otthon, de lehet, hogy cserélve lesz egy jobbra az ideiek közül! -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #28737 üzenetére
Nekem elég lesz mert 6 kiló egy darab RS1 ez meg töltetlenül 5,5.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #28694 üzenetére
Itt egy Teszt
Több erősitővel együtt az AX5i.
Eredmény :
Hang értékelése:1. Harman Kardon AVR-335
2. Pioneer VSX-2014i-S
3. Pioneer VSX-AX5Ai-S
4. Onkyo TX-SR602E
5. Harman Kardon AVR-235
6. Kenwood KRF-V5090D -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #28696 üzenetére
Ment privát.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #28694 üzenetére
Mármint melyk gyengébb a 3805-höz képest? Az AX5? Mindkettővel volt már dolgom, de nem mondanám egyértelműen hogy az egyik gyengébb mint a másik, még ha teljesen más hangzásvilág is a két erősítő.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #28690 üzenetére
Persze, az egész országban házhoz tudom szállítani a gépet, de csak készpénzre lesz majd eladó. Sajnos most nem állhat több pénzem erősítőkben, tekintve hogy a Monitor Audio RS1 pár sem 2 forintba került.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #28687 üzenetére
Sajnos csak kp-ra adnám el csak mert most így három erősítő (Denon AVR-1311, Pioneer VSX-AX3, Pioneer VSX AX5) és két pár hangfal lesz a szobámban ma délutántól. Sajnos csökkentenem kell a számukat. Jó gép a Denonod, de már ideje lenne némi pénzt látnom a mostani készletből
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28616 üzenetére
Ezeket a lejátszókat én is kipróbálom,érdekesnek tűnik a téma.!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28611 üzenetére
Teljesen érthető amit írsz.
Mondtuk is neked a külső DAC-os megoldást mint jobb alternatívát.Jitter korrekció, lejátszónál nem segít?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28602 üzenetére
Az integrált sztereó erősítők elő- és végfokból állnak, csak a komolyabbakat lehet osztva használni.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28602 üzenetére
Így van,át kell dugdosni mindig,mondjuk én csak végfoknak használom őt.Sony ES Proci van elé kötve az elé meg a H/K CD.
Igazad van.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28595 üzenetére
Igen, H/K HD755
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28599 üzenetére
Igen, csak Sanciék világosítottak fel erről régebben, hogy így nem tökéletesen egyforma lesz a hangerő a center+háttere, és a frontoknál. mivel a megbontod az elő és vég fokot és úgy adod rá a frontok jelét akkor tökmind1 milyen hangerőn van a sztereó erősítő, mert a HM erősítő adja a jelet a végfoknak és így egy hangerőn lesznek.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28597 üzenetére
De a te erősítődön bontható az elő és végfok, vagy nem?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28595 üzenetére
Az a baj vele, hogy nem egyformán erősödik a jel. és így a sztereón hozzá kell állítani minden esetben manuálisan, amit vagy jól eltalálsz vagy nem
De találtam most szép műszerdobozokat.
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #28575 üzenetére
Ez egy ésszerű érv, neked nem tetszett, de nem hallgattál egy eladóra, aki láthatóan alig hallgatott pár rendszert...
Mindegy a lényeg, hogy nem fog rosszul járni a Denonnal sem, bár nem tudom, hogy eddig milyen rendszere volt.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28572 üzenetére
Idén pontgyűjtés szempontból katasztrofális volt, a mérnökkamara alig adott. Bezzeg az építészkamara...
Közben újra próbálgatom az analóg-digit összeköttetést: analóg esetében kiszélesedik a színpad, az most már biztos.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28567 üzenetére
Nekem azt mondta a faszi, hogy akkor cserélik.
cekkk:
Még nem vittem el. Tegnap és tegnapelőtt is ott jártam a környéken (Construma) de mindkétszer elfelejtettem reggel elpakolni. -
bittehilfmir
tag
válasz
bajnokpityu #28540 üzenetére
Jaja, már keresgélek kábeleket. Qed Silver Anniversary XT-ben gondolkodok most. Még amit kérdeztem az H/K 255. Az szerintetek teljesen elvetendő nekem?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28535 üzenetére
Gondolom ezen spórólnak.
Én is most azon agyalok, hagyom az erősítő cserét, inkább össze dobok egy Nast, meg egy ilyen Logitechet kéne venni. Olyan nehezen szülöm meg a döntéseimet -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28531 üzenetére
Szerintem nem múlik, viszont Cat7-es kábelt vennék már nem sokkal drágább visznt sokkal jobban árnyékolt a Cat5höz képest.
DACokban nem tudok nyilatkozni, nem használtam soha.bittehilfmir
Biztos megbízható, csak nem tudom,hogy ad-e garanciát. Ha neked nem fontos a gari akkor bármelyik jó választás lehet, bár a Denont zeneibbnek mondják mint házimozisabbnak.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28528 üzenetére
Logitech, de a duettet nézed?
Mert akkor szépen tudod a kanapédból kiválasztani a távjával, hogy milyen zenét akarsz hallgatni. Meg a hangja sem utolsó -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28499 üzenetére
Én is erre a következtetésre jutottam,mint már írtam itt Németben 3X-os árú hangfalakkal vannak összekötve az alsóbb kategóriás erősítők is és én minden erősítőn kihallom,hogy melyiknek milyen a karaktere.
De mindenképpen jobban szólnak a belépő szintű erősítők drágább hangfalakkal,ráadásul nem elhanyagolhatóan.Itt volt összekötve egy DENON 1911-es erősítő egy 1200-eurós hangfal párral,hát valami iszonyat gyönyörűen szolt.Valami ELAC hangfal volt.
bajnokpityu:én is mondani akartam,hogy mikor katona voltam ott volt egy pár erre kifejlesztett műszer és egyszer bevittem piezo kristályos magasnyomóimat tesztelni én is 21-ezerig halottam,de most? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28495 üzenetére
Kutyusod nem kedveli Dianát?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28494 üzenetére
Viszek nektek minőségi kábeleket,ha tetszenek viszek nektek innen.
bajnokpityu:érdekes az én párom is halja teljesen 20khz-ig a teszt jeleket,de akkor már fáj neki a füle, én már 16 után nemhallok semmit.
Ennyire szar a fülem az asszonyéhoz képest. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28488 üzenetére
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28487 üzenetére
Igen tisztelni kell a másikat, de az utóbbi 3-4 hozzá szólásában Béci eléggé bunkó stílust engedett meg,attól függetlenül, hogy nem neki volt igaza és pont ő az aki az etalonnak érzi magát itt.
Nem lekezelni kéne a másikat....
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28484 üzenetére
Most erre lehet sok féle képen reagálni,ha én mondok valamit valamikor azért visszamenőleg felelős vagyok,de ha még sem volt akkor igazam vagy másképpen tudtam vagy gondoltam akkor megkövetem az illetőt.
Engem erre tanítottak illetve az élet! -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28452 üzenetére
Ezzel én is egyet értek!
Ez a lényege,hogy zenénél nem lehet megalkuvás vagy ha mégis akkor minden a zene rovására megy.
Zenénél nem engedhető meg,hogy gyenge láncszem legyen a láncolatban!
Olyan ez mint a Svájci óra.
De úgy is lehetne fogalmazni,hogy a tökéletes szett is csak azt tudja adni ami a felvett minőség,tehát mikrofon,stúdió tól is függ nagyon sok minden. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28446 üzenetére
Ezzel én kicsit vitatkoznék,ha nincsen rohadt jó frontod akkor viszont elkél a kis segítség.
Számtalan esetet láttam már erre,csak a jól összelőtt rendszerek szólalnak meg maradéktalanul tökéletesen minden frekvencián,az meg nem 100-ezertől indul. -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #28446 üzenetére
Ha jól tudom 80Hz alatt nem hallod a mély irányát. Mi a baj avval ha leveszed 60Hz-re a subot és leveszed a hangerőt is, hogy ne bontsa a falat, csak támogassa a frontok munkáját.
Csak azt fogod hallani, hogy szépen szól a front ahogy szokott, csak mintha több mély jönne belőle. -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #28429 üzenetére
Az enyém magasa is bronz színű lesz. Csak az enyém világos színű RS1 lesz.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28365 üzenetére
Rövid távon, úgy 3 méterig az 1.3-asok is átviszik a 3D jeleket. Már amennyiben nem teszkógazdaságos madzagról van szó.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28379 üzenetére
Igen használom azt is.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28373 üzenetére
Most jelenleg speckó Dolbis 106db-es alaplapirol nyomom (GIGABYTE 790FXT-UD5P) 5.1 es ROCAT Kave fülessel,hozzá teszem ilyen mozi hangzást még moziban sem hallani.
HTPC-ben otthon M-audio revo 5.1-es muzsikál.
Érdemes kipróbálni,bár lehet másnál nem úgy teljesít.
Meg van egy usb-s ilyenem is[link][link] távirányítóval.
A második link az enyém. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28366 üzenetére
Úgy tudom már nincs neki egy sem
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28365 üzenetére
Miért cseréljem le?
jah most esett le a 3D miatt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #28364 üzenetére
az a baj,h az a srác,aki árulta a kácsa silvereket, nem elérhető,és illetlenség zavarni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28347 üzenetére
Lásd: Nebuló5 #28329. hsz-át.
Én a Neotechre utazom. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #28340 üzenetére
Ment privi, hogy legyen mennyiség
Lehet végül Nebulónak is megéri inkább most megvenni a kábelt
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #28332 üzenetére
Nem tudok rá definiált választ adni... Ki kellene próbálni.
Sajnos, nem tudom azt mondani, hogy az enyéimet odaadom egy meghallgatásra, mert jelenleg semmilyen egyéb kábelem nincs otthon. És eléggé bezsúfoltak a ketyeréim egy szekrény rekeszbe, így a kábel kicibálása sem egyszerű lenne...
De ha megmaradna az eladó Neo egyik 11 méteres darabja (nem kellene másnak), azt nagyon szívesen kölcsönbe adnám. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28330 üzenetére
Fogalmam sincs, melyik a jobb.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28315 üzenetére
2005-ben regisztráltam, de nem léptem be 4 évig, már a nickemre sem emlékszem.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #28322 üzenetére
Nekem is ilyen Neotech hangfalkábelem van, szívesen kölcsön adom kipróbálni.
-
ricsik
őstag
válasz
Azért én sem ma kezdtem a PH-t, csak nem jutottam sokáig a ranglétrán
-
Tuib
aktív tag
válasz
De csak mert ritkán írnak, inkább csak olvasnak
Egyébként emotiván én is gondolkodtam, a NAD mögé végfokként, a dyno-k nem bánnák a plusz kraftot. Ez még csak teória szintjén mozog, most a képvilágon kellene javítani, illetve egyéb kütyük kelltettek bennem birtoklási vágyat
Tuib
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28312 üzenetére
Ez nem közösségi hanem szakmai oldal tehát ha ide irsz, rövidebb idő lesz.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28306 üzenetére
A Bronz nekem cseppet sem tetszett, a Silver már egészen jól muzsikált.
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest