- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Mezga Aladár #120856 üzenetére
Nem gondolom, hogy egy modern processzornak ne lenne tök mindegy, mert csuklóból rázza ki mindkettőt.
-
válasz
Mezga Aladár #120781 üzenetére
a fene se tudja, mert van aki szidja a dune analóg kijáratát, nálam egy DUNE HD Base 3.0 van és dac nélkül megy sztereó erősítőbe és szerintem elég jó a hangja, másnak is ez volt véleménye, nem mondták meg, hogy nem DAC-ról megy...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #120794 üzenetére
utopia subok nem reflexesek véletlenül?
ennek elődjét hallottam, számomra tipikus reflexes sub hangú volt. -
dunkel
őstag
válasz
Mezga Aladár #120748 üzenetére
Nálad van-e már szub, miféle?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mezga Aladár #120781 üzenetére
Most csak a digitális kimenetről beszéltek, vagy az analógról? Mert utóbbi biztosan fos, de digitálison azért nincs ekkora különbség, ha van egy jó DAC hozzá.
Dorian +1 (szerintem itt valami kavarc van)
-
dota1
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #120773 üzenetére
Köszi a választ, akkor elhozom az eladótól.
(#120771) Lite: AQ evergreen 1m lesz az ic (az már megvan
)
-
válasz
Mezga Aladár #120773 üzenetére
Szerintem digit koaxon nem lesz nála szűk keresztmetszet a Dune. Legalábbis, ha ugyanaz a digit koax kijárata, mint az enyémnek. Szerintem ugyanaz, nem hiszem, hogy vannak különösebb változtatások típusonként.
-
CHaooSS
őstag
válasz
Mezga Aladár #120358 üzenetére
Ha jól tudom ez 70-80 ezer körül volt újonnan.. Talán ki lehet fogni egyet jó áron
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mezga Aladár #120339 üzenetére
"kecskekefélés"
Ezt még nem hallottam.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #120339 üzenetére
Én legalább kipróbáltam, és utána írtam hszt.
-
Dexar007
veterán
válasz
Mezga Aladár #120105 üzenetére
A nepper olyan lealacsonyito,a business manager jobban hangzik.
-
z123456789
addikt
válasz
Mezga Aladár #119222 üzenetére
(#119222) Mezga Aladár
Köszi.(#119229) Norbi 72
7007-es, de gondolom az már nem oszt nem szoroz, főleg hogy nem ismeritek...mondjuk még szerintem én sem.(#119230) gyurczy
Persze, én sem máról holnapra szeretném megcsinálni. Nagyon MAJD. Viszont eddig is szerettem volna, a tegnapiak csak megerősítettek benne.(#119233) devil-k
Kár hogy nem találkoztunk.
A videó vetítés alatt a 4K-t érted? Párom is kérdezte, miért nem filmek voltak ott is, mint a FHD-nél? Ugye kibeszéltük pont előtte hogy, még nincs is 4K film. Ezek alapján szerintem kár is erőltetni ezt az egész 4K-t. Ez csak amolyan "meg kell ezt is mutatnunk hogy van, mert ha nem mutatnánk meg akkor meg az lenne a baj " gesztus volt. (És valljuk be hogy ez így lett volna) Amit én azért köszönök, mert a Te álláspontodon osztozva 100x inkább egy karaj FHD rendszer mint a 4K. Amúgy sem fogok 2.65m-nél közelebb ülni.
Dream cinemánál látom te is hiányoltad a mélyet.Ezek szerint azzal a földrengéses jelenettel maguk alatt vágták a fát.
A sztereós rock zenés témában igazat adok neked.(#119237) Gabesz26
Náluk idén nem is szólt semmi, igaz?(#119240) python1
Nekem nem volt csalódás.Na jó, én először voltam ilyenen.
Nekem ami csalódást okozott az a parkolás.
Gyenge 1,5 óráig kerestem. Hiába nálunk csak 7 utca van összesen a faluban.
(#119245) xtremetuning
Ami szerintem teljesen logikus is, ha csak nem vágyakozol annyira mindig az újra, és nem akarsz úttörő lenni. Jelenleg talán tapasztalatszerzésnek jó ha belefogsz a 4K-ba. Valamivel biztos többet nyújt, de kétlem hogy annyival, hogy nekem pl megérje.(#119248) Ragadozó
Házimozi haladó szinten +1 -
Szabikaa20
őstag
válasz
Mezga Aladár #119217 üzenetére
A másik hülye én lennék...
Akkor minél nagyobb annál jobb? Mennyitől számít már elég jónak vagy elfogadhatónak?
-
z123456789
addikt
válasz
Mezga Aladár #119217 üzenetére
Hát...én nem akarom reklámozni hogy hülye vagyok hozzá, de mivel ma amúgy is gátlástalanul megkérdeztem milyen hülyeséget a többiektől is, most sem fogom letagadni hogy gőzöm nincs, ezzel mit akarsz mondani.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Mezga Aladár #119201 üzenetére
Ha el tudnál menni meghallgatni,sírva fakadnál.. egy jól összeállított Dynaudio cuccnál megfeküdne,sőt Dali Rubicon is okozna meglepit.Utópiáról meg ne is beszéljünk.
(#119203) stomi76 Más boltokat nem próbáltál?
-
válasz
Mezga Aladár #119201 üzenetére
maga a hang nem volt olyan vészes (volt sokkal rosszabb is a kiállításon), de egy ilyen árú rendszerhez képest, viszont nagyon rossz volt, igaz nem tudtam középre beülni, de tere nem volt...meg valahogy nem állt össze...
-
válasz
Mezga Aladár #119009 üzenetére
"bd rip filmel"
Inkább remux-al kellene tesztelni. A rip-ek jó része butítja a hangsávot is, nem csak a képet.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #119006 üzenetére
Igen, mert az optikai és koaxiális csatlakozó nem enged át se HD-t se DD+ -t se Atmost.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Mezga Aladár #118104 üzenetére
Szőnyeg az lesz, arra már én is gondoltam ki a hangfalak széléig. Sokaknak nem tetszik a szekrény (mármint hangzás szempontjából). Mos úgy állok vele, hogy kb 80-90 kiló könyvvel+ a fenti sorban végig ruha, + alsó sorban mindenféle papír megint kilószámra és a TV ami megint jó 40 kiló Nagyon jól be van súlyozva. Ezt ahnagon is hallom mert az albiban odapörkölés esetén játszottak a poharak, most nem.
A frontokat előrébb húzom ez oké (már én is előrébb húztam, így pontos lett nagyon kalibrációnál a távolság).
A kulcs akkor ezek szerint, hogy a sarkokba nem feltétlen kell csillapítás így, hogy a reflex előre néz (legalább is nem ez a legnagyobb "baj")
Tigerteam: elsődleges funkció - nappali - minden ennek van alárendelve, így ebből kell kihoznom amit tudok.
Egyébként mivel kocka a szoba és van mögöttem is hely (itt a konyha és az étkező) én nem mondanám vészesnek a helyzetet, talán a Norbit fel tudom csábítani egy "tüskére" a hétvégén, hogy ő mit hall belőle.
-
Valkűr
addikt
válasz
Mezga Aladár #118104 üzenetére
Én megszüntetném azt az egész szekrényt ott középen ...Legalábbis a két oldalát mindenképp, kitenném oldalra valahova, bér nem látom mennyi hely van.
-
MasterMark
titán
válasz
Mezga Aladár #118082 üzenetére
Az inkább Mb/s, elírás.
Egyébként kis b a bit, nagy B a bájt. (Nyilván mindenhol máshol is bit-re gondolt.)
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #118076 üzenetére
Elirás: 640 kB/s. Lényegen nem változtat.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #117806 üzenetére
Azt hiszem, még tippelni sem merek, mikorra jöhet össze. Egyszer talán.....
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #117715 üzenetére
"Ez, bocsi, nettó baromság! Az egyik pár pici szobába, a másik egy nagy hodályba.
Nézd meg az utópia sorozat legkisebb és legnagyobbja közötti ár különbséget."
Ez már puszta kötözködés.
Egyébként megnéztem, sőt, meghallgattam mindegyiket és nem tartom indokoltnak a meglévő árkülönbséget.
Akkor hozzáteszem, hogy a 10000 eurós hatalmas állódobozt és a 100000 eurós másik hatalmas állódobozt. Nem szokásom almát körtével hasonlítani.
De említettem erősítőket is, azokra ugyanúgy érvényesek a számok, legfeljebb picit megfaragva. Nem tartozhat ugyanabba a kategóriába a 10000 eurós és a 70000 eurós. Természetesen azonos kimenő teljesítményre gondolok.
Felesleges erről vitatkozni. Ha tetszik, ha nem, az "ultra high end" akkor is létező kategória, ha mi itt a fejünk tetejére állunk és úgy pörgünk, pattogunk. -
válasz
Mezga Aladár #117696 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #117696 üzenetére
Szerinted. Azonban a valóság, a tények mást mutatnak. Nem én találtam ki az ultra high end kategóriát, az igenis létezik, a Müncheni HIGH END 2012-n találkoztam ezzel először.
(#117695) mhmpista
Kedvencem az a végfok, kevés hasonló létezik, aminek mindegyik csatornája saját toroid tápegységet kapott.
De nem ultra, oda a Soulution, Burmester, mbl és hasonlók tartoznak. 30-60000 eurós vagy még drágább cuccok. -
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #117516 üzenetére
Rákerestem, mi az a Törésvonal. Kiderült, hogy a San Andreas.
Tegnap kezdtem el nézni, ma folytatom. A cickókra (is) kíváncsi vagyok, gondolom az autóból kimentett csajéról van szó. -
Norbi 72
veterán
válasz
Mezga Aladár #117516 üzenetére
Ellenben volt két méretes formás cickó a filmben.
Legközelebb ha jössz,készülök!Filmmel,mielőtt félreértené valaki..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #117509 üzenetére
nekünk tökre tetszett a genesis. Simán megnézném újra, pedig SCHn kivül nem túl jók a szinészek..
Képre, hangra is bejött, és szórakoztatott is. -
Norbi 72
veterán
válasz
Mezga Aladár #117512 üzenetére
Az Imdb erre 6,7-et adott.pfff..SW 7-nél már nem szabad(na) hibázni.A kedvéért 12 év után újra moziba ülök.
(#117513) Zsmester89[[/B ]I]jobb mint az előző kettő.
Holnapolisz szerintem lapos és kiszámítható.De jó,hogy nem vagyunk egyformák..
-
Norbi 72
veterán
válasz
Mezga Aladár #117509 üzenetére
A Salvation-al elkezdődött valami,de ettől elhányom magam,hogy merték bemocskolni az 1-2. részt?
-
Shingen
addikt
válasz
Mezga Aladár #116961 üzenetére
Azaz
-
ithomas
őstag
válasz
Mezga Aladár #116762 üzenetére
Ami még viccesebb, hogy anélkül, még hangerőt se tudsz rajta állítani...
-
Ear001
addikt
válasz
Mezga Aladár #116760 üzenetére
Dehogynem.
10 strands of 0.2 mm diameter 99.99% silver x 8 cores making a total of 80 strands of pure silver terminated with grounded hospital graded “national” made AC power plug.
0,2 milis egyenként szigetelt szálból van összefogva 10, ez a népszerű, de nem egészen pontos néven Litze szerkezet, majd ebből 8.
A japó AN/Kondo-nál az összes ezüst házon belül készül. Folyadék alatt egy gyémánt szerszámon húzzák át a drótot, ebből lesz az elemi szál, ami rögtön szigetelést is kap úgy, hogy nem érintkezik levegővel. Ezért van az, hogy nem zöldülnek még 20-30 évesen sem. Ezeket fogják össze több szállá és kap további sodrást, szigetelést stb.
A réz nem náluk készül, azt gyártatják, bár elég különös az összetételük, de azok is szigetelt elemi szálakból vannak.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #116759 üzenetére
Mielőtt félreértés lenne nem kérdőjelezem meg az infót.
-
Ear001
addikt
válasz
Mezga Aladár #116753 üzenetére
Nézd csak meg, hányan akarnak mondjuk Kondo KSL-t tápnak, nem kevés rajongója van. Igaz, ott nem csak a Litze szerkezet számít...
-
Konfigos
őstag
válasz
Mezga Aladár #116753 üzenetére
Na igen,ez már gond lehet valóban,jobban utána nézek ma gépről majd ezeknek,nagy baj igazából nem lehet mert gondolom egy sima mtk feher kábel meg jo dugók is jobbak mint a pc-s 500ftos kábel.De azért szeretném a legjobbat kihozni belőle amit csak tudok kicsi pénzből.Voltak a conradba jobban tetsző kábelek is,de olyan magasfeszültségű dolgokhoz volt való hogy lehet mar nagyon nem felelne meg tapkabelnak,az biztos hogy 2mm ala nem szeretném adni a vastagsagot ér téren.Bocsi az ekezetek miatt,butaphonerol írtam.
-
Konfigos
őstag
válasz
Mezga Aladár #116751 üzenetére
Lehet rosszul gondolom,de szerintem teljesen mindegy ők mit írnak oda,nyilván olvastam én is,de ha az lenne ott hogy alkalmas transformers belső kabelezesere azzal se lennék előrébb.Én azt néztem mi az anyaga,mi a szigetelése,mekkora feszültséget bir,mekkora üzemi hőmérsékleten működik stb.Szerintem ezek az értékek mutatják meg hogy hova való,de lehet tévedek.
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #116557 üzenetére
Melegen ajánlom az ELAC SUB 2070-et, szuper darab, mobiltelefonnal, tablettel lehet távvezérelni és kalibrálni. Képes lebontani a házat, pedig csak 600 wattos az erősítője. 100-ból 43-ra állítottam a hangerejét, úgy használtam hetekig.
-
dota1
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #116670 üzenetére
Köszi. Gondoltam. Akkor vadászok dac-ot.
-
csbeci
tag
válasz
Mezga Aladár #116542 üzenetére
Szia!
Ezt nézted már? http://www.av-online.hu/hangfal/elac-sub-2070-aktiv-melylada-teszt_1528
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #116569 üzenetére
Egy komplett szállítmány ára ott maradt teljesítetlenül. Higgy nekem.
Távja van, de nem neked való. Nem véletlenül nem hoztam fel.
-
dunkel
őstag
válasz
Mezga Aladár #116560 üzenetére
Volt olyan szubom aminek ez volt a távja. A movie módos 40Hz körüli kiemelés nem jött be. Csak a classical módban ment azt hiszem, de ott sem sokáig.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Ó, a 90-es évek sem most voltak. Nem vágysz Te túl sokra?
És mennyi a keret kolléga?(#116567) xtremetuning
Nem láttam. Sorry. -
Norbi 72
veterán
válasz
Ez?Vagy kevés?
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #116560 üzenetére
Sok szerencsét. Csődbe mentek. Vehetsz használtat, aztán amikor szétesik, mert szét fog, akkor jön a baj.....
-
xtremetuning
addikt
válasz
Majd szólj, ha találtál....
-
dunkel
őstag
válasz
JL Audio? Nem adtál meg keretet.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Mezga Aladár #116544 üzenetére
Szerintem ez ne legyen szempont a subnál. Persze nem tudom hogy eddig milyened van-volt, és hogy mennyit szánnál a vásárlásra de ez a zárt MA RSW12-es 135000Ft-ért elég vonzó (de távirányítója ennek sincs).
Amíg beállítod megkérsz valakit hogy tekergesse a frekivágót és akkor fel sem kell kelned a fotelből.Az első beállítás után miért akarod a későbbiekben is folyamatosan állítgatni?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #116544 üzenetére
Szerinted nálam hogy van?
Erősítő- erősítőben szabályozás + poti a szubon
-
devil-k
nagyúr
válasz
Távirányítós?
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #116424 üzenetére
Azt írta : "brutálisan SZÉP" - tényleg nem tudod összerakni ?
(OFF) -
robi-k
őstag
válasz
Mondjuk legyen ez: Könyörtelen az ellenfelekhez (más BD lejátszóhoz), kíméletlenül kivégzi őket
(#116425) sniphoe
Letölteni? - ez attól függ, amicsi készülékhez pl. innen. De nem mensz vele semmire, aktiválás nékül u.a. tudja, mint a gyári FW, az aktiválás viszont pénzbe kerül. -
válasz
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #116082 üzenetére
Quantum Resonant Technology Qbase QB4.
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #116079 üzenetére
Fogalmam sincs, mert csak egyetlen ösvényem van. Átkötözgetni másik kismegszakítóra kicsit macerás lenne.
Azt viszont tapasztaltam, hogy nálam, talán az ösvény miatt, nincs drámai hatása a tápszűrős elosztónak, vagy például Qv2nek, ami máshol áll-leesést váltott ki. -
Norbi 72
veterán
válasz
Mezga Aladár #114962 üzenetére
Idővel...
-
mettek
addikt
válasz
Mezga Aladár #114882 üzenetére
win 10 és MPC HC mert a kodi sehogy nem küldi ki a DTS formátumot, így hagytam is ezt a progit.
-
Heffi
őstag
válasz
Mezga Aladár #114553 üzenetére
Korábban leírtam valamelyik fórumban, hogy okuljanak az én hibámból, mert drága "mulatságot" okozhat.
A lényeg, hogy a kontakthiba miatt leválsztódott a 0 sinem a hálózatról, így azon a különböző fázisok találkoztak egymással a csatlakoztatott eszközökön keresztül. Szerencsére csak apróbb dolgok mentek tönkre, legfőképp tápegységek, telefon töltő. Volt ami kiégett, volt ami csak megszakadt. A legtöbb dolog a kazánházamban ment tönkre (vezérlés, időautomatika), de szerencsére javarészt javíthatók voltak. A házimozim megúszta, szerencsére.
-
audiofül
csendes tag
válasz
Mezga Aladár #114174 üzenetére
Az én idegrendszeremet tuti nem kompenzálná egy bizonyos frekin döngő, közép magasban csattogó, visszhangzó szoba...és ezt nem kábellel kezdeném kompenzálni...az tuti...persze szélsőséges a példa...
-
audiofül
csendes tag
válasz
Mezga Aladár #114172 üzenetére
Azt én sem értem, hogy lehet egy olyan akusztikájú szobát kábellel megoldani, ahol beszakadások, erős rezonáns kiemelések, szoba önrezonancia csúcsok, üres, nagy, akár üveg felületekből eredő csörgő visszhang van...az átlag emberek szobái nappalik, ahol vacak, kompromisszumoktól hemzsegő elhelyezés, béna bútorok, (üveges vitrines, stb.) vagy azok teljes hiánya, túlzsúfolt, de kisméretű szobák a jellemzőek. Ráadásul elvileg (ok persze ez is olyan mint a szupra vezető...van de még sincs
) nem a kábelekkel kéne hangolni a rendszert, a kapott hangot hanem arra törekedni, hogy az semleges, áteresztő komponens legyen, ami a hanghoz nem nyúl, csak átenged, mint ha ott sem lenne.... viszont ha kábelekkel próbálom a szobából eredő hibákat, kompromisszumokat helyrehozni...hát nem épp hálás és okos dolog. Én az akusztikát is mindenképp "komponensnek" venném csakúgy mint a műsoranyagot....lehet hülyén hangzik de én így gondolom!
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #114089 üzenetére
"A falban futó kanóc is?" - ha annyi eszed volt, hogy azt húztál be, igen az is.
Arányokat lejjebb már helyrerakták. Mást nem is tudnak, csak aránypárokat számolni. Kiveszett a tökösség...
Pedig ha néha kilépnétek saját hézkönapi önnön-magatokból(árnyékotokból) és be mernétek vállalni egy kábelt12489,23 ft helyett, amit itt engedélyeznek, lehet lenne meglepi.....
De ez csak egy öregecske hájendes kötözködése, nyugi. Megyek, kiveszem és megmosom a fogam.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #114089 üzenetére
De azért a Van Damme is sokszor kevés...
Amúgy szerintem ja, a falban futó kanóc is lényeges.
-
palesz53
senior tag
válasz
Mezga Aladár #114072 üzenetére
Meghallgatva és kipróbálva pár usb-t (olcsóbbaktól mondjuk £900-ig) nem gondolom, hogy érdemes arányokról beszélni ez esetben. Ha rádob mondjuk plusz 50e-t egy usb-re, lehet, hogy sokkal jobb hangot kap. Ennyit más komponensre költve pluszban nem kapsz minőségi ugrást.
Aq-ból pl egy coffee akusztikus zenéhez jobb, mert részletezőbb, mint a carbon. Utóbbit inkább elektronikus zenére ajánlanám. De pl a telluriumq black meg sokkal inkább allrounder, mint az aq-k. -
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #113643 üzenetére
A világ top3-jába tartozó dobozt nem hájpoljuk túl. Az kivívta magának.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #113639 üzenetére
Másnak aprópénz, ami nekünk elérhetetlen.
-
MasterMark
titán
válasz
Mezga Aladár #113639 üzenetére
Mennyivel többet? Ez sem csak abból áll, hogy berakják a hangszórót a dobozba és kész.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #113634 üzenetére
kategóriájában jó ár/értéknek számit..
-
Norbi 72
veterán
válasz
Mezga Aladár #113546 üzenetére
Spiky: 870-es féláron,ez már jó ár.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #113204 üzenetére
Fogalmam sincs.
-
spiky03
veterán
válasz
Mezga Aladár #113170 üzenetére
Azért nem minden.
Meg ebben azért elég jól használták szerintem a CGI-t. A kaszkadőrmutatványokat turbózták fel vele.
Mert ugye bővítették a teret meg az külön felvett jeleneteket rakták össze.
Jó a homokvihar az CGI volt teljesen azt nem tagadom. -
Faresz29
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #113131 üzenetére
Köszi!
PS4 esetében pedig állítgassam a brightnesst?
-
válasz
Mezga Aladár #112984 üzenetére
Te lekezelően értelmezed mások nem hozzászólásomat. Megjegyzem ritkán írok negatív megközelítéssel, akik ismernek engem, jól tudják milyen vagyok. Lényeg, amit már jó párszor kibeszéltünk itt a topikban, hogy semmilyen más színész szinkronhangja nem adja vissza azt a hangulatot amit az eredeti színész ad a saját egyedi hangjával. Ráadásul az ajkak mozgása mikor eltér, mert épp beszél vagy nem beszél a szinkron hang felettébb idegesítő/zavaró tud lenni, többet ront mint hasznot hoz. Szerintem. Peace!
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #112984 üzenetére
Semmi lekezelőt nem olvastam ki a szavaiból.
Ha rajtam múlna, betiltanám a szinkront. Tegnap néztem a Cache-t, Annie Girardot hangja még most is a fülembe cseng.
Egy (jó) színész a hangjával is játszik, például érzelmeket fejez ki vele, ami szervesen kapcsolódik az arckifejezéséhez, mimikájához, testbeszédéhez. Az semmi mással nem lehet helyettesíteni, csak fals eredmény születhet.
Más: látom a szájmozgást és irtóra zavar, hogy más szavakat hallok. Néha le tudom olvasni, mit mond a színész, erre magyarul egészen más a szöveg. Persze ez a felirattal is megesik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #112969 üzenetére
Így van, pl az interjú is jobb szinkronosan, szerintem. Nomeg haverom szinkronhang, szeretem hallani a hangját filmekben.
-
válasz
Mezga Aladár #112967 üzenetére
majd kinősz belőle...
-
XtremLor
őstag
válasz
Mezga Aladár #112866 üzenetére
Sajnos legtobben osszak a velemenyt, eddig senki nem tudta oszinten ajanlani, a bd25-os mont a tk-bol beszereznve, viszont a heten keritek sort en is ra. Hetvegen nem tudom odatekerni neki igazan a hangerot, inkabb nem zavarok senkit!
-
lemmy9
őstag
válasz
Mezga Aladár #112866 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #112848 üzenetére
Szőnyegpadló esetén alátét sem kell.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #112744 üzenetére
Kizárt, állítólag kiskorom óta birtoklom...
Mondhatnám, velem született rendellenesség. -
Csabroncka
addikt
válasz
Mezga Aladár #112718 üzenetére
Vasárnap igazi kilátós idő volt. Felnéztünk a feleségemmel a citadellára, még a Mátrát is lehetett halványan látni, durván tiszta idő volt, igazi 8K élmény volt
!
Mondom ezt úgy, hogy 6 éves korom óta szemüveges voltam (-6.25), 2 éve pedig megműtettem a szemem. Na az volt ám az igazi felbontás és élesség élmény, még ma is meglepődök néha milyen jól sikerült.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mezga Aladár #112718 üzenetére
Egy szint után nem nagyon. Inkább másabb van, mint jobb.
De kösz, hogy aggódsz, jól vagyok. -
válasz
Mezga Aladár #112243 üzenetére
a többiek leírták, hogy értettem és értelmeztem a hozzászólást előtte...én kettős kábelezést használok...
Van aki alulra köti be, van aki felülre, van aki átlósan, van aki saját hangszórókábeléből csináltat jumpert...de fázis helyesen köti be...
Ha nem egy szállal van bekötve és fordítva köti be, akkor se fog tönkre menni, csak fázis eltolódás lesz...a hangsugárzón nem egyenáram folyik...
-
ozzy711
őstag
válasz
Mezga Aladár #112235 üzenetére
Ezt szerintem félreérted. A hangsugárzó terminálok fázishelyesen ( ++/-- ) vannak összekötve. A keresztbekötés a kábel csatlakozásra vonatkozik ( pl. a kábel + oldala a magas terminál + csatijához, a negatív oldala, a mélyközép terminál mínuszához ). Én speciel a magas terminál csatlakóihoz csatlakoztanám a kábelt, de ez csak egy vélemény.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #112235 üzenetére
miért is? a fázis azonos marad, csak egyszer a magas csatiból megy át lemezen a mélyhez, a túloldalon meg fordítva. igy ugyan torzul a sinus, de kit zörget?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112175 üzenetére
Ok, köszi hogy szóltál, majd figyelek
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112171 üzenetére
Nem tudja azt a hangminőséget.
Ezt az állítást tudod valamivel bizonyítani vagy alátámasztani?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112168 üzenetére
Ezt most hogy érted?
Ezek itt ventillátorok, ha netán melege lenne a gépnek, na ezek még nem kapcsoltak be.
Szoval nem értem ezt a nagy aggódást.
De mondok rosszabbat, cégnél kb 2nm-re van bezárva 6db erősítő, pc, monitor, az erősítők egymás tetején vannak, nemhogy nincs 15cm felettük, lehet hogy 2cm sincs.
Napi 16órát zenélnek, 7-ből 7 napot és sosem kapcsoljuk le őket, így mennek már több mint 10 éve.
Inkel, rotel, onkyo, yamaha gépek. 4200m2 hangosítanak be.
De ez most nem követendő példa, csak példaként hoztam fel, hogy bírják ezek a ridegtartást. -
robi-k
őstag
válasz
Mezga Aladár #112138 üzenetére
Ennél van rosszabb is - több Onkyo TX-NR sorozatú HM vasnál típushibaként jelentkezik a BGA tokozású DTS IC levállása (kontakthibája), ami egyrészt a proci magas üzemi hőfokának, másrészt az alkalmatott nyák alapanyagának "köszönhető".
Elvben javítható, de nem a szakszervízben (azok csak a teljes HDMI nyákot hajlandóak cserélni). -
Warter
addikt
válasz
Mezga Aladár #112058 üzenetére
Szerintem Ragadozó szobájáról van szó.
-
válasz
Mezga Aladár #112027 üzenetére
"A párbeszédek fixen középről és érthetően jelennek meg most."
(Alapvetés sztereó frontok esetén is, hogy középről szólal meg.)
Filmje is válogatja, hogy érthető és megfelelő szintű marad-e mindig a centersáv hangja a sztereó frontokon. Center esetén ez könnyedén korrigálható, ha kell, de például nekem fixen +2 dB-en van a frontokhoz képest.
Természetesen marha fontos, hogy milyen a center hangminősége. Egy dobozhangú, kis felbontású centertől biztosan jobb lesz a mostani sztereó frontjaid hangja. Ezért sajnos költeni kell egy jóra, nincs mese. Nekem szerencsém volt, egy régi, akkor csúcskategóriás, gyakorlatilag nem használt JMLab centert vettem potom áron. Te is kifoghatsz hasonlót.
-
válasz
Mezga Aladár #112021 üzenetére
"Érdekes a center nem hiányzik"
Tudom, hogy már leírták, de szerintem is nagyon kell a JÓ(!) center. Számomra talán a legfontosabb hm. tartozék. Centeren ne spórolj. Nekem amíg meg nem lett a JÓ(!) centerem, folyton beszédsáv-érthetőségi gondjaim voltak, pedig meglehetősen jó sztereó frontjaim voltak. Most már nincsenek beszédsáv-gondjaim, és nem csak amiatt, mert meg tudom emelni a centersáv hangerő-szintjét.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
sztem 2.1nél annyit nem fog hozni a proci, mint amennyibe kerül.
inkább előerősített kimenet, fázisállítás, és sima 2.0ból keverném ki. igen, tudom 2.0ba bele-majd kikeverni a sub csatit az "bűn", de normális procit nem tudok fél misi alatt. egy rendes zárt fázisállításos sub meg harmadába kerül. és ha a procit beleveszem, akkor 650 vs 150. nekem tuti nem érné meg, ha soha nem akarnék rendes 5.1et.robi-k:xmc-1 nagyon jó proci sztem. viszont a 280as USD, a 40%os akció hiánya, és még pluszba az áremelés már rettentően megdrágítja. (cirka 800eFt) gyakorlatilag, mire ideér, többen lesz, mint egy halcro ssp220 (750ért lár láttam) . és oké, az emo tud rendes HDt, nem csak LPCMet, nagyon jó szobaEQvan hozzá, de azért csak egy karácsonyfa Emo vs Halcro. ÉS igen, még midnig inkább Emot venném, csak ne lenne kétpálcás az előlapi világítása. és még a távja se világít.
-
robi-k
őstag
válasz
Érdekes a center nem hiányzik - majd fog
Innen már nincs megállás, de ha már invesztálsz, akkor érdemes olyn procit venned, mi később egy full HM rendszert is jó minőségben ki tud szolgálni, ismerve valamennyi HD hangformátumot is.
Pl. egy Emotiva XMC-1 (egy ilyenre nekem is "fáj a fogam" ) -
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112018 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #112018 üzenetére
haha, tegnap csúnyán megfertőztek.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112015 üzenetére
Lehet, de tényleg sokkal nagyobb a dinamika, "látványosan" jobb magas átvitel, sokkal jobb minden szempontból. Teli van élettel. Régi 2.0-ás filmek is egészen másként szólnak.
Pl. Chris Botti koncertje sokkal jobb, élvezhetőbb sztereóra keverve, mint TrueHD-ben, vagy LPCM-en hallgatva HDMI-ről. (nálam) De sorolhatnám az összes BD koncertemet akár, mert mindegyiknél ugyanaz az élményfaktor. Ja és Pat Metheny DVD, DD-hangja (mert nincs más) is egészen felvillanyozóan szól DAC-ról.
Jó hallgatózást. -
robi-k
őstag
válasz
Mezga Aladár #112015 üzenetére
Ha 2.1-ről lépsz tovább pl. 3.1 vagy 5.1 felé, akkor kell valami, ami képes többcsatornás hangot dekódoltan kiadni, és nagyon ajánlott, hogy rendelkezzen valamilyen szobaakusztikai korrekcióval is. Tehát ajánlott vagy egy AVR, vagy legalább egy HM proci.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112012 üzenetére
A Te "cuccaid" magasan jobbak, mint az enyém, de azt tudom, hogy a NAD T758-nál sokkal jobb sztereóra kevert hangot kapok a Denon DA300-al, Med600-Optikai kimenetéről.
Lehet, hogy hülyén fogalmaztam.....Az összes koncertem, mintha életre kelne.....
Azért FLAC jobban szól, legalább is nálam.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #112012 üzenetére
Tényleg. Nemsokára lesz alkalmam kipróbálni, milyen a Bladi filmmel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SkyShowtime
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asztalos klub
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest