- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
Nemir Ombe #134928 üzenetére
Szerintem sikerült. Vannak olyan jósági tényezőjű hangszóróval szerelt falba építhető szettek, amik tényleg free airek, amiknek mindegy, mennyi levegő van mögöttük, csak sok legyen, rendes mélyet úgy sem adnak, meg olyanok, amik megkövetelik a pontos dobozméretet.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #134876 üzenetére
Én meg azt hiszem, hogy terelsz. Nem ez volt a lényeg, de megint sikerült NEM a lényegre válaszolni.
Úgy vélem a gk.-kban a hangszórók elhelyezésére komoly korlátokkal kell szembenézniük azoknak a mérnököknek, akiknek az a feladatuk, hogy megtervezzék az akusztikát- ergo ők készen kapják azokat a tereket, ahova elhelyezhetik a hsz-ikat, és abból kell főzniük ami van.
Azzal talán együtt tudunk érteni, hogy egy gépkocsi belseje nem feltétlenül ideális magas hűséggel történő -HIFI- zenehallgatásra.
Lefordítva, az autóhifi egy akusztikai rémálom, akár háttal ülök a koncertnek, akár nem -ha gyári, ha nem.
Az általam végrehajtott módosítás annyiban lehet előnyös a "gyárival" szemben, hogy akusztikailag megtervezett kabinet van a hangszórók mögött, nem pedig egy többszörösen tagolt, ide-oda rezgő tervez -het- etlen tér.
Arról nem is beszélve, hogy tizenakárhány hangszórót - marketingnek egész jó, de - teljesen felesleges elhelyezni, ide-oda szétszórni az utastérben, mert nagy valószínűséggel abból nem lesz sztereó.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134897 üzenetére
Úgy tűnik, valóban kevés ajtót láttál leszedett kárpittal. A fólia 20-25 éve volt jellemző, cirka 15 éve fémlap vette át a szerepét.
-
Ear001
addikt
válasz
Nemir Ombe #134876 üzenetére
Nem tudom milyen rendszeresen szoktál autóajtókat szétszedni, de a mai kocsik legalább 65-70℅-ában bizony méretezett üregek vannak a hangszóróknak, de ez nem új trend, húsz éves kocsikon is van ilyen, csak kevesebb.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134879 üzenetére
Melyik autó kalaptartójában van gyárilag beépített, többutas hangszóró? Ne 10 évvel ezelőttieket sorolj!
(#134880) Joshi
Nem értem a hasonlatot. -
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #134868 üzenetére
-
xtremetuning
addikt
válasz
Nemir Ombe #134873 üzenetére
Az eddigi leghanghűbb zeném egy Continental GT-ben volt. Mindenféle hangzatos logó nélkül. Színpad, tér, valóság.
A Bose szokott még jó lenni nagyritkán (Merc SL illetve egyes
Audik). B&O sem rossz, talán a Bose szintjét eléri, de semmiképpen sem éri meg az árát. Porsche féle Burmeister sem tud igazán lenyűgözni. A harman meg kifejezetten irritál. -
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #134873 üzenetére
Valszeg azért cseréltem le a gyárit, mert nem felelt meg.
Javíts ki, ha nem jól tudom, véletlenül a JBL nem a Harmann csoporthoz tartozik?!
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #134865 üzenetére
Jóárasított verzió!
Nálam a KALAPTARTÓBAN 2.db. JBL Control One teljesít szolgálatot, legnagyobb megelégedésemre évek óta. A többi hsz. meg ment a levesbe.
Emlékeim szerint 10e pengőrét vettem használtan.
Azért még e mellé feltétlenül szükséges egy sub...
P.S.: A koncepció itt a méretezett "dobozon" volt, ne csakúgy a levegőbe, csomagtartóba lihegjen...
-
Yocee
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #134859 üzenetére
Sokkal nem olcsóbb ez sem, és nem latom az előlapját, de az csak jó, ha jól szól ez is.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #134865 üzenetére
"mint az autó hsz-k esetében (nem sűrün láttam "bedobozolt" hsz-kat még pérmium kategóriás kocsiknál sem gyárilag)"
Ebben most meg kell cáfoljalak, saját járgányomban is teljesen burkoltak a hátsó hangszórók. Mondjuk lehet a Mark Levinson miatt. -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134863 üzenetére
Ajtópanelek mögé szoktak méretezett dobozt építeni, ha szükséges. A hangszórók többségének megfelel az ajtó belső űrtartalma. Az fontos, hogy amennyire lehetséges, zárt legyen.
Aki a kalaptartóba szerel hangszórót, annak úgysem számít a hangminőség. Oda kalapot kell tenni! -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134859 üzenetére
Azért írják free air-nek, mert nem adnak hozzájuk dobozt, csak egy lapra vannak szerelve a hangszórók és a keresztváltó. De pontosan méretezett üreg nélkül rakás kaki lesz a hangja.
-
Yocee
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #134842 üzenetére
Az álfal meg áloszlop mind elvesz a térből. Lehet, sokat nem hallgattam, de a B&W sokal drágább. Autóhangszórót meg nem akartam a falba rakni.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #134637 üzenetére
Annyiban sántít amit írtál, hogy az optikait hosszának csökkentésével nem arányosan csökken az ára, mert nem (csak) a kábel a drága, hanem az elektronika. Hasonlítsunk azonos méreteket...
És akkor még mindig ott van az esetleg bevitt input lag problémája, ami filmnél tökmindegy, de pc játéknál nem.nadtom : korrekt vélemény, annyit hozzátennék, hogy nézni kell, mire használják a véleményt írók a hdmi-t. Gondolom fhd projektorod van, és filmet nézel, tehát 30Hz. Nálam 4k van (lesz), és pc is, azaz 60hz. Ez 8x sávszél. Lehet az a hdmi egyből letérdelne nálam a hossza miatt.
A szivattyúhoz : vastagabb csövön simán jöhet több víz egységnyi idő alatt, mert a vékony cső lefolytja a szivattyút.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nemir Ombe #134663 üzenetére
Ti szoktatok öntözni a hangfalkábellel
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134657 üzenetére
Tapasztaltam, hamarabb telik meg a 10 literes öntözőkanna és nem csapra van kötve, hanem szivattyúra.
-
dabadab
titán
válasz
Nemir Ombe #134599 üzenetére
"de a "lényeg" az lett volna, hogy "hosszú évek" óta "fejlesztgetik" a hdmi kábeleket, hogy azok tudják a szabvány adott verziójához tartozó sávszélt, most meg kiderül, hogy egy "sz@ros" optikai kábelre téve a megfelelő csatlakozót simán átmegy "minden", még 300m hosszon is ....
"
(A kábelt olyan nagyon nem kellett fejlesztgetni, a rezes adatátvitel elég jól kitalált dolog, ami miatt nem kapásból olyan sávszéllel nyitottak, mint most, annak az oka egyrészt az, hogy nagyon igény se volt rá, másrészt meg kellett az, hogy a szükséges sávszélességet tudó vevő- és adóoldali elektronikát fillérekből meg tudják oldani.)
Az azért senkit sem lep meg, hogy az optikai kábelen jelveszteség meg sávszélesség szempontjából messze veri a rezet, ez eddig is teljesen köztudott volt, nem véletlen, hogy az internetes gerincvezetékeknél azt használnak, nem mást.
Csak éppen az is köztudott, hogy az optikai kábelt sokkal macerásabb szerelni, sérülékenyebb, plusz drága kiszolgáló elektronika kell hozzá, ami azt hozza, hogy baromi drága a technológia: nem véletlen, hogy helyi lanon mindenki rezet használ.
Ha megnézed ezeket a Celerity kabeleket, akkor azt fogod látni, hogy egyrészt baromi drágák (350 dollár táján vannak), másrészt könnyen megtörnek, harmadrészt meg magának a kábelnek is kell plusz táp: elég jól látszik, hogy a HDMI szabványt miért rézre építették és nem optikára.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #134604 üzenetére
A nagy hiru LG oled folyosohoz is azt a cuccost hasznaljak, ahonnan a speckot masoltam. Meg itt a varosi operahaz is ezzel kuldi, ha videofal van a musorban vagy valami bemutaton.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #134599 üzenetére
Mar a regi Cat5 is eleg a 4K/60fps-hez
Boosterestol, atalakitostol kerul annyiba, mint egy meter jobb HDMI
Kis ficsor lista:Encodes a 1080p or 4K source device into IP & sends over the network.
Support for ALL HDMI audio formats including Dolby Atmos® & DTS:X®
Supports HDCP 2.2
23 ms ultra low latency.
Instant Seamless switching
POE
HDMI OUT pass through port.
Video wall support from 2x2 to 16x16 plus video walls in portrait mode supported.
Control via RS232 or IP. IR Control of integrated sources and displays* -
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #134589 üzenetére
Ez most akkor formatum haboru inditasa ?
Azert ez az optikai hdmi meg kell fusson nehany kort. Ez az egyiranyu kivitelezes es a hozza adott usb power eleg erdekes megoldas.
Az sem tul szimpi, hogy 2 helyett 4 csatlakozast igenyel. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #134589 üzenetére
Már vártalak Mester.
En is nyomon követem a hdmi kábel témát...
Jobb ez itt mint a BK -
-KP-
addikt
válasz
Nemir Ombe #134505 üzenetére
Olvasson vissza a franc
15 éve foglalkozok hifivel, mozival. A könyökömön jön már ki az egész kábel téma...
-
-KP-
addikt
válasz
Nemir Ombe #134502 üzenetére
bocs, de ez már mániának tűnik ... Szerintem te még a barátnődet is audioquest-el kötnéd az ágyhoz...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #134498 üzenetére
Csak a maxra reflektálva:
Az a baj, hogy többnyire a kihozom a maximumot csak annyit takar, hogy bemondásra megveszek egy drága és/vagy éppen hájpolt' kábelt.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #134403 üzenetére
Kedves Ombe. Köszönve a választ, nálam is dettó így történt a bemérés.Nálam is "rá" van kalibrálva. Mint írtam hasonlóra gondolok, csak kicsi elbeszélés történt egymás mellett ( Nem TE ...) . Mint jelezte Bobolit pl a Dolby Surround , nem olyan mint az "igazi" Atmos , tálán kicsit "TÚL" hangsúlyozta és ebből lett a kvázi félrebeszélés(Nem általad ..) Igaz csak egyszer néztem filmet az "ál" Atmos-al. Valóban halkabb és több mindent kever rá u.u,vagy hasonlóan mint a Neural. Inkább "beolvad" a közös térbe ezért tűnik talán halkabbnak.De működik és nyilván film válogatja, hogy jön ki jól, vagy jobban.Megnéztem a doksiban is a Dolby Surround egy új módként van tálalva. És van. Számomra ez új, mert elkerülte a figyelmemet és egyébként is a "Neural" volt emlegetve itt a fórumon is sokat. De továbbra is az a véleményem, hogy nem szerencsés az elnevezése (Ál Atmos nagyon találó
)
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #134409 üzenetére
Erdekes a melyet nekem mindig elvette, nem is kevessel. Sok meg soha nem volt.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #134403 üzenetére
"nálam soha semmilyen AVR-el nem találta el a vágásokat és a sub-ot"
Ezt pontosan hogy érted? Mit jelent az hogy eltalálta? -
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #134396 üzenetére
Hál isten valaki kapizsgálja mire szeretnék rávilágítani. Jó magam sokat vackolok a méréssel, ezért ki merem jelenteni, h más eredmény születik Atmos szempontjából pl. csak attól, h milyen közel van a háttámlához a mikrofon. Pedig a fülmagasság ok, és akkor még nem tértem ki rá, h a magassággal is lehet játszadozni szépen. Én sosem hiszem el, h első bemérésre a legjobb hangot kaptam, nagyon sok verziót ki szoktam próbálni. 3-6-8 ponton mérés, és mind, mind más végeredményt ad. Persze én elég beteg vagyok.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #134396 üzenetére
Ezt hogy érted? Be lett mérve az enyém is, már amit az erősítő tud. Az Atmos ( normális) film rendesen megy is. A demo szintén. Lehet itt mindenki egyre gondol, csak mást mond?
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #134374 üzenetére
No, köszi ezt nem tudtam és persze ki kell próbálni. A cikk tapasztalatot ír, ami szerint jó.. DE ...
Azt megjegyezném a Dolby Sorround nem egy pl DTS 5.1 stb .. bár az is igaz a PCM ből is kreál a NEURAL:X, de kétségem van a minőség terén pl egy DTS 5.1-hez képest. A Dolby "ál" Atmos az "csak" a Dolby Surround ból jöhet ki ... De mindenképp köszi az észrevételt ... Herr Prof.. -
gabo01
őstag
válasz
Nemir Ombe #134323 üzenetére
Jól látod!
A pénztárcámnak és a páromnak (a szín miatt) jobb lett volna ha a Canton vagy az Elac marad de ez jobb a fülemnek! -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134299 üzenetére
Mi van ma veled? Tonyka is ugyanazt magyarázta, amit Te.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134293 üzenetére
Ugyanazt mondjuk, csak más szavakkal.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Igen ez igy leirva nagyszeru, de.... Hely fuggo, kinek hol van a lada. A frontok es a center is iranyilag hallhato, de az a dolguk teret hozzanak letre. Ha jo be van love a rendszer ugyanez igaz a subra is. A sub is oda pakol iranyilag ahova kell. Ha eldol a jobb sarokba a Star Trek 2 nagy lenye a lovestol akkor az ott dol el frekvenciastol. Nem a bal oldalon ahol az egyik subom van. Ez az irany hallas kisse kapaszkodo szagu.
-
Dorian
félisten
válasz
Persze ezt is csak stúdió-szintű helyiségben érdemes tesztelni, mert ilyen alacsony frekvenciáknál inkább a keletkezett kiemelések-kioltások változását hallja az ember egy szobában hely-függően.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #134290 üzenetére
Azért írtam 120 hertzet, mert az olvasmányaimban mindenhol az szerepel és a tapasztalataim ezzel megegyeznek. Nyilván nem azt jelenti, hogy 120 alatt lehetetlen behatárolni a hangforrás helyét és onnan már 100 százalékosan.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #134290 üzenetére
En meg azt mondom ha nincs 80hz felett semmi, akkor nem faj ha 120-vagsz. Ha meg eppen van valami akkor nem maradsz le rola. Szoval nem ertem a tiltakozast igazan.
Arrol nem beszelve h vajon mikori ez a megallapitas? Mert eleg nagy hangugyileg a difi a 90-es evek filmjeinek a hangja kozt a maiakhoz kepest.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Nemir Ombe #134144 üzenetére
Abból az infóból kimaradtam.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #134093 üzenetére
Valahogy sejtettem.
-
carpediem007
tag
válasz
Nemir Ombe #134059 üzenetére
Igen, ez is egy megoldás
-
carpediem007
tag
válasz
Nemir Ombe #134047 üzenetére
Mindenhol íves, van aki tökéletesen megtudja csinálni? Tudsz ajánlani dekorcéget akár?
Azért próbálom a legjobbat venni, és a szetthez alakítani.
Ugyan olyan árú svsnek gyengébb az erősítője, és fele súlyú és kisebb. Azért nem szeretném. De lehet hogy az én hülyeségem.
-
Mikisys
őstag
válasz
Nemir Ombe #134032 üzenetére
Csak egy felhasználási környezet van, az a szoba, ahol a cucc fel van szerelve.
-
A hang terjedési sebessége 20Hz-en is kb.340m/s és 5kHz-en, valamint 20kHz-en is ugyanannyi, tehát amit erről írkáltok az marhaság.Üdv!
-
kezo0
addikt
válasz
Nemir Ombe #134009 üzenetére
Akkor itt rögtön meg is kérdezem, hogy a fázis az nem csak 0 vagy 180 fok lehet? Mit jelentenek a kettő közötti értékek a forgatható potin...?
-
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #133863 üzenetére
Nálam pl. volt próbára 1db svs12nsd is, de elvérzett dinamikában, mozin kevés volt, az igazan mélyeket nem is hallottam csak éreztem, alacsony hangerőn nem volt részletezés,de itt beleszolt gondolom a nagy tér akusztikája is. Koncerteken a lábdobot viszont nagyon precízen adta. 2db-ra nem lett volna keret belőle. A két refis j110 nagyon jól betölti a teret és a gain 1/4-en van -7db-n ac arcam. Érzetre 5x akkorát szól mint az egy db svs, olyan igazi fejleszakítós nagymozis lett többek szerint. Persze ez szigorúan csak az én szobámban történt saját tapasztalat.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133863 üzenetére
+1, anno en is megpróbáltam
Felejthetetlen élmény maradt -
ithomas
őstag
válasz
Nemir Ombe #133833 üzenetére
Pont azért kérdeztem, hogy van-e valaki aki mindkettőt hallotta, mert a spec az lófütty.
Nekem nincs lehetőségem mindkettőt meghallgatni, meg nem is aktuális még, csak érdekelt volna. -
carpediem007
tag
válasz
Nemir Ombe #133833 üzenetére
Ötletnek nem rossz
de azért egy ilyen árkategóriában már elvárnám alapból ha egy 100e szub is képes rá.
-
ithomas
őstag
válasz
Nemir Ombe #133825 üzenetére
Ez a Canton SUB 1200 R minőségileg hogy viszonyul mondjuk a SVS SB 12NSD/SB2000-hez?
Mert azt is nagyon istenítik, de ennek a lista ára majd a duplája, viszont a száraz specifikáció alapján meg kb egálban vannak. -
carpediem007
tag
válasz
Nemir Ombe #133810 üzenetére
Nem kis ár különbség
, de még így is minimum 260 lenne
de utána nézek, köszi
-
KovyBoy
tag
válasz
Nemir Ombe #133802 üzenetére
Tudom, hogy már ezerszer lerágott csont és vissza is kereshető egy kis szorgalommal a helyes watt számítás (már ha létezik ilyen egyáltalán), de állítom, sokan nincsenek ezzel képben. Ha gondolod, ossz meg egy szükséges minimumot ízelítőül, oszt vagy teccik, vagy nem... a lényeg, hogy el lett mondva.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #133778 üzenetére
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Nemir Ombe #133780 üzenetére
termeszetesen az esetek 99% ban szarkasztikus vagyok. es igen viccnek szantam. Birom az ilyet
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nemir Ombe #133778 üzenetére
-
-KP-
addikt
válasz
Nemir Ombe #133751 üzenetére
Árát meghazudtoló hangja van az LSR305-nek. De stúdiómonitorként szerintem nem akkor fogja a legjavát hozni, ha több méterre a hallgatási pozíciótól letesszük vhova és beülünk a szoba közepére. Szerintem elsősorban felvétel utáni keverésre lett kitalálva és közeltéri hallgatásra. Esetleg dj-nek a feje fölé kontrol monitornak. Valamint a trs csatlakozóért se vagyok túlságosan oda. Már csak azért se építenék 5.1-et belőlük, mert nincs minden falnál konnektor és francnak lenne kedve vastag 6-7 méteres tápkábeleket elvezetni. Annak ellenére, hogy hangja elég jó, rengeteg dolog szól ellene...
-
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #133751 üzenetére
Nem, viszont másból se nagyon, mert annyira nem érdekel.
-
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #133743 üzenetére
Azért annyira nem rossz az LSR305.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #133731 üzenetére
Azt hittem általánosságban írod, de akkor ok.
(#133732) alphamooncam egy párat?
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #133724 üzenetére
Többek között arra is kiváncsi voltam, hogy valaki aki olvassa ezt a topicot "kísérletezgetett-e" már hasonlóval, vagy csak úgy mondunk véleményt valamiről, hogy még sosem csináltunk ilyet.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #133719 üzenetére
A pontszerűséget nem szó szerint kell érteni. A monitorok legnagyobb hibájául tudomásom szerint pont azt hozzák fel, hogy nincs elég tere.
Egyébként, köszönöm a magyarázatodat, ezért gondoltam először pont az Oppo-ra.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #133712 üzenetére
Javítsátok ki a gondolatmenetem, ha úgy látjátok jónak !
Sztereónál a "térábrázoláshoz" komoly elektronikák és hangsugárzók szükségesek.
HM-nál ugyanezt több, sok hangszóróval lehet elérni - lásd sorround.Ebből arra is lehet következtetni, hogy utóbbi esetén "ugyanazt" a térhatást akár pontszerűen sugárzó hangszókkal is el lehet érni.
Kövezzetek meg !
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #133712 üzenetére
HM, aktív hangszórókkal.
-
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #133633 üzenetére
Oks, Köszi. Úgy lesz.
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #133600 üzenetére
Szerintem ez baromi csúnya. Ráadásul aránytalanul kicsinek tűnik a vászon. Világosban ez így nagyon nem tetszik. Azt a 2 oldalsó hangfalat a kanapék előtt nem tudtam értelmezni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133619 üzenetére
Jogos észrevétel
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133610 üzenetére
Vajon azon a rendszeren a HDMI kábel javítana barmilyen audió vizuális élményt?
Szerk. : jah, az alsó, 60 ezer ojroo...
18 mikulas plusz az apró -
xtremetuning
addikt
válasz
Nemir Ombe #133595 üzenetére
Fasza a fehér oldalú focal.....jót tesz a kontrasztnak.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Az elektronika, elhelyezés azért hagy kívánni valót maga után, a dobozok viszont
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
& rottenbull: az igen, nem semmi összegek.
mondjuk ha megtehetném én is építenék magamnak egy ELAC házimozi szobát
és ez vagy ilyesmi lenne a frontokvagy ilyen:
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133608 üzenetére
Gondolom amit a képen látunk egy családi ház ára
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133605 üzenetére
En is erre gondoltam es meg akartam kérdezni hogy nem jól értelmezem a hangfal elrendezést...
Majd töröltem, mert ez a haladó topik es nem mertem itt hagyni a kérdésem
De akkor az a képen a 11.4es rendszer. -
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #133600 üzenetére
Atyaisten mennyi távirányító. Na az elég hitech-nek néz ki!
-
Pazolini
senior tag
válasz
És a hallgatói pozíció valahol az innenső fókuszban lenne, nem? A nézői meg az elülsőben...
Hátra a kanapéra meg már csak aluszkálni megyek. Nem áll teljesen össze, de lenyűgöző hi-tech hangulata van, az tuti. -
rottenbull
őstag
válasz
Az ott nem keves penz a kepen
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133555 üzenetére
jaaaa.... bocsánat akkor, ismét figyelmetlen voltam
bár szettben? 5.0 szett?
nehogy a végén elgondolkodjak rajta -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133553 üzenetére
100 körül elac 207?
az a link nekem sem ártana
nézelődöm én is, ha már nem veszek tévét...
bár akkor meg ha a frontokat lecserélem, cserélhetek mindent.
ááá, ördögi kör -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Nemir Ombe #133499 üzenetére
Sziasztok.
B&W asw1000 szubról tudnátok mondani pár szót?
Ha valakinek van ilyen,vagy hallotta már szólni,ossza meg tapasztalatát.
Köszi. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #133485 üzenetére
"A "dugózásnak" én sok értelmét nem látom, max. ha sürün dugdosod, de Te tudod "
Azért szeretném dugózni, mert a hangfal menete rendszeresen meglazul, egyszerűen nem tudom olyan erővel meghúzni(hely sincs) hogy idővel ne lazulna le. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #133490 üzenetére
Na jó, de ez analóg kábel aminél azért van egy minimum követelmény a haladó topikban, most ne menjünk bele a hallod a különbséget vagy nem témába. Akkor az általam linkelt Kácsa megfelel ezeknek?
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #133488 üzenetére
És melyik kábelt ismered ami tuti hozza az elvárhatót?
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #133485 üzenetére
"....de a mozit hogy akarod kivitelezni a 636-al(?) van rajta sok.1 analóg bemenet!? "
Mivel nem látom az erősítő hátulját de sok RCA csatira emlékeztem... Na mind1, akkor ezt meg is beszéltük.És az RCA kábel szerinted jó lesz, vagy vegyek jobbat? Sztereóra kábelhez nem sajnálom a pénzt, annak még vehetem komolyabb cuccnál is hasznát.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #133479 üzenetére
En nem lattam gipszkartonos megoldast, biztos jo. Amikbe belefutottam, azok fa szerkezetek voltak fa panelekkel burkolva. Tobb hazimozi teremben ultem mar, ahol beepitett rendszer volt, de mind fát hasznaltak.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #133467 üzenetére
Érdekes, rögtön meghallottam, hogy másképpen képzi a magasat, hozzá még nem szoktam ugyan, de inkább érdekesnek tartom, ahogyan a frontok magasai húzzák fel a kerámia színezetlenebb, beszédhanghoz közelállóbb, kissé visszafogott, diszkrétebb magasait.
A magas hangszórókra is érvényes, h bejáratás kell nekik, h kiadják legjobb tudásukat?
Mert akkor az reménykeltő lenne vmiféle kiegyenlítődés irányában... -
Squirrel
őstag
válasz
Nemir Ombe #133421 üzenetére
Ugyanezt mondtak korabban a Focal-Cambridge parositasra. Szerintem gyonyoruen szolnak egyutt.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nemir Ombe #133421 üzenetére
Tudom, pontosan emiatt írom (referencia szint) azt, hogy ez csak egy viszony szám -írod is, hogy mi mindentől függ, még a hangdobozok érzékenysége is befolyásolja - azt nem értettem csupán, hogy ez (mármint, hogy visszaveszi a hangerőt) miért baj, vagy van rossz hatással az akusztikára, már amennyire ezt 25 négyzetméteren meg lehet valósítani
-
mettek
addikt
válasz
Nemir Ombe #133407 üzenetére
Értem. A kanapé illetve a nézőpozíció 190cm-re van a centertől és 220-ra a feontoktól.
-
mettek
addikt
válasz
Nemir Ombe #133404 üzenetére
köszi. Igen a tudat zavar
hogy fel kell tekerni. De az is érdekelne h miért csinálja ezt az audyssey.
-
válasz
Nemir Ombe #133379 üzenetére
"A kábelcsere utáni "audiofil" hang egy bögreszettnél meg már csak hab a tortán .... "
Az természetesen irónia volt greike részéről.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133379 üzenetére
Várjuk ki a végét, akarom mondani Liszi70 urat
Ha megjön, akkor tessék kapaszkodni... -
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #133324 üzenetére
Igen, köszi, közben ismerőssel is beszéltem erről, szintén azt mondta, hogy a németek korrektek. A visszaküldés nem tudom ingyenes-e, mindenesetre inkább itthon szeretném gyorsan megoldani a dolgot, ingyen persze. Az nem okoz lelki törést ha ilyen miatt belenyúl egy hivatalos szervizes (a garancia megtartásával), az viszont okozna, ha bekapcsolnám és a csavar rövidre zárna valamit.
Ne is mondd, ez egy kész rémálom ami most a szórakoztatóelektronikával megy nálam. Lassan tényleg jobban járok, ha valami táltossal kikerekíttetem a csít, mint hogy ilyenekre költök.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nemir Ombe #133309 üzenetére
"Szerintem aki itt van az annak örül, hogy nem a FB-on kell lennie ....
" +1 pontosan!
ottofon: Nemir-nél kicsit drágább megoldás, én hangban nem hallottam különbséget, viszont az mdf bútortól egyértelműen elcsatolt, kézzel érezhetően.
-
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #133309 üzenetére
Ja,itt is esik a színvonal ott mi lenne?
ottofon : Ajánlott mindenképp kúp,tüske,csapágygolyó-t,és amelyik jobban tetszik ill a pénztárca engedi alkalmazni.
-
Squirrel
őstag
válasz
Nemir Ombe #133280 üzenetére
Igen, az Oehlbach Air Blue-t írtad a múltkor, de az már nincs. Pedig jó áron volt
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #133191 üzenetére
Az sem igazán világos, miért kellene 30-50 centivel megemelni egy 90 centis állódobozt? Bár ezt egy másik újonc kérdezte, csak a jelük egyforma.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133191 üzenetére
vegulis, van igazság alapja a szavaidnak...
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #133177 üzenetére
Ez valami döbbenet! Még nem hallott Tagát, de azért a száraz adatok alapján ajánlja a kipróbálását.
Ezek után felmerül a kérdés, a másik kettőt hallotta-e? Hová züllik ez a topik?
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #133177 üzenetére
Pont ezért írtam neki hogy hallgassa meg őket. Én nem hallottam még szólni Taga-t. Ha kamu, az úgyis hamar kiderül egy hallgatózás során. Én személy szerint ezek közül a JBL-t venném, ha nincs lehetőség többre.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #133157 üzenetére
+1, Nem beszélve az összefoglaló megtekintéserol
'Az aktív mélysugárzó nélkülözhetetlen alkotóeleme a házimozi rendszernek, még abban az esetben is, ha a frontsugárzók basszusban erősek. Kiválasztásakor figyelembe kell venni a szoba méretét és a többi hangdoboz képességeit, erősítő teljesítmény és membránméret szempontjából.'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- Mini-ITX
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest