- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Letiltás - hogy is van ez?
- Mobil flották
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Hohocali #151825 üzenetére
Egy ideig tudod hangerővel pótolni azt az érzést, amit egy gyengébb sub nem tud megadni, de én inkább lemondanék róla, mert brummogás a velejárója. Persze ez sokakat nem zavar. Szerintem az Ant-Man mélyei nagyon jóra sikerültek, de gyengébb subon lényegében meg se szólal. Nem amiatt a film miatt kezdtem el négyutas crossovert használni, de ott profitált talán a legjobban.
-
Hohocali
aktív tag
-
m3ss
veterán
válasz
Hohocali #151801 üzenetére
koncertre nem teljesen ertem mit irtal, de amugy nalam kizarolag +10/+15-os reference curvel hasznalhato zenenel a dynamic eq kulonben pofanvag a mely a 0-as mozis beallitassal. pl diana krall koncert 0db-es dynamic eq-val hallgathatatlan, terjengos lesz a mely, nagybogo hangja teljesen off. +15-tel jo.
de sima stereo zenere is igaz ez.en ha kikapcsolom dynamic eqt se filmekhez, se zenehez nem eleg +3 dB a subra...mondjuk 15-20-as hangero korul filmeknel. halkabb zenenel meg plane keves. tenyleg belenyul a magasakba is, az feltunt nekem is
az meg hogy tekergessem a melyladat hangero fuggvenyeben nekem nem annyira szimpi. ha veletlen halkan filmezek en bekapcsolom. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Hohocali #151689 üzenetére
Végeztem 2 AVR bemérést más mikrofon távolsággal a bal fronttól (1,5m vs 3,2m). Utána umik+rew hangnyomás mérés. Mindkét helyre a 105dB-t lőtte be (-10dB AVR és -20dB REW = 75dB a mért pontban). Úgy vettem észre, hogy állít egy belső hangerőt és a speakers/levels (ezt lehet manuálisan állítani) érték is változott, ez utóbbi jobban. A távolabbi bemérés esetén, ha az umik-et a közelebbi helyre tettem, és a speakers/levels értéket a közelebbi bemérés értékére állítottam, akkor 2-3dB-el többet mért.
Így valóban a hallgatási ponthoz igazítja a hangnyomást egy belső értékkel is, nemcsak a speakers/levels értékkel.A Dagidög által linkelt helyen azt írják, ha nem referencia hangerővel hallgat valaki mozit, akkor a dynamic eq on az ajánlott beállítás (nekem az AVR alapból ezt kínálja fel). Ez - ha jól vettem ki a szövegből - ha minél lejjebb veszem a hangerőt, arányosan annál jobban erősíti a mélyeket.
-
Hohocali
aktív tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Hohocali #151590 üzenetére
A 2. pontod a kibontás és a DAC közti fázis, nem szedhető így szét. Ha PC az előfok, akkor kibontja és feldolgozza a jelet, majd ezt adja tovább bármilyen jelúton, de nem bármilyen konténerben. Lehet olyan lejátszót írni, ami Atmos streamként újracsomagolja (ott a Dolby sajátja is GitHubon), csak nincs rá semmi szükség.
#151596: PCM-nek nincs dedikált kiosztása, az csak konvenció. 32 csatornát enged a HDMI, 256-ot a legtöbb PC-s szabvány, 65536-ot az enyém. Az más dolog, hogy ez a HDMI túloldalán támogatva van-e, általában nincs, de a Gefentől találkoztam 16-ossal.
-
gago1975
őstag
válasz
Hohocali #151515 üzenetére
Szia.
Mire gondoltál?
Nekem a fő felhasználás 80-85% mozi, 15-20% zene.
Nem tudok álló hangfalakat a 22m²-es nappaliba tenni, ezért csak Bookshelf jöhet szóba.
Az SVS Prime Bookshelf-ről jókat írtak az Av-Online teszten [link] , árban most 135K/ pár ami elég baráti.
Centerből is SVS Prime-ot néztem ami szintén 135K.Esetleg van tipp/ötlet, hogy max.180-200K-ig/ pár illetve db, milyen Bookshelf / Centert érdemes venni mozizásra az alul szereplő AVR-hez?
A Jamo J112-es azért nem egy "szar belépő kategóriás" sub. Az AV-Online teszt is jókat írt róla megfelelő sub+táp kábellel. [link],
Jó, persze természetesen nem említhető egy lapon egy Elac 2070-hez(380K Ft), de azért "annyira" nem is rossz.
Jamo mellé szerintem egy zárt SVS SB12-NSD nem lenne rossz és most az ára is nagyon megfelelő(170K Ft).
[link]Erősítőből is lesz fejlesztés. Amiket kinéztem az a TX-NR676/686/777-es, vagy esetleg egy Denon AVR-X3v.4500-as, csak majd jövőre.
Addig az 1-4 hónapig az 555-ös még elég lesz.
-
m3ss
veterán
válasz
Hohocali #151515 üzenetére
ok. kizarom a macskat is, lehet mindig mashova fexik
es a vetito 1.5 meterre mikrofontol 30 dB kornyeken nem gond vajon?
marmint a sub meresbe zavar vele? ott nem allit csak hangerot, ugye? en amugy ott nem vettem eszre komoly valtozast, max nem -4re hanem -4.5re allitotta ha mashogy mertem. -
Tonyka 2
tag
válasz
Hohocali #150785 üzenetére
Dreamcinema tollából:
Arra gondoltam, a teljesség igénye nélkül, kigyűjtök pár demozást segítő jelenetet, hogy ne kelljen sokat keresgélni, ha címbi átjön legközelebb.
Dinamika
John Wick
00:23:00 - 00:25:00John Wick - Chapter 2
01:45:00 - 01:46:30Drive
00:53:00 - 00:54:20Jack Reacher
00:03:20 - 00:05:17Open Range
01:42:20 - 01:47:20The Shallows
00:47:00 - 00:49:32Interstellar
02:06:30 - 02:07:30Dunkirk
00:01:00 - 00:02:45The Accountant
01:40:30 - 01:41:30The Hurt Locker
01:01:40 - 01:03:54Atmos
Deepwater Horizon
01:02:45 - 01:05:00Gravity
01:13:20 - 01:19:25Center
Transformers
00:00:45 - 00:02:08Mad Max - Fury Road
00:00:00 - 00:03:20The Hobbit - The Desolation of Smaug Disc 2
00:39:30 - 00:46:00Transformers - The Last Knight
00:22:00 - 00:23:30Subwoofer
The Hurt Locker
01:27:00 - 01:28:05Oblivion
00:18:30 - 00:19:20Fury
00:06:30 - 00:08:00Spectre
00:05:30 - 00:06:5013 Hours
01:58:00 - 02:00:10Captain America - Civil War
00:49:45 - 00:50:15Ready Player One
01:49:00 - 01:50:20Blade Runner 2049
00:01:30 - 00:03:45The Greatest Showman
000:00:00 - 00:03:00Sully
00:00:00 - 00:02:00War of the Worlds
00:20:00 - 00:26:00Batman - The Dark Knight Rises
00:50:00 - 00:51:10In the Heart of the Sea
00:54:30 - 00:59:05 -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Hohocali #150785 üzenetére
Természetesen nem, csak kíváncsi lettem volna hogy mit tud a kis Jamo.
Jamo -t amúgy nem hinném hogy vennék...Szub-tesztelésre a The Ultimate Bass Demo Disc blu-ray ajánlott, amiből van 2012-es, 2013-as, és 2014-es kiadás is (különböző filmrészletek vannak rajta, ahol hangsúlyos a basszus).
-
törölt tag
-
válasz
Hohocali #150477 üzenetére
Szerintem senki nem ajanlotta a legolcsobb kabelt, sot eppen az ellenkezoje igaz.
En Inakustik white line HDMI kableleket vettem, teljes megelegedessel hasznalom.
Jigsaw04 Ez azt jelentette, hogy lehet barmelyik gyartonak rossz kabele is.
Termeszetesen nem a legszerencsesebb ajanlas volt, mert konnyen felreertheto es nem tartalmaz konkret tipust sem. De azt sem, hogy vedd a legolcsobbat. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Hohocali #150397 üzenetére
A 4K játékban és szövegeken ad csak durva változást, de a filmek soha nem igazi 4K-k, csak a fényértékek. A színek felbontását rendszerint negyedelik, nem adnak ki 4:4:4 vagy RGB verziót lemezen, csak moziban, de sokszor ott is mindegy, mert már eleve nem így veszik fel. Azt is tegyük hozzá, hogy tökéletesen éles képet kizárólag a RED kamerák tudnak hozni, a többiek vagy túl nagy sugárral AA-znak, vagy nem bírják teljesítménnyel a hibátlan rögzítést, így eleve a legnagyobb filmek 20%-ánál nyújt láthatóan többet a 4K. Ettől függetlenül én igyekszem mindig a 4K verziót beszerezni, mert csak az hozza ki a maximumot a Full HD-ből, lévén ugyanez a probléma a FHD lemezekre szintén igaz, ott a szín effektíve már csak 960x540.
-
válasz
Hohocali #149137 üzenetére
"Grab a measuring tape. With each end in each hand, look straight ahead, and spread your arms apart until your hands dissappear from your field of view. Take that measurement.
Do the same vertically, and that's your aspect ratio!"
------------------------------------------------------------------------------------------
Fogj egy mérőszalagot. Mindkét végét fogd meg a kezeddel, nézz előre és tárjad szét a karjaidat amíg a kezeidet már nem látod a szemed sarkából. Jegyezd fel a mért távot.
Tedd ugyanezt függőlegesen, és megkapod a látási arányodat!"
Egy kicsit mindenkinek más, de ez normális.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Hohocali #149131 üzenetére
Most már én is úgy látom, hogy a 16:9 (moziban 17:9 van egyébként) sokkal jobb, pedig nagy scope-fetisiszta voltam. Az IMAX viszont elindult 4:3 irányba, a Laser termekben így mennek a filmek, bár ez szerintem szükségtelen. A levágás nagyon csúnya tud lenni, ha nem terveznek vele, pl. a Hunger Games 2 4K verziója idegesítően vágja mindenhol a fejeket az IMAX részben.
A 24 Hz tényleg őskövület, és a HFR sokkal többet ad, mint bármilyen színtér- vagy felbontásnövelés. Nem ok nélkül használok SVP-t, viszont van egy elég nagy probléma: a házimozis lejátszók nem bírnak el elég magas minőségű HFR-rel, és nem oldható meg úgy, mint a HDR lemezek, hogy lejátszható nem HDR rendszeren, csak egy kis korrekcióval. Teljes szabványcsere kell.
-
mpo
veterán
válasz
Hohocali #148542 üzenetére
Az említett topikban sokan viszik vissza az LG-t és vesznek másikat illetve elmondják mit tapasztaltak a boltban, amikor egymás mellett van sok gyártó sok típusa.
Az OLED-ről pedig jó véleménnyel vannak, az IPS-ről már nem, képeket is raknak ki erről.
Nem a tréfa miatt ajánlottam a topikot. -
dave118
senior tag
válasz
Hohocali #148407 üzenetére
Ha ezt fordítva játszottad volna el, biztos vagyok benne, hogy ahhoz is hozzászoknál
Én kb. 2.5m-ről nézek 43"-t, ez egérmozi sokak szerint, de tv-ből ordenáré nagynak tartom a 65" és társai méreteket. Egyszerűen bután néz ki szerintem egy nappaliban. Arra ott a vetítés, teljesen más liga az egész. De mint minden más, ez is ízlés kérdése.
-
nubreed
veterán
válasz
Hohocali #148268 üzenetére
Ezer éve "ismerem" őt. Még a konkurens netes szaklap hwsw fórumáról (ahonnan amúgy én már ezer éve töröltem magam, mert nagyon felhígúlt a közönség és egy trolloktól hemzsegő homokozó lett az egész), egy időben nagyon nyomult ott. Azt szokták mondani, hogy a stílus maga az ember. Na az a stílus, amit ott sokszor megengedett magának... nagyon sokszor átment sértegető, személyeskedő hangnembe, bárkivel megtette ezt aki akár csak tényekkel megalapozva szóvá merte tenni, hogy az Apple sem tökéletes és vannak hibái. Ezzel az emberrel nem lehetett normális hangnemben vitázni egyszerűen.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Hohocali #148107 üzenetére
Azt mondtad, hogy meg kell csak írni, én megírtam.
Egyébként az MPC tudja például a nyers Auro-t (14 csatornán, analóg), de ilyen anyagból összesen 3-at tudtam szerezni. Ugyanez a helyzet a különböző, valóban tömörítetlen több, mint 8 csatornás anyagokkal, az audio-váltó oldalon állíthatod be a csatornakiosztásod.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Hohocali #148103 üzenetére
Hogy mi nem akar összejönni?
(#148105) Quetz
em sokáig lesz annyi idő, dolgozok egy teljesen automata (azért paraméterezhető) bemérőn, ami a REW folyamatot automatizálja, akár csatornánként 1 másodperc alatt is kész, illetve egyetlen FIR EQ-t használ, ami a fázisokat is pontosan megtartja. Ha minden terv szerint halad, akkor jövő hét végén már letölthető lesz.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Hohocali #148101 üzenetére
Fején találtad a szöget !
Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy több hangsugárzót akar, vagy kevesebbet, de esetleg jobb minőséget ugyanannyi, vagy kevesebb pénzből. (Senkit nem akarok megsérteni, nekem ez a véleményem, anno kaptam is az elképzelésemért, mert nem fért bele az "átlagba")
Nem vágyom olyan extrára (atmos), ami hmmm... nekem nem ad látványosan többet (?!), ezt mindenkinek magának kell eldönteni merre indul, lehetőleg még mielőtt belefeccöli a nagylóvét.
Senkit nem akarok lebeszélni az atmosról, ha az kell neki!
Milyen szoftveres gondra célzol?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Hohocali #148083 üzenetére
Demóképeket így szokás lőni, legyen kép is, fény is, látszódjon minden. Ha tudok, én is így fotózok mozit. Tud hangulatos is lenni, nálam például ha nem megy film, a PC, egér, stb. így díszeleg, de az MPC megnyitása mindet lekapcsolja, filmet tényleg csak teljes sötétben lehet nézni. Majd térdmagasságban szeretnék a szobán körbevezetni egy kék LED-et, Dolby Cinema stílusban, szintén csak üresjáratban, az nagyon jól néz ki.
-
-
arcitec
addikt
válasz
Hohocali #147874 üzenetére
Ejnye, az említett formátumok az úgy nevezett idézem a szó jogtulajdonost Nemir Ombe-t : "ál atmos" hangzások nincs köze a "régi" surround mód sztereóból és társai funkcióhoz. 5.1.2 rendszerben van használva.Csak kiegészítvén az alap 5.1-et. Bár nem teljesen pontosan, mert adott esetben a "plafon" hangszórókon szólal meg egy adott hang (ami oda passzol) és nem a frontokon. Ki van próbálva,u.a jelenetsoron 5.1 ben és u.a jelenetsor 5.1.2-ben. Állítólag a Neural X többet visz a "plafonra" - bár szerintem is.
A Dolby úgymond precízebb. (akar lenni, értse ki ki ahogy jobb). Nyilván való, ki ki meghalgathatja mindkét módot(mert hát ott a lehetőség, hivatalosan és fizikálisan) oszt azt hallgatja ami neki jó.Örömet okoz.
U.I: Na amit fentebb BBéci írt az úgy jó ahogy van .. -
BBéci
legenda
válasz
Hohocali #147874 üzenetére
A témához kapcsolódó okfejtésed első mondatát értem a következőket viszont nem.
7.1 esetén simán lehetnek az oldalsó háttérsugárzók a sokat emlegetett 90-110 fokos tartományon belül, 60-90 cm magasan, mintha csak 5.1 lenne.
Atmos elrendezésről azt olvastam, az összes háttérsugárzó fülmagasságban legyen elhelyezve, a szögek változatlanok. [link] -
Quetz
őstag
válasz
Hohocali #147088 üzenetére
Erre gondoltam:
Advantages of the passive radiator include the absence of port noise, and some audiophiles claim the radiator provides a better sounding bass than a ported enclosure. However, the cutoff (-3dB) frequency is slightly higher than ported design using the same driver.
Other Disadvantages include difficulty in tuning passive radiator designs as they have much higher mass than an equivalent port. In a port, the moving mass is comprised of the air in the port and the driver. The mass of the passive radiator, however, is high because it is the mass of the usually larger moving radiator plus the active driver. It is possible that when the powered subwoofer cone stops, the passive radiator's cone continues to move for a short period of time and may cause the powered driver cone itself to move after the signal has stopped. This so called "ping-pong" effect can cause distortion.
-
Quetz
őstag
válasz
Hohocali #147086 üzenetére
Most van egy halom SUB1-3 az Arendal outletben, érdemes megnézni. A Cantonnal az lehet a probléma, hogy passzív radiátoros, azaz ugyanazok előjönnek ott is, ami a reflexesnél.
A 7200 árából már inkább egy 4300-t érdemes venni, és az árkülönbözetből megtámogatni végfokokkal. Vagy inkább elkölteni jobb hangfalakra (ugye még mindig a hangsugárzó produkálja a legnagyobb torzítást és hang hibákat, nem az AVR).
-
Tonyka 2
tag
válasz
Hohocali #143550 üzenetére
Nyilván van ezerféle példa, és hivatkozás, de mit mondasz arra akinek az általam felsorolt dolgai vannak, sőt kint áll az X6 a garázsba, még is 42" tévéje van. Nem kell elmenni a végletekbe kisarkítani a dolgot. Akinek otthon 42 tévéje van középkategóriából, amit mondjuk 3 éve vett, az simán vehetne ma egy belépő 65-t. Miközben integet az Iphone X-el a kezében. Továbbra sem értem, h mi olyan hihetetlen abban, h az embereknek nincs igénye nagyobb tévére. Ez egyáltalán nem függ össze a pénzel. Szimplán méretről beszélünk, az már egy másik kérdés, h adott méreten belül kinek milyen kategória van otthon. Nem árulok el nagy titkot, a legtöbb a belépő, a közép már ritkább, a csúcs meg még ritkább.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Hohocali #143522 üzenetére
Hát igen a hozzád hasonló gondolkodásúra gondoltam. Kicsit úgy gondolom a holdon jártok, vagy legalább is meglódul a fantázia erősen egy egy hír hallatán. Ezek a feltételezések mind mind fantáziálgatás tények nélkül. A tények, elnézve pl az amerikai piacot még mindig azt mutatják, h 32-55" tévék tarolnak továbbra is. Ne is haragudj, de éves szinten 1000 háztartásban járok kb. 55 tévénél nagyobbal alig találkozom, elmondom neked nem tudnék tíz helynél többet mondani az ezerből. Az átlag embernek nincs igénye nagy tévére, és ez egyáltalán nem árfüggő. Idehaza pl. szinte teljesen mind1 lenne, h 55 tévének vagy 65 fizeti a részletét. Tovább megyek, a tévézés önmaga jelen pillanatban mélyrepülésben van. Évről évre csökken a nézőszám, szépen változik a generáció összetétele. Gondolom nem mondok neked újdonságot a mai fiatalokat sem a nagy sem a kicsi tévé nem igazán érdekli. A filmnézési szokásaik, laptop, telefon, tablet, sem hangbeli, sem képbeli igényeik nincsenek. A filmnézés húszadrendű dolog náluk. Inkább ez miatt fog bedőlni a projektor, vagy a házimozis szegmens. És nem a feltekerhető Oled fal miatt. Megpróbálom előkeresni az amcsi eladásokat, de köszönő viszonyban sincs olyan dologgal ami megváltoztatná pikk - pakk a piacot. Mutat növekedést a nagyobb méretek piaca, csak a mérleg másik serpenyőjében hatalmas szám van, így az a növekedés teljesen elhanyagolható. Ebben az ütemben 20 év múlva sem lesznek hatalmas tévék a lakásokban.
-
törölt tag
válasz
Hohocali #143231 üzenetére
Hiába mutatok neki bármit...
Egyébként igaza van Doriánnak, hogy el kell fogadni, hogy ő nem fogékony erre a dologra.Amit viszont nem tudok elfogadni, hogy ha valaki tapasztalat nélkül, referencia hiányában beszél valamiről amiről fogalma sincs, ráadásul tetőzi néha olyan sületlenségekkel, hogy égnek áll a hajam.
Más: Próbálgatom ezt az "ECO" módot.
Kikapcsolt állapotban sokkal jobban melegszik az erősítő, viszont mintha kissé erősebb lenne a hang, de lehet ez csak placebo... -
Tonyka 2
tag
válasz
Hohocali #143078 üzenetére
Nem tudom nálad mik a jellegzetességek, mondjuk nálam a dobozokat -2 környékére rakja, akár a saját beépített szoftver, akár az Audyssey Pro. A Subokat meg -9-re. Így lesz nálam 8 környéke a frontoké, és 0 közeli a sub. Ami sztem ideális is. Érdekes, h nálad a subot azonos hangerőre állítja, mint a frontokat. Ilyennel még nem találkoztam. Ha csak nincs nagyon lehalkítva a sub hangereje, ezért emeli az Audyssey. Megvan a 75dB beállítás mérés előtt?
-
mettek
addikt
válasz
Hohocali #143052 üzenetére
A marantz iszonyat vékony hangó avr. Mondják higy zenei de lósz@rt csak vékony, nincs benne testesség. Nekem ez hiányzott, kicsit bántam is hogy lecseréltem akkor az Onkyo 818-at. Az is jobban tetszett mint a Marantz.
Bbéci: az audissey olyan eredményt mért hogy a hangfalakat mindig levette -5, -6 decibelre és a térérzet sem volt, a kiegyenlített hangzásról ne is beszéljünk. Általában kikapcsoltam az audisseyt mert csak rontott. Az ypao viszint jól lövi be, nem húzza le a hangfalak hangerejét, tényleg 1-2 decibelt korrigál ahol kell, kiegyenlítetten, testesebben szól és ha kikapcsolom ott a hiányérzet. Na ezért mondom hogy jobb.
-
Quetz
őstag
válasz
Hohocali #143052 üzenetére
Nem volt részletezve, hogy miként történt a bemérés, összehasonlítás. Ami biztos, hogy két külön AVR adta a hangot. Az amerikai AVS fórum tagjai rendeztek egy összejövetelt, hogy teszteljék, melyik a legjobb szoba korrekciós rendszer. Kalibrálás után minden AVR-t beállítottak -12-es hangerőre és megmértek a frekvencia választ. Ez a grafikon született:
Elég nagyok az eltérések annak ellenére, hogy "elviekben" ugyanazon a hangerőn futott a mérés minden esetben.
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Hohocali #137976 üzenetére
Nekem azért van tömör, mert "párszázezres" kábelekkel összevetve sem volt (akkora) különbség, ami a "placebo hibahatárán" kívül esett volna és ez meg volt 4e/m-ből
, de van kölcsönadva egy 40€/m áru (nemközkedvelt és nemhájpolt márkájú) "sodrott", árnyékolt, "hpocc" tápkábelem is, ahol szintén csak "hümmögés" van/volt kicsit olcsóbb és jelentősen drágább tápkábelek mellett is .... de lehet, hogy felénk "túl jó" az áram és azért nincs hatása ezeknek a dolgoknak ....
(mellesleg: amit egy tápkábel önmagában meg tud "szűrni", azt hatékonyabban "megszűri" egy erősítő tápja (és annak "körítése") is, nem beszélve arról, hogy milyen/mekkora "szűrőhatása" lehet pl. egy tápkábelcsatlakozó anyagának, amit szintén előszeretettel fel szoktak hozni ....
)
-
VoidXs
nagyúr
-
-
Quetz
őstag
válasz
Hohocali #135826 üzenetére
A gyártói ajánlás szerint: Javasolt a használata olyan szerkezetekben is, ahol a kőzetgyapot közvetlenül áramló levegővel találkozik.... Az egészségre nem káros: magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készül.
Azután belegondoltunk abba is, hogy a szmog, az autók kipufogó gáza, a cigerattefüst mennyire káros. Ehhez képest az akusztikai panel egy fixen rögzített valami, ami 1x/2x bevonattal van védve. Nem tudom kizárni, hogy még ezek után is van kiporzása, de az elötte említett káros anyagokhoz képest elenyészőnek itéltem, mint veszélyforrást.
-
Dorian
félisten
-
-KP-
addikt
válasz
Hohocali #134138 üzenetére
miért szólna duplán? be kell állítani a vágási frekvenciát a szubon és szépen összesimul a frontsugárzóval. Feltéve ha jó a szub, nem valami szutyok. vannak jó videók a neten, hogy kell beállítani egy szubot, pl a Martin Logan subwoofer setup and optimization.
https://www.youtube.com/watch?v=uzCIMufCQLk
-
Pazolini
senior tag
válasz
Hohocali #133454 üzenetére
+ Nemir:
Meggyőzödésem, hogy a Cantonnak nagyon bejön ez a felezős üzletpolitika, s után is gyártanak rendesen. Eredetileg 856-os centert rendeltem, ahogy Nemir ajánlotta a Ref 7-esekhez, de azt írták az eketroweltesek, hogy kifogytak a készletből, belátható időn belül nem is lesz, így kénytelen voltam lemondani róla. De örüljek, vigasztalt az ügyintéző, mert most akciósan nem sokkal drágább a pont 2-es modell, és az, csakis az passzol hangban. Hiába mondtam, h más a magasa, a levélíró mélyen meg volt győződve a maga igazáról, s miután a gyárhoz utasított a menedzser, "ha nem hiszek neki, majd ők eloszlatják a kételyeimet" jelszóval, egyúttal tőlük is elment a kedvem. Hozzá jött még, hogy a webshopukat is képtelenek frissen tartani (azért tudtam egyáltalán rendelni), átpártoltam a heidelbergi konkurenciához. Meg azután hanyagabbul is csomagolnak a Hi-Fi Fabrik cégnél, ahogy Nemir írta meg korábban, úgyhogy nem is bántam meg a döntésemet.
858.2-est rendeltem náluk, feketét, és zsír újat kaptam, szűz gyári csomagolásban. A ragasztószag mára szinte teljesen eltűnt, vagy én váltam totál immunissá?
Brutális ez a 60 centi széles jószág a plazma alatt. Meg kellet 8 centivel emelnem a tévét, h elférjen a régi KEF helyén. Képet csak Patice kollégára tekintettel nem mellékelek, hisz már a múltkor is a hányiger kerülgette.
Frontokra kinéz egy Ref 3, ahogy írtam korábban, annak a közép és magas hangszóróival szinte centire egy szintben van a center. Kíváncsi leszek. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Hohocali #133454 üzenetére
A Canton (is) saját feliratos ragasztószalagot használ (pár éve) a csomagolásnál, igy azonnal látható, ha nem "originál" a csomagolás (ezért is tüntetik fel a webshopokban, hogy "bontott"), ill. a bazi nagy tüzőkapcsokat sem lehet "gyári helyzetbe" visszatenni a kibontás után normálisan .... ha ezek stimmeltek, akkor tuti bontatlan újat kaptál ....
-
DJMDJM
tag
válasz
Hohocali #132465 üzenetére
Hát én is megvoltam győződve, hogy jók a raktári jelzések az Elektrowelt oldalán, ezért is ugrottam bele a Reference7-be, hogy nem lesz nehéz hozzá kiegészítő hangszórókat venni, sajnos mint kiderült totál nem igazak a jelölések, mert sem a kinézett center, sem a surround nincs.
Ha 810.2 lenne, akkor nem lenne a Vogel's fali tartó, akkor tényleg csak felakasztanám a falra, olcsóbban jönne ki, de nem tudom mennyire kell félni az ilyen lapos (vékony) hangszóróktól.Itt
az úriember csak az első magasságinak rakott 820.2-t, hátra 810.2-t, még falikonzollal is.
Én is csak próbálok jó döntést hozni, hogy mi lenne a nyerő felállás. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Hohocali #132348 üzenetére
De nagyon mellébeszélsz .... kicsit olvass vissza és értelmezz is .....
..... mellesleg, ha a "nép" átlag 2 évente nem cserélgetne, akkor jelenleg senkinél nem lenne 4k, hdr, de atmos és dtsx sem.....Amugy 5-10 év múlva simán nézem majd a(éppen kifutó és fillérekért kapható) 80 vagy 100"-os 4k tv-met, mikor mindenki veszi a 8 vagy 16k-t fele akkorában és 3x annyiért .... (vennék most is, de annyiért amennyi most inkább kecót veszek valamelyik gyereknek ....
)
-
Joshi
titán
válasz
Hohocali #132348 üzenetére
+1
Az AVR jelző az erősítő nevében félreérthetetlenül az Audio/Video-ra utal, szóval nagyon is összefügg az éppen aktuális ficsörökkel. Arról nem is beszélve, hogy ma már szinte minden a HDMI csatin megy keresztül függetlenül attól, hogy ez valamilyen szinten kikerülhető egyéb eszközökkel. Tulajokra levetítve inkább az a bosszantó, hogy a fentiek miatt egy esetleges méregdrága erősítő hamar értékét veszti. De valahol ez is a piac mozgatórugója, máskülönben még mindig egy 10 éves csúcserősítőt használna mindenki. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Hohocali #132282 üzenetére
Feltételeztem, hogy ha valaki 4k-t, hdr-vagy vagy akármit akar nézni, akkor olyan megjelenítője is van .... de a 4k vagy hdr kép miatt ne kelljen már avr-t cserélni, annak a hangja mit változik ezektől vagy ezek hiányától..... !!??
(nagyon sokan "benyalják" a marketing maszlagot....
.... avr-t majd akkor érdemes cserélni, ha lesz pl. Atmos 2 vagy dts xyz, de a "kép" miatt .... de hát mindenki arra és annyit költ amennyit akar, had pörögjön a gazdaság .....
)
-
kezo0
addikt
válasz
Hohocali #132282 üzenetére
Hát nem tudom, nekem már volt pár Onkyo-m, de olyan még nem volt, hogy a menüje nem töltötte ki a képernyőt.
Ill. van egy ún. "Quick" menü is, ami tényleg csak egy kis ablakban dob fel pár alapvető beállítási lehetőséget és információt az aktuális képi és hangbeállításokról.
Frontok: Focal Chorus C8 VW
Center: Focal Chorus CC8 W
Sub: Focal Chorus SW 700 V
Hátul pedig 2 db régebbi Mission polcsugárzó van (korábban egy TX-NR828-as Onkyo AVR-em volt, és minden hangfal Mission, ezek még abból a rendszerből maradtak meg, de elég szépen besimulnak a Focal-ok közé, így egyelőre nem is tervezem őket lecserélni) -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Hohocali #132020 üzenetére
Igazad van, de egyszerűbben nem tudtam leírni, mint példát, de amit Te írtál sem az "igazi", nézd meg a horn.eu (importőr) oldalát, nem kicsi a keveredés a leírásokban (hsz anyaga, magas anyaga, méretek, stb) és ezt a leírást veszik át a boltok is ....
Maradjunk annyiban, hogy a "legbiztosabb forrás" a PH fórum jelenlegi és volt Canton tulajdonosai .....
-
válasz
Hohocali #131764 üzenetére
"A fórumokban az emberek egymás között beszélgetnek"
Ha jól tudom, ezek "szakmai" topikok, ahol egyáltalán nem mindegy, milyen színvonalú és valóságtartalmú tapasztalatmegosztás történik.
"ha te nem akarod hallani a különbséget, akkor lehet nem is fogod"
Ez közkeletű, népszerű ellenérv, de a dolog nem ilyen banálisan egyszerű. Magamat idézem : "Bár a nocebo létezik, de sokkal kevésbé fordul elő, mint a mindig, mindenkinél jelen lévő placebo. Ráadásul a placebo-nocebo nem tudatos döntés eredménye, pont az a lényege, hogy tudat alatt dolgozik, "villanymérnökre" és elvakult hívőre egyaránt hat. (Ami tudatos döntés és önbefolyásolás, az az önszuggesztió, de az teljesen más lapra tartozik, és nincs igazán jelentősége ebből a szempontból.)"
Szerk.: (#131766) BBéci "teljes erőből tiltakozó emberkéknek esett le az álluk a csodálkozástól, annyira egyértelműen hallható volt a különbség"
Így van, pontosan ezt magyaráztam az előbb. A placebo a "hitetlenekre" is ugyanúgy tud hatni.
(Természetesen nem vonom kétségbe, hogy valós volt a különbség, mert az nincs benne az írásodban, milyen eszközökről van szó konkrétan, csak viccelődöm.
)
-
BBéci
legenda
válasz
Hohocali #131764 üzenetére
Igaz, de olyan is sokszor megesett, hogy teljes erőből tiltakozó emberkéknek esett le az álluk a csodálkozástól, annyira egyértelműen hallható volt a különbség.
Általában az ember nem szeretne még egy csomó pénzt kiadni kábelekre, kiegészítőkre, ezért úgy állnak hozzá a kipróbálásukhoz, hogy úgysem lesz különbség. Aztán mégis a pénzt viszik vissza, nem a kábelt, elosztót, tüskét, FoQ lapot, egyebeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen program, ami...?
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Titan Quest II
- Szemüveges topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest