- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #139012 üzenetére
Szerintem elmegyek moziba. Mondjuk ott nem elac dobozok vannak
Új Alien film is érdekel, ez a Kong is, meg elvileg a Galaxis őrzői 2 is elég jó.
Mondjuk nem tudom játsszák e még, de lehet ra kellene vennem magam.
Mindjuk zavar a 'sok ' ember, megszoktam már az ithhon 'nyugalmat' -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138994 üzenetére
Nem tudom, eddig még nem panaszkodtak, vagy már megsuketultek, mint Norbinal
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138981 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138977 üzenetére
Atmos hsz alá tüskék?
Azon ember társam, szigorúan a belépő topikba kell irányítani, de jogos a felvetes.
De ha valaki beleassa magat a témaba, ismerek is közelről egy ilyen joembert, ő gyorsan cseréli az olcsó cuccait, hiszen egy pillanat alatt meggyozodik rola, hogy huha, milyen tev úton jártVoidXs: kivétel minden esetben erősíti a 'szabályt', szerintem
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138972 üzenetére
már alig várom
VoidXs: világos, értettem en miért mondtad, csak kicsi olyan érzésem volt mint nem rég mikor az volt a tema hogy hány száz ezerig belépő es mekkora összegtol haladó a topik
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138964 üzenetére
BD-n semmi extra, sávinfók és csatornakiosztás. Moziban 512 mintánként pozicionálás, továbbá kiterjedés, de csak a substreamhez, a bed sima 7.1 + analóg szinkronjel.
-
válasz
Nemir Ombe #138943 üzenetére
A hibák észlelése miatt nem megsértődni kell, hanem megköszönni és kijavítani, mert így az is tanulhat aki nem követte el azt a hibát. Ugyanakkor teljesen rendben van, hogy az összefoglalót frissítik és karban tartják, hogy ne legyen elavult. Én csak díjazom ezt.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #138943 üzenetére
Értékeljük, de attól még nem lehet szó nélkül hagyni a rettenetes magyartalanságokat.
Valamint a topikgazda munkaköri feladatainak egyike az összefoglaló gondozása. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138936 üzenetére
Köszönöm a linket, azért számít a pénz
-
gabi32
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #138917 üzenetére
Igen azt akkor is páran mondták,hogy másik hangfalkábel meg tápkábel javíthat a hangzáson,de kérdem én ha egy rendszer elemei közül kiemelek egyet és a helyébe beteszek egy másikat minden más marad,és az eredmény egyértelműen számomra rosszabb mint előtte akkor miért is cserélgessem a rendszer többi elemét mikor az új elem tette bele a "hibát"? Szóval ezért inkább vissza tértem a Denonhoz.
-
gabi32
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #138910 üzenetére
Mint állandó olvasgató,és néha kérdező hozzá tennék egy-két gondolatot.
Mivel a Marantz és a Denon egy anyavállalthoz tartozik így nyílván kell egy rangsort állítani a két márkanév között és ebben az esetben a Marantz kapta a felsőbb kategóriát,de......!!!!
Itt ragadnám meg az alkalmat,hogy saját tapasztalat alapján leírjama következőket:"Sajnos" pár hónappal ezelőtt én is bele léptem abba a csapdába,hogy emiatt az alá-fölé rendltségi beállítástól vezérelve lecseréltem egy Denon X4100-et,egy Marantz SR7010-re,mondván azért ez már csak egy NAGY MALAC ez a csúcs az AVR-ek között,(a Mrantznál) meg biztos úgy szól,hogy fúha,stb.stb...!
Aztán jött a nagy csalódás számomra...Eltelt egy hét,és csak nem tudtam hova tenni azt a dolgot,hogy leülök zenét hallgatni vele(mert ugye ez már zenén is jól teljesít)és valami 10-15 perc után kezd a hangjában idegesítően bántani.
Egyre inkább kezdtem bizonyosságot érezni,hogy nekem ez túl fémes,bántó magasakat produkál és negyed óra után nem tetszik,sőt szó szerint bántja a fülemet.Át hívtam egy barátomat,hallgassa meg neki mi a véleménye,persze nem mondtam neki,hogy én mit hallok.
Az első 5 perc után pontosan ezekkel a szavakkal illette ő is a hangját.
Szerencsére viszonylag hamar túl is adtam a Marantzon és vissza tértem a Denonhoz(x4300)
Összefoglalva szerintem nem biztos,hogy jó ajánlás mindenkinek csak azért valamit ajánlani mert az feljebb van mint a másik kategória vagy márka.Mindenképpen vásárlás előtt TÜZETES meghallgatás ajánlott a csalódások elkerülése végett.
Persze ez mind az én tapasztalatom volt és biztos sok embernek tetszik a Marantz hangja ezzel semmi gond nincs, annak is kell a vásárló piac,csupán gondoltam leírom hát ha segítek valakinek ezzel.
Bocsi ha hosszúra sikeredett. -
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138903 üzenetére
Pedig tényleg kiváncsi lennék az érveidre.
Most úgy vagyok, h belevágnék. Elvégre az is egy Denon, rosszabb nem lehet.
Külső meg lehet élőben megtetszik, vagy megszokom. -
válasz
Nemir Ombe #138849 üzenetére
Nézem a használt piacot is. 56nm nappaliba milyen sub való, esetleg egy b&w asw4000, igaz ez nem zárt láda?
Tényleg ennyivel jobb a zárt láda? Az asw4000-esnél is hátrány a reflex nyilás? Esetleg 2 sub jobb lenne? -
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138883 üzenetére
Hallgatom az érveidet.
Külsőre nem szimpatikus, de tudom a belső értékeket kell nézni. -
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #138883 üzenetére
+1 a nagy Malacra.
-
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138868 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy az elnevezésről nem tudtam, mivel azt hittem, hogy a keresztváltó kifejezést kettő vagy több hangszóró között értelmezzük, mivel hogy a hang (jel), frekvenciatartománytól függően, ide vagy oda lesz küldve (ezért cross). A mélynyomónál meg leszűrjük, és amit leszűrtünk, az nem megy sehova (ezért filter). Azt gondoltam ezt elnevezés szerint is megkülönböztetik, de ezek szerint nem. Ez volt az új nekem.
-
kabar
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138860 üzenetére
A potméterről, és annak a működéséről tudtam, nekem is van, csak a keresztváltót én a többcsatornás hangdobozokba épített kütyüként értelmeztem, amelyek szintén szűrőként, a hangszóróra már csak a kívánt frekvenciatratományt továbbengedve, működnek. Ennek a vágási pontját gondoltam én a keresztváltó frekvenciájának (crossover frequency). A mélynyomónál ezt csak egy szűrőként értelmeztem (a képen is low pass filter), és ami miatt írtam a hozzászólást, nem tudtam, hogy itt is így hívják. De ez csak a tudatlanságom miatt van így.
-
kabar
senior tag
válasz
"Keresztváltási frekvencia: 50...200 Hz (állítható)"
Nem is tudtam, hogy a szuboknál is van ilyen. De az ember minden nap tanul. Jó kis cucc lehet! M. -
claire78
senior tag
válasz
Drágább lett itthon?
Amikor én vettem, akkor még "csak" 500E volt, ha jól emlékszem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
+1 a Cantonnak
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #138817 üzenetére
Odébb lesz az állók vásárlása, egyelőre ezt is nehéz lesz összehozni.
Nem szürke akart lenni hanem alu, köszi a kijavítást.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138803 üzenetére
Értem én így is, meg úgy is
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138795 üzenetére
Nah jó lehez igazad van, csak meg ne szokd
Eddig ami nekem null kmes volt azok a CAVok voltak, de ezekhez képest azon semmilyen bejaratas sem segitett.
És én még azt gondolom hogy milyen szép hangja van a cavnak...
No meg hogy elég lesz nekem es nem kell jobb. Tényleg így történt -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138793 üzenetére
Szerintem meg az elac varázslatos hangját még a süket is hallja
Bár nekem lenne ilyen 'gondom'... -
migabi24
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138789 üzenetére
a kábel, nem egy ismert darab
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138790 üzenetére
... Vagy feny, post, küld, hozzám, es bejáratom én neked, egy 'megfelelő' szavadba kerül és megyek érte, ilyen dobozokert a csigát hazakisernem kézen fokva a holdrol
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138786 üzenetére
Akkor a fülem lesz bejartva az uj 'hangkephez' es nem a kábel jaratodik be.
Mondjuk igy voltam az 57es doboz csere után, már az 57es hangja egyenesen irritál -
migabi24
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138784 üzenetére
azért kérdeztem, mert te már tapasztalt vagy ilyen téren, érdekes amit linkeltél
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138782 üzenetére
Már alig várom, járaton is be a kábeleket
Kábelt is be kell járatni? -
migabi24
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138782 üzenetére
már kérdezni akartam, hogy te milyen kábelt használsz?
-
VGYke
addikt
válasz
Nemir Ombe #138729 üzenetére
Persze, ohm törvény, R=U/I. És minél kisebb a keresztmetszet, annál nagyobb az (R) vezeték ellenállása (ohm).
Ezt 8. általános óta vágom!
De a vezeték ellenállásnak van köze a hangminőséghez?
Szóval hátulra milyen elfogadható árú vezetéket javasoltok? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138733 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138729 üzenetére
Jaja, en is ugy tudom, legalább is a villanyszerelonk a munkahelyemen azt mondja minel hosszabb a távolság, annal vastagabb a keresztmetszet, legalább is hálózati áram esetén.
Gondolom ez itt is érvényesül -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138710 üzenetére
Gyönyörűek
Igaza van Norbinak, nincs köztük ELAC
Én márkahu vagyok, termések - majd ha oda kerülök - mellém...BBéci: amen.
En is igy gondolom. Engem megbabonazott az ELAC, elvette az eszem, belatom -
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #138713 üzenetére
De azt le lehet róla venni.
Jó mondjuk nekem ilyen nagy monstrum nem kéne.
-
spiky03
veterán
válasz
Csak a Canton.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nincs közte Elac..
(#138709) Vikthor
Én meg akkor,ha valaki értelmes áron eladja.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #138694 üzenetére
Legyen úgy. Fül felett senki nem takar ki semmit. Reméljük az asszonyt nem számolod,, ha válladra hajtja a fejét, ozt megsüketít egyik füledre.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #138681 üzenetére
Több személy esetén kompromisszum így is, úgy is. Nekem ne menjenek felfelé az effektek.Főképp ami nem oda való.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #138679 üzenetére
Nem kell kiprobalnom, mint irtam, nekem ez pont igy van. Egy helyi cegtol kint voltak a szakik az atepites elott, es ok ajanlottak ezt, mert a parketta elvinne a hangot ha polc sugarzok lennenek az allok helyett.
El is hittem nekik. viszont van nehany haver, akinel meg precizen kimert Dolby ajanlas van kiepitve, es ugyanugy mukodik.
Szoval kiprobaltam mindkettot, es azon kivul, hogy kicsit mas az elmeny, ami siman lehet a szobak akusztikajabol adodo is, meg a hangszorok, AVR, kabelek, stb kulonbozosegebol, nem igazan volt megvilagosodas.
Ti viszont egyertelmuen az egyiket tartjatok jobbnak, mint a masik, igy gondoltam van valami szakmai oka.
Ez a probald ki es meglatod szerintem vagy lekezelo, vagy csak takargatas. -
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #138676 üzenetére
Az elottem levo kerdes mellett az is erdekelne, hogy mivel lesz jobb a szelso ulespozicioban levo ket embernek a negybol, ha 60cm-re emelik a surroundokat a fulmagassagtol.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #138676 üzenetére
Ok, hiszek neked, egyetlen egyre válaszolj. Miért találod ezeket az ajánlásokat dögivel, ha ez rossz. Így ajánlja szinte az összes erősítő gyártó. A kérdés miért? Erre választ, semmi egyebet. Amúgy meg, tetszik nem tetszik több személynél eleve soha nem hallja ugyanúgy ugyanazt mind3 vagy akár 6 ember. Rakhatod te fel, le, jobbra balra. A többsoros emberkék, de a demó házak is rögtön megmondják hová ülj, hol a legjobb a hang. És azt is megmondják, hol a legrosszabb. Jobban belegondolva, rájössz, h a tökéletes hang 1 személyes műsorszám.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138671 üzenetére
Hát még a mozigépésznek milyen jó, mekkora helye van.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #138671 üzenetére
Nem, persze, viszont en kaptam meg a litaniat.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #138660 üzenetére
Nalunk van eleg hely, hogy ne kelljen kigrammozni mindent, igy feleslegesen irtad ezt le.
Egy hatalmas szofa van kozepen, a ket szelen egy-egy kisagy meretu ottomannal, es a surroundok is allo 1028Be-k.
Mivel a szofa egy ket lepcsos melyitesben van a helyseg kozepen kb, a surround meg a normal padloszinten igy olyan 60 cm-el van a fulmagassag felett a magas. Mar ha ulok, mert legtobbszor elnyulva doglok.
Drasztikus valtozast en meg nem ereztem az ulespoziciok kozott, max akkor, ha bealszok, es a fejemre huzom a parnat. -
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #138666 üzenetére
Kiegyezhetünk ez így van, ezt is hangsúlyoztam többször is. Mindazon által nem árt tudni a lehetőségekről, és a miértekről azoknak akik nem foglalkoztak mondjuk behatóan ezzel a kérdéssel, hanem első blikkre felrakták, miközben lehetne lent is.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138663 üzenetére
És kettő 2 méteres ember közt üljön egy 160 cm-es.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #138663 üzenetére
Akkor ha már figyelemről van szó, olvasd végig újra, h mit mondtam. Vagy inkább segítek: Jómagam a fülmagasság fölé egy picit preferálom.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #138660 üzenetére
Juj de nagyon téveszméid vannak, mi az, h leordítják, és kitakarják? Atya ég. Max takarás akkor lehet, ha oldalról vannak a hátsók, és rád néznek. A normál ajánlásnál ez kizárt. Az üvöltés meg aztán végleg nonszensz. A 7.1-nél sincs más ajánlás, és ha megnézed, minden ajánlás a középső emberre fókuszál.
Érdekes látni, h néhányan miket képzelnek bele a dolgokba.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #138645 üzenetére
Van itt valakinek tobb ules soros hazimozija ?
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #138645 üzenetére
A többsoros otthoni mozi már más tészta az aláírom. De ott is, csak úgy, mint a mozi esetében kényszeres megoldásokról beszélhetünk. Jönnek a problémák dögivel, a mély minden üllőnél más, és más. A térbeli rajzhoz képest is kuszább a történet minden helyen. Sajnos a perfekt valóban jó tér, a látottakhoz igazítva egyszemélyes műsor. Nekem szerencsém van legtöbbször egyedül mozizok, ha meg a család is beszáll akkor is én üllők középen.
Teljesen mind1, h egy soros, vagy többsoros, lehet fent 60-90cm-re, a tesztkockáimon el fog vérezni. Ha meg elvérzik akkor nem jó NEKEM.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138609 üzenetére
Jah , Google a barátom
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138607 üzenetére
Jurassic world 2?De abban mit keres Neo?John wick 2?
Ha igen, akkor értem Neot is...
Az első részt sem láttam.
Nem vagyok mozista, nagyon úgy tűnik -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138605 üzenetére
Ezt még mindig nem értem
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138601 üzenetére
akkor rb81
de az is polc, akkor jól gondoltam -
MCGaiwer
addikt
válasz
Nemir Ombe #138590 üzenetére
ez attól függ, hogy lenne jó
amúgy a tweeter 1-2cmel a fül magasság fölött lesz jelenleg, de a kanapé lehet hogy majd változik, és az állvány meg nem állítható. Ha a teljesen vízszintes beállítás nem lehetséges, akkor inkább kicsit lefelé, vagy kicsit felfelé szórjon?
-
PodMAN
senior tag
válasz
Nemir Ombe #138484 üzenetére
Féláron? Mutasd és repülök érte
-
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #138484 üzenetére
Köszi. Aria-t hol látsz féláron?
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138436 üzenetére
Nem találtam hardver-különbséget.
Ennyit találtam csupán, amit lehet így is - úgy is értelmezni:
-
jeni
félisten
válasz
Nemir Ombe #138439 üzenetére
nem tetszik és nem stabil a csíptetős kivitel.
a Denon 1300 ennél meg keveslem az analóg bemeneteket=csak 2db -ezt itthon 130000Ft tehát nem olcsóbb kint hacsak az adó még lejön ebből.
az Onkyo 646 azt 140000Ft megkapnám,igaz már csak ezüstbe és mintadarab
Itthon szeretném megvenni -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138439 üzenetére
kategóriát jelent a csiptetűs a mai avr-eknél. lassan a tápkábel csati is az lesz, lásd yamaha.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138436 üzenetére
Nézelődök, köszi.
Bár, jobban örültem volna konkrét adatnak.
190 LE-höz, de elírtam, "csak" 20%, így lesz közel 230 LE.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138434 üzenetére
Mehet jobban kevesebb fogyasztással, a képzeletbeli két görbe keresztezése előttig.
Mi a hardveres különbség pontosan? Megnéztem a leírásaikat, de számomra nem tűnt fel semmi lényeges, a ki-bemenetek száma és teljesítményen kívül.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138430 üzenetére
Pedig egyszerre.
A motorelektronika "másképp" megírása, azaz optimalizálása adja a teljesítménynövekedést, azaz nem változik semmilyen "hardver", ugyanakkora tömeget kell mozgatnia a nagyobb teljesítménynek, ezáltal kevesebb üzemanyaggal meg tudja tenni, természetesen azonos menetdinamikai feltételekkel számolva, mint gyorsítás, váltás, sebesség. Tehát, ugyanannyi üzemanyaggal "jobban fog menni", ezért fogyaszt kevesebbet, ha a teljesítménynövekedés ellenére ugyanakkora gyorsulással,
sebességgel megyek. -
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138428 üzenetére
Nem-nem, írtam is fentebb, hogy csak elméletben érdekel a dolog, nem akarom meghackelni.
Pedig szerintem menne.
Autós példa jó, mert épp a napokban lesz enyémen is "szoftver frissítés", ami rádob 25% teljesítmény pluszt és fogyasztásból visszavesz kb. 1 litert
(Gyári a szoftver, típusazonos)
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138422 üzenetére
A válaszod második felére tippelek, inkább az a valószínűbb.
Viszont, ebben az esetben, simán előfordulhat, hogy a 646-os fw-t "megeszi" az 545 is. Számítógép alaplapi példám van is rá, ahol egy magasabb kategóriás laphoz volt csak elérhető egy adott szolgáltatás "utilities" szoftvercsomag által, amit én letöltöttem az alsóbb kategóriás lapomhoz és nem csak simán feltelepült, hanem tökéletesen működött is.
Tehát adott a kérdés: ha a 646-os fw-t ráküldeném az 545-ömre, akkor vajon működne, vagy vihetem szervizbe? (Nem fogom megkockáztatni, csak érdekelnének erről a vélemények.
)
(#138423) arcitec 646 is akkor jött ki, egyidősek. Úgy gondolom, ez csak üzletpolitikai okok miatt van, nehogy már a kisebb gép többet tudhasson, mint egy nagyobb - persze ez más gyártók részéről egy "kérés" szerintem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138354 üzenetére
Most nem erről beszélek, hanem arról az általános jelenségről, ami konkrétan az utánad következő kommenttel indul.
A számolási hiba kiderült (és ne felejtsd el, hogy a te válaszod mennyivel töményebb hülyeség volt), konkrét példa mindig volt.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #138305 üzenetére
Jó kis GF..rezonátor/vibramotor helyett is tökéletes.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138346 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen ad-hoc összeszerelt kábel átvisz-e bármit mondjuk egy monitorra.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138343 üzenetére
Azért jó lenne, ha ilyen témákba legalább abszolút minimális tudással ugranál bele, ne nekem kelljen mindent linkelni. A kínai gyárakban is rámondhatod, hogy kézzel rakják össze, de gép illeszti és csapja rá a végét.
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #138336 üzenetére
Mit fogtok gyártani? Valami anti-gravitációs cucc-ot? Mert az engem is érdekelne.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dehogy nincs, potyognak a selejtek a gyártósorról százával, sőt, sok még így is boltba kerül. Ha annyira nem számítana semmi, nem lenne olyan, hogy nem működik a másfél méteres HDMI. Ugyanilyen okokból sokszor alaplapokat kell kidobni, mert a régi PCI is érzékeny erre, ahogy az összes létező párhuzamos port. Ezért is van az, hogy a leggyorsabb átvitelek sorosan mennek.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
&MasterMark: vicc volt a furkalas...
Oke, megfogadom a tanácsokatMindent a maga idejében.
És megegyszer köszönök mindannyiotoknak
mindentNemir Ombe : erre visszatértünk
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138331 üzenetére
Jogos, rajta vagyok a dolgon
Hajtom az elac bs 203.2 vagy 204.2 párost.A végén beragok es lehet szét furatom a mennyezetet
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138320 üzenetére
Bitek mennek áramként, oly módon, hogy vagy van, vagy nincs. Ha figyeltél volna hetedik osztályban fizikán, akkor tudnád, hogy semmi, még az áram sem mehet gyorsabban a fénynél. Azért számoltam pixeltömbökben, mert azon belül korrigálható az elcsúszásból adódó hiba. Ez a teljes áramfolyam egy szakasza, de még ezekből is bőven több van, mint ahányszor 10 vagy 1 centit, vagy akár millit az áram ennyi idő alatt meg tud tenni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138291 üzenetére
A HDMI párhuzamosan viszi az adatot, és mindegyik érnek ugyanakkor kell célba érni. A hibajavítás erenként működik, nem globálisan. Egyszerű példának vegyük a 3 színt, ha mondjuk 1 pixellel előbb ér be az egyik, már rossz a kép, mert az összes adott színű pixel a szomszédját keveri be a sajátja helyett. Egy kis korrekció van, szomszédos csomagokkal (18 pixel) tud szinkront tartani, de azon túl már megjelenik ez. A hang is képbe ágyazva megy át, ha az egyik ér csúszik, annak teljesen vége. Mivel ha egy ér tartalma csúszik, általában több is csúszik, ezért ilyen hibát nagyon ritkán látsz (én már láttam), nagy eséllyel a teljes jel szétesik.
A szükséges pontosságot pedig megközelítőleg úgy kapod meg, hogy 1 / (szélesség * magasság * képfrissítés / 18), és ez méterben. A nevező 18-as osztója a csomagméret. A DCI 4K 24 (HDMI 1.4) 85 nanométerre jön ki, a DCI 4K 60 (HDMI 2.0) pedig 33-ra, ekkora szinkronpontosság kell. A HDMI 2.1 be akarja vezetni a 10K 240-et, na ez 1.4 nanométer.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138270 üzenetére
Szerintem "van téve igazság" kábel ügyben, amit a fizika tesz, az meg, hogy mindenkinek más a véleménye róla és másképp hallja, teljesen másodlagos, már a fizika szemszögéből.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #138240 üzenetére
Nem akarok én igazságot tenni, nem is tudnék. Olyan ez, mint a gyerekeknél mindenki a másikra mutat. Érdekes, h amikor kábelekről van szó, egyszerűen elszabadulnak a dolgok. Ahelyett, h békésen menne a dolog. Nem mondom a kábeleseknek nem kéne rögtön süketnek titulálni azt aki esetleg nem észlel semmit. Fordítva sem kéne fikázni a mások oldalt. Hétalvó fura madár, mert a legfanatikusabb kábelesek is hamar elengedik ezt a dolgot. Aztán vidáman kábeleznek otthon. Persze a másik tábor kicsit kihasználja őt, aztán fel fel kérdik idővel, mikor csitulnak a dolgok. Lényeg, h simán lehet hasonlóan reagálni mindkét oldalról, ha kérdez valaki.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138233 üzenetére
Az olcsóbb is, ha megsütöd.
(#138236) VoidXs Én már nem is merek tanácsot kérni itt semmihez, mert ki tudja milyen ebéd, vagy absztrakt művészi rajz lesz belőle.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138233 üzenetére
Nem, ez csak vírust öl.
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #138223 üzenetére
Azért egész más kategória a kettő.
A sütögetés valóban működik, csak erősen kókányolás szintű.
-
Leslie67
tag
válasz
Nemir Ombe #138218 üzenetére
Ha tudnád, hogy anno a Satsistemben CD-t is esztergáltak! A szélét bizonyos szögben leesztergálták, hogy a lemez belsejében össze-vissza verődő lézerfény szabadon távozhasson illetve a lemez széléről ne pattanjon vissza, így nem zavarta a fő lézerfényt. Azok akik nem tudtak esztergálni, a lemez szélét fekete filctollal festették be ugyan ezen oknál fogva. A fagyasztást én is kipróbáltam és esküszöm hallottam (vagy hallani véltem) némi különbséget! A szuper hallásúaknak érdemes lenne kipróbálni. A kábel elcsatoló, élére állított fakockában (merthogy ilyen is van) viszont nem hiszek.
-
WP14
őstag
válasz
Házimozi haladó szinten és minden, ami gasztronómiailag kapcsolódik hozzá! Cél: akusztikai-vizuális élmények vegyítése a kulináris élvezetekkel!
Milyen szerencse, hogy szakácsnak tanultam.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Jesssus atya úr isten
Ez komoly?
Es mit csináltak a fagyasztott CD-ről lejátszás közben keletkező párával?Vagy az meg jót tesz a CD elektronikajanak?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138208 üzenetére
180 vagy 220 fokon?
Ettől függetlenül jó hogy van házi alternatíva.És nagyon durva, de jobban szeretek zenélni mint mozizni...
Hihetetlen mire képes egy normális erősítő es két jó front...
Még a szokásaim is változnak, még a végén avrbol is 'normalisat' veszekMasterMark: most sütünk vagy főzünk?
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138208 üzenetére
itt éppen egy 5010 tulaj volt... annál újabbaknál javították. ?
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #138205 üzenetére
Sütője mindenkinek van otthon szinte, hőlégfúvója aligha.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138205 üzenetére
Ohhh, köszi az infót
Akkor marad a tetején, a 16cm ventilátor, mert ahogy 'bezsufoltam' az új centert'kisebb' lett a rés, es szeretném avr csere esetén ezt eladni es nem elajándékozni, mint szén tablettat, mint a legutóbbi esetemben ...
MasterMark: nekem van mindkettő, de soha nem jutna eszembe 'sütni' az alkatrészeket
-
jézusom
addikt
válasz
Nemir Ombe #138165 üzenetére
Simán vennék használtat, semmi bajom vele. Sajnos nem könnyű 2db egyformát elcsípni, ami még tetszik is
Nem fogom elsietni, ha látok jót rárepülök.
-
windlord
őstag
válasz
Nemir Ombe #138159 üzenetére
Ez most egy paradoxon szerintem.
Itt, a haladóban azt mondod\mondjátok, hogy ne vegyen még egy ugyanolyat mert gáz.
A kezdőben viszont már simán beleférne, sőt!Érdekes dolgok ezek.
Szerk.:
Nem Neked címeztem, újat akartam írni. -
Leslie67
tag
válasz
Nemir Ombe #138157 üzenetére
Az, hogy melyik szub hogyan szól az nagyban függ attól, mi vezérli meg vagy hová van elhelyezve. Akinek 2010-re futja (esetleg egy második darabra, ami jelen esetben csak kb. + 20e kiadást jelentene) az nem fog azzal foglalkozni, hogy mennyire pontos vagy nem a frekvencia átvitel. Ha nem kockán gondolkodsz, sikerül megérted miért ebben az irányban indult el. A második, típus azonos darabbal, szerintem jobban jár.
Az "elmúltál 18, azt csinálhatsz amit csak akarsz" típusú liberális gondolkodással nem minden esetben értek egyet ... -
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138149 üzenetére
Az azért nem ugyanaz, mint amire céloztam, mert neked van/volt és eladásából alakul az új.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138149 üzenetére
Az off résznek
WP14: véleményem szerint, ezzel még gondolati szinten sen kell foglalkozni...
Az hogy kinek mi a fontos, vagy kinek mire van lehetősége, azt nem ezen a téren érdemes 'lemerni', viszonyítani! -
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138145 üzenetére
Na igen és az a szint mindenkinek máshol helyezkedik el a saját skáláján, hallásától, pénztárcájától függően, nem beszélve az olvasott, hallott vélemények befolyásoló erejéről.
Senki magánéletében nem akarok vájkálni, de amikor azt olvasom, hogy albérletben lakik és milliókat költ házimozira, azt a hozzáállást azért kissé furcsállom. -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138145 üzenetére
láttad a borotvacsatlakozót a hátulján ?
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138139 üzenetére
Semmi gond, nem vettem magamra.
Én mindig a lehetőségeimhez igazítom az igényeimet, sosem fordítva. Tudom, hogy az anyagi keret adja a bizonyos alapot, ami meghatározza a minőségét, viszont szerintem, egy adott határ felett már a minőségbeli görbe sokkal jelentéktelenebb ívben emelkedik, mint az anyagi ráfordítás, onnantól a placebo hatás íve emelkedik erőteljesebben.
(#138141) rottenbullEgyetértek.
-
Quetz
őstag
válasz
Nemir Ombe #138139 üzenetére
Elhatároztam, felbuzdulva az előző oldalak információ özönén, hogy veszek egy normálisan összerakott tápkábelt. Nézem a kacsa audiónál 42khuf métere. Ebből 3000 a kábel, 42k a csati a végén. Mondom, noooormális?
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138137 üzenetére
ugye, mondom én, hogy egy hulladék
és semmi drága kábel nem való hozzá
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138124 üzenetére
Jaja, plusz 1, lassan fel kellene cserélni a két topik nevét
-
nobeige
tag
válasz
Nemir Ombe #138124 üzenetére
De lehet jobb. Ahogy azt előtted néhánnyal már leírták. A több melynyomo nem egyszerű téma, es ha felmerül, akkor az már haladó kérdés. Szóval ezt helyből kizárni eléggé korlátolt hozzáállás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest