- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
sajnos nem fér el. Bal oldalt van egy virágállvány plusz a surround állvány, a jobb oldalt meg közlekedő a szekrény mellett.
Ahogy huzogattam a szubokat meg az ülőpozíciót a programban, úgy láttam hogy csak akkor lenne jobb a helyzet ha az űlőpozíció a hátsó fal előtt lenne 1méterrel de ez kivitelezhetetlen sajnos. Szar az egész. -
mettek
addikt
(#161679)ctrlaltdel13: attol függött, h a videojátékokban épp mi volt a Nicknév
(#161678)powerup2: tönkrement a Yamaha a5200 proci és annak a visszakapott árából nem jött ki sem egy 8805, sem egy anthem avm60
igy jött újra egy avr. plusz szub csere. A végfok meg eladó XLR kábelekkel együtt. -
mettek
addikt
Nagyon rossz a szitu. A cucc egy 19 négyzetméteres nyitott szobában van. A rövidebbik falon van a rendszer de balra eltolva kissé. A front oldalon a bal front és center között can az egyik szub. A másik a szemközti falnál az íróasztal alatt. Mivel ugye sajnos nem a szoba középvonalát követi a rendszer elrendezése így ez a hátsó szub kb a szoba középvonalára esik.
Ha lesz alkalmam akkor bemérem rew-vel a szubokat megnézve 1-2 pozíciót. -
mettek
addikt
Csak ezért vagyok kiakadva hogy a nad nem engedi az avr menüjében változtatni a dirac eredményeit sem hangerőt, sem távolságot. Marad az avr egyéb menüpontjában megtalálható szub erősítés x decibellel illetve magán a szub végfokon.
Dw most megpróbálom majd úgy bemérni újra hogy előtte kicsit alulkalkulálom a szub hangerejét.
-
xerobyte
aktív tag
Szerintem ez már az ízlések és pofonok kategória
Pl. nekem a 3D nem adott semmit (kivéve azon az évi 3 tartalmas animációs filmen/mesén, amit megnéztem vele). Ezzel szemben mindig is fekete=fekete mániás voltam, most össze tudtam hozni, hogy a házimozinál éjjel úgy be tudok sötétíteni (minden fényt kiiktatni), hogy kénkrétan nem látsz semmit: ha bejön egy full -valós- fekete vágókép, aztán meg egy csillagos égbolt, akkor OLED + HDR kombóval ez igen ütős tud lenni, de említhetem a Our Planet dzsungeles részben vakítóan, a lombok között az arcodba sütő Nap jelenetet is példának.
Ezek fontosak? Nem. Növelik nálam az élményt? Igen.Ha arra értetted, hogy ezeréves az alap tech, akkor nem'szóltam! Nyilván valamivel onnan számolok, hogy konszumer piacon elérhető egy elfogadható ársávban (ergo szvsz a rollable oled még nem az).
-
Khaosz55
addikt
Hát én is arra gondolok, hogy elégnek kell lennie teljesítménybe, ha nem kapják meg a hangfalat (small) a teljes dinamika tartományt.
Viszont azt meg nem akarom, hogy elvérezzen erőben ilyen téren a CAV A8M-nél nem volt gond.
A hangfal szett a következő:
Front Swans diva 4.2F
Center: Swans diva 6.3C
Hátsó: Swans diva 6.3 Bi/Di-pole
2db sb12-nsd + 1 Klipsch RW101120 esetében lenne atmos. Csak nem tudom, hogy a plafonba 2 vagy 4 hangfalat rakja. Hátsó center nem lesz mert közel van a fal hátra. Tehát vagy 5.1.4 vagy 5.1.2 lenne a felállás.
Meg a mostani helyzet miatt eléggé átgondolok mindent. Mert most jön a pangás kora mindenhol.
-
Quetz
őstag
Szerintem is ezen az árszintem már nem érdemes AVR-t venni, azok sosem fogják tudni kihozni a maximumot a rendszerből. kivéve talán ha ilyesmi hangszórókat használunk:
- Factory Tour of JTR Headquarters with President Jeff Permanian
- The most EPIC Home Theater I have EVER Experienced! JTR with DBOX Cinema -
BBéci
legenda
Olyasmikkel jössz, amikről ugyanaz a véleményem. Számtalanszor leírtam, hogy szerintem is érdemes két szubládát üzemeltetni. Itt nem erről volt szó, hanem a pici helyiség és a két darab 46 centis hangszóró viszonyáról. Nem hiszem el, hogy a meglévő tapasztalattal a hátad mögött azt állítod, hogy csak akkorákkal lehet elérni a THX által ajánlott hangnyomást, amit én is roppant módon tudok élvezni.
Azt viszont én állítom, hogy baszuscsapdák és egyéb akusztikai kezelés helyett nem megoldás egy második szubláda rendszerbe állítása.
Egyetlen szóval sem említettem olyasmit, hogy ennek a témának nincs helye ebben a topikban, Igenis van! -
BBéci
legenda
Nem attól haladó a topik, hogy egymást túllicitálva írogatjuk a szubládák számát, méretét és a wattokat.
Ha a Házimozi Stúdió Nappali nevű, 50 négyzetméter körüli demószobájában elegendő két darab JBL Synthesis 1500 Array, márpedig bőven az, akkor ne jöjjön nekem senki azzal, hogy 20 négyzetméteresnél kisebb szobába két darab 46 centisre van szükség. Színtiszta baromságnak tartom, persze tiszteletben tartva az egyéni ízlést és igényeket. Mindeni úgy élvez, ahogy tud. -
BBéci
legenda
Bármennyire hihetetlen, az ELAC önbemérője annak ellenére kiválóan dolgozik, hogy mobiltelefont kell hozzá használni. Az a lényege, hogy a hozzá egeszen közel mért értékeket hasonlítja a hallgatói pontban mérttel. A telefon tévedése, pontatlansága mindkét helyen ugyanolyan. Számomra is furcsa volt, majd az érzés átment döbbenetbe, akkorát javult a hangzás. A frekvencia-menetet profi műszerrel ellenőriztem, teljesen rendben volt. Ugyanez érvényes a B&W szubládák automatikus EQ-jára.
Azt elképzelhetőnek tartom, hogy REW és Mini DSP még jobb végeredményre képesek. -
Most erre nem tudom mit írjak. Hallom, de ezt bizonyítani ugye semmivel nem tudom. Lehet, hogy csak bemagyarázom magamnak, de akkor nagyon jól csinálom.
Egyértelműen hallható, hogy hullámzik az erőssége.
A fülem az biztos jó, mert ezt hallásteszt igazolta. Azt mondta az orvos, hogy átlagon felüli messze. Szenvedek is tőle, hiszen nem lehet kattogós óra a házban, mert hallom. Tavaly vettem egy új karórát. Minden este be kell raknom az óratartóba, mert ha a tőlem 3 méterre lévő szekrényen van, akkor nem tudok elaludni, úgy zajong a másodpercmutató.
BBéci: Én úgy tudtam, hogy komolyzenét nem hallgatunk mélynyomóval. Nem is szoktam, de akkor kipróbálom. Lehet valamit félreértettem.
Ma este megnéztem a Hustler-t. Hát az atmos hangsávon nekem eléggé túltoltnak hallatszik a mélynyomó, vissza kellett vennem belőle, mert nagyon zavaró volt. Ha esetleg valaki megnézni, akkor leírhatná mit tapasztalt ezzel kapcsolatban.
-
Azért a KEF T105-ról nem mondanám, hogy rossz. Hallottam és nagyon jól szól. Az elhelyezhetősége és kialakítása miatt van a felár, ami, ha valakinek fontos, hogy a falon legyen, ne zavarjon semmit, akkor kifizeti érte a felárat. Ha mindegy mi áll a nappaliban, akkor lehet mondani, hogy túlárazott, de csak az igényekhez képest. Ha csak filmhez használja, akkor nem fogja a hátrányát látni, csak az előnyeit (az árán kívül).
Szerk: Bocs. A T205-öst hallottam, nem a T105-öst.
-
mettek
addikt
Update:
Visszavettem biosban az energia ellátást teljesítmény fokozatról normálra illetve átdugtam a pc-t másik hálózati körre és most olyan szintre csökkent a zaj hogy csak közel hajolva a hangfalhoz lehet hallani egy kicsi sistergést de gondolom ezt már megszüntetni nem lehet, ez tényleg a "gép" zaja lehet.
Az előbbi pedig lehet földhurok volt.Most így vakteszten nem biztos hogy megmondanám melyik a pc egy mezei jack rca kábellel és melyik a proci 30ezres xlr-rel.
Na kíváncsian várom az stx érkezését aztán lehet lesz egy eladó Yamaha procim. -
python1
veterán
.
Akkor mindketten kaptuk az okosságot minden irányból, mint most is.De tulajdonképpen nem zavar, én simán élvezem amiből szögelgetem a rendszerem.Azt azért hozzá kell tennem az utóbbi fél évben előrébb jutottam ebben a hobbiban, mint 20-év alatt, köszönhetően "alternatív" megoldásoknak.Na meg a tapasztaltabbak agymenéseinek. -
Quetz
őstag
Erről egyik kedvenc "mesém" jutott az eszembe, egy rövid részletet idézek, nem linkelek és szigorúan magyarul
"Hallott elődei sorsáról a harmadik rabló: a Kvarclovag, aki nappal átlátszó volt, mint egy csiszolt lencse, éjjel pedig visszatükrözte a csillagokat. Ő nem félt, hogy tagjaiban megdermed az olaj, hiszen olaj nem volt benne; attól sem félt, hogy lába alatt elolvad a jég, mert olyan hideggé tudott válni, amilyenné akart. Csak a gondolkodástól kellett óvakodnia, mert az felhevíti kvarcagyát, és vesztét okozhatja. El is tökélte, hogy egy fikarcnyit se fog gondolkodni, akkor nem eshetik baja, és vígan legyőzi a krionidákat. Míg a bolygó felé repült, úgy átfagyott a hosszú úton, az örök galaktikus éjszakában, hogy a röptében mellének ütköző vasmeteorok csörömpölve törtek össze, akárcsak az üveg. Átlátszó tükörteste leszállt Kriónia fehér havára, fölé borult az ég, mint egy csillagos, fekete üst. Nosza, tanakodni kezdett, hogy most mihez fogjon, de a hó máris olvadozott és gőzölgött körülötte.
– Hohó – mondta a Kvarclovag –, álljon meg a menet! Gondolkodás níncs, enyém lesz a kincs! Elhatározta, hogy akármi történjék, csak ezt az egy mondatot fogja hajtogatni, mert ez nem igényel szellemi erőfeszítést, tehát nem melegíti fel." -
python1
veterán
Pont valami hasonlót fogalmaztam meg, de inkább le sem írtam.Én is csak angol nyelvű oldalakról informálódok, szedem össze az információkat, érdekes nálam működik, annak ellenére, hogy nem vagyok nagy angolos. De leírtuk magyarul is a metodikáját, az sem lendített semmit előre ebben az ügyben, szerencsére maroknyi csapat más platformon segíti egymást.
Pedig itt még a név is stimmelne: Haladó.
alphamooncam
Még képekkel is illusztráltuk a mondandókat, linket is kapott a kérdező.Pont ez volt mikor a PC-s lejátszásról vagy procellálásról próbáltunk néhányan megosztani infót, vagy a végfokolás felhozatala okán is voltzak itt igen egybites hoozzászólások. -
alphamooncam
őstag
Kb. nem ezt mondtam!
Senki nem mondta, hogy ne kéne az újdonságokról beszélgetni.
Példának okáért ott van a microchipsoundstudios oktatóanyaga magyarul. Szvsz példaértékű. Keress rá és megérted.
Ha csak linkelgetnénk esetleg kiderülhetne, hogy nem is annyira penge a linkelgető...
-
python1
veterán
Én keverve is használom, van 4db minidsp amikkel végeztetem a vágásokat ill DSP funkciókat lát el, és egy rakás végfok, PC forrással ez az egyik felállás (kedvencem) már csak a kép miatt is.
Az egyszerűbb megoldást is végigpróbáltam, mikor manuálisan a processzor autómatikus beállításait írom felül, ilyenkor forrás mindegy.
Az biztos, hogy bármrlyik megoldást használom is, fényévekkel jobb végeredményt hozok össze,mint az AVR vagy processzor kalibráló rendszere. A szubládák kezelését meg mással igen nehéz megoldani. -
foltang
csendes tag
Jogos a felvetés, mélytartomány kezelése panelekkel ...khm... nem megy.
Oda basszuscsapda kell, ami megintcsak részleges megoldás, mert ugye a megfelelő eredményhez több méter anyagvastagság kéne, de kinek van akkora szobája? Marad a zenegyúrás, vagy hagyod olyannak, amilyen. -
djhalasz
tag
Igen tudom, köszi, hogy felhívtad a figyelmem.
Hány wattos legyen?
Duplát ajánlattok, ez jó lenne? https://homemovie.hu/termek/taga-harmony-tsw-90-v-4-aktiv-melylada-2db/ -
-
Köszönöm, de minőségben hova tehető kb, erre lennék kíváncsi,mert soha nem volt Dali dobozom és most lenne egy ilyen 200K-ért és nem tudom, hogy megéri-e, kipróbálnám szívesen! AVX-en már néztem és érdekes módon nem igazán talàltam ebből amit eladtak volna...Lektor 6 volt egy csomó amit eladtak meg Lektor 1 meg LCR kb ennyi...ennyire jó lenne a 8, hogy senki sem adja el😁
Na gyorsan átnyálaztam és összesen 1db eladó példány volt az AVX-en eddig 2016-ban 220-ért...
-
Quetz
őstag
Én azért nem értem az ASR-el szembeni ellenérzéseket, mert ez most tényleg nem az "occsó a jó" site. Nem ismerem a DAC márkákat, de az Oppo 205 ott van a top 5-ben, ahogy a jól teljesítők közt van Auralic, Linn, stb...
Ha valaki veszi a fáradtságot, és nem csak write only üzemmódban reagál egy grafikonra, akkor olvashatja, hogy a NAD pl 0dB hangerőn produkálta a pocsék eredményeket. Amikor visszavette Amir a jelszintet -6dB-re, akkor máris 89dB SINAD-t mért. De úgy meg nem lehet összehasonlítani, hogy mindenkit 0dB-n mérünk, kivéve a gyevi bírót.
-
bodza32
kezdő
Szia! Nappali, 25m2, filmet angolul és magyarul is nézem, inkább teltebb, erőteljeebb legyen a hangzás, mintsem harsány. 5.1-ben nézem, aránylag hangosan, tehát nem árt ha remeg az ülőgarnitúra itt-ott. Úgy tudnám megfogalmazni a hangzást, hogy a zenei részeket is szépen adja, de az akciójelenetekben is zúzós legyen, de az is szépen. 500E-et terveztem rá. Hangfalkábelek érdekelnének, subkábel lesz, az Oehlbach NF214, és digitális koax kábel érdekel még.
-
BBéci
legenda
Nem tévedsz.
7.1 esetén az oldalsók lehetnek dipólok, a hátsók csakis direktsugárzók. Természetesen csak szerintem.
Az objektum alapú marhaságok elterjedése miatt váltak idejétmúlttá a di/bipólok, korábban a Synthesis rendszerek háttérsugárzói is olyanok voltak.
Nem gondoltam egy pillanatig sem, hogy az FX2 rossz lenne. Biztos vagyok abban, hogy kiváló a hangja. -
BBéci
legenda
Nem véletlenül írtam di/bipólt.
Egyik megnevezést sem alkalmazzák az ML honlapon. Ezt csak érdekességként említem, nincs jelentősége.
Az átkapcsolhatókat kedvelem legjobban, mert akciófilmekhez jobban bejön a dipól, koncertfilmekhez a bipól. De ha csak dipól, az sem rossz, viszont bipólt nem tennék a rendszerembe. Ráadásul nálam az U alakú könyvespolc csillapító hatása miatt mindkettő felesleges, egy kiemelkedően jó térábrázolású direktsugárzó párral hibátlannak érzem a surround hatást. -
BBéci
legenda
Elhiszem, nem vitatom. A kimaxolt akusztika nagyban hozzájárult a pozitív élményhez, nem csodálom, hogy a legjobbnak tartod.
De nem tudhatod, milyen lenne ugyanaz a rendszer másféle háttérsugárzókkal.
Érdekes, a ML honlapon egyetlen egyszer sem említik a di/bipól jelleget. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged