- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sefter
veterán
válasz
Vikthor #99615 üzenetére
Én 6005 után próbáltam 7005-öt és akkori áráért egy fosnak ítéltem.
Valóban a 3312- vel lehet pariban, szerintem a 6xxx-es malacról márkán belül csak a proci végfok van feljebb (kimarad egy lépcső), pont a 4310 vetélytársa hiányzik.
Röviden: szerintem hangban visszalépés Neked. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Vikthor #99615 üzenetére
Én tudom, hogy ez az egész csak a Silverstone házról szól!
Egyébként lesz@rnád a malacokat.
vendingo: Nem olvastam végig a "vergődésedet", mert még átscrollozni is fárasztó. Szerintem elsődleges/másodlagos asztal problémád is van. Állítsd be a CCC-ben a "megjelenítés leképzésének cseréje" billentyűparancsot. Amikor elcseszi a felbontást+ikonokat akkor válts. Én ezzel szívtam anno.
-
vendingo
veterán
válasz
Vikthor #99157 üzenetére
A tv számomra alkalmatlan monitornak.. Jelenleg egy 24" ips panelos dell monitorom van, amit anno 85 ezerért vettem
cain69: Jelenleg semmi hang nincs, még annyi se mint korábban, és a felbontás se jó.
Ha kiterjesztett vagy másolás módra állítom a pc-t, akkor az erősítő ki-be kapcsolásakor egy pillanatra ki-be kapcsolja a monitort is.Most szépen eldobozolom az erősítőt, mert félek, hogy kárt teszek benne.
Frankón ráment az egész szabadnapom és ugyan ott tartok mint reggel. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Vikthor #97143 üzenetére
De azt úgy nézd, hogy ott kicsit több csatorna osztozik rajta. Rossz a példa...
Száz százalék, hogy van itt még pár olyan botfülű mint én ... csak nem tud róla.
De nem folytatom a témát, mert tök fölösleges. Aki tesztelné magát, meg ott van a lehetőség, a többi levegőbe beszélés.Hozzáteszem van aki képes rá és többen 10/10-esre csinálták a fenti tesztet. Én nem. De a különbség annyira jelentéktelen, hogy "szimpla zenehallgatásnál" nem számít.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Vikthor #97143 üzenetére
Én 5 db számomra ismert flac forrást konvertáltam vissza 320-as bitrátájú mp3-ba, a feleségem tesztelte rajtam - 3-at nem találtam el.
Ugyanakkor a hozzászólásod második felével abszolút egyetértek, a párom is meg tudja különböztetni vakteszten, a filmek hangjait (ennek örültem, és elismerés volt
)
Utóbbinak egyébként van valami kézzelfoghatóbb oka? (vagyis, hogy érzékelhetőbb a különbség, mint mp3 esetén?)
-
sixer66
senior tag
válasz
Vikthor #96439 üzenetére
A 12-es elég brutálisnak tűnik számomra így képről, persze másnak máshol van ez a szint, de mivel alig pár hónapja kezdtem beleásni magam a házimozi rejtelmeibe...
Panellakó vagyok, tehát nem bonthatom szét a lakást, főleg a 20nm-es nappalit, de a Magnat után minden sub minőségi javulás lehet számomra.
Mivel egyedül élek albérletben, így nem tudok túlságosan elrugaszkodni a földtől, 40-50K-s határt be kell húznom, így mindenképp használt eszközök között kell nézelődnöm, amivel tudom nem váltom meg a világot, de egyelőre ez van sajnos. -
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #89491 üzenetére
Nem szubbaszusról volt szó, valamint sztereóban, Pure Direct állásban nem segít a mélynyomó.
A 80-250 Hz közötti tartomány nagyon fontos házimoziban is. Valamint a szubláda csak azt tudja megszólaltatni, amit az erősítőtől kap. Ha abban hiányosság van, azt nem tudja pótolni.
Itt írnak a 4810 basszusáról.(#89492) liszi70
Igazad van, pontatlanul fogalmaztam, HD dekódereket akartam írni. Volt nálam AVC-A1XVA, ami szolgáltatásait, csatlakozóit illetően megegyezik az A11XVA-val. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #89487 üzenetére
Egyes tesztek szerint nem szól sokkal jobban, mint a Te géped, talán basszusban erősebb, amit a 4310 gyenge pontjaként emlegetnek.
Nem értem ezt a súly-fetisizmust. Az Arcam AVR750 csak kb. 17 kg és brutálisan jó a hangja, merem állítani, szól úgy, mint a Denon AVC-A1HDA.
-
pFEFErohni
tag
válasz
Vikthor #89487 üzenetére
30kg!
Betonból lett az kiöntve!? Kipróbálnék valami hasonló masinát, pár évet szerintem dolgozhatok még érte!
Meg hát oda azért hangsugárzók is kellenek a 'mijás' fajtából!
BBéci: igen, basszust én is 'keveslem' picit, főképp ugye zenén-stereon érezhető! Bár én eddig a castle hangfalaknak tudtam be...
-
pFEFErohni
tag
válasz
Vikthor #89472 üzenetére
+1 a 4310nek!
Áldom az istent hogy le tudtam cserélni az x1000t! Nagyon komoly hangzásbeli különbség van a kettő közt! Mondjuk ha új árat nézünk ezen nem is kell csodálkozni (110k, 600k)! Nekem szerencsém volt és egy fórumtárs segítségével hozzájutottam egy hibátlan példányhoz 500 euroért!
-
allein
addikt
válasz
Vikthor #89435 üzenetére
Nem sértdődtem, ezért vagyok itt, hogy a lehető legjobbat kihozzam a pénzből
Amikor azt írom, hogy nem régit akarok arra gondoltam, hogy nem 5-10 éves erősítőt akarok venni. Arra gondolok, hogy ha egy ilyen szettet megveszek olyan erősítőt vegyek amivel nem lesz gondom mondjuk 5 évig és cserélni sem kell valami újabbra.
(#89434) Norbi 72 - 3D nem gond, bár, nagyon ritkán nézem otthon, inkább IMAX 3D akkor
Internet elérhetőseg szükséges vagy nem erősítére, erre nem tudok mit mondani
4K, erre sem tudok mit modani, bluray filmek ígyis szépek és nem 4K tv készülékem van
Atmos, nem tudom mi az
(#89439) Norbi 72 - láttam a szettet én is itt a ph-án
-
gg72
veterán
válasz
Vikthor #89015 üzenetére
Kösz a tippeket, a kenhető fát lehet kipróbálom + majd a kábel is ezüst színű lesz. A többihez: az ominózus lyuk előtt egy kis tároló van az előszobában, azt a fényképezés miatt húztam el, tehát gyakorlatilag semmi sem látszik belőle, a 10 méter Ölflex kábel körbevezetése (15ezer Ft + kábelcsatorna vs. 1500 Ft) nekem sajnos nem ér meg ennyi esztétikai élvezetet.
-
törölt tag
válasz
Vikthor #88585 üzenetére
Nem a Transz 4 lesz az, ami egyébként TrueHD? Mivel te (HT)PC-zel, a Kodi és LAV-MPC-HC még nem dobja ki a HD hangot, jelen esetben a TrueHD-t frissítés hiányában, Power DVD azonban igen. Talán a Linuxos Kodira már van update, de nem vagyok biztos benne, szóval türelem.
-
enricotoxic
tag
válasz
Vikthor #88362 üzenetére
Vikthor, ebben igazad van. Az XBMC vagy Plex nagyon kényelmes és remek felületük van, rengeteg szolgáltatással. Ezek a vasak azért más kategória, mint amiket avx-en hirdetnek 200-300e forint között. Egy Oppo 95-el kiegészítve én ellennék ezzel a szettel. USB-n szinte bármit megeszik az Oppo. Az XBMC kényelmesebb, de ez más kategória, hangra nem lehet összehasonlítani egy csúcs integrálttal. Pont azért esik le ezeknek a prémium daraboknak az ára, mert nincs bennük HDMI és akik 10-30e dollárt kifizettek egy moziszettre, azok megveszik az új vasakat. Ezeken a prémium berendezéseken óriási az értékvesztés.
-
enricotoxic
tag
-
-
Adamo55
tag
válasz
Vikthor #87783 üzenetére
hát a szoba ahol van az olyan 25-30 m2 így még nem kizárandó számomra
(#87784) KnockOut87: Hát angolul szoktam filmezni és ha tehetem csak Blu-rayt nézek így ezek szerint jó választás lenne a 7.1
Ezért szeretnék összerakni egy komoly rendszert hogy ne csak hallani hanem élvezni is lehessen a jó minőséget. -
enricotoxic
tag
-
eastone1
senior tag
-
-
pFEFErohni
tag
válasz
Vikthor #86362 üzenetére
Tehát új áron 250!? Használt érdekel, hibáimból tanulva...
Tamoo: igazából a 4310 is Deutsch, kedves fórumtárs segítségével... Mondjuk kintről inkább csak a suroundokat meg a centert venném a szállítás miatt... Mondjuk van pár fuvarozó cimborám, biztos rá tudnám beszélni őket hogy segítsenek a haza szállításban!
Igazából az érdekelt hogy van e nagyon ajánlott párosítás a 4310hez, de akkor elmegyek majd Pestre hallgatózni dalit, ma-t, polkot, focalt hasonló árban és ami legjobban tetszik az után kezdek németből vadászni!
-
enricotoxic
tag
-
-
válasz
Vikthor #86198 üzenetére
Jól látod, belenyúl, elvesz a hangból.
Az biztos, hogy nem tesz jót a hangnak, de lehet sokan nem is fogják észrevenni a különbséget, pláne, ha majd minden erősítőben benne lesz. Ahogy írtam, egy alsó kategóriás, de akár egy alsó-közép kategóriás cuccnál is még szerintem nem lehetne kihallani, csak ahogy megyünk feljebb ugye.
És ha az átlagot nézzük, akkor azok vannak többen, akiknek alsó kategóriás cucca van. (Nem akarok sértegetni senkit, nekem sem telik házimozira, csak sztereózok.
)
-
válasz
Vikthor #86190 üzenetére
Az MP3 is egy pszichoakusztikus (matematikai) modellt használ arra, hogy mely frekvenciákat lehet levágni, kihagyni az eredeti jelből, hogy jobban tömöríteni lehessen és mégis megmaradjon az az érzet, amit az eredeti keltene.
Tulajdon képpen arról van szó, hogy egy bonyolult matematikai modellbe öntötték azt a tudást, amit az emberi hallás viszgálatából levontak. Az MP3 mint tudjuk veszteséges tömörítési eljárás. Egy jó példát olvastam egyszer az algoritmus megértéséhez: ha állsz az utcán, akkor nem vagyunk képesek meghallani, ha leejtenek egy tűt melleettünk a betonra, miközben egy teherautó éppen elhalad mellettünk. A tű hangja túl kis intenzitású, ahhoz, hogy a fülünk meghallja egy teherautó zaja mellett. Azaz az algoritmus alapja egy olyan matemetikai modell, ami arra épít, hogy bizonyos hangerőszint különbségeket fizikailag képtelenek vagyunk érzékelni. De természetesen ez a modell messze áll a tökéletestől, azaz csak jó közelítéssel írja le a hallásunkat a bonyolultsága ellenére, bár sokat fejlődött az MP3 kódolás a megjelenése óta, ettől még veszteséges marad, amit azért bizony meg-meg hallani. Persze nem alsó kategóriában, hanem jóval feljebb. Ott már akár AB-zhető is szerintem. (Ezzel nem akarok vitát indítani!)
A linkelt leírás szerint a mérnökök megviszgálták a különböző falakat a mélyhang átvitel szempontjából, hogy mely frekvenciákat engedik át a legkönnyebben. Ezt megnézték (elvileg) többfajta falanyagra, majd az eredményeket szerintem leírták egy MP3 tömörítéshez hasonló algoritmusba, ami bizonyos frekvenciákat ki fog "ölni" az eredeti jelből, hogy azok ne jussanak át a falakon, de a többit meghagyva, lesz mélyhang érzet.
De valószínűleg a képlet nem olyan egyszerű, mert pár frekvenciát kihagyva a mély/szub tartományból szvsz. biztos, hogy megváltozik a hangkép odalent is. (pl. szubszonikus szűrők használatakor is mélynyomóknál).
Szóval valami ilyesmi hókuszpókusz van szerintem a 'pszichoakusztikai' modell mögött, semmi ezotéria.
-
enricotoxic
tag
válasz
Vikthor #86055 üzenetére
Én a frontotokat 20 éve vettem és azóta is nagyon elégedett vagyok velük. Hangfalra és végerősítőre nem kell sajnálni a pénzt mert nem avulnak el. Most vágnék bele, biztosan használt cuccot vennék fél vagy harmad áron. Azt gondolom, hogy aki úgy érzi, hogy valóban használni fogja a moziszettet, annak nem érdemes túl sok lépcsőben építeni a rendszert. Nem érdemes nagyon apró upgradekre kifizetni a pénzt sokszor, gyűjteni kell és nagyobbat lépni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Vikthor #85963 üzenetére
Már megvette, fentebb is írták. Nem figyelsz Vikthor?
Mankó
Ezt nem lehet így megmondani. Hívj át két cimborát, akik tartják a hátsó dobozokat, Te pedig hallgatod a tesztanyagot és mondod nekik, hogy rakják fentebb, vagy lentebb. Mihelyst megvan a legjobb hallgatói pozíció, nyert ügyed van! De látatlanba senki nem tudná kijelenteni, hogy +10 cm jobbra és jó lesz.
-
spiky03
veterán
válasz
Vikthor #85891 üzenetére
Egy kicsit megszállott ez a mozi.Nekem is a T2 a legjobb a Terminator filmek közül. Kár, hogy nálunk nem adják ki BD-n.
DVD-n megvan a bővített változat.Nálam is hülyén nézne ki egy ilyen nagy figura, nah meg helye sincs.
Az asszony így sem díjazza a kis relikviáimat, amiket gyűjtögettem az évek folyamán, különféle menükkel.Igaz ő vett egy T-R.I.P-t nekem karácsonyra, egy ilyet: [link]
@(#85897) cecil
Jaja, sajnos a jól kidolgozott figuráknak is megkérik az árát, mint a jó minőségű hangfalaknak.
Azért nálunk is lehet kapni a Holdfény-ben szép darabokat! -
cecil
aktív tag
válasz
Vikthor #85883 üzenetére
én is pont most szeretnék beszerezni pár hot toys 1/6 és 1/4 filmes figurát, brutális kidolgozottságuk van, persze az áruk is hasonló... 60-70e körül indul darabja...
amikre nekem fáj a fogam elsősorban: Robocop 1, Robocop ED-209, Terminator 2 T800 Battle damaged, The Dark Knight + Joker, back to the future
Itt lehet megnézni milyen profi munkák: [link]
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #85878 üzenetére
Feltételeztem, hogy már olvastad a cikket.
Szerintem lehet keverni, számtalan példát tudnék sorolni, ahol a gyár által összeállított szettben, vagy egy adott hangdoboz családban különbözőek az impedanciák. Nem kell messzire menni, az ELAC-ok Aurumok 4...8 ohmot adnak meg. Sosem fix érték, tehát igazából pont arra nem kell figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Yettel topik
- Battlefield 6
- Gitáros topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest