- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Nemir Ombe #123340 üzenetére
Hallottam malacot,akitől vettem a Yamaháimat ilyenen mutatta meg nekem nem tetszik az erősítő,se dizájnban se hangban.Tudom,hogy előrelépés lenne a mostani rxv-hez képest,de maradnék a sztereónál meg külföldről nem szeretném.Dobozokat egyenlőre nem szeretném cserélni,de az nem baj ha jobb az erősítő,mert akkor nem kell mindkettőt cserélnem!
Norbi 72: Na ez tetszene,ha mozis is!De ennyiért most nem megy! :/
-
lemmy9
őstag
válasz
Nemir Ombe #123294 üzenetére
Nem csak a hozzászólást, hanem a pontocskákat is gyűjtöd?
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #123292 üzenetére
Előbb-utóbb lesz sztereo kiegészítés: PM8003.
-
darnics
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #123283 üzenetére
na adott egy sony állóhangfalas szett 5.1 amit nem tudok bedugni az erösitöbe mert vagy csiptető vagy dugaszod.ezért kényszerölök használni a sonynak a dvd lejátszoját amibe bedugom a hagfalakt és a lejátszót pedig összekötöm az erösitövel.van rendes hangfalkábelem is amivel tudnám csipteti az erösitöbe de mivel a mélynyomó ládát csak rca kábellel lehet megszolaltani csiptetösen nem igy nem tudom használni mert oda csak aktiv hangfalat tudok bedugni viszont ez passziv ezért kénytelen vagyok a saját lejátszóját használni amibe ilyen szines speciálisad van a dugó.szines kék,fehér,szürke,piros,stbsajnálom eladni de sem a hangfalszetted nem adnám sem az 5.1-es ereösitömket amit imádok ezért a lejátszóba bekötöm a hangfalat a lejátszót meg rákötöm az erösitöre és ugy tudom használni.ha az erösitön megtudnám oldani akkor nem kéne a lejátszó de sajnos nem.kivéve ha lecseréelm egy olyan hagfalszettre aminek a mélynyomója aktiv és sajnos valoszinű az lessz.azért akartam tudni hogy érdemes e megcsinálni vagy inkább passzoljam el a házimozi rendszert.köszi!
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #123269 üzenetére
Ebben mi a nehéz megérteni? Cél a minél egyenletesebb hangzás, ezt próbálják elérni és ahol eltérést mérnek ott kiemeléssel vagy elfojtással egyenlitik ki a frekimenetet. Ennek eredménye a szoft fejlettségén és az akusztikán múlik.
-
darnics
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #123163 üzenetére
miért kéne ujjat venni???ez nem egy fő cucc ez csak egy olyan gépezet ami arra kell hogy a hozzá tartozó állo hagfalas cuccot aminek speciális dugoja van és azt nem tudom bedugni az erösitőmbe igy csak egy kiegészitönek lenne.hozzá lenne kötve a lejátszó az erösitöhöz de az csak arra kell hogy a hangfalak menjenek mert máshogy nem tud.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #123274 üzenetére
Töröltem....
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #123272 üzenetére
Direkt nem akarod megérteni, csak a vita kedvéért, netán hozzászólás szaporítás miatt csinálod?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #123269 üzenetére
egy autómatika végigméri a frekitartományban a lánc, és szoba egészének a hangnyomását. kinevez az automatika egy hangnyomás értéket (pl súlyozott átlag), és ahhoz lövi be.
ismeri a használt mikrofon saját frekimenetét, ezzel is "beszorozza" a mérést. igy megvan, h hol mennyit kell erősíteni, gyengiteni.a komolyabb szobakorrekciós szoftverek még ezen kívül mérik a lánc+szoba impulzusválaszát is, szintén frekinként. igy lesz egy vizesésgörbéje a cuccnak. nem nagy voodoo, csak megcsinálni nehezebb, pláne aránylag user friendly módon.
szintén a komolyabb mérőprogramok lehetővé teszik pl azt, hogy az általam ideálisnak vélt frekimenetet hozza létre, tervezett hangnyomásdiagramba bele lehet nyúlni. ahogy a referenciaszintű hangnyomáson is lehet állítani. JBLnél meg pl könnyen ellenőrizni is lehet a processzált új EQt. diracnál ehhez meg varázsolni kell kicsit.Ugyanis pont a fázismenet figyelembevétele miatt nem tökéletesen azt a hangnyomás diagramot szokták a programok kiadni, amit kért az emberünk. általában nem avatkoznak annyira bele, mint, amivel a kb tökéletes frekimenetet el lehetne érni. (amivel egyébként semmi baj nincs, szvsz fölösleges a tökéletes frekimenetet hajszolni)
[ Módosította: Tamoo ]
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #123262 üzenetére
Miért kellene bármihez viszonyítani azt, hogy a hallható frekvencia-tartományban valahol kiemelés vagy beszakadás van? Ezt egyharmad oktávos mérőjelekkel egy gyakorlott hallású ember is meg tudja állapítani. persze egy hiteles hangnyomásmérő műszer használata ajánlott.
Az állóhullámok és a visszhang kérdése más tészta, ahhoz kell az erősítő processzorának, vagy a Dirac központjának számítási képessége, szoftvere. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #123262 üzenetére
Te belelátsz az agyamba?
Utóbbi pár HSZ-ed annyira a saját gondolataim "kivetülése", hogy az már félelmetes.
Csak nálam idő előtt elgurul a gyógyszer.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #123258 üzenetére
Szerintem nem fehér fekete 800 alatt se. Eleinte többet javított, mint rontott, aztán egyre inkább kikapcsolgattam a funkciót.
Okosan oldják meg a fázis hibák kezelését.
de tényleg, figyelnek rá,h aránylag lineárisan csúsztasson.
És a komolyabb cuccokhoz komolyabb miki is jár, szóval tudják a proggik,h mihez viszonyítanak. Tényleg nem hallottál erről még?
-
xtremetuning
addikt
válasz
Nemir Ombe #123255 üzenetére
Egy alsó-középkategóriás vas, ami normális room eq-t használ, csak segíteni tud. Megcsinálja a frekiátmenetet relatíve lineárisra. Erről beszélek. És igen egy szobában, ami tele van kiemelésekkel és elnyelésekkel, nem elképzelhetetlen, hogy használhatóbb hangot fogsz kapni, mint egy dedikált sztereóval, aminek az egyébként jobb mélyeit felbúgatja, a jó kis cineit meg megháromszorozza és az énekhangot megfelezi a szoba. Melyik lesz hallgathatóbb ???
Nem véletlen, hogy a mai komolyabb sztereók is használnak room eq-t. Egyelőre felsőházban, de le fog az csordogálni lassan.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #123255 üzenetére
xmc1 nem 3-6 millás cucc, valamint házimozi haladó szinten a cím. az h nekem se telik 3-6millás gépekre nem jelenti azt, h ne hallottam volna belőle 1-2-t.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #123250 üzenetére
audissey, onkyo, pio, yami esetén jobb is, ha kikapcsolják, ha amúgy nincs nagy baj a szobával.
de én nem róluk beszélek. trinov, dirac, jbl inkább.. -
xtremetuning
addikt
válasz
Nemir Ombe #123250 üzenetére
Hiába teszel bele jobb minőségű alkatrészt, attól a szoba még sz@r marad. A room eq ezt tudja megoldani, nem azt hogy a nagybőgő műanyag vagy fa hangú legyen....mintha kevernétek a két dolgot....
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #123238 üzenetére
+dgyuri0123
ezt tessék elmondani a nagynevű cégeknek, akik milliókat fektetnek a szoba EQ rendszerek fejlesztésébe.
ezt is lehet jól és kevéssé jól csinálni. a jobbaknál észre se veszed, hogy bármi rosszat csinálna, bezzeg, amikor visszakapcsolod eléggé tud hiányozni. -
rajzol01
tag
válasz
Nemir Ombe #123233 üzenetére
Én mozinál bekapcsolom dinamic eq-t, jócskán ad az élményhez. Zenén stereo mód dinamic eq nélkül, de nem pure vagy direct mert az nekem is nagyon vérszegény. onkyo+jbl es
-
Dagidög
senior tag
válasz
Nemir Ombe #123215 üzenetére
Épp ellenkezőleg: a jól beállított bemérő rendszerek többnyire eltüntetik a loudnesses beütést. Sokan beállítanak vagy bekapcsolva hagynak több kiegészítő funkciót is, amelyek valóban torzzá, pontatlanná teszik a hangot, de ez már a rendszer ismeretének hiányából fakad.
(#123222) dgyuri0123: Hogy lenne az Audyssey loudnesses, amikor éppen a lineáris hanggörbe visszaadására törekszik?
Van bőven mérés előtti és utáni grafikon a neten, mind magáért beszél.
"Előre telepített hangképek vannak, amiket variálhatsz, de ennek semmi köze a szobád akusztikájához." - Hogyne lenne, adott frekvenciatartományban méri a hangerőszinteket és ezeket a szoba nagyban befolyásolja. -
tomic
addikt
válasz
Nemir Ombe #123218 üzenetére
Egy ős régi Dali S 1.2 szubom van. Egyezkedem még az eladóval.Közben feltűnt egy SB 12 is ami még a most kiadható keretemen belül van. Meglátom még.
Viszont nemrég kaptam egy ötletet diy szub építésére. Rythmik audio-tól kellene rendelni szettet és magamnak össze építeni. A meglévő szubom mérete majdnem mm-re megegyezik vele.Viszont az 599 dollár+150 dollár postaköltség, plusz a vámba fájna mire itthon lenne.
Kérdés milyen lenne pl egy közkedvelt Dynavoice T12-höz képest, mert ugye kb annyiba lenne mint az újonnan. -
tomic
addikt
válasz
Nemir Ombe #123212 üzenetére
Nem újra gondoltam,csakis hasznàltban gondolkodom.
Ezek szerint vàllalható darab. Gyorsasàga ,pontossàga érdel,hogy jobb legyen a meglévőnél,falat nem akarok bontani vele.Mozira,kevés zenére hasznàlnàm. -
blakey
titán
válasz
Nemir Ombe #123215 üzenetére
Akkor lesz Loudnesses ha bekapcsolod a Dyn. EQ-t meg/vagy a Volume-ot, egyébként egyáltalán nem lesz Loudness-szes. Én nem bírom a Loudness-t, még mozin sem.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #123064 üzenetére
Köszönöm!
Ott meg, a sztereóknál, szintén nagyok lehetnek a különbségek. Prémium sztereó a Marantznál 1,2 Miska...
200-300 között meg:ki tudja???Akkor még egyszer nekifutok magamban ennek a történetnek...
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #123074 üzenetére
Igen, az külön bekezdés akart lenni, nem a bi(amp, wire) kötésekre vonatkozott, köszi a pontosítást.
-
Pepszi
tag
válasz
Nemir Ombe #123074 üzenetére
Igen, végignéztem a leírásban a különböző bekötéseket, hogy bi-ampnál nem kell az összekötő.
Most egy kábelem van, azt is úgy kötöttem be ahogy írták az LF csatira, pedig úgy láttam az előző tulaj pont a másikat használta.Nem a kábelekkel akarok igazából játszadozni, az érdekelne, hogy a plusz erősítésből profitál-e az RS6.
Azt néztem, hogy a 3808-cal is meg tudom oldani a surrond back-kel de a 720-as is tudná, mert van A/B hangfalcsatlakozó. -
totyi67
csendes újonc
válasz
Nemir Ombe #123067 üzenetére
igen erre gondoltam. még a régebbi hangfalszettemből megvannak a háttér hangfalak és ezt kötném rá.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #123048 üzenetére
Jó zenei hangbeli tudása miatt gondolkodtam egyáltalán marantzban
Sacd, dvda miatt 5.1-ben gondolkodtam
Adódott a legfrissebb flagship avr: a 7010
Ezután jött a hagfalszett cseréje: ráakadam a high-end Cantonra
Center, sub, monitorok későbbi fejlesztés lesz előbbi ára, de főleg tudása miattMarantz még dobozban, továbbra is AVR-ben gondolkodom, de nem tudom merre induljak.
-
válasz
Nemir Ombe #123028 üzenetére
"érdekesnek találtam,hogy sokan magasztalják a Klipsch-et,de a Jamo-t nem ajánlja senki ..... akkor hogy is van ez!!??"
+1
-
Aurig@
őstag
válasz
Nemir Ombe #123031 üzenetére
OK, köszönöm.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #123031 üzenetére
"de mindegy is, legalább mindenen egységes lesz a "felírat" .... "
Az is valami. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #123028 üzenetére
Majd kiderül hogy milyen lesz a különbség, de ugye van egy 270 és lesz egy 235c és 220 is. Azért ez így együtt már többet kell nyújtson mint a hkts9 szettem. Most hogy használom a 270-et frontként, már így is meghallok olyan hangokat amiket régen nem. Múltkor be is kakkantottam amikor az ajtó melletti hangfal felöl ajtóbecsapás törte meg a csendet. Annyira tisztán szólt hogy majd betojtam, de számtalan neszt hallok azóta pedig a 270 se egy ajánlott kategória haladó szinten.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Nemir Ombe #123020 üzenetére
Ugyanaz a ket sub. De az ara is ugyanaz. Akkor ki lehet vajon a gyarto? A Jamo, Klipsch vagy egyik sem?
Ez akkor olyan, mint nemelyik PC tapegyseg, csak a cimke mas.
Pont ilyen Klipschet akartam venni, a 12-eset. Mar van mas helyette. De akkor ez a Klipsch szerinted nem lett volna jo vetel? -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #123025 üzenetére
De itt azt írták hogy 200k fölött kezdődnek a jó subok, és gondolom ez igaz a többi hangszóróra is. tehát az ár valahol mindenképpen tükrözi a hangminőséget. Persze biztosan vannak túlárazott és alulértékelt termékek, de ez mindenhol jelen van valamilyen szinten.
Nekem pl egy belépőszintű hangrendszerrel is tetszenek a jól elkészített filmek hangjai, aztán vannak amik nagyon gagyin szólnak.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #123023 üzenetére
"(nem mellesleg: a több/sok/túlzó mély hang közel sem egyenlő a dinamikával)"
Pont azt nem akarom, hogy a mély elnyomjon mindent én nem szeretem ha a robajlásról szól a mozizás. Gondolom jobb egy 2-300k sub, de annyit nem akarok költeni ahhoz a heti átlag 1-2 film miatt. Meg aztán ahogy írtam ennyi pénzért nem hagyhattam ki ezeket a cuccokat."..... igazán meghallgathatnál már te is egy valóban "haladó szintű" rendszert valahol ....."
Hiába hallgatnám meg, mert annyi pénzt nem költenék rá, viszont ha hazamennék lehet hogy nem tetszene a meglévő rendszer. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #123020 üzenetére
Olyan mintha mindkét subnál ugyan az az elekrtonika lenne.
Nincsenek túl magas elvárásaim, az egyik legfontosabb, hogy normál hangerőn is legyen dinamikus mélyem. Kb ennyi.
-
-
Heffi
őstag
válasz
Nemir Ombe #123002 üzenetére
Akkor délután bütykölés, úgyis össze kellene rendezni a kábeldzsumbujt.
-
Heffi
őstag
válasz
Nemir Ombe #122995 üzenetére
Hajlok rá, hogy leszereljem a dugaszokat, de ha leszedem ezeket visszarakni biztos nem fogom.
Szóval vessek véget a lustálkodásnak?
Mézga Aladár: egy kicsit tartok a korróziótól, viszont a vagdosás nem igazán jöhet szóba, mert épp úgy találtam meg a hangfalak legjobb helyét, hogy pont odaér a kábel (2m/db)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Nemir Ombe #122997 üzenetére
Akkor egy a véleményünk, kivéve h., nálam nem lehet vagdosni a kábelt, szálanként szigetelt, valami savval maratták le a konfekcionálás előtt.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #122920 üzenetére
Nem trollkodás, csak nem hiszek az árakban. Sok termék túlárazott megjelenésekor, lehet hogy van olcsóbban is legalább annyira jó. De még számtalan érv van, pusztán az árak alapján megítélni egy terméket nem biztos hogy bölcs dolog.
Ha felteszek egy konkrét kérdést egy fórumon, hogy xy cucc jó vétel-e, akkor mi értelme van az áraknak? Ha jót mondanak róla akkor már tök mind1 hogy én mennyiért veszem meg nem? -
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #122914 üzenetére
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #122907 üzenetére
Kösz az együtt gondolkodást. Sokat jelenthet a tapasztalat, amivel itt ti jópáran rendelkeztek.
Respect!
Szűkre szabja lehetőségeimet a pénztárcám mérete, így is kölcsönökre hajazok, s pirulok, ha megvettem egy cuccot... Igazad lehet, mindenki mondja, hogy a sztereózás az isten, de bunkó módon egy vasban szeretném a jó moziélményt és a kiváló hangot üdvözölni. Proletár gondolkodás, skót mentalitás... -
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #122903 üzenetére
Valóban akad egy-két big deal egyes helyeken. Kifutó ELAC 470E környékére apadt párosan, s a hornos Canton is 500-ról 470 vagy 450 környékére eshet, ha még bejön pár Varsóból.
Nyilván nem csak az ár szabja meg az értéküket, de általában referenciául szokott szolgálni, mivel duplája szokott lenni házon belül a kategóriaváltás.
Ha leakad egy pár Röfi7, akkor persze ő lesz nálam a legerősebb láncszem, de egyelőre úgy hiszem Malac7010-zel alkothatnak jó párost.
Most HTPC a forrás, analóg, amit egy PCM 1796 számol ASUS D2 (4x PCM1796 sztereo a 8 csatornára) kártyában. Oppo egyelőre elhalasztva... -
bajnokpityu
félisten
válasz
konkrétan most az elac drágább 42.6%al.
ehhez képest szerinted 2 kategóriával jobb.félre ne érts, nem mondom, h jobb az elac. de kíván egy normális forrást, addig nem nagyon tudhatod, mit tud. ha au audiofil szalon demora gondolsz, akkor az kb tudásának 20%a. én még ott természetes hangot nem hallottam) 247es elac ára 5-6 évvel ezelőtt is ennyi volt, de akkor ennyiért még jet3at adtak.
mit használtál hozzá?
-
BBéci
legenda
válasz
A listaár a hivatalos, szerződött disztribútorok árait jelenti, nem webshopokét. Nem ártana tisztába lenni a fogalmakkal!
18-19 éve követem a Canton árakat, a kifutó modelleket mindig féláron adják, az sajátságos üzletpolitika.
A JET 5 magassugárzó az egyik legjobb, amivel hifis pályafutásom alatt találkoztam. A bakancslistámon van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #122896 üzenetére
szerk elac forrásérzékeny, kicsit se megbocsájtó.
-
Perzeusz
tag
válasz
Teljesen pozitív véleménnyel vagyok. Igaz, keveset voltam azóta egyedül itthon, így még nem tudtam kiélni magamat különböző stílusokkal, filmekkel stb. Azért a youtube-videók hangjáról csak ne írjak már észrevételeket
-
BBéci
legenda
válasz
Valamit elnéztél, az ELAC FS 247.2 listaára 2300 euró.
(#122893) Perzeusz
Már megérte ide regisztrálnia.(#122898) rootmin
A topik összefoglalójában olvasható, hogy az erősítő árának kétszeresét kellene 5.0 hangdobozszettre költeni, ehhez pluszban adódik a szubláda. Nincs kőbe vésve, de támpontnak jó. Eltérni inkább lefelé érdemes, tehát 1:2 helyett, 1:1,7-1,8. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Nemir Ombe #122629 üzenetére
Jav: bocs nem F hanem a sima R, elirtam.....
-
renatto
őstag
válasz
Nemir Ombe #122594 üzenetére
Heco-t nem szeretnék. A Lektor meg a Q mintha kicsit "lágy" lenne a zenei stílusomhoz. Nekem inkább valami robosztusabb, masszívabb kellene szerintem, kb mint a javasolt Yamaha 555/777. Ezeket meghallgatom. Inkább kicsit durvább/nyersebb hangfalat szeretnék, mint egy lágyat, még ha a zenei minőségben bukok is kicsit, de ellenben több dinamizmust, dögösséget kapok. Remélem érthetően írtam le. Köszönöm a választ!
-
vendingo
veterán
válasz
Nemir Ombe #121439 üzenetére
Zenét csak kocsiba hallgatok, néha van 1-2 szám, amit jutyubról meghallgatok, aztán ennyi.
Gondolkodtam én is, hogy polcos dobozkák előnyösebbek lennének a hülye elrendezésű pici ~15nm szobámhoz.
Vagy full chrono szett, vagy castle knight 2 szett van tervben, de átszaladt az agyamon az GLE, 507, 509 lehetősége is.
Esetleg egyéb ötlet állványos hangfalszettre?Amúgy beüzemeltem a SUB 85 ládát, de eddig nem nagyon tetszik. Nem áll rá a fülem, kellemetlen hallgatni.
Holnap kicsit rendezek a szobán meg a sub elhelyezésén, aztán reménykedek. Lehet fura még, hogy 1 évig sub nélkül voltam, vagy a zárt láda szokatlan a fülemnek? Eddig gagyi reflexes ládáim voltak, megszoktam, hogy kenték a mélyet, ez meg nagyon sterilen, pontosan, feszesen tolja. A régi gagyi ládáim hangja kellemesebb volt ugyan ilyen elhelyezéssel. -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #121439 üzenetére
Amióta ebbe a topikba betettem a lábamat, minden házimoziban jártas fórumtárs álló frontsugárzókat javasolt, én is. Kivéve, ha a szoba nagyon pici. Ez 14 négyzetméter alattit jelent.
Állódobozokkal összehasonlíthatatlanul jobb az élmény. -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #121433 üzenetére
Próbáld ki és megtudod!
Egyébként nem kell hozzá nagy tapasztalat, elég a frekvenciaváltási pontokat megnézni. Baromira nem mindegy, hogy az adott 13-16 centis középsugárzó 80 Hz-ig kap jelet, vagy csak mondjuk 3-400-ig és alatta, (80-tól 3-400-ig) a mélysugárzó(k) szólnak. Aztán hozzá jön a doboz térfogata és súlya, a reflexnyílások száma, átmérője is. -
válasz
Nemir Ombe #121214 üzenetére
Ja, OK, még nem tudtam rákeresni semmire, karácsonyfáztam.
Nyilván elolvassa aki akarja, de légy szíves NE offba írd az ontopik hozzászólásokat, ez nem szabadon-választott, hanem így szabályszerű. (Személy szerint meg marhára idegesít az álszerénység eme formája.
)
-
válasz
Nemir Ombe #121212 üzenetére
OK, köszi! A Yamaha "Z" sorozatra tudnál egy konkrét típusszámot? Csak hogy mire keressek rá.
(Miért írsz ontopik témákról offban?)
-
taknyí
senior tag
válasz
Nemir Ombe #121083 üzenetére
Ennyi pont elég, figyelmetlen voltam... Köszönöm
-
taknyí
senior tag
válasz
Nemir Ombe #121080 üzenetére
Anyagilag egyébként rendben lenne? Dobozok terén nagyságrendileg milyen előrelépés lenne szükséges? Ajánlanál párat hallgatózásra. Csak használt...
-
taknyí
senior tag
válasz
Nemir Ombe #121078 üzenetére
Hát ez az. Valami azért motoszkál bennem, feljebb lépés terén. Egyszerre biztos nem. Arra gondoltam, hogy sztereón, zenén érződne az első lépés is...
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #121039 üzenetére
Természetesen ha tudnám, hogy ez a jó megoldás nem lennék itt, hogy másokat is megkérdezzek.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #121031 üzenetére
Nálad pont !
Kábelezés.
Elképzelésem a felvetésed első részére.
USB-ben SUPRA 2.0 bőven elég. 12k
RCA a leggyengébb pont. Itt ugye a DSP-től kéne jelnek eljutnia monitorokig.
Frontok+center+sub 1,5mx4= 6m
sorround 6,5m+8m+9,5m=17,5m összesen:23,5m
+ dugókAzt olvastam, hogy Klotz mikrofon kábelből, korrekt RCA készíthető. Kábelezés DSP-től monitorokig 6.1 esetén kb. 15k.
http://www.audioland.hu/tesztek/csoport-tesztek/174--mar-megint-egy-kabel-teszt-2.html
Aktív stúdió monitor minőség vs. passzív hifi polcsugárzó:
Másik hsz-ben megírtam mit tapasztaltam.
Tajtinál többek között meghallgattam egy aktív PreSonus Eris E4.5 (70K) és egy Yamah HS7-es (130K) monitort, máskor pedig a Streamaudiónál, és meghallgattam többek között egy Wharfedale Diamond 220-at, valamint egy Exelion Harmonia Uno-t, és egy Quadral Chromiumot áraik 70k, 130k, és 260k.
A Pesonust az Exelion, a Yamaha-t a Quadral szintjének éreztem.
Abban viszont teljesen igazat adok, hogy a jó hangot nem adják ingyen, viszont kompromisszumos megoldásokkal elég jó szintet el lehet érni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #121026 üzenetére
JBL szerint célszerű minden csatornának egyformának lennie, én ezt az ajánlást követném - lásd Multiplexek.
Lehet "kicsit" túloztam a közeltéri stúdió aktív monitorok és egyéb "polcsugárzók" ár-minőség arányával, azonban hallgatózásaim során 100.000.Ft/pár hifi hangfal bőven elmaradt attól a szinttől, amit egy 70.000 Ft.-os aktív monitor tud.
Ez szigorúan csak az én szubjektív véleményem.
Arányaiban 1:2 vagy 1:3 az arány, tehát a 70.000 Ft.-os monitor hangját 150-200.000 forintos hifi polcsugárzók minőségének éreztem.
Cserélgetésen itt azt értem, hogy az erősítő-kábel-hangszóró hármast nem nekem kell összeválogatnom, hanem a mérnökök, azt már korábban megtették.
Ha a monitor hangja tetszik az jó, és nem érhet meglepetés a klasszikus felállással szemben, amikor összeáll a rendszer.
Hangnyomásra vonatkozó megjegyzésem pedig mindössze arra vonatkozott, hogy csatornánként 30W ( RMS) bőven elég, nyilvánvalóan a passzív hangsugárzót meg mindenki annyival hajtja amennyivel akarja, vagy az erősítője tudja.
-
Dagidög
senior tag
válasz
Nemir Ombe #120901 üzenetére
Erre már régóta kíváncsi vagyok.
Ha lesz dobozom hozzá, le fogom tesztelni kimondottan olyan anyaggal, amelyben vannak 20 kHz feletti hangok, majd ugyan ebből az anyagból készítek egy verziót, amelynél 20 kHz felett minden le lesz csípve, de alatta minden marad az eredetiben. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Nemir Ombe #120901 üzenetére
Igen, erről olvastam már én is. Talán még a 40 kHz környékét el is tudom fogadni, de a 100kHz, az szerintem pusztán csak marketing (és kinek nagyobb a...).
A sub-ot direkt nem kevertem ide, mert a 20 Hz alatti infrahangokat már nem csak a fülünkkel érzékeljük, így ott szerintem van létjogosultsága, ha minél mélyebbre megy és érezzük a belső szerveinken is, hogy ez bizony üt
-
válasz
Nemir Ombe #120891 üzenetére
mivel többi csatorna tartalmazza a teljes tartományt...a sub a +1 csatorna, ami kicsit másképp működik, de szerintem azt nem kellene itt magyaráznom...a sub csatorna is pre-out kimenetek közzé tartozik:
-
lacima
tag
válasz
Nemir Ombe #120882 üzenetére
Kicsit félek attól is, hogy 2008-as készülék. Legalábbis akkor jött ki. Bár az új szolgáltatások többségét meg ideig óráig használnám csak. Csak a pio marad.
-
lacima
tag
válasz
Nemir Ombe #120879 üzenetére
Akkor valószínűleg Pio lesz majd jövőbeni fejlesztésben pedig egy sztereó erősítő + dac. Így legalább hasznát veszem a sok jelenleg felesleges kábelnek.
Esetleg egy Arcam 600 az avx-ről? Egy árban lenne az igaz új Pio LX88-al, de többen ajánlották itt.
Köszi,
Laci -
lacima
tag
válasz
Nemir Ombe #120875 üzenetére
Mozira kellene főleg, a Dynokhoz azt mondják kell a kraft. Zenét is hallgatnék néha, de nem akarok nagyon belemerülni csak emiatt. A benne levő dac kb. milyen kaliberű különálló dac-kal van egy színvonalon? Van egy htpc-m, arra kötném rá még pluszban usb-n.
Milyen külön végfokod van? Hogyan tudom rákötni a hangfalak egyszerre a pio-val?
-
vendingo
veterán
válasz
Nemir Ombe #120864 üzenetére
Csak annyi a baj, hogy ragaszkodnék az álló frontokhoz, de erre is van megoldás: Chrono 509 DC.
De a canton féle chrono szett nem mutat túl az X2000 határain? -
DudeHUN
senior tag
válasz
Nemir Ombe #120833 üzenetére
Érdekesnek tartom. Lévén nekem volt Dune, Popcorn és WD media playerem és zenén flac-el fasorban sincs a hangja a Marantz CD6005-ömhöz képest. Most a HTPC-mnek sincs. Pedig DAC is volt kötve utána.
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #120799 üzenetére
Már többen is megjegyezték, hogy te úgy formálsz véleményt hogy sehogy. Mindig válaszolsz, de konkrétum nincs a válasz mögött.
Példa:
Kérdés: #120796 cyber86 Sziasztok. A JBL Studio Sub 260P jónak számít?Válasz: #120799) Nemir Ombe Alsó kategóriás nagyméretű sub. Hogy kinek mi számít jónak, az egyedi igény/ízlés kérdése.
Kérdés: #120800 cyber86 És mik vannak amik jobbak a JBl-től és kb 200e ft-os keretbe beleférne? Főleg zenére ( Techno) néha film.
Válasz: #120807) Nemir Ombe Amit írtál, arra megfelel. Nem biztos, hogy jobb/más kell erre.
Most komolyan ezek milyen válaszok? Ilyet én is tudok, nem kell különösebb hifi tapasztalat hozzá.
-
sony309
őstag
válasz
Nemir Ombe #120725 üzenetére
Feketében is 50- volt. (Azt vettem, onnan tudom).
Környező országok közül Ausztriában és Németországban is 350 Euro a JBL 250P.
-
Lite
őstag
válasz
Nemir Ombe #120725 üzenetére
Teljesen jogos, amit írsz. De erre mondtam, hogy mindenkinek más és más tetszik.
Ez nekem nagyon tetszett és mivel nem volt késztetésem több százezer forintot kiadni egy mélynyomóra úgy, hogy elhelyezni sem biztos, hogy tudtam volna megfelelően, tökéletes választásnak tűnt, meghallgatás után.De mindenképp drasztikus előrelépés volt egy Magnat Motion Sub 300A után.
És a 18 nm-es szoba sem lesz egy jó darabig nagyobb... -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #120721 üzenetére
Nagyjából 20nm-re kellene, de a 260p nem sokkal lenne drágább mint a 250p.
-
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #120654 üzenetére
Akkor lehet, hogy csak csütörtökre jön össze az a 20 óra.
Mert ma kb 3 órát tudok bele tenni, meg vsz holnap is. (ez akkor lesz több ha este filmezünk.)
-
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #120649 üzenetére
Köszi a segítséget és a kábeleket.
Kíváncsi vagyok arra a bűvös fehér kábelre, hogy milyen lesz a hangja meg hallok-e változást.Járatom, járatom. Találtam DnB internet rádiót, azt nyomatom neki, az bejáratja majd a szubot hamar.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #120563 üzenetére
Hat hátterem van perpillanat. Egy pár állványos doboz, egy pár bipól/dipól és egy pár monopól/dipól. Majd az adott helyen kiderül, hogy 5.2 vagy 7.2 és az is milyen variációban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #120561 üzenetére
Pár éve már kísérletezek ezen a kis szűk helyen.
5.1 be van pakolva.
-
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #120556 üzenetére
Dehogy is.
Elnyomom én azt a bogarat.
Fejlesztés már majd csak az új lakásba lesz ha nagyobb lesz a szoba a mostanitól, vagy máshogy tudom elhelyezni a rendszert, de az is 7.1-re vagy max 7.2-re.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #120556 üzenetére
Nem mindenkinél fordul át a házimozizás/filmezés szeretete már már beteges kütyüzésbe.
Irigylem is őket.
Én is kínzom magam, hogy a második szub és 4db bipól/dipól pihen dobozban mert nem tudom hová felrakni őket.
Közben meg parázok, hogy mennyire lesz gáz az akusztika ott ahová tervezem.
-
gutentag
tag
válasz
Nemir Ombe #120516 üzenetére
Köszi, kipróbálom a a centeren is az új beállításokat.
Egyébként sejtettem már én is, hogy valami nem passzol a centernél, mert úgy tűnt mintha a filmek részleteit és a térhangzást elnyomta volna a sok mélyhang. Eddig Large-on volt, gondolom ezért.
-
gutentag
tag
válasz
Nemir Ombe #120511 üzenetére
A center maradhat 40 Hz-en?
-
gutentag
tag
válasz
Köszi szépen, kipróbálom!
Van valami spéci tesztanyag az ilyen próbákra, vagy egyszerűen csak eresszek rá pár HD filmet és koncertet?
-
törölt tag
válasz
+1 ugyanezt akartam irni kb..
-
gutentag
tag
válasz
Nemir Ombe #120505 üzenetére
Sziasztok!
Nincs SUB-om. Ikon 5.0-ról van egyelőre szó. Akkor is 80 Hz-nél kell vágni a centert és háttereket?
-
axwel18
senior tag
válasz
Nemir Ombe #120437 üzenetére
Várom a javaslatokat. AQ Boxert néztem eddig de ha tudsz jobbat ajánlani ne tartsd magadban.
-
nebulo5
senior tag
válasz
"Annál lehet jobb kellene, de ha tanácsolhatom nézz szét más gyártók között is, nem csak az AQ létezik. "
Jól informáltnak titulálható a meglátásod, valóban nem csak AQ. szub kábelek léteznek!
De "elfogadható" áron kevés, más gyártó által készített kábel hoz akkora pozitív "javulást" mint pl. az AQ. Boxer kábele.
Hétvégén sikerült megfülelnem a különbséget egy KCO vs. Boxer csere apropóján. Pedig, a KCO kábel is egészen vállalható minőségűnek tekinthető!
De ha van javaslatod hasonló kategóriájú, egyéb gyártó kábeléről, ne tartsd vissza! -
dunkel
őstag
válasz
Másodszor dobod ezt be... azóta is várjuk a tanácsodat sub kábel ügyében.
(#120442) gutentag
Ez itt a haladó topik - csak szólokA kiemelt írásokat, összefoglalókat javasolnám elolvasni: [link]
-
perfegor17
senior tag
válasz
Nemir Ombe #120439 üzenetére
oké köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sorozatok
- Mini-ITX
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest