- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
egy darab kábel/eszköz... bár lehet, hogy rosszul gondolom...
ha hdmi-s az erősítő, akkor minden eszközről egy darab hdmi megy az erősítőbe, majd onnan egy hdmi a tv-re.
ha nem, akkor az összes eszközt össze kell kötni a tv-vel hdmi-n, majd valamilyen audio kábelen minden eszközt össze kell kötni az erősítővel... 3 a tv ről is le kell venni az audio jelet, ami szintén az erősítőbe megy... vagy rosszul gondolom?
legalább is most így van nálam a kompakt hm összedrótozva.... van egy BD lejátszó, a popcorn és a pc.. .ez elég sok kábelt jelent...
mehetne egyszerűbben is, ha minden audio jelet a tvről veszek le, de akkor pl egy háttér zenehallgatáshoz is be kellene kapcsolnom a tv-t, hogy továbbítsa a hangot az erősítő felé...
vagy ezt is rosszul gondolom?
-
Zanik
addikt
Hát, lehet, hogy túllőttem a célon, szimplán csak nem akartam a kábelen spórolni, meg a frontok is Kácsa kábellel vannak bekötve, gondoltam, maradnék a márkánál. De ha azt mondjátok többen is, hogy ehhez a párosításhoz elég volna ennek csak a felét subkábelre költeni, akkor mit ajánlanátok úgy 6-7e forintért?
-
Valkűr
addikt
Már bukik az egész, ha a forrás ugyan az. Minden hangfalhoz megvan a maga megfelelő erősítője és forráskészüléke amivel szinergiában van. Ha nem azt teszel mellé, szarul nem fog szólni, de adhat olyan hangot ami negatívan hathat a fülnek.
Idestova 20 éve hifizek. Mára eljutottam arra a szintre mikor nem az árcédulát és a nevet nézem, hanem a fülemre hallgatok. A Wharfedale dobozok mindig is a leggyengébbek voltak az adott árkategóriában. Az a doboz amire te azt mondtad jobban szólt mint a Dali C6, az egy műszakilag és minden más tekintetben egy katasztrofálisan megtervezett és igen rossz hangú doboz. Mondom ezt zenész múlttal, és a 20 év tapasztalattal magam mögött.
Nem baj, ha neked az tetszett, és elfogadom, mert ízlés kérdése is lehet a dolog, a baj ott van mikor másokat próbálunk meggyőzni róla, h az pedig úgy van ahogy te mondod.
-
axwel18
senior tag
Valami DTS demo lemezt tettek be és egy Denon DBP-1611UD lejátszó volt a forrás mindegyiknél ugyanez a lejátszó és DTS demo lemezröl film részletek és zenék is voltak.
-
Peak
addikt
Erről előzőleg értekeztünk, hogy nem mindegy ám, hogy az ember mit szok meg, milyen hangkép van beégve az agyába, mire áll rá a füle, és még sorolhatóak a hasonlatok, kifejezések erre.
Valószinűleg nem mér hülyeséget az AudisseyHQ algoritmus, maximum számodra szokatlan.
Az más kérdés, hogy én a H/K-t manuálisan állitottam be, én sem hagytam a saját mérőmikrofonos EQ beállitását használni. -
Ed Parker
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
Azthiszem audio return Channel, de nem biztos
Itt a hdmi-n vissza megy a tv-be a hang, ha ebbe a portba van dugva.
Ezt erősítönek tudnia kell különben felejtős.
A hdmi menüben kutass, ott kell lennie ha tudja a készülék.De tulajdonképpen én félreértettelek
A cél hogy a két eszköz szóljon a denon-nal plusz legyen kép, ugye? -
Peak
addikt
nem a márka, hanem a technikai megoldásra gondol szerintem. kismillió gyártó van ilyenre is.
az alsó megoldásnál ha kilazul, csak egy picit meg kell tágitani egy csavarhúzóval vagy imbuszkulccsal úgy, hogy a végén beledugod, és akkor megint szoros lesz. kb. a belső átmérőnél fél-egy mm-el nagyobb átmérőjű rúddal simán kitágitható, anyagtól függ, mennyire rugalmas és ugrik vissza.
-
spiky03
veterán
Nekem a felső van.
mikor össze raktam, kicsit le is szakadt rólam a víz, mert nehezen ment csak bele a hangfalba.Azt hittem, hogy nem jó a méret .
De csak egy kicsit erősebben kellet benyomni és utána be is ugrott a helyére.
Ugyan olyan a belseje, mint az alsónak, azt is két csavar tartja. -
Rederik
tag
Én is nézegettem ezeket, de elég durva különbségek vannak az árakban az ebay-en. Vajon mindegyik ugyanazt a dugót fedi?
Mert ha jól látom a legolcsóbb Hongkong-ból 5.2Font 4 pár
Innen lehet én is rendelek két*4 párat.
http://www.ebay.co.uk/itm/4-pairs-GD-Nakamichi-Speaker-Amp-banana-plug-connector-/180775249472?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item2a170b6640
-
Peak
addikt
Csak gondoltam bemásolom.
Itt a link: Denon AVR-1908
HDMI fül alatt ott van az audio feldolgozás is részletesen.Érdekes, hogy csak 176kHz-ig megy a PCM feldolgozás, nem 192kHz-ig. Valószinűleg régebbi elektronika lehet.
-
Peak
addikt
Igen, leveszi. 32bites DSP van benne.
Dolby Digital-Decoder
Dolby Digital EX
Dolby Pro Logic II
96-kHz Feldolgozás (analóg/PCM)
Dolby Pro Logic IIx
(Mozi, Zene, Játék)
alkalmazható DTS 5.1/6.1 forrásokhoz
96-kHz Feldolgozás
DTS-Dekóder
DTS-ES Discrete/Matrix 6.1
/
DTS Neo:6 Cinema & DTS-Neo:6 Music
/
96-kHz Feldolgozás (analóg/PCM)
DTS 96/24 -
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem a 255-tel nincs különösebb bajom zenei téren. Annyit hoz, amit egy ilyen kategóriás házimozi erősítőnek hoznia kell. Az SACD-t mondjuk én is analógban küldöm rá a lejátszóról, de a FLAC HDMI-n megy rá és szerintem elég részletezően szól sztereóban. Persze, egy dedikált sztereó erősítő egy megfelelő DAC-cal nyilván más kategória. Ez nálam kompromisszumos megoldás, mert a házimozi is fontos.
-
spiky03
veterán
Nekem is Lehet, hogy Denon lesz a következő erősítőm majd, mert mindenki azt dicséri.
Igaz nekem a mozi a fontosabb, mint a zene. Nah meg az a baj, hogy erősítőket csak zenén lehet meghallgatni, mozi közben nem lehet őket kipróbálni.
Vagy valaki tud esetleg ilyen helyet?
A Kornerben mondták, hogy amelyik erősítő jól szól sztereón az mozin is jó lesz.
De azért lenne jó meghallgatni mozi üzemmódban is az erősítőket, hogy ott, hogy is teljesít. Mert pl a Yamahákról olvastam már pár tesztben, hogy a mélyekkel nem áll valami jól, nem pontosak, vagy mit írtak róluk. Nekem jelenleg egy Yamaha erősítőm van, és ezért is lennék nagyon kíváncsi, hogy mozin mit tud egy Denon vagy egy Onkyo, amit mozisabbnak is mondanak, mint a Denonok.
Van ezekben valami igazság?Bocsi, hogy hozzád írtam ezt az okfejtést.
Bárki válaszolhat rá, aki illetékes a témában! -
cekkk
veterán
Ez itt egy fórum, és azzal, hogy azt mondja, hogy ilyet látott a szaturnba nem rontotta az üzletedet, mert nem a hardveraprós hirdetésedbe motoszkált bele
Egyébként én is egy szatrunól szeretem a hangfalaimat, közel féláron és egy karc nem volt rajtuk, úgy hogy szerintem ne általánosíts
Vannak ott is jó akciók, sőt a szaturnokba a dali concept center 35 ezer, a webshopokba meg 50 ezer felett van -
spiky03
veterán
-
Relaxing
tag
Én arra gondoltam,hogy pl lehet venni egy TAGA xxx -et mondjuk 70-ért és lehet venni a mondjuk a Dalit Z. -t 300K -ért pedig mind a kettő belépő szint. Így vélhetően így is fognak szólni. Nem gondolnám ,hogy mondjuk a cég ugyan azt a minőséget és hangminőséget produkáló hangszórókat ,és hangváltókat szereli mind a kettő termékbe. Így hangzásilag is lesz különbség.A meghallgatáson mindenki maga dönt persze , meg amit a pénztárca enged.
Lehet nem jól fogalmazom meg amit el szeretnék mondani ezért találjátok furcsának -
fatallerror
addikt
inkább kínzókamra, én ekkora szobában eleve kényelmetlenül érezném magam
#6143) BBéci : én vagyokatok... nyáron végzek a sulival most most meg a jogsit csinálom aztán keresek teljes állást h tudjak vmit venni már : D mostani pénzem totál elköltöm egyéb dolgokra szóval még odébb van de lesz 1x cuccom : D még mindik az ikon mk2 a kedvenc, de a zensort is dicsérik lehet az is elég lesz de majd kiderül :]
-
-
aleister
veterán
Akkor a kis tervem dugába fog dőlni.Ezek jöhetnek még szóba:
Harman Kardon HKTS 16 - 5.1-es, adnak hozzá fali konzolt és kábeleket is, de a front
sugárzókkal nem vagyok megelégedve, ~100k
Onkyo SKS-HT728 - 5.1-es ~90k
TAGA Harmony TAV-406 - 5.0-ás ~75k
TAGA Harmony Carmine - 5.0-ás ~72k
TAGA Harmony TAV-306 + Roth Audio Oli KH2 - 5.1 ~100kLegjobb tudomásom szerint minél nagyon egy adott hangszóró, annál szebben fog muzsikálni. Ezért a Harman Kardon tán nem lesz befutó. A Taga-k szimpatikusak, de csak 5.0-sak. Ellenben a frontokban szép mélyhangszórók is vannak. Tudom, hogy ajánlott a mélyláda ebben az esetben is, de amíg ezt nem szerzem be, addig gondolom élvezhető eredményt nyújtanak 5.0-ban is?
Az utolsóban már van külön mélynyomó, viszont az alap 5.0-as szett lehet, hogy nem szól szépen. Ha jól tudom minél nagyobb a frekvenciatartomány, annál szélesebb a megszólaltatott hangok tartománya.
Sry a sok kérdésért, meg a pongyola megfogalmazásért! Teljesen járatlan vagyok a témában.
-
Gál István
senior tag
-
Robbee
csendes tag
A film valóban nem olyan nagy szám, de a hangok azok jók voltak benne szerintem. Az megérdemelte a keverésért az oscart. Azért volt szerepük a hátsóknak is.
Jaja, az pedig még jobban megérdemelte az oscart.Azt csak angol DTS-el szabad nézni. A vízibombák nagyon durvát szólnak, a tengeralattjáróban zajló eseményekről nem is beszélve, jönnek a zörejek mindenfelől!
Mondhatni, hogy teszt lemez kategória! -
spiky03
veterán
Persze gondolom csak a hozzájuk illő hangfalakon?
Más:
Szerintetek egy center cserével javulna a hangzásom? Persze az nem ugyanabból a családból származna, mint ami most van, mert azt veszem észre, hogy vannak olyan filmek, ahol a beszéd halk.
pl esténként -40 v - 35ön nézek filmet, viszont vannak olyan filmek ahol ezt -30ig is fel kell tekerni.
Center cserével kiküszöbölhető ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Medence topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- BestBuy ruhás topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged