- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ed Parker #18442 üzenetére
Esetleg ez?
bár nincs 4 hdmi bemenete..... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Ed Parker #18288 üzenetére
Nem, az a szobába van, oda akartam a bögreszettet, de tegnap elcseréltem 4 KEF-re, meg egy stereo Kenwoodra, ami korábban az enyém volt amúgy.
Ezeknek az árán akarok venni egy komolyabb álló párt a nappaliba, a mostani Warfik helyére.A FLAC számítógépről megy, digitális kimenetről, ez pedig a nappaliba van, ahová mozit akarok építeni
Tamoo
bocsesz, nem vettem észre a kérdésed a szerkesztésben, szal, PC integrált hangkarival, optikai kimenetről.szerk2: Amúgy nem ragaszkodok Vödörfedélhez, LOL, csak épp ez van a környéken. Ja meg egy B&W 1500-as induló áron
ITT az elérhető hangfalak listája 10 milesen belül. A warfi tegnap kiesett, de megtaláltam egy 50-essel olcsóbban egy face hirdetésben.
Az meg ITT
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Ed Parker #18201 üzenetére
Szerintem nem állított ilyet senki sem, én addig mertem elmenni, hogy megkérdőjelezzem, amit vagy cáfolunk, vagy alátámasztunk, vagy persze hagyjuk az egészet a fenébe
Egyébként is, az ebayos vásárlásból indult az egész szösszenet, csak elharapóztunk, de ez nem gond szvsz, én élveztem
-
HÁZIGAZDA
válasz Ed Parker #18202 üzenetére
ezt írtam én is.
azt meg azért mindig hozzáteszem, hogy a különbséget nem igazolja az, hogy xy hallja (ahogy a nem létét sem igazolja az, hogy kz meg nem hallja). a helyes állítás az, hog xy számára van különbség. ennek az oka meg engem egyébként nem is érdekel.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
törölt tag
válasz Ed Parker #18185 üzenetére
Ez is igaz, de ezeket az alapanyagokat épp úgy gyárthatják Kínában is, vagy valahol a sárgák között, és ez miatt akár lehet olcsó is. A hamisításban óriási üzlet van. Nálam a csúcsot az Asylum filmek jelentik, bár tény, hogy itt a mű minőségbeli különbsége messziről ordít
Parci
Ebben magam sem vagyok teljesen biztos, igaz, az én botfülemmel még a spárgát sem ismerném fel, úgyhogy ebben nem nyilatkozom inkább. (na meg jobb a békesség) Mindenesetre köszi azért.Poplacsek
De ott azonnal látható, érzékelhető különbség van a 2 kábel között, gondolom, ezt tudtad, amikor megvetted, akkor is. Ezzel azt akarom mondani, hogy valszeg nem is volt cél a teljes azonosság, a minőség nem volt elsődleges szempont. Ez az a tipikus, gagyi másolat. Kérdés, mennyi volt az a kábel? Mármint a hamis? 10$, vagy 100$ ?Ed Parker
Volt nekem is kamu Breitlingem, eszembe sem jutott, hogy esetleg eredeti is lehet, heti szinten 5-10 percet félrejárt. Viszont, meglepő módon, önfelhúzós automata volt, és ez a funkciója működött is. Igaz, kb 10-12 órát járt egyhuzamban, nyugalmi állapotban.Gabor970
Az a Tissot nem lehet rossz befektetés, EZEN oldalak szerint a hasonló, retro Tissotok közel 5x áron vannak a bayen ... esetleges mégis hamis??[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Ed Parker #18190 üzenetére
pár hónapja én is órákat nézegetek, szeretnék egy mechanikus órát. Feltűnt, hogy Tissot órák vannak X áron, és ugyanaz X/2 áron is. Aztán több helyen olvastam, hogy nagyon jó minőségű másolatok jönnek Kínából, és eredetiként árusítják sok helyen. Órásmester mondta, hogy hogy még neki sem esett le elsőre kézbevéve, hogy nem eredeti. Csak miután kinyitotta. Doboz, eredetiséget igazoló papír, stb minden megvolt hozzá, de a belsejét látva egyértelművé vált, hogy nem lehet eredeti, bár a mechanika sem volt rossz minőség, de természetesen nem igazi Tissot. Aki járt már Kínában, az tud mesélni, mi mindent lehet kapni eredeti néven, az eredeti tudásához közel, de hamisítványként. Ez nem az a történet, mikor 96-ban NewYorkban az aluljáróban a négertől 15$-ért Rolex -most úgy nevezik replika- hamisítványt vettünk. (természetesen nem képzelte senki, hogy igazi)
[EZ] talán még eredeti
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
törölt tag
válasz Ed Parker #18164 üzenetére
Értettem én az előbb is, nem ebben nem értünk egyet. Abban nem értünk egyet, hogy szerinted minden hamisítvány gagyi, szerintem meg nem.
Amúgy az én Seiko Titaniumom is 160 font bayon, de közel 400 fontért vettem a High Streeten 3 évvel ezelőtt.
Másik példa. Audi TT rádiómagnók, 15ezerért mentek, a szakszervízben több mint 100E forint volt. Igaz ott valami gond volt a kóddal, nem tudom pontosan.
IBM vinyók töredék áron, raklapostol anno, a megboldogult időkben. -
törölt tag
válasz Ed Parker #18146 üzenetére
Na, megnéztem mégegyszer ezt a Top Rated kínai ürgét.
Az az érdekes, hogy az összes árujából min 2db van fent, én olyan 10-be klikkeltem bele szúrópróba szerűen, ebből az ominózus kábelből meg csak egy.
Ebből én arra következtetek, hogy mégiscsak kamionról leesett lesz az, szvsz nincs készlete belőle.Aztán megnéztem a pali egy korábbi eladását, egy 2000 USD-s kábel 150-ért. (A 2x 1.5m annyi EZEN oldal szerint)
Kikerestem a visszajelzést, a vevő szerint a termékleírásban foglaltak valósak.Igen, mernék venni tőle, mert money back guarantee van, a csávó 60 napot vállal, de az ebay minden esetben csak 45-öt a Buyer Protection keretein belül, illetve a paypalon keresztül ennyi időd van, hogy talonba rakd a pénzét, utólagos elbírálásra.
Termi16
Szerintem egyről beszélünk, illetve ezeket mondtam én is, amit te.
A Top Rated statust megszerezni nem ügy, voltaképp business regisztráció kell hozzá, és minimum bronze power seller status. (Aminek vannak további kritériumai)
Megtartani pedig itt egy táblázat, felül az éves, alul a három havi lebontás.Látható, hogy az én státuszom a dispatch time miatt van veszélyben. Valójában tavasszal költöztünk, ez miatt volt egy pár nap csúszásom, ami sokaknak nem tetszett, joggal, de be is bukhatom a dolgot, illetve nem, mert innen vigyázok.
Az a lényeg, hogy egy egyéves átfogás van, havi kiértékeléssel, ebbe az átfogásba nem lépheted túl a limitet, viszont van 3 hónapod, hogy korrigáld. Tehát ha a legkorábbi botlásaid kicsúsznak az átfogásból, akkor jó vagy, egyébként bukta. Hálisten nálam is ez a helyzet.
Ebből a szempontból persze jogosan merül fel a kérdés, mi van ha egy-két cucca hamis az eladónak, a többi meg igazi? Igen, hát ez előfordulhat, persze erre van a money back guarantee.
Viszont bármennyire vagy elégedett az áruval, gyanítom, aki egy 1000 dolláros kábelt akar venni, azért annak vannak elvárásai.
Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni, akkor meghirdetek egy 2 éves 380SL Mercit, ami legyen 20ezer dollár, felrakom 4000 dollárért, amiért kap a vevő egy Toyota Yarist, igaz, az is ér 4000 dollárt. Vajon leminősítene, illetve elvinné az árut, vagy sem?
Persze ha kapna egy Toyota Supra Twin Turbo-t, ami mondjuk 10ezer dollár, akkor azért valszeg nem hisztizne, hiába nem Merci.Magyarán ebben is igazat adok, ha a hamisítvány minősége megfelel az elvártaknak, illetve túlmutat a vásárlási értékén, akkor igen, megtartja, ha nem, vagy csak azonos értékű, akkor valszeg visszadobja.
De ha a hamisítvány meg jó minőségű, akkor megintcsak azt mondom, hogy mindegy, hogy eredeti e, vagy sem. Erre mondtam, hogy nem űrtechnika. Amit a manufaktúrák kikisérletezgetnek évek munkájával, azt a kínai fogja, és lenyúlja. Nem szép, és nem is korrekt, de ha belegondolsz, innen csak az jöhet, hogy a manufaktúrák is kénytelenek lesznek alább adni árak tekintetében, ami a fogyasztónak csak jó, kivéve, ha téged zavar, hogy Pista bácsinak is lehet olyan, amire évekig spóroltál korábban.
A postáról még annyit, hogy Kínából rohadt olcsón küldenek signed for csomagokat, de oda vissza te csak méregdrágán, márpedig anélkül ne add fel, mert azt kell igazolni minden esetben, hogy címzett megkapta, nem azt, hogy feladó feladta.
Illetve a vámmal kapcsolatban nem tudom mi a helyzet ilyenkor, ha visszamegy az áru a feladónak, valahogy biztosan igazolni kell, hogy az visszáru, nem pedig te küldöd, különben még egy vámot kell fizetni.
Másfelől a kínaiakkal lehet egyezkedni vámmentesség tekintetében -
törölt tag
válasz Ed Parker #18138 üzenetére
Amikor vásárolsz az ebayon a végén nem csak a feedbackot adhatod, hanem 1 és 5 csillag között minősíted az eladót több szempont alapján. Hidd el egy 300 dolláros cuccnál simán behúznák a low ratedet, ami nem csak az 1 hanem a 2 csillag is. namost, ha ebből összejön 6 akkor buktad a top ratedet. Tudom, top rated seller vagyok a bayen.
bizonygatni nem kell senkinek, sőt eladó felé ki sem derül, hogy ki és mikor pontozta le, mert a statisztikában később jelenik meg, és nem köthető névhez. attó, hogyl pozitív feedbackot adsz, még simán lehúzhatod.
másfelől ha a vásárló nem jön rá? akkor nagyon valószínű, hogy azonos minőséget kaptál töredék áron. ezt mondtam is, hogy lehetséges, de akkor meg örvendezés van, mert jó üzlet köttetett, minek is hisztiznék, nem vagyok sznob, hogy a tudatomat mérgezzem a márkákkal, ha semmi lényegi hasznuk sincs és simán összekeverhetőek az eredetivel.
-
törölt tag
válasz Ed Parker #18132 üzenetére
Top Rated sellerekről beszéltünk, ami ebay jellemző. Az alibaba csak nagytételes rendeléseket teljesít, tehát valszeg min 1000 a rendelhető legkisebb mennyiség. mindjárt megnézem neked pontosan.
szerk : tévedtem, lehet kevesebbet is. de az alibabát nem ismerem, az simán lehet hamisítvány. egyébként az ebayon is lehet, de akkor a hamisítvány minősége közel azonos az eredetiével, különben a vásárló lepontozná.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #17663 üzenetére
Egy tévével senki nem szaladgál a vásárlás helyére, a szervizt kell hívni, kimennek, ha szükséges, elszállítják és megjavítva visszaviszik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #17503 üzenetére
Kénytelen voltam rá, nem halaszthattam tovább. Húzott balra a kocsi mint állat, lengéscsillapító csere nélkül be se tudták állítani. Egyik gumi szálszakadt, kidudorodott. Ugyan nem voltak túl kopottak, de az összes már elöregedett.
2 hétig nem is használtam az autót, mikor megkaptam az árajánlatot utánanéztem, hogy tényleg ennyi-e.
Futászaj csökkenése egyértelműbb: most sokkal jobban hallatszik a motorhang, pedig az nem lett hangosabb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #17500 üzenetére
Viszont a kis fejlesztések is javíthatnak a végeredményen
Épp most cseréltem gumikat, lengéscsillapítókat, szilentet, futómű beállítás is volt, aztán csak csodálkozom mennyivel jobb az úttartás, csendesebb a futás, meg érzetre a megszokotthoz képest vagy 15-20%-kal lassabban megyek, mindig a km órára ránézve veszem le a lábam a gázrólKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
KisApám
addikt
válasz Ed Parker #17447 üzenetére
■ M-DAX2 tömörített hangok javítása;
■ MP3, WAV, AAC, FLAC (HD), WMA audió és JPEG kép bitfolyamok elérése hálózaton át;
■ USB-n át lejátszás memóriából és közvetlenül digitálisan iPod/iPhone/iPad készülékről.Ez elég nem?
Vagy mire gondolsz?[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
törölt tag
válasz Ed Parker #17425 üzenetére
Rockra, tuctucra viszont simán jó az Onkyo álltalános zenehallgatásra, háttérrádióra bövne megteszi, De pl. Yonderboy, Patricia Barber, vagy Apocaliptyca élvezetre Denon jobb.
3312-t még nem hallottam, pedig jobbnak mondják a 11-nél a boltban is ahol hallgatóztam és hangfalakat néztem anno. -
törölt tag
válasz Ed Parker #17404 üzenetére
Zenére lágyabb, lineárisabb a hang, mozira keményebb ütősebb több a tartalék és magasabb habgerőn se esik szét a tér. Egy Onkyo 807 azért már nem gyenge, egy 3312-ért meggondolandó, én inkább sztereó vasat kötnék a pre out kimenetére.HD és zenei visszaadásban viszoont a Denon jobb.
-
Gabor970
addikt
válasz Ed Parker #17404 üzenetére
szerintem onnét -ahogy az itt olvasottakból leszűröm- hogy ami zenére is jó, és nem a milliós kategória, az
- használt
- még nem tud HD hangformátumokat
- jellemzően még HDMI sincs rajt
- 150e Ft-tól felfelé
- pl Arcam AVR350, pl Denon AVC-A1SE,Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #17385 üzenetére
Nekem ingyen sem kellene.
Na jó, ez erős túlzás, mert elférne a polcomon, de egyáltalán nem vágyom arra, hogy bármelyik részét megnézzem újra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jaktib
tag
válasz Ed Parker #17241 üzenetére
Elírtam a típust mert igazán nem ismerem a nagy kategóriás panákat, de a lényeg nem is ez volt. Hanem , hogy a sok ezer forintos tévét valaki egy év alatt lecseréli. És számára megéri az a költség amin a rég tévé eladásával éri plusz az új tévé megjelenésekor mindig horror áron van. Nem hiszem, hogy ha szegényebb lenne nem tudna megalkudni a régi tv esetleges hátrányával az újjal szemben, de mivel megteheti... De értem én ez egy szakmai fórum itt a rögtön büntetnek az ilyenért
-
törölt tag
válasz Ed Parker #17238 üzenetére
Külön szoktam választani a kettőt, szoktam filmet nézni és házimozizni Első kategóriába talán 1-2 film fér bele a felsoroltakból, utóbbiból több. Tagadhatatlan, hogy van közöttük néhány eszméletlenül jól kevert anyag.
Néha az az érzésem, hogy nagy az elutasítás a HD hang kapcsán. Itt is sokan mindent megtesznek, hogy picinykét javítsanak a hangminőségen. Kezdve a villásdugó fordítástól a tápkábel, HDMI kábel, hangfalkábel cserén. Tüskék, szőnyegek, csapdák, banándugók, saruk és a végtelenségig sorolhatnám a különböző hókuszpókokat, eszement ötleteket, melyekkel próbálunk javítani a hangon.
Mindezek mellett miért utasítsam el a 640/1536 kbps DD/DTS hang vs MA/THD 4-7000 kbps lehetőséget? Úgy érzem valami kihagynék. Ennek ellenére életem végiéig ellennék egy jól kevert DD 640 kbps hanggal, de ha tehetem, hogy 4-10x akkora bitrátával hallgassam, akkor megteszem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #17231 üzenetére
Csak az elmúlt fél évből néhány népszerűbb kiadvány:
The Hunger Games DTS-HD MA 7.1
The Avengers DTS-HD MA 7.1
Hugo DTS-HD MA 7.1
The Adventures of Tintin DTS-HD MA 7.1
Battle Royale Dolby True HD 7.1
War Horse DTS-HD MA 7.1
Mission: Impossible - Ghost Protocol Dolby True HD 7.1
Haywire DTS-HD MA 5.1
John Carter DTS-HD MA 7.1
The Next Generation - Season 1 DTS-HD MA 7.1
Scarface DTS-HD MA 7.1A Hunger Games hangjára kíváncsi vagyok, olvastam néhány review-t és nagyon dicsérték, általában egyöntetű hüledezés.
-
orbano
félisten
válasz Ed Parker #17104 üzenetére
ott van a minimum hifinél pl. hogy elhidd, amit hallasz, igazi hangszerek. persze, erre mondhatod, hogy van aki a 240p-s youtube videónál is elhiszi, van aki meg a 10 millás rendszerre is fanyalog, de az átlag emberi fül igényessége ott van valahol a párszázezres otthoni hifik világában. csak épp vásárláskor rá vagy kondicionálva, hogy áh, az drága, felesleges dolog, jó lesz nekem az olcsóbb is. megnézném ezen emberek döntését, ha csak marginális eltérések lennének árban, mondjuk 1 forint egy logitech, egy olcsóbb wharfedale, meg egy csúcs b&w között.
no de nem akarom én itt szét offolni a topikot, talán ennyiből érhető, mire akarok kilyukadni. BBéci érti, szóval megnyugotam , én részemről lezárnak tekintem a témát.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Ed Parker #17101 üzenetére
én meg onnan indultam ki, hogy az emberi érzékszerveknek van egy minimuma, ami alatt igényes ember inkább nem költ szerintünk (egy szebb világban), hanem vagy spórol tovább, vagy egyáltalán nem vesz semmit... de ezt már leírtam az offindító hszemben alaposan...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Ed Parker #17058 üzenetére
akkor másképp mondom: a tisztességes hangzáshoz kell egy jó szett, ami 30k-nál indul. egy jó erősítő ami kiszolgálja 60-80k-nál, egy szub rész megint 30 + 30, egy fejegység, ami kiszolgál egy ilyen rendszert (én aktív hívő vagyok ,de mondjuk hogy megoldjuk passzívban kompromisszumosan) az úgy 60-80k, mert kell a 3 pár preout. aztán kell az ajtószigetelés, kábelezés, stb. ami 100k körül jön ki. ez összesen 300k minimum. én ez alatt nem vennék hifit, mert elégedetlen lennék, szarabbul szólna, mint az otthoni húsz éves hangszóróm egy gagyi technics erősítővel.
ha meg olyasmit akarok, amit otthon is hallok, akkor az rsII az alapszint, tehát 100k felett indulunk csak a fej, egy erősítő közelít a 150-hez, egy szett 50k-tól indul, stb...
és akkor egy dex p9, genesis, brax, stb. színvonalról már ne is beszéljünk... ami persze nem mindenkinek cél, de egy ilyen embert nem győzől meg, hogy egy 20e forintos erősítő jó ár/érték arányt képvisel és olyan túlzottan egy ilyen "sznob" sem akar nagy dolgot, csak hogy szóljon úgy a zene a kocsiban, mint a 30 éves otthoni hifinken...na de bocs ez már nagyon off...
A vér nem válik VAZZE!™
-
ricsik
őstag
válasz Ed Parker #17080 üzenetére
Szerintem sem 100e euro-nál kezdődik a High-End. A High-End nem egy állomás, hanem egy besorolási osztály. Nyilván minőségben nem ugyanaz a 5.000 EUR és a 100.000 EUR készülék, de ha elérnek egy bizonyos minőségi szintet, akkor mindkét esetben beszélhetünk High-End készülékről szvsz.
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #17073 üzenetére
Szerintem van egy minimum, ami alá nem szabad menni. Ez vonatkozik hifire, házimozira, autóhifire, nőre, kajára, piára.
Te is tudod, mi a jó, nem véletlenül vettél az Onkyo 608 helyett Arcam AVR400-at, mellé Hegel H200 sztereó erősítőt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tdd587
őstag
válasz Ed Parker #17067 üzenetére
5000 EUR (új áron számolva) már vannak egész jó hangfalak, messze nem belépő cuccok. De hogy a hi-end nagyon messze van még, az biztos.
100.000 EUR sem a vége még és én pl. nagyon szeretném, ha megérdemelném, hogy ott tartsak már. Én azzal szoktam nyugtatni magam, hogy ha annyi lé lenne, akkor én is más lennék és se időm, se kedvem nem lenne zenét hallgatni.
Amúgy szerintem nem jó a százalék, erről kb. én álmodok egyedül, másokat ez itt nem nagyon érdekel és ha nyerné is a lottón az összeget, előbb költözne kertes házba/venne mercit/nyaralná el stb. mint hogy irány a kereskedés...
BBéci: hangfalról volt szó.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
tdd587
őstag
Az akkor ne vegyen inkább semmit részhez: ezeknek azért van létjogosultsága, mivel hifiben folyamatosan lépkedve felfelé szépen lehet haladni ÉS az embernek általában kezdőként semmiféle elképzelése nincsen arról, hogy milyen lesz majd a sor végén a 100.000 EUR hangfal. Arról kb. annak van elképzelése, aki most jár 30.000-nél.
Egy kezdőnek meg 5.000 EUR már hi-end. De egy tesztelőnek...?
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
BBéci
legenda
Én is azt mondom, inkább ne vegyen semmit, hanem gyűjtögessen még egy évig.
Autóhifiben - nézz be a topikjába - a legtöbben 15-20000 forintos fejegységtől és 8-10000 forintos hangszóróktól várják a csodát. Azokat nem lehet autóhifinek nevezni, mint ahogy a 30000 forintos géniuszt sem házimozinak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
orbano
félisten
válasz Ed Parker #17032 üzenetére
autóhifiben sok olyan emberrel találkoztam, aki miután megtudta milyen minőségre számíthat a pénzéért, inkább nem vett semmit. én ennek a magatartaásnak a híve vagyok. nem munkeszköznek veszi itt senki a cuccot, csak egy szórakosztató eszköz. ennek okán én megengedem magamnak, hogy lenézzem pl. a teszkógazdaságos legalja sz@rokat megvevő embereket minden termékkörben: a gagyi gémer laptoptól kezdve az olcsó tvn át bádoghangú ötponteggyig bezárólag... viszont ugyanígy sajnálom a kispénzű embert, aki a fiának egy búgó, vaskos műanyagdarabot kell vegyen laptop gyanánt, amiről akkor még nem tudja, hogy egy éven belül tönkremegy. de ha valaki ugyanezt saját maga szórakoztatására veszi meg, kiröhögöm.
A vér nem válik VAZZE!™
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #16953 üzenetére
a 816os kb a 248 körül lehet méretben. a 247 kifejezetten pici doboz, annak megfelelően nem túl zsiros, szobaátrendező mélyekkel.
Béci, tudom izlés dogla,de több milla feletti hangfalhoz volt szerencsém hasonlítani, és sztem amúgy rendben van a hazai listaár, kint adják olcsón. kíváncsi vagyok a zongorajátékoktól bejáródik-e valaha a magas... Sosem volt még ennyire új dobozom.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #16951 üzenetére
17órásan jött el, karcmentesen,minden gyári cuccával,5 év kinti garival.
tehát használt áron majdnem új. 9xx eur volt.
de ha megnézed, és több mélyre vágysz egy 249BEvel, az is ment el 2006EURért, 1 hónaposan. itthon 1.6M a listaár.igazából az a furcsa helyzet van, hogy németeknél eleve olcsóbbak újonnan. meg még akcióik is vannak. meg németek eleve ha kibontja, akkor félár. itthon meg szerintem teljesen reális áráért adják, ami jelen esetben akkora differencia, hogy bevállaltam pici rizikót.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #16945 üzenetére
Ezer alatt. Be nek hasznaltan nincs felara. Irtam tobbeknek, be nelkuli 247et tartom legjobbnak a 247/8/9 sima, be hat tipusbol. Simahoz kepest a be hifisebb, forszirozottabb hang.
De mondjuk ez is izles dolga.
De oszinten, akarmelyik zsenialis szerintem arukert.
Nagy potencial, de erositore drotra erzekeny[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
tjojo
tag
válasz Ed Parker #16876 üzenetére
Eredetileg Arcamot szerettem volna a Focalhoz, AVR 250-et vagy 300-at. Csakhát a HD hiánya...
Így maradt a Denon, de az AVR 400-as nagyon mozgatja a fantáziám. Legutóbb egy 4310 izgatta fel a bogaram, de végül nem lett ápgréd. Ha jó áron adnád, lehet engednék a bogár akaratának.
Bár..Ott van még a 826V is, 350-ért volna egy pár... pedig marhára elvagyok a sztereóval is jelenleg. -
Jim-X
őstag
válasz Ed Parker #16866 üzenetére
Így van! Ezért mondtam a múltkor, hogy sose mondd, hogy soha... Lehet én most úgy gondolom, hogy életemben nem adnék ki 10k €-t (pl.) egy pár hangfalért...Aztán ha esetleg olyan helyzetbe kerülök, lehet a duplája is simán kell...
Szóval : Never say no (to the Panda)
A játék az nem játék!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- További aktív témák...