-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
Toobee #23285 üzenetére
beraktam én is sd slotba, kiválasztottam az sd slot-ban lévő 4gb-os kártyát és erre formázni akarta. mondtam, ok, formázd. erre csinálja, majd azt mondja, hogy nem tudta formázni. erre látom, hogy külső flash adattároló 78.5mb/3.81gb.. most akkor mégis csak jó lett és használja?
minden esetre már fw frissítésnél nem nyavajog, hogy nem tud bizonyos alkalmazásokat telepíteni, mert nincsen elég helye -
Integra
titán
válasz
Toobee #23285 üzenetére
nekem nem volt matrica, vagyis van a hátulján a fedlap éle alatt, de nem volt rajta a fedlapon. mindegy, lejárt már az 1 év gari. de tényleg sehol se találom..
most akkor ennek nincsen dedikált helye belül? dugjam az első usb slot-ba jobb oldalt? akkor ott lóg ki nekem 3cm még belőle. vagy ezek szerint akkor akár micro sd kártyát az sd kártya átalakítóba dugva mehet akár az sd kártya olvasóba? és kész, ennyi volt a flash rom bővítés?!
-
tdd587
őstag
válasz
Toobee #23254 üzenetére
Phew, akkor valaki csak érti, hogy mi a probléma. Ha áthurkolja az erősítőn, annak csak 1080p jel mehet max. Ha két HDMI kábelt húz ki és klónozza az asztalt, akkor is beleütközik az 1080p korlátba. Ez így szívás. Főleg hogy megbeszéltem vele, hogy működni fog és nyugodtan vegyen HDMI-s erősítőt, mert majd kiadja rá simán a hangot. Erre egy 40 rongyos asus xonar hdav slim (csupa kisbetűvel...) sem tudja. Meg sem merem kérdezni, hogy akkor mire való, ha nem erre...?
-
bajnokpityu
félisten
-
spiky03
veterán
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Toobee #22881 üzenetére
Késő esti, illetve éjjeli időpontokban én már hanyagolom a mozizást, de abból a szempontból szerencsés helyzetben vagyok, hogy földszinti lakásban élek és a rendszer egy sarokszobában van.
Párszor már viszont elméláztam azon, hogy meghajtom a rendszert, ami a csövön kifér alapon, megnézve, hogy a felsőbb szintekről, milyen gyorsan futnak le a lépcsőn egy "kedélyes" beszélgetésre invitálva. -
malagutif122
tag
válasz
Toobee #22748 üzenetére
aha olyan 20ezer-ig akarok de akkor ez felejtős lesz .
nincs olyan jo mint amilyenek mondja a csávó.
néztem most youtubon marantz Pm440-et na annak szép dinamikus hangja van lehet
olyat veszek. nekem pc-hez kell nem akarok 20ezertöl töbet rá száni.(#22750) Tiger.huhhhh: ja hát legtöbb technics gyenge hangzású
(#22749) Tamoo: hallod van benne vmi lehet azért !
marantz Pm440
marantz Pm340 Vélemény?
ja és a technics SU-V505 ezt a technics-et dicsérik még nagyon fórumba jók ezek vidit nem találok
róla._____
Használjuk már a szerkesztést ha lehet. Köszi! - Tamoo[ Módosította: Tamoo ]
-
Laca0
addikt
válasz
Toobee #22540 üzenetére
Nem fogom 1,5 méterről nézni! Normális vagy? Ki a fene nézi ilyen közelről?!? Áhhh... nem érdemes ezzel tovább foglalkozni...
Popcorn lejátszója van, hdd-ről nézik a filmeket.
Akkor plazmával tilos tévé adást nézni? Vagy már a beégés lehetőségét is cáfolod? Vagy úgy kell tévét nézni, hogy 10 percenként át kell váltani más forrásra, nehogy a logó beégjen? Majd 10 perc múlva vissza, hátha még nem maradtunk le a lényegről?
Úgy állítod, hogy nem ég be a logó, hogy te nem is szoktál tévé adást nézni. Akkor miért higgyek neked?
De nem is érdekel tovább, azt írtok, amit akartok. Vége. -
Laca0
addikt
válasz
Toobee #22537 üzenetére
Tudom, hogy csak statikus tartalom tud beégni. Éppen ezért lettek fenntartásaim a plazmával szemben, mivel tudtam, milyen keveset néznek tévé műsort. Nem tudom, hogy be lett-e járatva az elején vagy sem, ennyire nem vagyunk napi kapcsolatban.
Pár napja volt itt egy srác hifi ügyben. Plazmája van. El volt ájulva, milyen jó képe van a tévémnek.Ezért is hezitáltam leírni a véleményemet, mert tudtam, hogy ti így fogtok rá reagálni. Ismét mondom, hogy nekem ez a tapasztalatom, ilyen véleményekkel, emberekkel találkoztam. Nem tudok mást mondani. Nem fogom csak azért mondani, hogy a plazma a legjobb, hogy jobb véleménnyel legyetek rólam. Lehet, hogy tényleg az a legjobb, de én még nem tapasztaltam meg. Az is lehet, hogy a környezetemben (velem együtt) mindenki hülye - gondolom erre céloztál a hivatkozásoddal-. Minden csak viszonyítás kérdése.
Nekem tetszett a plazma képe a barátoméknál, de túl sötétnek találtam. Jobban bejön a led-es képe. Ez van.
3,5 - 4 méterről nézzük egyébként.Még annyit, hogy sima LCD-t én sem vettem volna. Ezeknek a LED-es LCD-knek sokkal jobb a képük. Mindegyik tv amiről beszélek 2010-es, 2011-es modell. A korábbi LCD-k nem tetszettek nekem sem.
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee #22503 üzenetére
Nem.Ne haragudj.Nem tudtam hogy olyan is van látod erröl beszéltem : "mindent képtelenség elolvasni."
Már állok is neki.
Sajnos nem Pest vagyok, de nagyon szépen köszönöm az invitálást!
Nem mondtam hogy hiányozna szolgáltatás, söt én is lesz*rom, gyönyörü legyen!(#22504) Patice Kösz!
(#22505) Termi16
Ja, ezt már más is mondta.Kénytelen leszek elhinni, mert sajna nem nagyon van lehetöségem Pana szakboltban besötétíteni, viszont a szobámat be tudom sötétíteni teljesenEz egy jó érv.
(#22506) stevewonder
Semmiképp nem vennék samut.A Panasonic szimpatikusabb.(meg hát jobb)
(#22507) Sanci38
Hú.Ezt majd otthon.Kösz!
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee #22500 üzenetére
Àh!Èrtem!
Logikus tényleg.
Ha már így rám szántad az idöd, lehetne még pár kérdésem?(felteszem, aztán ha akarsz válaszolsz, ha nem, nem.
)
Már volt itt egy hosszabb beszélgetésem, amikor rászántam magam hogy berendezem a kis otthoni szórakoztató falamat.Aztán hamar letörtétek a szarvam, hogy az a 300 000 Ft amit rá akartam szánni, az még a TV-t is épp hogy betakarja. :S
Kicsit elszomorodtam, de aztán Fönixmadárként, elkezdtem spórolni, hogy majd karácsonyra meglepem magam.
Jó úton haladok, és amit kaptam töletek tanácsokat, úgy néz ki sikerül is megvalósítani.(Többek közt azt a Panát amit linkeltem).Nem akarok márciusig várni már.
Viszont van valami ami nagyon böki a csöröm.
Akad egy karakán munkatársam, aki annyira smasung b*zi, hogy egyfolytában azzal nyüstöl hogy vegyek samsung led smart tv-t.Nem tudja megindokolni technikailag, mert annyira nem ért hozzá, de ha bemegyek bármikor egy szaküzletbe, és megnézem a két márkát(Pana, samu), tényleg mintha kicsit a samsung led tv élesebb lenne.Jobb az energiafigyasztása, olcsóbb, az is tudja azokat a szolgáltatásokat amiket a Pana.Nem szeretem a samsungot, és amikor mondtátok hogy házimozira Panasonic-ot vegyek, és ne pazaroljam a pénzem fos samsung ledre, felcsillant a szemem.Azt is mondtátok hogy TV-t 10 évre vegyek, ne 2re.Szóval tudnál nekem (vagy akárki) itt konkrét érveket leírni a két márkával/technológiával kapcsolatban(olyanokat amit egy technikailag analfabéta is megért)?
Nagyon szivesen olvasgatok teszteket, véleményeket, fórumokat, de mindent képtelenség elolvasni.
(Bocs hogy hosszú lett!) -
sony25
tag
válasz
Toobee #22386 üzenetére
Szia.filmeket csak stereóba szeretem halgatni.Flac minőségű zenéket halgatok.Most sony dolby surround pro logic erősítőm van.2000 évjárat.Azt szeretném lecserélni.Szeretem stereóba meg dolby surround pro logic-ba halgatni a zenéket.7.1-et azé akartam mert ha már lecserélem az erősítőt akkor már legalább 7.1-et vegyek ne öregebbet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #22268 üzenetére
Rövid távon biztosan nincs előnye a forrasztásnak. Csináltam már tesztet,hogy egyszerre készítettem forrasztott,ill szoritott tápkábelt, szoritott jobb lett. Aztán, feltételezem idővel jobb lesz a forrasztott.
(helyreáll a kristályrend,felületi korrózió meg lesz gátolva)Vikthor:próbáld ki. Az egyik legerősebb hatású tápkábel a Sín, és volt,aki semmit nem vett észre mozierősítőbe dugva PCs táphoz képest.
Furi,mert itt a 2309 szabályosan megtáltosodott a Síntől.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #22264 üzenetére
MTK? baze... Füleserősítőmbe nem rakok ilyet,pedig füleslánc jóval kevéssé hárklis az analóg, és tápkábelekre.
Úgy tudtam,h a "tűzálló"t használja, a szilikonost. Ami mind Dorian elmondta,nem állja a tüzet,de birja a hőt. A szilikonosból ami tápkábeleket csináltam 5ös fonatban, azt mai napig használom dac elé. Olyan vélemény,hogy misimosi(mint általában a szilikon szigetelésű ónozott sodort rézdrótokat éri),nah,olyat nem kapott még a dacom
BBéci: 249BE van ott? BE sorozat hifizősebb, kentebb, és több mélye van,nem csodálom, hogy 249el már túl sok a mélyből. Persze olyan különbségre kell gondolni, mint daliból volt anno a concept, és a blue. Gondolom, már a reflexet is bedugtad. Akkor próbáld meg valahogy a tüskéire tenni. Azzal pontosabb, és kevesebb mélyet kaptam.
-
Patice
nagyúr
válasz
Toobee #22106 üzenetére
Csak kép alapján tippeltem. Egyszer csináltam magamnak bútorlapból egy gagyi hangfalállványt próbálkozásképpen Genius SP-HF1250X-ek alá.
Nem ezzel foglalkozom. Gyógyszerész vagyok.
-
Patice
nagyúr
válasz
Toobee #22103 üzenetére
Így ránézésre 2 centi vastagnak tippelem középen az elválasztókat, a teteje vastagabbnak látszik, az lehet akár 2,5-3 centis is. Kb. ugyan ilyen vastag lehet a két oldallap is. Az alja duplának néz ki, de szerintem csak elől keresztben végig egy léc van betéve lábnak (és persze hátul is) + két oldalt elöl van vastagabb oszlop.
50 kg simán lehet, de akár több is.
Két emberes móka a mozgatása, az biztos.
-
Patice
nagyúr
válasz
Toobee #22100 üzenetére
Húú, ez nagyon szép lett! Minden elismerésem apukádnak.
A cseresznyefa a lakkozással nagyon szép vöröses árnyalatot fog majd fölvenni idővel. Kemény fa alapanyag, gondolom elég nehéz is lett az egész.
Kíváncsi vagyok majd hogy fest megpakolva, elhelyezve. Képeket kérünk!
-
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #21892 üzenetére
Mert nincs rajta azért
Mondjuk elég lenne, csak a videó jelhez egy kábel is a komponensnél a másik kettő a hangért felelős, végül is úgy is megoldható lenne. De a tv-n nincs csak sima s-videó bemenet. Meg szerintem 2012ben már teljesen értelmetlen és felesleges is lenne. -
maxika2004
őstag
válasz
Toobee #21773 üzenetére
Köszi !
Mostanság odáig eljutottam hogy DTS, DD5.1 okés, szól is ki is jelzi !
Power dvd12-el ! megy wd-ről is meg pc ről is ! ....ALAKUL ...NADE azok a fránya HD hangokat nemsikerül, elővarázsolni !
Szerintetek mi a hiba ? :
A WD hdmi vel van összekötve, és passthrough ra állitva....PC-ről dvi-hdmi átalakitó - hdmi-hdmi kábel + optikai kábel ...
mindkettőnél a DTS 5.1 a max , ez normális, vagy valami rosszul van állitva stb ! ?
-
maxika2004
őstag
válasz
Toobee #21770 üzenetére
Nem vagyok sértődött ha ez volt levehető...
nem is annak szántam az irásom !Szóval Inkább tudd annak az izgalomnak, hogy már szeretém ha minden okés lenne,
és végre néznék egy filmetAmugy eléggé meg szoktam fogadni, ez most csak részben jött be,,,,,
egy csomó idő és sok kidobott pénz után feladtam...Bocsi ha belegázoltam a lelkivilágodba !
-
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #21436 üzenetére
Nos, nálam anno a laptop->opt.átalakító->opt.kábel->Lupus vonalat rendesen megverte a laptop->usb->Suricata->Lupus verzió, pedig a Suricata sem a csúcs.
CD->koax felállást is agyonverte, mint kiderült nagyon jitteres a CD-m koax kimenete, ezen a Zoli féle jittercsökkentő cucc segített, most kb. egy szinten vannak.
Ha számítógépről referencia forrás kell, akkor próbáld ki a Human Audio USB átalakítóját. Jó lenne egy olyan, csak kicsit drága. Ill. a laptopos lejátszás beállításaival sokat lehet nyerni vagy bukni. -
Patice
nagyúr
-
spiritex
veterán
válasz
Toobee #21163 üzenetére
Ennek a Philips mcm3000-esnek 2 dvd toknyi méretű hangfalai vannak és a doboznak nem csak az elején vannak hangszórók (1 dóm és 1 közép), hanem az oldalán is van egy mély basszus, ami szépen is szól cd-ről. A tv optikaija egy FiiO D3-as dac-ra van kötve, úgy megy a hifire. Ha a falra tolnám a hangfalakat, akkor melyik oldalát toljam oda?
( #21168 ) Laca0
Na pont ezt tapasztaltam én is tegnap! Köszi a megnyugtató infót, hogy nem csak nálam volt ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest