- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #157331 üzenetére
Te mindig kételkedsz, hitetlenkedsz.
Igen, van olyan, amikor az ember úgy érzékeli, hogy lassabb a hang. Nyilván nem ez történik, de ez a legjobb szó a hallott változásra.Barry White talán a legnagyobb kedvencem, csaknem az összes kiadott lemeze valamilyen formában a birtokomban van.
-
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #155302 üzenetére
Az összes vászonnak fekete a kerete, nem csak a fixeknek. Tokról volt szó.
A nappalik fehérsége szerencsére nem annyira elterjedt, hogy ahhoz kelljen igazodniuk a vászongyártóknak. Aki a vetítést egy picit is komolyan és logikusan gondolja, az nem fehér szobában (kórteremben) kezd hozzá. -
zsoika
addikt
válasz
lemmy9 #155302 üzenetére
"nappaliba kerül, " és akkor mi van? Akkor már nem is baj a visszaverődés....illetve miért a fehér a nappali színe? Nálunk a fekete illene a nappaliba...fekete a tv kerete, a hm rendszer, a kanapé, puff stb.
Sajnos csak nemrég vettem észre, hogy van fekete tokos vászon is. -
válasz
lemmy9 #151831 üzenetére
Nem reseteltem még, de továbbra sincs ott ahol lennie kéne az internet/manual/általatok javasolt helyen. Lehet kibírom azt a pár hónapot már vele és nem foglalkozok vele, inkább segítsetek benne, hogy X6500, SR8012, vagy Emotiva páros legyen (BasX MC-700 processzor és A-700 7 csatornás végfok). Azért ez, mer összesen van 28 cm magasságom amit rendelkezésre tudok biztosítani az elektronikának.
-
Jazz
veterán
válasz
lemmy9 #151431 üzenetére
Így van, és egyesíteni egy optikai jellé. Adott két sztereo optikai jel. Az egyik a PC-ről a másik egy TV boxról. Mivel az erősítő nem tud keverni, hogy egyszerre, egy hangfalon szóljon mind a kettő egyszerre (csak a "vagy vagy" opció létezik), ezért kéne a keverő. PC+TV box optikai egyesítése, ami mehetne az erősítő optikai bemenetére.
Jelenleg az erősítőn kapcsolgatom hogy Vagy a TV szól vagy a PC. De ha csak a TV-re kapcsolom, nem hallom a PC prüntyögését. Csak ezért egy külön hangfalat és erősítőt kötni rá butaság.(Természetesen van mód analóg jel levételére is mindkettőnél ha nincs ilyen kütyü, vagy horror árú....ez esetben milyen olyan olcsó analóg keverőt tudnátok ajánlani ami legalább képes 3+ sztereo VONAL jelet keverni? A legtöbb keverőn 1 max 2 vonal bemenet van, és egy rakat mikrofon bemenet. Na most hangszerek, mikrofonok nem lennének (max 1), de vonal jel annál több.)
-
Utka
aktív tag
válasz
lemmy9 #150021 üzenetére
Üdv,
és BÉKE.Igen, lemmy9 a lényeget emelte ki a második mondattal.
nem kötözködni járok ide, de azt tapasztaltam -saját bőrömön is! --, hogy egyszerű kérdést többen válaszra sem méltatják, vagy konkrét válasz helyett: Hüccs egy másik topikba (persze ott sem válaszol, azt meghagyja másnak
), ellenben értelmetlen hitvitákra sok hozzászólást pazarolnak. (Tudod! Akinek nem inge, nem veszi magára!!
)
Az az érzésem, hogy a nem nemesektúltengenek. Ha valaki meg simán megelégelte a TV/"hifi" 'Sokol Sound System' © hangját és összekapar egy 40.000ft-ot használt erőlködőre, majd 2 év múlva rakosgatna hozzá másik 50 pénzért valami hangdobozt miért kell lenézni? Közben meg megmondóemberként bizonygatni a 80.000 Ft-os tápkábel és bejáratásának hasznosságát.
Részemről ennyi, több betűt nem szánok a témának.
Köszönöm viszont a készséges, hasznos tanácsokat adó, tudásukat megosztó fórumlakóksegítségét!
Utka
. -
migabi24
nagyúr
válasz
lemmy9 #150021 üzenetére
Látom megragadta mindenki a lényeget😁 akkor módosítom, hogy 100%-ról 130%-ra fejlődött a rendszer,
de ezek után inkább megtartom magamnak a tapasztalataimat szerintem, mert ide sokan csak kötöszködni járnak, gondolom irigyek vagy nemtudom mire vélni a dolgot, aki megteheti annak továbra is nagyon ajánlom, a tápoldal fejlesztést😉 -
majestic
őstag
válasz
lemmy9 #148022 üzenetére
Nem akarok meggyőzni senkit, tanácsot kértem. Nem egy “egyszerű” Soudbarról van szó, hanem a legmagasabb kategóriába valóról. Mint mondtam volt nekem olyan szettem anno, hogy te olyat képeken sem láttál, úgyhogy ne osz az eszed, ami nincs. Konzumidióta pedig te vagy ha képtelen vagy értelmes választ adni a megadott paramétereken belül. Akkor inkább hallgass, azzal emeled az IQ szintedet, hátha tanúlsz valamit mások értelmes hozzászólásaiból...
-
Tonyka 2
tag
válasz
lemmy9 #148006 üzenetére
Nem a magas lorol van szo. Nem kerdezem meg a profi fotos forumon, h a Trust 3MPx gep jo e. Mert a CGI marketing kepeken tok jo kepeket keszitettek vele. A laikus akkor marad boldog ha nem kerdezoskodik haladok seregetol. Vegye meg doljon hatra es elvezze. Irja a kollega “ korekt hangot “ hat nem mindenki azt szeretne? Olyan ez a soundbar, mint a fogkrem reklam ami megszunteti a foginyverzest. Meg CGI video is van hozza. A buta nep meg veszi, ahelyett h lekapatna a fogkovet, amitol a verzes, es a sorvadas van. Meg szerencse, h a soundbar-tol nem esik ki a fogunk.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
lemmy9 #147358 üzenetére
&mindenki : köszönöm
Még semmi nem volt beallitva a fotón.
Most állítgatom...
Szerintem már alakul a képi beállítás...
Azért a 'diszkofenyt' csak visszaraktam...
Persze filmezesnel nem fog világítani...Egész pontosan OLED65B7V a tv típusa
Vikthor: azért még vehetek projit, elfer az de egyelőre most ez mellett tettem le a voksom...
Nálam azért nem optimálisak a feltételek a projihoz.Nemir Ombe : köszi
Igazad volt, brutál nagy a kep az előzőhöz képest -
-KP-
addikt
válasz
lemmy9 #146860 üzenetére
hát én erre nem tudok válaszolni, találgatni meg nem akarok. De pl. a korábbi diy BK szubom kb. 500hz-ig használható lett volna(csak minek?). Amúgy elnézve az itthoni méréseimről az Anthem Arc diagramjait az is valami hasonló,mint a T12 av online-os mérése, csak korántsem olyan brutál meredeken esik. Ennek a miértjére én is kíváncsi lennék.
-
spiky03
veterán
válasz
lemmy9 #146170 üzenetére
Jól van nah.
Csak azt gondoltam, hogy egyel kell csak bemérni, mert külön nem kezel két szubot a malac.@(#146171) ELACielvtárs
A második szub már meg van, csak még nincs nálam.@(#146172) BBéci
Jól mondja a kolléga, most a második szubon van a prioritás utána meg majd vagy a projektor/vászon lesz és utána meg egy nagyobb malac (pl.: 7011) beszerzése.
De lehet, hogy a sorrend majd megfordul, mert most fehér nappali lesz és ott nem biztos, hogy jó lesz még a vetítés.
De majd meglátjuk mi, hogy alakul. -
spiky03
veterán
válasz
lemmy9 #145417 üzenetére
Nem vagyok kosaras, csak szeretem.
183 centi vagyok
A tv az 60 centi magas, akkor kb az aljának olyan 60 centin kéne lennie, ha jól számolok?
Viszont az meg már rálóg az erősítőre. Lehet maradok a 70 centinél, max rakok magam alá egy párnát, hogy magasabb legyek.
Az előző állványon olyan 75 centi magasságban indult a tv és úgy nem volt rossz.
Lehet maradok ennél a magasságnál akkor.@(#145416) hm15
Igen azt tudom, hogy a vetítés a fehéret nem szereti, de szerencsére ez ellen könnyen tudok majd tenni, pl letakarom addig.Meg azért az erősítő meg a center elég sokat el fog belőle takarni.
-
BBéci
legenda
-
Karel666
tag
válasz
lemmy9 #144572 üzenetére
Igazából nincs összehasonlítási alapom, mert az első "komolyabb" mozit már itt használtam!
Így építettem a házat. Az biztos, hogy a vastag vezeték miatt nincs feszültség ingadozás. Egyszer kell megvenni a jó kábelt, utána már nem kér enni. Gondoltam ennyit megérdemel a rendszer, meg minden egyéb fogyasztó.De lehet egyszer kipróbálom, hogy a villanyórától behúzom a hosszabbítót, lesz-e visszalépés.
-
Dorian
félisten
-
spiky03
veterán
válasz
lemmy9 #139484 üzenetére
Kinek mi.
De igen falom a filmeket azt nem tagadom.
Nah meg engem a kritikák nem érdekelnek, mert amelyik film érdekel azt megnézem és utána elolvasom a kritikákat, nah meg eldöntöm, hogy nekem tetszett-e vagy sem.
Ennyi a történet.
Pl pont az előbb néztem meg a Palackba zárt szellemet.
Az nem tetszett, attól az Arthur király jobb volt szerintem. Azon jobban szórakoztam mint ezen.
Régebben láttam az eredetit, az animét, most ki is kölcsönöztem, hogy felelevenítsem majd, mert az jobban bejött mint a film.
Kíváncsian várom, hogy az Akirát mikor filmesítik meg, mert már az is rég tervbe van. De vsz sose, mert ugye ez sem hozott annyit a konyhára, mint amit szerettek volna.Jah meg hétvégén néztük meg az Az-t, és az is jó volt, igaz kicsit hosszú volt az a 3 óra.
Meg a vége kicsit fura volt, de jó volt. Készülünk szeptemberre, amikor jön belőle az új verzió. Megyünk is majd az asszonnyal a moziba be, mert ő szereti a horror filmeket.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
lemmy9 #139189 üzenetére
Létezik kábel/dugó kombináció, ahol ua. az anyag + még ugyanazzal az annyaggal is van forrasztva (vagy sajtolva/ultrahangos hegesztésel rögzítve), de azt elég kevesen "akarják" megfizetni (mert mindig az az elképzelés, hogy "fillérekből" legyen "hájend" vagy legalábbis úgy nézzen ki mint ha ....
) .... igy maradnak a "melyik ón jobb" vagy a "csavarozzam vagy forrasszam" kérdések ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
lemmy9 #138754 üzenetére
Azért fél mert nem a mennyezeten vannak az atmos dobozok, sőt nem is a frontok tetején van pattintott hangsugárzó, hanem magassági hangsugárzókent van beallitva a két plusz doboz.
Tudom hogy nem jó az elhelyezés, de nekem tetszik a hangzás.
Persze sokkal jobb lenne a normális elhelyezéssel, dolgozok is rajta, de a terveim szerint mennyezet hangsugárzó lesz majd a normalis atmos hanghoz.Ezért hívom 'fél atmosnak'
-
jeni
félisten
válasz
lemmy9 #138512 üzenetére
Muszály
Denon 2300 modellben lehet valamit trükközni, hogy az UPC HDMI dekódolását mindkettő kimeneten rajta legyen?
Ugyanis az Avermedia 727 PC TV-multi karin már letiltja magát vagyis nem engedi kirakni a monitorra a képet. Ez csak egy bizonyos HDMi Splitterrel menne. -
Yocee
aktív tag
válasz
lemmy9 #137554 üzenetére
Igen, látom újraolvastam, nem figyeltem bocsánat.
Itt a hsználatija az erősítőnek, a 27. oldaltól a lényeg. Akkor szerintem az lesz a kivitelezhető, hogy optikai hangot választ, a hdmi képhez képest, és kész. -
python1
veterán
válasz
lemmy9 #137515 üzenetére
Többek között AVR/végfok,hangsugárzók elhelyezése,sub megoldások,kábelek hatása stb.
Itt nem látszik ugye,hogy egy komolyabb tesztelés alkalmával a rendszer elemek,hogy cserélődnek pl: AVR vs processzor/végfok vagy ennek vegyítése,hangsugárzók elhelyezése vagy konstrukciók keverése.
Mind tapasztalatszerzés,elég sok variációt végigpróbáltam már a "laborban".Amolyan játszadozás,közben meg tapasztalatszerzés,eléggé érdekes dolgok,eredmények születnek néha.
Viszont egyre közelebb kerülök a számomra megfelelő rendszerhez.Egyébként meg a haladó fórum pont ezért kellene,hogy haladó legyen,több tapasztalat ill különböző technikai megoldások,lehetőségek boncolgatása.Én a haladó szintet másban látom,mint itt sokan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged