- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
abéla
senior tag
válasz
Tamoo #171377 üzenetére
SVS ajánlás, MA G100-hoz (mondjuk u.ezt adja meg BW606s2-höz is, szóval az egyébként jócskán eltérő (mély)hangkarakterrel bíró dobozok között nem nagyon tesz különbséget, gondolom, méret/kategória alapján számol, meg hát (sub)basszusban lehet tényleg nincs is nagy különbség, mert hogy nem nagyon van egyiknél sem
...MA-t mondjuk nem mondanám mélyhiányosnak, ellentétben a B&W-vel).
Azt azért hozzátenném, hogy ezt -lévén a pb1000pro-t nem lehettett választani/nem dobta fel a fronthoz- egy PB3000prohoz írja, de ezzel magyarázható a "jobb" eredmény a feljebb állított LPF frekinél (~70hz), mivel a pb1000pro messze nem olyan mellszéleséggel tolja és nem is megy le annyira, mint a PB3000.Egyébként szinte biztos, hogy ez így még nem ideális, de még én is csiszolódok, a cuccok is járatódnak ... adok nekik/nekem időt mindenhez, feltehetően el fog jönni a dsp-s/mikrofonos "idő" is, de most még hagyom, hadd vigyen a flow
Meg hát, bár tudom ez "itt" nem menő, de kicsit fázom is a hangkép ilyen fokú belenyulkálásától ...persze tisztában vagyok vele, ezzel a subbal/szobámmal óhatatlanul is erre az útra léptem.
Viszont autó-hifis érintettségemnek hála (+ pc forrás/usb dac/stream) nem zárkozom el ilyen hifis szentségtörésektől, mint dsp, meg EQ...
...de még nem tudom, az is lehet, hogy kellene.
A "tökéletestől" (bár kinek, mi is az voltaképpen? - ugye kimérjük, azt' lehet kevésbé fog tetszeni, bár tény, úgy legalább lesz objektív viszonyítási pont, ha más nem ahhoz, hogy hogyan nem szeretem ;) ) való eltérést, feltehetően az is jelzi, hogy gyak. zeneszámonként lehet állítgatni, hogy egy korábban, bizonyos zenéknél nagyon jól eltalált hangzást repodukáljam az újakból is.
Bár mindezt még most nagyon élvezem, nyilván eljön majd a pillanat, amikor teherré kezd mindez válni.python: sajna fronterősítőn HPF lehetőség nincs, így éltem a fizikai lehetőségekkel (ld. gyári szivacs a MA seggébe
), így talán nem megy le olyan méjjjre, legalábbis értékelhető/hallható intezitással, ergo így "vágtam" rajta.
..hát nyilván nem ideális, de ez van, ezért nem cserélek -egy egyébként alapból is kitűnő hangzású, de még egy drága csőcserével azt is überelő- erősítőt
...akkor már sokkal inkább egy -amit Tamoo is javasol- dedikált dsp + bemérés.I'am Dony : köszi, igazad van, van még mit tanulnom, állítgatnom és igen, nagyon úgy néz ki hogy valami minőségi dsp/EQ cucc tenné kerekké a történetet
Nah, ez viszont az asszonyfaktor (ami ugye: ár^2 * design^(-1)) - idő görbe, (-)slope-jától is függ;
és amíg e faktor bizonyos kritikus érték alá nem esik (és hát, mivel e sub-láda sajna design terén nem domborít), az idő múlásának szerepe (ha már egy jó dsp nem olcsó -bár tény, egy batár dobozzal ellentétben, elrejthető-) most fokozott jelentőséggel bír, tehát úgy gondolom, még egy ideig nagyon szép lesz a hangja így is
Hallgatózás -főleg nyilván jobb rendszeré- pedig ezidő alatt szigorúan tilos
.
-
abéla
senior tag
TL:dR
A helyi trendek és hangulat ellenére bátorkodtam mégis beszerezni egy SVS PB1000 Pro-t.
2.1 és főleg zene, némi játék/film; kicsi helyiség, meg "fejlődő" szobaakusztika, az.
A fentiekben szereplők miatt az EQ mindenképpen jól jött(főleg, hogy nem kell bogarászni a hátulját, a -nagyon jó- app-ot letöltve gyakorlatilag elflejthetjük azt), nem beszélve az erre a típusra, kevésbé jellemző reflexes hátúlütőkről (a zárt alternatívától viszont annak subbasszus hiánya, relatív gyengesége tántorított el).Tudom, hogy az SVS itt sokak szemében vörös posztónak szamít, de ezt ne feledjük, ez nem a régi PB1000, lévén szinte mindenben feljebb léptek/fejlesztettek ahhoz képest (inkább a PB2000pro az, amire hajaz ez az új 1000pro), így ár/(hangzás)értékben már egész jó, nem beszélve, a későbbiekben taglalt egyéb előnyökről.
Emellett megjegyezném, az egész világon minden tesztelő elismerően nyilatkozik a ládáról + igen jók a mérések is.
Természetesen, mindenképpen tegyük azt hozzá, ezen tesztelők, kivétel nélkül le vannak fizetve (főleg, hogy az SBpro-t azért nem nagyon fényezték sehol; ergo az SVS azért fizetett, hogy a PB-t vegyék sokan, az SB-vel meg be akar fürödni),
emellett, az esetleges későbbi nézeteltérések elkerülése végett, tisztázzuk: a topikbölcseknek mindig igazuk van!No, de akárhogy is, itt csücsül az SVS PB-1000pro az alig 10m^2-es szobámban
.
Beraktam a régi Nekkst, már kipróbált helyére, kicsit járattam, majd végigbogarásztam ezzel a tone generatorral, letöltöttem az app-ot, belőttem az EQ-t (1: 44hz/3dB/8Q, 2:62hz,3dB,8.5Q, 3:71hz,-4dB,8.5Q), biztos majd egyszer mikrofonnal is kipróbálom, de most így, a csúszkával játszva is szépen ki lehetett vasalni a fq-menetet, a lehallgatási pontból nekem most ez így megfelel.
(nem beszélve azokról a példákról, amikor műszeresen beállítva mégsem lett valami fényes a hallgatási végerdemény)Emellett beállítottam: (a tól-ig érték a több elmenthető beállítás miatt van)
LPF: 66-74hz/slope:6-12-18dB, (svs honlap ajánlott a MA G100-hoz ~60hz LPF-t, az nekem kicsit száraz, vérszegény volt volt)
(mivel a MA frontok HPF-ét nem tudtam, az ajánlott módon állítani az erősítőn (SV-227), így annak reflexnyílásait szakszerűen bétömtem szivaccsa')
Room gain comp: off vagy 31hz /slope:6dB (végül is ez láda sub-basszus HPF funkciójaként is értelmezhető)
Sub gain: -8-(-18)dB között.
Füleltem, állítgattam, végül lementettem 3 beállítást(melyet azóta is folyamatosan buherálok) ;
végeredményben mesze várakozásomon felül össze lehetett lőni a szobával/hangfalakkal, olyannyira, hogy végül -igaz nem ide szántam- de permanens, urambocsá, hifi kiegészítőként itt marad a hallgatózós szobámban; elégedett vagyok, így hallgatva, egyértelműen kellet ez ide.Érdekes, hogy az LPF slope-pal játszva mennyire lehett a hangzásra hatni: 6dB-lel terjengősebb, de kiterjedt, teljesebb, mondhatni zeneibb hangja lett(ez relatív sub-szegény, hangszeres zenéknél jól jött),
18/24dB mellett pedig egy megfogott, de talán kevésbé zenei, kicsit száraz (ez utóbbi elektronikus, bass túlsúlyos zenéknél viszont jól jön);
itt a 12dB a kb "mindenes" beállítás (de inkább álítgatom zenénként annyira jó a hangja a különböző beállításokkal)
Room gain comp. hasonló: off lecsegős, kiterjedt, áradó hang; on: pedig megfogott, de talán "szegényebb" hangzás.
Sub gain: -8-(-10)dB: csak filmhez, de ott se mindnek áll jól ennyi basszus,
-12-(-14)dB: sub-szegény keverés és/vagy gitár/rock/énekdomináns zenék,
-16-(-20)dB: mélydús keverés és/vagy hip-hop, rap, elektronikus, pop
Az egész nagyon jó egyébként, imádom a hangját, hogy mennyit adott a zenéhez, hangzáshoz.Az 5 év mo-i képviseleti garancia mindenre (tehát erősítőre is), pedig jó.
Plusz, ha mégsem jönne be, 1 éven belül lehet feljebb ugrani úgy, hogy az eredeti teljes árát beszámítják a cuccnak, azért ez nem mindennapi fícsőr, valljuk be.
Így, ha megunom a hangját vagy véletlenül hallok jobbat, simán feluppolom SB-3000-re.Összességében, mindezeket figyelembe véve, igencsak megondolandó alternatíva a mostani "belépős" pro vonal SVS-éknél, főleg a PB. (persze engem is megvettek kilóra, ezért írogatok ilyeneket
)
ps: ha lett volna Elac 2070 300k körül, értékelhető állapotban/garival, lehet azt vettem volna, de egyrészt nem nagyon van/volt, másrészt nem is nagyon akartam használtan sub-ot venni
-
abéla
senior tag
válasz
Dorian #171312 üzenetére
...mert az a 30m2 -mint olvashatod- 30m3
(5x2.3x2.75)
Azért azt ne mondjátok, hogy oda ok lenne.Tamoo: a trendeken átesettek és személyes attributomok/érzelmek alanyába magamat is belevettem ám
,
szóval szeretem megélni -mégha hülyeség is- az egymást követő stációkat.
Nyilván nem a kezdetektől, bár az lenne az ideális -főleg egy ilyen rendkívűl szubjektív területen- mint a zenehallgatás, a zene élvezete. -
abéla
senior tag
válasz
Khaosz55 #171296 üzenetére
30m3 -és csak hogy bonyolítsam- lehet majd átcuccolok egy 55-60m3-be.
Ugye 115sw már csak ezért is kiesik. (szerk: lévén ezek igen kicsi, és kis-közepes méretű helyiségek, így nem hinném, hogy jól passzolna egy 15" membrános batár akármelyikbe, ráadásul főleg zenére)Egyben a többikenek is köszönöm az említett alternatívákat,
de jó lenne itthoni, importőrös/számlás beszerzés, a garanciát, egyéb előnyöket már nem is említem (de), mert akkor még a végén megint képbe kerül -hogy neadjaajóisten
- az SVS is .
Mindemellett a nagyon jónak ígérkező, de nekem még így, éhgyomorra kissé drága ELAC 2070 helyett, "belépős" alternatívaként,
-és tessék már megint itt tartok, hogy 200-300ezres cuccok gyak. belépő kat. ...nah de ilyen ez a popszakma-
az ELAC sub3030-ről van valami érdemi infó?
(mert erről sem találtam szinte semmit): igaz paraméteresen, ficsőr terén nagyon jónak néz ki, ráadásul nekem főleg zenére kellene és ez passzív membánosként valahol félúton lenne a 2 fő csoport között(már ha van ilyen).Érdekes egyébként -a több évnyi itteni hsz-irodalom végignyálazása után- látni, ahogy teret nyernek az épp aktuális trendek ..vagy épp az aktuális irány túlzott térnyerését követően -az egyébként szintén túlzásokba eső- korrekciók és hogy mindez miként, milyen személyes attribútumok, érzelmek mentén nyilvánul meg.
...bár nincs új a nap alatt, elég csak körülnézni, szinte mindenhol és minden szinten ez megy (max a digitális forr. katalizálta mindezt)
-
abéla
senior tag
válasz
VoidXs #171282 üzenetére
Az obejktivitás jegyében: 115sw-ről van vlmi jó mérős teszt a zinterneten?
Mert én 1db mér(eget)ős teszten és ilyen csenevész beírogatásokon kívül nem találtam szinte semmit róla (azokon meg az látszik hogy erős, meg nagy, meg nagyot üt ...és először), de hogy miként teszi mindezt, arra is kiváncsi lennék.
-
abéla
senior tag
*VoidXs, Khaosz55, -KP- : köszönöm a válaszokat (Void-nak külön, hogy igaz nem bírtam magammal, de nem csapta le a magas labdát
)
*néztem ezt az UMIK-témát: háát majd szépen lassan, mindent a maga idejében
*Egyébként akkor most a R115SW tényleg ennyire jó (ahogy olvasom EQ-val(?)) vagy csak mindenkinek bejön ez a rézüst-fíling?
(persze lehet hogy a látókérgünk a narancsra jól begerjeszt valami asszociatív pályát a bal temporális felé és/vagy serotonint szabadít fel, ettől olyan frenetikus az érzés ha hallgatod+nézed...nem véletlen ez a 3. 2/3 sem, naugyehogyugye
)
szerk:
VoidXs:
értem amit mondasz, de ez alapján akkor tényleg nincs élet 1000$ alatt?
A 115dB azért emberes, még jó hogy nekem ilyen hifis, gémelős/filmezős mindens kell, az talán beéri kevesebbel is vagy nem és majd lépkedek felfelé ...ahogy ez már lenni szokott -
abéla
senior tag
válasz
denesdr #171274 üzenetére
Azt hiszem pb-nek xmax:13.1mm (ez 12"-en soknak számít?), és 17hz-ig megy le papíron, ok ott kevéske már (bár azért a -5% azért is sem olyan rossz), de pl 20hz-től, gondolom sok probléma nincs;
Meg a görbe alapján, felteszem olyan sok EQ ide nem kell, nem?
Ja és hát 500dolcsis, 300-350w-os szinten járunk, így kezeljük helyén sub-ot, ne kettővel feljebb.... egyébként Viod-nak tesztelő korában nem adtak SVS-t vagy mitől van benne ez az elemi ellenszenv?
;
Mert hogy ilyen szelektíven kiválogatva nyilván mindegyik típusban -főleg ilyen belépő/közép szinten- akad kivetnivaló;
ok-ok tudom, az SVS-nél még a high-end is szarabb mint egy Genius bögre-szett.
-
abéla
senior tag
válasz
denesdr #171265 üzenetére
...jó az 23-ig is -de nyitott vagyok az alkudozásra
- , utána a PB elszabadul, gondolom reflexes mivolta okán, nincs meg a bezárt levegő visszaható "rugóereje" (?);
bár ahogy elnézem, összevetve kategóriatársaival -és kicsit fellette- ez sem olyan tragikus, bár nem is jó (ergo osztható 3.6-tal)
-
abéla
senior tag
válasz
denesdr #171262 üzenetére
Az nincs.
Esetleg a group delay mérés adhat némi támpontot e téren? (úgy értem, összevetve egy olyan teszttel amiben van mindkettő(response/delay), talán lehetne erre is következtetni?)szerk:
Khaosz55 : láttad mostanában az új-sub árakat?
...de szívesen veszem a konkrétumokat is ám -
abéla
senior tag
Ezek az új SVS 1000PRO-k vajh' mennyire számítanak jónak? (főleg az újragondolt PB)
Csak mert az én értelmezésemben ezek a mérések (és igaz, a szubjektív jellemzések is, bár azok tudom, min. a disznófejű ördögtől valóak) meglehetősen jóféle cuccokról tesznek tanúbizonyságot, de kiváncsi lennék a témában járatosabbak véleményére is (mégha azok
-amint a topic végigbogarászása során látom- finoman szólva is szubjektív jelleget öltenek időnként; amelyek végül is kiadnak egy eredőt, ha a szélsőségek kioltják egymást).
Amint látom az audiocholics cikkeknek még van "itt" renoménje (egyébként látva a mérési/tesztelési metódusukat, nem csodálom), így bátrokodtam azt linkelni, bár hasonló eredményeket lehet a többi helyen is találni.
... és igen, egy pb/sb beszerzésén gondolkodom, tehát nehogy szidjátok itt nekem e termékeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest