- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
mivamma #90892 üzenetére
Tévedés, ez nem ízlés kérdése. Vagy jó valami és megéri az árát, vagy nem.
A Cambridge Audio 551R olyat produkált, amitől, leesett az állam. Természetesen a 290000 forintos árát is figyelembe véve. Utána jött a 751R, azt vártam, hogy elolvadok a gyönyörtől, de nem történt meg ugyanaz a csoda, ami a kistesó hallgatásakor. Abban az árkategóriában (650-700000 Ft) nagyon erős a mezőny, magasan van a léc.(#90895) gg72
Ha már van bikábeled, akkor bátran sodord össze, amit kell, nem lesz semmiféle veszteség. Viszont a hangdobozokhoz tartozó jumperek elvesztése egyáltalán nem baj, azokat amúgy is messzire el kell hajítani és a helyükre a meglévő hangszórókábelekből kell áthidalást készíteni. -
Norbi 72
veterán
válasz
mivamma #90892 üzenetére
Neked milyen vasad van?Ha nem Arcam...
gg72: Már megbocsás,de ezt írtad: Szeretném használni a már meglévő és bevált Monster M.75 bi-wire hagfalkábelemet, ez a régi erősítőnél bi-amp módban volt bekötve, vagyis 2*2 ér.Innen indultunk ki.Tehát rosszul fogalmaztál,mert a Bi-amp bekötést Mivamma be is linkelte képen.Az nem Bi-wire.Félrevezettél minket.
-
gg72
veterán
válasz
mivamma #90881 üzenetére
Örülök, hogy mindenki jól szórakozik, nekem is adhattok a sörből.
Azért nem akarom bi-ampban használni, mert akkor elveszne a back surround. (Ez most a rövidebb verzió, van hosszabb is, de azt pár napja már kitárgyaltuk segítőkész fórumtársakkal, így nem térnék vissza rá.) A hangfalaknál pedig azért akarom meghagyni a kettős kábelezést, mert nincs meg a jumper. Amúgy nem tudom miért olyan extra dolog ez, készen is lehet ilyen kábelt kapni, pl.:
Most ne menjünk bele ebbe a bi-amp/bi-wire témába, a kérdésem arra vonatkozott, hogy ugye most vagy megcsináltatom úgy a kábelt, ahogy a fenti képen van 4db banándugóval és 8db villával kb. 15ezer Ft-ért, vagy elég az is, ha összesodrom a kábelvégeket az erősítő felőli végén és csupaszon csatlakoztatom? Lenne ennek valamilyen hátránya a banándugós változattal szemben?
Ne haragudjatok, de ennél szájbarágósabban már nem tudom leírni.
-
sixer66
senior tag
válasz
mivamma #90618 üzenetére
Mert most hoztam haza a kis Heco 5.0-ás szettemet, és be van sózva a seggem, hogy hogyan szólhat szépen beállítva a helyére a háttér.
Ezekkel a Conrad-os "olcsóságokkal" érdemes foglalkozni?
Tudom az ajánlott nem az lesz, de sajnos nem az a réteg vagyok aki megengedheti magának az erős középkategóriát, persze tudom ez kompromisszumokkal jár. -
geucsa
tag
válasz
mivamma #90396 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
25m2 a szoba.
Az erősítő Denon AVR-X2000.
Az összeg kb. 150000, de ha olcsóbban kijön ugyanaz a minőség, akkor nem baj.
Én ilyesmikre gondoltam:
Cambridge Audio S70, 50, 30
Magnat Vector 205 + 201 + 211
Dali Concept 6 szett
Wharfedale Diamond 10.4 Home Cinema Pack
Wharfedale Diamond 10.5 Home Cinema Pack
KEF C7 szett (C1+C7+C6)
Ezek voltak eddig a drágábbak.
És ezek, amiket szívesen ki is fizetek, ha megéri:
Onkyo SKF-4700 + SKS-4700
Wharfedale Vardus 300 Home Cinema Pack
Magnat Monitor Supreme 800
Mordaunt-Short Carnival HTS 5.1 szett
Mordaunt-Short Carnival 6
Wharfedale Crystal III 30.4/1/C Home Cinema Pack
Wharfedale Obsidian 600 Home Cinema Pack
Wharfedale Diamond 10 MT set
KEF C5 szett (c1+C5+C6)
Mordaunt-Short Carnival 8Ezek ár szerint emelkednek. A legelső kb. 70e, az utolsó 160e forint.
A felsők 170-től indulnak. -
válasz
mivamma #90380 üzenetére
Bocs, azt a legelején nem mondtam.
Nálam konkrétan pc-ből hdmi-n erősítőbe, onnan hdmi tv-be és mivel a tv-m nem tudja az ARC-t, így optikain tv-ből vissza erősítőbe.
Nálam így van.
De, ott a pont. A lényeg, hogy üvöltsön a Rosalinda!
Tréfán kívül, gondolom, akkor már a tv-t is úgy hallgatná inkább.(#90381) Dorian
csak hdmi és fejhallgató kimenet van. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
mivamma #90384 üzenetére
javítva!!
köszönöm
adodaniel kolléga jobban figyelt mint én magam, pedig vagy ötször átolvastam de hát igaz amit a tudósok mondanak, hogy ha szóban az első és az utolsó betűn kívül összekeverjük a többi betűket, akkor is tudja értelmezni az agy, ugyanis az emberi agy szavakat olvas és nem betűket... -
-
válasz
mivamma #90364 üzenetére
Legegyszerűbb lenne a hdmi, az manapság már van mindenen...
Denon, ahogy tudom jó zenére is, így azokat nézegetek inkább. 1513-as?
Onnan indult az ötlet, hogy valami 300-350W-os LG hangprojektort akart venni mélynyomóval, mire én mondtam neki, hogy szerintem jobban járna használt sztereóval. Remélem nem mondtam neki hülyeséget?
-
-
Sasi82
csendes tag
válasz
mivamma #90234 üzenetére
A lényeg, hogy össze tudjam kötni a házimozit a bluray lejátszóval és 5.1-es hang legyen.Eddig így volt, de 2.1 volt csak.
Akkor ha elölről kezdeném, milyen erősítőt javasolnál és hangfalpárokat + sub? (A blu-ray mellé)
(100e körül)
Akkor a lemezjátszót nem tudom az erősítőre kötni, de egy sima házimozira meg igen? -
Sasi82
csendes tag
válasz
mivamma #90219 üzenetére
Kedves mivamma!
Mivel lakásfelújítás miatt be van dobozolva a házimozi, így csak kb-ra tudom megmondani.
Panasonic SC-PT160 (Ez hasonlít a legjobban rá, csak az elsők álló hangfalak és nem jet dugósak) és a blu-ray lejátszó egy Sony BDP-S280.
Remélem ezekkel az adatokkal egy kicsit beljebb leszel -
-
törölt tag
válasz
mivamma #89374 üzenetére
Monjuk az ára alapján ha tényleg jó simán bevállalnám az 50 métert is. De jó ötlet 3:2 arányban valakivel megosztani az árát is..
Devil-K ugyanezt akaertam irni, én 5.0-ra simán elhasználtam 25 métert, a 6. is 8 méteres volt...
Ha Dolby atmosra terveznék elmenne az 50 méter simán..kis maradékkal -
Zoli133
addikt
válasz
mivamma #89336 üzenetére
A szoba 3,5x5,5 méteres, a hossznati oldal közepén van a tv/erősítő, vele szemben a kanapé. Az elhelyezés 2 hangszóró esetán nem gond, mert a TVnél levő falnál van elég helyem, a több hangszóróhoz már valószínű kisebb átalakításokra lenne szükségem. Kanapéhoz képest jobb oldali falon és a hátsó falon kanapétól jobbra balra régi szocreál beépített szekrénysor, bal oldalt pedig nagyméretű ablak zavarja az elrendezést.
-
jannuss
tag
válasz
mivamma #89277 üzenetére
Szia,
köszönöm.
Az optikai digit kábellel összekötöttem a TV-t és az erősítőt, de nem működik. A TV menüjében beállítottam hogy "külső hangszoró" szljon, de úgyse megy. Sajnos nincs egyéb ötletem. Az erősítőn a TV-re tettem a "source"-ot azaz a forrást, mivel az erősítő TV optical dugaszába dugtam.
Esetleg mit lehetne még beállítani?
Előre is köszi.
-
TCr
veterán
válasz
mivamma #88564 üzenetére
Szia!
Kicsit sokallom az árát, tekintettel arra, hogy 25-30-ért is volt már nem egyszer C1 hirdetve.
Már beszéltem az eladóval telefonon, az árából nem enged még úgy sem, hogy érte megyek (6-7e Ft benzinköltség) és kipróbálni sem tudom, mert az erősítőjét már eladta.
A Denon-t sem szívesen cipeltem volna el, a 24 kg-os Onkyo-t meg végképp nem fogom. -
Hossel
tag
válasz
mivamma #83426 üzenetére
Nem tudom milyen pontos típusokat írjak.. A hangfalak a HIFI optikai bemenetéhez csatlakoznak. A HIFI RCA-Jack kábellel csatlakozik a PC hangkártyájához. Néha elkezd zúgni vagy mittudom én.. És ha megmozgatom a RCA-Jack kábelt megjavul. Egyébként nem tudom pontosan milyen típusu hangfalak, annyit tudok, hogy nem kell áramba dugni őket, nincs is mivel.
-
BBéci
legenda
válasz
mivamma #82591 üzenetére
Mondom, láthattad, mert az Onkyók kijelzése megtévesztő. Lefényképeztem a 929-et, éppen emiatt.
Ha Budapesten, vagy a közelében laksz, elmegyek, megnézem, viszek egy Denont, vagy NAD-ot, kipróbáljuk, azok mit írnak ki.(#82594) Jozzz
Ha a PC helyett egy HDCP-s lejátszóról küldesz rá filmet, akkor mi a helyzet? -
BBéci
legenda
válasz
mivamma #82580 üzenetére
Erről már hallottam, de nem láttam és addig vannak kétségeim. Volt nálam Onkyo 929, az is úgy jelezte ki a kapott 2.0 jelet, mintha 5.1 lenne, de az nem valós. Yamaahák is képesek hasonlóan viselkedni. Átkötöttem Denonba és NAD-ba az optikai kábelt, azok sztereót jeleztek.
(#82585) Jozzz
Kijelzi a Denonod, hogy 5.1 jelet kap?
PC esetében azért elképzelhető, mert az nem biztos, hogy HDCP kompatibilis. -
krichd1
addikt
válasz
mivamma #80733 üzenetére
Az a rendszeredtől és hallásodtól függ.
A gyári szerelt Klotz kábelnél kicsit jobb egy Klotz MC5000 + egy Neutrik csatlakozó vagy vmi más hasonló szintű, főleg ha nem forrasztva van, hanem ellenállás hegesztve.
Ha többet akarsz költeni, akkor például használt Van Den Hul Combination vagy Integration. Ettől fentebb meg már végképp nem ajánlok, mert rosszabb dolog mint a lutri. -
Norbi 72
veterán
válasz
mivamma #79493 üzenetére
A tv-adás vagy külső forrás?
Nemrég beszéltünk erről,formátumvédelmi problémák miatt csak sztereóban engedi át a tv a jelet.
Kivéve néhány LG termék.Szerintem csak úgy működhet,ha notiról külön küldöd a jelet a 3600!!
wattos Geniusba,és külön a képet a tv-re.De ne legyen igazam.
Ja,és a Dac-nak 6 csatornás RCA kijárat kell.
-
felora:)
tag
válasz
mivamma #79491 üzenetére
igazából a notin úgy nézem, hogy azért nem engedi az 5.1-re való átállítást, mert azt írja a tv-re, hogy csatornák maximális száma: 2, viszont elvileg képes kiadni az 5.1-et optikain. a hangbeállításaival majd még szórakozok kicsit, ha megjön az átalakító, mert amíg nincs semmi hozzácsatlakoztatva nem engedi átállítani magát a tv, hogy optikain menjen ki a hang.... remélem az lesz amit gondolok és ha csatlakoztatni tudok mindent akkor engedni fogja a noti is az 5.1-et.
továbbá, melyiken érdemesebb összekötni a TV-t és az átalakítót? optikain vagy koaxon?
-
szinimini
senior tag
válasz
mivamma #75964 üzenetére
Vázolom,hogy hova tudom tenni, azt én is kilőttem elsőre,hogy nem lenne az igazi,de kitudja.
De ezek szerint nagyon nem jó ötletDorian
PSW110 a kicsikeBBéci
Warter
Hang technikailag nem lenne jó akkor nem kísérletezek vele,de lehet,hogy a két szép bot fülemnek mindegy lenne,hogy hogyan van .Itt tehetek fel XBMC-vel kapcsolatos kérdést?
-
-
szinimini
senior tag
válasz
mivamma #75952 üzenetére
Akkor megpróbálom megint. Elnézést,de a szakszavakat nem nagyon ismerem.
Szóval : úgy szoktam a hangfalakat beállítani az erősítőn:
1. Távolságot tudok megadni,hogy a hallgatási pozicitól milyen messze van. 30cm-es léptékekkel.
2. Rózsaszín zaj asszem úgy hívják, ez szól mindegyik hangszoróból felváltva és ha jól állítottam be akkor
az ülési pozicóban egy forma hangosan szól a hangfalakbólÍgy?
-
szinimini
senior tag
válasz
mivamma #75945 üzenetére
Köszi
Gabesz26
Anno még ezt tanácsolták itt nekem, ezért gondoltam azt,hogy okés lenne most is.
Kanapét nem tudom sajna jobban előre húzni, bent van a sarokban.Akkor az lesz,hogy a kanapé szélénél teszem fel a fülemtől 60- 90 cm-re és a fallal párhuzamosan lesz az irányuk.
Így már azért akkor jobb ugye?
Ez a 60-90 cm max 150 lesz szerintem úgyis.Dorian
Akkro milyen messze legyenek tőlem? Vagyis mi az ideális,mert szerintem olyan másfél méterre tudom csak elrakni. Erősítőn állítok legfeljebb. -
Dorian
félisten
válasz
mivamma #75941 üzenetére
Dipol-okkal semmi tapasztalatom nincs, nem tudom.
Nem az a lényeg, hogy szélesebben vannak, vagy nem, hanem hogy a hallgatótól való távolság elérjen egy minimumot, különben a füledbe kiabál és nem hangtér alakul ki. Nálam is határeset a közelség, de nem tudok vele mit kezdeni, ez van.(#75943) devil-k:
Az új laptopom billentyűzete olyan, amilyen, úgyhogy én rendszeresen rontom el a duplázandó mássalhangzókat. Nem direkt, csak sokszor nem veszi a dupla leütést. Sokszor a hajam égnek áll, mikor megjelenik a hsz-om(#75946) Gabesz26:
Azt a THX ajánlást ilyen közel lévő surroundok esetében nyugodtan el lehet felejteni. Én max. 150cm-t javaslok. -
szinimini
senior tag
-
szaki1986
tag
válasz
mivamma #75785 üzenetére
Nálam is ugyanez volt a helyzet. Ezért építettem én is egy ilyen "TV-emelő" dobozt, és alá szépen befér így a center.
Ez nálam csak átmeneti állapot (majd később veszek vmi normális TV állványt, ahol mindent el tudok szépen helyezni), ezért annyira nem zavar, hogy nem éppen a legesztétikusabb megoldás (a színe sem passzol. A lényeg, hogy a célnak megfelel
.
Kép: -
szinimini
senior tag
válasz
mivamma #75775 üzenetére
Gipsz karton van és kiszakadna az egész sajna.
devil-k
Az a tartó igazából egy kis mini szekrény,ami a földön van, rosszul fogalmaztam sorry.
Nagyjából térd magasságban van.Akkor csak az marad,hogy a TV fölé tegyem ugye?
adodaniel
Nem kis munka lenne,hogy feltudjam tenni a falra. pl gipsz karton kibontani és megerősíteni,hogy elbírja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magyar az űrben
- BestBuy ruhás topik
- Gyúrósok ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged