- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsy_
tag
válasz
KisTücsök #93569 üzenetére
Úgy indult, hogy a subot szerettem volna lecserélni , (ez egy logitech z5500 mélyláda volt) filmhez megfelelő volt zenéhez nem annyira , aztán miközben a subokat nézegettem belém ötlött, hogy eladom a hangalakat is (már el is adtam) és igen azt gondoltam, hogy valami olyan szettet vennék amiben több mély van és alkalmas lehet sub nélküli zenehallgatásra. Igazából szóba jöhet használt is, de ötletem sincs hogy milyet. Ez pl? Persze mint említettem veszek szubot is.
#93577 Tamoo köszönöm
-
Tamoo
nagyúr
válasz
KisTücsök #92987 üzenetére
Azzal is tettem kétszer próbát, de sok volt a vergődés. Pl. program elindult, működött, utána beakadt, nem lehetett bezárni stb. Hamar feladtam, az ilyen szintű kínlódáshoz nincs elég szabadidőm. Meg amúgy is konstatáltam, hogy ebbe az OS témában az én "fülemmel"+szokásaimmal nem éri meg elmélyedni. Mindenesetre azt nem lehet rám fogni, hogy úgy nyilvánítok véleményt hogy ki sem próbáltam. Kíváncsi lennék hányan AB-ztek úgy két konfigot ahogy én. Nem becsülök le senkit, de szerintem sokaknak nem megy emlékezetből... (ahogy nekem sem).
-
mandju
senior tag
válasz
KisTücsök #91854 üzenetére
hosszú lenne a sor...
legutóbb pio lx86 és most újra a rotel rmb1075 rsp 1068 kombo a kihívott...
tamoo
ha kész lesz a családi házam és minden bekerül a moziszobába, na majd akkor kell újrakezdeni a próbálgatást...
egyébként szemezek az avx-en található B&W CM szettel... mozgatja a fantáziámat...
-
Csabroncka
addikt
válasz
KisTücsök #91598 üzenetére
Ha lenne külön topic és ha ki lenne írva az összefoglalóba, akkor is betévednek!
Sokszor bizony elég durván megy a visszaosztás és a becsmérlés (aminek van alapja), de ilyenkor célszerűbb nem, vagy mértékkel válaszolni a lényegre törve (ilyenekkel ez a topic nem foglalkozik), mert kiverheti a hideg zuhany a túloldalon a biztosítékot.
Rruuer: A topictársak jelentős része szerintem nem tud a kalibrációs tanácson kívül többet segíteni, állítsd be úgy ahogyan a legjobbnak érzed akár manuálisan és mérőszalaggal!
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
KisTücsök #91330 üzenetére
"Pedig újonnan vetted..."
De garis.....
Viccen kívül, már írtam itt, de szívesen leírom megint.
A hangerő random (eddig 2x fordult elő) kb. 1 mp alatt magától max-ra állítódik és azonnal le is kapcsol a védőáramkör úgy, hogy csak áramtalanítás után kel életre ismét.Hááát...... Szívás tudom, de állítólag van gyári "orvosság" rá.
-
-
Nonner
tag
válasz
KisTücsök #88960 üzenetére
Ezt a fülhallgatós kiegészítőt sajnos nem ismerem, nekem nincs is. A TA52-es finomhangoló szalag és a DS25 korongbelső is öntapadós, ezek többször is felhasználhatóak. Ezenkívül a G51-53, SH21-22 foQ termékekkel van tapasztalatom, de az SB-2025 lap izgatja nagyon a fantáziámat.
-
Nonner
tag
válasz
KisTücsök #88858 üzenetére
Igen, ezt írták. Szerintem ma már nem érne ki a futárszolgálat még délelőtti megrendelés esetén sem, de pár nap csúszás belefér, most a megrendelt akciós ár számít.
Mit rendeltél? Nekem is kellene még 1-2 terméket, hogy végre kész legyen a rezgéscsillapítás project... -
Norbi 72
veterán
válasz
KisTücsök #88481 üzenetére
Igen,egy kis polirozás ráférne...pár képet kihagytam..
Ez sokkal szebb,de nem vágom,hogy eladó-e...4 éves képek.
-
-
BBéci
legenda
válasz
KisTücsök #88279 üzenetére
A Párizsból szeretettel (szerintem) az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb filmje, eddig kétszer láttam, de rövidesen megnézem harmadszor is. Pont erről beszélgettem múlt héten Xtremetuning szaktárssal, aki ugyancsak kedveli, a gyűjteménye részét képezi.
A Hajsza a föld alatt szintén remek film, ami részben Denzel Washingtonnak köszönhető. A történet is szuper, nem véletlenül ez a harmadik filmváltozata.
Baromi furcsa ez a filmcím így magyarul, hirtelen azt sem tudtam, miről van szó. Eredetileg: The Taking of Pelham 1 2 3. -
mettek
addikt
válasz
KisTücsök #88203 üzenetére
nem értem srácok, miért ne lehetne kihallani a különbséget ha egyszer máshogy szól a két hangfal a két kábellel? nem hallgatói pozícióból hallgattam hanem eléguggolva, magyarán akkor szinte csak azt hallom amelyik előtt állok és egyértelmű volt a különbség...Majd egyszer meghallgatok egy drága madzagot is ha lesz rá lehetőségem.
-
mettek
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
KisTücsök #88051 üzenetére
Az számít utódnak, amit a gyártója annak szán (tervez és készít). Az Arcamnál pontosan ez történt, felesleges rajta vitatkozni. Engem is meglepett, amikor közölte a hazai importőr.
Az pedig számtalan esetben bebizonyosodott, hogy az utódnak nem jobb a hangja, mint az elődnek. Legtöbbször a különbség elhanyagolható mértékű, de visszafejlődés is elő szokott fordulni. -
xtremetuning
addikt
válasz
KisTücsök #87624 üzenetére
Parancsolj. Ezzel már jó volt, de kaptak ettől bőven jobb kiszolgálást is.
Dorian : mindig is tudtam, hogy egy kis tündi-bündi vagy.
Megmented az én érzékeny!!!lelkem.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
KisTücsök #86424 üzenetére
"a Nad olyan magasságokba emeli a hangot, hogy azt mások csak többször ennyi pénzért tudják"
Hallgass meg egy Arcamot, aztán térjünk vissza erre a megállapításodra!Szerintem ez volt a lényeg, és utána csak a példák jöttek egyik és másik oldalról is, hogy bőven volt összehasonlítási alap, ráadásul nemcsak a kisebb kategóriákból.
Tévedés joga fenntartvaBBéci majd javít, ha rosszul értettem volna.
-
hétalvó
addikt
válasz
KisTücsök #86308 üzenetére
Ok
nincs baj csak tudom mennyi. Mindenki azt hiszi, hogy fillerekbol meg van, de ha tisztessegesen belerakjuk az anyagokat nem olcso. Nekem pl telibe van ragasztva alapnak uvegszal haloval, hogy sose repedjen ki, mivel regi teglafalra ment. Huszast nyugodtan oda lehet kesziteni.
-
Adamo55
tag
válasz
KisTücsök #85842 üzenetére
Igen mert ezt a cuccot szeretném relatív hosszú távra (min 5 év).
A tesztekkel kapcsolatban pl.
http://www.av-online.hu/hangfal/jamo-s-606-hcs-3-hazimozi-hangfalszett-teszt_551--->dícsérik és hogy ennyi pénzért jó(végülis ez rendben van)http://www.av-online.hu/hangfal/dynavoice-magic-f-6-ex-50-hazimozi-hangfalszett-teszt_939---->itt végig csak negatív dolgokról beszélnek de a vége ugyan az mint az előzőnek hogy ennyi pénzért nem rossz vétel
Nagyjábol egy kategória ezért nem értem. -
BBéci
legenda
válasz
KisTücsök #85207 üzenetére
Erre nem merek semmit válaszolni, mert annyira más körítéssel hallottam a két erősítőt és eltelt közben legalább 4 év.
(#85208) Vikthor
A 4308 két évvel régebbi, mégis 500 euróval többe került. Ez biztosan tükröződik a belsejében és a hangjában is.
Helyedben, a 4310-hez egy Denon sztereó erősítőt illesztenék, de csak akkor, ha már lecserélted a hangdobozaidat. RTi-hez bőven elég a mostani erősítőd tudása. Sőt, sok is. -
BBéci
legenda
válasz
KisTücsök #85113 üzenetére
100-ért már el lehet gondolkozni rajta, de inkább gyűjtőknek, mint mindennapos használatra.
(#85114) szkink
Teljes mértékben jogos megjegyzés volt Oldfighter részéről. Ha Ő nem gyorsabb, én írtam volna ugyanazt.
Miből gondolod, hogy panelben csaj pocsék hangminőséggel szabad kínoznia magát az embernek? A topiklakók közül sokan élnek panellakásban mégis kiváló minőségű házimozi vagy hifi rendszerrel rendelkeznek. -
BBéci
legenda
-
devil-k
nagyúr
válasz
KisTücsök #84484 üzenetére
Eddig akivel beszéltem az vagy nagyon szidta a KáCsa HDMI-t vagy pedig dicsérte. A mostani rendszeremben is be van kötve 2x2 méter AQ Cinnamon HDMI, s jobbnak tartom a képét, mint az eddigi HDMI kábelnek. De ez is szigorúan szerintem. Nem veszek és eddig sem vettem bemondásra kábelt. De ha már az eddigi összekötők is AQ Cinnamon, akkor a mostani is az lesz.
Szerintem a Sony vetítő megérdemel egy ilyen HDMI-t, 10 méternél pedig fontos a minőség. Pont a 10 méteres KáCsa kábelekről hallottam rosszakat. Most rendeltem 3 db akusztikai elemet, akkor rendben lesz. De kinél van 100%-ig rendben?!
AQ Diamond HDMI-t lenne állatság venni.
bajnokpityu
Az volt, nem is kell több AQ hangfalkábel. -
Tamoo
nagyúr
válasz
KisTücsök #84480 üzenetére
Akkora különbség biztos nincs mint amennyibe 2x10m ilyen kábel kerül.
Igazából nekem az a tapasztalat, hogy magától a háttérdoboztól is erősen függ meddig érdemes elmenni a kábellel. Azért ezekben a párszázezres' szettekben (mert most ezzel kapcsolatban nyilatkozok mielőtt fújolnának rám) előfordulnak elég satnya hátterek is, ahol azért nem érdemes 1000/m fölé menni. Én pl. még a Concept1-et is ide sorolom.
De akárhogy is nézzük azért itt lehet spórolni ha szükség van rá, közel sincs akkora hangsúly rajtuk mint a frontoknál. Viszont számít a "térbe" ez tény. -
Tomi13
senior tag
válasz
KisTücsök #84001 üzenetére
Ok, félre ne értsd nem akartam rossz színben feltüntetni az erősítődet, csak ha van egy műszaki cikk ami nem úgy működik ahogy kéne az az én szemebe hibás ,de akkor rosszul fogalmaztam.
Most nagyon gondolkozom a megvételén, csak kérdés használt hangfalrendszert mennyiért lehet találni ami az én igénytelenségem kielégíti. -
nemeth989
senior tag
válasz
KisTücsök #83293 üzenetére
Most költözünk majd, és Fater hajthatatlan, olyan hangsugárzókat akar, amik nem látszanak. Szoba az olyan 30m2-es kb., neki most egy Tanoy nagy álló hangsugárzós rendszere van, de ő olyat nem akar. Nekem van egy kisebb régi Sony DAV SR3-mas rendszerem. Ez még úgy határeset neki, de azt mondta ha lehet ennél kisebbet akar, vagy nagyon max ekkorát, hajthatatlan. Használt rendszert biztos nem akar, original kell neki az is tuti. Meg fehér-et, vagy világosat ezért esett ki a sony-m.
Esetleg, ha 1-2 állványos rendszert tudnátok nekem ajánlani, olyan 260ezer Ft nagyságban, erősítővel együtt azt nagyon megköszönném. -
zozy84
senior tag
válasz
KisTücsök #82159 üzenetére
Még nem vettem semmit csak már nagyon vennék.
Kinéztem egy 3 éves 608at meg egy TSI400as 5.0át. Nem vagyok használt cucc párti de ezek gondolom jobbak mint a hasonló árban lévő újak. Inkább mozira mint zenére kellene. (persze zene is menne rajta, rock) Mert ha jobb lenne az a szett az X1000rel akkor azt a 30eft különbséget már össze kuporgatnám.
-
spiky03
veterán
válasz
KisTücsök #82144 üzenetére
Azért szerencsére azt a polcot tudom majd később "mozgatni" ha úgy van.
Mert csak olyan kis polctartó pöckökön áll a polc.
Igen pont eltaláltad 75 centi magas az építmény.
Max úgy tudok lentebb tenni, hogy a centert bentebb tolom és akkor még kb 20 centit nyerek, de akkor meg olyan vászon kell, ami átengedi a hangot.
Nah de ez még nagyon a jövő zenéje.
-
spiky03
veterán
válasz
KisTücsök #82141 üzenetére
Köszi neked is.
Egyedi kivitelezés.Talán a BD lejátszót tehettem volna egy picit lentebb.
@(#82142) Tamoo
Nem is vergődtem annyit.
Amúgy valóban sok változás történt nálam ebben az évben, de nem bánom.
Egyedül az Inakusztik kábelek azok, amik a régi rendszerből maradtak még, de remélem már csak pár napig.Hát kíváncsi vagyok már arra a sokat emlegetett T12-re.
De majd Dorian-nél megfülelem, ha átmegyek hozzá
De elég nekem most ez, ami van. Szerintem a projektor lesz a következő lépcső, vagy max egy másik erősítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest