- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ja, az. De ez eredeti hozzászólás nem az 509-re reagált, hanem a Yamaha RX-V371 vs Sony STR-DH 520 vs Pioneer VSX-421 kérdésre. Erre írtam, hogy a Denon 1312 vagy az Onkyo 309-ese. Mindkettő jobb az említetteknél, ha már valaki feltétlenül újat akar venni ebben a kategóriában.
Haverodra rátérve: elkúrta. Ha teheti vigye vissza és segíts neki venni valamit, ami valóban használható az általa elvárt célokra.
-
spiky03
veterán
A legkomolyabban.
De így van, Zaniknak teljesen igaza van!
Amúgy meg mindenki azt vegye amire épp van pénze, nah meg azt ami tetszik neki.
El kell menni és meg kell hallgatni.
Jelenleg nekem is tetszik a Yamahám, mert nem hallottam még más erősítőt, csak Denon 1912-t, de azt is csak zenén.Ennyi
-
-
Peak
addikt
Kiváló zenéknek tűnnek... imádom a kisérleti stilusokat, fusiont elektronikussal keverve... izgalmas elegyet képeznek a zenei palettán.
Érdekesek az efektezések... néha pattognak a digitális samplek, ami attól van, hogy a sample első jelének értéke nagyon távol áll az előtte levőtől, ezért a hangfal membránja hatalmasat ugrik.Jó sokat játszottam régebben én is samplerekkel.
-
Dorian
félisten
Annyit fűznék még hozzá, hogy a dobozokon feltüntetett érzékenység-értéket nem szabad teljesen készpénznek venni. Pl. Concept6 feltüntetett 91dB helyett 88 vagy 89 (nem emlékszem mit mondott pontosan Zoli) a valós érzékenység. Gondolom más dobozoknál is játszanak kicsit a méréssel.
-
bajnokpityu
félisten
Előfokot nemtom ki gyógyít.
Zoli ugyanis irtózik a "HM kombájnoktól"Ezzel együtt meg kéne próbálni. Sztem simán van egy előfokban hely,másik meg ez analóg hibának tűnik, amit meg egy ügyes műszerész ki tud szúrni.
Szívesen odaadnám próbára a saját előfokomat, de éppen tegnap este szétszedtem. Ha újra egyben van,akkor oda tudom adni próbára,és kiderül. Az ugyanis tuti nem recseg. Elméletileg akár ma összefércelhetem,de ehhez ott kéne lennem, érintésvédelem még nem az erőssége
Az a baj,h hogy erősitőben akármikor elpattanhat egy rossz forrasztás. rossz forrasztás csinál recsegést először, aztán meg bekussol. Van ilyen tapasztalat...
Ezt ki tudnád úgy szűrni,hogy mozgatod,kopogtatod üzem közben. De ezt nem tanácsolom,mert hazavághatja a hangfalat is. -
Patice
nagyúr
Nekem túlvezérlés gyanús. Mintha a Lupus által kibocsájtott jel "túl erős" lenne az erősítő bemenetének.
Bár hülyeséget mondok, mert akkor ezt nem csak magas hangoknál csinálná.
Lehet Eva Cassidy hangja tartalmaz pont olyan frekvenciá(ka)t, ami berezonáltatja a magasat, vagy a kabinetet, amiben van a magas hangszóró.
Nincs kilazulva egy-két csavar?
-
spiky03
veterán
Szerintem se.
De azt sem értem, hogy miért szólnak itt le olyanokat akik nem úgy hallgatják/használják a rendszerüket ahogy pl ők? Ha valakinek a sima sztereó zene jobban tetszik úgy, hogy szól mindegyik hangfalból, akkor úgy hallgatja. Attól még másnak nem kell úgy hallgatnia. Szabad országban élünk.. mégInkább segítő szándékkal álljunk mindenkihez, még azokhoz is akik máshogy hallgatnak zenét vagy épp néznek filmet. Mivel nem vagyunk egyformák mindenkinek más tetszik és mások az igényei. Ezzel nem akarom itt szítani a tűzet vagy kirobbantani a szavak háborúját, csak így zárójeleben jegyeztem meg.
Peace -
zzzaaa
csendes tag
mert eddig is így hallgattam a genius 5.1-ről számítógépről és sokkal jobban bejön így hogy betölti a teret , szól a mély , stb. mintha csak elölről szólna
remélem tudnak ilyet az erősítők, ha már kiadtam érte 150-et, hogy 5.1-en szólal meg a zene (pl. usb-ről) és nem csak a 2 fronton
-
zolaas
senior tag
Én személy szerint semmiképp nem adnék most már 1 DAC-ért a saját láncomhoz 30k-nál többet. És ahogy nézem, neked sem kellene. Mindenképp meghallgatnám a nálam lévő kínai csodám a te láncodon is. Már több ismerősömnél szerepelt mint tesztalany. Nem mondom, h 120-ért nincsen jobb. De ez már erősen lánc függő lesz. Felfelé. Nem tudom, h ennek van e aránya, h mihez mennyit érdemes költeni. Az biztos, hogy számomra (-unkra) nincs értelme ennél többet DAC-ra költeni, mert vagy semmi vagy csak minimális volt a különbség és nem is biztos, hogy nekem tetsző irányba.
Lánc: Denon DCD 1015 -futómű - SMSL SD-1955 DIR9001 AD1955 multi-functional DAC - Denon PMA 2000R - Focal Cobalt 815. Mindenféle kábelek, stb. Nagyon szívesen meghallgatnám másoknál is a Dac-ot. Kíváncsi lennék másnál más láncban a hangjára.
Nem új cuccok, de azért én szeretem
Szóval a DAC-ra visszatérve, én a helyedben mindenképpen betenném a kosárba. Persze mindenkinek a sajátja a leg-leg...
-
-
-
axwel18
senior tag
Persze ezzel egyetértek én is. De ennyi pénzért jobbat zenére nem tudtam volna összehozni. Házimozi erősítő nekem azért fontos zenére mivel koncerteket hallgatok amiknek általába dts 5.1, dd 5.1 illetve néha dts hd master audio hangja van tehát a stereo nálam ezért nem játszik. Egyébként amit a concept 6-osokra írtam azt se leszolás képp írtam csak nekem annyira nem jött be.
-
sting2
addikt
Kálváriám vége felé járok.
A hangfalakra kizárólag a Marantz sztereó erősítőt kötöttem, és bár ennek is van egy kellemes susogása feltekerve a hangot, közel sem olyan hangos, mi több itt nincs jelen a bal hangfalnál tapasztalható enyhe zúgás.
Szerintem itt felejtős minden fajta, földhurok, kábelzaj, gerjedés és még ki tudja milyen tézis, mivel direkt ez miatt az egész lakást lecsupaszítottam az AV-hangfal teszt kedvéért, amelyre pont 2 napom ráment.
Hétfőn megy a Totel-hez. -
sting2
addikt
Hát, akkor most ebben a kérdésben magunkra maradtunk.
Magam sem tudom mit csináljak.
Az tény hogy a Tv állvány mögött borzasztó kábel egyveleg van, amit reményeim szerint egy profi Hifi állvány és a jól megfontolt "zsinór stratégia" megold, de a méregdrága tápkábel, elosztó és további külső tuningot egyenlőre el szeretném felejteni.
Aztán lehet hogy besétálna hozzám is egy Denon és minden rendben lenne... -
sting2
addikt
Ez a jelenség, akkor halható ha oda teszed a füled vagy a kanapén ülve is?
Én ha oda teszem a fülem a magas hangszóróhoz csak akkor hallok ilyet, de mintha a bal-ból erősebben..
Nálam az AV-be csak az 5 hangfal van bedugva, minden más kihúzva, de magába melegedve is olyan "szélzúgás" halható már 60-65-re téve a hangot hogy ihaj.
Na itt mi lehet?? -
geri788
tag
Részben igazat adnék kedves hifistársam!Nem csak a tv kell kapcsolatban,vettem észre már én is!Minden tiszteletem a törzsgárdának de nem mindig segitenek sztem kellöen és ezt nem magamra értem hanem sok-sok segitséget váró kezdö "tapasztalatlan" hifistának.Az biztos hogy sok-sok ezer ft-ot meglehet spórolni azon ha valaki megkapja a kellö segitséget azzal hogy ne ugorjon bele értelmetlen vásárlásba.
.Én ugygondolom ha már elérem én is azt a szintet amikor amikor segithetek másokon akkor miért ne tenném meg a töllem telhetöt.Szép napot mindenkinek!!
-
törölt tag
Nos, nem gondolom, hogy vitatkoztunk Peak "kollégával", remélem ő sem gondolja így, inkább eszmecserének nevezném a történteket. Mindenesetre jó, hogy ilyen pozitívan viszonyultok a témához, s a józan érvekhez, valami hasonló miatt igencsak kaptam anno a plazmásoktól, nem is "mentem" arrafelé azóta. Köszönöm!!!
-
törölt tag
+1...
Szerintem nagyon nem off.. Azért megjegyzendő hogy az eredetit nem irják hanem nyomják...
Nekem sincs eszközeim, se időm ,se tudásom ilyen kisérlet végrehajtásához, Peaknak nagy gratula érte.így sok mindent tisztábban látok.
És aki jamót akar minden lebeszélés ellenére venni, az mi a fenének ir ide,ha már eldöntötte?Ő lesz vele boldog(talan), én másodpercek alatt kilőttem áruházi körülmények között is.
-
ginola
addikt
Nekem van csomó ilyen lemezem. Dali-nak is van 2, JMLab-nak is, meg HD teszt lemezek, Marantz-nak is. És szinte kivétel nélkül óriási zenék vannak rajta, ráadásul még gyönyörűen is szólnak
Nem tudod átküldeni flacba, nagy kérés lenne, vagy postán audio lemezre írva?
Köszönöm segítséged előre is! -
MaTTeS
senior tag
Szeptember vége-október eleje környékén volt ez a brutális áremelés. Addig, ahogy Béci is írta 15000Ft körül voltak a 2TB-os vinyók. Sőt láttam 5400rpm-est (film tároláshoz tökéletes és kevesebbet fogyaszt, és halkabb) 14000Ft-ért is.
Ahogy az informatika fejlődik, 2 év rengeteg idő és ezért durva, hogy egy akkori friss technikát ma, 2 évvel később 30%-al drágábban lehet csak kapni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elden Ring
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest