- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #63156 üzenetére
Focalon ne agyalj sztem 9xx alatt. és még tegyél félre bőven kábelekre.
De nekem nincs, és nem is valószínű,hogy lesz eladó focalom, kénytelen leszel máshoz fordulni.
Egyébként milyen meglepő,hogy sokkal nagyobb teljesitményű a denon,mint ami rá van irva...Denon csere nem is került volna plusz pénzbe,ha elég lett volna a 4308. sőt,kint pl olcsóbb,mint itthon a CA. klipschet meg olcsóbban vetted,mint a velo,ami előtte ott járt. Úgyhogy nem rám haragszik a párod
-
Thom!
veterán
válasz
kimi02 #62524 üzenetére
"LFE + Mains" is only available when your main speakers are set to Large.
"LFE+Mains" usually results in too-heavy bass, and is discouraged in most situations. If you are going to run your mains on Large, then set the subwoofer to "LFE".Ha smallra teszed a frontot jobban tudod vágni őket. 40Hz alá nem engedi őket.
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #62455 üzenetére
Gondolom, a 4810-nek hasonló a menüje, mint a 4310-nek. Én az enyémet így állítottam be:
1. Az Audyssey bemérés után a frontokat és a centert Large-ból áttettem Smallba, a srácok tanácsára LFE-be tettem a sub-ot (LFE+Main helyett), és vágást most 60 Hz-en végzem.
2. A bemeneteknél a pio bemeneténél beállítottam, hogy csak HDMI-n érkezik az audió jel, a többit kikapcsoltam (hogy ha apio kimenetén megszakad a jel, ne kezdjen keresgélni a többi bemeneten, hanem maradjon a hdmi-n, és várjon a jel megjelenésre).
3. HDMI beállítás->RGB Range-> Enhanced (0-tóll 255-ig).>4. HDMI->HDMI Control->On, Power Of Control -> On
4. Audio Setup -> 2ch Direct/Stereo -> Setting - Basic
5. Network Setup -> Network Connection - > manuálisan konfiguráltam (otthon nem használok DHCP-t, csak fix IP-ket)Röviden ennyi a főbb beállításaim
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #62348 üzenetére
Gratulálok!
Szvsz szerintem még akkor is megérte váltani CA-ról, hogy a 4810 "csak" hagyományos erősítő, és nem 3D-sNagyon jó vas (én is szemezgettem a 4810-sel, de a 4310-hez képest a többlet tudását - azaz azt, hogy a 4810 9.1-es, míg a 4310 7.1-es - én nem használnám ki).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #59237 üzenetére
Nem értem. erősítő 0db, oké, klipsch -5 a maxtól, és mi az utolsó adat?
Sztem eléggé egyértelműen Y kábelt használj, akkor marad még a menüben tartalék, engem megnyugtatna,ha ilyen -10-15dbt látnék a Klipschen. Egyébként denonokon működött még az a trükk, hogy az erősítő menüjében a mikrofonos beállíáshoz képest fentebb tekertem a sub szintjét, a subon meg levettem. Nem minden erősítőnél működik, de denonnak jó az előfoka, és igy dinamikusabb a hatása.
Másik tanácsom meg, próbálj ki vele egy kemény hangú tápkábelt. Sín, vagy Fapaci féle tápkábel sztem ngyon illik hozzá, gyorsabb, ütősebb lesz a hangja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #59231 üzenetére
Denon+Klipsch jóval erősebb hangot adott, ha Y kábellel kötöttem össze,mint simával. Erősítő kimenti jelszintjétől függ. Ha magas,akkor tök mindegy, de a denoné nem túl magas, jól jött az Y kábel.
mozikombájn+sub függő, egyébként,hogy mi történik, de a Klipschet jól ismerem ilyen szempontból. Hányas hengerőállás (erősítő menüben, és klipsch menüben) kell most,hogy betöltse a szobát?
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #55419 üzenetére
A Rythmik Audio subok nagyon sok fórumon a best buy közé tartoznak. én is sokáig gondolkodtam, hogy veszek egy 15" kit-et, és Bryan rajzai alapján az asztalos barátommal készítek hozzá dobozt.
De számomra nagyon sokba lett volna (az általam kiválasztott szett postaköltsége 270$ lett volna US Postal Air service-l szállítva), tehát csak a szett beszerzése belejött volna 639$+270$=909$-baHa ehhez még hozzá veszem a VÁM+ÁFA ktg-t, akkor ez már nagyon nem éri meg (hisz még sehol sincs a sub dobozának a költsége).
Így végül-is vettem egy SVS-t -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #55419 üzenetére
A forgalmazó szerint átlagos méretű szobákba való, ami szerintem legfeljebb 30 négyzetméterest jelenthet.
Ameddig lehet kapni világszerte ismert és elismert termékeket, jelen esetben szubládát, addig azok közül válogatok, a kísérletezést és az esetleges szívást meghagyom másnak. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #55300 üzenetére
Például valamelyik Kimber. Kittosz árult nemrég féláron (10000 Ft/m) 8TC-t, nekem is olyan van.
Kittosz jóvoltából, végre a jumperek is 8TC-k, ezúton is hálásan köszönöm Neki!
De kipróbálás nélkül semmiféle drágább kábelt nem szabad venni.Hirtelen ezek jutnak eszembe: QED, Oelbach, WireWorld, Van den Hul, Straight Wire, AudioQuest, Goertz, Mogami, Nordost. Supra, In-Akustik, Siltech, Transparent, stb.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #55281 üzenetére
A jobb hangnak több összetevője van. Nyilván nem lesz annyira feszes, pontos, részletező, ami feleannyiba kerül, viszont hangnyomásban és élményfaktorban többet adhat (és általában ad is) a két olcsóbb. A hanghullámok egyenletes terjedése, erősödése, kioltása is jobb lehet két db szubládával.
A tegnap említett Project Array szett kezdetben egy szubládával üzemelt a Házimozi Stúdió kb. 25-28 négyzetméteres szobájában, majd kiegészült egy második 1500 Array ládával és akkor lett orbitálisan jó a mozihang. Nem véletlenül része 2 db a szettnek. -
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #50939 üzenetére
Nem cáfolni akarlak, csak eszembe jutott a remegésről, hogy az nem mindig jelent jót. 50-60 hertzes sávhatárolt hanggal simán meg lehet remegtetni a kanapét és az dominálhat egy kevésbé jó mélynyomó frekvenciamenetében. Aztán 40-en már lepkefing. A másik hiba, ami sokkal gyakoribb, hogy egysíkúan szól, pedig a szubbasszus is akkor jó, ha részletes, kottázható. Ez bizony drága mulatság, még a Velodyne-ok közül sem tudják az olcsóbbak.
Ezzel nem az általad hallgatott Jamo ellen szólok. -
-
rappit4
őstag
válasz
kimi02 #46843 üzenetére
Elég nekem az 351r is úgy se használnám a többletét a 650-nek.
#46853) bajnokpityu:
Mi a gond a ca-val? A denon 2313 nagyon vacak volt hozzá képest, viszont tudta a négkát', na az fontos bele
#46874) MaUser:
Ennyit megér az a hangzás, a mostani yamaha is ezt csinálja amúgy. -
törölt tag
válasz
kimi02 #46859 üzenetére
Azért nem árt megemlíteni, hogy ebben a topikban divat szidni az Onkyot
A 609-es az Area DVD szerint - akiknek egyébként a világon az egyik legszínvonalasabb, legkomolyabb a tesztkörnyezetük - referencia készülék. Persze tudnak ár/értékben és kategóriákban gondolkodni. Nekem a 608-hoz volt szerencsém és vetélytársai között mozira tetszett.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
kimi02 #45877 üzenetére
nekem nem tetszett,sokkal többet vártam tőle.
de a csúcs sztereója sem tetszik a 851A egy 841C-vel összekötve hallgattam B&W 804D hangfalakkal,de nem az én világom,nekem túl hideg karakter,az arcamhoz képest egy totál más világ.
a denon hangzásvilága sokkal közelebb áll hozzám,meg nyilván az arcam,ezért is tartottam meg. -
Oldfighter
senior tag
válasz
kimi02 #45843 üzenetére
Most mellette, vagy helyette?
Azért gondolom egy darabig párhuzamosan hallgatnád, tesztelnéd őket, meggondolatlanság is lenne csak úgy egyik pillanatról a másikra lecserélni a régit....főleg ezen a szinten.
Amúgy szerintem is egy előfok-végfok párossal kéne nagyot dobbantanod, ha már annyira viszket a füled valami újdonságért.Kábelcserével is kísérletezgethetsz és akár még plusz két hangdobozt is berakhatnál a rendszerbe (múltkor már ajánlottam itt ezt a megoldást, mert iszonyú nagy helyed van hozzá). Ez utóbbi is hozhat néminemű változást a hangzásban; a tér tuti jobban be lesz töltve a 7.1-el.
Mélyládával hogy állsz? Pár hete ment az érdeklődés ott is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest