- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
VoidXs #152643 üzenetére
Hát erről engem nem kell meggyőznöd
Én nem hallgatok zenét már DRC nélkül hónapok óta. És a minőségi különbség amit tapasztalok, az nem hagy túl sok kérdést maga után abban a vonatkozásban, hogy kell-e DRC vagy sem.
(#152642) BBéci: Ha nincs dedikált moziszobád, ami kifejezetten erre a célra lett kialakítva, bemérve, stb... Akkor vacak lesz az akusztika. Haverom ~300 ezret költött akusztikai kezelésre, de DRC nélkül ő sem hallgat már zenét. Érdekes téma egyébként, rengeteget lehetne róla írni.
-
brobi76hun
tag
válasz
VoidXs #152590 üzenetére
Szia!
Próbáltam az alaplapival de nem adott hang beállítási lehetőséget, bejött az Intel HD Grafikai beállítás de ott csak képi lehetőségek voltak. Így ma vettem egy(( https://www.bestbyte.hu/HDMI/Delock-65573-Displayport-1-2-dugo-HDMI-huvely-4K-aktiv-fekete-adapter-p127091.html )) Ilyet és bedugtam a VGA-ba a HDMI mellé, ez most egy DP-s-HDMI, de úgy látom kijön mindenféle hang a sima DD, DTS, DTS HD master, true sound, stb. Viszont, van két érdekes dolog, az egyik hogy csak a Media Player Classic tudja lejátszani mindenféle megszakadás és probléma nélkül úgy, hogy hang csatorna váltásnál nem akad ki. A sima Win player, 5k player nem bírja, kilép hibával. A másik, hogy játékoknál nem kapcsol be sem a DD sem a DTS. Megint csak félig oldódott meg a problémám, de már így is jobb mint volt, sajnos nem az igazi.
Most úgy oldottam meg hogy a (VGA HDMI a TV HDMI-be (kép)). (VGA DisplaPort-osHDMI az Onkyo HDMI PC dugóba (Film)), és a (SoundBlasterZ Optika az Onkyo Optika ez a (játékokhoz)) -
VoidXs
nagyúr
-
brobi76hun
tag
válasz
VoidXs #152581 üzenetére
Most néztem a VGA-t és ott, egy HDMI és egy DispalPort van. Akkor a HDMI 2.0b marad a TV-be mint kép, a DisplayPort meg megy az Onkyo-ba mint hang. Köszönöm a nagy segítséget, régóta küszködöm már ezzel de eddig nem találtam meg a megoldást.
Akkor holnap be kell szereznem egy átalakítót DP-ről HDMI-re.
Még egyszer Köszönöm! -
brobi76hun
tag
válasz
VoidXs #152576 üzenetére
Szia! A VGA-n van 2 HDMI csati. Jelenleg a VGA-ból jön a HDMI 2.0b a Tv-be. Kép rendben!
Hanggal vannak problémáin. Most Optikaival van összekötve a Sound Blaster Z az erősítővel de csak DD és DTS-t tud!!! (Ez a fő gondom)
És HDMI 2.0 TV-ből az Erősítőbe. ARC!
Akkor azt mondod, hogy dugjak még egy HDMI-t a VGA-ba és azt kössem össze az erősítővel. Arra elég a HDMI 2.0- mert HDMI 2.0a-b-m már nincs? De így nem kerüli ki a hangkártyát? -
Q
senior tag
válasz
VoidXs #152563 üzenetére
És egy szép készülék még dísze is lehet a szobának.
#MCGaiwer
Én is a szellőzéssel küzdöttem az ünnepek előtt. Egy új végfok miatt csak 2-3 cm hely maradt a készülékeim fölött. Nekem egy lyuk van egy tégla falban, amiben polcokon vannak a komponensek. Elöl és hátul teljesen nyitott, viszont a felső tér hiánya miatt, egy 2 órás film végére, egészségtelenre melegedtek a cuccok. Nagyobbra vágtam a lyukat. A párom annyit kért, hogy a lehető legkevesebb porral próbáljam megoldani, mégis csak jönnek az ünnepek, amit nem takarítással kellene tölteni. De még így sem lett az igazi, oldalt csak 4-4cm helyem van, de már csak langyosak az elektronikák. -
MCGaiwer
addikt
válasz
VoidXs #152556 üzenetére
azon is gondolkodok, hogy beépítek kb 3 14cm-es, csendes PC ventit (pl noctua), annak nem nagyon lesz hangja a feladata meg csak az, hogy ne szoruljon be a levegő, már csak a ki-bekapcsolását kellene kitalálnom.
én inkább kinyirom az elektronikát 2-3 év alatt és veszek újat, mint hogy ennyi ideig veszekedjek az asszonnyal. A nyugalmam többet ér
-
Ear001
addikt
válasz
VoidXs #152497 üzenetére
Na örülök, hogy végre van valaki, aki tíz paraméterből megmondja, hogy fog szólni egy kondi. Van itt ez a vicces kísérlet:
... the same as we have found, that AC signals are electromagnetic "shockwaves". I think that there is more to that most audio enginers realize. To give you an example, when I started looking at capacitors , we devised the following test:
Connect a capacitor over the output terminals of a stable power amplifier, then connect a frequency generator to the input, and set the volume level at about 1/4 to 1/2 volume. Then run a frequency sweep from 0-20kHz into the amplifier. All the plastic capacitors that I've tried sounded like a small (very small) loudspeakers, the paper caps were almost silent. We employed sensitive listening devices like medical stethoscopes for these tests. The frequency at which a capacitors resonates under these conditions closely matches the colouration it introduces into the sound of the amplifier when used in the signal path.Akkor ez melyik kondi paraméterhez rendelhető egyértelműen?
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #152493 üzenetére
Adott két magassugárzó. Az egyik több részletet mutat meg a zenéből, mint a másik. Ezt hogy méred le?
Adott két magassugárzó. Az egyiknél lényegesen jobb a hangszerhűség, mint a másiknál. Ezt hogy méred le?
Ugyanez a kérdés adott kondenzátorokra is. Milyen számszerűsíthető mértékegységet használsz itt, amit egyszerű beírni egy egyenletbe?
Én is mérnök vagyok, de vannak bőven szürke foltok, ahova nem elég a puszta metek.
-
dualcore
őstag
válasz
VoidXs #152467 üzenetére
Azonos értékű kondit minek cserélni? Ellenben egy megfáradt, zárlatos, de gyártóval megegyező kapacitású kondi visszahozza az eredeti értékeket. Viszont ha már tuningolsz, cserèlsz kábelt, tekercset, és éhez kell megfelelő kapacitású kondi, mivel megváltozik a teljes karakterisztika. Ez amiben én nem vagyok benne napi szinten, innen kell a szakirányú tudás és a jó fül, meg a tapasztalat.
-
dualcore
őstag
válasz
VoidXs #152465 üzenetére
Nehidd, egy szimpla áramkör mint pl hangváltó (mert bármilyen hihetetlen ez egy szimpla áramkör) egy db kondenzátor cseréje, vagy beillesztèse, igenis nagy mértékben befolyásolja az oszcilloszkop által alkotott képet. Viszont más a mérés és az évtizedes tudás, azt előre nem tudom megmondani (én személy szerint) hogy ez a hankèpet milyen mértékben befolyásolja.
-
dualcore
őstag
válasz
VoidXs #152460 üzenetére
A bekapcsol, beállítja és csinálja, azt azokra a gépekre értettem, amit mint műszerész naponta használok, jelen esetben egy forrasztó állomás volt a szó, de lehet ez egy oszcilloszkop is. Viszont a legtöbb esetben mérve igazoljuk vissza a javítást. És mielőtt bárki kérdezhetné, tápkábelt nem mèrek.
-
dualcore
őstag
válasz
VoidXs #152458 üzenetére
Azért aki mögött ott van néhány évtized tapasztalat ez elektromosságban, mint jómagam is, az már nem számolgat, hanem bakapcsol, beállit és csinálja. Az viszont tény, hogy az alkatrészek hangra gyakorolt hatása, az egy külön"szakma", nem ( csak) általános elektroműszerész feladat.
-
Mosqu!to
addikt
-
sixpak
nagyúr
válasz
VoidXs #152386 üzenetére
Mivel ez a haladó topik, jómagam pedig a budget kategóriában utazom, ezért csak halkan jegyzem meg, hogy a mostani szettem centersugárzójával meg vagyok elégedve minden tekintetben.
Nálam bookshelf frontok vannak, de szerintem a széria tower tagjai közül sem lógna ki az S30.
Ezzel nem akarok ellent mondani neked, bizonyára (sőt, egész biztosan) nagyobb tapasztalatod van e téren, de magam is meglepődtem, hogy mennyire együtt van a center a frontokkal. -
tomyka74
senior tag
válasz
VoidXs #152382 üzenetére
igen piszkálja a fantáziám,hogy a canton Gle szettemet (ezek a frontokálló 3 utasok) lecserélném Chrono polcsugárzó szettre. most avx-en árulnak egy 5.0-át jó áron.
kiváncsi lennék jobb lenn e a mozi. ennyit még lehet rá is szánnék kipróbálni.(főleg ha lejjebb is tudom alkudni) -
mpo
veterán
válasz
VoidXs #151889 üzenetére
A múltkor leírtad, a referenciaszint beállítását.
Mivel a Decibel X a Redmi 4X-en (új MIUI 10) nem működött, ebben a cikkben
[link]
ezt az ingyenest találtam, "Sound Analyzer App" amiben C-weighting és Slow-weighting is választható, a kép megfodítható, hogy a mikrofon a hangforrás felé nézzen.
[link]
Másik mobilon a Decibel X futott, hasonló értékeket mutatott.Hajnalban, teljes csendben kalibráltam az app-ban a mikrofont, többszöri próbálkozásra sikerült, ettől még lehet pontatlan, ezért a mérési eredményeket még nem teszem ki.
Lehet-e, hogy a Denon X1500 (Dali Spektor 6) a -79,5 +18 skálán (mi a neve?) a -31-nél (-30-nál) adja ki a 75 dB-t?
Ezen a skálán a 0 elviselhetetlen lenne, annak ellenére, hogy pár hónap múlva 62 éves leszek, szerintem jó a hallásom, de hamarosan megméretem.
Be is korlátoztam a Denont amennyire lehetett, a bekapcsolás és a maximum hangerejét.
-
L.L.
senior tag
válasz
VoidXs #151779 üzenetére
Huhh, azt hiszem itt feladom, ez nekem nagyon Kínai. Maradok a bemérésnél, legfeljebb a fülemhez finomhangolom kicsit. Egyébként a -5 -6 dB-re mért értékeknek, van valami negatív hatása a hangra, azon kívűl, hogy hangosabbra kell tekernem az erősítőt? Esetleg ez azt jelzi, hogy nagy a hangfal a szoba méretéhez?
-
mpo
veterán
válasz
VoidXs #151737 üzenetére
Ezt a #37931-ben írtad.
Arra kell törekedni, hogy -30dB bemenő jel esetén ha 0dB a hangerő, akkor 75dB hangnyomást mérj a hallgatói pozícióban. Ha main volume, vagy a bemenő jel szintje eltér, akkor ezzel kell korrigálnod a várt hangnyomás értéket.Ebből én csak ezt a hármat nem értem:
-30dB bemenő jel esetén
ha 0dB a hangerő
Ha main volume, vagy a bemenő jel szintje eltér, akkor ezzel kell korrigálnod a várt hangnyomás értéket.Sajnos a Redmi 4X-en a Decibel X nem működik, a Sound Meter mérte a Dolby Atmos teszthangot.
A maximumok:
LF 48
RF 46
C 50
Sub nincs, de: 67
LS 42
RS 44
L Alteco a fronton:40
R Alteco a fronton:45#37950
A végén úgy korrigáld az értékeket, hogy az L-C-R-LFE azonos legyen, a többi pedig ehhez képest -3. Ha SPL-mérőd van, 75 dBC legyen a center.Az első hármat 50-re a többi négyet 47-re?
SPL mérő nincs, csak Sound Meter.Ilyenkor kell-e az AVR-rel méretni és korrigálni vagy most kézzel korrigálni?
Ugye, hogy sok a kérdése a kezdőnek?
-
mpo
veterán
válasz
VoidXs #151733 üzenetére
Nem csak neked kellene címeznem, hanem a többi hozzáértő fórumtársnak is.
Igaz, hogy most éppen a haladóban vagyok, de a kezdők érdekében írok.Az összefoglaló nagyon sok mindenben segít, de a kalibrálásról igen röviden írtak.
A referencia hangerőt rendszeresen írjátok, ez a szó az összefoglalóban nem is szerepel.
Ha kalibráláshoz keresek segédanyagot, akkor pont nem házimoziról szól vagy PC használatával kalibrálnak és nem kezdőknek való szinten íródott.
A tudástárban a kalibrálásról is kellene írni, ami lépésről-lépésre vezetné a kezdő házimozist.
Rosszul gondolom? -
zsolt320i
senior tag
válasz
VoidXs #151575 üzenetére
Bitstream nélkül csak akkor van "boom effekt" amikor először elindítom a zenét vagy filmet (amikor felépül a pcm stream), utána sosem mert a pcm stream megmarad (film, zene lejátszása után nem szakad meg a stream. az avr kijelzőjén továbbra is látszanak az aktív hangszórók) és ha kikapcsolom a pc-t mert természetesen akkor már megszakad a stream.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
VoidXs #151533 üzenetére
Sziasztok VoidXs,BBéci!
Vizsgálódtam az elmúlt 2 napban, és kipróbáltam egy Lenovo laptoppal és egy mi box-al is.
Sajnos mindegyiknél ugyanúgy jelentkezett a probléma.
Ha kikapcsolom, bekacsolom az erősítőt rúg egyet a mélyláda.
Ha dd/dts filmet nézek, vagy WASAPI-t engedélyezve hallgatok zenét indításkor, leállításkor és beletekeréskor is rúg a mélyláda.
Szóval innentől kezdve a lejátszó kizárva, kábel (volt több is kipróbálva) kizárva, sub kizárva (már a második csinálja ugyanezt) csak az erősítő maradt.
Ismertek valakit aki meg tudná javítani, vagy egy árat tudna modani a javíttatásra?Thx!
-
törölt tag
válasz
VoidXs #151085 üzenetére
Igen,sajnos ezen már nincs. A régebbin azon volt.
https://www.asus.com/hu/Mini-PCs/VivoMini-UN65U/
Persze én is úgy gondoltam,hogy amikor egy film DTS hang is van.De köszönöm, most működik már.
A TV-re ráküldtem a HDMI kábellel,onnan meg vissza Optikaival, kapcsolta egyböl a DTS-t is! :-)
Azért veszek egy ilyen kütyüt,már csak hogy kipróbáljam,van e különbség a két lehetőség között.
Meg akkor RCA-n a sztereo erősítőre is rátudom kötni a pc-t, nem a fejhalgató kimenetet használom. De ez már máshova tartozik.
Köszi mégegyszer. -
mpo
veterán
válasz
VoidXs #151077 üzenetére
Köszönöm a segítséget, blakeynek is.
A vásárlás holnap délelőttre halasztva.Csak angol nyelvű kézikönyvet tudtam letölteni a Denon X1500-hoz, talán CD-n mellékelik a magyar nyelvűt.
Ha valakinek megvan legyen szíves leküldeni a send.firefox.com segítségével privátban.
Könnyebb lenne a 278 oldalt elolvasni. -
mpo
veterán
válasz
VoidXs #151069 üzenetére
Sajnos a barátom egyedül van a boltjában és nehéz vele szót érteni telefonon, meg sokan vannak a vevők, így nem tudtam belőle kiszedni a hangfalkábel típusát, de 30 éve ezzel is foglalkozik.
Ebben a városban máshol nincs is hangfalkábel.
Nem látom a leírásokban, hogy ezekhez kell-e dugó. -
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #150794 üzenetére
a den of thievesben az akcio jelenetek eleg jok, de sztem sehol sincs a tronhoz kepest, lehet a mesterseges hangok meg a zene miatt erzem ezt..vegig duruzsolja a sub a tront. vagy lehet en subom inkabb 30-80hz kornyeken eros..tron meg tele van ilyennel.viszont a film az nagyon jo, kicsit townra, meg heatre hajazott. lehet ez a ket film is jol szol, fegyverhangok ugy emlekszem ezekben is nagyon realisztikusak voltak. kivancsi vagyok den of thieves a masodik reszt hogy hozzak ossze, minden eros karaktert kivegeztek
nagyon durvan reszletes, feszes es pontos a mely hang amit kiad ez a sub. reszletezobb a mely ha 80hz-en vagok zenevel, mint amit 602-ok kiadnak. jobban osszefolyik a 602 melye...csak az irannyal nem vagyok meg mindig teljesen kibekulve...filmre jo hatul, zenevel sztem jobb lenne elol. nem akarok 15-20 m rca kabelt venni. konnektor sincs elol most.
amugy nem egyertelmu nekem se, hogy kell sub zenehez. stilusfuggo leginkabb. egy pink floyd vagy hasonlo zenevel pont eleg a mely sub nelkul. viszont egy dub, reggae, elektronikus vagy hiphop sokkal jobb subbal. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
VoidXs #150800 üzenetére
Köszönöm a részletes felvilágosítást.
Zigi, van egy brutális basszus-anyag a birtokomban (de lehet csak én gondolom róla ezt), megszeretném nézni hogy hány hz-ig mehet lefelé, vagy olyan grafikonon szeretném látni, amit te linkeltél.
Milyen programmal tudom megtenni? DTS-HD 5.1 a forrás. Audacity-vel a sub csatornát vegyem ki például? -
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #150783 üzenetére
hmm igen?
miutan elforditottam a subot es ujrakalibraltam valtozott ez a pulzalas, nezegetem majd ezt a jelenetet este..
mi az ami jol szol meg subbal? obliviont megnezem. super 8-et olvastam avforumon, ennek nem volt vmi jo hangja, de vhogy en meg nem hallottam igazan dinamikus dd true hd savot, vmiert a dts savok nekem jobban tetszenek. a dunkirk se nagyon adta, ennel a tron jobban szolt. persze a film is rettenet modon idegesitett, lehet ezert sem tetszett annyira...
ready player one-nal megvarom az uj izzomat, 3d-ben akarom megnezni -
mpo
veterán
válasz
VoidXs #150600 üzenetére
Egy 7.1-es AVR-nél, ha 7.1-ben elrendezem, akkor a 7.1.2-höz a a back/height-be kettőt kellene dugnom és egyszerre szólnának a felsők és a hátsók. Igazából 9.1-es AVR-t igényelne.
Ha van átkapcsoló, akkor vagy felsők vagy hátsók és elég a 7 bemenet, de ez a megoldás próbát igényel.
Másképp nem tudom elképzelni. -
törölt tag
válasz
VoidXs #150530 üzenetére
" sehol máshol nem volt ekkora logikátlan fanatizmus a túlárazott termékek irányába, egyik Apple topikban sem."
Nyilván vannak olyan termékek, amiknek a hatása nincs egyenes arányban az árral, amit kérnek érte, azonban az ésszerű keretek közötti kábelezés, meghozhatja a kellő pozitív változást..
Más: Mai nap hozzám került egy Sony Vaio lap-top, és rákötöttem a rendszerre...
Töltöttem le egy bd25.-öt, és valóban nagyon szép képet produkált, még ez a régi gyártmány is...
Szóval simán el tudom képzelni, hogy egy megfelelően összeállított pc, képes egy jobb bd lejátszót maga mögé tenni..Viszont az is érdekes volt, hogy a Marantz lejátszóval szemben, egy teljesen más jellegű képet produkált. Nem mondom, hogy jobb/rosszabb, de egyértelműen más... Pedig ez is, az is digitális 24p kép...
Egyértelműen meg lehet különböztetni a PS, Marantz, illetve a lap-top képét... ugyanannál a digitális formátumnál.
(#150534) tomyka74 Ne értsd félre, tudom, hogy az IOS miatt veszik, azokról beszélek akik, azt sem tudják milyen op rendszer van rajta, csak az almát villogtatják
... (szép számmal vannak ilyen emberek)
-
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
VoidXs #150505 üzenetére
Egy olyan céget rágalommal lehúzni, akiket több kábeltipusban nem sikerült még senkinek utólérni a hozzáértés magasiskolája. persze tudom, lin eq mindenekfölött, mérés, és hangkártya.
nemrég irtam, hogy mondjatok valóban husky szintű szimmetrikus subkábeleket, azóta se jött rá válasz.
-
törölt tag
-
-
-
Dzsano89
tag
-
zsoika
addikt
válasz
VoidXs #150427 üzenetére
Nem, nem. A héten 2 napot is filmezéssel töltöttem (3db /nap) aztán 16.30-ra hazaér a család és akkor velük foglalkozok. Este 20.00 körül fürdés (sokszor a fiammal együtt), aztán dumcsi az ágyban és diavetítés vagy mesenézés közösen... 21.30 alvás. 22.00 körül Én visszamegyek a nappaliba és játszok éjfélig(ha az asszony nem jön le
). Valahogy így.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
VoidXs #150403 üzenetére
Ezzel mind egyetértek.
Ugye ma már az emberek, ha vesznek egy nagy kijelzőt, nem csak mozizni akarnak rajta, hanem mást is, pl. játszani. Engem is ez motivált elsősorban a HDMI2 irányába, nem a filmek.(#150406) VoidXs: ez a BFGD hogyan lesz meghajtva? DP? 3D-t tudni fogja?
(#150407) Patice: ha a 3D érdekes, akkor óvatosan ezekkel az átalakítókkal, mert az nem megy át rajtuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motoros topic
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged