- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
Dorian #121374 üzenetére
Én procihibára gyanakszom,de itt szerintem többet tudnak segíteni.
-
deicide
veterán
-
-
Lite
őstag
válasz
Dorian #120730 üzenetére
Tudom, mire gondolsz. Nekem a legnagyobb bajom a reflexessel az volt, hogy nagyon kevés hely volt a szobában, ahová tenni tudtam, és ott is (a méretéből fakadóan) max 7-8 cm-re volt a faltól, ráadásul a hátoldal teljesen párhuzamos volt a fallal. Mindezt a szoba hosszanti oldalán... Szóval nem igazán tudtam megtalálni azt a pontot, ahol tetszett volna.
Ehhez képest a zárt ott már sokkal jobb hangot produkált és a kisebb méretéből fakadóan több helyre esélyes volt elhelyezni.
-
-
Lite
őstag
válasz
Dorian #120711 üzenetére
Igen, az hibás adat. A 25 Hz - 180 Hz sokkal reálisabb, bár szerintem még ennél mélyebbre is ment (Interstellar alatt van az a folyamatos mély hang - remegett a szoba rendesen)...
De ezt már csak méréssel lehetne megtudni, mi az alsó határfrekvencia.
40 Hz-tól a crossovert lehet állítani.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #120459 üzenetére
... a boxernél szintén jelentősen jobb a husky, és igy tovább. nem volt kedvem venni husky-t anno, nagyon nagy volt vele szemben az ellenszél. de nem volt mese, itt nálam sajnos megérte a husky a felárat. és fogadás van rá, hogy a wolf is érte volna, stb...
és megmondom őszintén, az AQ spec, szűk rétegnek készülő kábeleit én még szorongatva nem nagyon éreztem. nemtom kit vettek fel pár éve, de jó kábeleket tervez.
ha ezt más márka olcsóbban tudja, akkor ide vele, kíváncsi vagyok. de addig én úgy tekintek erre, hogy messziről jött ember...
Akiről Tamoo linkelt előbb kicsit elpakolászta a subokat, vett azóta két huskyt, és irta priviben, hogy mélyebbre megy a sub, meg mintha megnyúlt volna hosszirányban a tér. tehát sikerült elpakolni a subokat.
Liszi, ha megkapod a huskyt, és jó a szoba, elhelyezés, sub, akkor utána kicsi difinek fog tűnni a kco vs boxer. ezek után kezdődik szvsz az igazán jó subkábel.
krichd1: a conrad sztem nem ad próbára kábelt. ahhoz meg pofa kell, hogy élből 14 napon belüli visszavitelre játszani olyan kábel esetén, amit nemigen fognak eladni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dorian #120036 üzenetére
Nálam most is azon szól a zene, amin közben osztom az észt....
Tény, hogy nagyon olcsó kábel és ahhoz képest jó is, de abszolút értelemben sajnos elmarad a Cinnamon-tól.
A Klotz brummogós, fedettebb, kicsit sziszegősebb. Persze csak kicsit, de mégis. Ahányszor próbáltam, annyiszor hallottam rosszabbnak. Tévedés kizárva.Ez van, kicsivel jobb hangért sokkal többet kell fizetni. Végül is én ezt választottam, de bárki dönthet másként.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dorian #119936 üzenetére
Nem pixel hibák voltak, hanem zajosodás bizonyos helyzetben, víztükör, falevél erezete, stb. de eléggé sok helyen.
A BBC Planet Earth c. filmjét gondolom ismered. Nnna, abban voltak bizonyos jelenetek, amiknél csúnya elmosódások, pacásodások, zavaros kontúrok, stb jöttek elő. A "tele", nem azt jelenti, hogy teljesen lefedte a kijelző minden centijét, csak sok helyen okozta az említett anomáliát.
Ez semmiképpen sem kábelhiba, hanem ez a gagyi kábel képessége. Másnál ez a kábel a "még pont jó" kategóriát képviselné, az tuti. Az, hogy én legagyizom, azért van, mert vagyok annyira sznob, hogy eleve ne bízzak a gyári kábelekben, ezért én eleve legagyizok minden, gyárilag, ajándékba csomagolt és mellékelt kábelt.
A barátom szerint sem gagyi kábel volt, nem is úgy nézett ki, de mégsem volt használtató semmire.
Ezennel zárom a vitát részemről.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #119909 üzenetére
kácsa KCS-HH kábelt biztosan nem érdemes Cinnamonra cserélni.
próbáltad mindkettőt? én tuti kipróbálnám kácsa tulaj helyében, ahogy ethernet és komolyabb spdif kábeleket is próbáltam.
ha van kácsa kábeled, várlak egyszer szeretettel. nekem konkrétan azért lett AQm, mert több ismerősömnek volt gondja a kácsással nagyobb hosszon, és ők AQra váltottak. nekem annál értékesebb az időm, h ide-oda furikázzak kábelekkel, hogy jaj, most nem vitte jól át a jelet..
másik, jöttök Yodával. Megkérdeztem erről, amikor nálam kalibrált. Azt mondta, h ő nem állítja, h nincs köztük difi. De mérni nem tudta, és ezért nem is érdekli a téma. Ez nem azonos azzal, h nincs difi. sőt, ő is pont a cinnamont ajánlotta, hogy ha nem akarok problémát, akkor kb ennyit szánjak rá.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #119526 üzenetére
Idejét nem tudom, mikor rúgtam be utoljára, pedig szeretek piálni.
(#119518) Csabroncka
Sehogy, nincs időm zenét hallgatni. Amikor valamit tesztelek, akkor ülök középre a kanapén és figyelem lehunyt szemmel a muzsikát. Régebben autóban éltem ki a zenehallgatási mániámat, ám az utóbbi években havi 1000 kilométert sem teszek meg, inkább beszélgetős műsorokat hallgatok a rádióból. -
törölt tag
válasz
Dorian #119113 üzenetére
Nincs bizony, a különbség abból szokott adódni mikor ugyanezt előrébb valólónak tartjuk, helyesebbnek, és ennek túlságosan elfogult tálalásában.
(#119115) gyurczy
Mert pl A New Day BD kiadásán jobban tetszik a TrueHD sáv, mint az LPCM 2.0.
Örök vitatéma, nincs igazság, hasonlóan az összes Blu-rayen kiadott koncertfelvétel tekintetében. Stúdió albumot hallgatnék 2.0-ban, de ahhoz nincs elég jó rendszerem, és valószínűleg nem is lesz egyhamar, ezért inkább null kompromisszumos hozzáállással nem sztereózom.
(#119111) bajnokpityu
Te természetesen soha, csak épp tömörítve válaszoltam.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dorian #119031 üzenetére
Köszönöm a válaszod és Nemir Ombe-ét is.
Azért vetődött fel bennem ez a kérdés, mert ugye a hangdobozokhoz egyértelműen szokás a tüskézés ami többek közt főleg a mélyek javulását szokta hozni. Emiatt jutott eszembe hogy akkor a sub-oknál ez kiemelten fontos lenne.
A másik oldal viszont az, hogy amely hangdobozoknál gyárilag vannak talpak, tüskék, azokat viszont általában úgy használják, emiatt a gyári sub-lábak kicsit elbizonytalanítottak. (Persze az is furcsa, hogy pl. a használatiban, alapból egy sarokból kiindulva javasolják az elhelyezést)
Nálam egyébként parketta-->szőnyeg-->sub"gumilábak" a felállás, tehát nem az aljzatot akarnám elszigetelni a sub-tól hanem a subot az aljzattól.Holnap akkor benézek a sub-ok alá
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #119016 üzenetére
Különböző dolgokról is lenne szó ha ez nem hangzott volna el liszi tollából : "a bolhafitymányi különbségekért vagyonokat elköltő, de mindig elégedetlen "maximalisták" törekvései."
Elismerten maximalistaként ezt nehéz nem magamra venni. Az pedig had engedtessék meg nekem, hogy ezt nonszensznek tartsam.
-
Valkűr
addikt
válasz
Dorian #118791 üzenetére
Nem értem sokan miért húzzák rá a vizes lepedőt az Onkyokra, és miért általánosítanak mikor erről a márkáról van szó. Az Onykok hangzásvilága már rég nem az a túlzottan kiemelt, brummogós cirkuszi hang, mint a régebbi szériáknak volt. Emlékszem mikor a sajátom megvettem, és az előtte meghallgatott 876 hangja közti különbséget ecseteltem, hogy mekkora szakadék volt a két gép közt, pedig mindkettő Onkyo volt. A 876 erőből nyersen akart mindent megoldani, túlságosan színezett és mélybe nyúlós kissé érces hangja volt, majd a 809-hangját hallva minden addig az Onkyoról alkotott rosszabb véleményem elillant. Sokkal visszafogottabb, részletekre jobban figyelő, kimértebb darab mint az elődei, hangzásban bőven előre lépett. Minél jobb minőségű anyaggal kinálom annál jobban megmutatja, h sokkal úriasabb, hallgathatóbb mint az elődök.
Ezzel nem azt mondom, h a 809 vagy bármelyik nagyobb gépe egy csodaszer, mint ahogy az újabb TX-RZ900 sem, de már ezekre is a tesztek is mind azt írták, hogy zeneileg is elég rendben vannak. A legutóbbi teszten a 900-ra ezt írták, ez egy kiragadott rész: "( Ideje tehát elfelejteni azokat az előítéleteket, mely szerint az Onkyo egy mélybe húzó, dübörgő házimozi erőgép lenne. Ismerve a kínálatot, ilyen erővel, dinamikával, és hanggal nemigen találkozhatunk máshol.)"
Jómagam ugyan ezt vallom...A legtöbb gyártónak vannak jobban és rosszabbul sikerült darabjai, én úgy gondolom az Onkyo a fejlődési szakasz egy jobb oldalára lépett az utóbbi években kiadott erősítőivel. A 828 picit visszalépés volt, a 818, 838, 929, és az RZ széria ismét elég jó lett. Nyilván az egyéni ízlések továbbra is dönteni fognak abban kinek melyik hangzás jön be adott rendszerben, de ettől nem kell a másik márkát lehúzni, ahogy én sem teszem ezt a Denonnal, Pioneerral, vagy bármi mással, mert tudom, h adott árszegmensben ezen márkáknak is vannak elég jó erősítői.
-
törölt tag
válasz
Dorian #118791 üzenetére
Abszurd, úgy írod, mintha az összes számodra "mozis" karaktert vázoló rendszer nem lenne képes filmzenét megjeleníteni, nem lenne pontos, részletes. Gyakorlatilag az általad sztereóra és ezáltal mozira is jobbnak vélt rendszer nem található meg moziszobában. Nem véletlenül. De gondolom mindenki hülye és akció filmeket néz.
-
-
válasz
Dorian #118178 üzenetére
A hangdoboz-bejáratás valóban szar meló, ettől számomra csak egy szarabb lenne, ha más csinálná helyettem. Fogalmam nincs, hogy bánik a vadi új dobozaimmal, fogalmam nincs mennyire hajtja meg, fogalmam nincs visszakapom-e karcmentesen (ami ugye az új egyik előnye) és ráadásul az "új szag" is elillan addigra.
Amikor újat veszek valamiből, marhára élvezem a kibontását, az első rendszerbe állítását, hogy én használom először, hogy új szaga van, stb. De ahogy szoktuk mondani közhelyesen, így kerek a világ, nem vagyunk egyformák.
-
törölt tag
válasz
Dorian #118178 üzenetére
Első 50-100 órától én is megkímélném magam ha lehet, 100-200 között már sokkal izgalmasabb. Szubra különös tekintettel, kezdeti pár óra kínzás is lehet.
Más:
Megnéztem este A mások élete c. filmet, nagy veszteség lett volna lemaradni róla. Az őszintesége, ahogy a témához nyúl, a karakterek, színészek és alakításaik, jelmez és díszlet mind-mind nagyon a helyén van. A sok rejtett és nyílt színi utalás ránk, majd a végén egy újabb arculcsapás. Fantasztikus film, megfog, szorít és nem ereszt.
Ezután meglestem a rendező egyéb munkáit. Ezután miképp volt képes a förtelmes Az utazó iró-rendezője lenni.
-
Dave0077
csendes tag
válasz
Dorian #118124 üzenetére
úgy h nem azt a minőséget fogom kapni mint hangkártyával...egyébként kiprobáltam megy szépen hdmivel viszont jártam ugy elözö laptopnál h radugtam jack dugoval és elszált a laptop alaplapja.....kicsit félek azért... nemszeretném tökrevágni a laptopot... hdmivel talán nemlesz ilyen
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #118032 üzenetére
Tőlem biztos nem vagy kíváncsibb.
Majd leküldjük az asszonyt a kutyával aztán felcsavarjuk a hangerőt.@(#118034) Csabroncka
Nem tervezem.Én nem vagyok az a nagy kábelcserélgetős.
Mondjuk majd a frontokhoz meg a szubhoz kifogok próbálni más kábelt is ha összejön a kölcsönzés.
De amúgy nem nagyon tervezem, hogy cserélgetek...Max tápkábelt kap majd az erősítő ha lesz.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dorian #117986 üzenetére
értem, és neked is köszönöm a válaszod...
tehát akkor "nem sok" értelme lenne?
akkor lehet maradnak a magnatok...
mert most sikerült akkora lakásba költöznünk hogy akár két frontot is be tudnék üzemelni háttérnek
akár lehetne egy másik CAV pár is mint a jelenlegi frontjaim
de érdekelne hogy volna e értelme, mert így is rendben van a térhang a körülménykehez mértem, lehet egy szub jobb ötlet lenne -
-
kigyi_23
addikt
válasz
Dorian #117656 üzenetére
Én még csak belehallgattam, de rájöttem, hogy ezt akkor kell megnéznem amikor üres lesz a ház. Az eredeti hangsávban már az elején annyira mélyre megy szegény sub, hogy a házban tartózkodók szerintem idegbajt kapnának tőle
A szinkronnal megnézve ugyanezt a részt úgy éreztem semmi térhatás semmi mély
-
Csabroncka
addikt
válasz
Dorian #117348 üzenetére
Azt is jegyezd meg Dorian, hogy gyakorlatilag senkinél sem tökéletesek a dolgok
, még az akusztika sem, ha nem egy "dedikált" moziszobáról, vagy hangversenyteremről beszélünk, márpedig a legtöbb esetben mindenkinél valamilyen szinten élettér is (itt a fórumon).
Az alapvető dolgokra törekedni kell (háromszögelés, sarkok, hangfal távolságok..stb), aki csoda akusztikát akar, az menjen a Bartók Béla Hangversenyterembe ott valóban lehet fül orgiázni - egyszerűen fantasztikus.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Dorian #117023 üzenetére
A szobában egymástól távolabb tudom csak helyezni a frontokat, az hallhatóan javított, amikor kirpóbáltam és ehhez kell a kábel. De az egyik front előrébb fog elhelyezkedni vagy 30 cm-rel a másiktól. Mert csak az íróasztalom elé tudom tenni. Nem nagy probléma? Mást nem nagyon lehet csinálni a szobával, még a szőnyeg segíthet...
MasterMark: Akkor megoszthatnád velem az ötleteid, mert nekem elfogyott.
-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
-
törölt tag
válasz
Dorian #116384 üzenetére
Egy minimális technikai belevauvau.
2x30 w elég valóban egy szobába és teljesen mindegy 8 vagy 4 ohmos hangfalak adják le, de Béci által megjelölt 8 ohmon 30 W az 4 ohmon majdnem 50 wattot is lead (nem nektek irom hanem a többieknek), Doriannak ugy tudom nem 3808-a van hanem 2809-e vagy tévedek? Ami jóval karcsúbb a 3808-nál. Dorian: 5 vagy 7.1-ben használod a denonod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Sony STR AV270x
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest