-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
rabtibus #98335 üzenetére
Kétzónás erősitőn az A hangszorókimenet van csak bekapcsolva, mert a másik pár hangfalkimenetre (B) nincs rákötve semmi, ezért nem kell használni. Az A+B üzemódot használva az erősítő impedancia szintje megváltozik és ez bizonyos esetekben nem várt hibákat okozhat. [link] Az erősitő megfelelő kimenetére szabad csak a hangfalakat rákötni (A), mert igy nem ronthatsz el sok mindent. Esetedben meghibásodás történhetett itt
-
-
rabtibus
tag
válasz
rabtibus #98333 üzenetére
variálgattam tovább az erősítőn és a hátsó részében a hangfalkábeleket :
az elején van kettő gomb (A --- speakers --- B) ezek be vannak nyomva mind a kettő :a hátulján pedig a Right (jobb-ba) ban bedugva a két-két hangfalkábel :
Jelenleg nem zúg, nem sistereg, nem serceg ...
Ha valakinek van építő jellegű hozzászólása szívesen venném
(erősítő Dual CV 6040)
-
törölt tag
válasz
rabtibus #98315 üzenetére
A Technics hangfalad Bi-Wiring megoldású és 6 ohm, 80/160W terhelhetőségű. Azért egy másik hangfalpárral is megnézhetnéd, de valószinűleg nem ez a hibaforrás oka. Esetleg a hangváltó része, de az kattogó hangot is adna elvétve és bugó hangot. JBL hangfalat hallgattam meg ismerősnél még igy hibásan, azokból jöttek akkor ilyen hangok.
-
törölt tag
válasz
rabtibus #98306 üzenetére
SONY TA-FE 370-nél történt velem hasonló. CD/DVD bemenetére a DVD lejátszó, a TAPE bemenetére a PC hangkártya csatlakozói voltak rákötve. Ez nekem akkor(a) zajosodást okozott, ha egyszerre mindkét eszköz ment vagy csak áram alatt (felette nehezen is müködne hiszen meghibásodna...na) is volt a DVD lejátszóm. A DVD-t kihúzva a konnektorból (Nooormáááális?!!! A DVD lejátszó nem is férne bele a 230V-os konnektorba, csak a hálozati kábele. Na most komolyan...)
A zaj nálam is hangerőtől függetlenül állandóan jelentkezett és csak akkor szünt meg, ha a DVD-t áramtalanitottam vagy az RCA csatlakozóit kihúztam az erősitőből. A PC és erősitő túl közeli távolsága is gondot jelenthet némely esetben. A zavar forrását keresd meg nálad és hogy tehetsz-e ez ellen valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Yamaha RX 485RDS
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- LG OLED 65 C1 4K 164cm 120Hz
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest