- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Festina86
tag
Placebo elkerülésére szerintem a legjobb megoldás a vakteszt, én is ezt csináltam a hangfalkábeleknél. Unokatesóm cserélgette a kábeleket én meg csak hallgatóztam. Nekem egy nagyon hasznos tapasztalat volt. A végeredmény végül is ugyanaz lett mint az előzetes ráhallgatás során, de két kábel közti különbségek olykor nagyobbak olykor kisebbek voltak mint gondoltam. Pl. egy 40 ezres kábelnél már az első hallgatásra éreztem, hogy nem az igazi, de vaktesztnél 1 perc után kérdeztem, hogy mi ez a sz@r dobjuk ki az ablakon, ekkor vált igazán világossá számomra, hogy mennyire nem jön be a stílusa. Az én régi kábelem viszont egész tisztességesen helyt állt a vakteszt során, és egész nehéz volt kiszűrni. A teszt végére szabályosan elfáradtam
. Kevésbé tapasztalt fül számára szerintem mindenképp hasznos dolog.
-
bajnokpityu
félisten
kábeleknél is szokás rezgéscsillapitani.
Hivox a legjobb belső kábeleit is csillapitotta, Valhallának is vannak csillapitott kábelei.
Nem hallottam még ki, hogy mennyit ér,de mindkettőjüket, meg Ricsifiút is komoylabbnak tartom annál, mint, hogy poenból, v divatolásból javasolják.
Más kérdés, hogy ehhez biztosan el kel érni egy szintet.Láncon mókoltam otthon még kicsit. Újra vanik bódottá, elégedettség.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
Odebb pakolas, fazis forgatas nem segitett?
Az elmeletemet cafolja, h mas erositovel is volt alapzaj.
Hat, ha majd eljosz, kesz az emelet, hozd a cuccokat, hatha itt okosabb lennek.
masik tanulsag a gotham hangfalkabeled. Annyi rosszat hallottam rola, eloben megis a lancnak jo partnere volt. -
-
ricsik
őstag
Én hármast álmodtam meg magamnak, mert csak egy fali konnektor van a teljes rendszerre. Alces egybe menne az erősítő. Kettőbe a T dugó és még három eszköz (pl AV erősítő, media player, tv, vagy bármi egyéb). A hármasba meg menne egy mezei elosztó, oda menne a lámpa, ébrsztő óra, stb, ami nem hifi. Jó elgondolás mester urak?
-
Dorian
félisten
Ha a konnektorok ugyanazon a kismegszakító-körön vannak, akkor teljesen mindegy. Ha a TV be van kapcsolva, akkor bizony kicsit behallatszik a hangba a sztereón. (de ugye zene közben nem tévézek) A mozierősítőm viszont nem érzékeny ezekre a zavarokra. Vagy van benne valami szűrő, vagy ennyivel kisebb talán a felbontása, nem tudom.
Te még nem is hallottad, ha van kedved, gyere át vmikor!
-
Festina86
tag
-
-
Robbee
csendes tag
Elnézést kérek mindenkitől, nem akartam senkit sem félre vezetni, csak a saját tapasztalataimat írtam le, amik egy avi megnézése után vontam le. Majd havernek mondom, hogy ő is nézze meg, persze 720p-ben angol DTS-el, és akkor kiderül, hogy ott milyen a hangzás.
Sajnos még csak egy 55-ös CRT-m van, de tervbe van egy 42"-es Pana plazma beszerzése, csak még a pénzmag nem jött össze hozzá.
Ha meglesz, akkor persze én is a nagy felbontásra fogok törekedni, akár eredeti, akár biztonsági mentéses mkv-k formájában.Főleg, hogy ott már általában az angol hang mindig 1,5 megás DTS.
-
Robbee
csendes tag
Jójó, csak az volt fura, hogy a hétvégén néztem meg a Halhatatlanokat is avi-ban, angolul 5.1-ben és abban meg olyan hangok voltak, hogy csak nah. Este néztem és az asszony rám is szólt, hogy vegyem halkabbra, vagy nyomjam be a night cinemát.
Valamint a Bombák földjét is így néztem, és az is kapott oscart a hangkeverésért, és abban érezhető is volt, hogy miért kapta. Ott dolgozott elég sokat mind az 5 hangfal!
Azért van jó pár, avi, itt a BD rippekre gondolok, amiben jók a hangok. -
nebulo5
senior tag
Szerintem, tartós fixálást csak valamilyen léc kerettel fogsz tudni elérni... Valóban nem egy lakószoba (nappali) barát ez a szivacstábla így kopaszon... Az Ikeában lehet venni valami rém bagatel összegért folyóméterét a ritkára szőtt nyers vászonnak! Ha jól tévedek, talán 700 - 800 ft. métere és 1,6 m. széles! A vékony léc keretbe fogatott szivacstáblát azzal lehetne bevonni, és azt (szerintem) lehetne olyan színűre fújni diszperzittel, mint a fal színe. Valami ilyesmiben törtem a fejemet én is, amíg Sz. Zoli le nem beszélt a diffúzorokról.
Esetleg, (ha mégsem akarnál fa léc keretet) a szivacstáblát itt - ott rögzítheted a ragasztó csíkkal variálva úgy is, hogy gombostűket ütsz a falba a szivacson keresztül! (ez csak egy hirtelen ötlet, de megérné kipróbálni) -
spiky03
veterán
Annyira azért nem, csak ugye haladni kell a korral.
Meg azért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok? Sajna jelenleg nem tudom meghallgatni, mert az ismerőseim körében nincs HD képes erősítő, sajna az enyém sem az.
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy megéri-e váltani olyan erősítőre, ami tudja ezeket vagy sem, persze olyan hangfalakkal, amik szintén tudják mind ezt produkálni. Jelenleg nekem egyik összetevő sincs megJelenleg teljesen elégedett vagyok azzal a DTS hanggal, amit tud az én kis belépő rendszerem. Ha váltok akkor az csak egy lépcsős lesz, olyanra, ami már mindenre jó lesz, egy erősebb vas és egy minőségibb hangfalszett. Persze ez nem holnap lesz, hanem majd egyszer csak. Addig marad az álmodozás, és az érdeklődés.
És természetesen nem akartam senkit sem zaklatni és zavarni a kérdéseimmel. Ha még is sikerült volna, akkor elnézést kérek érte, nem volt szándékos. -
MaTTeS
senior tag
Nekem a SkyDrive jött be nagyon, főleg sok képet tartalmazó albumok feltöltéséhez és megosztásához. Pl: Saját album, WSR 2011
1-1 kis fájlra meg saját FTP-t használok, gyorsabb mint akármire feltöltögetni.
A mai off is megvolt. -
nebulo5
senior tag
Nem emlékeztem már rá, mekkora területű az a szivacs...
Csak figyelj rá, nehogy "által essél a lovon"! A túl nagy akusztikai csillapítás is negatív hatású lehet! Vannak itt olyan fórumtársak, akik jóval több tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. Kérd a segítségüket, bizonyára szívesen adnak ötleteket.
a szivacstábla bátran feldarabolható -
nebulo5
senior tag
Hát igen!
Az a roti processor és végfok nagyon megéri a pénzét! És akik a csatornánként 70 - 90 Wattot szokták keveselni, azoknak erősen javallott a 40 W. RMS hangerő meghallgatása!
Ami a sztereo hangképet illeti, valóban a legjobbat tudom róla mondani. A hang, nem a hangsugárzókból volt hallható! A zenekar ott ült a szobában, rá lehetett mutatni a zenészekre. Hasonlóan jó hangképet Dorian-nál hallhattam, amikor még a mélynyomót nem tette a 2 fronton kívülre.(remélem, azóta vissza is rakta....)
A Lupus ebben a rendszerben is szépen teljesített. Véleményem szerint, egy kis akusztikai "ráfordítással" igazán kellemes audio élményforrássá varázsolható a szoba.
Én is köszönöm a lehetőséget, élmény volt számomra! -
robi0604
őstag
Kösd be nyugodtan a centert az egyik oldalnak.
Hidalva is köthetnéd, de akkor valószínűsíthetően eltérő lesz a hangerő, mivel több kraft megy rá, így esetedben ez nem javasolt.
A végfokon a hangerőt rakd minden csatornán maxra, vagy limitáld 3/4-en, úgyis a proci állítja majd.
-
pr0bi
senior tag
Reggel volt bátorságod megnézni azt a filmet , angol dts-hd ma hangsávval? Respect
Hétvégére tervezem egyébként én is megnézni sokadjára az új felállásban. Sikerült nagyon jó áron vennem egy Dali C6 párt így már teljesen homogén lett a lánc elöl a subot kivéve, beállítottam már mindent legjobb tudásom szerint. Legutóbb az UP BD-t néztem a rosszabbnak vélt magyar keveréssel, kellemes meglepetés ért, tiszta, egyenletes mélyek, szépen részletező magasok pedig csak egy belépő harman kardon avr-em van jelenleg. Ennek ellenére mindig elcsodálkozom milyen jól teljesít
-
knorbi77
tag
Autókkal, motorokkal persze más a helyzet, én a kisebb elektronikus dolgokra gondoltam(pl. hangfalak), amiket kivesznek ott a dobozából, és első bekapcsoláskor már 100% hangerőn pusztítják, főleg ha jönnek olyanok akik meghallgatják külön. Meg ott bárki "szétszedheti", kitudja hogy rakják vissza, nomeg nem 1 benyomott, vagy szétkarcolt membránú hangfalat láttam már kiállítva. Szétfogdossák az emberek stb..persze egy alapos állapotfelmérés után érdemes lehet megvenni, ha pl. egy sarokban volt, és nem nagyon nyúzták.
-
Wizard8
tag
(#1080) Ed Parker
Köszi az ötleteket.
Most a ps3(80gb FAT) az erősítőbe egy noname 1000 ft os kábelel van bekötve. Játék közben a textúrák élei pixelesek, autós, és hasonló "gyorsabb" játék menetnél. Három TV-n és 2 monitoron is próbáltam, de ugyan ez a helyzet. Lehet, hogy kilazult a hdmi csatlakozója, de inkább a rossz minőségű kábelra gondolok. Most szűkös a keret rá, és inkább később veszek jobbat, mint most egy drágább, de nem annyira jó kábelt. Most csak megnézném, hogy a kábel a probléma okozója vagy nem. Esetleg, ha erre a célra megfelelő kábelt tudtok? Toebee által linkelt esetleg? -
BBéci
legenda
Itt a topikban is született néhány, a tápkábel cserét ostobaságként beállító hozzászólás, amiket kifejezetten nekem címeztek, amikor felvetettem a témát.
Hasonló történet, amikor állítják, hogy az eredeti és az írott CD hangja között nincs különbség. Azoknak. szerencsétleneknek CD-játszójuk sem volt soha, limlom PC-s hangkeltőkön szól náluk az empéhárom. -
Ed Parker
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
11kerből? azért kérdem,mert most nézem,h amit én vettem,és Tonyot majdnem hülyének néztem,de azzal valami nem stimmt.nem tudom lekaparni a vélt ónt.
egyébként sztem meg lehet állni a lejtőn: elfogy az a keret,amit az ember a hobbira szán.
vagy nekem pl elég jól megfogalmazott céljaim szoktak lenni: utolsó pl: érjen össze a szinpad. utánakérdezek,olvasok,hogyan lehet megcsinálni. aztán kicserélem a kábeleket a hangfalban. következő, amivel még lehet javitani a szinpadon, egy jó clock a dacban+jó trafó a logi előtt. köz lépcsőfok.
stb,stb... de ahhoz hogy legyen elérendő cél, nem árt jó láncokat hallgatnipl nagyon sokkal többre én sem vágyok,csak a tetves forrasztásaim,kábeleim végre bejáródjanak.
-
Dorian
félisten
Tök mindegy.
knorbi77:
Akkor mégsem optimális az elhelyezés, valószínű, hogy valami kioltás van a dologban. próbáld a hangfalak helyét minden irányban és a beforgatás arányát változtatni. Egyszerre csak egy dolgot.
Csupasz falak, nagy visszaverő felületek esetén a sok csörgővisszhang is gyengíti a mélyet. -
Warter
addikt
Ha jól tudom a mini-n nincs ethernet, akkor már inkább mini plus. De akkor már még inkább amit a kolléga ajánlott az Acryan HD mini 2.
Szabikaa20: Az R1-ben túl régi a chipset, de ezen kívül mindent tud ami neked kell. Esetleg Dune HD TV-101 ami még jó lehet neked, mondjuk azon nincs optikai.
Dorian: Miért nem BD lejátszót vesz, ha már rákölt 20e-t? DVD lejátszóra én már nem költenék.
-
dhcodoki
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged