- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyner
tag
válasz
Tamoo #167378 üzenetére
"Beraktam egy-két helyre a leírást amit ide összedobtam segítségnek, igazából le se sz@rta senki."
Cáfolnám!!! Nekem pl. nagy segítség volt, ezúton is újra köszönöm neked a leírást, a sok segítő kommentedet, VoidXs-nek pedig a Cavern-t és hasonlóképpen a sok-sok segítséget.
Bencének írtam a múltkor, hogy még szoknom kell a PC-s lejátszást, nem 100%-ban használom, van mellette egy Media Playerem is. Jelentem, az ünnepek alatt gyökeresen megváltoztak a dolgok.
Az elmúlt héten 100%-ban csak a HTPC ment EQ APO-val, MadVR-rel és hiper-szuper minden, a Minixemet csak a rácsatlakoztatott HDD Samba megosztáshoz használtam, de azt is csak lustaságból. -
python1
veterán
válasz
Tamoo #167383 üzenetére
Jó a reszelgetés része az ok, azzal egyetértek, de azt is vegyétek figyelembe, hogy hányan projektoroznak vagy hányan néznek TV-n filmeket, online tartalmakat, PC minden családban van, és a kényelem miatt nem fognak még külön kütyüt bekapcsolni.
Nálam minden szobában van TV-is, meg projektor, de mindenhol PC a forrás, és a családban még a macskák is tudják kezelni.
Ez mondjuk nálunk van. -
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #167366 üzenetére
Ez totálisan igaz én éppen ezért nem foglalkozom a hang részével az nekem HDMI-n megy, erősítőre bízom. MPC-HC vagy BE-t használom madVR-el és a HDR-SDR konverzió nekem a legfontosabb.
Sokan úgy gondolják, hogy megvan PC aztán pezsgőbontás van, pedig néhány esetben nem pezsgőt hanem xanaxot kell venni több levéllel.
Mpc-t és madvrt elég egyszerű belőni szvsz, de aki nem pc-zett annak lehet az is bonyolult. -
tomyka74
senior tag
válasz
Tamoo #167378 üzenetére
madVR-el babráltam én is (vagy inkább kínlódtam pc-s fórumokról kapott tippek alapján
) MPCHC alatt de mivel nem tudtam a képi világot olyanra beállítani mint a kmplayer-el így maradt az utóbbi.
El tudom képzelni,hogy az eltelt évek alatt "öregedett" annyit a hardverem és vele párhuzamosan fejlődött annyit a médialejátszó piac, hogy egy komolyabb ráfordítás kéne már,hogy partiba legyünk. És akkor még következő a progik összeválogatása nekifeküdni rendesen konfigurálni, kihegyezni ,törődni vele.
De most így,hogy téma a mozipc. lehet kedvet kapok hozzá mert alapvetően szeretek pc.-t "építeni" nyilván a magam szintjén nem egy profi gémerén vagy programozó hekkerén! -
-
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #167289 üzenetére
Köszi a plusz infókat.
Igen tudom, hogy vannak gondok a PCvel, amíg rendesen be nem állítja az ember, vagy meg nem találja az ideális drivert.Persze még csak a gondolattal játszottam, hogy lehet váltani kellene az EQ miatt. De nem sürgős.
Jól elvagyok a jelenlegi hanggal is.
Nah meg előtte jó lenne bemeretni a szobát, hogy mit mutat és miket kellene változtatni.
Mondjuk sokat nem tudok rajta pl máshogy elrendezni a hangafkat mert oda vannak a csövek behúzva. Nah meg paneleket sem tudok már nagyon pakolni mert annak sincs sok hely, meg ugye asszony is van a házban.Szerintem még maradok a CEvel és csak a szub lesz DSPve egyszer. Az sem rögtön.
Gondolom azért a jelenlegi szubokhoz előrelépés lesz az Ulti.Meg jó lenne élőben is megnézni valakinél egy ilyen HTPC setupot.
Köszönöm
-
denesdr
addikt
válasz
Tamoo #167242 üzenetére
Mármint az xmax-ból fut ki? Ahogy nézem egy 70 liter körüli reflex lenne a legoptimálisabb, de mindegyik esetén ajánlják a high-pass filtert, 12-es szubtól nem kell csodát várni azért, az xmax sem kiemelkedő, bár nem rossz.
30 literes zártat nézve a -10dB érték 30Hz körül alakul, a roomgaint beleszámolva ez lenne az alja a szubnak, ahol kezd esni a hangnyomás.
55 liternél ez 25Hz körül alakulna, szobai F3 pont 20Hz körül lenne. -
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #167240 üzenetére
Igen ezt írtam én is, hogy a kábel meg a csatik azok már csak "aprók"
Jaja azt kell csak megcsináltatni vagy csinálni, a többi az kb adott (hangszóró, erősítő).Kérdés ide is.
Ha meglesz a szub meg a Crown.
Akokr csak simán a Crownt rádugom a Marantz egyik szub kimentére RCA-val, majd csinálok egy mikrofonos bemérést?
Vagy nem szükésges?
Valamint a Crownt milyen értékekere kell állítani a beméréshez?
Meg a mérés után a Marnzton kell mndjuk rátenni még +dB-elt vagy a Crownon majd?Bocs a sok hülye kérdésért!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamoo #167207 üzenetére
Pedig előny, mert sokaknak a könnyű eszköz az alacsonyabb minőségű terméket jelenti. Még a kezdetleges műanyag technológiák korából terjedt el ez a látásmód, amikor a könnyű gép azt jelentette, hogy egy éven belül el fog törni, csakhogy azóta nem csak háztartási gépekben, de high-end hangfalakban is alkalmazzák itt-ott, például a Focal vagy a JBL Pro, annyit fejlődött az anyagtudomány. És amikor a műanyag, neodímium mágneses 8340A-m sok rendszernek a subját (!) is utoléri vagy elhagyja, akkor már tényleg nincs miről beszélni
denesdr: az RCF-nél például a neodímium mágnest csak a jobb driverek kapják.
-
-
python1
veterán
válasz
Tamoo #167167 üzenetére
Ja, azt már az elején kilőttem.
Szerváltam egy okos otthon vezérlőt, és az összes létező és nem létezőkütyűt tudom azon keresztül irányítani, világítás, vetítővászon mozgatás stb, de a legnagyobb előnye még, hogy bármilyen távirányítót lemásol magának, és akkor már telóról, vagy akár hangvezérléssel is tudok irányítani.
Ez az elméleti része, egyelőre csak nézegetem. -
python1
veterán
válasz
Tamoo #167165 üzenetére
Én is csak azért, mert ezt az Arcam processzor hangot, technikai hátteret 7.1 XLR kimenetekkel stb, igen drágán tudnám megvenni, arról nem is beszélve, hogy akár HD hangokat is tudok küldeni XLR kimenetén, mint előerősítő (bridge), és akkor meg van oldva a távirányítási lehetőség is. De ez az agyrém, kizárólag nálam opció, sok az elfekvő kábel itthon, meg sajnálom kidobni az Arcamot.
-
python1
veterán
válasz
Tamoo #167148 üzenetére
Én előkaptam az ősrégi arcam processzoromat a tamponokhoz, fergeteges mozit csinál még mindig, meg is lepődtem, hogy közel azonos minőséget produkál mint a PC, csak az arcam teresebb finomabb zenére. A tamponok karakterisztikáját mondjuk tovább erősíti kicsit, tehát még több melegség társul hozzá, kicsit néhol sok is, de összeségében napokig is hallgatható igy kölönösebb fárasztó hatás nélkül.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #167109 üzenetére
"Az én megoldásom általános a basszus visszaállítására"
A te "megoldásod" egy mélykiemelés.Ami alapból van, minek még több.
Ha így értetted, akkor nagyon nem érted, miről írtam. BEQ, pont az ellenkezőjét állítja, azt hogy nincs elég mély a filmekben.
Nem kéne összekeverni
a szobád rezonanciája által generált mélykiemelést, és a filmek mélyszegénységének helyreállítását célzó szűrőrendszert, csak ezért mert mindkettő hasonló frekvenciákat érint.
Az analízis panelre nézve ez a szűrőrendszer meg katasztrófa, így biztosan kinyírod a mélynyomóid.
Low shelf filtert lehet alkalmazni, de nem ekkora mértékben, ráadást nincs vágás az alján, úgyhogy ez az igazán gyilkos szűrőrendszer.
Persze csak szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #167043 üzenetére
Nem értem, magyarázd meg!
Laci egy darabig állványos dobozt használt centersugárzó helyett, mert nem kapott CC 261-et. Amikor sikerült vennie és betette a helyére, akkor leesett az álla, annyival jobban tetszett neki a hangzás. Villámgyorsan meghirdette és eladta a pár BS 263-at. Kereskedő nem volt a képben. -
ada19
senior tag
válasz
Tamoo #167027 üzenetére
Egyetértek, olyannyira, hogy már azon gondolkozok hogy beszerzek egy miniDSP-t (UMIK-1 már van) játszani vele és kipróbálni mit is tud.
A PC-s EQ-zásban számomra jelenleg messze az a legnagyobb "kihívás" hogy arra az egy forrásra megy, értelemszerűen. Bármi másra szeretném használni esetlegesen, Netflix, konzol, egyéb AVR-re felfűzött eszközökkel - nem fog menni. És túlságosan hozzászoktam a Cavern+EQ APO által produkált mélyekhez (+subsonic filter), amikor nem PC-ről megy tartalom, számomra zavaró lett a mélytartomány.
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #167027 üzenetére
Ahhoz ha esetleg lesz Ultimax akkor kell egy, vsz a Behringert választom majd, abban van az is.
A Marantzon nem használok semmi EQt meg ilyesmit. Csak a level szintek meg a távolság van beállítva.
Itt mondták régebben, hogy úgy a jó a hang ha nem nyúl bele semmi. Eddig ezt követtem.
De majd kipróbálom az EQval is, hogy mit mutat.@ada19
Nah látod pont ennyire vagyok képben.@VoidXs
Régen még középsuliban raktam össze gépet.
Az akkori gépem egy 200as MMX Pentium volt, 2 gigás winyoval. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamoo #166972 üzenetére
"Opcionális" az, szoftverből mindent vissza lehet húzni, egy eső erősítőt még a legbelépőbb Audyssey variáns is megjavít. A probléma ott van, hogy ha egy előfok vagy végfok kimenete nem tökéletesen egyenes, akkor analóg hibát feltételez, tehát a fázis helytelensége, így a tér szétesése biztossá válik. És ezek a hibák általában csatornafüggők, olyanok, mint amikor a Focal tolta a frontok ellenfázisát.
Ott a gond, ha ezeket nem lehet maradéktalanul felszámolni, PC nélkül pedig nem lehet. Itt arról van szó, hogy a gyártó egy általa vélt igazság alapján egy torzító hibát éget a rendszerbe, ami nem mindenkinek kell. Az Audyssey például jól csinálja, hogy a Midrange Compensation kapcsolható, mert valaki szereti, valaki nem. Itt viszont mindenkinek el kell fogadnia azt a bizonyos 2 kHz-es fáziscsavart. Az EQ is ilyen, a felhasználó dönt, hogy most X vagy flat legyen, senkinek nincs letolva a torkán, a hangerők szintén nem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #166928 üzenetére
Tudnál a napokban majd egy olyan 20-20kHz-es frekvencia válasz grafikont beilleszteni ami teljes egészében EQ mentes, és pszihoakusztikus filterrel szűrt?
Akkor lehetne közvetlenül összehasonlítani a két gráfot, mert amíg a tieden van EQ, addig az enyémen egyáltalán nincs, és most nem is tudok rátenni.
Persze csak, ha nem nagy fáradtság.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #166923 üzenetére
Ez nem pofára megy, nem ismerem pontosan a rendszered, meg amúgy vagy észrevetted vagy nem, szívesen beszélgetek Veled.
Szóval, szerintem akkor aránytalan egy rendszerben a szub, ha - a gyártó ajánlásai szerint - maxra tekerve a hangerőt, az AVR-en maximálisan beállítható -12dBnél többet kellene vágni a szubon, hogy a crossover feletti résszel szinben lehessen.
Pl.ha az elérhető legnagyobb erősítésre tekerve a szub erősítőjétt csak 9dB-elt kell vágni, hogy a crossover feletti, teszemazt 75dB-es hangnyomhoz illeszkedjen. Ha pl.15dB-t kellene vágni azt már aránytalannak gondolom.
Grafikonon pszihoakusztikus simítás van.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #166911 üzenetére
Van humorérzéked ! Ez jó !
Hááát ki-miről beszél, én általában válaszolgatok a nekem feltett kérdésekre, ahogy erőmből, időmből telik.
Betonöntésbe nem fognék újra bele. Túl koszos, túl melós, elég volt egyszer.
A beton olcsó, egyéb anyagból sokkal drágább lett volna, - főleg, hogy jobbára amit itthon találtam maradékot, hulladékot azt használtam fel - de meg akartam csinálni...
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #166909 üzenetére
Azt is leírtam korábban, hogy miért lett elegem a PC-ből, mert hogy én is EQ- Apo-ztam, mielőtt váltottam.
A Windowssal volt gondom, a frissítéseivel, a drivereivel, azzal, hogy dedikált PC lévén mindíg akkor volt nyűgje, amikor pihenni, filmezni akartam, akartunk volna.
Bizony látom az itteni hozzászólásokból - mert hogy olyan is van -, hogy vannak akik szintén pórul jártak már így, csak lehet nekik több a türelmük, idejük a szórakozást elrontó hibákat kijavítani.
Tőlem bárki PC-het, de az is lássa az árnyoldalait, aki most kezdene bele, és hogy van más út is, nem csak a PC-EQ, mert én meg a másik oldalt is látom, és olvass vissza, a topik szinte már nem is szól másról, csak a PC-EQ-zásról, és ez bizony nagyon egysíkú.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #166886 üzenetére
Évekig hallgattad úgy a rendszered, hogy a szubtartomány utózengése vélhetően 1.5- szerese volt a ferkvencia tartomány többi részének, persze hogy úgy érezted, hogy elnyomja/elfedi a többit.
Biztosíthatlak, hogy nálam ilyen nincs. Mivel a REW. csak 50Hz-ig mutatja az utózengést, így az ismertnél jobb grafikonnal nem szolgálhatok. Az viszont gyónyörüen kiolvasható, hogy az utolsó szobakorrekció óta, a teljes mérési tartományban egyenletes az utózengés, és azt gondolom, hogy ez egyenletes utózengés határozza meg, hogy bizonyos feekvenciák ráülnek-e a másikra.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #166753 üzenetére
"
Tamoo
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)
Ha nem EQ-znék valóban nem kellene a 800W mert akkor lenne egy 15-20dB-es mélykiemelésem.De inkább hallgatom a teljes szubtartományt egyenletesen mint azt a bazi nagy kiugrást egyedül ami elnyomná a többi részt. Eléggé bánom, hogy évekig úgy hallgattam...
[ Szerkesztve ]"... ami elnyomná a többi részt... Miből gondolod, hogy elnyomná a többi részt? Csak azért mert nagyobb a hangnyomás még nem kell feltétlenül elnyomnia bármit is.
Szvsz akkor beszélhetnénk elnyomásról ( elfedésről ? ), ha ha nem 4-500ms lenne a szubtartomány, hanem mondjuk, 1-1,5 mp., amiről meg szó sincs...
És akkor engedd meg, hogy idézzek egy számomra fontos személyiség véleményét:
"
Tamoo
MODERÁTO
LOGOUT blog (1)
Persze lehet, nem úgy értem, biztos van amiben klasszisokkal jobb. Félreérthető voltam.
A jelenlegi elégedettségi szintem és az ahogy/amire használom, az nem indokolja, hogy máson gondolkozzak. Jobb meg mindentől van..." -
denesdr
addikt
válasz
Tamoo #166872 üzenetére
Na, akkor már nem is kell (kényszer)méricskélni!
#166869 -KP-
500Hz-es vágást annak a dómnak, ne legyen már felesleges lobing meg diffrakció! -
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #166840 üzenetére
Pont ezért nem is venném meg. Ahogy a külföldi tesztelők írták:
Matthew J Poes: I've measured the AV7705 on the QA401 already. My numbers match Amir's in both single-ended and balanced. I had thought that it might be better in single-ended because of the nature of the design, but it's not. I can't post the results here yet since those are going into our video and article. As Amir already said, buy the AV7705/6 for the features. Don't buy it for the performance. I hope the AV7706 is better, but based on what I've been told, it should be identical.
Gyakorlatilag jobban megéri egy Denon X3700/X4700 pre-amp üzemmódban, mint az AV7705.
- Marantz AV7705 Home Theater Processor Review
- Denon AVR-X4700 AVR Review (Updated) -
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #166730 üzenetére
Nagyon jó összefoglaló, köszönjük!
FFT size: Remélem nagy hibát nem követtem el, ha 65536 került kiválasztásra, a 131072 helyett. Ill. target EQ-ból a High-et választottam.
Ami nem világos:
Ha az "Export to Equalizer APO" által kapott txt-t nem szedem ketté, hanem egyben töltöm be az EQ APO-ba, az mit okoz, mi történik?
Csak annyi, hogy nem kikapcsolható a crossover? (Számomra ez nem szempont) -
alphamooncam
őstag
válasz
Tamoo #166718 üzenetére
"Az a baj Te a saját rendszered szerint akarsz megideologizálni mindent."
Szerintem nem vagyok kivétel, a legtöbbünk meg tudja mondani, hogy mit miért gondolt úgy jónak, ahogy van. Szerintem Te is meg tudod indokolni, hogy miért úgy jó a rendszered, ahogy van.
Az, hogy ennek mi köze van a valósághoz, az meg már megint más tészta.
Hallatlanul is biztos vagyok benne, hogy tök jól szól a rendszered !
A beillesztett képpel kapcsolatban lenne egy megjegyzésem.
A legnagyobb emelés +9dB-es a legkisebb +4dB. Felteszem ahol van lehetőség emelésre, ott van lehetőség vágásra is.
A beállításokat úgy módosítanám, hogy előbbi 0dB legyen, utóbbi -5dB-es vágás stb. a többi pedig arányosan vágva.
Analóg skálán +3dB a plafon, nem mennék-e fölé, még akkor se ha egyébként lenne rá lehetőség.
-
-
válasz
Tamoo #166658 üzenetére
Ok, alapvetően arra gondoltam, arra szerettem volna utalni, hogy jóval erősebbre számítottam szub szempontjából (és nem a döngő, mindent elnyomó basszust vártam
).
És 95/% hogy így is van. A maradék 5% hogy elcseszek valamit + a szoba kialakítása.. vagy megfordítom. 95% hogy elrontottam valamit + a helyiség.Quetz
Köszi szépen, ezzen még átrágom magam!
Alapvetően felújítás előtt állunk, így a nappali is kezelve lesz. Kérdés az, hogy semmilyen kiegészítő elemmel nem lehet javítani ezen az álló hullámos dolgon? Akusztikus karton használata megfelelő rétegrendben, basszuscsabda, stb? -
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #166658 üzenetére
Jól van nah.
Én olyasmi mélyet szeretnék otthon elérni ha lehet, mint a Sugár Spielberg teremben van/volt.
Mondjuk lehet otthon is megvan csak -20 dBig kell feltekerni a hangerőt.A tripod földből kimászását már úgy lehetett érezni is.
De várom még nagyon, hogy Qertz kolléga meglátogason és merjünk egyet, hogy mit mutatnak nálam a számok.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #166658 üzenetére
SPEA pont a kanapé remegtetést hiányolta, azért írtam azt.
#166657Dorian
Bármennyire hihetetlen, az Audyssey XT30 tisztességesen kisimította a szubbasszus tartományt is.
De volt nálam pár önbemérős szubláda is, valamint a parametrikus EQ-val rendelkező SVS-ek, amikkel kisimultak azok a kiemelések, tehát nem értünk egyet. -
Krissz80
senior tag
válasz
Tamoo #166658 üzenetére
Nálam még az általam épített passzív sub-al nem mindíg remegett, viszont a Nemo nyomában bálnás jeleneténél volt olyan hogy berezonált az üveg.
Hallani viszont nem hallottam semmit.Kár hogy azt a mélyládát el kellett passzolnom, mert nem illett a nappaliba
Egy régi 100W-os Vidi hajtotta.A régi szép barkácsolt házi-mozik kora.
-
válasz
Tamoo #166604 üzenetére
Ez csak a szub magában + 2db EQ-s görbe látható. Ok, akkor valószínű helyszín hiba és állóhullám lesz. Lévén még a nappalit nem rendeztem át, így a kanapé a falon...
mögötte 52,5cm, mellette 81cm. Torzítást majd még meg nézem.
Egyelőre a fő problémám, hogy jelenleg csak mérés közben tudok hangot kicsikarni a szubból. Nem tudom, hogy mit nyomtam el, de miniDSP-n hiába nyomok a gyári visszaállításra, akkor is néma a szub. Péntek estére ez most egy kicsit leszedál.
Egyik lehetőségnél sincs lenémítva, szóval teljes káosz van és még meg is kéne érteni a látottakat -
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #166559 üzenetére
Én tuti nem raknám külön kapcsolóra 100%, hogy valamikor elfelejtem bekapcsolni.
Nézem milyen megoldás lehetne egy T.amp 2400 esetében a ventilátorral kapcsolatban. 24V-os ventik vannak benne.
2 db USB venti ami szabályozható [link] , külső táppal ami egy Master-Slave elosztóval lenne vezérelve.
Vagy 12V-os Noctua NF A8 venti elé ellenállást rakni ami így 24V-os betáplálással is működne. Bár egyáltalán nem tudom milyen ellenállás kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged