- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Melorin #174116 üzenetére
Azért mert valószínűleg totál flat-re húztad. A mély és a magas hangokat máshogy érzékeljük, a flat EQ-t legtöbben mélyben szegénynek, magasban soknak értékelik. Ezért szokták a room curve-t, harman curve-t vagy ahogy ami tetszik használni lakószobában.
Én pl. tegnap ilyenre állítottam első körben, aztán ezután még +1dB-t kapott az LFE csatorna. (Nem szoktam túlzásba se vinni.)
-
python1
veterán
válasz
Melorin #174116 üzenetére
Most ez sztereóra kihegyezett rendszer?
Egyszerűen vedd nagyobb hangerőre mozinál a szubot, diagram alapján vidd feljebb a szubod vágását a frontokét meg meredekebben 120Hz-nál(24dB/okt vagy meredekebben) váltsd alul, míg nem kapsz 1okt belül 20db alatt semmilyen púpot, mint a szubnál.
Tehát a szubodnak megfelelően meredek a váltása, csak vidd feljebb, viszont a frontokét addig alakítsd, mígy olyan nem lesz mint a szubod meredeksége, tűnjön el az a csúnya görbe, szép majdnem egyenes legyen a meredeksége.
Remélem valamennyire érthető. -
python1
veterán
válasz
Melorin #174051 üzenetére
Először mérés után látod meg a frontjaid frekvenciamenetén, hogy hol kezd el esni meredekebben, de te tetszőlegesen is beállíthatod ahová szeretnéd, aztán készítesz neki egy valamilyen meredekségű vágást, aztán jöhet a szub, annak is készíts egy felül-aluláteresztő szűrőt (frontnak csak felül), szubnak mondjuk 30-1xxHz-ig. A váltási meredekségektől is függően fog változni egy rakás paraméter, ha megtaláltad a legideálisabb váltásokat, utána lehet simítani.
Mindkettőről készíts egy teljes tartományú mérést, majd szépen illeszd össze a REW-ben, látni fogod, hogy hol kell vagy érdemes váltani. -
python1
veterán
válasz
Melorin #174035 üzenetére
Majd ha megjön a minidsp, csinálj mindkettőnek egy tól-ig váltást, simítást mindenképpen, különböző meredekséggel, és utána tudsz csak kezdeni valamit.
Egyébként törekedj a minél kisebb torzítási értékekre, és a minél lineárisabb frekvenciamenetre, legalább 2-8kHz-ig, ki fog nyílni a világ. -
Dorian
félisten
válasz
Melorin #173936 üzenetére
Az első albérletemből azért rúgtak ki, mert egy haver feljött hozzám egy hétre és amíg dolgoztam olyan hangerővel hallgatta a hangfalam, hogy a pohár letáncolt róla
Ja valaki egyszer említette, megcsináltam múltkor a szubnál az élére állított pénzérme-tesztet: Elbuktam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Melorin #173928 üzenetére
Durva lesz itt kettő. (Egy is.)
Én kicsit amiatt aggódnék amit Void is írt, hogy a reflexek alacsony hangerőn nemigazán élnek, "eltűnnek". Részben ezért nem is merek megválni a zárt Ultimaxomtól, pedig gondolkoztam most egy 15-ös Monolith-on, de az Ultit használom zenéhez is és tetszik. Úgyhogy marad a vegyes felállás, bármilyen csúnya is. Egy zárt egy refi.
De kíváncsi leszek, hogy mennyire tetszik majd vagy nem tetszik járatás után. Fordítsd szembe őket aztán tolj bele vagy 50 órát! -
VoidXs
nagyúr
válasz
Melorin #173936 üzenetére
Nekem egy ideig a sub is elmászkált, erősebb filmek közben akár fél métert is. Az oldotta meg, hogy egy pro erősítő került alá, az a földhöz tapad, a sub lába pedig beleakad a kiálló rack mountba. Ez nyilván nem a legszebb megoldás, de ahol van, ott mindegy neki, nincs szem előtt. A hangerőtől nem az függ, hogy megtörténik-e, hanem hogy milyen gyorsan. Jól tapadó elcsatolással - nem gumitalpakkal, hanem egész gumilappal - megoldható, hogy sub tetején lehessen, de így is veszélyes.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Melorin #173886 üzenetére
Mert stúdióban nem egy-két helyen kell jól szólnia, hanem mindenhol, állva, ülve, 10-20 helyen. Ezt csak akkor tudod elérni, ha minél jobban elválasztod a fő hangot a visszaverődésektől, például ha nincs fal közelében. Moziban is általában középen van a sub, ha pedig ott nem jó, kicsit oldalra. Atmos óta már a közép sem elég jó, széltében a teljes front fal kell, hogy síkhullám legyen a mély.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Melorin #173859 üzenetére
A PB1000-t nagyon gyorsan kiverném a fejemből.
Az XTZ tutira jó vétel. Én is filóztam anno, hogy az R-115SW legyen vagy a 12.17 EDGE. Utóbbinak azért lényegesen emészthetőbb a mérete és igényesen megépített darab, nem a spórolást látom rajta. A Klipsch is baromi jó ár/érték arányú akciósan, de az XTZ ezen az áron még talán rátesz.#173856 VoidXs: Erősítő elhalálozásokról azért lehetett olvasni.
-
Dorian
félisten
válasz
Melorin #173849 üzenetére
Nem ezt mondtam vagy gondoltam. Hanem lehetséges, hogy egy nagyonjó helyett inkább 2 olcsóbbat, kisebbet vennék helyedben, hogy legalább a problémák egy része kezelhető legyen. Persze ha el lehet helyezni a kettőt máshová, mint a két front és a TV alá (nem tudom mi a van a szobában a hátad mögött esetleg.)
-
skippper
senior tag
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #173840 üzenetére
Most kapcsolok, hogy olyan kicsi a belmagasság, főleg a szoba túlvégén, hogy oda lehetetlen hangfalat felaggatni. Mutatom hogy néz ki kb. A berendezések egy kicsit változtak de a szoba az fix
Még a szimulátor helyére lehetne subot tenni mert ott most nincs semmi.
[link] -
gab1ka
senior tag
válasz
Melorin #173832 üzenetére
Értem, ez esetben tényleg elég szerencsétlen ez a sub téma.A majdani hibátlan sub elhelyezéshez itt tuti kapsz másoktól hasznos tanácsot, szerintem a mérést nem múlja felül az a mászkálós megtalálás, ez a kategória amiket nézegetsz azt gondolom mindenhol tud hangos lenni 12nm-en, csak nem mindegy hogy hogy
.
-
-KP-
addikt
válasz
Melorin #173829 üzenetére
Két kisszekrényt tedd fel a falra. Máris van hely a szuboknak. Még a frontjaid is felteheted a falra, és mehet eléjük a motoros vászon
Egyébként valid és működő megoldás lehetne nálad 4 darab DIY zárt szub a szobád 4 felső sarkába. A felső sarok ugyanúgy sarok, mint az alsó. Hangnyomásban is bőven elég lenne, és 4 szub egyenletesebb mélyet is tolna a szobádba, mint 1.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Melorin #173829 üzenetére
Nincs lehetőséged a hibásnak titulált subod más elektronikával is kipróbálni? Elég fura véletlen lenne hogy pont két ugyanolyan rosszat küldenek.
Ne vedd készpénznek ezt, nem vagyok szakértő és lehet nagy butaságot írok most, de szerintem ha ennyire a szobád egyik oldalára telepíted a setupot, akkor ott nem igazán lesz élvezhető a mozizás az akusztikai anomáliák miatt.Nálam is ez a helyzet, hiába a mikrofon szerinti tökéletesen egyező hangerő minden hangfalból, így is érzésre kicsit a közeli oldalfal felé húz az egész.A helyiséget teljes egészében használva elforgatva mindent ahogyan kell is, teljesen más szintre emelkedik az egész. -
Melorin
addikt
válasz
Melorin #173828 üzenetére
Ide kéne integrálnom a leendő subot. A kisszekrények csak azért vannak ott hogy legyen mire tenni az állványt, szóval az nem korlátoz a sub elhelyezésében, arrébb/el kerülhet onnan. A kócerájnak középen (erősítő, DAC, lineáris táp, Rpi+Moode) lesz egy kb. 2 összetolt kisszekrény méretű polcos szekrénye ami fixen ott lesz vagy középen, vagy a baloldali szekrényke helyett. Amennyiben a sub a sarokban fog a legjobban szólni, arra tenném rá állványostól a baloldali hangfalat.
Első körben viszont középre szeretném tenni a subot oldalra elfordítva.u.i. Vagy veszek 2db 112SW-t a kisszekrények helyére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Melorin #173792 üzenetére
A zenére tervezett szub lehet csak amolyan marketing jelző és nincs mögötte semmi. Hacsak nem megyünk bele megint, hogy a zárt lassú és azért jobb zenére.
De minden relatív. Nekem van zárt is reflex is, mindkettőt kedvelem.
Nem vagyok otthon stúdió szub témában, de amiket korábban néztem, azok nem voltak kimondottan izmos darabok, inkább kompakt kisebb méretűek. Gondolom azoknál nem szempont, hogy kitolják erőlködés nélkül a 100+ dB-eket. Aztán persze lehet mozira is van szuper stúdió szub, csak nem került a látókörömbe és/vagy nagyon drága.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Melorin #173686 üzenetére
A nem sürgős az Arendal, bár valaki nem régen rendelt, és nem volt 5 munkanap. Ha annyit nem tudsz várni, akkor ne is kezdj bele. :)
Csak ugye az Arendal nem kicsi. Az SVS az, és ez is szempont tud lenni.
A PB1000 Pro cea chartja:A Klipsch pedig
Klipsch R-115SW CEA 2010 Results (2 meter RMS)
20 Hz 99.7 dB
25 Hz 104.8 dB
31.5 Hz 109.6 dB L
40 Hz 112.4 dB L
50 Hz 115.7 dB L
63 Hz 114.3 dB LJobban megnézve végül is nincs nagy diffi közöttük. Leszámítva az árukat és a méretet. :)
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Melorin #173681 üzenetére
Ha nagyon sürgős, akkor ott az SVS PB1000pro, már ha nem túl nagy a helyiség és nincs sok helyed. Ha van, akkor a már emlegetett Klipschek.
Az SVS előnye hogy 45 napig kérdés nélkül visszaadják a pénzt, na meg a budapesti raktárban van is belőle, ahogy látom. Mondjuk közel ugyanez igaz a Klipschre is. -
Melorin
addikt
válasz
Melorin #173660 üzenetére
Van itt vállalkozó szellemű tag aki segítene nekem kideríteni van-e baja a subomnak? Telós felvétel bizonyos zene basszusáról amit össze tudnék vetni az enyémmel, vagy ilyesmire gondolok.
Lehet, hogy ez így a normálisViszont akkor csalódás a subozás. Ennek kéne utána járni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Melorin #173372 üzenetére
Nézz csak rá a HDMI-re, ott az órajel 3 drótot is elvisz, mert nem közös a föld, és szimmetrikus, hogy zajmentesebb legyen. Ami képet mutattál, az pont az, amiről beszéltem, hogy az órajelet a jelből hogyan lehet visszaállítani, vagyis nem kell külön éren vinni.
#173373 achilleuss: Papír szerint és a valóság szerint is így van, mérésekkel igazolva. Hifis véleményekre azért nem szabad adni, mert a tesztelők elvárják a különbséget már előre, és jó nagy placebóként jelentkezik, amihez a véleményalkotó foggal-körömmel ragaszkodik, akárcsak egy laposföld-hívő. Ez pörgeti a kábeleladásokat, de ismétlem, hogy az emberi fülnél sokszorosan érzékenyebb mikrofonok és annál is érzékenyebb tesztelő eszközök nem mutattak még különbséget soha, illetve elméletből sem vezethető le sehogyan, vagyis nincs. A magyar "tesztekről" meg annyit, hogy az egy üzlet, és nemhogy nem létező különbségeket vélnek hallani, de sokszor igazoltan hatalmasokat képtelenek. Az AV-Online egy különösen amatőr lap ilyen tekintetben, például volt fejhallgató, amin dolgoztam, és szándékosan +/-10 dB különbség van a Bluetooth mód és közvetlen csatlakoztatás közt a spektrumban, na ők leírták, hogy ebből a minden tekintetben gigantikus különbségből képtelenek hallani bármit. Ilyen emberektől várjuk el, hogy halljanak olyan különbségeket, amiket 20 tizedesjegyig pontos eszközökkel nem lehet észrevenni?
-
lenox
veterán
válasz
Melorin #173366 üzenetére
Az órajel fáziszaja pedig meghallatszik általában.
Egy ADC vagy DAC-nal lehet, de itt mindket esetben mar digitalis a jel, ha azon barmi valtozas van, akkor azt kattogasban fogod hallani, nyilvan nem tesz neked olyan szivesseget a rendszer, hogy ertelmezi a biteket, es csak az also biteket valtoztatja, hogy amugy jo legyen a hang, csak kicsit mas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest