- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #24450 üzenetére
Az érzékenység nem lényeges, hiszen családon belül eltér a frontoké a centertől, a háttereké meg pláne. Erre kell a szintek beállìtása. A különböző jelleget, hangzásvilágot lehetetlen ekvalizátorral egységesíteni, az csak a frekvenciagörbét vasalja ki.
Remélem nem értettelek félre! -
toM517
aktív tag
válasz
#09634560 #24422 üzenetére
Na igy azert mar kezdem magam elott latni az alternativakat es az arak se skyhigh...
Dipolbol akar a wharfi megoldasa is jo teljesitmenyt nyujt?
Illetve kaptam egy ilyen ajanlatot: http://www.prostore.hu/web/bolt.php/main/detail/cikk/921Szerk:
StLui forumtars felajanlotta a vsx-2011 valo mikrofonjat kolcsonbe, jo az vajon a 2016hoz? -
toM517
aktív tag
válasz
#09634560 #24386 üzenetére
Hmm...ez a dipol dolog mennyire parasztvakitas? Hat en nem tudom, nem ertek nagyon hozza, ugyhogy akkor gondolom off.
Infinity Oreus 5.0 vagy esetleg Heco Vitas 5.0(Sajnos elvittek avx-en egy eleg jo aru szettet, tetszik a kinezete is...
? A keretem tenyleg megall egyelore olyan 60k-nal...tudom bele se vagjak, de sajnos egyelore ez van majd komolyitok a dolgon ha penzem engedi. De nem is biztos, hogy nekem tobbre van szuksegem. A kerdes csak az, hogy mennyire kuldi szet az erosito ezeket?
-
toM517
aktív tag
válasz
#09634560 #24311 üzenetére
Meg ne kiabaljuk el, egyelore nemet foldon van. Ocsem hozza haza remelem minnel elobb!
Meg annyi lenne a kerdesem, hogy nem igazan egyertelmu, hogy a kimeneti teljesitmenye csatornankent 150W 6Ohm-on? Milyen hangfalszettet ajanlotok? Jamo FC6000 jo lenne? A THX minosites kihasznalasahoz gondolom olyan hangfalak is kellenek? -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #24006 üzenetére
Sanci, ez erős tévút. Az a médialejátszó, aminek igazán minőségi sokcsatornás analóg kimenete van, méreg drága, a sok darab minőségi analóg IC méreg drága. Ennyi pénz különbözeténél olcsóbb egy ugyanolyan színvonalú, de már HD-s erősítő többlet költsége a nem-HD-shoz képest.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
#09634560 #24006 üzenetére
Köszi, de egy éve vettem Popcorn A-210-et, eszemben sincs lecserélni.
Továbbá amint látom egyre jobban megyünk a milliós összegek felé, miközben én egy alsó-középkategóriás szint körül gondol...töröm a fejem, mint már jeleztem. Tudom, hogy lesz benne kompromisszum.
Minden esetre nézelődni fogok erre-arra, jó kis kifutó modellek után és majd legfeljebb kikérem a véleményeteket róla.
Hangfalakból valszeg maradok az akciós Mordaunt Short Aviano szettnél vagy valami hasonló kiváló ár/értékű társánál. Remélem három-négy hónap múlva már közelebb leszek ezekhez, mint most. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #24009 üzenetére
Hol emlegettem ellentmondást?
Csupán kiegészítettem, amit írtál, hogy ahhoz még egy talicskányi pénzt kell összelapátolnia.(#24010) zolaas
Valóban jó analóg hangot csak a VLS tápos Dunékből lehet kicsalogatni, ami viszont OPPO BDP-103EU árszint, viszont szolgáltatásokban (pl. HDMI bemenet) és képminőségben - látatlanban ki merem jelenteni - az utóbbi jobb és (új árát tekintve) olcsóbb. Hét végén már tapasztalattal is fogok rendelkezni. -
Oldfighter
senior tag
válasz
#09634560 #24002 üzenetére
Na engem aztán ezek az új csatlakozók nem izgatnak, meg a hálózati baromságok.
A HDMI ami meglegyen a HD hangok miatt ( ezt azért én élvezni akarom), de az USB meg a tökömtudja milyen más ostobaságok hidegen hagynak. A mostani erősítőmet is nyolc év után cserélem le ( miközben akkor se volt már friss gyártmány ), kihagyva jó pár újdonságok jelentő dolgot mely közben elárasztotta az erősítőket.
Hangdobozok se fiatalabbak, csak kevesek már azok is.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#09634560 #23908 üzenetére
A denon kis hangszórói jobban szólnak, mint a nagy onkyok?
Mondjuk most néztem egy ilyet:
pioneer htp-071 + Onkyo SKF-4700 + SKS-4700 5.0 75k+60kPioneerből lenne az erősítő és a mély, a többi kis hangszórót meg megpróbálnám eladni.
Ez így mennyire életképes/jó megoldás?
-
Deadzone41
őstag
válasz
#09634560 #23910 üzenetére
nem rég voltam én is westenben, én a képpel sem voltam megelégedve, a vászon bal felének egy része sötétebb volt mint a többi, és a mozgások is darabosak voltak kissé. a hang szódával elment, bár nem volt nagy szám, és kissé halk volt, de legalább nem volt hallgathatatlan. a 4-es teremben voltam btw.
azt hogy érted, hogy a mozi hangja nincs felkészülve a tömegre? -
Signum04
tag
válasz
#09634560 #23822 üzenetére
Akkor azt mondod hogy megéri mondjuk külön megvenni a Samsung E5500-as BR lejátszót és mellé mondjuk egy Onkyo AVX-390 -es házimozit?
Mert ugye ebben az esetben a BR lejátszó ugyan az, csak a házimozi lesz elvileg minőségibb.
Ez így árban mondjuk 30k a lejátszó és 80k a házimozi, = 110k
És meglesz a 4. távirányítómÉs mennyivel fogom jobban érezni magam egy full hd film nézésekor ennél az összeállításnál?
-
mp54
senior tag
válasz
#09634560 #23770 üzenetére
Én elhiszem, hogy így van, azaz a kapcsoló ezt csinálja, de akkor "szájbarágósan" írd már le, hogy lehet ennek segítségével megoldani a következő feladatot:
DVD-ből SCART-on megy a kép és hang a tv-be és ugyan azon a SCART-on jön KI a hang a tv-ből és megy be a HIFI-be analóg sztereó RCA-n!!!! -
Integra
titán
válasz
#09634560 #23596 üzenetére
remélem ki lehet kapcsolni a távirányítóval ezt a neonkék világítást a készülékekben, mert este agyfelbaszósan idegesítő házimozinál....
cekkk:
na eeeeezt nem akarom végigszopni, működjön, nem egy bughalmazt akarok, főleg, hogy a szüleimnek csinálom, ott pedig csak ráprogramozom a logitech harmony-ra a scriptet és működnie kell. semmi olyat nem akarok venni, ahol ilyen fw hibák meg bug-ok lehetnek.Toobee:
thx, kerestem de nem láttamde remélem az egészet lekapcsolja, mert már láttam olyat is hogy csak a panelt kapcsolta le, a gombok világítottak tovább..
-
Integra
titán
válasz
#09634560 #23585 üzenetére
vagyis proci és végfok általábban párosban kapható és egy márkától ajánlott mindig beszerezni?
gondolom az 5 rca vagy xlr kábel azért ennyi, mert csatornánként 1 kábel van és a sub meg a prociból megy külön, mert az saját erősítős, ugye?
xlr kábel meg semmit se mond nekem -
törölt tag
válasz
#09634560 #23144 üzenetére
Nem jól tudod, a tunereknek is ugyanolyan kimenete kellene legyen, mint pl a magnetofonoknak. A hangszedők tényleg sokkal alacsonyabb jelet szolgáltatnak, (kivéve a régi "kristály" hangszedőket.), most nem mennék bele az MM, ill. MC témába. A lényeg, hogy pontos legyen az infó!
-
törölt tag
válasz
#09634560 #22801 üzenetére
Köszi, de a kérdésem költői volt, nagyon is tudom, mi a loudness, bár az én olvasatomban nem tartozik hozzá dinamikakompresszió.
#22875) malagutif122 Attól, hogy egy hangszóró 30 cm-es, még nem biztos, hogy a mélyei is rendben lennének. Ha elfogadsz egy tanácsot: Kapcsold ki azt a loudness-t, a hangszínszabályzókat is állítsd nullára! Először biztosan fura lesz, de hamar megszokod a természetesebb hangzást. Nézd csak meg mondjuk az e-bay-en a drága erősítőket: Sem loudness, sem hangszínszabályzó, sőt, egy ideje még balansz-szabályzó sincs rajtuk! Nem is kell.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#09634560 #22812 üzenetére
Azért egy ilyen elhamarkodott döntésbe szerintem ne "hajszoljuk" bele az embert.
Ezt neki kell eldönteni, hogy megéri-e. Még ki se próbálta, be se járatta rendesen a Zensort, a Polkot meg gyanítom még meg se hallgatta. Így cserére "buzdítani" szerintem nem szabad. Nagyon sokmindentől függhet hogy megéri-e. De ez csak az én véleményem.
(#22820) nyturista: Szerintem nem az erősítőd akarta senki becsmérelni/lehúzni, hanem magát az értelmetlen hozzászólást amiben meg lett említve.
-
fenix
csendes tag
válasz
#09634560 #22812 üzenetére
Köszi mennyiért lehet eladni most a DAli-t én tegnap 235000ft ért láttam a media marktban még nem is használtam csak kipróbáltam azóta is a dobozában 5 év garis meg mindene meg van.1 csere során került hozzám a doboz ha 220000ft kérek érte az jó?
Meg jó lesz e a Marantz SR5007 erősítő a Polkhoz? -
Erneszto
tag
válasz
#09634560 #22658 üzenetére
Tökéletesen megfelel bármilyen hangfrekvenciás erősítő, aminek a frekvenciaátvitele támogatja azt, illetve teljesítmény-terhelhetőség arányban áll egymással.
Még leválasztásra sincs szükség, úgy is be tudod állítani a vágási frekvenciát.
Így nekem csodálatosan hajt egy stereo végfok 2db 15"-os mély sugárzót. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #22606 üzenetére
Te hiszel annak a vicchonlapnak? A Dune Max-ra is azt írták, hogy bemutatják.
LG már az utóbbi két rezsősón sem vett részt, idén sem mennek ki.Úgy néz ki, az OLED TV zsákutca, sok éve tologatják a piaci megjelenést. Inkább a 4K-felé fordultak a gyártók.
Talán az ejzás prototípust elhozzák. -
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #22548 üzenetére
Mondjuk Laca0 tévéje akkor látott müszeres kalibrálót amikor a tyúkok harangot öntöttek a kertben. Különben nem száműzte volna a plazmát..Innen kezdve oda állitja a tévén az értékeket ahova akarja.
Ti betegek vagytok, komolyan!
Szerintetek mindenkinek, aki vesz egy tévét, hívnia kellene egy profi kalibrátort, hogy műszerrel állítsa be a képet? Egyébként megkerestem a neten azt a tesztet, ahol műszerrel beállítják, és azokat az értékeket használom, minimális módosítással.Vannak hibái a tévének, de nem fogom felkötni magamat azért, mert néha megcsúszik a kép oldalirányú mozgásnál. Kb. 2-3 filmenként 1* találkozom ilyennel. Nekem ettől még nagyon megfelel. Nem vállaltam a plazma kockázatát. A feleségem amikor hazajön, egyből nyomba be a tévét az rtl csatornával. Borítékolható lett volna a beégés. Sokkal szebb az analóg tv adás a plazmán, ezt nem vitatom. De lassan majd csak átállunk mindennel a digitálisra, és akkor amúgy is elveszítette volna ezt az előnyét a plazma.
Linkeltetek többen oldalakat, ahol a képátlóhoz viszonyított nézési távolságot lehet megnézni. Nem ti találtátok fel a spanyol viaszt! Higgyétek el, hogy vásárlás előtt 12564 alkalommal néztem meg ezeket a táblázatokat. Nagyobb tévét kellett volna vennem erre a távolságra, de ez nem csak elhatározás kérdése! Viszont nem fogom egy táblázat miatt átrendezni a nappalit. Nézze 1,5 méterről a tévét, akinek 2 anyja van!
Csalódtam benned Sanci, azt gondoltam, hogy te nem állsz be a sorba...
Bár már írtam egyszer, hogy ez az utolsó hozzászólásom ebben a témában, de ez már tényleg az utolsó volt.
-
becsitibi
senior tag
-
-
Eliot
tag
válasz
#09634560 #22417 üzenetére
köszönöm de azért soroljad még "Pioneer-Denon Yamaha-Nad" de melyiket is mert így nehéz képet alkotnom, na és a hangfal?Nem kell most csak ha lesz időd, de ne ilyen rövid útmutatást mert pont az a baj hogy sok oldalt elolvastam de mind mást mond, amit ide be írsz annak utána tudok nézni nem vagyok lusta napokat fogok eltölteni ezzel, de egy pontos típus minden kép kell hogy mit mivel ajánlotok én meg majd olvasgatok
-
gyurczy
őstag
válasz
#09634560 #22406 üzenetére
Eddig hangban emlékeim szerint ez az Emotiva cucc vitte a prímet, sokat kell még füleljek, hogy sejtsem, mi lehet ez fölött.
Úgy 20 éve unokatesóméknak volt valami Sallay féle cuccuk, erről tud valaki valamit? Lehet, hogy nem ezen a néven ment a brand... Na még az szólt szépen, de gyermekkori emlékeimben kb ennyi maradt meg.
-
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #22146 üzenetére
Az egyenirányító + lábán mindig + lesz, a - meg - . Ezért nem "zavarhat be" az elektronika további része.
A tranzisztorok polaritáshelyes áramot kapnak a lábukon, villásdugó iránytól függetlenül.
Persze itt is lehet ezer variációs lehetőség, mert ha nem stabilizálják tökéletesen az áramot, akkor elképzelhető, hogy az egyek esetben +4,95V a másik esetben meg +5,05V jelenik meg a pozitív lábon. Na ez már befolyásolhatja a tranzisztor működését, mert nem mindegy, hogy mikor "kapcsol".
.
Készítettem egy feszültség stabilizátort a projektoros órámhoz, mert csak külső táp esetén világított folyamatosan az óra és a hőfok, de egy normál adapter nem pont 5V-ot ad le. Melegedett az óra és a hőfokjelző is többet mutatott. 4.8V-ra kellett állítanom a stabot, hogy jó legyen a hőfok. -
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #22141 üzenetére
Ezt nem igazán értem, mivel a villásdugó megfordítása csak a fázist és a 0-t cseréli fel. A föld ugyanott marad. Az egyenirányítónak teljesen mindegy, hogy melyik lábán mit kap. Bár nem biztos, hogy Graetz hidat alkalmaznak egyenirányítónak. Lehet más technikai is, aminek esetleg nem mindegy. Elképzelhető, hogy már az egyenirányítónál alkalmaznak valamilyen szűrést, és azoknak az áramköri elemeknek nem mindegy a fázis iránya. Ez is lehet esetleg az oka, hogy a jobb erősítők érzékenyek erre.
Sok helyen a föld ugyanazon a potenciálon van, mint a 0, mert az áramszolgáltató egyes trafóállomásokon a 0-t a saját földeléséről veszi, nem pedig az elosztó hálózatból. Ezért sok helyen -a spórolós villanyszerelők- simán rákötik a földelés vezetéket a 0-ra.
-
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #21879 üzenetére
Peak nem Debreceni
http://www.alfaav.hu/ esetleg, de nekem Attila nem szimpi
, vagy http://www.acousticcenter.hu/ Istvánnál, de őt Xtreme ismeri jól, szóval neki szólj, hogy szóljon neki
Na én meg most nem vagyok ott, pedig szívesen láttalak volna!
Meddig leszel Debben?
-
maxika2004
őstag
válasz
#09634560 #21654 üzenetére
HM... látod nálam most van még csak 2003...
"Miért kell 2 antenna? 1 rádió és 2: beltéri? "
1 digit müholdvevő
1 T-hom
1 rádió
1 földi digit tv....
ez már 4" De az első képet nem értem: villanyszereltél? "
Az első az felülnézet ugyanarról.... nem falon van a tv, hanem a tv szekrény tetején!
sarkos a tv szekrény..... -
spiritex
veterán
válasz
#09634560 #21656 üzenetére
Persze, csak nagyon sok modern lapos tv nem tud rögzíteni, mégha van is benne dvb-t tuner. Ezért mondom, hogy egy 6500 Ft-os video rekorder gyönyörűen ki tudja váltani a régi Scart-os társát.
Nyilván itt a tv a szűk keresztmetszet, ha azon nincs hdmi, akkor megértem a scart használatát, de egyébként nagyon nem. És ami még durva, hogy a szolgáltatók is nagy előszeretettel kötik össze a STB-ukat a vevő legmodernebb tv-jével is scart kábellel, mert sokan nem is tudják mi az a hdmi így nem is követelik azt. -
spiritex
veterán
válasz
#09634560 #21650 üzenetére
Az lehet, de már sokkal kényelmesebb pendrive-ra felvenni, a minőségbeli különbségről nem is beszélve. Bármelyik mindigtv-s STB már rendelkezik usb bemenettek és hdmi-vel is. Az ingyenes adások vételére és rögzítésére képes STB pedig már megvan 7-8e Ft-ból. A digitális sugárzás és felvétel minősége pedig messze felülmúlja az analóg adást és annak analóg felvételét. Az meg, hogy nem kell szekvenciálisan keresni, hanem bárhova ugorhatsz egyből a felvételben, már csak hab a tortán!
(Múlt héten vettem a Tesóban anyámnak egy Evolve "márkájút", 6500 ft-ért. Mit mondjak? Semmivel sem marad le az én WayteQ-emnél, ami 15e volt anno.) -
M@trixfan
addikt
válasz
#09634560 #21618 üzenetére
Tényleg ilyen hallható különbségek vannak? Tépelődöm még egy sort magamban azon amit előbb írtam, az Onkyonál a MultEQ XT32 elég komoly feature, de ha zenében ilyen komoly különbségek vannak akkor marad a két Marantz közti opció. A másik meg, ahogy magamat ismerem zenénél simán el tudom képzelni, hogy Pure Direct, azt helló
-
Ribi
nagyúr
válasz
#09634560 #21597 üzenetére
Az oké, hogy 1 ágon annyit le tud adni, de akkor hogy konkrét legyek, mondjuk egy denon pma 720 csatornánként 50W 8 ohmon. De akkor ezt mind2 ágon le tudja adni egyszerre?
Mert esszem szemben egy denon avr 1713 80Wot tud 8 ohmon amit egyszerre vajh hány ágon tud leadni? -
M@trixfan
addikt
válasz
#09634560 #21575 üzenetére
Kicsit féltem én is, hogy ez a helyzet
Még nagyon át kell gondolnom, mert egy faktorral nagyobb beruházás lenne a 7005. Elvileg ki tudnám köhögni, a rendszerbe is ilyesmi illene. Abban is biztos vagyok viszont, hogy itt "jó - még jobb" szituáció forog fenn, tehát elégedett lennék a 6006-tal is. A másik oldalon meg az áll, hogy zenész/stúdiós filozófia szerint szívesebben áldozom a fontos fő komponensekre mint pl. unikornisbélből készült kábelekre. Az már másik kérdés, hogy jelenlegi elrendezésemben sok kábel kell és teljesen meg vagyok elégedve a Supra kanóccaimmal
Warter:
Köszönöm a tippet! Az AVX-et valamiért mindig kifelejtem, az Avforumot szoktam inkább észben tartani. Az az igazság nagyon megszerettem a Marantzot és bár ugyanaz a holding gazdaságilag, Denonból mégis inkább a 3-as szériát részesíteném előnyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest