- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #178703 üzenetére
Tehát a zenét lassú hangsugárzókon keverik a stúdiókban és ezért kell otthonra is ugyanolyan lassú hangsugárzó, hogy ugyanazt hallja az ember, mint amit a stúdióban a hangmérnök? Vagy ez is csak egy audiofül hóbort, ami azt mondja, hogy egy zenének így kell szólnia (lassú mélyekkel) és kész?
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #178650 üzenetére
Távolságmérésnél amúgy érdemes a gép által mért dolgokra támaszkodni, még akkor is ha falsnak tűnik, vagy ha van pontos mérőeszköz (lézeres távmérő) akkor azzal manuálisan is jó eredményt kapok? Ez utóbbi esetben amúgy honnan kellene mérni azt a távolságot? Tweeter? Hangsugárzó fala? Domeja?
-
gab1ka
senior tag
válasz
VoidXs #178629 üzenetére
Ja igen, most hogy végigolvastam amit írtál még ez is eszembe jutott mint kérdés, hogy amikor az ember feljebb lép és a mégjobb és mégjobb és még 10x drágább hangfalra vált, akkor azt mozi felhasználás lévén eq-zza, ergo azonnal "direkt" megváltoztatja a doboz hangját. Ilyenkor mi tesz különbséget az egyik és a másik hangdoboz között, ha mondjuk közel azonosra sikerül mindkettő frekvenciamenetét kipofozni? A torzítás, direktivitás meg ilyesmik?
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #178621 üzenetére
Volt pár hónapig Monitor Audio Gold 200 szalagsugárzós hangfalam. Az már a prémium kategória. Hatalmas csalódás volt. Illetve az is lehet hogy a szobám nem volt elég jó neki. Iszonyat mélyei voltak ami alapvetően nem baj de nálam kiemel a szoba is. A nagyobb gond az volt hogy bármilyen akusztikai EQ-t kapott, az egyik hangfal bizonyos zenéknél torzított. Nagyon bosszantott. Eq nélkül semmi gondjuk nem volt. Egyszerűen nem lehetett EQ-zva használni.
-
Mankó
veterán
válasz
VoidXs #178512 üzenetére
Small-ra tettem mindent. Frontokat 60-ra, sateliteket 100-ra, sub-ot 100-ra, 250 a legnagyobb.
Sub-ot tologattam a szobában, most azon a helyen van ahol a kalibrálás során az erősíítő a legnagyobb minusz értéket (-10.5) adta, így most már van mély is. A többi helyen 0 db-re állította és hiába adtam neki plusz db-t semmi nem változott.
Jó a subnak 100 vagy a fentiek függvényében még emeljem?-KP- : csak tipp volt. A lukakat, kioltásokat szeretném elkerülni.
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #178512 üzenetére
Az minden esetben igaz, hogy a crossovert olyan mélyre kell tenni, amennyit csak elbír a hangszóró tisztességesen? Nincs olyan, hogy a hangerő már megvan, de a kiadott mély "minősége" gyengébb, mintha azt ráhagynánk a dedikált subra? Én sokat tologattam már 60-100 között, de még mindig nem találtam meg, hogy hol lenne a legjobb. Audyssey simán rakná full-bandre a frontokat, többit 60-ra, de valahogy sosem éreztem úgy, hogy jó/jobb lenne.
-
farkinca71
csendes újonc
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #178486 üzenetére
Én nem feltétlenül arra gondoltam, hogy a DSP-kbe jön be a zaj, hanem pl a DSP-ből kifelé haladva az erősítő felé. De mind1 is, stúdiókban is biztos csak felvágásból használnak balanced összeköttetéseket és a legtöbb pro erősítő (megintcsak nem feltétlenül DSP-s) csak hipszterségből balanced felépítésű/kapcsolatú.
Ettől persze még az RCA is működhet (és működik is) megfelelően, főleg átlagos otthoni környezetben, de ha semmi szükség nem lenne balanced cuccokra, akkor nem találkoznánk ilyesmivel sehol.
Egy unbalanced átvitel sokkal hajlamosabb zavarokat/zajt összeszedni. -
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #178407 üzenetére
Én pl a Tidal-tól kiakadok. Számomra használhatatlan, nem logikus kezelőfelület. Ha oldscool klipeket nézünk ,akkor YT-ot használunk és a felajánlások is jók szoktak lenni. Illetve van sok jó user zene, és olyan epic game, chillout, relax zenék amit tidalon az életbe nem találok meg. Reklámok miatt van is előfizetésünk, mert attól kikészülök.... Ennyit megér. Az igazán fontos zenék meg megvannak amúgy is jó minőségben.
-
-
válasz
VoidXs #178402 üzenetére
" Nyilván lesz, aki azt mondja, hogy az ő füle milyen mindenható istenség ajándéka, de az csak a túl nagy ego mellékterméke"
El fogom olvasni a linkelt cikket 👍
Köszönöm szépen, igen pár évtized hifizéssel a hátam mögött, amiket írtál az utolsó mondattal, teljesen egyet értek, és osztom 👍 Akkor nem költök feleslegesen 200K-t streamerre
Köszönöm szépen a segítséget -
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #178390 üzenetére
Ha az nem volt használva akkor sem volt jó egyszerűen pl zenén nem volt meg az a huha faktor hogy milyen teret rajzol filmek alatt meg lapos volt. Anthem annyival jobb volt hogy a kedves barátom arcára volt irva a csalódás hogy mennyit adott ki és a használt anthem jóval kevesebb és mennyivel jobb teret csinál. A 8500 egy nagyon túlárazott termék azt is elhiszem minőségi alkatrészekből rakják össze de a végeredmény nem jó. Ha a denon esetleg rátérne a diracra kiváncsi lennék mit lehetne belőle kihozni.
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #178379 üzenetére
Ok köszi megnézem.
Másik: Kipróbáltam SVP-t. tényleg elég jó. Projektoromon van SDR BT2020 kalibráció és nagyon jó volt úgy a kép ha használtam a HDR-SDr konverziót nem túl sötét és kép is olyan mint HDR esetén .
Viszont lehet használni az SVP-t madvr-el együtt, igazából pont a madVR-t írja a manual, hogy lehetőség szerint használjam. [link] Viszont ebben az esetben madVR-t kell tone to map-ba állítani, hogy legyen HDR-SDR konverzió. -
-
szabeska
addikt
-
törölt tag
válasz
VoidXs #178354 üzenetére
PS5-ön csak egy HDMI kimenet van, XBOX-on van optikai ha jól tudom.
Egyébként nem értem ezt az egész mizériát...
Nálam ARC-n megy a PS5, és teljesen jó, persze nem szerencsés a tv-n átvezetés, de a konzolok tekintetében szerintem teljesen mindegy, mert alapból egy gyenge hangforrás a PS5, XBOX-on meg ott az optikai.Kipróbáltam, PS5-öt direktbe kötöttem, és semmivel nem jobb mint ARC-n, persze egy jó dedikált lejátszót nem vezetnék át a tv-n, de játéknál szerintem bőven jó.
-
szabeska
addikt
válasz
VoidXs #178354 üzenetére
Mármint a VGA-n? De van, jelenleg az egyik az erősítőbe, a másik az oled tv-be megy, plusz egy DP a monitorba. Tehát ha játszom, az előbbi 2 "kijelző" aktív, csak a Denon képét ugye nem látom, csak a TV képét. Azt szeretném elkerülni, hogy a windows egy plusz kijelzőként tekintsen a Denonra, ugye... Minden eArc képes, ha ez számít valamit. A Denon ugye csak HDMI 2.0, de nekem szükségem van a vga 2.1-es mindentudására.
-
Mankó
veterán
válasz
VoidXs #178344 üzenetére
Van Sub, JBL Studio 250-es, ok nem a legnagyobb, de egyenlőre elég. Később tervben van a cseréje, ha kicsinek érzem.
Viszont a Frontok elég gyengén muzsikálnak a rendszerben, érzésre többet kellene tudnia ennek a cuccnak. Lehet, hogy pont ez hiányzik, hogy erősebbek, testesebbek legyenek a Frontok. Dobok alájuk egy értelmes állványt és lehet még optikailag is sokat dob majd a látvány. -
Mankó
veterán
válasz
VoidXs #178340 üzenetére
Nincs tervben álló frontos megoldás, sosem volt. Az A23-akban 3.5 colos a mély, az A26-ban 6.5 col. Ha váltani akarok most lenne érdemes, mert itthon már sehol nem forgalmazzák a Boston márkát, Alkalmi áron 75-ért talán nem lenne olyan rossz üzlet.
Persze lehet , hogy kicsivel többért már jóval jobb hangfalpárt tudnátok ajánlani, ezért is kérdeztem itt.
Viszont ha álló frontokba fektetek, ott már jóval nagyobb a pénzügyi befektetés és akkor a jelenlegi rendszert is folymatosan fejleszthetem át 5.1.Max 200-ért van már olyan Front pár amit jó szívvel ajánlanátok? Most mindegy, hogy polcos vagy álló kivitel.
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #178306 üzenetére
Hát nem tudom. Ha rákeresel bárhol, hogy PA speaker vagy PA system akkor 99%-ban public address hivatkozásokat kapsz. Attól függetlenül, hogy ezek alkalmasak alapvetően rendezvényhangosításra, ugyanúgy jól helytállnak személyes felhasználás során is, sok referencia van erre.
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #177992 üzenetére
Én azt nem értem, hogy mi szükség van rá. Ha egy DSP nélküli eszközről lenne szó, akkor még csak elmenne, de egy HDMI-s Audyssey-vel rendelkező eszköz esetén azt állítunk be DSP-vel, amit akarunk.
Ha hozzá vesszük, amit hangfal tervezésről olvastam, hogy a süketszobai vízszintes átvitel szobában mért eredménye egy folytonosan eső diagram, valamit az Audyssey referencia célgörbéje is lejt, a kapott frekvencia választ már három forrás is lefele küldi.A hab a tortán, amit kábelszkeptikus énem kifejezetten viccesnek talál, hogy ez a lepkefing nagyságrendekkel nagyobb, mint amit kábelek között lehet mérni, mégis elintézhető egy kézlegyintéssel, de bezzeg két különböző márkás kábel...
-
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #177944 üzenetére
Miért, akkor még igazak voltak?
Viccet félretéve, azért aki nincs benne a mérésekben, annak nem mindig egyszerű eldöntenie, hogy objektíven melyik is a jobb és itt mégcsak nem is a dobozok működési elvéről beszélek.
Egyébként egy zárt doboz általánosan véve jobban illeszkedik a room gainhez, tehát EQ nélkül használva, a szobai kiemelések (ha vannak) kevésbé lesznek zavaró mértékűek, mint egy átlagos reflexesnél. Talán innen maradt meg egyeseknél a zárt doboz jobbnak való megítélése.
Amúgy mindkettőt meg lehet jól és kevésbé jól is csinálni. Ahol viszont egyértelműen gyengébb a reflex egy zárttal szemben, az a reflexhangolás alatti spektrum. -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #177787 üzenetére
Nekem az RCF Ayra Pro széria szimpibb, mint a JBL LSR. A marketing szerint FIR filteres aktív váltót használnak.
Illetve az LSR310S helyett inkább vennék egy Klipsch R110/112SW-t pl. De valahogy az RCF Ayra szubja is szimpibb.
#177786 powerup2: Maradjunk annyiban, hogy nem ismered a használt piacot, és hogy külföldről milyen jó cuccokat lehet bagóért venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest