- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #185777 üzenetére
Azt hiszem valamit nem értek.
Ha mérés előtt bypass-on hagyom a keresztváltó-beállításokat, akkor az automata-gombot megnyomva "nem történik semmi" nem marad benyomva, vagy mi. A mérés lefut és a kiexportált txt-ben én nem is találtam crossoverre utaló nyomokat.
A mérés lefuttatása és átlagszámítás után, de exportálás előtt kell ezt a gombot használni?Az átlagolt mérést szerencsére elmentettem és később betöltöttem a Cavernbe, ilyenkor működik ez a gomb: kis számolás után kiadja a javasolt keresztváltást, bár ez nálam elég furcsa: az első falra 80 Hz-et, a surroundokra 40-et adott meg.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #185773 üzenetére
Hogyan működik, milyen oktáv-szakaszban átlagolja a hangnyomást?
Szűk, de mély beesést észrevesz és fölé teszi a vágást?
Ha egy tartományban a hangfal és a szub is teljesíti a hangnyomási, torzítási követelményeket, akkor melyik lesz preferált?
És ismét köszi a fejlesztést! -
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #185773 üzenetére
Jól teszed szerintem.
Amúgy ez mit jelent, hogy minden hangfalnál automatikusan kikeresi az optimális váltást/ami persze lehet különböző hangfalanként/? Vagy hogy kell ezt értelmezni pontosan?pl frontok 80Hz-nél, sourrund-ok 100 Hz-nél, center 90 Hz-nél/persze ezek nem ilyen egész értékek, hanem kiszámolja az optimálist/? most lehet jó hülyeséget írtam, de kijavítod majd, ha akarod/. Ezt már én is tudom majd alkalmazni a kalibrálásnál a rendszeremen?
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #185745 üzenetére
Amikor megnyitom a cavern-t, nekem be kell lépni a hangszórók elrendezésébe is, nem? Ott bejelölöm az 5.1-et.
A virtuális kiosztásokhoz nem kell nyúlni szerintem.
Viszont a környezetet otthonira?
környezet mérete: szélesség, magasság, mélység, megadjam az adatokat? vagy az nem számít, ha megyek tovább a haladóba?
És a szimmetriát? mert nekem a sourrund-ok más távra vannak a hall.poz.-tól, 155bal és 215 jobb. Ott az erőltetettet jelöljem? és azután vissza a módválasztáshoz? ahol belépek a haladóba -
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #185737 üzenetére
A mono kábellel iszonyat zajos volt, ami már stereo-val sokat csökkent, majd ez a félmegoldás megoldotta a problémát. Ezért is gondoltam, hogy a kábel (vagyis pl nem jól szerelték le a csatinál) a ludas. Tegnapelőtt örültem, hogy sikerült megoldani így nem babráltam, de most gyors megnéztem, hogy mi történik ha mind a kettő oldalon "mono"-ként kötöm be (1 kattanásnyit kihúzom) és egy pici zaj ismét megjelent (nem olyan brutál, mint a kácsa mono-val). Tudtommal mono-mono kábel kellene a bekötéshez, Arcam manual-ban is ez van. AVR-t teszt erejéig cseréltem, de az nem hozott változást. Ez jelentheti azt, hogy végfok oldalon van valami gebasz?
Ha igen, akkor ez miatt érdemes gariztatni vagy jó az átalakító, esetleg kácsával szereltetett mono to stereo? Amúgy ha így marad (félig kihúzva), akkor valamelyik eszközben okozhat ez problémát? -
-
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #185627 üzenetére
A DV, amit consumer tv-k processzalnak, az 1000-4000 nit pixel data melletti metaadatot hasznal, az "szabadítja fel a megjelenítők képességeit". Dolby Cinema az nem ilyen, nincs ilyen metadata interpolacios remap, tehat az ilyen szinten nem szabadit fel semmit. Ellenben lehetove teszi, hogy egy mastered legyen, amibol SDR, HDR, Consumer DV, Dolby Cinema valtozatokat lehet csinalni. Persze nem nehez elkepzelni, hogy egyszer csak ennel is lesz remap, es maris fog tudni mindenfele fenyerot, de aztan lehet, hogy tok mast talalnak ki. Nekem nyilvan az a jo, ha minel bonyolultabb, annal tobb erteke van egy szoftvernek, ami megfeleloen kezeli.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #185608 üzenetére
Valaszidoben es szinpontossagban nem olyan jo egy oled tv, mint egy moziba valo projektor, egyetertek, de otthoni megtekinteshez megfelelo, hdr szempontbol meg sokkal jobb, tehat ha otthon akar valaki hdr anyagot nezni, akkor ez a jobb irany. Egy mezei nappaliban jellemzoen nincs olyan sotet es nem sotetek a falak, mint egy moziteremben, tehat joval nagyobb fenyero kell, mint moziban, stb., nem irom le ujra. Nyilvan critical color gradingre nem jo egy oled tv.
Szerintem nagy nehezen egy extra deliverable-t tudtak hdr mozizashoz kerni a content gyartoktol, ennek ugy kellett a fenyerejet megvalasztani, hogy legyen hdr elmeny (eladhato legyen), de viszonylag sok helyen lehessen vetiteni. Ezt a szintet valasztottak, igy is alig van moziterem, ami tudja. Ha mar sokkal tobb helyen fognak tudni 300 nittel vetiteni, akkor biztos ok is fognak jonni egy uj otlettel.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #185612 üzenetére
Igen, és mivel nem találtam érdemi választ, ezért tettem fel újra a kérdést.
Ha jól értettem a külfödi forumukon, hogy csoportonként van fázis eltolás ezért nem lokalizálható akár egy mélyláda esetén a mélyhang pontos "helye". Ezért mozgat. Érdekes volt a Crossover beállítása is. Alább a Center (RP-504C) vágási képe (57Hz)Ettől jobbat nem tudtam kihozni belőle, ha feljebb viszem nagyon beszakad (75Hz)
Gondolom laikusként hogy az első beállítás azaz 57Hz a jó beállítás...
Továbbá ami kérdés:
- A függönyt itt is be kell húzní vagy ne foglalkozzak vele?
- Betöltve az erősítőbe teljesen inaktívá válik a távolság és minden hangsugárzó 0db.-en áll. Ez is inaktív ebben az esetben ha használom BM -et.
Ez normális? -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #185604 üzenetére
Target azt jelenti, hogy az adott anyag olyan peak luminance-szal rendelkezo displayen es displayre van gradelve. A 108 nites Dolby Cinema anyagot nem vetitheted legalisan 300-zal. Adtam linket, de ra is kereshetsz, Dolby Cinema 108 nit. Nem en csinalom, a Dolby csinaltatja az ugyfeleivel, hogy utana Dolby Cinemaban lehessen vetiteni.
DCI HDR Addendum definial 300 nitet, persze, csak az nem a Dolby Cinema. Termeszetesen csinalnak ilyet is. En ilyet meg csak emissive displayen lattam, ha belegondolsz, a korabban emlitett projektor kb. 7 meteres vasznon tud csak annyit. Ketlem, hogy a fent emlitett ket helyen lenne ilyen 300 nitet tudo mozi, de hivatkozd le, ha szerinted van. Mivel Dolbyt mondtal, ezert 108 nitet irtam fent (es szerintem azok pont Dolby Cinema helyek, tehat ez rendben is van), de akkor csak a kedvedert: a mai oled tv-k a 300 nites HDR mozinal is 3x nagyobb fenyerot tudnak, tehat ezek is hdr szempontbol nem hogy jobbak lennenek az olednel, hanem az oled lealazza oket.108 nites Dolby Cinema van kb. 300 helyen a vilagban. 300 nitet tudo nyilvanos mozi hany lehet? 20-30? Ebbol hany projektoros? 0? Vajon hanyban vetitenek nyilvanosan 300 nites filmet? Erre is 0-t tippelnek.
Olyan anyag még nem volt a kezemben, ami meghaladta volna
Milyen HDR DCP volt mar a kezedben, ami rendes mozifilm, nem demo? Min nezted meg?de van még pár szabad bit
Ez mit kene jelentsen? Nyilvan st 2084 a curve, tehat 10000 nites erteket is lehetne belerakni, csak nem menne at semmilyen validation-on, meg nem is tudna semmi vetiteni. -
lenox
veterán
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #185574 üzenetére
https://professionalsupport.dolby.com/s/article/Dolby-Vision-cinema-targets-trims-FAQs?language=en_US
Vegul is lehet, hogy te sima dcp-t is 200 nittel vetitenel, en mar a 23 vs 24 framekihagyasos/frameinzertalos konverziod ota semmin se lepodnek meg, de biztosithatlak, hogy akikkel en dolgozom (Dolby meg a sok studio, ahol HDR contentet gyartanak) komolyan veszik ezeket.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #185544 üzenetére
".......a 80 nitjével, a Dolby Vision minimális elvárása ennek legalább triplája."
A DV/HDR minimális elvárása sokkal inkább van közebb az ~1000 nithez (de valahol azt olvastam, hogy ugye 12bit és 2000-4000nit). 250-300 nit esetén ez csak egy plecsni lehet, mint a ~100e Ft-os Dolby Atmos soundbar esetén, amiben még csak magassági sugárzó sincs, de legalább jól tudja dekódolni az atmos jelet.
#185525m3ss: vagyis engem egyenlőre ez a "veszély" nem fenyeget. Majd talán ha egyszer lesz erre egy dedikált helyiségem, de ésszerű kereten belül valószínűleg akkor is lenne hiányérzetem, ellenben lehetne dög nagy átmérőm
.
-
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #185533 üzenetére
Hany nitet vetitenek, es mit? A 'van HDR terem' az nem nagyon mondja meg, hogy fenyeroben es kontrasztban jobb lenne egy mezei oled tv-nel, gondolom max kontrasztban kozeliti, legalabbis, ha a lezeres 6 dlp-s technologiaval megy, ha nem akkor azt sem.
Nappaliba projektor vs oled tv volt a felvetes. Te valaszoltal erre moziba valo projektorral, de ettol meg oled tv-t nem akart senki moziba berakni.
En neztem a 8k falat elso sorbol is, meg fentebbrol is, az nem bukott meg semmiben. Szerintem a projektorral hdr a vakvagany, en az emissive displayekre fogadok. Jelenleg ertelmes hdr-t azokkal lehet csinalni. -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #185518 üzenetére
A 12000-es kontraszt se jo hdr-hez, 200000-tol mar jo lehetne, nyilvan nem local dimminggel.
Nagy moziban a Christie Eclipse-nel nagysagrenddel nagyobb fenyereju micro-ledes displayeket csinalnak manapsag. En a Culver Theater 8k hdr kijelzojet lattam, illetve kotottuk ra a gepeinket, az tudtommal tobb, mint 10-szer annyi fenyt tud, nem tudom a pontos meretet, de olyan 15-20 m szeles lehetett, ahogy nezem a speceket, legalabb 20m kellett legyen, 1000 nitet tud, gondolom kiszamolod (ha jol szamolom a christie kb. 4m szeles vasznon tudna 1000 nitet). Igen, ez valoban tobb, mint egy mezei oled tv, a 8x inchesek tudnak kb. negyed annyi fenyt, 100-ad annyi penzert. Csak nappaliba oled tv-t ez amugy nem helyettesit, tul hangos, tul sok aramot fogyaszt, at kell hozza epiteni, stb. Es amugy ez nem veri a kontrasztban az oledeket, mondjuk joindulattal, hogy ugyanazt tudja. Amugy nem, mert a vaszon kb. barmilyen fenyt rogton visszaver, de mondjuk.
De masik iranybol is nezhetem, hany olyan helyet tudsz, ahol projektorral vetitenek 1000 nites HDR tartalmat (vagy akar 500-at), jo feketevel (200000-es kontraszt vagy felette)? Tippem szerint nullat, de nyilvan tevedhetek is. Oled tv-vel meg barki tud ilyet. Dolby Cinemaban vetitenek Christie Laser projectorokkal 10x nitet, nyilvan tok jo, de messze nem veri az oledeket.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #185416 üzenetére
Lényegtelen a hangszórók belső működése az EQ szempontjából. Van egy végéredmény, ahol még átlapolódások is simán lehetnek, de ha az összkép rendben van, és nem változik helytől függően (sőt: rosszabb illesztésekkel kevésbé probléma, illetve ezért csinál a Cavern brickwall crossovert alapértelmezetten), akkor veheted egyetlen zárt egységnek, ahogy azt a levegő és a füled is veszi.
Nem egyszerűbb egyforma hangsugárzókkal dolgozni, mint hat-tíz vagy akárhány különböző krosszóvereivel vakarózni, hogy összejöjjön váltás a hangszórók között figyelemmel hangnyomásra és az időzítésre is?!
Az egyszerűbb rendszer kevesebb hibalehetőség. Ha valaki saját maga ellensége, lelke rajta.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #185409 üzenetére
és ezen az EQ sem segít
Ebben viszont nincs. A karakterkülönbségeket még a legrosszabbul beállított EQ is tökéletesen el tudja simítani, ezt még a modern EQ-k előtt is általános tényként kezelték, például a THX képzés alapelve is ez, legalábbis 2-3 éve ez volt.
OK. A legtöbb otthoni hangsugárzó több hangszórót tartalmaz, máshova esnek a vágások.
Ha jól értelmezem azt mondod, hogy nem számít, hogy hova esnek váltások, hogy milyen meredekségűek a vágások az illesztésben, és nem számít az sem, hogy különböző frekvencián szólnak együtt a különböző dobozokban ezt az EQ megoldja.
Hmmm.
Azt gondolom, ha a hangsugárzó belső vágási/illesztési frekvenciái stb. felett nincs teljes ellenőrzése az EQ-nak, mert pl. egy szál drótpár megy az erősítőből a hangsugárzóba, és nem a hangszórókhoz külön-külön, akkor bizony lesz különbség hangszóró, és hangszóró között, akárhogy is van EQ-zva.
Persze Te vagy szakember, és ha Te azt mondod, otthon ezt meg lehet oldani, akkor jól van.
Sokan először megveszik a cuccaikat, és csak menet közben szerzik meg az alapvető tudást. Azt gondolom, jobb megfontoltan vásárolni, mint később foltozni, vagy az egészet cserélni.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #185388 üzenetére
Az is megoldás lehet.
Én jártam úgy, hogy egy processzorba ágyazott igpu miatt volt egy idegesítő sípoló hangja a PC-nek, egy videókártya oldotta meg.
Én azzal kezdem a PC bios állításokat, hogy minden C-state vagy energiagazdálkodási módot kilövök, fixre állítom a PCIe sebességeket, de volt, hogy a hidak sebességét, feszültségeit is állítanom kellett (MSI).
Rengeteg probléma a helytelen, felesleges Bios beállítások miatt van, természetesen létezik rossz alaplap is, de szerencsére én még olyannal nem találkoztam, hogy nem lehetett volna megoldani. -
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #185325 üzenetére
Ha válogatott alkatrészekből összepakolunk egy pc-s médiát és kiderül, hogy zajos, akkor ki lehet szűrni, hogy mitől, mit kell cserélni, melyik okozza a zajt?
Dorian 185321: Nem tudom, mert nekem ez a Denon AVC-A11Sr a magasan a legjobb HM erősítőm, ami megfordult nálam és nem szándékozok túladni rajta, úgy, mint a nem ennyire jó, de nagyon tetsző Denon3802-n sem.
-
Smiley
addikt
válasz
VoidXs #185313 üzenetére
En is igy gondoltam. Seasonic S12 tap(10+ eves mar), Prime Z270-A, 7700k, RX 5500XT, 1.5TB NVMe. Alapjaraton csak a tapnak a ventije megy de az is olyan csendes hogy nem is hallom. Elotte a P8P67 WS Revolution volt a 3770-el. Ott pl semmi zaj nem jott belole. A 20 eves PowerMac-ben, szinten semmi zaj nem jon belole. Ezert irtam, hogy a belso kartya baromi nagy lutri. Amugy az egyik legjobb hangkartyam ever a Maya44e, ami mar PCIe.
-
válasz
VoidXs #185155 üzenetére
ok, köszi, így már világos. A mérési metódusban nem látsz hibát, de hol lehetne javítani? Vagy az átlaghoz képest gyorsnak mondható? Gondolom meg kéne mérni őket szabadtéren, hogy lássuk mit is tudnak valójában és hol, mit rondít bele a helyiség.
Fontos kérdés: Sub EQ után ment a Cavern, azt exportáltam MultEQ-X részére. Onnan feltöltöttem az AVR-re.. már csak az a kérdés, hogy mindezek után az erősítőn be kell kapcsolni az Audio menüben az Audyssey XT32-t - Reference állásba vagy hagyjam kikapcsolva?
Csak azért mert rájöttem, hogy legutóbb lehet User error volt és rosszul mértem vissza. Most visszamértem minden csatornát Audy OFF és ON állásban és egyikkel sem vagyok túl elégedett.
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #185172 üzenetére
No de ez egy subra is pont ugyanúgy igaz lesz, mint többre, így pedig egy subos felállás esetén is érvényesül az előnye és nem csak egy mezei EQ-t kapunk, hanem annál többet (az viszont lehet, hogy valóban nem éri meg a felárat ilyen esetben, mondjuk megint felmerül, hogy kinek mennyit ér meg. 400e forintnyi hangrendszeren valószínűleg nem éri meg. 3 milliónyi hangkeltőn már lehet)
itt osztogatják amúgy: https://www.dirac.com/online-store/denon-avr-avc-x4800h/
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #185155 üzenetére
Dirac Live is available as a full range correction (20Hz - 20kHz), but it only corrects each channel individually to the target. So it will correct a single sub channel and each speaker channel and then hand off the crossover responsibility to the AVR. In your case, Dirac Live would see your miniDSP2x4HD sub array as one sub channel to correct.
The distinction for DLBC Single-Sub is that it will handle the crossover and correct the integration of sub and main channels. DLBC Multi-Sub will additionally optimize gain+delay+EQ of each sub to improve seat-to-seat consistency. This is similar to what you would do with a miniDSP 2x4 HD and MSO.
Ez csak marketing BS? Vagy csak nem számít érdemben?
-
ada19
senior tag
válasz
VoidXs #185102 üzenetére
Háttérzajként néztem, eddig az jött le hogy gyakorlatilag olyan mint a Cavern, mér majd exportál különböző “procikr”, de holnap megnézem alaposabban.
A második rész érthető és becsülendő, de én pl. (remélem sokadmagammal) egy objektívre is kíváncsi lennék amennyiben és/vagy amikor az NDA engedi.
Jelentkezek a bétára abból baj nem lehet.
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #185029 üzenetére
"Nincs olyan, hogy hangzásjavító alkatrész, az analóg hangért hardveresen kizárólag az AVR felel HDMI esetén."
Ugyanazzal az AVR-el, amin van HDMI és koax, ugyanazt a hanganyagot egy csúcs BluRay lejátszó/ ugyanolyan jó minőség, mint az erősítő/, szólaltatná meg koax-on, és utána pedig HDMI-n keresztül a csúcs médialejátszó, mi különbséget lehetne hallani?
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #185027 üzenetére
Ezért kéne nekem először meghallgatni egy csúcskateg. médialejátszóról, csúcs. Hm erősítővel és csúcs hangfalakkal egy csúcsminőségű médiafilmet, mert az a gyanum, hogy valami nem stimmel velük, nincs meg az a pozitívum a hangzásban, mint egy profi pl dvd lejátszóval, vagy akár egy profi BluRay lejátszóval. Ehhez jobban kéne ismerni mindegyik felépítését, működési elvét, mi miért felel elvét. Így első látásra úgy gondolom, hogy a médialejátszókból hiányoznak a hangzásjavító alkatrészek, ami pl a csúcskateg. dvd lejátszókban megvan. Az úgynevezett fejlődéssel, a képek javítására tettek nagy erőfeszítéseket, de a hang közel sem haladt előre, sőt.
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #185012 üzenetére
Akkor nekem teljesen jó a Himedia Q10, felesleges drága médialejátszót venni? Azt hozzá kell tennem, hogy a Denon3910 agyonvágja úgymond hangilag a Q10-et /mindkettő a Denon3802-re kötve. Ezen elmélkedek, hogy hogyan lehet a médiaanyagok hangminőségét emelni, amit médialejátszóval játszok le. A kép az persze nagyon jó a Q10-en.
-
Rp526
aktív tag
válasz
VoidXs #184996 üzenetére
Cavern elrendezés maradt ugyan az. APO kötögetés detto. Win-t átlőttem sztereóra. 1. csatorna BAL sweep, 2-3-4 csatorna mindvégig JOBB sweep. A win eddig 5.1-en volt. Azt gondoltam az van legközelebb a 3.1-hez.
Szerk.: Most bementem win-ben a beállításokhoz. Tesztnél rendben jöttek a teszthangok, ahogy jelezte.
Oldalsót próbáltam bepipálva és üresen is. -
válasz
VoidXs #184714 üzenetére
Szia,
El is felejtettem a válaszod.. Meglett a BF eredménye, duruzsol a 2db XTZ sub. Viszont.
REW-ben külön-külön kisimítottam őket, visszamérve is szuper, de egyszerűen (lehet én vagyok a türelmetlen és még annyi rutin sincs) nem tudom manuálisan összehozni őket. Ahogy látható is, együtt botrányos beszakadások, bárhogy is operálok az alignment tool-lal, közel sincs a tervezett a valósághoz. Jó lenne valahogy kikalapálni, mert addig a Cavernt sincs nagyon értelme ráengedni - vagy abban megoldható a két sub külön mérése? Jelenleg még két külön kimenetről hajtom őket, ha már van ilyen lehetőség a Denonban és nagyon kíváncsi vagyok már, hogy szuperál(na) a Cavern mentés a MulEQ-X feltöltéssel. -
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs #184922 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből, -20 (referencia) helyett -16, bocsánat. Alapesetben is van 4 dB különbség a kettő közt. Ez még elég halk, hogy semmi baj ne legyen belőle, és elég hangos, hogy ne mérjenek alapbeállításon túl halkan. Az otthoni mód az abszolút run and gun módszerre van, hogy next next save módon a lehető legjobb eredményt lehessen hozni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs #184921 üzenetére
Köszönöm a jelentést és elnézést a kellemetlenségért. A probléma az volt, hogy minden esetben akart spatial remapping-et csinálni, de ha nem volt beállítva (nálam mindig volt teszt közben), akkor a semmit akarta sehová keverni, és ebben összeomlott. Most már tölthető a jó.
#184915 python1: A túl hangost akkor jelzi, ha a beállított gain értékek közt legalább 6 dB van. Például ha a FL-t -3-ra keveri, de az SL-t -10-re. Bármelyik csatorna lehet a kiugró, ha ráviszed az egeret a NAGY KÜLÖNBSÉGEK feliratra, kiírja, kikkel van baj.
#184919 ctrlaltdel13: Az otthoni mérőjel fix -20 dB, a haladó állítható. Ha nem referencia álláson van, hanem lejjebb, az otthoni jelentősen hangosabb lesz.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #184914 üzenetére
Szia!
A cavern-nel kapcsolatban lenne egy kérdésem, haladó kalibrálás után valamiért nem tudom a TXT file-t importálni, az egykattintásos módnál simán tudom, ez mitől lehet?
Egyébként nagyon simára egyengeti a frekvenciamenetet, teljesen rendben van, csak a haladónál van valami.
Ja, és valamiért a haladónál állandóan az L front túl hangos-t ír mindig, rew-vel mérve, mindkét oldal szinte hz-ra azonos. -
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #184774 üzenetére
Nem értem teljesen. Két okostelefonos sub egymáshoz képest állítani valami? Akkor lenne nagy értelme, ha kiméri az egyik sub magát aztán a másik és összerak egy eredményt aztán megint megméri. AVR-nél is csak akkor jó, ha külön subkimenetek vannak amit külön tud állítgatni a dirac. Ha AVR-nek egy kimenetről megy pl 2 sub akkor a két subnak valahogy egymáshoz képes kell tudni állítani magát.
Nem vagyok expert, de nálam mérések alapján multisub esetén nagyon bele tud rondítani a görbébe ha delay nem jó. Nem kellet sokat állítanom, de az is lényeges beszakadásokat oldott meg. -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #184762 üzenetére
Nem látja.
Nyilván 100x leírtam, hogy a gyári adatokat el lehet felejteni (2 x 3000 Watts @ 4 Ohms; 2 x 1600 Watts @ 8 Ohms) Ökölszabály, hogy nagyjából a 2/3-át szokta tudni egy Behringer, mert a gyár szereti RMS helyett a pillanatnyi csúcsteljesítményt megadni. Ez 8 Ohmon teljesül is többé kevésbé, 4 ohmon már tápegység limitbe fut ezért ott "csak" ilyen 1500W körül tud csatornánként.
-
-
válasz
VoidXs #184697 üzenetére
Ok, köszi! Akkor ellőtte biztos ami tuti, a hang részt mindenhol alapértelmezettre állítom, amit kell kikapcsolom.
Van egy miniDsp 2x4 HD az XTZ 12.17 edge mellé. Ezzel Cavern -> MultEQ X után simítsak vagy még az egész előtt? Talán sikerül blek frájdéjezni még egy subot, de ez még nem biztos, így egyelőre egyel operálok. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs #184651 üzenetére
Itt azzal lesz a komoly gond, hogy a plafonba tegyél valami aktívat
.Az 1-1 konnektor itt is megvan az SFTP kötôdoboza mellett. Álmennyezet (15cm). - apropó, ezt lehet ki kell tömnöm majd vmivel.. felettem már nem laknak, ázni nem tudok, fix mennyezet, nem a felnyomható táblás mint az irodákban, de akkoris van ott egy üreg.
Az optika nem számít, egyedül élek. WAF=1
-
Joe123
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest