-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoroStar86
senior tag
Még egy utolsó kérdés
: Proson 12 80-ért vagy Jamo J110 majd akcióban 70-ért? Nekem az előbbihez húz a szívem, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre! Más: az aktív mélyládáknak ugye beépített erősítőik vannak. Ezek szerint az Onkyo erősítőm gyengécske teljesítménye nem befolyásolja a mély hangok minőségét ugye? Azért gondolom, egy normálisabb sub-kábel nem árt... Köszönöm a válaszokat!!!
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Nemir Ombe #131688 üzenetére
A Streamaudionál akcióban 80 ruppó a Proson R12, szerintem lecsapok arra. Cantonokból nem látok akciósat, tesztek alapján a Proson nagyon tetszik és az akciós ár pont belefér a büdzsémbe. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Nemir Ombe #131683 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Canton AS 85.2 SC van 250 öjróért. Lecsapjak rá? Proson-t itt kint nem lehet kapni, a Jamo otthon olcsóbb, Polkhoz nem ragaszkodom.
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Meglévő meghibásodott csont belépő szintű Onkyo mélyládámat szeretném lecserélni, a szobám 25nm-es. Amit kinéztem: Klipsch R-12 SW vagy Polk PSW125. Egy belépő Onkyo-erősítő hajtaná, de jövőre lecserélem azt is.A Klipsch-et itthon 130 rongyért vesztegetik megbízhatóbb helyeken, itt Németországban viszont 265 euroért meg tudom venni újonnan, garival és csupa jót olvastam róla. A ládára költött árat is euróban adom meg inkább: max 300.Ha valaki tud ennyiért ennél jobbat, annak a tanácsát megköszönném!
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok!
Osztottam-szoroztam, olvasgattam, kértem Tőletek tanácsot és végül úgy gondolom, hogy sikerült kiválasztanom a következő házimozimat, de szeretném még a véleményeteket kikérni. Az erősítő Onkyo TX-NR737 (bár lehet, hogy a 636 is bőven elég lenne, az erősítőn nem szeretnék spórolni a jövőre való tekintettel). A hangsugárzó Polk Audio TSx 330-ra épülő szettje lenne, megspékelve a szintén Polk Audio PSW110 subládával. Nem szeretem a túlzott, falbontó basszusokat (persze ha egy film jelenete ezt követeli meg, hát hajrá...), inkább a részletekre és a magasakra megyek (pl a Szárnyas fejvadász nyitójelenetének a zenéje Blu-Ray-en valami fenomenális). Megfelelő lenne ez a kombó a céljaimnak? Nézegettem még Mission szettet is, de nekem már túl nagyok voltak azok a hangfalak, talán MX5-ösek voltak. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
CoroStar86
senior tag
válasz
#09634560 #83137 üzenetére
Láttam a szettet, kereken 1000 euro idekint, viszont nem szimpatizálok a benne található mélynyomóval. Ugyanolyan van a mostani házimozimban is és nagyon hamar meghibásodott. Ha sokáig nem érzékel mély hangot (tehát nem kell dolgoznia), elkezd "pattogni", egyre gyorsabban, majd hibásan áll le. A kék meg a piros led is világít és csak az segít a mélynyomón, ha kikapcsolom, majd pár másodperc múlva vissza. Elég kényelmetlen 10x rohangálni a szobában egy film alatt.
-
CoroStar86
senior tag
Atmosban azért gondolkodom, mert olyan erősítőt szeretnék venni, amivel bebiztosítom magam a következő pár évre, magyarul minden jelenlegi elérhető technológiát tudjon (nem mellékesen a szívem csücske Godzilla is támogatja a formátumot.
). Az a 300 rongy pedig csak 215, mivel Németországban ennyiért vesztegetik és én annyiért venném. Egy 636 jobban megérné és inkább hangfalakra költsek többet?
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Kinéztem egy Onkyo TX-NR737 erősítőt, valaki tudna véleményt írni róla? Esetleg hozzá passzoló hangfalszettet? Dolby Atmosban gondolkodom, az erősítőn felül még kb 200eFt-ot szánnék a hangfalakra. Előre is köszönöm!
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! Segítségre van szükségem... Vettem egy Onkyo 548 erősítőt, van hozzá mikrofon is. De ha bedugom a mikrofont az erősítőbe, megjelenik a képernyőn két opció és ennyi, bármit nyomok a távirányítón, nem csinál semmit, csak a kikapcs gombra reagál? Mi lehet a baj?
-
CoroStar86
senior tag
válasz
nebulo5 #28176 üzenetére
Passz... 1-2 hete indultam el a témán, tényleg nulláról indultam, most még abból indulok ki, h nagyjából mindenki többet tud nálam.
Azt tudom, h ha egy hangdoboz a zenét jól adja vissza, akkor elvileg mindenre jó. De ezek lassan 30 éves hangfalak, amikor még a házimozik a kanyarba sem voltak és hátha valamiben nem "tudnak" annyit, mint a maiak (szabvány, vagy ilyesmi, de butaságokat nem akarok beszélni...
).
-
CoroStar86
senior tag
Na most a nagy öregek segítségét kérném...
Van itthon egy Orion Rumba HS 280-as hangszóróm, de sajnos csak egy darab. Azzal tisztában vagyok, hogy az Orion egyik legjobb hangfaláról van szó. A kérdésem az lenne, h ha tudnék belőle szerezni még egyet, mennyire válna be frontsugárzónak egy házimozi esetén?
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! Hosszas keresgélés után sikerült kiválasztanom a számomra legmegfelelőbb (nem mellesleg ár/érték bajnok) hangfalszettet, egy Onkyo SKS-HT728-at. Erősítőt még nem sikerült választanom hozzá, de max 60-65eFt-ot tudok rászánni. Amiket kinéztem: Onkyo TX-SR309, Pioneer VSX-422. Szerintetek melyik lenne hozzá a jobb a kettő közül? Vagy tudtok ajánlani valami jobbat? Előre is köszi!
-
CoroStar86
senior tag
Elég sokan beszélnek le a mindent-egybe házimozikról, úgyh a véleményeteket kérném. Kb 120-140-ből szeretnék kihozni olyan rendszert, amiben van lejátszó, 5.1 erősítő és kezdetben egy stereo hangfalpár. később bővíteném 5.1-re, ha lesz pénzem. Ennyiből ki lehetne vmit hozni kezdésnek?
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Panasonic SC-BTT195-ről van valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Quadro FX 570 eladó
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest