- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #144174 üzenetére
Miért lenne bármilyen elektromos kábel ártalmas? Az ember érzéketlen ilyen mértékű elektromos térre, ezért is legális lakóházak közt vezetni. Az analóg kábelek viszont nagyon nem szeretik, rontja a telefon, a (már nem létező) kábeltévé, és nyilván a hang minőségét is a zajával, közelséget feltételezve - ami ugye nincs. Milliárdszor veszélyesebb egy mikró.
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #142153 üzenetére
Amit én csináltam, az (egyébként meglepően jól) 200 Hz-től felfelé csillapított, spektrálisan egyenletesen. Az utózengés, onnantól felfelé megfelelő volt, és persze a torzítás és beszédérthetőségi paraméterek is.
A két fő probléma az volt, h az elsődleges és a hangfalak mögötti falról visszaverődő hullámok a 100-150 Hz közötti sávban brutál kioltást okoztak, ez a felsőmély hiányban és az instabilabb színpadképben mutatkozott meg.
A szoba egyik módusa (hosszirányú) 48 Hz-nél brutál kiemelést adott, és persze ezzel elnyomta az ettől lefelé és felfelé lévő mélyek érzékelhetőségét.
Másodrendű probléma, h a jobb hangfal elsődleges visszaverési pontja egy üveg és falfelület, ez is a tér érzetet rombolta, a jobb oldalon, illetve a szoba függőleges módusa, ami 72(?) Hz. (A keresztirányú módus 27 Hz, de ez igen kevéssé játszik, mert kevés zenében is van ilyesmi, ill. egyik vége konyhabútorral tört, másik vége majdnem totál üveg, azon pedig a 27 Hz keresztül, mintha ott se lenne)Most a hátam mögötti ~2 m2-es falfelület 70kg/m3-es, 10cm vtg ásványgyapot +2cm légrés panellel fedett, a hangfalak mögött ~1m2 5cm vtg 70kg/m3-es panel van 5 cm-re eltolva, és a mennyezeten a hallgatási hely felett is ugyanez, ugyanígy 5 cm légréssel felfüggesztve. És a jobb front melletti erkélyajtó kapott egy vastag bársony függönyt + a TV felülete elé lesz majd diffúzor, de az még nincs készen.
A hangfalak mögötti panelek a kioltást kezelik, ugyanezek és a hallgatási hely mögöttiek a fő módust, a mennyezetiek pedig a függőleges módust. Persze ezek a kiemelések és kioltások nem tudnak ennyitől tökéletesen eltűnni, de nagy mértékben csillapodtak, közben az utózengési idő ugyan talán kicsit kisebb lett a tökéletesen optimálistól, de ez még tetszik is, nem a magasak döglöttek be, vagy ilyesmi.
Ja, meg a kanapé mögötti felnyílós szekrényt is basszuscsapdává alakítottam, teletömtem használaton kívüli ruhákkal, plédekkel, és a tetejét felnyitottam 5cm-re.
-
Laposelemer
tag
válasz
spiky03 #141448 üzenetére
Ha már hang...
Nemrég néztem meg a Fekete Vitorlák (Black Sails) sorozatot (4 évad) végig eredeti hanggal. dts:x jól tolta...
Nagyon ott voltak a jelenetek, amikor a vitorlások belsejében dumáltak, a hajó recsegése/nyöszörgése meg körbevett, meg a külső jeleneteknél szintén a hajó meg a tenger hangjai. Mintha ott lettél volna.Nem utolsó sorban a történet jó/fordulatos. Érdemes átrágni magad rajta.
Igaz az elején lassan indul be a sztori, de pár rész után elkap és nyomod be a következő részt... -
Dagidög
senior tag
válasz
spiky03 #141153 üzenetére
Sajnos valóban belóg az egyik teremben, én is voltam ott. További hiba a túl élénken világító exit tábla és némelyik teremben az erőteljes mélyfrekikre beerezonáló holmik.
A fenti kompromisszumok ellenére állítom, hogy sokkal minőségibb moziról beszélünk, mint bármelyik Magyarországon elérhetőről.(#141155) Nemir Ombe: És valóban, jó tesztfilm lesz. Nem egy népfilm.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
spiky03 #139889 üzenetére
Igazság szerint mindig a "javasolt" egy helyen, egy rendszeren történő meghallgatás (lenne) a legjobb, de(!) ott is mindegyik AVR-t bemérni, beállítani és "finomhangolni" nem kis mutatvány .... főleg amikor a végén kiderül, hogy jó beállítások esetén mindegyik (kb. azonos kategóriás) AVR-nél közel ugyanaz lesz mozinn a végeredmény .... innét meg már egyéni ízlés kérdése a dolog ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
spiky03 #139886 üzenetére
Ez nem "kötelező" vagy "egyértelmű" dolog, van akinek pl. a Marantz vagy Denon (az Onkyo-t nem említem, mert mióta megvette a Pio-t ugyanazt használha, a Yamaha YPAO meg szintén jobb szerintem az Audyssey-nél, de ez most lényegtelen) hangja/kinézete/szolgáltatása/stb. jobban tetszik, annak kicsit "tökölni" kell vele .... emlékszel nálad is kellett itt-ott "korrigálni" .... de minden megoldható ....
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
spiky03 #139270 üzenetére
Az RZ 900 után már csak egy 3100 mehet "elvtársunkhoz" 7.2.4-es Atmos-szal .... (és minimum Elac 240-es dobozokkal).... van még mire gyúrni....
Nálad is ideje lenne egy "Atmos frissítésnek", már szinte ingyen adják a kifutó 7-es Marantz-okat a "világ jobbik felén" ....
ELACielvtárs:
Irhatok "vékonyan" is, de átáltam óradíjra amibe az oda-vissza utat is számolom .... azóta lassan vezetek ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
spiky03 #139270 üzenetére
Nem tudom még mi lesz a következő, lehet Denont választok
Szóval Norbinal akkor már az ajtóban be kell rúgni.
A helyzet az hogy addig ragyurok az alkolos enemre, ezért is eszek minden nap borízű almát.
De hogy egy klasszikust idézzek, 'nehany kupica ital után két kategóriát javul a hangrendszer minősége es ezzel arányosan csökken a kepminoseg'Nemir Ombe, hujujj, kellett nekem beirni ide a publikba.
Amúgy ezekért a tanacsadasokert súlyos Szent István királyokat adnak oda emberek egymásnakReméljük nagy lelkű leszel velem es vekony lesz a tollad hegye, vagy rotringgal írsz es a végén kiradirozom
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
spiky03 #139266 üzenetére
És a vegen benyujtotta a számlát?
Milyen rezsi órabere volt? Foglaljak helyet az adósok börtönében?Majd Nemir Ombe megmondja szerinte elég e ez a kis sub.
Én ugy érzem elég nekem, de ha azt mondja jobb kell, akkor nem megyek a parancs ellen.
És igen, nem tudok leállni, vagyis tudod mit?! Nem is akarokBe szeretném érni Norbi72 rendszerét
-
Norbi 72
veterán
válasz
spiky03 #139062 üzenetére
És ezt nem is linkeled elvtársunknak?
-
kezo0
addikt
válasz
spiky03 #138904 üzenetére
Nekem most megy a Spotify egy iPad miniről vezérelve egy Onkyo AVR-en, de néha megesik, hogy az erősítő eltűnik a hálózatról, és ilyenkor egy teljes áramtalanítás kell neki, hogy újból lássák más eszközök. Nem tudom, ez mennyire Onkyo-specifikus jelenség, de esetleg kipróbálhatnád te is a Marantzon.
-
Tonyka 2
tag
válasz
spiky03 #137389 üzenetére
Sajnos az Atmos hangot nem teljesen pakolgatják úgy ahogy pl. nekem jó lenne. Amúgy valóban, még az is ott van pluszban, h Európában nem jelenik meg BD Atmos hanggal, ami amcsiba pl. igen. Tehát a 3 stúdiót leszámítva is büntiben vagyunk. Ilyen a Fegyvertelen katona pl. MKV anyag van Atmos-al, de BD anyag nincs. Az Oppo viszont nem szereti az MKV Atmos hangot. De nem csak az Oppo a TSmuxer sem. Mivel az MKV-s Atmos hangot megpiszkatyolják. Vért izzadtam mire elkészítettem a saját BD struktúrás Atmos hangos verziómat.
-
Tuco78
aktív tag
válasz
spiky03 #137009 üzenetére
Nem még sosem hallottam egyiket sem. Viszont úgy néz ki ezeket a hangfalakat a minőségükhöz képest jó áron lehet megvenni használtban. És nekem ez lenne a lényeg. Találtam is egy kef cestra sp3320 hangfalpárat 25ezerért. Nekem mint nem hozzáértőnek jónak tűnik. Mi a véleményetek róla? Betenném egyenlőre frontnak aztán ha találok egy pár jó 3utas álló dobozt akkor mehetnének hátra surroundnak. Mi a véleményetek az ötletről?
Ja és egy kef c4 subbal is szemezgetek.
Mi a véleményetek ezekről? -
Pazolini
senior tag
válasz
spiky03 #136545 üzenetére
Olyat is látni, amelyiken a magyar hang is DTS-HD MA!
(#136544) Norbi 72: Szerintem ez még menthető, ha van benne elég anyag, akkor simán hozzáadhatsz egy liter vizet, fedő alatt forralj egyet rajta. ha viszont a bab már nagyon puha, akkor szétfőne, úgyhogy ki kellene szűrni addig belőle. De Olivia elvtársnőnek ezt jobban kellene tudnia...
(#136539) Ear001: érdekes, vhogy kb. ezt a választ vártam. Teljesen egyetértek az XTZ hangjával kapcsolatban. Az Oppo-Marantz-XTZ-Canton jó kis lánc! Köszi a választ:
-
VoidXs
nagyúr
-
claire78
senior tag
válasz
spiky03 #135410 üzenetére
+1
Szintén ilyen szettel rendelkezem. Csak áradozni tudnék én is róla.Pure módban is szépen szól, van basszusa, de azért nálam egy 1200 R jó szolgáltatot tesz.
Az előző JBL dobozaimhoz képest iszonyúan jó teret csinál a mozinak. (egyébként össze sem hasonlítható a két típus) -
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #132294 üzenetére
Oldalsótól 34cm-re hátsó faltól ~93cm-re van a hangszórók vonala, szóval annyira nem vészes az. A szoba egyébként nem nagy.
Tetszik a Benq, perpillanat kielégíti az igényeimet.(#132291) arcitec: Működőképes, de nem használjuk most, amit a GSFX nem is bán. Amire akasztva van bútorlap az is szándékosan lóg ki plusz egy-két centit körben, majd hőtükör fólia megy a kályha felőli hátuljára.
Köszi mindenkinek!
-
fenyvesik
csendes tag
válasz
spiky03 #131317 üzenetére
A szőnyeget az asszony megvétozta. Az erősítőt még visszatehetem csak ez jobban melegedett mint a denon 1611 , bár ahogy olvastam itt a forumon ne parázzak, ha 20-25 fokkal a szobahője felett van. Viszont volt már így is berendezve a szoba, de még a régi erősítővel ahol soha nem volt meg a térérzet. Nem hittem volna, hogy az erősítő és elrendezés ilyen mellbevágóan pozitív lesz. Thx mesterek
-
blakey
titán
válasz
spiky03 #130678 üzenetére
Én nem sláger szerint választottam, minőségi javulásra törekedtem egy meghatározott kereten belül. Végül ezt választottam, majd kiderül, hogy jó döntés volt. Az biztos, hogy eddig jól teljesít, színben is illik a Dalikhoz (fekete kőris), nem túl nagy doboz de mégis jól szól. -
Borisz76
nagyúr
válasz
spiky03 #130072 üzenetére
Bármilyen is a HDD a rezgést csak bizonyos fokig tolerálja.
Mert ha a tányér forog ( 5400-t vagy 7200-t percenként ) és a felette suhanó fej a rezgéstől hozzáér ( belever ) a tányér felületébe , akkor ott "BAD SECTOR"-os lesz...ami adatvesztéssel jár / járhat.
Egy Sub meg pont arról szól, hogy minden rezeg....
Na ezért nincs nekem vitrines szekrényem, meg a porfogó apró biz-bazoktól is rosszul vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest