- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #175160 üzenetére
Nem akarok gonosz lenni, de az összes pro szub 47centi mély kb. KCS C118 ennyi, JBL4641,4645 ennyi
Más kérdés, hogy fektetve 1 méter széles lesz és 60-65cm magas
Vagy építs több ilyet:
https://www.soundimports.eu/en/dayton-audio-300-7156.html
Méretben akkora mint zárt, de majdnem akkorát szól, mint a refis.
-
Dorian
félisten
válasz
Khaosz55 #175083 üzenetére
Mi alapján gondolod ezt? Alapesetben az a szabály, hogy a csőátmérő másfélszerese már elegendő, ahhoz, hogy a csőből akadálytalanul kiáramoljon a légnyomás, de ha van a gyártónak előírása, akkor azt kell figyelembe venni, ha ott 5 centit írnak, akkor annyi.
Ellenben ha a szub eleje (hangszórója) 70 cm-nél közelebb van a mögötte lévő falhoz, akkor a negyedhullámos kioltás már a szub által lesugározandó frekvenciatartományon kívül esik, 120 Hz fölé kerül, ami számunkra nagyon jó dolog. -
ada19
senior tag
válasz
Khaosz55 #175073 üzenetére
5 cm-t ír a gyártó minimum.
"When it comes down to it, subwoofers are low-frequency air pressure devices. They are mostly Omni-direction and emit low-frequency sound waves, or air pressure, in all directions equally. So as long as you have at least 10cm/4 inches between the woofer and the nearest surface, and 5cm/2 inches for the port, you will be ok."
-
MasterMark
titán
válasz
Khaosz55 #175005 üzenetére
Ez egyébként nem lenne rossz, de mire ideér 18 ezer Ft, sokallom érte.
(#175019) denesdr: A master-slave elosztón is gondolkoztam már, köszi.
(#175020) robi-k: Köszi. Tudsz mutatni helyesen kiválasztott relét?
Azon is gondolkoztam, hogy beépíteném a relét a végfokba, azért jött fel a szilárdtest relé, mert annak nem lenne zaja a készülékházon belül.
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #174966 üzenetére
Persze ez igaz,de nem mintha más márkánál nem ez lenne a szitu. XTZ-nél pl. ott vannak a Edge erősítők, a nem edge modellek esetén túl sok volt a meghibásodás tudtommal. Egy-egy rosszabbul sikerült széria mindenhol lehet. Felesleges emiatt egy márkát egy életre eltemetni. Én se mondom senkinek, hogy ne vegyen SVS-t, mert nálam 2/2 cserés lett. Lehet extrém pech is, vagy hogy épp aznap nem jól sikerült valami a gyártósoron. Persze ilyenkor ha pont te vagy a "szerencsés" delikvens, akkor az azért nem vigasztal
Monoprice esetén meg már jön az új széria. Amcsiban már kivezetik a mostaniakat. Más picit a dobozforma és a hangszóró is. Szerintem simán érdemes lesz kipróbálni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #174959 üzenetére
Jó lett volna meghallgatni másnál is akinek jó, de sajnos messze vagyok. Megírtam nekik, hogy hogy hallgassák, mit keressenek, de Ők nem tapasztaltak gondot. Szerencsések, van egy vagy két kiváló ládájuk ez esetben.
Nyilván így hogy kettőből kettő ugyanazt csinálta nálam, többnek gondolom a problémát mint szerencsétlen véletlen.
Kérdeztem, hogy tudnak-e típushibáról a hangszóró kapcsán, de azt írták hogy az erősítő panel zörgése miatt cseréltek többet. Nekem ez viszont olyan hang volt, mintha pl. a ragasztás nem fogná a membránt a peremhez és az üt össze. Persze lehet tök más, csak ilyen jellegű hangot képzelj.Én csak leírtam, hogy mi volt, nem célom lehúzni a márkát, mert amúgy tényleg nagyon jó sub. Aki a jövőben bevállalja, remélhetőleg szerencsésebb lesz. Anyagi kár nem ért, ingyen hozták-vitték, korrekten jártak el, pénzt is visszakaptam problémázás nélkül.
A UPS-t mint futárszolgálatot viszont nem kedveltem meg. -
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #174953 üzenetére
Ezeket mind tudom ezért is írtam, hogy egyedül nem mernék belevágni, mert nem tudom, hogy mit, hogy kell.
De ha van egy tapasztalt kolléga, aki már csinált ilyet és pl megtudja mondani, hogy milyen hangszórkat érdemes venni meg a hangváltót ilyen legyen meg adoboz méret akkor úgymond csak "összekell rakni". Előre is köszönöm phítonnak az infókat!
Forrasztást lehet megtudom csinálni, középsüliban ötöd éven volt gyakorlatom ott forrasztottam.
Igaz forrasztóm jelenelg nincs.
A hangfaldobozt is lehet megtudodm csináltatni így az is kivitelezhető. Rám a festés vagy fóliázás maradna.De mint írtam, hogy még csak erősen nézelődök/érdeklődök, hogy mi lenne a legjobb. De azt tudom, hogy szeretnék egységes mozihangot elérni.
Sajnos az olyan DIY szettek, amiket készen megvezsel és neked csak otthon összekell rakni azok jelneleg hiánycikkek.Quertz mondta, ha jól emlékszem, hogy IKEAs hangfalak.
@#174958Tamoo
Sajnálattal halljuk.
Azért durva, hogy az Ulti a legkisebb, nálam meg az is már akkora mint egy ház, ha szeretnék mellé egy reflexest akkor az meg még nagyobb lesz. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #174953 üzenetére
Most lesz a nyárig egy rakás hangsugárzó építési felkérésem, amit ténylegesen meg is építek, és egy nagy adag tapasztalattal leszek gazdagabb, mindenképp megépítem magamnak is a Ő-t.
Természetesen mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit szeretne, de ugye azt tudni kell, hogy jóval magasabb kategóriákat lehet ugrani építéssel, simán 2-3x-os minőségi ugrásokról beszélhetünk, csak tenni is kell érte azért. -
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #174707 üzenetére
Szerencsére már 2018 óta nem.
Családiházban lakom, igaz itt sincs jelenleg nagyon hajtva a rendszer, mert kb csak este filmezünk/sorozatozunk, amikor már a gyerekek alszanak, akkor is -50-es hangerőn.Ritkán tudok csak számomra rendes hangerőn nézni filmet, amikor nincsenek itthon.
Eddig 1x volt rendesen felcsavarva a szett, idén januárban a tejfakasztón.
Akkor is inkább az Ulti jeleskedett, szomszéd kissrác mondta másnap az apjának, hogy mozgott alatta az ágy.
Akkor tekertem fel -10 körüli hangerőre a Maranzot. -
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #174510 üzenetére
Nem lesz bajos. Én most is 15m kábellel hajtom a szubjaim. Perpill nincs szükségem ekkora hosszra, de előre gondolkodva akkora hosszra kértem, hogy egy későbbi nagyobb szobába vagy másik házba költözés esetén is elég legyen.
#Tamoo: XLR kábelt kb. 60-70méterig lehet vinni. Próbálnád meg ugyanezt RCA-val...
-
-KP-
addikt
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #174477 üzenetére
"...összefüggéseket is a vágási frekvencia-vágási meredekség között mitől mi változik"
Itt leírnád pontosan milyen összefüggésekre is gondolsz amiket megértettél?
(Nem azt akarom kérdezni, hogy mi a vágási frekvencia és mi a vágási meredekség, a megvilágosodás tárgya érdekel.)"1Hz is jelenősen módosította az eredményt"
Kicsit amúgy szerintem még mindig túlgondolod. Egy nyitott ablak vagy 10cm-el arrébb helyezett mikrofon ami elviszi a patikamérlegen kiegyensúlyozott grafikont... Nem egy 1Hz hozza az igazi eltéréseket. Ha ezeket elengeded, akkor legközelebb már töredék idő alatt is meg tudod csinálni és nem lesz különbség a kapott élményben. Persze ez is a tanulási, tapasztalási folyamat része.20-120Hz közt ne rakj rá simítást! Látom ezen is Var-van, ami mondjuk sokat ott nem simít, de akkor is...
De legalább a skálát nem Python állította!
Sorry, ezt nem hagyhattam ki.
Szuper, hogy megcsináltad magadnak és az eredmény is nagyon szép lett! Én is azt mondom, hogy megéri megtanulni, annyira nem bonyolult alap szinten. Ha valaki kimegy hozzád egy szűk órára, hiába ötször hatékonyabb, nem pótolja ezt a rengeteg kísérletezést amivel kiismered a saját szobád - saját rendszered összefüggéseit. Egy idegen egy óra alatt nem tudja belerakni ezt a munkát és nem is akarja.
Rengetegen vannak vakon, elengedik a fülük mellett, hogy 1-2 tápkábel áráért mekkorát fejleszthetnének a rendszerükön egy miniDSP-vel, mikrofonnal. -
VoidXs
nagyúr
-
denesdr
addikt
válasz
Khaosz55 #174429 üzenetére
""A center két mélyközépes, ez rányomja a bélyegét az egészre."
Mirt értesz ez alatt pontosan?"Ezalatt a tipikus 2 utas (2,5 vagy 3 utas már más tészta), vízszintes MTM elrendezésű centert kell érteni, aminek a mélysávban megduplázott membránfelületén kívül általában annyi az egyetlen előnye, hogy függőleges irányban kevés helyet foglal.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #174424 üzenetére
A front itt a lényeg, sztereókat hasonlítottam össze. Ettől még mozi volt, szóval tudok a szettről írni. Olyan mélyük volt, hogy a hozzájuk társított kicsi subot szétszedték, de teljesen flat, szóval nem nyomott el semmit, egyszerűen úgy szólt, ahogy a milliós árért elvárnám. A surroundok gyengék voltak, hiába lettek kiszintezve. Sajnos rá voltunk tolva a hátsó falra, ez okozta. Egyáltalán nem állt össze a tér a két fronton kívül. A center két mélyközépes, ez rányomja a bélyegét az egészre.
-
Mikisys
őstag
válasz
Khaosz55 #174343 üzenetére
A legdurvább öldöklős akciófilmekben is vigyáznak a hallásunkra, mert a műsoridő legfeljebb 20-30%-ban tartalmaz hangosnak mondható jeleneteket, utánuk vagy csendes, vagy sokkal nyugodtabb jelenetek halknak tűnnek-tűnhetnek. Arra a rövid időre viszont a technikának bírnia és tudnia kell azt a kb.110dB körüli hangnyomás-csúcsokat produkálni, minimális torzítás mellett. A nagy mozikban ez jól beállított rendszer és betartott-ellenőrzött mérések esetén működik. (Nyilván otthon, egy panellakásban-társasházban ez nem megy, a sok szomszéd miatt.)
Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
Khaosz55 #174340 üzenetére
Ez a 85dB hangnyomás megfelel az átlagos beszélgetés hangerejének.
Más kérdés az, hogy általában ettől halkabban beszélgetünk, "intimebb-környezetben" érezve magunkat. Ha azt is megmérnénk, akkor kb. 79-82dB közötti lenne a mért hangnyomás.
Ne feledjük, itt teljesítmény-értékekről van szó, a +3dB dupla erősítő-teljesítményt jelent ugyanazon hangsugárzó esetében.Üdv!
-
mettek
addikt
válasz
Khaosz55 #174347 üzenetére
Jó jó a maximalizmus de ez nekem már az a kategória hogy a mozi munkává avanzsalódik kikapcsolódás helyett. Néha én is beleesek a na csináljunk még jobb hangot verembe de úgy érzem a helyiség adottságai miatt már totál határon van a rendszer, sőt túl jó is ide.
Azért elolvasgatom a végtelenbe nyúló mozi csiszolgatásaitokat a millisecundumokkal meg a vajsima görbékkel :) -
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #174165 üzenetére
Nem tudom mi a metodika nàlad, de 4 szubnál nem érdemes szerintem a frontoldali beszakadások miatt aggódni. Arra gondolok, hogy pl a bal elsőt veszed 0nak és a jobb oldalit ehhez késlelteted. A két görbéből már van egy biztosan jobbad. Utána már ehhez allítod pl a jobb hàtsót, amivel kapsz egy újabb és biztosan jobb görbét, majd ehhez állítod a bal hátsó késleltetést. Így egy egész jó átviteled kell, hogy legyen. Így a 4 doboz màr egyként értelmezhető. Persze az MLP ben legyen előtte azonos a hangnyomásuk, nyilvàn páronként ez kúlönböző.
Látom Tamoo màr írta ugyanezt, mindegy ha már bepötyögtem itt hagyom
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #174165 üzenetére
A hallgatói pozícióban ülve kell azonos hangnyomást produkálniuk az elsőknek és hátsóknak. Nem derült ki, hogy ehhez képest hogy állítottad be, de a lényeg hogy neked tetsszen.
Ha a késleltetések összehangolása utána a 4 szubot egyként kezeled és egy EQ-t kap, akkor rakhatsz a bemenetre is, kimenetre is filtereket.
Rotel EQ-ját nem tudom mennyire érdemes erőltetni. Lehet a végén többet árt mint használ ha jól elcsavargatod vele a fázist. De ehhez a részéhez annyira nem értek én sem, úgyhogy ne kérdezd, hogy ezt hogy ellenőrizd. Füllel, hogy tetszik-e...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #174079 üzenetére
Pusztán távolság állításával nem változhat a fázis, csak páronként mérve. Ott mérési hiba lehetett, vagy tényleg valami Rotel mágia.
A 4 subot ne MiniDSP-n keresztül mérd, alapból úgyse csinálhat semmit. Kösd be őket a front és hátsó hangszórók helyére a mérés idejére, mert csak így lehet őket külön mérni. Ekkor az exportból azt a fájlt kell a MiniDSP megfelelő csatornájára tölteni, ahová a sub kötve volt a mérés közben.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #174063 üzenetére
A Cavern relatív távolságot mutat, azaz hogy mennyivel vannak messzebb a legközelebbitől. Így könnyebb beírni AVR-be, főleg, ha kiakad (valahol 10 m sincs a maximum).
4 subot tud mérni és exportálni, csak kösd őket mondjuk a frontok és hátsók helyére, majd állítsd át őket QuickEQ-n kívül subra. A fázisokat úgy tudod ellenőrizni, hogy páronként méred őket.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Khaosz55 #172805 üzenetére
Van is az avx-en egy SB4000, aminek a meghirdetett ára mellé be lett lebegtetve, hogy ha nem kel el, akkor felemeli az eladó az árát, hiszen az SVS is árat emel, így is lett, most már egy 60-assal többet kér érte
Jó nagy közutálatnak fog örvendeni ez a gyártó, ha a többi nem követi ezt a trendet, persze mint tudjuk jönnek az ünnepek, "valahova" vissza lehet majd akciózni ezt is, csak ez most elég látványos így..
-
Callisto
őstag
válasz
Khaosz55 #172792 üzenetére
2500 lumen az 750 nit. Ha ABL-es OLED jó HDR-hez, akkor ez is.
"Gondolom"
Gondolkodni én is tudok, de saját tapasztalat nélkül tényként kezelni és leírni főleg előre a dolgokat már nem sajnos. Na meg a technológia, technika, az eljárások sem fejlődnek ugye.
Majd kiderül jövőre milyen a valóságban. -
Callisto
őstag
válasz
Khaosz55 #172788 üzenetére
Azért van ami elég HDR-hez már elérhető áron is: [VAVA Chroma Triple Laser]
Ha projektorpárti lennék most vennék egy ilyent bundle-ban 120-as vászonnal. -
válasz
Khaosz55 #171927 üzenetére
Haha ez mekkora! Nekem is HERO székem van, igaz nem batmanes. Leadtam én is a megrendelést 2 db egyszemélyes Veronára, miután lementünk Székesfehérvárra és alig akartunk onnan eljönni. Én rendeltem hozzá távirányító tartó zsebeket és 2 db hozzávaló fejpárnát is. Nem motoros, hanem kézi.
Az a mostani Jyskös fotel egy tanulópénz, soha többet onnan kínai bóvlit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest