Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Ed Parker #111723 üzenetére

Bár nem zene-szöveg kontextusban értetted, de tudtad, hogy a moziverzióban még eltúlzóbb volt a párbeszédek szándékos elnyomása? Egészében rendezői koncepció szerint, bár a szöveg tisztasága a BD verzión nagyságrendekkel eltér a moziétól, tisztább és sokkal jobban leválik, bár számomra még mindig homályos a miértjének értelme.

Máshoz nem tudok nyúlni hirtelenjében, szándékosan végigpörgettem a mértékadó review oldalakat, fórumokat (avsforum, doblu, highdef, blu-ray.com stb), vajh nekem van botfülem, rossz körökben mozgok, rosszul emlékszem, vagy egyáltalán mafax, esetleg nálatok rossz valami. Azt nincs merszem feltételezni, hogy érkezésetek nincs a mozihangról, :P ;] :DD drága tezsvírem. ;) Bár néha igen, bevallom ;] ;]

Mindenhol 10/10 illetve 5/5 környéke, ref, egyik legjobb LFE, elsöprő, agressziv és hasonlók, LFE tekintetében sehol egy zavaróan túlzó vagy egyéb. Zenére szinte mindenki újfent kitért.

(#111704) Dorian

:( nem szimplán szubjektív vélemény volt, szándékosan írtam, idézem:

(#111698) regger

...Általános vélemény, hogy abszolút referencia az LFE sáv. Az egyetlen dolog amibe bele lehet kötni, a párbeszédek és zene kapcsolata, ami valóban szubjektív, Nolani irányba ment, erősen fogva a hangmérnökök kezét....

Ha még kíváncsi lennél a véleményemre, ;) nekem sem a zenéje, sem a hangja nem tetszik. Ez nem zárja ki, hogy szakmailag úgy tekintsek rá, mint egyik all time legelsöprőbb keverésre, különösen az LFE sáv tekintetében, ami 2014-ben formabontónak volt tekinthető.

Ha valakinek szubjektív nem jön be, szvsz teljesen más, nem is vitatéma. De logikusan gondolkozva sem lehet(ne) elcseszett, mikor a mély legalább annyira koncepciózusan elsöprő, mint a zene, szerves része az élménynek, ami jelenetről jelenetre bizonyít. Ráadásul aki otthonos mozog filmek hangja terén, nézzen rá a sound mixet elkövetők névsorára, csupa-csupa mesterember. Nem hülyék gyülekezete, akik az év egyik legjobb kiadványán hibáznának kapitálisat.

Azt komolyan gondolom továbbra is, hogy a végeredmény hátrányára vált, hogy a legjobb rendszerből is képes kisajtolni az utolsó szufláig minden jót és szépet, aminek egyenes hozadéka, hogy a középszerűekből egyenesen minden rosszat. Legyen az a lánc, beállítás, sub(ok), elhelyezésük és akusztika stb stb, amivel jár. Vagy nem értjük a miértet, vagy tapasztalat hiányában magát a hangzást értjük félre.

Új hozzászólás Aktív témák