- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
Rotel még hajszárítóval sem érné el az üzemit
És akkor kellene asszimilálódniBBéci: a rubik is jelentősen jobban szólnak otthon, mint Streaméknál. Amikor megvettem, nem 15,de vagy 30pár volt odabent.
Tudom én. Sztem sok cuccot ott ki sem kapcsolnak.
Csak szoktam mosolyogni, mikor "felugranánk meghallgatni,hol tartasz". -
skoos
őstag
Azért nem kell rögtön pont ennek a valóságértékét vizsgálni, de biztosan tudom, hogy Veletek is van úgy, hogy éppen nem tudod a távkapcsolóval léptetni/halkitani/hangositani a muzsikát. Kruplipucolás közben, erkélyen olvasgatás közben, tudomisén. És erre szerintem oltári feature, hogy telóról is tudod ezeket állítani. Meg ugye a 2 módszer nem zárja ki egymást...
-
Ed Parker
nagyúr
Attól nem is csodálkozom, de a d8000-è is egy műanyag vacak.
A vt30-hoz legalább igényes távost adtak.
Amúgy ez a wifis távirányítás egy nagy paraszt vakítás, mire felveszi a rúterrel a kapcsolatot, mire elindítod az alkalmazást elmegy fél perc.
Egyiknél sem használom, harmony one hasznosabb. -
gorbep
senior tag
Szerintem egy dolgot figyelmen kívül hagytatok, nem is maga a kép tartalom közlekedik a HDMI-n hanem egy kódolt adatfolyam (HDCP), tehát igazán csak a bithiba adhat okot két kábel eltérő képminőségére!
Tehát a vitátoknak elvileg sincs értelme.
A szabványt kidolgozó szervezetek (Pl. IEEE) pontos mérhető paramétereket definiálnak, hogy még véletlenül se legyen szubjektív jellemző.
Én sem látom a különbséget.... sajna, lehet nem elég jó a szemem. Pedig nálam a kábel 15m hosszú.
Korrekt mérést csak úgy lehetne csinálni, ha kinyernénk a HDCP dekóderből a pontos hibaarányt., és ez házilag nem fog menni.
De ha itt sem lenne eltérés, lehet hogy a kolléga megkapná, hogy nézze a képet, ne biteket vadásszon!!!!
DD
(#4386) Peak
Ott a pont!
-
Peak
addikt
Egy nativ FHD felbontású LCD kijelzőn a pixelnek kötött fizikai méretei vannak.
Ha 1 pixel világit, az mindig egyforma méretű területen világit, ergo nincs értelme élességről beszélni, mivel az fizikailag fix.Gondolom akkor még arra gondolhatsz, hogy az LCD technológia sajátossága miatt a hófehér pixel melletti elméletileg a forrás szerint tökfekete pixel fényesebb lesz, mint a távolabb levő fekete pixel is, plusz bejátszik a háttérvilágitás homogenitása. Ez minden egyes panelnél más és más, még egy tipuson belül is lehet különbség, hiszen az optikára hatással van akár még 1 atom is.
No de ennek semmi köze nincs a kábelhez.
Akkor hogy érted az élességet?
-
Peak
addikt
Én pedig hiszek a projektor.hu vagy a házimozi.hu szakértő gárdájának, akik műszerekkel mérik a képek, pixelek, kijelzők fényerejét, szinösszetételét, telítettségét, egzakt összehasonlitásokat tudnak késziteni, és ugyan ezt mondják, hogy egy ideig kell, aztán már felesleges a drágább digitális kábel.
-
Peak
addikt
Nem. Ez elméleti feltevés. Pl. egy faraday-kalitkában ahol csak két eszköz van bent, nincs túl nagy szükség a kábelen árnyékolásra, hisz a két eszköz saját "zaja" elenyésző, ergo nincs ami zavarja az u.n. SZINKRONIZÁLT digitális adatátvitelt.
Abban a pillanatban, hogy ezt házi körülmények között megnézzük, a 8 hangfalkábel, a 7 eszköz 7 db 220Vos kábele, az interconnect kábeleken futó folyamatos elektromosság... mind-mind a kábel körül olyan elektromágneses teretet hoz léte, amely minden kábelben plusz zajt, feszültséget, jeleket generál.
Ide, ilyen környezetbe szükséges a jól árnyékolt, minőségi kábelezés, lehetőleg MINDEN kábelen, hogy a lehető legkevesebb felesleges elektromos zaj jelenjen meg a kábeleken a többiek miatt.
Sőt a jó minőségű kábelek elméletileg a saját maguk által generált elektromágneses teret is csökkenteni tudják, ezáltal is kisebb hatást gyakorolva maguk körül.
Tehát öszefoglalva egy sok komponenses rendszerben igenis számit a kábelezés, akár digitális, akár analogról van szó, de természetesen pontosan addig a határig, amig a környezetnek bármilyen hatása van az adatátvitelre.
-
Relaxing
tag
Szia,
Arra gondolok ha veszek egy szövött-fonott kábelt és összetekerem akkor kapok egy sodrony féleséget. Azt szeretttem volna megtudni,hogy érdemsebb-e banándugót venni a végére és úgy csatlakoztatni a hangfalhoz, vagy simán megtekerhetem és azt a sodronyt szorítom meg a csatival.
Az erősítőt még nem cseréltem le, egyenlőre egy régebbi sony-m van annak pedig még csiptetősek a kivezetései.Üdv
-
Mivel tudnám még megoldani, hogy telóról erősítőre küldje a hangot vezeték nélkül? Mióta ez az erősítő megvan egyre több flac formátumot hallgatok, műfaj nagyon változó, metált kivéve szinte minden. Mióta megvan sok audiophil anyagot töltöttem le és elkezdtek tetszeni. Tudom, hogy nem hallhatom a különbséget, mert rosszak a hangfalaim, de mégis tetszik. Korábbi erősítőmnél (Kenwood KRF-V 5090) sokkal szebben, erőteljesebben szól.
-
spiky03
veterán
Azt én is gondoltam, hogy arra gondolt.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy miben fejlődött az elődökhöz képest, mert ugye nekem is Yamahám van (más erősítőt még nem hallottam) és tetszik, és ha egyszer fentebb lépek akkor lehet, hogy ezt cégen belül tenném. Persze lehet, hogy ha hallok egy jó Onkyo-t vagy Denont akkor változik a kép.
Nekem fő szempont a mozi élmény!
Majd ha neked is sikerül beszerezned egy példányt, és sikerül letesztelned, akkor azért oszd meg velünk is bátran. -
bajnokpityu
félisten
Épp 2 akusztukussal dolgozok együtt. Lehet gipszkartonból is jó hangszigetelő,elnyelő falat csinálni, de nem egyszerű, és nem olcsó. Az általánosan használt 1 réteg vélkonyfalú profilon, annál bármi jobb, de nem erről beszélek. Jobbat ki lehet belőle hozni, mint az égetett kerámia válaszfalakból.
-
bajnokpityu
félisten
Végre de jó is lenne hallani egy jó audioquest kábelt!
40-50rugós listaárig hallottam mindenféle kábelüket,de egyik sem én izlésem.Remélem azért hama meggyógyul az vénasszony, és itthon énekel. Nem rossz a fiatal tesója,de ennek férfias hangja van,én meg a régit szerettem.
Nagyon öreg, sokat látott példány a vén 840es(túl van már 1 nagygenerálon), évente 1x előjön a kontakthiba, de sosem volt ennyire súlyos.
-
Stubi28
tag
Nem, ez szerintem nem az olvasófej. Ez csak szerintem egy egyszerű műanyag lencse amin áthalad a fény.
Mikor a lemezt berakom, ez ér hozzá, kicsit megemelve azt.
Próbaképpen visszahelyeztem, bele is passzol a neki szánt vájatba el is kezdte olvasni lemezt, csak ahogy elmozdult rögzítés hiányában, leállt az olvasás.
Segítség képpen egy, a neten talált képen megjelöltem ezt a bizonyos alaktrészt:
[link] -
benceb77
tag
-
Termi16
őstag
Denon 2311-et vettem használtan 140-ért, az AVR 460 lett volna 160 a Saturnban, csak idő közben lejárt az akció, aztán mikor felhívtam őket, hogy most mi van, akkor megígérték, hogy visszaszólnak, hogy mehet-e még az akciós áron, azóta se telefonáltak. (ami vicc, mert így majdnem 50-nel drágább, pedig kifutó modell és 160-ért sem kellett senkinek)
-
Termi16
őstag
160-ért kaptam volna meg a 210e Ft árú erősítőt, az szerintem nem rossz...
Ennyi kb a használt ára is, tehát ennél jobbat nem kaphattam volna. Csak ha lejjebb adok mondjuk a HD kodekekből, de azt nem szerettem volna. A Denon-t meg végül 140-ért vettem, szóval nem érzem úgy, hogy nagyon mellé nyúltam volna
-
Patice
nagyúr
-
-
Peak
addikt
Nézd BBéci legnagyobb tiszteletem a tudásod előtt, de az összes írásodból lejön, hogy sajnos a digitális témát egyáltalán nem érted, annál inkább az analog technikákat.
Az ember önmaga a szubjektivitás, digitális forrás reprodukciója ha bitről bitre ugyan az, akkor az analogban is az lesz azonos rendszer esetén.
A sok millió ember nem azért hall mást, mert az egyik bit egyes vagy nullás.
Hanem azért, mert nincs egyforma ember a világon.
Egy ugyan azt a zenét az ember maga is másképp hallhatja ugyan azon a rendszeren két különböző időben, mert pl. más a vérnyomása, emiatt a halló csillók, idegpályák ingerület átvitele is változik, más és más a szervezet aktuális ásványianyag és energiaháztartása, ezért a neuronpályák is más élményt adnak a tudat számára.
Egy szoba akusztikája változik a benne mozgó emberektől, a ruházatuktól, a levegő hőmérsékletétől, amely hat a tárgyakra, kis milliárd dologtól.És ez csak egy, de annál inkább összetett példája a sokmás "ezer" más feltétel közül, ami mind-mind a szubjektivitást igazolja. De a digitális 1 az mindig 1 marad.
Tudom, hogy itt sok embernek a kenyere a téma, ezzel foglalkozik életben, presztizskérdést csinál belőle, a tekintélyét alapozza ezzel, hízelgőek a napos megkeresések és megszólítások, de azt hiszem az objektivitást és szubjektivitást nyilvánvalóvá kéne tenni mindenki számára., minden fórumozónak.
Egy picit túlmisztifikáltak itt a dolgok, néha olyan érzésem van mint a gyurcsók féle tévés távgyógyítás nézése közben.Tény és való, hogy sok mindent tanultam sokatoktól itt, sok minden érdekes összefüggésre mutatott rá az itt olvasott témák tömkelege és minden tiszteletem a kollegáké, de amikor a nyilvánvaló bizonyítékok felmerülnek, akkor azt inkább bölcsebb lenne elfogadni, de leginkább megpróbálkozni megérteni azt, mint helyből "lesajnálni engem, hogy a biteket számolom." Nekem ez konkrétan nem esik jól.
Úgy értem, hogy ha én kellő alázattal fordulok a témához, a fórumhoz, a fórumozókhoz, akkor azért valami ilyesmit várnék én is cserébe. És ez most nem emózás.
Tisztelettel és vitázási szándék nélkül, én.
-
jcage
tag
Nem biztos, hogy rám gondolsz, de nekem is voltak problémáim a 255-el. Én egy 360ast kaptam, ami már az első órák alatt sokkal többet hozott ki a dobozaimból. Most még finomítottam a beállításokon, de már ott tartok, hogy új dobozokat nézek hozzá. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy Extreme aláírása nagyon helytálló...
Üdv,
JJa és egy voks a H/K-ra...
-
bajnokpityu
félisten
Hu,Bbéci, a 700ast nem lehetne meghallgatni?Az nagyon érdekelne.
Cserébe vinnék K500at,K701et,meg egy saját gyártmány füleserősitőt.
Esetleg a tápos teszttel egyszerre?nem általánosságban tartjuk jóknak a roteleket,ez tévedés. Vannak jó,és kevéssé jó tipusaik, mint szinte minden gyártónak.
-
bajnokpityu
félisten
az a kisebbik baj,h a kábel drágább.a nagyobbik,h teknikailag a szimmetrikus erősités bonyolultabb. ismerős mesélte,h kábelteszten százezres RCA kábeleket teszteltek, hallották is a különbséget, majd egy olcsó xlr-t bekötöttek,és a legdrágább rca-t is megverte, egyértelműen, összes hallgató véleménye szerint.
okát nem tudom, mert pl a dacomon 1 db kábelt kell elvágni,és szimmetrikus a kijárat lehetne.
-
Peak
addikt
Igen, úgylátszik ez is szubjektiv.
Sokan esküsznek pl. a Star Wars hangjára is, főleg most az új BluRay kiadás lehet nagyon finom.
Az I. epizód végi 2 Jedi - 1 Sith harcjelenet ( mocskos idegesítő, hogy szét lett szabdalva) igazán megdolgoztatja a subokat és frontokat is.
A II. epizódban, mikor Obi-Wan menekül a fejvadász elől az aszteroida mezőben, illetve üldözi, igazán impozáns hangokat kapunk.Pl. a bizonyos sonic-bomb hangja olyan karakteres és mellbevágó, hogy majd leestem a székről, mikor otthon meghallgattam.
Persze a hangmérnökök szépen rá is tesznek... mert közvetlen előtte érdekes módon elhalkul minden más effekt.
Vagy a lézerágyúk hangja is igazán ütős.
A Star Trek-nek meg az első 10 perce olyan lenyűgöző, hogy teljesen a székbe ragasztja az embert.
-
törölt tag
BBéci! Tisztellek, becsüllek, de a hozzászólásaidból ítélve a számítástechnikában korántsem vagy úgy "otthon", mint pl. a házimoziban. Nekem az egyik gépemben csücsül még egy Ultraplex 40-es, ha tudod, mi az, akkor mindent értesz... Az írás minősége az alapanyagtól, illetve az írótól függ. Legalábbis szerintem, bár biztosan akadna, aki megcáfolná...
-
Tamoo
nagyúr
A mission mv fél éven belül szinte biztos hogy le lesz cserélve (az is lehet hetek kérdése), nem ehhez szántam a H/K 360-at, az kicsit beteg dolog lenne.
De egyébként azt kell mondjam, hogy a kezdeti próbálkozások óta most már egész jól szól.Érdekes dolog ez a Foq... Tényleg sokat számít? Nem vagyok hitetlen, de nehéz elképzelni.
Peak: köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mikrotik routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest