- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
válasz
Norbi 72 #117338 üzenetére
Ez azért ennél bonyolultabb, de akkor sem lehet közelebb tenni ott nem csak a locsolás miatt van helyén az ablakot napi többszöri szellőztetésre is használom (igen helytelenül, mert mindent a házimozinak) a sötétítő sem mászik a helyére magától, esetlegesen nem csak én locsolom a virágokat, és nem csak én nyitok ablakot. Nem lehet mert, vagy így, vagy a TV mellett, vagy hátul a falon úgy még aszimmetrikusabb az elrendezés, mert a jobb oldali még távolabb kerülne. Tehát akkor majd szombaton megy vissza a TV mellé, addig marad így, mert nem lesz időm pakolgatni bemérni újra meg főleg.
-
Osynho
addikt
válasz
Norbi 72 #117325 üzenetére
Pont onnan idéztem a mondatot a fenti hozzászólásomban.
Te meg kiragadtál egy kifejezést a mondatból. Az én értelmezésemben a teljes mondat kb annyit jelent, hogy bár a 24p az 1.3-as szabvánnyal jelent meg, de ez csupán véletlen, az 1.2-esnek is tudnia kell. De majd valaki megmondja a tutit, én nem értek ezekhez, csak a neten olvasgatok. Viszont mindenhol azt írják, hogy a 4306-is tud 24p-t, PC-ről küldve a jelet nálam is 24hz-en tudja működtetni a tv-t. Valahogy a Pi-t kellene rávennem, hogy erőszakolja rá magát a Denonra.
-
Osynho
addikt
válasz
Norbi 72 #117321 üzenetére
Ezt megtaláltam én is, és linkelték már a Pi topicban is. Ha jól értelmezem, itt inkább a Kuro képfrissítéséről és a színmélységről szól az írás. Továbbá:
"The 4306 does pass 1080p/24"
"The Denon shouldn't be doing anything at all to the signal. Should just pass it through untouched. Be incredibly surprised if it stripped anything out of the signal."
HDMI generációk leírásában:
"24p support coincides with v1.3, however this is nothing more than coincidence of when both format and spec came into popularity."
Egyébként nem igazán értem (józan paraszti ésszel), hogy 60-nál kevesebb Hz-et miért ne tudna továbbítani a kábel.
A másik, hogy PC-ről megy a dolog.
kigyi_23: Így van. Viszont optikai jeltovábbítás esetén mehetne egyből a tv-be a hdmi, amivel szépen megy a 24p. A Pi-t többek között az áráért vettem meg, nem szívesen vennék bele külön bővítőkártyát, várni rá 1 hónapot, utána ki tudja, működik-e rendesen, péusz egy kábellel szórakozni, stb. :/ Jó lenne hdmi-vel megoldani, ha már hdmis-s az erősítőm.
Esetleg hdmi splitter? Egyik ága vinné a hangot az erősítőbe, másik ága a képet a tv-be. Ez is elég monyák megoldás, de talán működne. Elsődlegesen persze az alap problémát szeretném megoldani.
-
Osynho
addikt
válasz
Norbi 72 #117310 üzenetére
A "through" opció az analóg ->hdmi konverzióra vonatkozik. Nálam digitális-digitális a jel útja, így ez a beállítás irreleváns az esetemben. Természetesen kipróbáltam ezt is, de változás nem történt, maradt a 60hz. Ami zavar, hogy pc-ről rá tudom erőltetni a 24hz-et, de a Pi-nél eltűnik a manuális 24hz opciója, amint a Denonra van rákötve.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #117253 üzenetére
Nem.
Ma érkezett a GSFX. Futtában kipróbáltam, úgy működik ahogy írtam. Nem néztem utána eléggé (hirtelen jött lehetőség volt), fene se gondolta.
5.1-es rendszer esetén úgy gondolom nem éri meg lecserélni rá a GS10-et.
Na most vagy eladom vagy meghagyom 7.1nek. De perpillanat nem tudnám elhelyezni.... max tavasszal. Anyagilag is kisebb érvágás. -
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #117188 üzenetére
Ezt bizony másképp nem lehet berendezni, haverommal is direkt megnézettem, h mit mond, barátnőm szerint sem. 185 cm széles az íróasztalom, valahova tenni kell és csak ott fér el normálisan. Plusz közel kell legyen a TV-hez, mert össze van kötve a PC a TV-vel és az erősítővel. Sajnos ez a lakás alkalmatlan házimozihoz, ahogy Béci is mondta. Max úgy lenne alkalmasabb, ha nem lenne nagy íróasztal.
Már 60%, hogy nem veszek banándugót, annyira meg tudtatok győzni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #117113 üzenetére
Tetszenek ezek a cuccok.
Mi lenne ez a kis fém sapka? Elöször azt hittem, hogy csak banándugó vagy saru létezik. Kiderült, hogy ez valami kábelvég sapka. De nem vagyok biztos benne, hogy rászorul a kábelre rendesen, hacsak össze nem nyomják fogóval a kábelre ráhúzva.
-
robi222
senior tag
válasz
Norbi 72 #116822 üzenetére
Ribonokat az Ikonban nem kimagaslóan hallod.Csak annyit veszel észre ,hogy szebbek a magasaid és nem bántóan kiugró.Én pl használtam Pio lx72-höz, és sokkal jobban tetszett,mint a Denon 4100-al .
Csak azon múlik ki milyen stílust szeret.A tábkábelekhez csak annyit ,hogy engemsem lehetett meggyőzni ,hogy javít.Mig haver át nem hozott egy Hivox táp kábelt.Ha ingyen van miért ne próbáljam ki.Persze a meglepitől egyből le esett az állam.Azóta mindenhol lecseréltem,még a projinál és a sub-ná is.Sokszor a hangfal kábel cserélyénél, nem hallok akkora változást.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #116822 üzenetére
Természeten olyan helyen szeretném egyszer kipróbálni, ahol komolyabb rendszer van. Mert az enyémnél semmi esélyét nem látom, hogy halljak különbséget.
BBéci: Felfogom, hogy a hang az áramból lesz, de azt nem tudom felfogni, hogy a gagyi kábelen jött áramból kiszűri a zavarokat 1 vagy 2 méter kábel.
Ezekben a készülékekben már inkább hiszek, de ez nem ugyanaz, mint egy minőségi méteres kábel. -
Lite
őstag
válasz
Norbi 72 #116619 üzenetére
& Nonner:
HD Reel: én QED XT 40 (AirLock banándugókkal) kábelt cseréltem le erre, SOKKAL több részletet, teret, jelenlét-érzetet ad, mélyben talán egy kicsit kevesebb (vagy a QED annyira erős volt mélyben, illetve a részletgazdagság hiánya becsapott), de...
...ez a megállapítás a jelenlegi cuccomra (NAD T757 + Quadral Signo Avantgarde 70) igaz!
Hozzá kell tennem, hogy a régebbi szettemen (Proton AM-3 + JBL TLX 700) a QED fantasztikus volt, anno ahhoz vettem, ott nagyon a helyén volt minden.
Szóval azért rendszerfüggő ez...
Viszont a HiDiamond tényleg a jelenlét-érzetben és a részletgazdagságban nagyon jó! -
Konfigos
őstag
válasz
Norbi 72 #116332 üzenetére
Na akkor jól gondoltam.Majd kiderül ki válaszol korábban és ki adja olcsóbban a portékáját,ha egyik se jön össze akkor meg keresek tovább,nem hajt a tatár.
Hagyján tegnap bekapcsoltam a yamahát jó pár hónap után,és azt hittem meghülyülök,eltűnt a magas hang teljesen belőle,vagyis gondolom az a tartomány,ötletem sincs hogyan,minden csatin végignéztem,minden bemenetre rádugtam,még a g4 telom is rákötöttem hátha,de csak tompa mély hang van,viszont örülök neki hogy nem a hangfalak lettek mind hibásak.Így hallgathatatlan már a yamaha,meg kb eladhatatlan is lett,megjavítani biztos nem fogom,szóval minél korábban jöhetne az új vas a helyére,remélhetőleg jövőhéten max már meglesz -
Konfigos
őstag
válasz
Norbi 72 #116270 üzenetére
Jött pár másik versenyző is akit nézek már:
Van az lx51 akinek a tulaja nem válaszol,biztos mégse olyan sürgős neki eladni,azt főleg nem értem miért hirdeti avxen 85ért amikor vaterán 75 minimál árral se tudta eladni.
Van a beszélt ax5i,ez 70 pénz
Felkerült egy nagyon tetszetős Onkyo sr805 is( ez fogott meg a legjobban még a pio mellett) ez olyan 70-75 pénz lehet.
És van még egy elég olcsó denon 3808 is,bár ez kicsit furcsa hogy mióta van hirdetve,ilyen rossz vétel 50-55 körül?Még mindig a pio vagy az onkyo már jobb lenne?Egyébként nekem pont tuc tuc zenére kell majd a film mellett,szóval nálam nem gond ha a többi nem fekszik majd neki,frontot meg úgyis később választok majd.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #116315 üzenetére
Minimum egy ilyen szettet nézzél hozzá.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #116275 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy ez erősen függ az adottságoktól is, nemcsak az alapterülettől
Sajnos az A9-hez nem volt szerencsém, de abban a hodályban már gondolom verte volna a ES100-at. Amúgy nem a hangerővel volt baj, hanem valahogy az arányaival. Jó kis hangfalaid vannak. Azt hiszem Kiminek valami 60nm körüli tetőtérben szolgáltak. Szóval nem csak 40-ig jó, csak húzni akartalak.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #116260 üzenetére
Szerintem az RTi A7-nek nagyon sok lenne egy 50 négyzetméteres helyiség, de ezen biztosan nem veszünk össze. Haverom nappalijában A9 szól, az lehet kb. 50 m2 és nagyjából rendben van.
De ez mindenképpen ízlésfüggő. Szerintem az én 22,3 négyzetméteres nappalimba még az ELAC FS 247 BE is elegendő, ezzel szemben Xtremetuning simán betenne Focal Scala Utopiát. FS 249 BE is volt nálam, nem tűnt soknak, de a feleannyiba kerülő kisebbik tesójával is maximálisan elégedett voltam. Az Aurum Orkan VIII is illett ide, bár néha enyhén soknak tűnt. -
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #116059 üzenetére
Korábbi kedvencem a 400-as sorozat volt, de amikor legutóbb a Szalonban jártam, hallgattam Cambridge Audio CD-játszó/erősítő - FS 407 kombót és kezdek kiszeretni belőle. Persze az is lehet, sőt, valószínű, hogy más elektronika kell elé. Legközelebb meghallgatom Norma és/vagy Audio Research párosítással, no meg Primare SPA23 házimozi erősítővel. Ha akkor sem tetszik, a továbbiakban FS 267-re fogok gyűjteni.
(#116062) xxlongikaxx
A kismegszakító is beleszól a hangba. 11 éve, amikor épült a házam, olvastam Darvas László cikkét erről a témáról és a Merlin Gerin hangját tartotta legjobbnak az akkor kapható kismegszakítók közül.
Nem baj, ha szkeptikus vagy, sokan úgy kezdték, aztán megvilágosodtak. -
szasanyi
félisten
válasz
Norbi 72 #116059 üzenetére
Nem mondod?
De tényleg... ez már-már vicc kategória. Nem is hiszem el, hogy (akár ti) hallják, látják azokat a minimális különbségeket, ami a nagyon nagyon jó és a k.b.szott drága között van.
MOD - akkor sem hiszem. Olyan ez is mint a PC... van, ami már csak tesztprogrammal mutatható ki, mert a felhasználó már nem is érzékeli a különbséget. De vannak akiknek akkor is az kell, mer' a legjobb!
-
gyurczy
őstag
válasz
Norbi 72 #116048 üzenetére
Norbi: Nekem 601 X-Jet kéne, de nem láttam még 2000€ alatt. A vicc, hogy ennyiből 607 is akad frontnak, 2500 körül meg 608 X-Pi.
Béci: Nálam is, csak hifituningos olvadóbiztis megoldással, és a 3 fázisból egy csak az övé. Leütöttünk egy földelő szondát csak az ösvénynek, ha minden jól megy a hét végén végre át is kötöm.
szasanyi: Olyat szól, hogy lefújja a bulák szoknyáját.
-
gyurczy
őstag
válasz
Norbi 72 #116046 üzenetére
Ez a lényeg, hogy neked tetszik. A kérdésemmel nem akartam minősíteni, csak érdeklődés volt.
Persze a te Elac-od jobb,de ez kicsit drága,és minimum center is kellene hozzá,a 4 háttérről nem beszélve..
Nem véletlen, hogy nem mozizok. 5.0-ra növelni a létszámot ~4500-5000€, ha az évente egyszer felbukkanó 601-re és 603-ra rá tudok ugrani, és akkor még se mozigép, se kábelek. -
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #116024 üzenetére
Szépen lépdelsz felfelé, alakul a rendszered.
Lassan a hangdobozok cseréjén is elgondolkozhatsz.(#116023) Lite
Azok közül csak az IsoTeket ismerem, de kábelt kizárólag saját rendszerben történő kipróbálás után lehet és szabad választani. Valamint hifis célra készített elosztó is kell, hacsak nem közvetlenül a fali aljzatba dugod a tápkábelt. -
Norbi 72
veterán
-
Norbi 72
veterán
-
Bling95
őstag
válasz
Norbi 72 #115915 üzenetére
Tudom, a kerdesem inkabb technikai jellegu volt hogy van e megoldas arra, hogy sajnos nincs optikai audio a tvmen , es a hdmi se arc-os. Maximum egy medialejatszoval tudnam a filmeket így nezni , normal tv adast nem.
esetleg felmegoldas ha auxal dugom tvre, optikaival meg medialejatszora. Csak auxal meg gondolom lennenek minosegbeli gondok.
-
spe88
senior tag
-
spe88
senior tag
válasz
Norbi 72 #115864 üzenetére
alsó kategória 850-ből?
ne már!
én úgy az ötödére gondoltam max!
Edigitalon meg egyéb helyeken nézegettem bluray lejátszós erősítő kombó, amin ethernet bemenet is van és viszi a legismertebb formátumokat, szóval az 85k 5.1-es cuccal. Tudom, hogy finoman szólva nem egy tigris, de ennyire nem ér semmit ez a kategória vagy szivatsz a 850-nel?
-
-
Dagidög
senior tag
válasz
Norbi 72 #115730 üzenetére
Elküldöd a legjobbakat priviben?
Többiek, tőletek is szívesen fogadok basszustesztre zeneszámokat!
Hogy témánál maradjak: elkezdtem tesztelgetni az MP3-FLAC közti különbséget. A Onkyo 818-cal már komolyan kihallható, nem is kell különösebben fülelni.
Monitor Audio Platinum szériával kapcsolatban mik a tapasztalatok? Megéri az árát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Dell notebook topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 4K-s üzleti monitor érkezik az EIZO gondozásában
- Óvodások homokozója
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged