- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
jannuss #89275 üzenetére
Optikai digitális jeleket szállit tehát ha nem dvb-t vagy kábel digitális a hang akkor hangot nem fogsz kapni.. Ennek ellenőrzésére nézd meg hogy ha a tévé müködik, megy-e ki belőle piros fény, ha nem akkor lejhet a tévé menüjében is engedélyezni kel az optical out-ot Ha van fény és USB-n lejátszott filmmel sincs hang akkor az erősitőn hozzá kell rendelni a bemenetet az assign input mnüben vagy az optikai bemenet melett oda van irva az alapértelmezett bemenet, arra kell kapcsolni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
jannuss #89275 üzenetére
Itt már páran előttem leírták, de alapvetően két dolgot tudsz ellenőrizni!
Ha mindent megfelelő helyre kötöttél vagy TV out>opt>TV in akkor nagy gond nem lehet, ráadásul én még nem találkoztam olyan TV-vel aminek optkai bemenete lenne....!
1 lépés: az erősítő menüjében nézd meg, hogy milyen digitális bement van társítva TV/SAT (általában) bemenethez, ha ez Opt, vagy optical akkor jó, ha HDMI akkor egyértelműen nem jó!
2. lépés: az én TV-men (panasonic) az optikai kimenet folyamatosan aktív már gyárilag is, ha világít a kábel vége akkor biztosan küld ki jelet a TV és aktív a kimenet, ha nem akkor szerintem olvasd át az UM-et.
-
mivamma
senior tag
válasz
jannuss #89296 üzenetére
Vagy van még két hibalehetőség:
1: " Amikor HDMI-bemenetet használ Super Audio
CD vagy DVD-Audio lemezzel, lehetséges,
hogy a DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) nem
továbbít audiojeleket."----ezt a manuálja írja!2: Rossz az optikai kábel, ki kellene próbálni egy másik kábellel is.
Nincs több ötletem.
-
mivamma
senior tag
válasz
jannuss #89296 üzenetére
" Hozzátenném, hogy az AVR-nél is be kell állítani hogy melyik bemenet (TV) melyik csatlakozóból (optikai) "szóljon". "
Ezt még meg kellene tenni, ahogy ricsik is javasolta.
Ugye a TV adások hangját akarod hallgatni? Nem valami HDMI-n rákötött forrást, vagy USB-n rákötött HDD-t?
Van valami anomália a SONY-nál, mindjárt utánaolvasok! -
mivamma
senior tag
válasz
jannuss #89275 üzenetére
Szia!
HDMI-n nem lesz hang visszafelé, mert ahhoz mindkét eszköznek tudnia kellene az ARC-ot (sajnos nálad egyik sem tudja), tehát csak képet tud küldeni az AVR a TV felé HDMI-n. A kompozit, az sajnos csak bemenet a TV-n. Optikain tudsz csak hangot küldeni az AVR felé a TV-ből, de azt valószínűleg be kell állítani a TV menüjében, hogy ott is küldjön ki hangot. Van még audio out a TV-n, fülhallgató kimenetnek hívják
, de annak minőségéről inkább nem beszélnék.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hobby rádiós topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest