-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #29729 üzenetére
Aki a képre és hangra igazán igényes és van rá pénze, speciális készülékállványt vesz, akár milliókért, és/vagy mindegyik gépezet alá különleges rezgéscsillapító lábakat tesz (Sort Kone). Durva hatásuk van a hangminőségre.
Az a minimum, sőt, ökölszabály, hogy mindent külön polcra teszünk, Te meg egymásra pakoltatnád őket?
Bocs, de ez nagyon durva megcsúfolása a házimozinak és a hifinek, mindannak, amiről itt évek óta folyik a társalgás.(#29734) Vikthor
Abszolút igazság, hogy egy családból lenne a legjobb, de a hátterek esetleg lehetnek eltérőek, viszont a centerrel nem merném megtenni. Az ohmokkal ne foglalkozz! -
válasz
Toobee #29729 üzenetére
most kb jó 10 cm szabad hely van az erősítő felett. Nem fogom akkor megbánni a denonommal az LSi 15-öt? nem lesz rosszabb a különböző impedencia miatt a hangminősége? Mert elvileg a 4 ohmosokat nem támogatja csak 6-tól, ez aggaszt, meg amiket olvasgattam a különböző fórumokon, ahol elég vegyes a tapasztalat. Van olyan aki esküszik arra, hogy csak egy családból legyen minden, van olyan is aki meg mixeli és semmi bajuk nincs.
-
válasz
Toobee #29726 üzenetére
ez jó! Hát sajna még nem vagyok abban a helyzetben, hogy csak úgy próbálgassak LSi 15-ös frontokat és ha nem megy akkor cserélem...
Értem mit mondasz, de ez műanyag villa (Torrente). Lényeg, hogy még tapasztalatokat gyűjtök meg véleményeket és ha nagyon nem ajánlják az LSi 15-öket a 4310-hez, akkor marad az RTi A9.
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #29204 üzenetére
Arról én nem tehetek, hogy te másképpen értelmezed.Felnőttek vagyunk ez egy nyilvános fórum, az ellentétes vélemények vitték eddig is előrébb a világot, nem pedig az, hogy mindig mindenki nyalta a másik seggét mert azzal nem sokra mennék. Hülyének meg nem tekintek senkit.
Megbántani meg nem tudsz, mert nem a fórum az életem, hogy ez határozza meg a mindennapjaimat, már mint nem attól függ a kedvem, hogy éppen hányan dicsértek vagy szóltak be nekem.BBéci
Akkor viszont nem biztos, hogy van értelme a radinek, ha csak nem nagyon sok terányi olyan adatod van, amit később nem tudsz előkeríteni. fotók videókra gondolok.
De ez megint egyéni vélemény. Ha te úgy jobbnak érzed akkor úgy a jobb. -
törölt tag
válasz
Toobee #29127 üzenetére
Én viszont azt javasoltam ne spórolj az SSD-vel. Egy 100k-s HTPC ne azon a 15k-n múljon. Nem csak a többi HDD-n található adatoknak nyújt biztonságot, de nem kerreg, nem töltöget, nem szarozik, hanem villámgyorsan teszi a dolgát. Nálam bekapcsolástól számítva 25-30mp múlva készen áll a lejátszó szoftver, legyen az xbmc saját vagy külső madVR rendererrel. Az említett particionáló szoftvereket nagyon messze elkerülném, főleg ha a HDD-n amit elkúrni készül fontos adatok vannak. Nálad szoftveres gondok, és rossz szoftverek használatából adódó hibák miatt van szenvedés.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Toobee #29167 üzenetére
Ha PC-s táp, akkor csak is Enermax! Aki egy kicsit járatos ebben a témában az tudja, hogy nem a falnak beszélek, igaz az én esetemben a megbízhatóság és a teljesítmény teljesen más ok (játék) miatt kell. Viszont jó tudni azért, hogy egy újonnan vásárolt 10e forintos táp, amire az van írva, hogy 500 W sokszor 350-et se tud leadni tisztességes feszültségstabilitás mellett!
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #29167 üzenetére
Ez jó kérdés. Biztos számít, de ugye akkor számít az is, hogy az alaplapon milyen kondik milyen vezetések vannak, sőt akkor a tápból kijövő kábelek is legyenek olyan minőségűek amik bele mennek az alaplapba valamint a merevlemezbe. Ugye valaki egyszer mondta, hogy az ssd jobban szól, érdekes még ssdhez nem láttam drága kábel amivel oda csatlakozik az alaplaphoz
Persze itt biztos nem 0 és 1 meg vagy itt nem számít
Ördögi kör ami vitákra ad okot
Nem akarok bele menni
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #29127 üzenetére
Érdekes, szerintem ez hülyeség, de lehet csak én gondolom így, mivel szinte minden írási műveletet átlehet tenni az ssdről a többi lemezre , ha sok a memóriád akkor még a virtuálisat is érdemes kikapcsolni, vagy beletenni a fizikaiba és akkor kb nem sok írás lesz azon az ssd-n
Bár mondjuk nálad lehet azért nem javasolták, mert nem nagyon lesz ki bekapcsolva, viszont ha meg elindítasz valamit akkor is jól jön az a sebesség.De olyan merevlemezzel nem szórakozunk amin fontos adat van, ha meg valami nem jön össze ne a rendszer legyen már a hibás, hanem az aki nem értett hozzá, és úgy rontotta el
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #29117 üzenetére
Azért gondoltam, hogy linuxos, mert ha dunevel formáztad meg a vinyót annó az linuxos partícióra tudná/tudja formázni.
Így van belevágtál egy olyanba amihez egyébként nem értesz. Sajnálom, hogy így jártál. Pedig hidd el, hogy nem csak te szívtál vele, én is az elején
De így tanul az ember
Egyébként miért nem kérsz meg egy fővárosi fórumtársunkat, hogy menjen át segíteni neked? Mondjuk ha erre Debrecenbe jársz akkor segítek szívesen, meg ha ott lennék.
annyit hozzá tennék, hogy nálam is volt akadás, de az azért volt, mert nem megfelelő hangkimenetet választottam a xbmcbe. Ott váltogatni kell. Ki kell próbálni, hogy melyik a jó neked.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Toobee #28553 üzenetére
No, no, isten ments! Én csak egy kérdés miatt jöttem, amire megkaptam a választ. Tényleg nem akarok vitát kezdeményezni, mert alul maradnék valószínűleg, először járok a topikban.
Ha ez látszik kibontakozni, visszavonulót fújok!Első látásra nem hittem a szememnek, hogy valaki 30 ezret akar kiadni kábelre, innen indult a hitetlenkedés.
-
spiky03
veterán
válasz
Toobee #28515 üzenetére
Nah jó, legyen.
Tessék parancsolni.
Cseresznye színű ELAC FS 58.2 1PÁR ,ELAC FS 57.2 1PÁR ,ELAC CC 51.2 1DB ez akcióban 300.000 HUF az adott színben és csak szettben ennyi !!!!
ELAC FS67.2 205.000 HUF/pár
ELAC BS62.2 131.000 HUF/pár
ELAC CC61.2 83.000 HUF
ELAC FS57.2 188.000 HUF/pár
ELAC BS52.2 91.000 HUF/pár
ELAC CC51.2 60.000 HUFHát ilyenem sem lesz egyhamar sajnos.
Az FS57.2-es szett is elég már a jó minőséghez? Pl a HD hangokhoz és a minőségibb zenéhez ha arra térnék át?
Mert az FS67.2-t hallottam a Kornernél, az igen csak jó volt. Mennyivel marad el tőle az 57-es széria? -
törölt tag
válasz
Toobee #28385 üzenetére
Pont ugyanezt írtam neked mielőtt belekezdtél a HTPC projectbe. Optikai kimenet integrált chippel tuti rosszabb lesz sztereóra. Nálam azért repült a Dune és az összes többi MP, mert képben elértem ugyanazt/kicsit jobbat (csak full hd-t nézek), hangminőségben néhol sokkal jobbat a HTPC-vel. Ahogy említettem, főleg mélyeknél tapasztalható rendkívül pozitív változás. Viszont én HDMI kimenetet használok, bele sem kezdtem volna, ha optikai kimenetre kényszerülnék. Az AMD HDMI driver-ét használom, a Realtek cucc letiltva, driver fel sincs installálva, nehogy valamibe belepiszkáljon.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #28394 üzenetére
ebayen láttam olyan megoldást,k 2-3rugó között volt,hogy RCA aljzat hátul egy szabványos lemezen, és ez alaplapi tüskéről veszi a jelet.
Mivel volt alapanyag,flancoltam annyit, hogy teflonszigetelésű aljazatot vettem villanybótból, meg volt valami egész jó koax vezetékem, meg feláldoztam a PC speaker csatiját.
Hogy meddig éri meg ezzel elmenni, jó kérdés. HA még csak most akarod kiépíteni, BNCt vegyél. olcsó,és alapáron 75Ohmos a hullámimpedanciája. 75Ohmos RCA csati WBTnek van,kb 5 rugóért.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #28217 üzenetére
Hát újban valóban nem, de használtban simán találni 70-ért olyat, ami valahogy már meg is szólal (AV erősítő + 5.0).
Ha a hangminőség mindegy, akkor 50-be is beleférhet a dolog. 20-ért már van erősítő és egy szétfikázott Jamo 5.0-t már 30-40K körül lehet kapni.
Újban ugyanez 150-200K.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #28152 üzenetére
Akkor egy kis kiegészítés:
Az első körben én erősnek érzem, hogy eltűnt a mély, inkább mondanám, hogy a háttérbe húzódott. Kicsit a CA650R volt ilyen.
A második kör valóban kevesebb részletet és erősebb alsó tartományt hozott.
A harmadik kör nálam is megdöbbentő volt, egyáltalán nem néztem ki ilyen műsort a C6-okból.
A Rotel is szépen teljesített, le a kalappal, az XDA-1 méltó társának bizonyult. Nagyon jó kis cucc az.
USB ügyben valóban nem volt hallható különbség egyik forrás között sem.
A vendéglátás kiváló volt, le a kalappal! A házipáleszre is erős az oltári szar, ittam én ennél már sokkal rosszabbat is.
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #27018 üzenetére
???
A Dune HD Duo-ban Sigma Designs SMP8642 chip van, akár a Max-ban. Tán még a WD-nek van Sigma alapú eszköze, az olcsó médialejátszók Realtek chipesek. Nem véletlen ajánlottam a Sigma-s cuccokat.
Amúgy egy PCH C-300 vs Dune Duo teszt is mehet majd, mindkettőt dicsérik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #26984 üzenetére
Megvan az oka, hogy miért ilyen kábeleim vannak.
Nekem megérte. Más hasonló kategóriát nem engedhetek meg magamnak, ezért nem is fogom valószínűleg lecserélni őket. El se mondom listaár szerint mennyi lenne.
(#26985) bajnokpityu:
teljesen egyetértek
(#26986) Dorian: Ez is igaz.
-
Ed Parker
nagyúr
-
spiky03
veterán
válasz
Toobee #26765 üzenetére
A Blu-ray.com-on is referenciának mondták mind képben, mind hangban.
De az tény, hogy nem lett olyan jó, mint T2. Nekem az a kedvencem a Terminator sorozatból.Ha esetleg valaki tesztelné a rendszerét, akkor ajánlom ezt a filmet:
Halo 4A "kölcsönzőben" bent van már, én tegnap néztem. A film sem rossz, igaz a játékkal nem játszottam.
De hangokra nem lehet benne panasz! -
spiky03
veterán
válasz
Toobee #26643 üzenetére
Én 15:30-ig melózok pénteken és utána terveztük, hogy megyünk.
Igaz még nem hívtuk fel őket, hogy időpontot egyeztessünk, de ma jön vissza Pestre haver akivel megyek és megbeszélem vele a részleteket.
És ha úgy van akkor szívesen felugrunk egy kis demózásra, meg megnézni a rendszered. -
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #26437 üzenetére
Tobee: Köszönöm a lehetőséget és az igen jó vendéglátást. Kávé témában igen nagy szakértő vagy, le is esett az állam, pazar volt a cappuccino.
Hangban többszöri fülelésre is azt mondom, hogy mozira tökéletes a CA, zenében vállalható, de egy jó sztereó rendszer mellett természetesen nem rúg labdába.
A C6-okkal szépen szólt, de szerintem dukálna mellé egy Ikon 6. A fölé nem mennék, de azzal már kijön minden amit az eszköz tud. Alul valóban soványnak tűnt a Rotelhez képest, a C607-ekkel ez nem jött ennyire ki, lehet a Concept 6-al annyira nem stimmel össze. A közepét én ennyire nem hallottam ki, de még csak most vájtítom a füleimet, illetve hazai pályán te jobban hallod.
Hangerővel nem volt gond, bár nem tekertül meg durván a rendszert, érzésem szerint a Concept 6 nem tudta volna lefektetni. A C607-nek sikerült.
Azon gondolkodom, hogy ha van idő rá mehetne egy visszajátszás, kíváncsi vagyok a Quadralokra mit mondasz.
Tamoo: Összehallgatás Emotiva UPA-2 + USP-1 + XDA-2 rendszerrel volt az említett C607 páron. Nem egy ligában fociznak, és ezt erősen meg is hallani, bár tény, hogy amíg vissza nem kötöttük az Emotivát kifejezetten jónak találtam a hangját.
Ha rajtam marad a cucc lehet mégis elkanyarodok arrafelé kis fülelésre, ismerkedésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Asus Rog Strix G16
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged