- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
BBéci #136142 üzenetére
nem rossz gép ez. már kezdem megszokni és tetszik. de koax-on kell hallgatni zenét rajta.
ha visszajön a param odaadom szívesen kipróbálni, ha érdekel. 200ért szerintem jó volt nagyon.
szereti ez is a jó kábeleket.hdmi kábel mai tanulság, szomszédom átjött. ez hallgathatatlan kapcsold vissza a koaxot. kép
nézi nézi, majd mondja ez homályosabb kicsit, de persze ez se rossz, de mégis nézzük inkább a carbon-t. imádtam mert egyből rávágta. semmit nem tudott az áráról. utána hüledezés, majd hát ez van nem ér ennyit, de jobb.
-
hétalvó
addikt
válasz
BBéci #136007 üzenetére
itt vagyok csak kicsit még kellett próbálgatnom itthon ezt a hdmi-t, mert tényleg nem egyértelmű.
eddig festett falam volt, de beszereztem ma egy vásznat szepitől. gyorsan megoldottukmég nem rúgta ki magát, de a színei jóval megfogottabbak, mint eddig, szerintem élesebb is, de mindegy nem is ez a lényeg.
nehogy azt higyjük, hogy a hdmin kábeleken nem mennek át a bitek és más jelenik meg, inkább azzal lesz itt a gond, hogy mennyi zavart szed össze a környezetből, mi történik a kábelen belül ilyesmi. az eredmény pedig 12m-en mintha egy kis fátylat kapna le a gagyi kábelhez képest és ezért nehéz ezt másképpen leírni, mintha életre kelne a kép a jobb kábeltől.
egyébként amazonon és bestbuy-on is írják, hogy látják ,hallják a különbséget. mert ugye mint tudjuk és remélem el is fogadjuk minden kábel zenél egy rendszerben, nem mennék ebbe jobban bele, de én hdmi-n nem zenélnék.
amikor az lx76-omon próbálgattam az aq diamond 1m-es hdmi-t egy pio bd-vel én semmit nem hallottam különbséget a cinnamonhoz képest, de már innen nézve az egy elég vérszegény hang volt alapból is.dunkel: sztem nem lehetne megmondani vakon, hogy melyik kábel van benn. csak akkor látszik, ha vált az ember közöttük, hatalmas difi nincs pláne nem több 100 ezernyi, viszont, ha egyszer megszokja az ember a jót onnantól már csak az kell...
gondolom minél jobb elektronikák vannak vevő és adó oldalon, egyre kevesebb a zaj és kevésbe szól bele a kábel. nálam is mindenhol tápkábelek, minőségi csatlakozókkal...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #135897 üzenetére
Ohhh, akkor szukulnek a lehetőségeim...
Viszont most lemertem a belmagassagot, eltuloztam.
De nem sokat tévedtem.
3 meter 30 cm a belmagasság.
Szóval csakis a mennyezeti hangszóró a járható út.
No kitalalom hogy mi legyen
Mindannyiotoknak köszönöm az infókatMeg egy kérdés,mindenkihez
Láttam az erősítő beállításai között hogy nem csak a fronoltra lehet, hanem a hatterekre is lehet rakni ezekez az atmos dobozokat.
A hattereim magasabban vannak mint a frontjaim.
Az nem lenne jo megoldás?
Elnézést ha balgasagra a kérdésem. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #135875 üzenetére
+1
Ilyenkor felidezem magam az időt amikor még én is csak szinkronos filmeket néztem.
Épp most néztem a Gravitáció filmet, új kiadás, Atmos hanggal.
Véletlen atnyomtan a magyar hangsavra.
Egyenesen rosszul esett hallani.
Nem mellesleg ugy megszoktam a színészek eredeti hangját, hogy zavar a magyar szinkron hang.
Nem beszélve Olivia Wilde hangjarol -
gboszi
senior tag
válasz
BBéci #135836 üzenetére
Opticon-t hallgattam meg Denon boltban. Az alap koncepció, hogy zenén (főleg rock, rockos) nagyon semmilyen. Gondolkodtam egy DAC és vagy sztereo erősítő utánakötésén, de a boltban egyértelműen azt mondták, hogy hangfal. Na most az opticon nagyon rendben volt ott, viszont nézem az alternativákat.
-
python1
veterán
-
rottenbull
őstag
válasz
BBéci #135706 üzenetére
Biztos nem lehet tul jo. En kimondottan puccos kornyeken elek a varos legszelen. 7 nagyobb kertes haz van az egesz utcaban, igy mindenkinek van eleg helye.
Tobbeknek van kerti hangszoroja is, de nem zavar, alig hallani. Mondjuk csutortokonkent, foleg nyaranta en sem szeretek a szemetes kocsi zajara ebredni, de kb ennyi. Engem nem izgat, ha valaki vasarnap delutan nyirja a fuvet, vagy kuldi a levelfujonak osszel. Az sem, ha a gyerekei az udvaron jatszanak, kiabalnak.
Mondjuk nem is kapjuk minden iranybol a frusztraciot a het osszes napjan, lehet ezert allnak lazabban egymashoz az emberek is erre fele -
rottenbull
őstag
válasz
BBéci #135703 üzenetére
Tudom meddig nyujtozkodhatok. Itt az Ireknel nincs ilyen, amirol ti beszeltek :
Ha rendszeresen nagyon hangosan hallgatnak zenet vagy filmet, es lenne eleg feljegyzese a szomszednak a korabbi alkalmakrol valamint szakemberrel bemeretne a hangerot, ami zavarja, akkor birosagra vihetne az ugyet. Ott eloszor jonne egy hosszabb idoszak, ahol egy kirendelt biztos probalna az ugyben segiteni, azaz sokat megfordulna az utcaban, kulonbozo idopontokban, hogy meg mindig zajongok e. Majd ennek az embernek a riportja alapjan vagy ejtenek az ugyet, vagy elkezdodne a per.
Kiirnak a targyalast kb egy even belulre, amig semmi sem tortenne, es azutan valszeg kenyszerithetnenek hangszigeteles kiepitesere kb.
A rendor pedig este 9-ig max akkor jonne ki, ha egy kisgyerekes anyuka sirva hivogatna, hogy oruletbe kergetem, es akkor is annyit tehet, hogy az ajtoban allva megker arra, hogy halkitsam le ami szol.
Szoval roviden, itt nincs ilyen. -
Dorian
félisten
válasz
BBéci #135648 üzenetére
Köszi. Mivel a hangfalak megvannak, pízbe nem nagyon kerül, akkor kipróbálom.
De a módszer úgy működik ahogy leírtam? Tehát a diszkrét csatornák maradnak diszkrétek és hozzá mátrixol (ugyanez a kérdés 7.1 esetében is) Mert ha az egészet újra keveri ezért, akkor az nem hiszem, h jó irány.
-
válasz
BBéci #135620 üzenetére
"Egyértelműen gyártói és kereskedői érdekek húzódnak meg mögötte."
A sokszázezres, milliós kábelek, elosztók, kiegészítők mögött nincsenek gyártói és kereskedői érdekek?
Furcsa, hogy a forrástól, rendszertől függő, de valós és tagadhatatlan előnyt is nyújtó fejlesztések (4K, Atmos) esetén gyártói és kereskedői érdekekről beszélsz, mókusvakításnak tartod, viszont a rendszeresen vitatott, senki által hitelesen nem igazolt hatású, kurvadrága plusszok (sok esetben placebo-stimulátorok
) esetén meg lelkesen tapsikolsz.
Tényleg furcsa....
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #135620 üzenetére
Alkalmankénti belehallgatás, nem feltétlen teljes körű tapasztalati véleményre ad okot. Az tény, hogy lehetne több gondot fordítani rá, de úgy egyébként meg "mindenféle" hangot akkor sem tehet oda.Mint ahogy az Atmos nem teszi.(A tiszta Atmos-Nekem továbbra is ez a tapasztalatom) A DTS probálkozik is vele, de az jobban is a hangtér része lesz, kiegészítve így a hangteret. Az megérthető,hogy ezért nem akarsz cserélni-váltani, de, hogy csak marketing lenne az túlzó ...Sokunknak igen is élményt ad, hozzátesz ...U.I: Léteznek egyébként, mint fentebb is írták jobb, kevésbé jó(sőt) és egész kiváló hangkeverésű filmek...
-
dhcodoki
senior tag
válasz
BBéci #135533 üzenetére
Nem szekrény. Ez a ferde tetősík miatt van. Amolyan vászontartó fal, vagy előtétfal. Mindenképp fix vászonba gondolkodtam, s ezért volt rá szükség. Na meg a technikát is mögé rejtettem, így passzol az ízlésemhez a tejesen sötét, ledektől mentes frontoldal.
Először egybefüggő, teli fal volt, nagy sűrűségű bútorlapokból. Jóval több, mint 100kg volt az egész. De az akusztikus elemzés rávilágított, hogy bizony membránhatással bír. Így javasolták a merevítését. Csak úgy tudtam volna megoldani, ha hátulról több ponton hidat építek a ferde tetősík irányába. Ezzel viszont bukom a vászon mögötti "sufnit". Ezért úgy döntöttem, hogy inkább kivágom a közepét, mint ahogy ezen a képen is látszik.
A fal mögé nem csak a technikát rejtettem, hanem 4 db 30x60x100cm-es változó sűrűségű elnyelő anyagot is raktam. kép1 kép2 Így a szoba arculata letisztult maradt, miközben az akusztikán is sikerült javítanom.
Ezért is gondolom, hogy a tetőtéri moziszoba ötlete elsőre furán hangozhat, de jól megtervezve nagyon sok előnnyel jár.
-
O_L_I
őstag
válasz
BBéci #135513 üzenetére
Ez a Bronze 2 egy kísérlet volt a részemről, hogy inkább veszek egy olyan sorozatból polcsugárzót, amiből egyébként az állót már nem venném meg az ára miatt
Ezelőtt Polk Tsi400-am és őszintén szólva az a tartomány amit a Bronze 2-ből hiányolok abban se nagyon volt meg de nyilvány ha zsebbe nyúlnék egy pár rendes állóért akkor meglennének azok a hangok -
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #135466 üzenetére
Szívom is a fogam, mert én pl erősítőt upgradelnék, és kinéztem a denon x4300h illetve a neki megfelelő yamaha rx-a2060-t. Itthon mindkettő 500k, németből rendelve a denon kijön 350-ből. Nesze nekünk kapitalizmus. Meg hogy döntsd el, amikor előre tudod, hogy ha meg is hallgatnám itthon, megrendelni biztosan kintről fogom.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
BBéci #135462 üzenetére
Veszteséggel a legritkább esetben adnak el terméket. 50-70%-os leárazáskor kapásból az 50-70%-os árrés jut eszembe. Nyilván sok szereplős a történet, nem is erről van szó. Csak nem szeretnék találkozni az érzéssel, mikor hétfőn vásárlok 4000euróért, kedden meg kiteszik az 1900-as táblát.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #135115 üzenetére
Na majd délután lemérem pontosan mennyi. Lehet kicsit több.
Nekem szerencsére pont jó így. Féltem, hogy nagy lesz ... de simán belefér.
Projektorosban volt aki próbált rábeszélni még nagyobbra, de abba jó hogy nem mentem bele. Mondjuk az már az elhelyezés kárára is ment volna. -
KovyBoy
tag
válasz
BBéci #135044 üzenetére
Biztosan azért nem értettem - illetve értettem félre - mert véletlenül sem a kérdésre válaszoltál, de örülök, hogy tisztázódott.
"Szerinted milyen "lényegi" (és minőségbeli) különbség lesz egy belépő MA és egy szintén belépő Canton szett között ....!!??"
Másrészt meg ha amúgy is jól veszed a poénokat, biztos vagyok benne, hogy egy jómunkásember is leveszi a cipellőjét minimum az előszobában, pláne, ha vendégségbe megy, ugyé?
Most hogy ezen is túl vagyunk szívesen meghallgatom és kérem a te konkrét véleményedet is, persze csak ha nem sajnálod rám a bötűket.
-
-
kenand
veterán
válasz
BBéci #135001 üzenetére
Sajna a rest of world kategóriába tartozunk, így a CE kiadás töredék mennyiségben, 3x áron jelenik meg.
EU meg impotens, hogy egységes kiadásárt lobbizzon. 15 nyelvet én sem gondolnék, de 15 felirat elférne... (Most, hogy a nagy UK kiválik, meg még inkább reménytelen)
De lehet élni magyar felirat nélkül, az angol már sokat segít. (Mostani generációnak -akik a gép mellet a yotube-on nőttek fel meg már angol felirat sem kell, pl. a fiaimnak sem)A klasszikusok 100x jobbak, mint a friss 1x nézhető filmek.
A linkelt Predator csomag - írtam is- különleges darab rendelkezik magyar felirattal. Talán a Predators kiváló magyar rendezője intézte nekünk ez a meglepitEgyébként a zavvi társ oldalán a www.thehut.com-on továbbra sincs postaköltség. (egyelőre?)
-
kenand
veterán
válasz
BBéci #134979 üzenetére
Szerintem nem kell annyira túldrámázni a lejátszók digitális kimenetét. Filmnél és "tuc-tuc" zenénél nem high-end rendszerrel ordító különbség nem lesz. Nekem az is jó ami a DB vagy WD playeremből, akár a Amlogic-os TV playeremből jön.
Tény én csak egy átlag user vagyok, mások által levetett erősítőkkel és hangfalakkal... -
kenand
veterán
válasz
BBéci #134989 üzenetére
Angliából elég olcsón lehet BD lemezeket venni, postaköltség nincs. Ugyan be kell érni az angol nyelv+ felirat kombóval, de az itthoni ár töredékéért lehet venni. Én néhány nagy klasszikust azért bevállaltam (pl Aliens 1-4, The Thing 1-2, Jurassic Park 1-3, Matrix stb, 10 Font körül, vagy alatta voltak)
Ha túl gyakran nem is nézem meg őket, de időnként igen...Pl most a Predator trilogia 7 Fontért (3000Ft alatt) nagyon jó áron van....
-
rottenbull
őstag
válasz
BBéci #134987 üzenetére
Ertem, ez teljesen logikusan hangzik egy olyan valaszra, ami remux-ra reagal.
Az altalad emlitett szolgaltatasok sajnos nem megfelelo minoseguek az en alacsony, hazimozis igenyemhez.
Inkabb veszem a BD-t 6-8 fontert az amazonrol tovabbra is. Mondjuk Netflix az van, de sztereoban is becsukott fullel tolom, a VOD meg 3-4 euro filmenkent also hangon, ami egy vicc a minosegehez kepest.
Kolcsonzes ? Orulok, ha Magyarorszagon van meg ilyen, ahol en lakok, mar evek ota nincs. -
Joshi
titán
válasz
BBéci #134989 üzenetére
"Kölcsönzés alatt eredeti lemezek legális kölcsönzésére gondoltam."
Én ilyenről nem tudtam, megköszönném ha akár privibe informálnál ez ügyben. Nyilván BD-ről beszélünk nem DVD-ről. Köszi.ui.: de ugye most nem a DVD-ről beszélünk, mert az már a múlt. Azt se azért kölcsönözték az emberek a TÉKÁBÓL mert az mennyire olcsó volt, hanem azért mert nem volt szélessávú internet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #134948 üzenetére
Pl. a nagyobb SVS-eknek is van varrott membránja.
(nagy kép - SB-13 Ultra)(#134942) KnockOut87: Hallottam róla illetve láttam pár "érdekes" munkáját, de nem ismerem. Egyelőre nem tudom kire merjem rábízni.
-
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #134883 üzenetére
Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Én az autóba is zenét hallgatok ráadásul jelenleg mp3 helyett wav-ot(ezt viszi) írtam ki, és nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel. Az autóba nem látom értelmét a hifi minőségnek ha utazás közben hallgatom a zenét, mert valamilyen szinten van menetzaj legyen az akármilyen autó. Nyilván most nem a 100milliós Bentleyre gondolok. Persze ez azt sem jelenti hogy a kommersz cuccok híve lennék.
A kalaptartóba én se raknék hangszórót, már csak azért se mert nem is tudnék mivel csomagtérrolóm van(kombi).Az én autómnál elölről dominál a hang(gyári).
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #134881 üzenetére
"Nem értem a hasonlatot."
Nem akarod érteni. Ezt írtad: "Koncertet vagy otthon zenét a színpadnak, hangszóróknak háttal szoktál hallgatni?"
Otthon zene? Ha van ilyen akkor igen én van úgy hogy teszek-veszek zenehallgatás közben ahogy fagyit se mindig tölcsérből eszek, pedig attól az még "otthon zene" és vagy fagyi.
Csak azért jegyeztem meg, mert már olvastam tőled ezt az érvet de akkor se értettem mit akarsz ezzel. Miért ne lehetne egy autóban koncertet hallgatni? Ok hogy más hangzása lesz de attól még szórakoztató lehet. Nyilván aki a hangzástól el akar élvezni az otthon zárt ajtóknál teszi azt mondjuk a 5 millás cuccán. De az autóhifi nem erről szól, persze az is lehet 5 millás. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #134864 üzenetére
Értem én, hogy a "maximalizmus" a cél, de az inwall/inceiling hsz-knál, azért (többségében) van egy "komprommisszum", mint az autó hsz-k esetében (nem sűrün láttam "bedobozolt" hsz-kat még pérmium kategóriás kocsiknál sem gyárilag), de az eddig összerakott beépitett szetteknél sem volt gond mozin (80hz vágás + normális sub), persze "elmélyült zenenehallgatásra nem az igazi, de mozin egy "hagyományos" középkategóriás szett minőségét tudják és esetenkén olcsóbban is ....
(mellesleg ezekhez a legritkább esetben adnak meg "dobozméretet", mozin ugy is "vágás javasolt", a mélyeket meg rá kell bízni egy sub-ra)
-
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
BBéci #134724 üzenetére
Igen egyetértek, a 4308 és a 3808 is annak idején egy nagyon jól sikerült széria volt.
Csak nagyon nehéz tartani ezt a 2:1 értékarány szabályt a hangfalszett - erősítő viszonylatában...
Nálam mostanra a szentségtörő 1:1 lett, de sajna egyszerűbb az erősítő felől váltani, mint a komplett hangfalszettet. Egyébként nálam egy-egy erősítő csere sokszor nagyobb pozitív változást hozott, mint a hangfalszett cseréje. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #134660 üzenetére
Ed Parker már megadta a helyes választ, bármit is "tapasztaltál" .... ha nő a keresztmetszet, akkor csökken a nyomás és fordítva, a szállított mennyiség pedig az üzemi nyomástól (is) függ, ha az állandó, akkor a nyomást a keresztmetszet változtatásával lehet szabályozni ....
(lásd: pl. kézi autómosók)
Pont az ilyen "hülye példáknál" lenne szükség egy kis odafigyelésre, mert még ráfogják, hogy a nagyobb nyomás és a vödröd gyorsabb töltődése is csak "placebó", nem csak a kábelek közötti "különbség" ....
-
hétalvó
addikt
válasz
BBéci #134556 üzenetére
ha nem is a kepminoseg, de a sebesseg jol merheto hdmi kabeleken is. majd jonnek a 4k-s vagyak 60hz-en kivetiteni es megall a tudomany nagy tavolsagokban. esetleg egy kis hdr melle es lesz meg itt ertelme a draga kabeleknek.
es van kulonbseg hdmi kabelek kozott kepben isde azert nem akkora, mint sokan elvarnak.
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #134558 üzenetére
De ezek csak feltételezések és most a vakteszten van a hangsúly. Miért nincsenek ilyen vaktesztek? Magyarul beülünk egy komoly dedikált moziszobába, és tippülünk hogy vajon melyik lehet a méregdrága Vodka kábel? Azért én bevinném az ~5ezer forintos 10m-es hdmi kábelemet.
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #134556 üzenetére
Ok, de egy 12m-es Vodka HDMI kerül 300ezerbe, szerinted az ér annyit amennyivel jobb képet ad? Ugye itt ez a kérdés, nagyjából ugyan ez van 1-2m-es méretnél is csak olcsóbb ársávban. Most konkrétan a vaktesztre utalok, és azt szeretném ÉN megérteni hogy mi értelme van egy kábelnél az ezüst(AG) használatának a rézzel(CU) szemben. Nyilván azonos minőségű árnyékolás mellett.
-
lemmy9
őstag
válasz
BBéci #134532 üzenetére
"1 méteres HDMI kábelek teszteléséhez hozzá sem fognék, mert csak akkor látható különbség, ha valóban hibás valamelyik. Ezért az a bizonyos összejövetel semmit nem bizonyított."
Hány métertől (cm?) javul a kép? Ezt oszd meg velünk légykedves, vagy a hivatalos álláspontot.
-
válasz
BBéci #134449 üzenetére
"Csakis saját rendszeredben történő kipróbálás után vegyél tápkábelt!"
Csakis saját rendszerben történő vaktesztelés után vegyen tápkábelt!
Meg nem ártana azt a szubkábelt sem letesztelni, valószínűleg árnyalódna a kép, és nem vinne el többeket az erdőbe az "áll-leesős" különbség illúziója.(#134473) Pazolini Csak elmondta a saját történetét, és hogy számára mi a prioritási sorrend. Mi ezzel a baj? Ráadásul van igazsága.
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #134439 üzenetére
az Isotek evo 3 premier a kiszemelt a sub és a marantz 7010 táplálására is. De egyelőre ez távlati cél mert a subot, alátétet és a kábelt is most újítottam...
egyébként iszonyat szinten jobb lett a komplett rendszer hangzása, mióta megvan a t12. Valahogy teresebb, részletesebb lett a hangzás. Mondjuk a marantz 7010 is 1 hónapos és lehet annak is idő kellett mire bejáratódott de ezt vettem észre mióta megvan a zárt sub, érdekes. Szinte úgy érzem, mitha egyel drágább kategóriájú szettem lemme.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #134439 üzenetére
"De sokan szeretnénk kihozni a meglévő készülékeinkből a maximumot."
Igen, ezt az indokot el tudom fogadni, bár mostani fejjel már nem ajánlanám ezt az utat senkinek.
Belőlem is előjön a kütyüzhetnék olykor, de a maximumot kihozni már nem akarom, mert annyi időm, pénzem, energiám nincs.Megelégszem azzal ha szimplán jól szól ötöd annyiból.
(#134437) bajnokpityu: Én a Klotz-al is ellennék az az igazság.
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #134377 üzenetére
Köszönve mindkettőtöknek , ezért jó a fórum, olyat tudtam meg amit eleddig nem, (lehet nem csak én) , érdekes a Dolby Surround funkció az új Atmos képes avr-ekbe nem nagyon van publikálva mint a DTS Neural. Egyébként is lehet nem szerencsés az elnevezése és engem spciel megtévesztett maga a formátum és a funkció, egy néven. Jól értem? [link]Köszönve ...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #134286 üzenetére
Inkább 80Hz felett (a Dolby tesztjei alapján) ezért "ajánlott" a 80Hz vágás sub-nál, de ízlés és fül kérdése is ....
(más: ha valakit érdekel "mozi beállítás" profi cuccal, ami alapján az adott akusztikához állítják az AVR-t, annak privátban tudok elérhetőséget adni és mielött valaki felhozza, nem én csinálom és jutalékot sem kapok utána ....
)
-
dhcodoki
senior tag
válasz
BBéci #134286 üzenetére
Ez így van, sőt biztos vagyok benne, hogy sokan már jóval lentebb is érzékelik az irányt. Nem azt mondom, hogy előszeretettel használják a felsőbb sávokat, egyáltalán nem. De sajnos időnként "beleszemetelhetnek".
Ettől független különösebb veszteség tuti nem ér, ha megvágjuk 120hz-nél.Az alábbi filmeket szívesen megvizsgálnám ilyen szempontból:
The martian
Gods of Egypt
San Andreas
Terminator genisys
Pan
The last witch hunter -
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #134270 üzenetére
4308ban is elég egyszerű mérőrendszer van. Mint a cuccok többségében.
Sokunknak a legjobb úgy lett, ha egyetlen ponton mértünk. Majd kikapcsoltuk a fenébe az egészetEzekben nincs elég komoly hardver, hogy valódi visszaveréseket számolgasson, csak EQ van bennük. Szóval semmit nem kölcsönhatnak. szimpla EQ meg ugyanannyi bajt csinál, mint hasznot.
trinov,jbl,dirac más tészta, náluk komolyabb számítás van, logikusabb, hogy van értelme sok ponton méretni velük. Dirac engedi az egy pontos mérést, de diracnál jobb a több pontos.
-
Tonyka 2
tag
válasz
BBéci #134270 üzenetére
Dehogy nem, csak többször kell ugyanazon a ponton mérni
Persze poén volt, vagy nem, mindent ki kell próbálni 1x. Persze nem tetszett a végeredmény. Viszont az már érdekesebb kérdés, h 3 pont után, 6 pont után, vagy 8 után kapjuk-e a legjobb eredményt. Nekem a 6 szokott bejönni jobbára.
-
Joshi
titán
-
xtremetuning
addikt
válasz
BBéci #134217 üzenetére
Erre én a tiszta-zsírtalan-rárakódás mentes- letisztultat használom.
(#134212) ttower : "Csak stúdió monitorok vannak már egy jó ideje és nagyon szeretem a színezetlen hangzást (már amennyiben a száraz ugyanazt jelenti)." - Stúdió monitor általában érzelem mentes. Márpedig a JL-ben nagyon is van érzelem. Ezért nem értem én sem Pityu mit szeretne kiköpni
-
rottenbull
őstag
válasz
BBéci #134200 üzenetére
Majd lesz ketto idovel, ha ugy erzem, hogy szuksegem lesz ra, es megint tudok beletalicskazni egy kis eurot.
Ha kesz a rendszer es bekerul a helyere, nyugodtan kirepulhetsz hozzam kiprobalni, szallast es ellatast garantalok egy hetvegere. Hozhatod a sajat felszerelesed is kalibralni/bemérni. -
Norbi 72
veterán
válasz
BBéci #134133 üzenetére
Más téma a 3060-as teszttel kapcsolatban.
Távirányító: ráadásul nincs háttérvilágítása, ami ebben az árkategóriában súlyos hiányosság.
Jobb oldalán lennie kéne egy pici fekete gombnak,ha megnyomod,akkor világít.
Viszont a régebbi erősítőkön szinte kivétel nélkül megtalálható 7.1 analóg bemeneteket hiába kerestük.
Érthetetlen,3040-ig rajta volt,nem tudom,melyik tervezőt zavarta...
-
dhcodoki
senior tag
válasz
BBéci #134133 üzenetére
Nem kell ragaszkodni az OSB-hez.
Az oszlopok közötti gk falat meg lehet építeni úgy, hogy a legkevésbé se legyen membrán hatás. Két rétegben tűzgátló lapok mindkét oldalon (természetesen átfedéssel), átgondolt stafnizás. De még alu profillal is megoldható. Figyelve az illesztések rezonancia mentesítésére. A gk közöket 90kg/m3 vagy ennél nehezebb fajsúlyú kőzetgyapottal bélelném. Ezáltal is merevítve a falat.*de az OSB dobogó is megépíthető kellő odafigyeléssel anélkül, hogy a hangsugárzók rosszul éreznék magukat rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fujifilm X
- Autós topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest