-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
VoidXs #171813 üzenetére
nem beszélve arról, hogy ahogy nézem nagyon széles a felhasználói köre, kicsit is komolyabban vehető szakmai oldalakon mindig szembejön a rew és az umik. Ennyi felhasználóval -akik esetenként rendelkeznek még drágább mikrofonokkal is- szinte biztosan megtörténnek összehasonlítások. Egyébként pont te is ezt írtad.
Amúgy UMIKból létezik még pontosabban kalibrált változat, amit darabonként kalibrálnak. Mert állítólag miniDSPnél inkább batch-ben megy a kalibráció, nem darabonként. De még így is elegendően pontos. -
Mikisys
őstag
válasz
VoidXs #171804 üzenetére
Valóban, jó hogy kidobták a digitális-zajgenerátoraikat a processzorukból, mert az borzalmas volt. (Digitális IC-kel visszacsatolt, "végtelenített-ciklusú" szabadonfutó frekvencia-generátort csináltak, de rájöttek, hogy ez nem jó. Lüktető, ingadozó lett a jel, amivel tényleg nem lehet mérni.)
A jó zajgenerátor (fehér-zaj, rózsaszín-zaj) az mindenképpen analóg és azzal lehet pontos mérést végezni. Sweepelt szinuszjellel is.
-
"Nem számít, hogy lineáris legyen az erősítő, mert úgyis korrigálva lesz a hibája" - Na ebből nem lesz jó eredmény!Üdv!
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171804 üzenetére
Biztos én vagyok a béna, de nem tudnád átkonvertálni
- REW formátumra
- vízesés diagrammra
- kép min 1200pixel X vvalami...mert ez így nekem nem elég ( mi történik 10-200Hz tartományban? ) informatív, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy nem vagyok kompatibilis a Cavernel.
A zöld vízesés diagrammal [link] kapcsolatban láttad, a nem, vagy csak nagyon lassan csillapuló, 33-as és 49Hz-es tüskékeket, amik nem mellesleg egybeesnek a szobám számított módusával?
Ezek után lehet még kétség, hogy ez nem más zaj csak és kizárólag a szoba módusa lehet, amit a 3"-os hangszóróm gerjesztett?
Utóbbi azért lenne fontos, mert ha nincs gerjesztve a gerjeszthető helyiség, akkor nem is lesz látható a szoba módusa.
köszi
P.S:
Nem ismerem a lehallgató helyiséged méreteit, ill. a hangsugárzód átvitelét shelf EQ-val vágtad-e, és ha igen hány dB-el, és hány Hz-ig.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171787 üzenetére
Átolvastam kétszer.
Az első ami az eszembe jutott, hogy vajon milyen alakú lehet a szobád, vannak-e párhuzamos falak, és ha igen mennyi.
Tegyük fel átlagos párhuzamos falakkal körbevett a szobád, átlagos méretekkel 3-5 méter körüli értékekkel, átlagos csillapítással.
Te 120Hz-en vágtad, nem tudom milyen meredekséggel.
Én nem vágtam, így valszeg a 3"-osom nagyobb hangnyomást fejtett ki a kérdéses frekvenciákon, mint a Tied vágva, ergo volt miből gerjednie a helyiségnek, míg neked nem.
Emlékeim szerint 75.dB-es volt a mérőjel, a Sweep, de a beillesztett vízesés diagrammjaim ennél magasabbat mutat, valahol 82dB környékén.
Lehet, ha megismételnéd a mérést egy Shelf EQ-val valahol -12, és -24 dB között vágva közelebbi hasonlóságot mutatna az én valamikori hangszóróm fekvenciaválaszához.
Négy évvel ezelőtti állapotot már nem tudom újra visszaállítani, hogy új méréseket végezzek.
Az az 50Hz-es kiemelés, amit meg megmutattál vélhetően tényleg zaj, a 230V-os hálózatod zaja.
Még két dolog.
Lehetne nagyobb felbontásban beilleszteni a képet, ti. a szemem már nem a régi, illetve vízesés diagram többet mutat, mint egy egyszerűbb frekvenciaválasz diagram.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171780 üzenetére
Milyen zaj okozhat ilyet?
Tapasztaltál valami hasonlót, aztán amit sikerült zajként azonosítani, majd eltüntetni?
Csak azért kérdezem, mert más rendszerben, más erősítővel, hangsugárzóval, kábelekkel stb. is tapasztaltam a kérdéses frekvencián anonomáliát.
Ez a másik oldal ugyanakkor.
Szoba módusai:
33Hz ( 5,25m ) hosszúság
49Hz ( 3,5m) szélesség
66Hz ( 2,6m) magasságSzerencsétlen módon a hosszúság kétszer akkora, mint a magasság. Úgy vélem ez lehet az oka az amplítúdó ilyen kiugrásának.
Mit gondolsz?
-
Dudee
senior tag
válasz
VoidXs #171749 üzenetére
És ha jól sejtem, a felvétel adataiból tehát nem csak az olvasható ki, hogy adott frekvencia milyen amplitúdóval jelenik meg, hanem az is, hogy mennyi ideig zeng tovább a terem az adott frekvencián, miközben a gerjesztés megy tovább magasabb frekvenciával. Tehát amikor a szinuszos sweep megy végig, közben a rew teljes spektrális tartományt rögzíti, és aztán abból számol mindenféle jóságot. na majd este kipróbálom nálam milyen szörnyű
viszont rew manual szerint mezei szobában párszáz Hz alatt nem méregetünk ilyet (rt60), mert nincs értelme. Ha ez így van, akkor miért vonunk le következtetéseket belőle a basszusra nézve?
"RT60 is a measure of how long sound takes to decay by 60 dB in a space that has a diffuse soundfield, meaning a room large enough that reflections from the source reach the mic from all directions at the same level. Domestic rooms are usually too small to have anything approaching a diffuse field at low frequencies as their behaviour in that region is dominated by modal resonances. As a result RT60 is typically not meaningful in such rooms below a few hundred Hz. "
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171585 üzenetére
"Ha hiteles mérőeszközzel, jó kalibráláson hallgatod, ez a hangnyomás helyes keveréssel nem fájó, de mivel nagyon EQ-ellenes vagy, valószínűleg nálad is az van, mint a legtöbb házimoziban, hogy egy kezeletlen +10 dB körüli csúcs tépi szét a füled, ha ezt megpróbálod."
Összetévesztesz valakivel!
Nem az nem lehet, ez csak szándékos lehet a részedről, hiszen számtalanszor beszéltünk már itt is, és nagyon jól tudod hogy a játszószobám egyáltalán nem átlagos, hanem magas szinten kezelt, felső tartományban sincsenek zavaró hangok, konstans 0,3-0,4ms az RT60.
Amennyiben jól olvasom van olyan vélekedés [link] hogy kis helyiségeknél már nincs is szükség a house curve-ra, és nagyon nem mindegy, hogy 150 vagy 5300 köbméteres helyiség milyen - ELEKTRONIKUS - korrekciót kíván.
Minél kisebb annál kevésbé igényli a belenyúlást, ezt meg én gondolom úgy hogy jónéhányan nem veszik figyelembe, mennek a vezér után.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171585 üzenetére
" Magas soha nem szól 115 dB-n, ott már pro driverek égnek szénné. Referencia hangerőn az a subok csúcsa, a main-ek 105 dB-t engednek maximum..."
Akkor javítsd ki magad ( ne engem ) légyszi, mert ezt Te mondtad az ezt megelőző hozzászólásodban.Az X egyszerűen limiterként működik, a kiadott hang végeredménye ugyanúgy flat lesz (extra magas van a keverésen, amit lehúzunk), csak a 10 kHz maximum 99 dB-t érhet el, a 20 kHz pedig csak 93-at, és pont ezek a frekik azok, amik túl könnyen sérülnek, egy 115-ös effekt ilyen tartományban lazán letarol 4 kHz-et a hallásunkból azonnal. "
Nyilván Te vagy szagember, de akkor is gondolkodhatunk közösen Béláim.Kérdés.
Azok közül akik képesek lejátszani egy filmet, azok közül arányaiban kik ismerik egyáltalán a house curve görbét, hogy mi a célja, hogyan kell alkalmazni, van-e egyáltalán mód alkalmazni, eszik-e, vagy éppen isszák.
Nem akarok találgatni, de olyan 0,000001% körül lehet lex has -hasraütés törvénye szerint... -, de lehet hogy sokat mondtam, és erre meg azt mondod hogy a bolsevikokra méretezik a filmek hanganyagát, és mindenkit meg akarnak süketíteni, csak a felső tízezer füle maradhat érintetlen ?! Ne má !
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171573 üzenetére
Csak egy kérdés...
Annak a magastartománynak konstans 115dB-en kell szólnia a film egész tartalma alatt, vagy lehet az csak annyi, amennyit megálmodtak a készítők?
Felteszem, mielőtt kiadásra került a mű, azért döntéshelyzetben lévő személyek meghallgatták, és nem lettek süketek.
Bocsi, de a nagypályás letámadás következtében mostanra már elfogyott a türelmem.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #171277 üzenetére
"Soha nem hallottam egy gyártótól se alacsonyabb minőséget."
Pedig szerintem nem lenne nehéz találni.
Az nem kérdés, hogy borzasztóan túlárazottak és kategórián belül szinte minden esetben lehet jobbat találni még olcsóbban is, de azért hogy annyira rosszak lennének, azt én egy alkalommal sem éreztem amikor SVS szubot hallgattam.
Nem akarom védeni a márkát, nem volt ilyen szubom és valószínűleg nem is lesz, de nagyon sarkosnak érzem a véleményedet róluk.
Sajnos érdemtelenül túl lettek hájpolva' és rengetegen már csak a neve miatt is ezt választják, de azért hogy a legrosszabbak közt lennének, az szerintem nem igaz. -
abéla
senior tag
válasz
VoidXs #171282 üzenetére
Az obejktivitás jegyében: 115sw-ről van vlmi jó mérős teszt a zinterneten?
Mert én 1db mér(eget)ős teszten és ilyen csenevész beírogatásokon kívül nem találtam szinte semmit róla (azokon meg az látszik hogy erős, meg nagy, meg nagyot üt ...és először), de hogy miként teszi mindezt, arra is kiváncsi lennék.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #171269 üzenetére
https://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/svs-pb-2000-pro-1/conclusion
Akkor ez 25 Hz folott jobb.
-
LógaGéza
veterán
válasz
VoidXs #171212 üzenetére
Az a baj, hogy volt már javítva, ráadásul nem a legszebben, nem is az eredeti porsapka került vissza rá...
Cserélni én se cserélném, kvázi egy teljes szett van belőle, csak ezt az egy hangszórót. Nem hiszem, hogy csak a peremmel lenne baj, ha benyomom óvatosan a membránt, akkor megszorul, nem áll vissza a helyére.
Valamint jó lenne, ha valaki a hangváltót is át tudná nézni, mivel elég sűrűn megy tönkre ez az egy hangsugárzó (mondjuk lehet, hogy a nem éppen jó javítás miatt).
Szóval ha tudtok ajánlani egy jó szervizt, akikre rá lehet ezt bízni, akkor szívesen fogadom -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #171244 üzenetére
HDR-SDR vagy SDR-HDR konverzional ezeket:
https://en.wikipedia.org/wiki/Color_appearance_model
Nem vilagos, hogy valtoztatsz-e a brightnessen. Gondolom igen, tippelem, hogy meg tobb projektorral se 1000 nitet vetitesz, hanem 200-400-at? A kozep/sotet szineket kicsit, a peak fehereket meg nagyon szoktak ilyenkor valtoztatni, tehat kene egy nem linearis konverzio, amit nem irtal. Meg egy out-of-gamut mapping. Ilyet legtobben lut-tal csinalnak, persze szokott lenni egy csomo parameter.
A 'megy meg tovabb osztodni' nem tudom, hogy mit jelent. De egy 3d lut kimenete az tud rec709, sRGB gammas es float-os lenni clamp nelkul, nem tudom, mi lone ki a lutot. Egyforma kepet vetitesz a projektorokkal, vagy a 'megy tovabb meg osztodni' azt jelenti, hogy nem egyforman osztod szet a kepet? Mondjuk igy dinamikat nem lehet nyerni, tehat ez nem fog igazi HDR-t tudni, fenyerot azt lehet.Na mindenesetre a nem HDR10 kompatibilis DV az nemigen fog ezzel mukodni, ahhoz Dolby IP kene, HDR10-zel nyilvan lehet jatszani, ahhoz esetleg tudok tippeket adni.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #171242 üzenetére
ST-2084-hez egy lutot raraksz es kesz, nem lesz jobb shaderrel, sot, ha megfelelo lutot szerzel inkabb rosszabb lesz shaderrel, hacsak nem veszel mindenfele effektet figyelembe.
Szoval oke, hogy shadert, de mi a cel? Mert amugy bekuldod a tv-be, es lejatsza. Vagy ha nincs DoVi tv-d, akkor elvileg az apple tv konvertal neked HDR10-et belole. Ha SDR-t akarnal akkor meg kb. mindennek megvan az SDR verzioja. Szoval milyen problemat akarsz vele megoldani?
-
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #171234 üzenetére
Szerintem nagyjabol mindent tudok a temaban, atmentunk a certification-on, de nincs 'a' keplet, hanem egy csomo minden van, es nagyon nem mindegy, hogy pontosan mire is gondolsz, illetve egy csomo resze NDA-s, amit nyilvan nem oszthatok meg.
Ha konkretan profile 5 hevc-bol szeretnel RGB kepet az sajnos NDA-s, es eleg bonyolult is. -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #171232 üzenetére
Jellemzoen nem. Valoban van egy ilyen feature, hogy 12 bit 422 jelet 8 bit RGB-ben at lehet kuldeni HDMI-n, de ettol nem DV valami, ez csak egy interface. Amugy a 12 bit lehetne YCbCr, IPT vagy akar mas is. De az apple cuccokon jellemzoen profile 5 DV van, ami video shaping-gel a 10 bites HEVC-be berakja amit lehet (tehat ha sotet van, akkor HDR10-ben alacsony kodertekek lesznek, DV Profile 5-ben meg akkor is felmegy magasra, csak mellette a metadata mondja, hogy ezt majd le kell huzni, es ugye ugyanezt megcsinalja a chromaban is, tehat jobb a kvantalas). Amugy attol DV, hogy a pixelek mellett a metadata leirja, hogy milyen brightnesst tudo tv-re hogy kell kirakni, tehat egy 500 nit-et tudo tv mas kepet szamol, mint egy 1000-et tudo.
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
-
-
gab1ka
senior tag
válasz
VoidXs #171138 üzenetére
Annak aki nem ért hozzá, annak a pár kattintás is nehéz.Szomorúbb hogy egy állítólagos tesztoldalon ami évek óta "publikál", ott egy UMIK nincs elve a fiókban.
Ezeknél még aggasztóbb hogy ha most probléma egy 20hz megszólaltatása akkor eddig pontosan mi is zajlott ott.Persze szubjektív csillagocskák oké, csak azt blognak hívják nem szakmai lapnak. -
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #170907 üzenetére
https://www.minidsp.com/products/plugins/2x4-plug-ins
4 filternek is van advanced a neveben, de a Cavern oldalon a 2x4 Advanced-et irjak, szoval akkor az.
Azert az, mert ahhoz lehet exportalni/importalni, vagy mas oka is van? A 2x4 A es a 2way A kozul a 2x4 a matrixban tunik elso ranezesre jobbnak, a tobbiben nem. Persze 10 usd/eur-ert akar mindkettot is kiprobalhatom, de gondolom te rutinosan hasznalod oket.
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #170600 üzenetére
Jelenleg egy androidos lejátszót használok, amire fel van téve a CE és azt használom az android helyett.
Előtte egy Meder800am volt.
Gondolom ezeket a szintet hozza egy ilyen alap kis PC is, nem?
Plusz ugye megkapom mellé a hang korrekciózási/EQ lehetőséget.
Így csak előrébb léphetek. -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #170597 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat!
Nah majd ha ott tartok, akkor úgyis belinkelem ide a kiszemelt példányt.
Mindenképp kicsi gépet szeretnék majd.Nekem csak a hangra kellene meg full hd lejátszásra. 4kt nem tervezek lejátszani.
Gondolom akkor így nem hátrány a felskálázás hiánya, a lefelé meg menne. -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #170595 üzenetére
Köszi a linket.
Én ilyen 50 ezret gondotam rá.
Majd szétnéznek használt piacon, hogy arra mik vannak.Ezzel akkor már lehet korrekciozni is? Meg pl Kodin lejátszani a filmeket?
Alkalmas lenne rá? Vagy oda kell a 7.1es hangkártya?Arra, hogy az x264es vagy a x265os verziók a jobbak?
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #170580 üzenetére
Egyébként mennyiből lehet kihozni egy olyan HTPC-t, ami képes 4K 1080p-re leskálázásra, meg full alapszintű (tehát nem hozzáértőknek is bekapcsolható) MadVR-re + ki is néz valahogy és kifejezetten csendes?
Gondoltam, hogy különválasztom a zene és filmlejátszást, egyrészt bizonyos zenelejátszási okokból, másrészt ha már van elég jó projektorom, akkor a képből is kihozható lenne több. -
foltang
csendes tag
válasz
VoidXs #170580 üzenetére
Szerintem remek dolog lesz ez!
Most csak ötletelek:
1. Nálam több lejátszó PC is van a hálón, talán érdemes lenne egy kiválasztó a főmenüben, hátha másnál is jól jönne ez.
2. MadVr-t is lehet hálózaton keresztül állítani. Vajon lehetne azt is beintegrálni? Pl. alapbeállítások megjelenítése (render time, upscaling, downscaling method), esetleg állítása. -
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #170568 üzenetére
REW-ben tudok lowpass-t rakni rá?
Én értékeltem jobbnak a zártat a fenti eredmények alapján, de látszik, hogy nem vagyok még elég járatos az impulzusválasz kiértékelésében, elkerülte a figyelmemet amiről írtál az előbb, ezt figyelembe véve fordult át most nálam az eredmény a reflex javára. -
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #170478 üzenetére
Több helyen olvastam, hogy az impulzus válasz Fourier transzformáltja a frekvencia válasz. Ebben az esetben viszont REW grafikonon leolvasható lenne, hogy mekkora chest slam várható? Persze lehet, hogy rosszul gondolom, mert a Fourier transzformáció nem volt a tananyag része, csak info karos haverok morogtak, hogy szivatják ezzel őket.
-
Dagidög
senior tag
válasz
VoidXs #170394 üzenetére
Követem folyamatosan a topikot, látom, hogy a Klipsch R-115SW most nagy sláger és biztos jó szub, de feljebb már valaki írta, hogy a chest slam nincs meg, csak bizsergetés, lehet épp Dorian volt.
#170395-KP: Költöztem, de hasonló az elrendezés. Igazad van, de a hosszanti mozi elrendezés a garzonlakások nagy részében kivitelezhetetlen a lakás praktikus használatának feláldozása nélkül. Amíg nem lesz több szobám és nagyobb terem játszani a mozi elrendezésére, addig marad ez a felállás.
#170396 Tamoo: Egyetértek, előbb mennék is hallgatózni, de sajnos most nem olyan időket élünk.
#170397 Dorian: Én ezt az érzést főleg koncerten éltem meg, amikor lábdob szólt. Mozikban és itthon visszafogottabban jön elő, inkább a bizsergés, remegés jellemző.
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #170391 üzenetére
Ha jól értem akkor egy 5 hangfalas mozi esetén mind az 5 hangfalnak, csatirnának van egy dedikált LFE sávja dedikált szub hangszóróval? Tehát ha balról érkezik egy robbanás akkor az csak a bal oldali front/sorround szub hangszórójából fog szólni..?
És akkor ezeken kívül van még egy teljesen külön vezérelt LFE csatorna?
Ehhez azért nagyon komoly mozis technika kell. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #170355 üzenetére
Igen, ez idáig rendben is van, de mi van, ha REW-es beméréssel ( 65 Hz- nél) a legoptimálisabb a helyiség és hangsugárzó együttműködése?
Hogy jobban érthető legyek, mérések alapján nálam 65 Hz-nél van az ideális vágás, impulzusválasz, torzítás és fázis (0) korrekciózás nélkül, füllel is jó, ha felette vágom a frontokat, minden elmászik, füllel sem jó. Eddig a "tökéletes" állapotig minden ok, és akkor elkezdem Cavern vagy bármilyen más automatikus bemérő rendszerrel beállítani, ez az állapot messze elmarad, vagyis, ha mondjuk 65Hz fölé tenné a rendszer a vágást, szinte csak hibát mérek utána, és füllel sem az igazi. Az eredeti kérdés az lenne, ha nálam tökéletesen passzolnának a hangsugárzók a szobába, és a vágásokat is megtartanám a legoptimálisabb szinten, akkor tulajdonképpen nem is lenne szükségem szinte semmi DSP-re, vagy csak a késleltetéseket kellene optimalizálni?
Bevallom, nekem idáig ez az optimalizálás hozta a legjobb hangot , igaz több vele a nyűg mire mindent bemérek, de minden paraméterében tökéletesebb, és füllel is jobb. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #170351 üzenetére
Egyelőre csak egyszerű vágással próbálkoztam, korrekciózás nélkül. Cavernt még nem engedtem rá, mivel még nincs készen az összes hangsugárzó.Talán, szerinted az változtat valamit a helyzeten, mondjuk 80 Hz -s vágással, mert jelenleg 65 Hz - s vágásnál tökéletes a doboz frekvenciamenete.?
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #170349 üzenetére
Ma megkapták az eredetileg reflexes hangsugárzóknak tervezett oszlopaim a reflex csöveket (oldalanként 2db), mivel csak most érkeztek meg a reflexcsövek hozzá, eddig zártban mentek.
Első hallásra, mérésre jobban szólnak, torzítás jóval kevesebb, az asszony most először mondta, hogy már jobb mint az eddigi rendszereim, ami igazán nagy szó. Viszont az kiderült, hogy ha 65Hz felett vágatom a rendszert, sokkal nagyobb a torzításom, és szinte teljesen elcseszi a hangképet, egészen 120Hz-s vágásig elmentem, és mindenhol rosszabb volt.
Amit viszont furcsállok, hogy zártban simán tudtam vágni bárhol, szépen besímúlt.
Kíváncsi leszek teljes rendszerre, ha kész lesz az összes hangsugárzó, hogy mit fognak úgy mutatni. -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #170345 üzenetére
Én ilyesmire gondoltam, itt az erősítők impedanciatűrő képességét mérik, jól látszik a kettő közti különbség, hiába a drágább erősítő a hatalmas toroid trafója meg A/B osztály, reaktívabb terhelésnél elhasal (persze még így is van benne kajak bőven), a másik egy D osztályú, kapcsolóüzemű táppal. Persze mindkét fajtát meg lehet jól, vagy kevésbé jó is csinálni, nem ez a lényeg, hanem a különbség.
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #170342 üzenetére
Az eltérő teljesítménycsúcsok különböző hangsugárzók meghajtásakor könnyen betudhatók a hangsugárzó impedancia- és elektromos fázismenetének a kombinációja miatt. Egyszerűen a tápegység is ki tud fi..ani, pedig a kimenő teljesítmény még el sem éri a névleges értéket, mert könnyen lehet, hogy a hanganyagnak épp ott van a csúcs hangnyomása, ahol a hangsugárzó impedanciája viszonylag nagy mértékben reaktív (meredek elektromos fázisszög) és nem pedig rezisztív, amivel a gyárban mérték az erősítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Egyedi ékszerdobozka
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged