- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
prekog67 #140242 üzenetére
Nézd meg egy partíció kezelővel a lemezt. Én ara tippelek, hogy ez már az újabb GPT partíciós táblát használja, a régi MBR helyett és ezért nem is merik fel az XP-s gépek, mert amikor az XP kijött, akkor még nem voltak 2TB és afölötti HDD-k, sem GPT rendszer.
Win7 és Win10 már ismeri, ahogy újabb médialejátszók is.
(#140229) Dave567:
Ugye a frontokat nem akarod ennyire a sarkokba száműzni?
-
BBéci
legenda
-
blakey
titán
válasz
prekog67 #140234 üzenetére
A külső 2,5 HDD-k háza nem túl acélos viszont a nafta az kell nekik, én nem alapoznék arra, hogy azzal az egy kábellel az eszközök szeretni fogják. A TV-k, lejátszók többnyire 0,5A-esek, van amelyik 1A-t is tud, azoknál fel van tűntetve.
Semmi sem biztos, az sem, hogy nálam működnének de nem is használok 1TB-osnál nagyobb 2,5-es külső HDD-t, azt is csak a TV-re kötve rögzítéshez használom. Viszont javasolnám esetleg a hálózati lejátszást, egy erős routerrel az is megoldható és akkor szinte mindegyik készülék látná. -
blakey
titán
válasz
prekog67 #140231 üzenetére
Az XP mint rendszer felismeri a 2TB-ot, de valószínűleg a külső HDD túl nagy feszültséget igényel amit a rendszer már nem tudna biztosítani, feltételezem, mert nincs XP-m. Milyen kábelt adtak hozzá? Ha nem "Y" akkor én beszereznék egy olyat, mert több naftát igényel és akkor lehet, hogy a többi eszköz is látná.
A 3 TB-os HDD -d amit minden felismert, 3,5-es külső tápos, vagy 2,5 feles USB tápos? - Sharkoon külső ház, írtam is és 3,5 HDD-k voltak, A mostani lejátszóim a 4TB-osat is látják de én inkább NAS-t használok. Mivel a HDD-ken csak filmek, sorozatok illetve zenék vannak így csakis 1 partíciót használok.
OLG tv az milyen? LG?
Dune Base 3.0, Dune HD Duo, Popcorn A210, Poocorn A400, Beelink Mini MX LibreELEC OS, Minix Neo U1 Android és LE, Himedia Q10 Pro. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
prekog67 #140220 üzenetére
Tapasztalatbol mondom, én itthon a500 es a400at használok
blakey: jól mondod, de azért vannak olyan 'régi' tévék es boxok, amiknek gondot okoz a terran felüli hdd kezelés.
Fonokomnek olyan lg teveje van, ami a 3tb hdd kettépartocionalva ismeri fel.
Ezért is kérdeztem a típusokat a kerdezotol, de o nem tartja fontosnak megosztani ezt velünk -
blakey
titán
válasz
prekog67 #140220 üzenetére
5 különböző lejátszónak a 3TB-os HDD-kkel sem volt gondjuk, Sharkoon külső házban, tehát biztos, hogy nem a lejátszóval van a gond ha valamiért nem ismeri fel, Popcorn, Dune, Minix, Beelink, Himedia. Normális házban és tápellátással nem lesz gondja egyik TV-nek és lejátszónak sem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
prekog67 #140217 üzenetére
Lehet nem kap elegendő tápot a hdd, vagy fogod, csinálsz rajta két egy terras partíciót, szerintem.
Nekem nem fontos tudnom mely eszközöd nem ismeri fel a 2 tb vagy nagyobb hddt, amit én ajánlok es tuti felismeri az ekkora vagy nagyobb hddt, az pl a popcorn média playerek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest