-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
hiszek neked, én nem értek hozzá annyira. megsértődni ilyenen?
biztos gáz, hogy össze vissza rendszer.
engem az lepett meg, hogy a technicsre szinte minden ismerős zeneb.zi jelentkezik, amikor a cseréjén gondolkozok, hogy vinné.
Ismerősnél hallottam egy pio 202x-et egy 130k-s 5.0 tagával. Hát a két frontja nem érte el a technicset a taga tulaj szerint sem.
köszi, akkor a 422-t kilövöm.
már csak az onkyo 309 és a pio 817 között kell döntenem.
-
ithomas
őstag
Mi a különbség aközött ha erősítőn fojtom vissza, és aközött, ha a sub potméterével?
Nekem is tegnap lett meg életem első sub-ja (Proson R10), és még bőven kísérletezgető fázisban vagyok.
Jelenleg az erősítőn 0 dB a sub-on meg 40% a hangerő.Játszadoztam a vágással is, alapból az általatok már oly sokszor leírt THX 80Hz-es beállítás lett belőve (Az Audyssey eredetileg 40 Hz-en akart vágni a frontoknál..), de valahogy nem volt az igazi.
Jelenleg 60-on van vágva, most jobbnak tűnik.
Fázis se olyan egyszerű, mint azt gondoltam...mert 180-on zenére sokkal jobban tetszik(több és definiáltabbak a mélyek), viszont filmnél meg a 0 beállítás az ütősebb..
Vagy az én fülemmel van gond....mindenesetre el leszek vele míg megtalálom a megfelelő beállítást. -
cekkk
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
azaz,picit megcsúszott a kaki,mikor ottmaradt a karika,de szerencsére hamar eltünt.
egyébként ezt simán megerősíthetem,emlékszel, én is d8000-ről váltottam vt30-ra és a különbség hatalmas,de tényleg,ami leginkább a kontrasztban mutatkozik meg.
a filmek sötét részeinél nincs felhősödés és ahol sötét van a jelenetben,ott az is van,nem szürke,fekete.
egy percig se bánom hogy akkor javaslatodra így döntöttem. -
ricsik
őstag
És mi a helyzet a villódzással? Az nem jön ki jobban pl Windows kattingatás közben, nem zavaró a mütyür betűket úgy olvasni? Csak kérdezem, mert nem jutott eszembe még plazmát PC-zésre használni.
Engem pl még film közben is kifejezetten zavar, bár idővel lehet fel sem tűnne.Beszélgettünk haverral a plazmáról és felvetődött, hogy ha sokkal jobb képet kap az ember olcsóbban, akkor miért mégis az LCD terjedt el, ráadásul annyira, hogy gyakorlatilag tönkretette a plazma piacot. Ennyivel jobb lenne a marketingje? Ennyire bebűvölte az embereket a maxra nyomatott kontraszt, hogy azt hiszi mindenki, hogy az jobb képet ad?
Abban viszont Neked nincs igazad, hogy hulladék az LCD, igenis használható technológia és nincs akkora difi, mint ahogy lefested. Nem Focal Vs Videoton a különbség, bár nem vitatom, hogy jelentős. De nem ennyivel.
Mielőtt félreértenél nem vagyok egyik, sem másik pártján, nem is vitázni szándékozok, csak beszélgetünk.
-
ricsik
őstag
Azért az nonszensz, hogy játszol 2 órát, aztán a legnagyobb harc közepette átkapcsolsz valami másra ,hogy lenyugodjon a tv. Egy igazi gamernek ez szóba sem jöhet.
Sanci: kikacsolt HUD? Ezt komolyan gondoltad?
Szögezzük le, hogy mozizni, kapcsolgatni a tv adók közt plazma, huzamosabb időre Pc-zni LCD kell.
Lehet hogy a plazmának jobb a képe, de az LCD univerzálisabb.Rég jártam a plazma topicban, de a híreket olvasva lehet már nem sokáig lesz vitatéma az LCD vs. plazma. Mit lehet tudni a jövőre nézve?
-
bajnokpityu
félisten
maximum 5 perc cserélnem a villásat. mondjuk egy nap maximum 3-4 alkalommal tudom megtenni, mert gerincsérv be-be tud nyilalni... Régebben kérdezgettem Ákost a villákról, meg saját benyomás is az, hogy mintha tisztább lenne, ezért mertem javasolni.
Nem tervezek hangdobozt cserélni, de örülök, hogy tetszik.
Kittosz:emlékszem a régi MM akcióra, amikor buzuki stiftet adtak ajándékba a plazmához. Oké, hogy 3 henger fapad, de TVhez autót ajándékba
Parker: nah, ilyen csatikat kéne a mainstream erőlködőkre is tenni. mondjuk a 2 használhatatlan távirányító,meg a 89 zóna helyett.
-
ProdyG
őstag
értem. és esetleg arra tipp, hogy ki tudna nekem a kábelekre dugókat forrasztani igényesen? Az AVX-es DIY emberkék vállalnak ilyesmit? A legjobb lenne nekem Debrecenben valaki, de nem ismerek senkit...
dugók közt amúgy nagy különbségek lehetnek? Az ár általában tükrözi a "teljesítményt"?
-
ProdyG
őstag
Úgy vennék egy 400-ast (a HD hangok hiánya zavar egy picit), csak még így is drága...
majd ha haszáltan 200 leszspeaker kábel ügyben szeretnék még kérdezni:
szóval most egy pár olyan kábelem van, aminek az egyik végén király kis banándugók vannak, a másik végén semmi (onnan vágtam le ezeket a furcsa dugókat). jelenlegi lehetőségeim:
- marad így minden ahogy van (banán a hangfalnál + csupasz kábel az erősítőnél)
- csináltatok banándugókat a másik végére is (banán + banán)
- leszedem a másik oldalról is a banánokat (csupasz kábel + csupasz kábel) - gondolom ez hülyeség...mit javasoltok a 3 opció közül? a hangzásban melyik megoldás lehet jobb/rosszabb? köszi!
-
ProdyG
őstag
igen, a camcon valami mást jelenthet, de a lényeg, hogy ez valami spéci cucc, bizonyos erősítőkhöz kell, pl Arcam egyes modelljei. itt van írva róla pár sor: [link]
BranBond: Arcam-ot vegyél, nekem is az van és hibátlan
nekem 300-as van, gondolom a 400-as ugyanaz, plusz szolgáltatásokkal megspékelve.
Szállítás Angliából: [link] - egész olcsók és nagyon korrektek. kérj tőlük ajánlatot. nekem egy MA RX centert hoztak haza dobozában, 11 ezerért.apropó egy kérdés, amit már régóta fel akarok tenni: a center dobozokban miért van mindig 2 egyforma hangszóró? miért nem elég egy?
-
tomic
addikt
Megfogadom a tanácsodat. A Denon mellett döntöttem. Egyenlőre ezt kipróbálom. A Marantz zenei hangja kezdetektől nem volt igazi nekem. Na meg az ára. 175E-ért vétek lenne kihagyni,ahogy elnézem az otthoni és az itteni ebay-es árakat.
Hangfalakat egyenlőre nem szeretnék cserélni,bár ki tudja. Ikonokat pont amit emlegettél szinte heti rendszerességgel figyelem hátha van egy 5-6Mk2-es. De előtte szeretném meghallgatni őket és esetleg mást is. Decemberre tervezek egy hifi szalon meglátogatását.
Viszont gondolkodtam a Lektor tuningolásán.Ha érdemes egyáltalán. Ebben ki van otthon? Kit érdemes keresni? Vagy csak az említett kondikat kell cserélni és egyenlőre ennyi? Forrasztással nincs gondom.DorianElárulod te hol tuningoltattad a Concepteket?
-
atika88
senior tag
Javaslatodnak eleget téve feltettem a MPC-HC lejátszót! Ez tűnt a legpraktikusabbnak/jobbnak.
Nade: ha a filmet kiteszem a tv-re akkor azt csakis úgy hajlandó teljese képernyőre tenni, hogy a film körül van egy fekete keret. Tehát alul felül megvan a szokásos képarány fekete csík, ez még okés lenne! DE: van bal és jobb oldalon is egy keskenyebb csúnya fekete üres sáv. Ez a VLC-nél nem volt. Minden képarány módot kipróbáltam MPC-nél,de mindig így illesztette a képet a tévénSzámítógép monitoron bezzeg jó...hol a hiba?
-
katsi
tag
Köszönöm a tippet! A kábel kontakthiba lehetőségét próbáltam tesztelni. Csak csavargattam jobbra-balra a kábelt a csatlakozón.
Szerkesztve!
Most eltávolítottam a kábelt a mélynyomóból és az erősítőből. Bedugtam a subwoofer kábelt az erősítőbe a következő módon (a másik felét sehova sem csatlakoztattam):
- ahogy eredetileg volt: nincs búgás
- az eddig erősítőben lévő kábelvéget a mélynyomóba: jelentkezik a búgás!Szóval valóban kábelhiba lehet. Mennyibe kerül egy ilyen kábel és hogyan kell kérni? Sajnos a nevét nem tudom.
-
cekkk
veterán
-
menyoronc
aktív tag
-
Ed Parker
nagyúr
netán ps audio
(#53114) z123456789:egy ilyennel nagyon nem tudsz mellényúlni.
-
Norbi 72
veterán
Köszi.Esetleg tudsz ajánlani jó elosztót 50K környékén?Vagy valaki más?Tudom,hogy nálad feljebb van a léc,de hátha.
Régebben azt mondtátok,hogy a mostani Belkin
egy rakás sz.rnem túl jó.(#53105) z123456789: Köszi.
(#53111) BBéci :A Qbase-t megnézem, a többi nekem kicsit drága
-
z123456789
addikt
Kifejtenéd hogy miért nem?
Akkor elég ha az eszköz nem szünetmentes, csak túlfeszültség elleni védelemmel van ellátva?Mert akkor a linkeltek közül a kisebb termetü meg is felelne nem?
Azért gondolkoztam egyébként a szünetmentesben, mert amikor hirtelen gondol egyet a villany, és bamm levágja az áramot, sírva tudnék fakadni hogy kilö mindent mint Piszkos Harry.
Ezt csak azzal tudom kivédeni, ha jön egy vihar akkor, szépen hanyagolom a szórakoztató elektronikát?
Vagy élvezem élvezhetetlenül (szünetmentessel) egyéb esetekben? -
szityo83
tag
Pedig lehet van neki némi fogalma
Házimoziszobákat épít.
Én láttam a moziszobáját... Az állam leesett
Illetve a Monitor Audiohoz adott papírban is az van hogy vagy 2 oldalt, vagy a hátam mögött, jobbra balra kb 1-1,5 m-re. Kipróbáltam 2 oldalt is, de így nekem jobban szólnak amúgy. -
Chrys_
addikt
Az tényleg nem lenne rossz, de van egy ezt valamelyest helyettesítő megoldás: a balra-jobbra nyilakkal (a négyes iránynyilaknál) tudsz ha jól emlékszem 30s-s ugrásokkal navigálni (lenyomva is tarthatod). A tekerés az erre dedikált gombokon valóban csak sebességszorzós, bár szerintem ez az előzővel kombinálva jó így.
-
-
cekkk
veterán
De legalább élőbútorokat fényképeznének és nem elég szegény grafikával rendelkező képeket tennének ki
Én csak arra jegyeztem meg, hogy ezek inkább csak koncepciók mint igazából megvalósított projektek. Már a grafikából kiindulva.
Egyébként melyik projektor tud hátulról ekkora képet vetíteni? Tudom vannak ilyenek, de mostanában nem találkoztam ilyennel.
-
cekkk
veterán
Én most végig néztem ezeket a képeket de én nem találtam egy "élő képű" szobát sem.
Ezeknek a többsége mind egy tervező program által kreált nem valós képek.
Lehet kihagytam és van köztük valódi is, de ezek itt inkább csak koncepciók, mint ténylegesen megvalósított szobák. -
JohannZimu
senior tag
A múltkor belinkelt moziszobák esetében pont ezt tettem szóvá, hogy világosak a falak...
-
Mitsu most dobta ki nemrég a HC8000D 12 lencsés dlp vetítőjét (régebben 7800 és 7900 volt) és nem olvasni róla rosszakat, ha az ember csak 2D-t részesíti előnyben. Az a bajom, hogy ezt néztem ki magamnak csak nem tudom megnézni sehol sem vásárlás előtt... Láttam már Sim2-t, Optomát meg BenQ DLPket azok nem voltak rosszak egyáltalán, de mostanság nagy marketingje van a JVC diláknak és vhogy azt érzem, hogy a kereskedők is ezt akarják értékesíteni inkább...
-
gorbep
senior tag
-
ithomas
őstag
Bővebb beszámolót nincs kedved írni?
Milyen pl az R10-hez képest?
A zárt mennyivel gyengébb moziban mint a PB?
Illetve fordítva.. mennyire jobb az SB zenében mint a PB?
Külföldi tesztekben azt olvastam, hogy összességében a PB jobban megéri, és zenében is abszolut vállalható.
Neked erről mi a véleményed, ha nem csak a mozi a mérvadó?
Thundert meghallgattad már?
Több kérdésem nincs...egyelőre...
-
bajnokpityu
félisten
NEm zavar a CAk torzítása? Nem a mérhető részére gondolok.
Nagyon furi dolog, mert teljesen más kapcsolása van a 851es sztereonak, mint a 650es mozikombájnnak, és mégis mindkettőre jellemző az a hang,ami engem zavar. Kábel,hangfal is kizárható, teljesen más láncokban hallottam őket.
Ezért senkinek nem tudnám ajánlani ezeket a készülékeket, felőlem lehet akármilyen nagy felbontású, dögös hang, ha első pillanattól kezdve el akarok ülni előle. El se tudom képzelni, milyen lehet ezekből egy rendes mozinyi hangfalat etetni, nekem már két hangfalon is túl sok volt..
-
bajnokpityu
félisten
igen,de ott könnyen megtörténik a véleménycsere. tapasztalat alapján van egy véleményed, és kijösz egy másikkal.
akadnak bőven olyan emberek,akiknek inkább denon,mint ca,vagy nad.
CA feliratú teknikából én még hihető hangot nem hallottam. 650,851ig bezárólag. engem a ca hang arra késztetne, amire a wharfedale cuccom tette 13éve: ne kapcsoljam be. denon meg nagyjából minden este üzemben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged