- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootmin
tag
válasz
tomic #124181 üzenetére
#124185 Nemir Ombe Elolvastam, felfogtam, egyetértünk. Nem is neked szántam a válasz zömét, csak nálad kapcsolódtam be a témába.
Biztos vagyok benne, hogy a tapasztalt képminőségbeli változást nem közvetlenül a kábel okozza, hanem valamely, a csere következtében módosult paraméter. Nyilván nehéz megmondani, hogy adott esetben mi lehetett az ok.
Mondok egy lehetséges magyarázatot, hogy ne csak a levegőbe beszéljek: Simán lehet, hogy a kábel cseréje következtében valamilyen beállítás is módosult az eszközökön, mondjuk az RGB-tartomány. Mégis hogy?
HDMI eszközök csatlakoztatásakor lezajlik egy "handshake", ahol az EDID információk és az eszközök konfigurációja alapján az eszközök "megegyeznek" többek között az alkalmazott felbontás-frissítési frekvencia-bitmélység hármasban. Ilyenkor ha a lánc valamely eleme nem tudja a precedencia-lista első elemét, a rendszer ugrik tovább a következő elemre, pl. a 12 bites bitmélység helyett megpróbálja 8 biten.Egy ilyen ugrándozás simán okozhatja a Panákon defult automatán hagyott RGB tartomány elmászást.
Igen, ez csak spekuláció, lehet tök más az ok, nem is ez a lényeg, hanem hogy létezik rá lehetéges magyarázatMagyarul, az adott felhasználásra az a kábel nem volt elég jó. És ezt a fontos megérteni, ha az adott paraméterekhez elég jó kábelt találsz (ami még bőven nem a sok tízezres kategória, főleg rövid kábelnél), akkor onnantól felesleges többet költeni, mert nem lesz különbség.
De lehet, ártani nem árt, placebót adhat, mást nem. Szíved joga többért venni, de mivel tanácsért jöttél erre, kötelességemnek éreztem a szkeptikus oldalt is megtámogatni. A további győzködéstől viszont eltekintek.
Szerencsére van KáCsa próba, illetve elállás lehetőség másnál is, ha inkább a saját füledre hallgatnál.Saját tapasztalat: a TV-s topic egyik HDMI-keresztesháborúja után vettem médialejátszót a Pana GT60-hoz. Szándékosan a legolcsóbb kábelt vettem az Edigitalból. 1 év után, mikor felkerült a TV a falra és a kábelek védőcsőbe kerültek, örömmel dobtam ki, kontakthibás, rideg sz... volt, és tettem a helyére egy komolyabb,rugalmas Procab kábelt (~5000 Ft).
A képminőségben abszolút semmit nem tapasztaltam sem én, sem más a kalibrált, nem épp belépő TV-n. -
válasz
tomic #124181 üzenetére
Ezért nem szabad gyenge szerelési minőségű, nagy meghibásodási százalékú, alacsony átviteli sávszélességű, gagyi, ahogy te írod, "filléres neve nincs" kábeleket használni. De a beszélgetés java része nem ilyenekről szól, meg nem is hibás kábelekről, hanem megbízható minőségi szintet elérő, hibátlan drótokról.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tomic #124166 üzenetére
Az “analóg részeknél” bármilyen kábel esetén is elég nagy eltérések lehetnek (minőségben,karakterben),ugyenez a “digitális részeknél” nem nagyon tapasztalható.
(Bár sokan több kategóriányi különbséget is tapasztanak, általában az adott kábel árával arányosan, ugyanazon hang/kép rendszeren,pedig csak a kábel “változik”
)
-
válasz
tomic #124166 üzenetére
"Nem tudom elhinni,hogy a hdmi kábel nem szól bele a hangba ha a képbe látványos javulást ér el."
Inkább a "látványos javulást" ne hidd el. Még a legelvetemültebb HDMI-kábel hívők is elismerik, hogy ha van, akkor is csak minimális, gyakorlott szem számára látható, nagyon komoly rendszerben vehető észre, nagy képméret, vetítő esetén.
"Bár lehet csak placebó lenne az eredmény"
Ott a lényeg. De ha kipróbálod és normálisan leteszteled őket, (vaktesztet IS közbeiktatva), akkor tudni fogod az igazságot. Ha úgy is hallasz-látsz javulást, akkor ne sajnáld rá a lóvét.
"ha a hangfal kábelek,tápkábelek és egyéb kábelek között létezik hangi különbség,akkor nem tudom elhinni ,hogy a hdmi kivétel lenne."
Óriási különbség van az általad felsorolt kábelek hangra gyakorolt hatása között. Nehogy összehasonlíts már egy analóg hangfalkábelt egy HDMI-vel.
-
fehér_ember
addikt
válasz
tomic #123773 üzenetére
Engem is érdekelnek a vélemények, én is hasonló csatlakozókon gondolkodom:
"Villa":
Furutech FP-203R (ródiumos)
Banándugó:
BP-6201R (ródiumos)
BP-303S (ezüstözött banán hegy)
BP-303G (aranyozott banán hegy)
BP-026S (ezüstözött)
BP-283S (ezüstözött)
BP-283G (aranyozott)
Furutech FP-200BG (aranyozott)
mzp24 (ródiumos)
Nakamichi (45°-os aranyozott)Ha valakinek van más ötlete, azt én is szívesen hallgatom; illetve ha valaki tud linket jobb minőségű banán hegyre, azt se tartsa magában.
Hangminőség és oxidáció szempontjából is érdekelnének a vélemények a ródiumos, az aranyozott és az ezüstözött csatlakozókról.
A villa vs. banán ügyben, talán azt gondolom hogy a Z-hegynél nagyobb az érintkezési felület. A "szorítós" banánok meg gondolom a Z-k után vannak ilyen szempontból de lehet hogy azoknál már nem nagyobb a felület mint a villáknál. -
bajnokpityu
félisten
válasz
tomic #123219 üzenetére
10db új 30as velo subot akciózik le éppen a Stream. reggel olvastam facebookon. 300ról 200ra engedték le az árát. ráhallgatnék helyedben, mert lehet akármilyen jó a rythmik, de ahogy csináljátok, ez csak egy diy sub marad, nem gondolnám értékállónak az ilyen projekteket. velot meg jól el lehet adni, ha mégis kell a nagyobb membránméret.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
tomic #123219 üzenetére
Beszélj Python kollégával. Rythmikemet ő építette. Még nincs kész teljesen, de nagyon ígéretes. T12 röl váltottam. Nem olyan száraz, gyors, viszont bődületes az ereje, és nagyon mélyre megy. Egy rythmik két t12 t megeszik reggelire, hiába kisebb a teljesitménye papiron. És azért annyira nem lassú. Nekem végleges lett, nem kell más.
-
robi-k
őstag
válasz
tomic #123219 üzenetére
A Rythmik nagyon jó sub rendszer, de vedd figyelembe, hogy a sub házát neked kell elkészíteni vagy elkészíttetni. Anno жт is kacérkodtam az ötlettel, hogy rendelek egy 15" Rythmik szettet (akkor nálunk még nem is volt kedvelt), de a postaköltség+ÁFA/VÁM+asztalos költségek miatt inkább kompromisszumot kötöttem, és vettem egy új SVS SB12-NSD sub-ot (csak akkor kezdték elforgalmazni idehaza). Azóta sem bánom, bár a 15" Rythmik egy-két osztállyal komolyabb sub.
De most már megértem arra, hogy megint fejlesszek a rendszeremen. Upgrade-lem a frontokat
-
Nemir Ombe
addikt
-
válasz
tomic #119958 üzenetére
"Pontosan,és akkor jó áron kell,hogy vegyél mindent."
Nem vettem rossz áron a cuccokat, de ettől függetlenül (számomra) nagy az árkülönbség az egybe-vasamhoz képest. Hogy marad-e a proci-végfok, ez még a jövő zenéje. (És mozija.
)
"Mit használsz ha szabad érdeklődnöm és miket próbáltál ki?"
Ezek voltak : SVS PB-1000, Monitor Audio RSW-12, JMLab Focal Cobalt SW800. És már régóta egy SVS SB-12 NSD van, ez marad is. (Bár a Monitor Audio GSW12 izgatja a fantáziámat, de túl drágán lehet hozzájutni, annyival biztos nem jobb (ha jobb egyáltalán), mint az SVS. De olyan szép.........
)
-
Norbi 72
veterán
-
válasz
tomic #119953 üzenetére
"Ahhoz megint egy kisebb vagyont kéne elköltenem a projektre."
Hát igen. Nekem is ez a dilemmám. Proci-végfokkal a jelenlegi kábelekkel együtt 350-400k a különbözet az eddigi egybe-vasamhoz képest. Ha váltok olcsóbb, de még jó kábelekre, akkor sem tudok lejjebb menni 300k-tól. A nagy kérdés, hogy jobb-e ennyivel számomra. Nem lesz könnyű a döntés.
"megvesz,kipróbál,ha tetszik marad,ha nem megy"
Én is ezt csinálom, meg vagyunk még egy páran.
-
mandju
senior tag
válasz
tomic #113326 üzenetére
Szia!
A primare megvan, és sokáig meg is marad. Egy nagyon jó gép.
A dobozokat akarom fejleszteni. Sokáig 826w volt a befutó, lakk fehér színben, de nem tudom, hogy egy dedikalt moziszobában hogy mutat a lakk fehér, mikor minden sötét...Pedig a focalnak nagyon tetszett a hangja az spa22-vel Petinél...
Sőt hátra már meg is vettem a 806w-ket...Ezekből feketét viszont nehéz kifogni...
Ezért gondoltam, hogy körül nézek más gyártók háza táján is.Egyébként gondoltam rá, hogy megkereslek, mert a héten biztosan megyek Eisenstadtba... Ha van lehetősèg, meghallgatnám az elacokat.
A többieknek is kösz a válaszokat
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
tomic #112758 üzenetére
Értem én, csak arra akartam utáni hogy abban a láncban nem az arcam a leggyengébb láncszem, szoval én, semmiképp sem azzal kezdeném a cserét egy jobb hang/kép irányába.
Ami azt illeti több lejátszót is ajánlottak itt a topikban, ezeket egyénileg kellene mérlegelni, hogy mire van keret és mire van igény.Mp54:nem biztos hogy le van maradva, ha tetszik az összkép akkor felesleges cserélni.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
tomic #104940 üzenetére
Anyag, tisztaság stb. Keresztmetszet csak egy változó a sok közül.
Nekem most Chord Rumour 2 - ezüstözött réz van egységesen az 5.0-hoz. Ez nagyon vékonyka.De ha csak valami "olcsó" rézről lenne szó 2.5 alattit biztos nem vennék. Mondjuk azt is bevallom, hogy nem tesztelgettem igazán soha őket, csak kicseréltem aztán mindig úgy éreztem hogy na most jobb.
-
cecil
aktív tag
válasz
tomic #103476 üzenetére
hát ha árban az x40 is képbe jött azért akkor elég tág a tartomány
én ezeket nézegettem mint alternatíva, lehetőleg már DSD képeset keresve:
cocktail x40 (nálam is képbe került)
Pioneer N70a
Pro-ject stream box
YBA Heritage mp100b (nem DSD-s, de jó áron van használtan)
Olive 4HD (használtan, no DSD)
Lumin D1
Auralic Aries
MF M1Clic (no DSD)meg én azért nem vetném el a HTPC DAC-ot pl nekem szimpi lenne egy Audio-GD NFB-1 dac
-
cecil
aktív tag
válasz
tomic #103455 üzenetére
Még nem láttam és használtam ilyet, de mostanában én is nézelődöm hálózati audio lejátszók terén és belefutottam én is a One-ba.
Neten már elég sok felhasználói vélemény kering és sajnos az én olvasatomban több a negatív. Van aki panaszkodik az összeszerelési minőségre is de legtöbben a szoftver kiforratlanságát kritizálják. Énmég várnék vele ha e mellett döntesz, szoftver ugye javulhat. Ár/érték arányát jónak tarják.
4HD melyik volt neked? Mostani sorozatból (tetején nagy kijelző) vagy a régebbi O4HD? -
bajnokpityu
félisten
Nagyjából attól függ,ki mit akart eladni. Primare nagy sztereó cuccai végülis nem rosszak hozzájuk, pláne 509hez, de mivel könnyű hajtani őket, nem hárklisak kábelre, minddel meg tudtak szólalni. De 609onnantól volt igazán jó, ahogy jó csövesre kerültek.
Primare A sztereoi gyakran rosszabbul hajtanak, mint a csövesek.
-
xtremetuning
addikt
Még egy story, aztán befejezem.
Én nagy transparent audio fan voltam/vagyok, ez köztudott. Réz létükre nagyon kellemes kábelek, jó színpaddal, hangszerhanggal. Aztán hallottunk a stealthről és tudtunk szerezni egy dream hangfalkábelt. Meghallgattuk, nem tetszett. Írtunk amcsiba a vezető tervezőnek Timachevnek, hogy mik vele a problémáink. Jött a válasz, nyugi, most készült el a dream v10, amiben forradalmi megoldások vannak és kiküszöböli az általunk hallott problémákat (lassú, tompa, elkent). Írta, hogy próbáljunk ki egyet és véleményezzük, de közben azt is leírta, mit változtatott és minek az érdekében. Lerendeltük, megjött és mindenben igaza volt. Én ott szerelmesedtem át. Azóta, bármit ír az öreg, feltétel nélkül elhiszem. De így vagyok Mike Bladeliussal is. Őt különösen csípem....
-
xtremetuning
addikt
Nem vagy indiszkrét. Külföldi újságok (stereophile, stb...). Nevesebb showk, lásd München.
Én a kereskedői napon szoktam ott lenni, amikor az ismerőseim/kereskedő barátaim tárgyalnak az új termékekről. Ott azért elhangzik egy-két dolog....kapcsolások, speciális megoldások, stb.Emellett igen komoly levelezések folynak a mérnökökkel, cég tulajdonosokkal, amik egy idő után barátsággá tudnak módosulni. Ilyen pld. a halcro, trinnov, bladelius, harmonic technology, stealth audio, transparent audio, zensatti, wilson audio, asi (Frank Tchang), karan acoustic és még sorolhatnám. Innen is nagyon sok infó jön.
A Halcro pl. 2008-ban durrant, amikor kijöttek egy olyan 'D' osztályú kapcsolással, amire az egész világ felfigyelt. És egy olyan mozi procival, ahol minden fejlesztés a sajátjuk volt audio és video processzálás szintjén. Annyira felkapták, hogy új kategóriát nyitottak neki : ultra high-end.
Ezek után beszerezhetetlen lett, mert a komplett készletet elvitték az arab csilliárdosok.
2010-ben egy német kereskedőn keresztül tudott egy darabot venni a barátom, mindenféle meghallgatás nélkül. Bejött.És nagyjából ez (is) a válasz a kérdésedre : igen, legtöbbször meghallgatás nélkül ugrunk bele a termékekbe. Ezen a szinten, hogy a Te szavaiddal éljek, már nem nagyon hazudnak a gyártók. Pláne, ha barátság is van. De a lényeg : benne kell lenni a vérkeringésben és napi szinten foglalkozni vele.
-
Borisz76
nagyúr
Szintén Németország és MM.
A netes honlapjukon találtam egy Logitech C920-as webkamerát.
Mondom jó lesz ez de nem neten rendeltem meg ( mert az 1-2 nap mire kihozzák ) henem bementem a legközelebbi MM-ba ami kb 20km-re van tőlem.
Ott meg elképedve láttam ,hogy 99.- eurós áron volt kitéve.
Mondtam az eladónak ,hogy a neten olcsóbb....
Erre kinyomtatott egy netes rendelőlapot, aláírta és a kezembe nyomta a kamerát.
A kasszánál pedig a "netes" árat fizettem ki.Azóta a családba már vagy 5 db ilyet vettem
-
JohannZimu
senior tag
Én annak idején napi szinten néztem a német Elac hirdetéseket, jellemzően 6-700€ volt a használt 243-ak ára. Talán egyszer láttam 500€-ért. Ez alapján nem rossz vétel. SZVSZ.
Ha abból indulok ki, hogy az Elac 500-as sorozathoz, bár centert gyártottak, de háttereket nem, tehát vagy a 400-as vagy a 600-as sorozatból lehet hozzá háttereket venni, akkor az SE változat nüansznyi különbségnek tűnik. Ez alapján vedd meg.
Ha egységes szettet szeretnél akkor...
Gyors kereséssel csak annyit olvastam, hogy a belső kábelezése VDH, a "sima" sorozaté nem az.
Legalább valamiben hasonlít a Focal Utopia-hoz... -
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest