- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Szia! [Mission MS-8] Sub milyen minőséget képvisel és megérne 40ezret?
-
sry
belejottem sikerult vegre minden vizsgam es ezen kattogtam a megbukas lehetosege elott es utan is, hogy dejoelnne megtudni hogy mibe fajna meg a fejlodes
(#31091) BBéci sry, mint mondtam meg szet vagyok esve. A vizsgakra tanulas elott utan a hangcucc jar a fejemben, bujom a hirdeteseket es igy az utolso nap, kicsit megfogytam.
(#31090) MunezXBK na ja, de itt egy 2006 hangcucc ami kb 80k rol valtani egy 2010 100k hangcucra valtasnal is aztmodnjak semmi valtozas, szoval mit tudhat egy jobb hangcucc, de az mennyivel tobbekerulo hangcucc?
-
Tamoo
nagyúr
-
gg72
veterán
Szia!
Frontoknak falra szerelve ez megtenné és megérné?
[Dali Concept 1]
És ez a Sub?
[Clarus Rhea]Ebbe a pici "lyukba" kellene ugye egy Yamaha RX-V2600 receiver-hez és egy JBL szettet váltana: [link]
-
törölt tag
Több okból:
1: nem érintkezik se nedveséggel, se közvetlen oxigénnel és nitrogén-oxiddal, igy csak közvetett uton tud rozsdásodni.
2 az áram iránya változik igy nem egyirányu felyamat zajlik benne és mivel az egyik irány épp az elektromos kémiai folyamat ellen irányul így késlelteti az azonos irányú folyamamtot. Ez abban az esetben igaz, ha nagyobb a létrejövő áram az oxid elektromos erejétől. (remélem jól idéztem mert ezt már elég rég tanultam anno egy szakitól.)
Dugó-aljzat az galvanizálva illetve cementálva van és nem rozsdásodó ötvözetből készül. igy mivel a króm és a nikkel elektromotoros ereje nagyobb a hidroxidnál igy szinte elhanyagolható a rozsdásodás. És ugye mindkettő fém, így ezek vezetik aaz elektromosságot szemben a vas-hidroxiddal (rozsda) amely a kötött elektronok maitt szigetelőként viselkedik. -
Patice
nagyúr
Természetesen az sem mindegy milyen banándugót használsz.
Ha a kábel végére forrasztod, akkor is már kevésbé oxidálódik a vezeték, de ajánlatos (ahol lehet) zsugorcsővel beburkolni. Más kérdés az olyan banán, amibe csavarozással rögzíted a vezetéket. Igen, ott is fellép idővel az oxidáció, de ezeket is be lehet zsugorcsövezni. Mindenre persze nem megoldás.
-
Pool_
tag
Természetesen 50 ezer az erősítőre a keret, lehet hogy rosszul fogalmaztam.
Mondjuk hogy van az egészre 100-120 ezer keretem. Így is kevés?
Ha kevés akkor mennyit kellene még hozzáraknom, és azért mit kapnék?
Igazából nem szívesen költenék ennél többet.Házimozi rendszer alatt az ilyen bluray-es egybe hangfalas megoldásokra gondoltam, de ha van rá lehetőség szívesebben költenék erősítőre és hangfalakra inkább.
-
gg72
veterán
-
BBéci
legenda
Azért nem jöhet szóba ST, mert a munkámhoz is kell, referencia készüléknek. Ezért tényleg elképzelhető, hogy VT lesz belőle. Persze csak akkor, ha sikerül barterezni. Az ST esetleges sávosodását sem tudnám elviselni, valamint olyannal képtelenség lejátszókat tesztelni.
Az előbb kihagytam a K betűt a The Dark Knight címből, nem volt szándékos.
-
BBéci
legenda
Most más a felállás, mert úgy döntött a családi tanács, hogy kell egy saját TV, ami nem tesztkészülék és nálunk is lenne más helye a pénznek. Feleségemnek elege lett abból, hogy állandóan másik készülék kezelését kell megtanulnia. Mire sikerül, addigra elviszik és érkezik a következő áldozat.
Viszont számít a minőség is, gyenge képességűért sokkal fájóbb kiadni a kevesebb pénzt, mint kiválóért a többet."Éppen ezért írtam azt, hogy nézze meg mindkettőt egymás mellett és döntse el Ő, hogy megéri-e neki az a több tízezer Ft különbség."
Szerinted én nem ugyanezt szoktam javasolni? -
BBéci
legenda
Igénytől függ, nekem a VT tetszik legjobban, de mivel nagyon drága, eggyel lejjebb kell mennem. ST szóba sem jöhet, hacsak nem adják féláron. Bár tegnap kaptam néhány érdekes ajánlatot, ami elgondolkodtatott.
Nálam a nézési távolság - 4 m - miatt nem érdemes hiperszuper tévét venni, 50 coloson nem látnám a különbséget, nagyobb viszont nem fér a két ablak közötti falra. Ugyanakkor a különféle készülékek teszteléséhez karcsú egy E6500, vagy UT50. -
tdd587
őstag
Miért önjelölt huszár? Ez úgy megy, hogy kikódolja a lossless részt, majd mivel a DTS alap változata ingyenesen hozzáférhető, lefuttatja rá a kódolást, ami eléggé szabványos (kb. 30 perc alatt megvan).
Amikor SPDIF-el nyomultam, én is megcsináltam ezt, és nem tapasztaltam olyat, hogy az embeded AC3 jobb lett volna annál a DTS-nél, amit én csináltam, sőt. Az egyetlen eset, amikor érezhetően gyatra a "házi" DTS, az a DTS connect volt, ami on-the-fly kódolja realtime a hangot. Na azt összevetve az offline generált DTS-el elég halovány volt az eredmény.
Szerintem az egyetlen komoly probléma, amit pl. a CHD szokott régebben csinálni, hogy AC3 640kbps-ből konvertál 768kbps DTS-t. Na annak tényleg semmi értelme. Lossless-ből DTS-t viszont nagyon is van.
-
gyurczy
őstag
-
mp54
senior tag
Ha kisérletképp telelógatnám a csupasz falrész nagy részét, a faltól ? cm távolságra plédekkel (pokróc...), az milyen jó akusztikai beavatkozás lenne elméletileg?
Végleges megoldás talán szekrény/polcsor lenne, de erre egyelőre (az akusztikán kívül) se szükség, se pénz nincs....
Borítsam be az itt sokat emlegetett DIY szivacsokkal? Az is drága, mert nagy a felület... -
mp54
senior tag
Van még hova fejleszteni...
Membrán távolság hátsó faltól:90-100 cm (egyiknél nyitott könyvespolc, másiknál csupasz ajtó)
Oldal távolság: egyiknél üvegfaltól 90 cm (csak vékony függöny van), másiknál kb. 2 m (részben bútorozott fal)
Szemben lévő fal: kanapé, egyébként csupasz...
Padló: laminált padló, nagy, közepesen vastag szőnyeg van
Mennyezet: gipszkarton, 3 m.
Lehet, hogy ezen múlik?
Ezt a legnehezebb kipróbálni (mármint akár csak ideiglenesen megjavítani, hogy segítene-e...) -
BBéci
legenda
Többször írtam, hogy van egy Yamaha YST-SW300 mélyládám, ami 11-12 éve az 1000 DM-es kategóriában - német szaklapok szerint - messze a legjobb vételnek számított.
Viszont az utódjai, a lefelé néző membránosok nem nyerték el a tetszésemet, mindegyiknek - amiket hallottam - nagy hangerőn portzaja volt.
Próbáld ki, hallgasd meg! -
sajna 170 rongy a Polk, ebben nincs igazad. Apám megvette az egész rendszeremet és 80-at adna a 3 éves subomért, bár megvállni én sem mindenáron akarok attól, mert valóban jó kis cucc, de ha viszi, akkor meg nekem kell venni egyet és ha már veszek, akkor meg upgrade, és itt jön szóba az, hogy vagy egyszinten van ez a Polk a Prosonnal vagy pedig egy kicsit jobb. Esetleg Velodyne 150e kategórát nézzek inkább, bár szeretném, ha minden hangdobozom azonos márkájú...
-
cekkk
veterán
http://www.hazimoziszerviz.hu/
http://totel.hu/A totelről olvastam rossz dolgokat.
Nekem a első csinálta, rendesek voltak, és semmi gond nem volt velük. -
törölt tag
Évekke lezelőtt Audigy 2 ZS, Audigy 4 pro, de írtam a másik topikban, hogy már jó ideje nem zenélek PC-n, nem követem manapság mi számít jó vételnek. Sőt, már azzal sem vagyok tisztában mennyit számítanak a mostanában használt csatolófelületek, milyen minőségromlást okoznak pci, usb stb bemeneten. Sztereóra szvsz alkalmatlan az alaplapi integrált cuccos. HDMI kimeneten nálam egyértelműen jobban szól, mint a Dune (filmre), a képe hasonló vagy filterekkel jobb az MP-nél, esetemben ezért repült a Dune. Zenélni ellenben az MP volt jobb, HTPC-n nem zenélek, ahogy pc-n sem, így nálam ez nem volt szempont. Toobeenak is szóltam előre, annak tudatában kezdjen bele, hogy az optikai kimenet fos lesz. Remélem a koax megoldja a problémátokat.
-
-dj-
csendes tag
Na fejlemény sajnos túl vastag a tápkábele és a piskótába nem fér bele, nem vállalta.
Ha valaki tud piskóta csatis kábelt elfogadható áron , írja már meg nekem..http://www.kacsa-audio.hu/webshop/audioquest.b.5/home_audio__video.c.20/szerelt_kabel.c.153/halozati_kabel.c.209/nrg1__09m.p.493
ezt találtam de psw hez sztem túlzás.
-
Gombinyó
őstag
Anno nekem ugyanezt csinálta az 1909, nem találtunk rá megoldást úgyhogy ment vissza a feladónak. Totelnél jó pénzért bevállalták volna a fw frissítést rajta, de az se biztos, hogy segített volna.
Ha jól emlékszem mindig azokat az értékeket állította vissza, amiket az Audyssey mért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- EAFC 25
- Milyen notebookot vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged