- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tipcsibacsi
tag
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #35982 üzenetére
Így van, azért emeltem ki a hangminőséget.
A CA650 még a Denon 3808-nál is picivel jobb hangú, ami viszont inkább hasonlítható a 43xx gépekhez, mint a 33xx-ekhez.(#35988) mola21
CD-játszót analóg módon szoktunk erősítőkhöz kötni, de ha vacak a D/A konvertere, bármelyik digitális bejárathoz csatlakoztathatod. -
-
Toobee
veterán
válasz
Ed Parker #35714 üzenetére
Szerintem meg, amit Te linkeltél az az album címe, nem pedig a számé, amiről szó van. Azt pedig, így említik a hivatalos oldalon: "8 Colour to the Moon 4:31".
(#35715) Gaben360: én is sokáig civódtam a sistergés miatt. Főleg a dómnál hallottam, és nagyon bántó volt. Meg a hangképnek se tehet túl jót, ha még ezt a folyamatos sistergést is elő kell állítania. Járt nálam Dorian is, a sajátjával. Azzal szinte teljesen megszűnt, ezért elvittem szervizbe az enyémet, majd közölték, hogy semmi baja. Aztán erősítőt váltottam és ott is megmaradt, úgyhogy én már nem foglalkozom vele. Jártam Nebulonál, ott is hallottam a sistergést. Valószínűleg típusa válogatja.
-
Parson
addikt
-
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #35690 üzenetére
Az évek alatt nagyon sokat demóztunk. Aztán egy idő után, váltottunk, újabb kedvenceket vettünk be, a régieket elhagytuk. Ahogy egyre jobb lett a rendszer, egyre több zene szólt jól rajta, méginkább bővült a paletta. Rohadt dolog az agy. Mindenre emléxik.
Ha vetítőt tesztelünk, ott sem azt vesszük észre, ami ugyanolyan jó, hanem az új információt, amit a régin nem láttunk, illetve másképp.
Szerintem ez szokás - szoktatás kérdése.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #35678 üzenetére
Kivételesen veled értek egyet. Ahogy Dorinának is van néha igaza.
Ezek vékonka, kevés hangot tartalmazó felvételek, a hájend láncok meg néha pont a bonyolult dolgokon vérzenek el. A szuperkimunkált, tökéletesen holografikus láncok pláne..
Gyurci: több olyan teszten voltam,amikor 1-2 számra kihegyezték a láncot. Sztem ilyet nem szabad...
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #35667 üzenetére
A marketing bullshitre gondoltam. A kábeleket 25 percig bírtam.
És miután meg mertem jegyezni, hogy összeesik a hangkép, mosott a mély, stb.,
kitalálta, hogy nem elég high-end a zene, amivel tesztelünk. Al di Meola, Chris Jones, Dave Brubeck, Brian Broomberg és Gene Ammons volt nálam. Azt mondta, idézem :
- Ezek hifi zenék.Én még nem nőttem fel az IGAZI HIGH-ENDHEZ. Hallgassam meg Jacintha - Danny boy dalát, azzal jól fog szólni, mert az tényleg IGAZI !!! high-end felvétel.
Hát ki vagyok én, hogy vitázzak ? -
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #35629 üzenetére
Egyről beszélünk. Herr Bremer butikja azért olyan olcsó, hogy láttassa : azért adja sz@rért-hugyért a neves cégek termékeit, mert ennyit érnek. Ő az egyedüli, aki úgy adja el a termékét a német-svájci piacon, hogy kihangsúlyozza : miket számol be, mikről váltanak az emberek a CSODÁra ! Még jó hogy nem ALACoskodik.
A második linked pedig mindenki Gyulájának a belterjes fórumára mutat, tehát nem értettelek félre.
Kellett neki egy saját fórum, mert már mindenhonnan kitiltották a stílusa miatt. -
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #35624 üzenetére
Ficzek Gyuszi önfényező klubbját ? Köszönöm, kihagyom. Egy igazi debil - ezt személyesen is közöltem vele - aki gerilla marketinggel akar pénzt csinálni. Mit mondjak egy olyan emberről, aki a tavalyi hi-fi shown odament Nagy Laci (L'Auditeur) barátomhoz és elmagyarázta neki, hogy hamis Gryphon hangfalakat hozott ki a saját bemutatójára ???
Mert Gyuszi már hallotta az eredetit kint németben és ez nem az....... A magyarországi disztribútor, meg nem tudja sírjon vagy nevessen...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #35582 üzenetére
Azért tényleg nem rosszak a tápkábeleik. Nagyon sok láncban jól működnének. Az üzleti modelljük meg "érdekes", gyomorfogató, stb... Megmondom őszintén, amig antelop votl a lánc első felén, addig nekem is rezgett a léc, simán, és nagyon verte a sajátot. Saját dacommal szerencsére jobb volt a saját táp.
Ilyen esetben nyilván nekem is azonnal felmerült a kérdés, hogy akkor biztos a dacommal nicns valami rendben, de az megnyugtat, h egyéb tápkábelek, amik itt jártak(600e új árig bezárólag), is a sajátra hasonlítottak hangszinben, és inkább az alac lógott ki. MEg ami dicséretet kapott mostanság ez a félkész dac nem tévedhetek nagyot.
-
gyurczy
őstag
válasz
Ed Parker #35542 üzenetére
(#35542) Ed Parker Notesz? 24" S-PVA-n azért már van élvezeti érték.
Épp volt ráérős 3 órám, úgyhogy átrendeztem a nappalit. A bútorzat még nem az, ami a jó lesz, az elrendezés sem 100%-os még, a szoba is nagyon belepofázik a képbe, de van remény. Komplett oktávok kerültek elő a semmiből! Van alja az egésznek végre!
-
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #35357 üzenetére
Nincs raktáron dipólja, csak rendelésre hozatna. Még bekerülési áron sem lenne "kedvem" megvenni.
Sefter!
Ha nagyon tükrös a kőlap felülete, elmászhat rajta a szubláda. Sirfer járt úgy, le kellett cserélnie a tüskéket tapadós aljú lábakra. Azoktól még a hangzás is jobb lett. -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #35346 üzenetére
Vadásznom kellene Chorus dipólokra, mert a két frontlap állásszöge az összes többinek hegyesebb, leginkább derékszögű. A könyvespolcomra azok nem passzolnak, viszont minden ellenkező híresztelés ellenére jobb a térábrázolás, mint direktsugárzóval. A könyvek erősen csillapítanak és mégis.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Ed Parker #35259 üzenetére
Hát most ebbe úgy beleszerelmesedtem.
Polkaudio TSi 300 + 100 + CS10 Házimozi Hangfalszett -
Anubis_9
addikt
válasz
Ed Parker #35257 üzenetére
Yamaha RX-V540RDS
Kicsit megöregedett szegény, de 1-2 évig még meg szeretném tartani. -
Peak
addikt
válasz
Ed Parker #35233 üzenetére
mondjuk szerintem pont nem mérvadó, hogy egy bolt egy oldalán hova helyeznek egy terméket
de inkább a gyakorlati tapasztalatokra épitve azt mondanám, hogy mozira kiváló, 5ös osztályzat,
zenére meg mondjuk egy 4es, jól helyt áll, de itt sem érdemes összehasonlitani egy 1,5x annyiba kerülő Dali Ikon fronttal.
egyszerűen azt kell nézni, hogy a saját árkategóriájában viszont kiváló, az ár/érték aránya a legjobbak között van. -
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #35199 üzenetére
Van mindenféle színárnyalatú gránit. A gránit vulkáni magmás, a márvány (nyomás és hő hatására keletkezik a mészkőből) üledékes kőzet.
"Hifi célokra" a gránit megfelelőbb, mivel az homogén, zárványmentes nagy sűrűségű kőzet.Nem néztem milyen képek vannak, csak belinkeltem az ezzel foglalkozó topikot. Gondolom tele van mindenféle képpel.
Sefter:
A pontos méretre vágás, csiszolás, fényezés élfózolás valóban nem olcsó. Esztétikát figyelmen kívül hagyva fontos, hogy az teteje és alja teljesen sima legyen, még véletlen se mocorogjanak rajta a tüskék, mert akkor adtunk a szarnak egy pofont. -
-
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #34891 üzenetére
Nekem is jó, csak rövid az 1m-es. Ilyen drága kábeleknek csak a használt árát vagyok hajlandó kifizetni, használt 3m-esek viszont nincsenek. Így valami olcsóbbat kell néznem újonnan.
Egyszerűbb lenne venni egy 3m-es USB-t, de elméletileg az kevésbé jó megoldás, ill. ha úgy alakul, hogy lesz koax kimenetes forrásom, akkor nem kell majd még egyszer lecserélni az egészet. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #34873 üzenetére
cat7 és cat7 közt is elméletileg nagyon sok különbség lehet. Na ahol Te próbáltad az más kategória, oda bűn betenni, még jó hogy nem tetszett.
De mint írtam én sem ezt ajánlanám. Ettől függetlenül akárhogy is, de nálam jó volt és nem fogok lebeszélni senkit aki ilyen árkategóriában gondolkozik és esetleg kipróbálná. -
-
Patice
nagyúr
válasz
Ed Parker #34835 üzenetére
Egy idő után eljön az az igény a rendszerben, hogy a kábeleken is fogsz fejleszteni. A következő lépcső árban meg egy CAT-hoz képest szerintem elég nagy. A többszörösét kell beleinvesztálnod, ha tényleg jobb hangot akarsz a hangfalkábeltől.
Doriannál is megvolt szerintem már ez az idő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest