- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaborka30
aktív tag
válasz
Norbi 72 #83026 üzenetére
Az erősítőn a video1-hez hozzárendeltem az opt1-et, a tv-n pedig beállítottam a külső hangszórót...
Gyári reset: ilyet találtam a használati utasításban: a gyári értékekre történő visszaállításhoz tartsa lenyomva a VIDEO1 gombot bekapcsolt készülék mellett , majd standby/on gomb és a kijlezőn megjelenik a CLEAR felirat és készentlétbe kerül az erősítő.
Ez lenne az?
Kirpróáltam, de semmi változás sajnos -
Gaborka30
aktív tag
-
válasz
Norbi 72 #83015 üzenetére
"Hát szerintem a Lego film borzalmasra sikerült,gyerekek egyáltalán nem értik"
Ez szerintem nem így van. Például az én összes gyerekem is él-hal érte, meg a szomszéd gyerekek is.
Természetesen vannak benne felnőtteknek szóló poénok, utalások, de az nem megy a gyerekek rovására. Szerintem remek lett gyereknek, felnőttnek egyaránt. Én is jól szórakozom a poénokon, amiből van bőven.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #82991 üzenetére
jaja de azért tudott szellőzni
lehet igazad van egészen addig amíg el nem pukkan benne valami és dobhatom ki vagy venni kell másikat
azért amit itt írtak nekem hogy fél percig ha a kezem el bírja viselni a meleget akkor minden ok
no azért tudni kell ha dolgozik az erölködő akkor én azt mondom hogy nagyon meleg
fél percig sem bíznám, elég ha olya 5-10 mp és már nem bírom tovább...
lehet túlparázom de így viszont biztos ami biztos...
mert te azt mondod nem kellene rá?szerk: bocs, szerkeszthettem volna a másikat, sorry
-
nagyszegi
tag
válasz
Norbi 72 #82854 üzenetére
redstar-w valami noname cucc szal megérni biztos nem éri meg javítani. De ezekszerint igazam van abba h a probléma forrása az erősítő oldalon van? (meg egy olyan dolgot is csinál a kezdetek óta h ha egy filmben nincs hang egy másodpercnél tovább akkor az első hang elejét levágja ez is az erősítő vagy ez a hangfal is lehet?)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Norbi 72 #82699 üzenetére
A Polk Lsim, még a 3-as is 320e/pár. Ezért a pénzért szerintem van jobb hangfal is, akár állóban.
Lehet ,hogy elfogult vagyok kissé, de, mint mondtam egy Sonus Fabert is hazavinnék bármikor, az pedig sem nem Brit, sem nem Francia.
Nekem egyébként Triangle Antal 202-es van és tökéletesen elégedett vagyok vele. Előtte TDL RTL3-as volt, amivel szintén elégedett voltam. Ma már nem is létezik ez a gyártó.
Sajnos vettem újonnan egy Denon X2000-et. Hát, nem volt a legjobb választás, mert nem ilyen hanghoz vagyok szokva. Valószínűleg megy a piacra.
-
válasz
Norbi 72 #82646 üzenetére
Sajnos nem fog felmerülni, hogy az erősítőt mostanában cseréljem, tehát mindenképpen olyat vennék, amivel elbír.
Az összekötés nem játszik a Pereszteg-Pécs távolság miatt. Kicsit messze van.
A válaszodból azt veszem ki, hogy valamennyire jól gondoltam, hogy az a hangfal nem ehhez az erősítőhöz való.
-
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #82588 üzenetére
értelek
ilyen kábelem van az erősítő meg a tv között
hát ki fogom próbálni, de az enyém 508-as...
de megfogadom a tanácsod és haza érek kipróbálom
a használati utasítás linkeltem és abban csak audio felirat van... -
Generalhu
tag
válasz
Norbi 72 #82596 üzenetére
Végül is megfelel,akkora elvárásaim nincsenek,amiket én találtam árban erősítőben Pioneer VSX 423 vagy Denon PMA-520AE sztereóban Hangfalakban pedig egyszerűen nem ismerem ki magam hogy egy adott pár jó vagy nem jó Wharfedale 10.1,Wharfedale 121,PSB B5 minden teszt mást ír Wharfedale ról az egyik hogy kitűnő másik hogy nem annyira jó!? Zenében inkább elektronikus mostanság pár komolyzene.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #82582 üzenetére
értelek, okés, a kép hdmi kábel megy az erősítőre én onnan is hdmi kábel megy a tévébe...
tehát akkor nem kell valamit külön beállítani a setup menüben hanem ennek alapból menni kell ha tudja az erősítő...
gondolom énszerk: most már emlékszem nekem az csak audo gomb, és ott tudom állítani a centes a subwofer, magas, mély..stb-t de csak is kizárólag az erősítő kijelzőjén látom ezeket
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #82570 üzenetére
jaaaaaa
akkor már látom
sorry, no hazajutom és kipróbálom, bár ahogy én emlékszem arra sem jött be olyan menü mint amit keresek
de ki fogom próbálni
köszönömszerk: link
9. oldal
itt nem látok csak audió feliratot
iit egy kép is, azt hiszem nekem pont ilyen van -
deakandrew
csendes tag
válasz
Norbi 72 #82554 üzenetére
Hello!
A tv átengedi a beledugott hdd-ről usb-n az 5.1-et simán!
Erősítő is felismeri mikor DTS a hang (optikán keresztül jön most), TV adás persze prologic...A fő kérdés erre vonatkozott hogy optikán vagy hdmi-n van jobb hang 5.1, illetve megéri csak ezért venni minőségibb kábelt? (médialejátszóm később lesz, most csak a tv beépítettje van)
Üdv,
A. -
Neoteric
addikt
válasz
Norbi 72 #82527 üzenetére
Köszi szépen a kigyűjtést.
Nem kapkodom el, ahogy írták fentebb is, nem hajt a tatár, inkább gyűjtök, h aztán komplett szett legyen, nem szívesen hagynám ki a subot.
Ezeknél a cuccoknál amúgy mennyire érvényesülnek a fogyasztói társadalom törvényei? Mármint mennyire jellemző h bekrepálnak idő előtt, v egyáltalán mi a tervezett élettartamuk? -
Patice
nagyúr
válasz
Norbi 72 #82482 üzenetére
Középnek megfelel, de ezen belül én is alsó-középbe sorolnám.
És ez már egy elég jó hangú rendszer lenne, amiben nem lennék biztos, hogy kijönne a csatlakozók hangra gyakorolt hatásának különbsége. (Mert innen idult ez az egész kategorizálásos folyam...)
A kategóriákra: én is több kategóriát használnék 3-nál. A szokásos Alsó (Belépő) - Közép - Felső kategóriákat egyenként 3 további szintre bontanám és mondanék még egy abszolút csúcs kategóriát is.
Amúgy ezt már lehetne simán számozni is 1-10-es skálán.
Javaslat:
Kérjünk fel egy hifi magazint, hogy szponzorálja a topik tagjainak konszenzus konferenciáját egy megfelelően távoli (trópusi?), 5 csillagos szállodában, ahol megállapodhatunk a kategóriákat illetően, miközben hülyére wellnesseljük és vedeljük magunkat "bringázás" közben. -
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #82485 üzenetére
Igen, háromfelé: alsó közép, közép, felső közép.
Már szóvá tettem, de szerintük a honlap látogatói úgysem értenek hozzá és ezzel próbálják őket vásárlásra csábítani. Kész kabaré, amit művelnek, ami többe kerül 500e forintnál, az már High-End, nagybetűkkel. Persze leginkább az általuk importáltakra igaz, mert a 750000 forintos Marantz CD-játszó csak "Audiophile", ellenben az ő cuccuk, 720-ért már "High-End".
Vatera stílus. -
-
kenand
veterán
válasz
Norbi 72 #82219 üzenetére
Nem, System Fidelity HT-R405, használtan vett, 2 évig csak rádiónak használtam, most próbáltam az 5.1-et. De nem megy a center. Fő erősítőm egy Onkyo (az sem high end, de már HDMI-s). Ezt a családi mindenes szobába szántam (családi nappali-konditerem-dolgozószoba, sha kell vendégszoba).
Azt hiszem marad sztereo erősítő belőle és megy a nagyobb fiam szobájába zenehallgatásra A régi Philips SA 8200 meg újra erősítő lesz, Geniatech ATV1200 coaxialis digitális kemetének DTS és DD 5.1-es jelét szépen dekódolja és van center is. -
Gabor1123
tag
válasz
Norbi 72 #82222 üzenetére
Mostanra kiderült hogy van alaplapi spdif, kettő is. Egy spdif 01 +egy hdmi spdif. Mind a kettő háromtűs, csak a 01 jelölésű kicsit kisebb. Ezt hogyan tudom kivezetni? Egyáltalán melyiket kell kivezetni? Hangkártya nincs, csak az alaplapi, ami a leírás szerint 7.1-es, de csak jack kimenet van.
-
Gabor1123
tag
válasz
Norbi 72 #82194 üzenetére
Köszönöm, akkor legalább az időmet nem vesztegetem a kísérletezésre! :-) Minőségi szempontból melyik a jobb megoldás? Tv-ből az optikai kábel, vagy a gépből az erősítőre kötni? Az hogy a tv-n keresztül megy a hang nem ront rajta? A gépen most csak az alaplapi hangkimenet van, ami talán nem is digitális. Ehhez a részhez már végképp nem értek, de azt hiszem a digitális jobb mint az analóg ugye? Ha esetleg sokkal jobb az elérhető minőség akkor egy hang kártya vásárlása még belefér...
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #82172 üzenetére
Amikor mi voltunk haverral akkor is tudtunk hallgatni amit akartunk. RX6-ot is pl ott hallgattuk meg.
Most augusztus végig nincsenek ott nyitva, biztos akkor most csinálják a moziszobát.
Arra kíváncsi leszek majd.Náluk vettem a tüskéket a Focal-ol alá és akkor is rendes volt a csávó.
-
válasz
Norbi 72 #82163 üzenetére
mozira jó az a TSI, nekem 500-as volt frontokra, de zenére már szerintem nem az igazi, az én elvárásaimnak persze. Érezhető és még kifizethető minőségi upgrade volt az RTiA7 szett a TSI hangzásvilágához képest, amit ugye az anyaghasználat és a különböző technológiák segítségével ér el.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Norbi 72 #82021 üzenetére
Mérlegeltem.. és inkább ez lettViszont van egy kis problémám amire szeretnék egy kis segítséget vagy fejmosást.
Most úgy áll a jellánc, hogy laptop -> erősítő -> projektor. A projektor 1280*800 -as natív felbontással rendelkezik, viszont a Denonon keresztül ezt a felbontást nem tudom beállítani, de ezt a 720p-t a projektor nem kezeli korrektül (össze van rántva a kép.. arányos meg minden, de széltében is 9-9 centivel kisebb lett)
Szóval lehet valami olyat beállítani, hogy a Denon ne skálázza át a videójelet? Vagy hogy lehetne lenyomni a torkán ezt a 1280*800-at? -
Hobbbyt
őstag
válasz
Norbi 72 #82007 üzenetére
Igen, de hogy akkor már csak a Denon 3806 vonalbemenetét használnám. A DAC meg hangprocesszor szerepét a hangkártya látná el. Szóval igazából kérdésem igazából az, hogy az Asus Xonar D2 - DX2/XDT mennyire képes felvenni a versenyt egy 2809 hangprocesszorával, DAC-jával.
-
t-bali3
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mazda topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fali konzol lapos tévékhez
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest