- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz
#09634560 #159234 üzenetére
Na, azért álljon már meg a menet! Itt egyedül ti hisztek dolgokat. Pl., hogy én mit tudok, és mit nem. Én azt nem tudom, amit kérdeztem, és arra várom a választ. Egyenes arányban van a hangossággal... Attól meg még mindig nem én vagyok a hülye, ha csak ezeket az adatokat adják meg az adatlapon, és csak így. Nem értem, hogy miért engem kell lehülyézni pont azért, ami miatt feltettem a kérdést. Ha egyértelmű normális adatokat adtak volna meg, nem kérdezném, hogy hogy lehet a megadottakból eldönteni, hogy melyik az erősebb. És mindenki másról beszél, próbál kioktatni olyanokról, amit tudok ahelyett, hogy a kérdésre válaszolna. A hangosságot is te hoztad fel, nem én. Mert te nem tudtad eldönteni egy fogyasztásból, hogy erősítő, egy hangfalból, hogy hangfal. És azóta se tudjátok miről lehet szó. És ezerszer elmondtam, hogy ennyi adat van, de ha láttatok volna már adatlapokat akkor tudnátok, hogy szinte vagy egyáltalán egy gyártó sem ad meg elég, meg egyértelmű infót. De ti rajtam kéritek számon, hogy én írtam hülyeséget, hogy én nem adok meg elég adatot, mikor ezt is úgy szedtem össze, hogy meg kellett keresnem a kézikönyveket, képeket kellett róla keresnem. Mi a büdös francokról lehetne még szó, ha nem erősítő, és hangfalpárosról, ha az egyikhez fogyasztást írtam,. a másikhoz hangfalt? A kérdésem egyértelmű volt. A különböző adatokat egy szintre akarom átszámolni, hogy össze tudjam hasonlítani. A tápadat is csak azért volt, hogy legyen valami viszonyítás, hogy ahhoz a táphoz milyen teljesítmény valószínű. És ez után MAGAMTÓL írtam azt is, hogy lehet, hogy a névleges az RMS, csak nem kap annyi tápot. Abból áll a beszélgetés, hogy ismételgetem az én kérdésemet, meg, hogy ennyi adat van, ti meg ismételgetitek, hogy szerintetek nem értek hozzá, hogy nem tudjátok micsoda, hogy ne azt kérdezzem amit tudni akarok, hogy tudjak kérdezni teljesen mást. Azt is írtam a TI értetlenségetek hatására, hogy feltételezzük, hogy egyforma az érzékenységük! MERT MEGINT CSAK NEM ÉN TEHETEK ARRÓL, HOGY NEM TUDOM, HOGY MILYEN. Ettől függetlenül a legerősebbet akarom megtudni a teljesítmény alapján. Ez egyértelmű volt elsőre is, és TI vagytok a trollok, akik másról beszéltek. Szóval ha eltekintek minden hülyeségen amit eddig írtatok, MAGAMTÓL ott tartok, hogy a 4-ből 3 meg van RMS-ben, már csak a 3. RMS adata kéne, hogy össze tudjam hasonlítani őket... És mivel a hangosságot is te adtad a számba, én azt akartam megtudni az adatokból, hogy melyik az erősebb, és ezt is kérdeztem. Tehát a nagyobb teljesítményt elviselő... Persze ettől még szerintem az a hangosabb is, mert nem hiszem, hogy valamiben szuper érzékeny hangszóró van, de ezen teljesen felesleges rágódni, mert nem tudhatom, de nem is ezt kérdeztem... De te sem tudhatod...
-
gyulank
addikt
válasz
#09634560 #159213 üzenetére
DE NEM ÉN ILLETEM... ÍGY ADTÁK MEG... ÉS CSAK EZT... Azt kéne megmondani, hogy hogy lehet választani ezen adatok alapján... Én még továbbra is ugyanazt kérdezem, tehát tegyük fel, hogy egyforma érzékenységűek, mert semmiről se feltételezem, hogy jót használ! Úgy gondolom, hogy nem az én hibám, hogy olyan adatokat mondok amilyenek vannak...
-
gyulank
addikt
válasz
#09634560 #159207 üzenetére
Ezek nem hasraütött számok. Ezért hiába írom be a típusokat, az adatlapokból kiszedtem mindent, és még képek is kellettek hozzá, és így is ez minden verzió. Mi az, hogy második eleve 2 érték? Milyen második, milyen 2 érték? Én az elsőbe is két értéket írtam. És akkor mi van?! Az adatlapba megadták ennél így is, meg úgy is, a hangfalakon meg azt az értéket ami az adatlapba max. volt az követte, hogy (PROGRAM). Így írták le, nem én találtam ki... Azért akarom tudni, hogy melyik mit jelent, mert ha nem tudom, hogy a 150 mérföld, vagy a 72 méter a hosszabb, akkor nem tudom. A fogyasztást meg pont azért tettem hozzá, hogy ne mondjon valaki olyan hasraütésszerű választ mint te. Mondjuk ne mondják, hogy a névleges az RMS, ha több mint a táp fogyasztása. Nem tudom miért erről kell beszélni, hogy én itt bizonygassam, hogy az adatlapba Névleges teljesítménynek volt írva, nem én találtam ki. Persze a hangfal elviselheti attól még, hogy a táp nem adja meg neki. De azóta sem értem, hogy ha teljesítmény adatokból teljesítményt nem tudtok mondani, akkor mást hogy a francba tudtok?
-
Szabi_82
tag
válasz
#09634560 #158875 üzenetére
Szia, vissza olvastam,s Te irtad lent. De mind1 is, engedt el. Mondjuk teny hogy ezek a trafok adatai nem nagyon tukruzik a valosagot. Pl Onkyo nr646 650w trafoja mar 250w kivet teljesitmenynel leterdel. Reszemrol a pwm kivezerlesu teljesitmeny kapcsolok meg tokeletesek egy aszikron motor meghajtasahoz, en maradok a jo oreg AB tranyos hangzasvilagnal. Hasonlatkent hiaba vannak vilanyos autok ( tesla stb) en maradnek (ha lenne ra penzem) egy v8 chargernel. Tudom “elavult” meg nem meno. De mint mondtam ez az en velemenyem. Tolem lehet 10M ft Mark Levinson is ha D osztalyu. De kinek mi jon be. Sztereoba van par erositom, de egyiksem ubereli hangzasba az A osztalyu puspull kapcsolasu erositot. Legalabis szamomra. Szoval a marantz ar ertek aranyban jok. Koszonom a iranyadast/ utbaigazitast
-
Szabi_82
tag
válasz
#09634560 #158870 üzenetére
Nagyabbol ertem, koszonom. Ugy talatam meg ezt a ket erositot hogy 5.2.4 erositott keresglek. (Jelenleg is Yamaham van, de ennyit mar nem tudok egy atmos-ert adni.)
Mondjuk akkor is furcsalom hogy a Yamaha 600e tol lehet kapni 5.2.4 erositot, mig az Onkyo nal 300 ert. Az viszont nekem leodja a biztositekot hogy D oaztalyu a felso kategoriaju erositoje a Yamahanal. Jo tudom ez a meno, de en akkor is maradok az AB osztalynal. “Bazi oreg vagyok mar” cimu tortenet 🙂 -
exception
aktív tag
válasz
#09634560 #158661 üzenetére
Annyi volt a kérdésem, hogy mitől lesz okos az áram? Honnan tudja, hogy a hangfalon belül halad, vagy a hangfalon kívül, innen indult...erre annyi válasz jött, hogy a 30 éves tapasztalat szokás szerint...
Ezért is mondom, hogy hagyjuk is, ezek a kábeles kérdések mindig ugyanoda lyukadnak ki, az egyik tábor el akarja adatni, a másik meg nem akarja megvenni és fordítva. -
exception
aktív tag
válasz
#09634560 #158658 üzenetére
Semmilyen elméletem nincs, egyszerűen annyit mondtam, hogy attól, hogy belül rövidebb a kábel a hangfalban, nem csökken a jelentősége, mert a töltés ugyanúgy nem tud áthaladni rajta, ha gyenge. Tudom, hogy nincs értelme ennek most, az egész karakterpazarlás, de minden hülyeség nekem sem megy le a torkomon és tényleg hagyjuk ezt, belekezdeni is kár volt.
-
Quetz
őstag
válasz
#09634560 #158407 üzenetére
Valószínűleg máshogy értelmezzük a "könnyebben hajtható" fogalmát. Számomra akkor hajtható könnyebben a hangfal, ha nem prüszköl tőle az erősítő.
HA megnézzük a valós, mért eredményeket, akkor azt láthatjuk, hogy pl. az Integra DRX-4.3 a következőt produkálja 0.1% THD+N mellett:# of CH Test Type PowerLoad THD + N
2 1kHz Psweep 118 watts, 8-ohms 0.1%
2 1kHz Psweep 156 watts, 4-ohms 0.1%Ez azt jelenti, hogy 8 ohm esetén 35.32V, 4 ohm esetén 24.98V jelszintet képes létrehozni az AVR. Más mérési eredményeket nézve hasonló volt a helyzet. Ebből a következtetés, hogy
- Azonos torzítás mellett a 8 ohmos hangfal nagyobb kitérést, tehát nagyobb hangnyomást képes elérni
- 8 Ohmos mérő ellenállást használva a védelmi áramkör nem, vagy csak később avatkozik közbe.
- Tehát a 8 ohmos hangfalak az erősítő szempontjából könnyebben hajthatóak.Ha nem így lenne, akkor mindenki 1-2 ohmos hangfalakat gyártana, hiszen azt még könnyebb hajtani, mint a 4 ohmosokat.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
#09634560 #158407 üzenetére
Én mikor a végfokom vettem, elvittem előtte egy elektro műszerész szakihoz, hogy nézze át belülről, ha valami elromlik benne, később javítható lesz-e.
Ő azt mondta hogy mininmum 6 de inkább 8ohm -os hang dobozokat kössek rá, akkor nem tudom túl hajtani.
Nem fog túl melegedni.
Ha kisebbet akkor igen. -
zarew
senior tag
-
-
fehér_ember
addikt
válasz
#09634560 #157094 üzenetére
Nem ezért írtam (nem kérdőjelezem meg a tudását és azt hogy simán megéri), hanem azért mert akkoriban nem volt képes kíírni a honlapjára kiszállási díjakat, csak a csábító Budapesti végösszeget.
És ha most azt válaszolod, hogy azért nem, mert nem tudja pontosan hány kiszállással tud majd összevonni. Erre azt mondom, elég naív vagy ha azt hiszed hogy pl. azért, mert a te városodban lenne 2 ügyfél 1 helyett, akkor majd felezni fogja a kiszállási díjadat. Max. talán egy nagyon minimálissal lesz kevesebb a végösszeg. -
törölt tag
válasz
#09634560 #157049 üzenetére
Ezek az ellenérvek mind mind a tapasztalatlanságból építkeznek.
Ugyanis: A felhasználók 90%-a összeállít egy rendszert, és élvezettel hallgatja, mert "jól szól"... ami igaz is, de csak addig amíg nem hall (saját környezetében, hosszabb távon használva) egy másikat.
Ez a jelenség lényegében az egész házimozizásra elmondható.
Sokaknak a bögreszettek a "jó hangzás"De, hogy a példánál maradjunk: Nemrégiben volt nálam egy B&W CM szériás center.
Istenítettem a hangját... ma már tudom, hogy brutálisan nem passzol Denonnal..
A Trinagle köröket vert rá, pedig pont felébe kerül. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
#09634560 #156450 üzenetére
Nagyjából tisztában vagyok a hang és a szoba alakjának kölcsönhatásával.
Azért trapéz alkú szobát én még nem láttam a 20 éves építőiparos múltammal.
Csak furcsáltam hogy a téglalapra írta hogy nem ideális, mikor egy normál nappaliba az a legidáilasabb, persze hosszanti irányba berendezkedve. -
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #155890 üzenetére
A TV hang beállítás volt a titok, amit régebben biztos nem PCM-re állítottam (ezért sem kerestem ott a beállítást), de már mindegy, a lényeg hogy a segítségeddel megtaláltam a hibát, nem optika, nem Denon...
Tényleg nem haladó topikba illő kérdés, de: mit nyerek / vesztek a TV DTS Neo 2:5 beállítással? -
VGYke
addikt
válasz
#09634560 #155890 üzenetére
A lejátszó nem a TV-be van dugva, hanem benne van a TV-ben
Ha lenne 4K, 3D, stb. lejátszóm, ami megeszi az x264, x265, iso, BD25-50, stb, stb., 7.1 atmos hangsávval fájlokat, nyilván az erősítőbe lenne dugva, menne a kukába a mede8er és elfelejteném a TV lejátszót. No meg a 4K mkv filmeket...
A HDMI-t csak azért említettem, mert az a Denon és TV között nem a TV ARC képes bemenetére van dugva, ezért kell külön optika. -
Tonyka 2
tag
válasz
#09634560 #155643 üzenetére
Tudod te egyáltalán milyen HDMI meghibásodásról beszélünk? A fórumoknak, és a közösségi oldalaknak megvan az előnye, de a hátránya is. Ez most tipikus példája, pár beírással alább megváltozik a téma értelmezése, tartalma. Ami már más irányba visz el, mint amiről amúgy szó van. Az Onkyo rossz forrasztóanyagot használt éveken keresztül. Ezek egy idő után elengednek, ez úgy jelentkezik, h elmegy a hang, bármilyen jelet adsz neki, kiírja, csak éppen néma marad. Ennek semmi, de semmi köze a bekapcsolva ki-be húzgáláshoz. Ami jó tanács, csak éppen az Onkyok tömeges meghibásodásainak nem ez az oka.
-
-
blakey
titán
válasz
#09634560 #155430 üzenetére
Én Zidoo X9S-t használok teljes megelégedéssel, 40 használtan, - 35e újonnan, 2-3 nap alatt megérkezik.
-
tothjani81
senior tag
válasz
#09634560 #155421 üzenetére
Hát na ez az. Nagyon le vok maradva. Dobom az optikát cserélem hdmi re. Atmost szeretnék hogy időtállóbb legyen a rendszer. Denon az szimpatikus sok jót olvastam rólla.Ja és ugye szempont lenne a zenehalgatás is. Ahogy olvasgattam nem minden erősí jó mindkettőre. Hangfalból estleg? Monitor audiót nézegettem, jamo-t, de ahogy lentebb írtam a teufelhez húzok nagyon.
-
Sakab
senior tag
válasz
#09634560 #155154 üzenetére
A dalinál úgy tudom, hogy a belépő kategória a Spectror, közép a zensor, felső pedig az ikon sorozat. Ezért nézegettem inkább az utóbbi kettőt. Bár hozzá tartozik, hogy egyiket sem hallottam még élőben.
-KP-: Utazási hajlandóság éppenséggel lenne...csak tudom előre, hogy bár mit meghallok lefog esni az állam és én nem fogom meghallani azokat a minimális különbségeket amikor mondjuk egy Zensor vagy egy Ikon között lennének. Elmehetek én 5 helyre különböző helyre is hallgatni, de nem vagyok anyira audiophil, hogy érezzem a különbséget. Egy ipod classic-ot váltottam le egy Pioneer XDP30 Dap-ra amiben 2 db SABRE ES9018C2M dolgozott, vettem hozzá itt a fórumon egy Soundmagic ec80as fülest,de ha öszinte akarok lenni ott sem hallottam akkora hatalmas ugrást.
-
Quetz
őstag
válasz
#09634560 #155111 üzenetére
Az Arendal internet direct cég, közvetlenül értékesítenek. Árakat itt találhatsz: https://www.arendalsound.eu/collections/1723-series
Az árban benne van a kiszállítás költsége, gyakorlatilag volt már magyar rendelésem, ami lassabban jött meg, mint tőlük a monitorok. 60 napig kipróbálhatod a terméket és visszaküldheted, ha nem tetszik amit hallasz. Ezt is ők intézik, neked a visszaküldött árú 10%-t kell kifizetned, minimum 29EUR-t, maximum 149EUR-t. Ez elég barátságos, berendelhetsz 200kg hangfalat, és maximum 50k HUF-t kockáztatsz.Van egy kezdeményezésük, az Arendal nagykövetek akik hozzánk hasonló házimozi rajongók, de be lehet jelentkezni hozzájuk hallgatózni. Sajnos a legküzelebbi is Németországban van. Viszont érdemes végignézni őket, lehet tippeket kapni, hogyan lehet ütős házimozit felépíteni.
-
dni
őstag
válasz
#09634560 #155000 üzenetére
7013-as Marantzra izgultunk rá, a múlthéten sikerült meghallgatnunk egyet 702-es BW-kkel. Ausztriából emészthetőbb az ára, így lehet, hogy a hétvégén kiugrunk Bécsbe egyért.
A demo szobában 9.2.4-es hangrendszer volt és megtetszett a jobb térhangzás is, így idővel kibővítenénk a 5.2-es rendszerünket 7.2.2-re. Ehhez lecserélnénk a háttérsugárzónak használt 305-ös BW-ket. Milyen hangfalakat volna érdemes számításba venni oldalsó hátsó, hátsó, és mennyezetre szerelhető hangfalaknak? Egy 5*5-ös szobáról volna szó, tehát hatalmas teljesítményre nincs szükség.
Van valamilyen jó leírás, ajánló atmos rendszer kialakításról?
-
-
attiss66
senior tag
válasz
#09634560 #154559 üzenetére
megvettem a scart in-t, kicseréltem az out-ot. a vezeték másik végén szerintem mindegy a videó és audió rca-knak, az ellenkező oldali scart határozza meg, hogy in vagy out az rca.
a lényeg az, hogy a menü így se akar megjelenni.l
az erősítőn nem kell beállítani valamit? vagy az mindegy milyen állásban, a monitor out aktív bármilyen erősítőbeállításban, az független azoktól? -
libus
őstag
válasz
#09634560 #154131 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Megegyszer feltenném ezt a kérdést.
Úgyanis akkor nem írtam meg annak a 30 éves JBL erősítőnek a típúsát, ezért nem tudtak pontos választ adni arra a kérdésemre, hogy megérné-e a csere. Jobb, szebb hangzást kapnék-e?
A jelenlegi erősítő típúsa: JBL ESC230
Amit kinéztem: Denon AVR-X550BT. -
VoidXs
nagyúr
válasz
#09634560 #152930 üzenetére
Miért kérdezed ezt egy olyan komment után, amiben elmondtam, hogy nincs is mozim?
Játszom elég overkill dolgon (pl. [kép], [kép]), minek nekem saját, csak a hergelés alatt álló sznoboknak olyasmi táplálékot kellett adni, hogy ne lehessen mindenre az a válasz, hogy "szar cuccod van", mert más érvük nem volt (csak az emberfeletti hallás, de azt meg kijárással és vakteszttel le lehetett dönteni, ott voltak szép arcok).
(#152937) kpykpy: Ez nagyon nem szabadna, hogy nyilvános legyen, honnan az infó? Egyébként péntek a székfoglaló, a termek jan. 21 és feb. 3 közt lesznek kipakolva, és a székfoglalás szabálya, hogy kiszereléstől számítva (amit ugye nem tudsz előre) ~24 órán belül elviszed, továbbá 15 darabos a korlát.
-
válasz
#09634560 #152713 üzenetére
Köszönöm.
Még egy kérdés, ami nem pont neked szól, hanem bárkihez aki tud érdemben segíteni.
Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy adott egy szoba, ahol van a PC-m, és egy másik ahol a TV.
A 2 szoba között nem jöhet szóba a kábelezés, mert messze vannak egymástól, és az sem járható út, hogy a tv mellé megy a gép, vagy a gép mellé a TV.
Viszont a falban minden szobában van bőségesen CAT6 behúzva, ezért most úgy van megoldva, hogy egy pár HEC120IPPRO hdmi extenderrel van átküldve a tartalom a TV-re, onnan pedig optikai kábelen megy egy ilyenbe innen pedig Genius SW-5.1-be.
A probléma az, hogy a TV SPDIF-en keresztül sajna csak 2.0-t enged át.
Épp ezért is döntöttem úgy, hogy akkor vennék egy NR646-ot, valamint mellé egy 5.0 vagy 5.1-es szettet.
Kérdésem az lenne, hogy vajon működne az 5.1 átvitele a fenti HEC120IPPRO-n keresztül?
Mert elvileg a leírásában ez szerepel: Support Multichannel Audio Formats Including Dolby Digital Plus, 7.1 LPCM, Dolby TrueHD and DTS Master AudioTehát így épülne fel pontosan a dolog:
PC --> HDMI kábel --> HDMI extender TX --> UTP --> HDMI extender RX --> HDMI kábel --> ONKYO TX-646
Ez így működőképes lenne, vagy kezdjek el megbarátkozni a gondolattal, hogy a TV mellé rakjak be egy HTPC-t, és azt direktbe kössem össze az AVR-rel? -
sinci01
aktív tag
válasz
#09634560 #152651 üzenetére
"azért nem válaszol senki mivel nem alkalmas frontok kiküldésére"
Ezt nem értem, feltettem egy kérdést, majd ami még eszembe jutott, folytattam. Este volt, tudom, hogy majd ma lesz válasz, szóval nem értem ezt a mondatodat, de azért köszi!
Ha nem lehet, akkor is lesz válasz!
Valahogy csak lehet, ha már a használatiban is benne, van, (fentebb linkeltem is), de ha nem az is egy opció!
-
MasterMark
titán
válasz
#09634560 #152486 üzenetére
Senki ne értsen félre. Midiland 5.1-el kezdtem. Sokmindent kipróbáltam.
Általában minden megoldható, csak vagy nem úgy ahogy azt a kérdező gondolja, vagy nem annyiért...
Mindig szoktunk szerintem segíteni az ilyen összekötéses mizériában.
HM erősítővel azért ritkán jön ide, vagy a másik topikba bárki is, hogy jaj most hogy kössem rá. -
windlord
őstag
-
Callisto
őstag
válasz
#09634560 #152480 üzenetére
Persze, hogy nem kell a haladó szint a válaszhoz. Nem is ezt mondtam, hanem ha elolvasod ismét: mivel haladó, ezért úgy gondolják sokan, hogy itt biztosabban és gyorsabban kaphatnak választ alap kérdésre is.
(Amúgy is, hogy ilyen szakmai dolgokban kinek mi a belépő és haladó az egyéni megítélés. Érthető, hogy pl. aki nincs otthon pl. a kábelek és csatlakozások világában annak ez már haladónak számít. Neki az. Nem annak, aki már túllépett rajta és megszerezte a kezdő ismereteket. Szóval emiatt nem torkollanám le azokat, akik itt tesznek fel ilyen kérdést. Ez most nem történt meg, csak azért írtam abban a hsz-ben ezt le, mert előfordulgat. Minden biztonnyal ezt nem most kellett volna leírnom, hanem amikor éppen példa van rá. Ezért elnézést.) -
windlord
őstag
válasz
#09634560 #152450 üzenetére
-KP- : azert, mert nem ugyanazok az ertekek
Vagy full gagyi lesz cserelve relativ normalisra ugyanazon ertekek mellett.
Pl. rosszul tekercselt vasmag normalis tekercsre... Szar kondi, tenyleg normal ertekure, akar nanoF szinten.Sanci38: en kondi gyarto utan erdeklodtem BBeci - nel. Kaptam is kettot en kerdeztem egyre, amire semmi valasz.
Azota a tisztelt puklikum savazasat allom.
Tenyleg szakmai reszre meg kerdes sem volt, nemhogy valasz.
Csak a hang miszteriuma.
De ha baj lenne, 10 perc alatt visszaforrasztom, mert mar lerajzoltam ezt a merhetetlenul bonyolult kapcsolast.
Minden hangfalat atkabelezek.
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #152168 üzenetére
Köszi!
Minőségi fejlesztés nem célom, mármint vas-értelemben. A még egy T12 csak azért kérdéses számomra, mert a 80-120 Hz frekikben nem igazán erős.
Hangminőség így is, ugyanazon vas-szinten is bőven jobb lesz az új helyiségben, hiszen alapvetően nagyon-sokkal jobb paraméterekkel bír majd a szobaméret, elhelyezés, geometria. -
tutitibi
senior tag
válasz
#09634560 #151984 üzenetére
Most én is azon folózom, hogy áttérek a Pioneer-től a Yamahára.
A Pioneer HDMI kapcsolatfelépítése picit lassú (SC+-1223K) meg a hangja sem annyira győzött meg.
Komplikált és bonyolult a kezelése.
Régebben több Yamahám is volt a 4-es és a 6-os sorozatból és a 6-os sorozat hangja tetszett a Burr-Brown DAC-oknak szerintem jó hangja van.Az RXV-685 meg szinte minden igényemnek megfelelő így ránézésre már csak meg kéne hallgatni valahol .
6-8 éve az akkori 4-es sorozatú Yamahámnak HDMI ARC problémái voltak, legalábbis nekem, lehet másnak nem. Valamiért nem ment az ARC nem volt hang. Ezért inkább akkor eladtam. Gondolom ezt a hibát már azóta megoldották a Yamahánál. Vagy csak firmware frissítés kellett.
-
gxyb
aktív tag
válasz
#09634560 #151981 üzenetére
Elacot hallottam media marktban véletlenül. Típust nem tudok de 1200 euro körül volt a pár.
Nem tudom azt se hogy miről ment más miatt mentünk de nem volt rossz.
Persze a B&W meg olcsóbb volt most jóval, így karácsony elött ez is szempont volt az asszonypajtás miatt... -
mpo
veterán
válasz
#09634560 #151956 üzenetére
egyik ismerős nem túl rég vált el, azóta a szlogenje: családi béke alapja: 2 tévé
Erre hamar rájöttem én is, ráadásul akkor még se PC, se internet nem volt.
A másik, én koránkelő vagyok, feleségem meg az ellenkezője (pacsirta és bagoly), ez is szokott gondot okozni.
Több mint 43 éve tart a házasságunk, ez nem dicsekvés, csak egy tény.
Nem azonos műsorokat nézünk, egyikünk se szeretné a másikét nézni. -
tutitibi
senior tag
válasz
#09634560 #151878 üzenetére
Sokáig olyanom volt. A Pioneer bejövősebb.
Amin gondolkodok az a Pio, de a mostani SC-1223 tápja "D" osztályú "Direct Energy" , ami a mai Pioneer-ek csak a legfelső kategóriákba az LX-ekbe teszik bele.Ez a D osztályú erősítő kevés áramot fogyaszt. A doboz hártulján rajta van a max fogyasztás, ebből lehet tudni, hogy a D osztályú végfok van-e benne vagy a "sima".
De nemcsak ez a lényegi dolog, hanem a hangzás, a D osztály jobb a leírások szerint, mint a többi.Tehát egy mai VSX933 vagy VSX932 nem D osztályú végfokot kapott ezért érdekelne , hogy emiatt rosszabb e- a hangjuk, hangzásuk ???
A nagyobb áramfelvétel nem igazán zavar csak ha hallhatóan gyengébben szól az már inkább.
Dali Concept hangdobozaim vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged