- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
whatnot
őstag
válasz
Norbi 72 #98146 üzenetére
Majd megnézem.
A másik kérdésedre még nem válaszoltam: még a karácsony előtti héten az eladó azt mondta, hogy felveszi a kapcsolatot egy szerelő ismerősével és elvisszük hozzá. Állítólag próbálta őt felhívni többször, de vonakodik az illető, így nem kalkulálna vele. Hogy ebből mi igaz, azt meg csak ő tudja. -
whatnot
őstag
válasz
Norbi 72 #98141 üzenetére
Amikor hazavittem, nem volt otthon kábelem, amivel az erősítőt és a forrást össze tudtam volna kötni.
@gorbep: nem, az erősítő külön fali aljzatba megy.
Az összekötés először TOSLINK kábellel ment (PC és tévé is). Utána kipróbáltam 75ohm-os RCA-val is.
De a hibát a tuner is produkálja, úh. nem a bemeneten kell keresni a hibát.
CD lejátszóm nincs.A mute nem oldja meg. A forrás megváltoztatása oldja meg.
-
whatnot
őstag
válasz
Norbi 72 #98138 üzenetére
Ok. Elviszed helyettem?
Dolgozó embernek nem ilyen egyszerű, hogy ja, csak el kell vinni szervizbe. Főleg karácsony és szilveszter környékén.
Itt áll 200e Ft-nyi cucc, amit kipróbálni sem tudtam...@lemmy9: ha újat veszek és beszarik, az üzlet szó nélkül visszaveszi. Az eladó felajánlotta, hogy elviszi szerelő ismerőséhez. Ezt a mai nap lemondta. Most kapkodhatok, hogy talán meg tudom csináltatni a két ünnep között úgy, hogy mindhárom nap dolgozok. Azért, hogy ha már a karácsony kiesett, akkor legalább a szilveszteri hosszú hétvégén ki tudjam élvezni azt a cuccot, amibe 200e Ft-ot öltem bele.
-
Winne
nagyúr
válasz
Norbi 72 #98105 üzenetére
Ilyen volt a másikhoz, ez nem volt jó, ez szemre 6-osnak tűnik, holnap lemérem.
Most bemérettem a helyére mindent, betettem a 2013-as Metallica videót és megvolt az az érzés, amitől féltem, hogy nem jön meg, hogy megérte váltani.
A kép ugyan fostos még, mert néha beakad picit, de most egy agyonhasznált noname régi hdmi kábelt tudtam rádugni az erősítő és a tv közé, remélem egy jobb kábel megoldja ezt is, ha nem akkor visszarakom max a digitcoaxot, most már sztem azzal is menni fog.
Ettől függetlenül érdemes egy médialejátszót a rendszerbe építeni vajon? Lesz jobb, folyamatosabb a kép?
@(#98106) dunkel : mmint hogy fordítva?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #98095 üzenetére
Az US kiadványon biztos nincs magyar szinkron.
Amit néztél az szerintem CCE kiadás. Egyébként az igényesebb releaseknél beleírják az NFO fájlba, vagy legalábbis feltüntetik.
(#98096) Winne
- a frontokat én nem szorítanám és nem is fordítanám be ennyire
- a center szerintem iszonyat magasan van
- kellene egy vastagabb szőnyeg
- egy pár kép a falraA hátsó rész nem világos nekem. Nem lehetne más szögből lefotózni a szobát? Mekkora egyébként a szoba? 16-20 nm2?
-
Janaboy
veterán
válasz
Norbi 72 #97861 üzenetére
Hát igen, ez a helyzet szerencséje volt, az erősítő 20eFt-omba volt (távirányító nélkül, de ez nem gond) a hangfalak meg egy fajta céges bónusszal kiegészítve lett 30eFt
A hátsókhoz állvánnyal meg lapos szőnyeg alatti kábel, "állítólag" az se olcsó kategória volt
Itt egy kép amúgy róla: [link] -
Janaboy
veterán
válasz
Norbi 72 #97809 üzenetére
Egyértelműen igazad van, az a vicc az egészben, hogy mind a Mission szett és az Onkyo erősítő együtt nem került annyiba, mint amennyiért most mélyet javasolsz
Esetleg használtban érdemes keresgélni? Ha igen, ott milyet? Lehet, hogy rászánnék akkor többet, de akkor tényleg legyen jó -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #97837 üzenetére
Emlékszem,, az is 6xxx-es marantz volt.. Hiába Onkyo mozivas, abban jó.. bár várom a kimbereket hpgy megtudjam mit tud a nagy denon...
Manoska: szivesen.. ezért mondta Norbi jól: moind más világ főleg a középkategória mutogatja fogait... ha jazz vagy komolyzene kell akkor marantz denon, ha mozi, basszusban-ütemben dús hangzás és pop-rock akkor egyértelmű onkyo..de akkor elé kell fogadnod az ebből eredő hátrányait is..
-
-
válasz
Norbi 72 #97755 üzenetére
Mivel ezeket meghallgatni nem lehet, ezert igyekszem magasabb arkategoriaban nezelödni; hatha kisebb a pofara eses veszelye. Ugyan a whathifi nem egy orakulum, de ocsaroljak a bombasztikus melyeket a denonnal. En rühellem a bombasztikus melyeket
Latok egy YAMAHA RX-V1900-t vacak 350 euroert. Az nagyon keves penz akkor is, ha ez nem LAN gep.
Kerdes, annyival jobb-e a hangja a mostaninal, mint a szamozasa -
-
törölt tag
-
escape
aktív tag
válasz
Norbi 72 #96215 üzenetére
No kézhez kaptam pénteken a cuccokat, de sajnos arra nem gondoltam, hogy egy tyúkbél kábelt sem fognak mellékelni legalább a hangfalakhoz. Nem gond, megoldottam ideiglenesen 2*1nmm-es rézkábellel. Majd cserélem ha vége az ünnepi mizériának. Nagyon jól szólnak a hangfalak, szép a hangjuk, a kis 16nm-es szobába tökéletesek lesznek
Köszi még egyszer a segítségeket
Kellemes ünnepeket minden topiklakónak!
-
Jaded
őstag
válasz
Norbi 72 #97692 üzenetére
Szóval így elég 2 db kábel, értem már.
Még egy kérdésem van: a tv és az erősítő közé high-speed kell (ethernetes gondolom nem szükséges). Viszont a dvd és az erősítő közé is high-speed kell, vagy elég egy "sima"?Sanci38: Telón vagyok, ne haragudj. Itt nem úgy jönnek be a hozzászólások mint gépen.
Szerk: Köszönöm a segítséget! BBécinek és Norbi 72-nek is!
-
Jaded
őstag
válasz
Norbi 72 #97688 üzenetére
Várj. Vagy fáradt vagyok, vagy tényleg nem értem amit mondasz.
Szóval, adott egy dvd lejátszó HDMI kimenettel. Ezt fogom, bekötöm az erősítő HDMI in-jébe. Ez 1db kábel. (A dvd hangja kész.)
A tv-t összekötöm az erősítő HDMI out-jával ARC-on. Innen lesz a tv-nek hangja az erősítőn. Ez a 2. kábel.
Viszont hogyan lesz a dvd-nek képe a tv-n? -
Jaded
őstag
válasz
Norbi 72 #97684 üzenetére
Szóval ha a tv hangját akarom az erősítőn hallani, akkor kiválasztom a tv bemenetet ha dvd-t akarok nézni, akkor kiválasztom a dvd bemenetet és ugyanazon a HDMI bemeneten megy a kép a tv-be, amin a hang az erősítőbe? Jól megcsavartam, remélem érthető
Sanci38: Ez tiszta sor úgy értettem, hogy a dvd lejátszó HDMI outja az erősítő HDMI in-jébe.
-
-
malagutif122
tag
válasz
Norbi 72 #97550 üzenetére
Ja én is retro hifizek ezek a legjobbak ezek még ugy szólnak ahogy kell,
volt pm-440-es marantz-om is az is jól szólt, csak nem voltak egyformák a végfokok benne
jobban is szólt volna ha eredeti lett volna az összes végfok az nem birta teljes kihajtani a hangfalakat.
Yamaha Ns50f hangfalaim vannak 2db 165-ös mély van benne jól szólnak.
Ez a pm-630 amit most vettem ez kihajtsa a hangfalt nagy dinamika részletezö hangja van
szerintem még a 30-as mélyt is kihajtaná. Most vettem vaterán 19ezerbe ajándék volt marantz-ba nem is lehet jobbat találni most ebbe az árkategóriában jobbat.
És minden gyári benne a végfok ,nagy kondik is külseje is olyan mint az új.
MARANTZ SUPERSCOPE R-1302 -est hirdetnek most vaterán azt meghallgatnám biztos jól szól az is.
Neked milyen erösitöd van? -
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #97550 üzenetére
Nem nagyon volt köztük különbség. Kb ugyan úgy szóltak.
A Heco-t is feltoltuk -2 dB-re de ott már azért elég erősen szólt, de port zajt nem hallottunk.
Igaz mi nem értünk hozzá úgy mint itt ti sokan.De gondolom azért egy R10 az már jobb lenne mint a Heco-m.
Pl gondolkodtam hogy esetleg megérné-e lecserélni a Klipsch RW8-ra.
Nem tudom mekkora feljebb lépés lenne? Mert úgy tervezném, hogy a Heco után már valami minőségibb szubot vennék, ami jó lesz nekem sokáig, pl egy SVS-t. Így nem biztos, hogy kellene cserélnem.
-
devil-k
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
válasz
Norbi 72 #97456 üzenetére
Ez így elég tág. Én azt csinálnám, hogy elmennék fejeseket meghallgatni, és amelyiknek tetszik a mélye, azt kölcsönkérném, és a mélynyomó elhelyezésével és csillapításával addig játszanék, míg a hallgatási helyén (és helyemen) úgy nem szól, mint a kedvenc fejesem. Csillapításnak valami szálas anyagot kell beletenni/kivenni: ha sok a mély és keni, akkor beletenni, ha kevés és lapos, akkor kivenni. Faltól való távolsággal is játszhatsz. Illetve ha közel ülsz a falhoz, akkor tapasztalhatsz olyat, hogy ahol ülsz, ott sok a mély, a szoba közepén meg kevés.
Olcsón tehát lakótérakusztikáznék. A többi tartományt meg csillapíthatod szőnyegek és függönyök, meg puha bútorok szobába be- és kihordásával. -
bkercso
nagyúr
válasz
Norbi 72 #97452 üzenetére
Sajnos nem én vagyok az embered, fejlesztéssel foglalkozom, és elektronikával, nem hangfalla. Csak régen építgettem magamnak is, alap szinten.
De a "rendben" van az az elvárásaidtól függ. Miket hallottál eddig, illetve milyen a hallásod.bajnokpityu: Értem és köszi! Ez hasznos. Olvashattam volna egy darabig, mielőtt idetévedtem. Csak egy másik topikban belinkelték a "nem függ a magkeresztmetszet a trafóteljesítménytől" hsz-t, én meg ugrottam.
Átállítom az ingerküszöbeimet és követem kicsit a topikot. -
Kroland25
tag
válasz
Norbi 72 #97430 üzenetére
Élőben azért más a helyzet..most este nem tudtam normális képet csinálni..majd maxx holnap
Vászon már tervben jövőre kiépítem már megvannak a kiszemeltek!!A hátsó szekció is megkapja jövőre a plusz 2 focal 806w!!
Sanci38Jövőre körben ilyen elhúzható függöny lesz a projektor,vászon miattHangzásról még nem tudok nyilatkozni azt még nem lőttem be az lx76-hoz,ma nem futotta az időmből!!Csalóka a kép a hátsó surrond-ok 1.5 méterre vannak a hallgatási pozíciótól!!
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #97406 üzenetére
Lejátszók tudják.. de nézd meg bármelyik bemeneted konfigutrációját hogy az auto/pcm-en kivül mire képes, milyen jelet fogad, de nem hiszem hogy tudna enkódolni.. ha oda van irva külön dts/dolby d. akor elképzelhető hogy tud.. de nem tartom valószinünek és reálisnak mivel real-time kell menjen és ezt a lejátszók tudják időléptékben korrigálni.
-
-
t-bali3
senior tag
válasz
Norbi 72 #97163 üzenetére
Baj még sehol nincsen.
Mindösszesen annyit szeretnék megtudni (mivel nem találom az erősítő leírásában), hogy ha a pre-out kimeneten szeretném kivezetni a front csatornák jelét, akkor be kell-e valamit állítani vagy ott is folyamatosan kiadják a jelet?
Azért lenne fontos, mert sztereó erősítőt szeretnék a láncba illeszteni, úgy, hogy mozinál a HM erősítő csak a surround hangfalakat erősíti.
-
dunkel
őstag
válasz
Norbi 72 #97048 üzenetére
Igen, örültünk volna, ha nem velünk járatják a dobozokat
Az installáció sem mondható még késznek.
Amit viszont el lehet mondani, hogy az Atmos elég jól működik, legalábbis az atmos demo anyagokon. Blu-ray ugye nem sok van, de mint megtudtuk már 200+ film ilyen hangsávval készült szóval érkezni fognak.Kérésemre (picit duzzogva) meghallgattunk egy 1 perces atmos jelenetet 7.2 truehd-ban, 7.2 atmosban és 7.2.4 (teljes) atmosban. Már 7.2 atmos esetén is van javulás térleképzésben a sima truehd-hoz képest, és ez jó hír az ideális elhelyezést nem tudó és/vagy akaró hobbistának. A teljes atmos függőlegesen is növelte a teret, működik a dolog.
Film jelenetek között ez annyira nem jött át, egyedül egy mozzanat volt a tininindzsában amikor megvolt az átmosz többlet amire úgy felkapja az ember a fejét.
A vendéglátás szívélyes volt, látogassatok el bátran az Octogonaudio-hoz.
-
z123456789
addikt
válasz
Norbi 72 #96893 üzenetére
(#96893) Norbi 72
Nem tudom lejjebb görgetni.(#96895) Csabroncka
Azt majd csak valamikor 7végén tudom megcsinálni.(#96897) Sanci38
Hát án nem találok mást csak ezt az X. Over-t.Ez jelenthet cross over-t ha nagyon akarjuk nem?
A night mode-ot még meg kell keresnem. Meg is van, majd letesztelem.(#96899) spiky03
Igen Pio SC LX 72. És tényleg nem találok mást.(#96901) Csabroncka
Na ugye. De ha már leírtam...SZERK.:
Illtve írja a használati hogy kb 46 cm-re kell tolni a TV-től. (Ha jól értem) Ez mennyire releváns? Mert nekem nagyon max 46 cm, különben már szűkös lenne a Frontokkal. -
KisTücsök
addikt
válasz
Norbi 72 #96969 üzenetére
Van 300-zas szett, annyiért. Lehet jobb. De hogy elegánsabb, az biztos.
-
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Norbi 72 #96961 üzenetére
Értem
Szóval nagyobb lakásunk van, mint amit megengedhetünk magunknak
Amiről tudom, hogy ebben a szobában ugyan nem elég hangos, de elfogadható, az egy pár Genius HF2020
Milyen árban kezdődnek azok a polcsugárzók, amik már jó minőségűek (mondjuk az általad linkelt erősítővel szintben vannak), és a fenti aktív hangszóró hangerejét tudják?
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Norbi 72 #96954 üzenetére
Az már nagyon kereten túl van, nekem jó lenne az okos funkciók (LAN, USB, iPod) nélkül, fele ennyi bemenettel.
Szerinted mennyibe kerül két elfogadható surround hangszóró? Vagy valamit nagyon rosszul gondolok, és a házimozi erősítők nem ugyanazt a frekvencia-tartományt küldik minden hangszórójukra, és ezért nem lehet surround speaker-eket frontnak használni? Vagy annyival halkabbak, hogy túlvezérlés nélkül nem lehet hallani őket egy nagyobb szobában (itt most nem dübörgős filmnézésre, hanem egy vasárnap reggeli rajzfilmre gondolok)?
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Norbi 72 #96936 üzenetére
Ki beszél itt 100k alattiról?
Én csak egy kérdést tettem fel, amit a kolléga korrekten megválaszolt! (Egyszerűen kíváncsi voltam, mert nekem is van egy Genius 5.1-em és az elég jól szól! A kérdésem arra irányult, hogy miért lett lecserélve egy 5.1 "bögreszett" egy erősítőre és két frontra!)
Amit te linkeltél az 350k / pár volt! Szerintem ez messze nem zsebbarát még a fórumozók többségének sem!
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Norbi 72 #96934 üzenetére
Köszönöm a tippeket, sajnos nincs digitális kimenet az alaplapon, úgyhogy egy HDMI-s erősítőt fogok választani. Amit ajánlottatok, azon ha jól látom, nincs HDMI, van esetleg másik tipp?
Elsősorban a gyerekek néznek rajzfilmeket a rendszeren, szóval nem kell dübörögnie egyelőre (7 és 3 évesek). Viszont már nem szeretnék két akármilyen frontot venni, amit aztán cserélni kell. Tudtok esetleg olyan hangszórót ajánlani, ami minőségében illeszkedik ehhez az árfekvéshez, de hangerejében inkább surround vagy csak egy center, mint front? Tényleg csak arra kellene, hogy szóljon, amíg nem érkezik el az idő a következő vásárlásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest