- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Toobee #48669 üzenetére
TV kapcsán most írtam az LCD TV topikba is, bár látom, hogy ott is vagytok.
Az a baj, hogy nincs neki hely. A 47 coll még megoldható, de ahhoz már körfűrész és bútorszétszedés kellene, 47 coll felett pedig kizárt a dolog. Sajna a lakás, meg a bútorzat ennyit tud, ehhez kell méretezni a rendszert. Az új szobabútor már kissé meredek lenne. -
FefeeX
veterán
válasz
Toobee #48421 üzenetére
Node, házimozihoz meg kellene szub (a jelenlegi megy át a dolgozószobába a JBL SCS178+HK132 rendszerbe vissza), nem?
Nem olyan rossz az a Jamo, és szerintem +30-50ezerrel megtámogatva sem kapsz annyival jobb rendszert...
Majd a lakásprojekt után akarok egy JBL ES80-at szettben, de hát az még kicsit odébb van -
válasz
Toobee #48329 üzenetére
Hát nem most lenne, hanem januárban vennék valamit. Csak addig is raktároznám az infókat hogy miket érdemes nézegetni, meg mennyiért mennek...
(#48330) TCr: Tudnál kábelt is linkelni?! Annyira kezdő vagyok benne, hogy nem tudom milyen a jó kábel hozzá. :/ Majd csak beletanulok.
-
skoos
őstag
-
válasz
Toobee #48245 üzenetére
Nézd meg mégy egyszer!
Van a kimenetnél két rész.
1. A frontoknak
- két RCA vagy XLR a két oldalnak.
- előtte van a kapcsoló, amivel vagy megy szüretlenül a jel, vagy a felül áteresztőre engeded, amivel beállítod a kívánt szűrési frekvenciát.2. A mélyeknek/szuboknak való rész.
- van két RCA és két XLR külön-külön (L, R) két mélynyomóhoz.
- van egy hamradik RCA vagy XLR ha csak egy mélynyomót akarsz használni, ez esetben a két csatorna jele egyesítve jelenik meg ezen a kimeneten.
- előtte van a kapcsoló, hogy az XSP-1-es alul áteresztő szűrőjét akarod-e használni, vagy jobb minőségű a mélyládád saját szűrője és inkább azt használnád.
- ha bekapcsolod a szűrőt, akkor a kívánt értékre tekerve csak a mélyek fognak kimenni a kiemeneteken, ha nem kapcsolod be, akkor ezek a kimenetek is amúgy teljes értékűek, teljes sávszélességűek lesznek.Így már világosabb?
-
válasz
Toobee #48239 üzenetére
"Jól látom, hogy ennél az előfoknál, ha a jobb oldali kimenetet használom, akkor egy billenőkapcsoló segítségével rá tudom engedni a teljes frekvenciatartományt a frontokra,.."
Igen, jól látod.
"...azaz ha mozizni szeretnék, akkor plusz kábelezgetés, meg dugdosás nélkül beköthetek a rendszerbe egy szubot is?"
Plusz kábelezgetés nélkül nem úszod meg, csak dugdosás nélkül. Amúgy ha be van kötve és be van lőve a mély, akkor csak a kapcsolót kell használnod.
-
-
törölt tag
válasz
Toobee #47988 üzenetére
Ha már Kathryn Bigelow, nekem a Zero Dark Thirty még jobban is tetszett. Sőt, a vele együtt versenyeztetett Argonál nagyságrendekkel jobbnak tartom. Ugyan csak nemrégiben láttam, de ha múltkor említettem, hogy micsoda moziélmény volt az Oblivion ( a gyönyörű steril képével
, ami művészi szintre lett emelve, ehhez a filmhez illett.), akkor a Zero DT az utóbbi idők egyik legjobb filmes élménye volt. Jessica Chastain egyszerűen zseniális.
-
krx21
nagyúr
válasz
Toobee #47988 üzenetére
De nem vagyok egyedül... Nem az én véleményem a ritkaság, hanem a film igencsak rétegstílus...
Egyébként miért az animációs filmekkel állítod szembe? Semmilyen párhuzam nem vonható a két műfaj között... Egyszerűen ami nem régi dokumentum film, az ne is akarjon annak látszani... Még csak az igazi mai modern hadi felvételeken sem találsz ilyen zaj... Egyszerűen a rendező úgy gondolta milyen eredeti ez, majd amikor a 3. filmje is ilyen lesz már unalmas lesz és akkor a pöttyök helyett kis háromszögeket fognak szórni a képre?
Nézd meg a 300 című filmet annak is nagyszerű hangulata van mégsem zajos a kép... -
t-bali3
senior tag
válasz
Toobee #47764 üzenetére
Sajnos nem találtam meg milyen hangfalai vannak, ezek szerint feljebb lő. Ez csak jó, legalábbis neki
Apropó ha már párosításról van szó. Jól gondolom, hogy a Denon 2808-am édeskevés lenne egy ML Vista-hoz? A csillagok szerencsés együttállása esetén lehet, hogy beköszön hozzám egy pár.
-
Pepszi
tag
válasz
Toobee #47707 üzenetére
Közben úgy tűnik van remény, hogy helyrehozzam az életemet ...
Be van üzemelve a 3808 és a C6 is, csak egyelőre még nem a hifi/mozi van az első helyen.
Bár az elmúlt időszakban rengeteg zenét hallgattam, csak nem a részletezés volt a lényeg hanem a hangnyomás. Időnként -20ig tekertem és majd kivitte az ablakokat mélynyomóval együtt -
LW
őstag
válasz
Toobee #47582 üzenetére
Nagyobb lesz a távolság két szomszédos érték között, pontatlanabb lesz. A kérdés, hogy mekkora áldozattal jár ez egy NAD T770 és Magnat Vector 55 esetén, valamint működik-e az alaplapi optikán/coaxon.
szerk:
"I know that some people are going to say this is all rubbish, and that “I can easily hear the difference between a 16bit commercial recording and a 24bit Hi-Rez version”. Unfortunately, you can't, it's not that you don't have the equipment or the ears, it is not humanly possible in theory or in practice under any conditions!! Not unless you can tell the difference between white noise and white noise that is well below the noise floor of your listening environment!! If you play a 24bit recording and then the same recording in 16bit and notice a difference, it is either because something has been 'done' to the 16bit recording, some inappropriate processing used or you are hearing a difference because you expect a difference."http://www.head-fi.org/t/415361/24bit-vs-16bit-the-myth-exploded - elhiszem nekik.
A kérdés már csak az, hogy a 18bit (erősítő) és 16bit-24bit (alaplapi hk.) barátok-e.
-
MaUser
addikt
válasz
Toobee #47276 üzenetére
Nyilván, a hangzás érzelmi kérdés is és ezzel így nincs is gond. Angelina Jolie is hiába sózná el a reggeli rántottát, azért jó ízűen megenném.
A gondom ott van, hogy bármely audio fórumon de facto el van könyvelve, hogy a) optikai digit kábel nem jó és használj koax-ot, mert az jobban szól és b) digit koax kábelek hangja között van különbség. Én meg mérnökként fogom a fejem és nem értem, hogy miért nincs egy sima mérés, amivel ezt bizonyítja bárki is, mert elég egyszerűen lehetne. (Nyilván nem 40m-es koax kábelekről van szó, ott lehet zavarás miatt difi.)
robi-k: Ilyen esethez vagy nagyon hosszú kábel kell (csillapítás) vagy nagyon erős zavarás. Pár éve írtam, hogy telepítő ismerősök nem egyszer húztak végig filléres 15-20m-es kínai hdmi kábelt. Nyilván volt pár próba, míg találtak olyat, ami tisztességesen megcsinált, de nem volt gond. Azóta meg olcsók lettek az extenderek és azokat használják, mert utp filléres és messze könnyebb vele dolgozni, mint a hdmi kábellel.
bajnokpityu: Ha másra is kiterjeszthető a meghívás, én szívesen hallgatóznék Nagyon kíváncsi vagyok. Kétszer nekifutottunk ABX tesztnek ismerősökkel, de a kívánt szignifikancia szinttől messze voltak az eredmények, bár a rendszerek sem voltak milliósak. Erősítőnél, DAC-nál, 320kbit mp3 vs vbr mp3 vs flac-nál viszont nem volt gond, itt jöttek szépen szignifikáns eredmények.
-
MaUser
addikt
válasz
Toobee #47268 üzenetére
Egyébként van digit/optikai koax-ra lehet valami mérést találni valahol? Digit adat kábel elejét vs. digit adat kábel végén. Mert szubjektív véleménnyel teli a padlás, de egy egyszerű mérést nem találok sehol, pedig nem egy bonyolult dolog lenne.
Nem vita gerjesztőként kérdezem, csak áttúrtam a netet ezerszer érte és nem találtam semmit. MD estén engem anno baromira idegesített és nem értettem, hogy ES lemezekre rögzítve jobban szólt a felvétel. Végül vettem egy filléres S/PDIF in-es hangkártyát és felvéve PC-re egyszerűen lehetett bizonyítani miért jó az ES lemez: felvételkor kicsit más adatot rögzített a Sony (csak az) MD deck rá, mint hagyományos lemezekre.
-
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #46374 üzenetére
mosógép bezzeg sima ügy volt
Amikor a crown végfok járt itt, akkor ketten hoztuk be, és fél centit süllyedt a szekrény
BBéci, ez nagyon szép darab, kivánom,h összejöjjön. nem súlyban mérik a hifit, ezt hamar megtanultam. nem egy pehelysúlyú erősítőt hallottam, olyan méllyel, stabilitással, h nem hittem el. és ezer kilós végfokot, ami összesett terhelésre. Nyilván előny a súly, de nem mindenható
-
-
mp54
senior tag
válasz
Toobee #46147 üzenetére
Én kipróbálnám egy gyári analóg ic-vel is.
Nem tudom, mit jelent a "gyári", de csinálja KÁCSA 800 Ft-os és Valhalla CuAgSS IC-vel is...
Kíváncsi vagyok, majd ha lesz DAC-om, akkor a Popi csinálja-e a digi koax kimenetén is!?Toobee-nak:: az esti dilemmám megoldódott, már nincs fent egyik hirdetés sem...Ráéreztél...
-
Warter
addikt
válasz
Toobee #45988 üzenetére
Nálam is volt az a kábel, sztereóban nagyságrendileg nagyobb különbségeket mutatott. A HK355-nél tényleg szinte semmi különbség nem volt. Peaknek a jelenlegi kábel a HK460-hoz bőven elég, viszont ha váltani fog esetleg erősítőt vagy lesz sztereója, akkor érdemes újra átgondolni a kábel cserét.
-
Peak
addikt
-
gorbep
senior tag
-
válasz
Toobee #45247 üzenetére
Tudom, hogy egyszerűbb lenne, de egyrészt szeretem a kihívásokat, másrészt nem akarok aktív SUB-ra költeni, harmadrészt már a tervezőasztalon figyel a 6 csatornás analóg erősítő nagy része. Negyedrészt érdekel a téma, és nem csak úgy, hogy megyek a boltba, elszórok 300k-t és hallgatom, hanem technikai részleteiben is.
Tudom, hogy eléggé különc módon állok az egészhez, de én minden téren ilyen vagyok.
Ennek ellenére még az is lehet, hogy egy használt AVR lesz a vége, de először megpróbálom a saját nehéz, de sok tanulsággal teli utamat végigjárni.
Ehhez kapcsolódik, hogy külön Sub erősítőt lehet kapni? -
gorbep
senior tag
válasz
Toobee #45172 üzenetére
Köszi az élménybeszámolót.....
Remélem járatás után még jobb lesz.....és milyen lehet akkor az XPR......
Más: most jöttem a 18 órás koncertről:Csopak Demizson Allstars Orchestra
Nagyon kellemes és vér profi Jazz zenét nyomtak, az öszes számot ismertem már más előadóktól.... ha ráakadtok valahol, érdemes meghallgatni..... idevalósiak, de sokat lépnek fel a nagy Budapesten is....
Szó szerint profi volt..... és nem engedték a hangerőt sem vadulni, nem kellett elővennem a füldugót.... pont jó volt.... kár, hogy csak 1.5 óra volt, hallgattam volna még tovább is, ez azért nálam ritka.....Pierot-ra vissza se megyek, ezek után már nincs esélye.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Toobee #45172 üzenetére
Én köszönöm a lehetőséget! Nekem, egy igazi élmény volt!
Ritkán hallani ennyire, az élethű hangzáshoz közeli zenei hangot! Pedig még semmi üzemidő nincs a készülékben. És az egész láncban, bárhol cseréltünk kábelt, az eredmény remekül hallható volt!
egy dolgot sajnálhatok: nem vittem kamerát! Mert a képeken látható hangfalkábellel, Toobee olyat "birkózott" miközben a dobozok mögé rendezte, amihez hasonlót egyszer láttam még kölyökkoromban, mikor egy kígyóbűvölő akarta zsákba terelni a 2,5 méteres rakoncátlankodó király kobrát!A képek telefonnal készültek, de remélem jól átadják a kábel vastagságát!
-
törölt tag
válasz
Toobee #45094 üzenetére
Gratulálok hozzá!
Ha nem is most szombaton de egyszer majd kb. ősszel vagy ha kicsit helyreállok anyagilag, akkor eljutok meghallgatni.
Kistücsök: nem jobb mint az eredeti. Ez mondjuk mindössze 3-4 BD-n alapszik. Kivételek talán a SW filmek,ezt az infót is hallomás útján szereztem. -
spiky03
veterán
válasz
Toobee #45055 üzenetére
Már készülünk egy ideje.
Nem tudom mikor jutunk el oda.
Mert azt nem tudom még, hogy milyen filmet nézzünk ott? Ami érdekel is vagy olyat ami annyira nem, mert úgy is elleszünk foglalva a zabálással meg ivással, a sok bortól meg lehet, hogy bealszom.
De amúgy meg a potyát még ha kihányjuk is.A Pain & Gain-re gondoltam első körben, hogy ott nézzük meg, mert egyik haver állandóan rágja a fülemet, hogy menjünk VIP-be.
-
spiky03
veterán
válasz
Toobee #44866 üzenetére
Mennyi????
Annyiért csináltak egy 2 méteres kábelt dugókkal havernak.(#44868) Sefter
Jól mondod, nem olyanról.Haver kapta az R8-hoz, de mivel nem tudta, hogy kap hozzá és csináltattunk neki egy 2 méterest, így ezt nekem adta. Egy KÁCSA kábel, de van szerintem vagy 3 méter is.
Mondjuk annyira nem zavar, mert a sub mögött nem látni, de lehet, hogy kijönne belőle két garnitúra is.
Amúgy, mintha jobbak lettek volna a mélyek a kis gyári kábel lecserélése után. Persze lehet, hogy csak én beszélem be magamnak, hogy javult a kis Yamaha sub.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest