- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendben! Én csak gépről nézek filmet. (PC)
Cucc képen: Jobb oldalt Yamaha Natural Sound RX-V10Mk2 5.1 Baloldalt Yamaha Natural Sound RX-V10 Stereo.
A frontokat állványra raktam.
A 3m azért lehet szükséges mert lehet a gép máshol lesz mint most.
Ha kell az optika vagy koax akkor ezt megtudom oldani a Creative Extigyvel is mivel nem kell win hozzá önállóan működik. De most tökmindegy, hogy egy kábel megy bele pl coax mert onnantól, hogy rákötöm az erősítőre megint kell az rca jack.Ha több kellene mindenképpen beszerzek egy decoder stationt amivel az összes dolby DTS, +HD hanganyag meg a HDMI-k le lennének tudva okosítás gyanánt.
De ragaszkodom ezekhez az erősítőkhöz mert hozzák amit elvárok tőlük. Nem elhanyagolható szempont a méretük, és tudom egyéni, de a szépségük.
-
zozy84
senior tag
Teljesítményorientált multi kötetlen munkaidővel = annyi melót kapsz, hogy ha este 9re érsz csak haza akkor sem végzel és azt válaszolják rá, hogy őket nem érdekli, hogy mikor csinálod meg csak legyen készen.
A hétvégén meg amikor !használnám! és lenne időm elmenni meghallgatni akkor meg a boltok 90%a zárva van. Plusz az útiköltség meg stb ára lejön a sub-ra költhető összegből.
Szóval hétvégén használom mozira meg néha ps3 meg zene.
Remélem kiveséztem a témát. -
zozy84
senior tag
Jelenleg a kutyasétáltatást is meg kell szerveznem mert arra nincs időm. A múlt héten is 2x kellett megkérnem egy barátomat, hogy vigye le sétálni. (Ilyenek a multik
)
Most is csak haza ugrottam enni 2 falatot meg elutalni a pénzt a Med600ra mert tudom, hogy 9 elött nem érek ma sem haza. Ha nyitva lennének a hétvégén akkor sem tudom megoldani mert akkor meg kutyasuli van délelött.
A Klipsch-et meg sokszor hallottam itt a fórumon, hogy dicsérik és most akciós. Ez a tipikus "Melyik sub számít most best-buy-nak?" kérdés lett volna. -
vendingo
veterán
Már tudom, hogy mit éltetek át amikor szenvedtem az erősítő bekötésekor
Amúgy most hogy kezd összeállni a rendszer, nagyot fordult az ízlésvilágom.
Idejöttem, hogy keresek hangcuccot 70%mozira 30% zenére.
Ehhez képest az új szettel 90% zene 10% mozi van
Újra kell hallgatnom az összes zeném, mert nagyon más minden, el se tudom képzelni milyen egy ettől sokkal jobb technika. Lehet jobb is, mert akkor hívnám a providentetFilmeknél is jelentős változás van, sokkal részletgazdagabb minden. Tegnap néztem az Amazonia c. természetfilmet HD master hanggal, olyan volt, mintha ott lettem volna.
Eddig nagyon tetszik, alig várom, hogy bejáratódjanak a dobozkák.
-
vendingo
veterán
Ez közben megoldódott.
cain69: Én nem akarok az erősítőből semmilyen jelent vinni a monitorhoz, csak a pc-ből szeretném eljuttatni a hangot a kijelző szétbarmolása nélkül.
dr.bubo : Persze.
Vikthor:: Elvileg mindennek jónak kell lennie nálam, az a baj, hogy a monitor 1920x1200 felbontású és amikor másolást csinálok a amd progiba, akkor átbarmolja a kijelzőmet 1920x1080-ra. Hang van, de a monitoron okádék a kép. Azt szeretném valahogy beállítani, hogy a kijelző képarányához ne nyúljon semmi.
Anno engem direkt erre a monitorra beszéltek rá, jó drágán vettem
Azóta többször megbántam mert csak a gond van vele, mint most, vagy amikor tv-re akarom dugni. -
SoundBox
aktív tag
Szia, azert nem teljesen igy fogalmaztam.
A tv tavaji szeria nem tudom pontosan melyik de sztem kell rajta lennie arc-nek, az erositon pedig be van kapcsolva az arc, szerintem az erositon kellene meg allitani valamit de foggalmam sincs hogy mit...Nekem az lg tv-n es a Pioneer Vsx422 tipusu erositon pedig olyan baj van hogy egyszer elmegy a hang utanna visszajon, majd megint elmegy erre azt irtak erositohiba..
-
B-L-A-C-K
titán
Az a bajom hogy engem a kábelek idegesítenek ha látszanak, ha falra raknám bele kellene vésni ami elég nagy macerával jár, kábel takaró szintén nem tetszik...Az állványba meg ha belevezetem, és az alján kijön az nem annyira vészes nálam...Amúgy szerintem egy ilyen nem nézne ki rosszul kétoldalt.
-
opti06
aktív tag
köszi,
igen mindegyikre 3év van, x500 1513as kiváltója ahogy nézem, elsősorban film lesz, de zene is lesz rajta, 25nm nappaliban elég lesz szerintem, nem fogok amiatt egy stereo erősítőt külön is, amúgy sem vagyok olyan vájdfülü...
egyébként még onkyo 414 szóba jöhet, de arról sok jót nem olvastam.. -
_Smooth
senior tag
Köszi mindenkinek. Szuper, igazából mindegy nekem, mi van ott, csak annyi volt a lényeg, hogy mint egyenrangú.
Beüzemelni csak karácsony után fogom, de a használati helyett inkább egy PH-s bejegyzést próbálok majd újra felkutatni. Számomra egész részletesnek és hasznosnak tűnt, amit ott olvastam - csak persze nem mentettem el
Illetve házimozi.hu-n is találtam érdekes cikket a hangszórók optimális elhelyezéséről. Eddig is, ezek ismerete nélkül is valahogy próbáltam törekedni arra, hogy nagyjából egy magasságban legyenek a sugárzók, szimmetrikus legyen az elhelyezés stb, de pl. ez a képzeletbeli körön való elhelyezés új volt (de teljesen logikus). Center és a frontok nálam egy síkban vannak jelenleg.Köszi mégegyszer
-
devil-k
nagyúr
Maradjunk annyiban, hogy a Cloud Media foglalkozik mind a két projekttel (Open Hour, Popcorn Hour). Szerintem se való az Android médialejátszó alá.
"Persze ment rajta az Angry Birds, meg a net stb., "
Ezek szerintem feleslegesek egy médialejátszóba.
-
-
Smiley
addikt
Igy is olyan mint ha fogamat huznak... Mar ezt a 300-330e plafont is nehezen viselem el, nem fogok negyed millat fizetni egy erositoert, a 924 meg talan beleferne, ha ez tenyleg annyival jobb. Hasznaltat ebbol nem szeretnek.
Igazabol eddig se hallgattam hangosan zenet, kb 20 percet hallgattam a yamaha cuccot, es nem ereztem gyengenek. -
devil-k
nagyúr
Igen, ez egy hatalmas hazugság, hogy ezzel hülyítik be a hiszékeny embereket. Az egyik barátom is hangprojektor tulajdonos és azóta arról beszél, hogy milyen térhatás van nála.
(#95849) KisTücsök
Persze. Rendszeresen jár hozzánk... csak furcsa elképzelései vannak. Pl.: A Tescoban leselejteztek valami 1000 éves gépet és abból akar "profi" NAS-t csinálni úgy, hogy vesz bele egy WD RED HDD-t és kész.
-
-
gorbep
senior tag
tesztelni rá lehet dugni, azzal is szólnia kell....
De ha jó a szub, ha csak a szubba dugod a kábelt, és a másik végét megérinted kézzel középen a meleg pontján, egy jellegzetes búgó hangja kell legyen..... de átdughatod a sztereó rca kimenetre is, ott is kell legyen hangja.... csak kicsit fura....
-
BBéci
legenda
Kalibráció nélkül is van élet. Ez a Primare 1,25 M forintba kerül és egy szál mérőmikrofont sem adnak hozzá, mégis a legtöbb házimozi megszállott a seggét verné a földhöz, ha olyanja lehetne. Én is.
-
-
eagles01
csendes tag
Basszus pont ezért kérdeztem! köszönöm hogy szóltál, tudom hogy itt USA 120V van, de neten utánanéztem és azt hittem jó lesz otthonra csak a dugesz átalakítójával.
"Nem érdemes külföldről vásárolni elektromos szerkezeteket, mert Európában 100hz-s a váltóáram USA-ban meg 50hz-s tehát előfordul, h kisül töltés közben, de nem biztos. Én erről tájékozódtam.
Patrik!
Ezt ne terjeszd! A valóság: Európa 230V 50Hz, Amerika
117V 60Hz.
Laptop, meg sok egyéb cikk töltője jó, mert használható:
110-240V, 50-60Hz.. Azaz: minden belefér ebbe...Asszem a vám értékhatárába beleférne betenném egy bőröndbe aztán lesz ami lesz, viszont ha tényleg úgy van ahogy mondtad akkor hagynom kellene az egészet
-
axwel18
senior tag
Érdekes nekem legelső subom volt ilyen, de köszi hogy felvilágosítottál hogy amit kb 2évig használtam az nem is létezett. Hálás köszönet érte
Amúgy egy dán cég az első szériája a 2000-es még Jamo gyártás alatt készült konkrétan a papírjaiba az volt hogy "Köszönjük hogy Dán Jamo terméket vásárolt"
Egyébként akkoriban 20.000Ft-os áron volt kapható az MM-ben és a Yamaha YST-SW012-es szubtól sokkal jobb volt.
-
BBéci
legenda
-
sider24
tag
Van olyan.
Éppen ma találtam rá, holnap vagy még a héten szerintem le cserélem!
Nem igazán tudom hova tenni a Subwoofert, nekem még sosem volt Aktív mélyem, ezért is kértem a véleményeteket, illetve az erősítőről is.A szettem így nézne ki:
- Sony STR-DG710 házimozi erősítő.
- Jamo E500 Satellite Speakers +Jamo E4CEN
- System Fidelity SF- 125SWÉs amúgy egy Denon pma - 280-as erősítőre cserélném le.
Sal 2200f+jbl subwoofer. -
DougButabi
tag
Köszönöm.
Annyira nem tép a kérdés, csak jó lenne ha egy távirányítóval boldogulnék.
De nem elsődleges szempont.Logitech univerzálissal nincs jó tapasztalatom, porosodik otthon egy elég drága kütyü, két év után jópár gomb nem igazán engedelmeskedett már nekem. Ami annak fényében, hogy egy 5000-es DVD játékos irányítója 5x tovább bírja szerintem siralmas.
-
Csabroncka
addikt
Igen nagy különbség van egy alap és egy középkategóriás erősítő között, így az összehasonlítás nem nagyon állja meg a helyét. Még jó hogy lekörözi a Denon, én amikor a Pioneer vsx-520-at lecseréltem 920-ra, azt hittem rosszul hallok, ég és föld volt a különbség!
Az összehasonlításokat mindig kategórián belül kell megtenni, ugyanakkor az szubjektív dolog, hogy kinek milyen hangzás, külső, megépítettség, szolgáltatások tetszenek és mire van szüksége.
-
devil-k
nagyúr
Azért a Norbi által javasolt megoldás fényévekkel kulturáltabb volt, az nagyon tetszik.
windlord
Nekem is a falban (csőben) mennek a kábelek, így még inkább semmi nem látszik. Bár véséssel jár... de a szépségért szenvedni kell, illetve bármikor lehet cserélni itt is a kábelt (bontás nélkül).
-
dgyuri0123
nagyúr
RX V1067 használtan, de az RX V 2900-3900 se kutya.
RX A-ból pedig 1030 / 1040- től felfelé érdemes spekulálni, szerintem, de az már húzósabb anyagilag. Ezek persze már új tipusok. Az RX A és RX V 6xx , 7xx sorozat eléggé alap minőségű, nem beszélve a 3xx és 4xx-ről.
Mennyit szánnál rá egyébként?
Norbi72: "És én,az elvakult Onkyo-s is egy Yamahával szemezek.
"
Szerintem a 1040 alá semmiképp sem szabad menned, mert megbánnád.
Annál viszont jóval olcsóbb a NAD T757 és rommá veri a 1040-et.
-
törölt tag
Ha érdemi válaszra vársz azt senki se jósolhatja meg hogy egy adott készülék hangfal stb mikor adja be a kulcsot. És még gyártmányokban vagy szériákBan se lehet előre jósolni még százalék arányban se. De borítékolható hogy minél jobb kategóriában vásárolsz annál nagyobb az esélye a hosszab élettartamnak tehát ugyanaz a gyártó kisebb kategóriás készüléke hamarabb adja be az unalmast mint egy zászlóshajó. Számokban kifejezve gy jobb erősítő 10 egy jobb hangfal 15 éves felezési idővel számolható. Ez nem azt jelenti hogy 20 évig bírja hanem addig romlik el a készülékek fele utána jóval gyakoribbak a meghibásodott készülékek tehát nem duplája - bár előfordulhat- de olyan 1.4 szeres élettartamra lehet számolni.
-
"Villámgyorsan alátámasztottátok a fórum hírét."
Te most simán blöffölsz. Elég sok fórumban megfordulok én is, de semmi olyan híre nincs ennek a topiknak, mint amire te gondolsz. Egyik legsegítőkészebb, legjobb közösség. Nem a Hi-Fi topikra gondoltál te valójában?
"Látom gyorsan összefújta a szemetet a szél."
És ez sokkal finomabb megnyilvánulás, mint ha valaki marhaságnak titulál egy marhaságot?
-
devil-k
nagyúr
Ilyen mentalitással nem is kell írni. Viszlát!
Lacielvtars
Merész ötleteid vannak.Ez az elrendezés úgy rossz, ahogy van. A lakásfestésnél gondolkozz el, hogy tudnád a szobát átmozgatni, hogy normálisan elhelyezd azokat a hangdobozokat.
adodaniel
Lehet, ,hogy nagy füle van és a szekrényig felér. -
-
-
-
home98
csendes tag
Sajnos nem fér el nagyobb.a szoba teljes falát vetítem (ami festett) szinte.Előtte szekrény van.Ha magasabb hangfalat teszek rá akkor belelóg a "vászonba".Elé sem tudom tenni.
Amit ajánlottál remek lenne ,de 100e a max amit rá tudok szánni.
Használtban milyen márkát érdemes nézegetnem?Mind erősítőben mind hangfalban?HDMI legyen rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- OLED monitor topic
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest